utorak, rujna 28, 2010

Pas baj: kradljivica grožđa


Pass by br. 2: Berba
















-

u međuvremenu, u Dalekoj, Dalekoj Uvali...

sl. 3



*


sl. 4 - oblica






.

32 komentara:

ena kaže...

nu, brigade... ma je l' se to meni čini ili je Alba bila na tečaju kod one kune iz kokošinjca?

ove vrstu sreće kao na licu tvog berača nisam bogme vidjela još otkad je moj ujak nosio brente niz naše gorice..
no prekjučer u 'plodovima zemlje' govorio neki tip kako će uz vinsku politiku uvoza svega i svačega uskoro propasti i napori oko vinogradarstva kao privredne grane.. osim onog za čisto obiteljske potrebe..
zato, braćo, pime ga, dok ne pukne... zora? je l' alba znači zora? :)))

Praktična žena kaže...

Zora, zora:))) Taj berač je muž barbine nećakinje i možeš mu na licu pročitati da voli vino:)Htjela sam staviti brigadu ali on je prava slika raspoloženja koje vladalo.
Nego jesi li vidjela privelo rizničara. Dobro da su ukinuli čuvara pečata jer i taj bi sigurno bio u bajboku. Zato se valjda tragalo po Americi za daimlerovim vatrogasnim cisternama. Mislim da joj to ipak ne bu ugasilo požar u središnjici

ena kaže...

Ček malo, oš reći da čuvar pečata nije u buksi? A ja mislila... ma meni se izgleda od ovih neprirodnih vrućina u Uvali sve zmešalo.. Znači tak, Pečat je na slobodi, Carina u KPD Zenica, Mirjana vježba u židovskom suterenu, zviždačica oslobođena,a ex-diša iz Rockfellerove preselio u Pušću.. Plus, Šume su se pokajale... Hmmm... nije ni čudo da Suzi trokira, od ovog joj partiju ne opere ni 12 smrznutih eu-vatrogasaca :)

Praktična žena kaže...

Mislim da zadnja dva dana doma intenzivno riba pločice, wc školjku, lavaboe i sudoper pokušavajući shvatiti gdje se zaribala s onom izjavom o government reconstruction. Jel' bilo krivo mjesto? Krivi trenutak? Krivi jezik? Marin krivi k?

ena kaže...

Ma nije, nego dična kućanica po cijele noći gleda tv-prodaju i misli da će joj Mr. Muscolo sve to sprati. Samo malo jače stisne - i gle tko će iz dreka izići sam i sjajan, mirisan kao Mrs. Democracy herself..
Ali, avaj, zna se gdje je u nas demokracija - u ljetnoj školici. Eno se sad na prvom braču zaključala s probranim seminaristima, a demokrat Stipe drži je se kao pijan plota.. sve računa kad će počet kapat filantropska lova pa da se počne nanovo dijeliti, samo iz druge vreće. Odabranima, jasno, strogo odabranima, pa tko bi popušio da itko ovdje misli stvarno širiti tu d-pošast na šire krugove, čak ni soros nema za tolike neradnike.. Nego fondić ovdje, potporica tamo, pitom imidž i voila! - netko će već plaćat i pričicu o uzor-zemljici na brdovitom Balkanu barem još 20 godina. Eto se opet 'stekli uvjeti'.
Plus, pukla bruka da su naše vlade u zadnjih 15 godina isplatile milijardu i pol krznaša poticaja lažnim ratarima i farmerima - 100 milijuna godišnje.. Sad se od adezea smučilo čak i Washington Timesu :))) a desnije ne može.. Tak da ništa od Mrs. Muscolo ako se ne pozove na raniji partijski staž. Moglo bi joj se čak i priznat, jer vidi kako se Stipi priznalo..
Kako god bilo, svakako je vrijeme za lažne poticaje iz lijeve vreće, a raja.. ma šta zna raja šta je urbanizam

ja danas na priči o pravdi i starome Buffettu - odreći se svega što si nagomilao, to je sada 'in'.. baš se pitam u čemu je kvaka... bit će u porezu.. ako saznam, javim :)))

f kaže...

slike za radost zivota: ne zna se ko mu se vise veseli od ova dva portretisana? :)

Praktična žena kaže...

@finko: to si u pravu, ona maše repom, a njemu poskakuje brk:)))

@ena: ne znam zašto ali imam dojam da se s povratkom driva stvar potpaljuje pod njezinim loncem. A ona se smije ko medo na jagode i svaki put čim zine opali jednu za greatest shits. Jel' u tebe kiša i južina? Meni lijepo čak i kad je ovako.

Mercurio kaže...

Blago jugo, tirkizni valovi,
ni kapi kiše još od svetog Mihovila
/vidi Zavod, samo u nas vedro/.
Dvije dekice noću uvrh glave, romeoteks i julietplet.
Jutros navodno trešnja 14 km sjeverno, ali bez potvrde.
Slabo je to da mene probudi u 8
nakon Shakespeare-limunade do 3 ujutro.
Stvar je, avaj, jasna i konačna –
Ja sam sasvim Mrs. Spora Kokoš :)))
Prošetah jutros do samostana /kruh i pivo/
Pa potom knedle od šljiva, pa 400 F-eličanstvenih.
Pa još pola ure po uvali.
Ono dvoje shit-producera
Nema više ni lonca ni vatre,
mogu se mirno počet povlačit u neredu
Tko u zatvor, tko u vječni spokoj,
Kako nam drago /Plague on both their houses!/
Oluja navodno već noćas, no bojim se da ni za to
Neću imati potvrde /vidi stih o broju F-eličanstvenih/

Noćnik: It's 19°C and all is well.

---

I onda naletim na ovu Latinicu o mržnji.
Znaš da se ne bojim noći i šume. Znaš da me bole oči i da volim posjediti u mraku kada god mi može biti.
Morala sam upaliti veliko svjetlo.
Ne da mi je nešto posebno pomoglo, a bojim se da i neće - ni tebi ni meni, ni mojem Malom i toj ekipi bez mraka u glavama. Tko se ono u zadnjoj kampanji slikao s Merčepom, Bandić? O da, a on službeno nije bio čak ni adeze, a kamoli ustašoid. Ma svima će nam neka takva dvojica na kraju pogasiti svjetla i opet nitko ništa 'neće znati'. Ali ne prije nego što mladi aktivist uzme lovu iz tko zna kojeg inozemstva i dok se u pauzi Latinice ne odvrte sve reklame za novi Frdoljakov film

Praktična žena kaže...

A vidi sunce! I toplo. Kaže jutros na RTS da je tamo u Bgd-u jutro bilo 8 stupnjeva, a moja mačka i ja se protežemo na suncu uz mlijeko i kavu:)
Samo okrznula pogledom Latinicu, ne mogu ni ja to izdržat u večernje ure. Danas kuham špinat jer za sutra Pija najavljuje musaku od patlidžana, a to je moćna hrana. Inače ovaj vikend imamo u selu svadbu, a vikend iza drugu. Tako je to, u zadnje dvije godine bila su tri sprovoda, a sad su na redu svadbe. Nije loše za selo koje broji 6-8 stanovnika. Najbolje bi bilo u iduća tri dana piti samo vodu:)))

ena kaže...

Ovdje totalno ljeto. Ribari došli s mora /mrak je, love noću/, galebi se ljuljuškaju dolje oko brodova, preživaju u potpunoj tišini. Totalni mir, tek tu i tamo kakav čip-čip i gu-gu s grančica. Prelet muhe čuje se, mislim, do Venecije.
Dvaput optrčah Uvalu, prepričah prostim riječima tri krupna dolarska bogatstva i jedno strpah u zatvor. Pa onda tusta pileća krilca plus povrće sa žara. Malo pivo iz podruma.
I sad se mislim – vući suncobran gore s tavana na terasu ili se jednostavno izvaliti na onaj krevet najbliži terasi i pustiti suncu da šara... /vidi sliku - na terasi, prije 5 minuta/

Suzi, Poli, Šuki, Drivo... ma tko su ti likovi? Nikad čula!

/ PS-PS: Ako ovo potraje, nema šanse da se odvučem u Zg prije Božića :))) /

f kaže...

eh, uzivate, uzivate na suncu. a jaaaaa? smrc! jaaaaa - patim u studeni...smrc, kah-kah, stuc, ap-CIHAAA!

ena kaže...

no, hajde, hajde, glavu gore, @fitzroy, gledaj na sve to s vedrije strane: kod tebe barem sunce ne zalazi prije pola osam... čaja, meda, limuna, naranči... šteku rupčića pod junačku desnicu.. i ne hodaj bos po mrzlom Zahodu! :)))

Ne idi nježan u tu dobru noć,
Usplamtjet treba starost i proklinjati dok nestaje dan
U bijesu biti, bijesna što umire sjaj.

Mudri ljudi, što na kraju shvate pravednost tame
Jer riječju nikad ne prizvaše munju, ipak
Ne idu nježni u tu dobru noć.

Dobri ljudi, mašući zbogom još posljednji put zavape
Kako su sjajna njihova jadna djela plesat mogla zelenom uvalom,
I bjesne, bjesne što umire sjaj.

Divljaci što u letu uhvate i opjevaju Sunce,
Pa shvate - prekasno - da tuže tužaljku,
Ne idu nježni u tu dobru noć.

Umirući, što na pragu smrti sljepačkim su uvidjeli vidom
Da slijepe oči kao meteori zabljesnut mogu gorućom radosti
Bjesne, u bijesu što umire sjaj.

I ti, moj oče, sa žalosnog visa
Prokuni me i blagoslov mi daj, molim ti se, žestokim suzama.
Ne idi nježan u tu dobru noć.
U bijesu budi, bijesan što umire sjaj.

/Dylan Thomas/



(NAZDRAVLJE!)



@eli: sorry, sorry, sorry tisuću puta... al znaš da je prijevod koji volim otet prije 30 godina i zagubljen u mraku vrleti negdje već skoro u Sandžaku.. a ovi drugi meni ne vrijede ni perpera... pa iskovah svoj.. što mari, to je samo nama i mačkama za po dvorištu :)))

Ovo ljeto tvrdoglavo ko magare – prijevodi, šetnja, krpice sa zeljem
I da, tek sad me strefilo: Zašto mački daješ crnu kavu?

plus, gutam, gutam, evo već dva dana, ali ne mogu pregristi: 'oprosnica'???!
koji ku'a'?!!! kaj su sad bajić i uskoci proglašeni biskupima pa dijele indulgencije?
a i taj sabor sad već zbilja služi kao kanalizacija... bljak.

Praktična žena kaže...

@finneas: Jug je to, dragi moj, jug. Tu dnevna svjetla imaju moć kaleidoskopa:)

@ena: Koliko ta mačka spava, ne bi joj škodila jedna od 80 kofeinskih gradi:))) Meni tvoj prijevod, kao i uvijek, najbolji. Never stop amazing me.
Je ta oprosnica, da prostiš, došla k'o nešto što ti Raci može dat za kakvih parsto jureka. A opet malo vuče i na oprasnicu. Sad po lancu sv. Ante valjda i drIvo može tražit tu prasicu ako otkuca sve ostale prasce, ne? Čujem danas da je Suzi na pragu ostvarenja svi povijesnih ciljeva, što i nama želi tamo negdje oko 2356.
A bablje ljeto, divota. Čovjek ne može da se ne osjeća dobro s takvim pogledom kao što je ovaj s tvoje terace ili moje, for that matter

ena kaže...

A možda izraz ima korijen u onoj formuli kojom je Ciliga bio fasciniran u ustaškom reštu, sjećaš se, 'putar i pajceki' ...
Vozi polako na toj svadbi, a ja ću još polakše po A1 pa ćemo razmijeniti iskustva kad se vratim u metropolis. Slijedi veliko zatvaranje. Sastavih tri stranice popisa radnji i danas počinjem štrihati :)))

Praktična žena kaže...

Svadba je bila u selu, bar onaj dio u kojem smo mi sudjelovali - klopa i pjesma. Mladenci zajedno imaju 90 godina, možda i koju više, ali bilo im je prvi put pa je sve bilo po propisu, 120 svatova i vjenčanje u crikvi gore na brijegu. Našla sam novi izvor prihoda: iznajmljivat ću lago za fotografiranje mladenaca:))) U svoj toj gunguli uletila mi na razgledanje kuće dva kapetana duge plovidbe, na motorima. Da ih vidiš: ni jedan nije više od 35 godina, prvi sitna i plav, ne bih mu dala ni kosilicu da njome upravlja, a drugi div, mogao bi igrat košarku u NBA ali brod, ne znam...
Čujem da je u gradu magluština, ovdje i danas sunce.

ena kaže...

samo da se javim.. sretno stigoh u zg, no pomalo spadam s nogu - ipak je to puno posla dovesti kuću u stanje da se može zatvoriti do proljeća. plus odmah na Vratniku dočekala me Zima osobno.. ovako zimogroznoj, sada mi se samo spava..
no odmah mi je lakše kada znam da u vašem selu više nema nevjenčanih među mlađima od sto godina. živjeli mladenci :)))

Praktična žena kaže...

Znači ostaješ u gradu. Mi ćemo na zimovanje poslije berbe maslina koja će doći na red negdje oko 1. 11., možda koji dan kasnije ili prije. Danas je ionako tmurno. Nema kiše ali oblaci i neka jesenja maglica. Jedemo svadbene kolače da ispraznimo tacne prije novih u subotu:)

ena kaže...

masline, hehe... i naše autohtone divljakuše ove godine dobro nose.. oblice ili orkule se zovu.. malo daju i sve im smeta, ali zanimljiva su sorta.. ako je vrijeme u doba cvatnje presuho, ne dobiješ ulje, nego brijeg posut cvijećem, šetnju po suhim zvjezdicama.. ako im vjetar nije po volji, dogodi se da se ne opraši ni jedno jedino stablo... A imaš i slučaj kao ove godine, da se jedna strana krošnje savija pod plodom, a na drugoj ni maslinice za ubrat.. sve, rekoh, ovisi o tom putu vjetra... dogovorih se s malim Hicom da ih on obere, ja još nisam potrošila ni ono ulje otprije četiri godine, kad su zadnji put rodile..

Evo ti i portret jedne od tih delikatnih dama /fo. 4 - orkula itself/

-

sutra mi dolazi bojlerski majstor pustiti u pogon grijanje /dok još ima plina u bananiji/.. mislila sam da će me malo zagrijati ćaskanje narodnih zastupnika i uglednog kolekcionara, al makakvi!, samo sam se dodatno smrzla.. ispitanik je barem imao dovoljno samokritičnosti da se pripremi kod nekog spin doktora, a 'narodni zastupnici' u 'povjerenstvu' nisu čak ni toliko kompetentni da uvide svoju inkompetenciju, kao ovce... *eeebote, ni jedan da bi postavio pitanje koje bi moja baba postavila prvo: Di je lova, lopino?! Ali ne. Prepucavanje narodnim poslovicama i suvremenim slikarstvom, to je sve što smo dobili od cijele predstave. Za pobljuvat..
Grijanje, dakle, tek od sutra, ako se steknu uvjeti. A dotad - sport i glazba:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/90998/Poslusajte-kako-Kosorica-pjeva-Moju-domovinu.html

i da.. ostajem.

f kaže...

hej, dajte malo komentar na onu papazjaniju u bgdu! :)

ena kaže...

Na koju papazjaniju misliš? Ako na onu kad tetovirana horda spaljuje duginu zastavu vičuć 'Kosovo - Srbija' i taba policiju urlajući 'j*bem ti oca', a na kraju na*ebe Duždeva palača u Genovi, mislim da to nije bila papazjanija... Nisam sigurna što je to zapravo bilo - snomorica?, redoviti godišnji pohod na bg-izloge?, zimski šoping u Genovi?, ništa od navedenog?
Pa strpah na kraju i to u katerogiju sport i glazba, to su nam sljedeća dva glavna talenta u regiji nakon makljanja i mažnjavanja.

No dobro sam zapazila da su se ovdašnje skinjare kukasto krstile u strahopoštovanju dok je hordu u nadziranom konvoju sprovodilo na relaciji Bregana - Bajakovo. 'Tko to ide', pitam skinju na autoputu. 'Turčin s tranzitima', propenta maloumnik. Tako da, vidiš, nije papazjanija. Papazjanija se ipak u krajnjoj nuždi da donekle probaviti.

f kaže...

:)))) obozavam tvoje komentare!

ena kaže...

:))))
Divimo se jedni drugima,
Nema ničeg lošega u hvali.
Najbolje od sebe
u ljubavi smo dali...

pjevao je Bulat Okudžava i jedan moj znanac skupa s njim :))))

Praktična žena kaže...

A bože vidjeste li sirotih carbiniera kako su se stisnuli? Da je to bila ovdašnja policija onaj s tetoviranim krilima garant bi ostao bar bez jednog. Osim što se rukama ne bi više mogao držat ni za striptiz štangu u Lepoglavi.
Jooj, što je lijepa oblica! Na zoom, ne? Pa ne bi valjda bila tako krupna? Nabijaš komplekse mojim bjelicama a pendolino se od neugodnjaka sakrio u lišće.
Danas ispratili i druge svatove, sutra ide seoska fešta za nas desetak uvrh glave. Srećom nije bilo kiše.
Povjerenstvo nisam baš pratila osim one lekcije iz danke Deutchland, pardon Austerich. Kaj oni imaju pitat gdje su nofci, pa to znaju. eno ih na Kozarčevoj i u New Yorku. Mislim ono s Picassom nije baš nešto objašnjeno, može bit da gđa Mirjana baš sad briše peruškom prašinu s njega

ena kaže...

Ma, meni ova adezejčad sve komičnija na kraju, već im se i vrapci smiju. Eno se napokon poskliznuo i Šekso u tumačenjevog tumačenja tumačenju poslovničkih krivina :)))
Kako god krvoločni bili, njihovoj mafiokraciji sasvim se primakao kraj. Nešto će vratiti, nešto su odnijeli zauvijek - mir mojih zlatnih godina svakako :) - no promjene će doći jer se svijet mijenja, a s obzirom na to tko smo i odakle smo, puno nam bolje ne bi bilo ni da su se glavni kleptomani zvali Slavko, Ivica i Dijana.
Ono od čega ja strahujem je novi val bahatih neznalica koji će birati novu vlast i uime nužnih promjena nastaviti upropaštavati živote. Smrzoh se danas opet na naslovnici brogerhaera - potencijalni nositelji 'novog vala' podigoše kuku i motiku na ŠVEDSKU akademiju, društveni model, ekonomiju etc. zbog licemjerja Nobelove nagrade za MIR koju, što zna svaki gimnazijalac, dodjeljuje NORVEŠKA narodna skupština. Neš važne nagrade, ali fakti su fakti, a u 'diskusiji' sudjeluje i dvoje ljudi za koje znam da su akademski građani - jedan inženjer i, za ne povjerovati, jedna učiteljica. Pa se pitam kako bar njima ne zasmeta pogrešna činjenica u podlozi? Mislim, u ovo doba sveopće amaterizacije medija imamo i iznosimo mišljenja o svemu i svačemu. Nije to nipošto loše dok se ne pretvori u mahanje stavovima uz debele faktografske previde, a notorna činjenica tko dodjeljuje Nobela za mir svakome je dostupna, treba se samo sagnuti i podići je s ceste. No bahatome ne pada na pamet sumnjati u svoje 'znanje' i eto, to mene plaši i kod Suzi-Poli-Drivo bratije i kod ovih koji dolaze - pogrešna faktografija više ne kompromitira stav. Danas učiteljica riba Norvešku pod Švedsku, sutra će nam brico ponovno operirati slijepo crijevo u ašramu. U trenutku nikad boljem za stvarno društveno odgovorno postupanje to nisu samo nijanse. Mani pulite ne bi trebale imati nikakvog pekmeza na sebi. inače - Berlusconi, Sarkozy, Putin, Staljin, Pol Pot... ništa nova na tom svijetu, samo sve mutnija voda i valovi.

Dimenzije oblice - nemam pojma. Kad rode, uvijek su ovolike. Evo ti cijele grane pa ih mjeri :)))
Plus, reci pendolinu da se nema šta skrivat - on je tek izišo iz jaslica, a ova baba maslina ima bar 80 godina.

f kaže...

hmm. moram priznati da sam morao pociniti proguglanje (proguglatio)da bih proverio sta si napisala - i da, nob. nagradu za mir (i samo nju) dodeljuje norveski parmlament. Osim toga, i sve ostale nobelove nagrade se dodeljuju u oslu, osim one za ekonomiju, jer nju dodeljuje neka svedska banka, mislim - ali sve ostale dodeljuje svedska akademija, a uruceje svedski kralj. izem ti svu tu komplikaciju! ja bih glasao da milosevic licno ozivi i odlucuje o dodelji svih tih nagrada, a da ih urucuje franjica, naravno takodje 'come from the death'! :)))

ena kaže...

Tvome glasu pridružujem svoj - to je jedini način da Tile dobije Nobela, pa potom tim nobelovskim ugledom priskrbi po jednog i onoj drugoj dvojici mirotvoraca, makar i u onostranosti :)))
Norveška se od Kraljevine Švedske odcijepila 1905. pa je nastala ta skandinavska papazjanija oko Nobelovih komiteta /onaj za mir ostao je pri norveškom parlamentu, a drugi pri tri švedske akademske institucije; njima se 1968. pridružila Švedska banka čija je nagrada za ekonomiju dobila status Nobelove nagrade/. Osim što je prva stvarno internacionalna nagrada koja se ima dodjeljivati 'bez ikakva obzira na nacionalnu pripadnost dobitnika' :))), ona ni po čemu nije dosegnula osnovne zamisli svoga tvorca, što možda upućuje na naivnost tih zamisli /nastalih iz razočaranja u ljudsku prirodu; ali Nobel je i dalje uporno vjerovao da će rat kao oblik ljudskog ponašanja biti iskorijenjen u sljedećih 20-30 godina, dakle negdje 1914. :))) baš kada je počeo I. svjetski rat, Oktobar se stao pomaljati i stoljeće ubijanja još okrutnijim novim oružjima tek je započinjalo/.
Kao što je prirodna znanost početkom 20. stoljeća postala trendi podloga za mitologizaciju, posebice u umjetnosti koja je u svojoj svakodnevnoj pojavnosti 99 posto snobovska pa smo svojedobno dobili i 'atomizaciju jezika', tako se i Nobelova nagrada pretvorila u samo još jednu osnovu za mistifikacije. Nema, dakle, iskupljenja za Alfreda. Priroda čovjeka i dinamita je takva kakva jest. A nagrade, kao i spomenike, jednostavno treba ignorirati jer manipuliraju vrijednosnim sustavima.
Što nikako ne opravdava manipulativnost vrlih behaerovskih komentatora, dapače - sve su to razna lica istog mistifikacijskog pristupa u ideološkom gloženju oko moći. Ne vidim što se tu umjesto demokracije nudi kao dobrobit za cijelu ljudsku zajednicu, a posebno na temelju čega.

@eli:
Dystyhos, eptohefsamen.
/Avaj, bankrotirasmo./

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/91510/Hoce-li-Hrvatska-postati-duzna-ko-Grcka.html

:)))
o tome se, eto, ljetos razgovaralo pod krošnjama oblica, to je ta nerazmetljiva, da ne kažem akademska atmosfera koju je šteta propustiti - posebno kad ujaku i Grubiši pribrojiš kozlića pod pekom, pjev sjenica i tračanje zmajeva od Bosne :)))
No uji je ravno 90 godina, što ću ja kada ga ne bude? Montaigne je navodno izmislio formu eseja kad je izgubio prijatelja, voljenog sugovornika. To ga je, piše, toliko zaboljelo da je odlučio radije razgovarati sam sa sobom u bilježnicama, nego se ponovno vezati uz nekoga tko će umrijeti prije njega. Tužna sudbina za jedan tako vedar duh. Ta pjena od duha i riječi bez rijeke koja ispod nečujna teče i povezuje, zapravo je otuđujuća.

f kaže...

slazem se sa tobom da alternative (za sada) - nema. demokratija je umrla, zivela demokratija!

Praktična žena kaže...

A *bi ga, Norveška, Švedska, Finska... em je zima, em ne smiju piti alkohol i sad bi oni trebali dodijeliti nekakvu nagradu za mir? Pa kad su oni, molim vas, zadnji put ratovali? Zar ne bi bilo logično da pravo glasa delegiraju zemljama koje su zadnje ratovale? Tu je struka, tu je znanje a bogami i iskustvo. S tim je nagradama kao i s Oscarom. Najbolji filmovi ga, u pravilu, nisu dobili.

Bankrot? To je gotova stvar, samo netko to treba glasno reći. Jedino što je komentator još zaboravio jest zaduženje po glavi stanovnika. Ne znam tko je tu prednosti, ali mislim da je to stvar za foto finiš. I drugo, ako se netko usudi to reći naglas odoše sve te strane banke, a i naše ušteđevine, u vaginu materinu.

A jest bjelice i pendolino jeda da su izašli iz pelena:)))

f kaže...

:)))) u pravu si, eli! misli ti teku kao po ulju! (maslinovom)!

ena kaže...

Zbog neodgodivih prehrambenih razloga stavljam na čekanje, redom kako slijedi: sva društva blagostanja koja su ostvarili filozofi; sve vladavine slobode koje su ustrojili bilo anarhija bilo anarhizam /nastranu sad 'sitna' terminološka razlika/; sve radnike koje su usrećili sindikati, revolucije i ustavni sudovi; sve diskutante koji marširaju goneći pred sobom djecu /bilo svoju, bilo svoje učenike/, svu argumentaciju potkrijepljenu detaljima o vlastitom raku; te napose sve indekse tjelesne mase koji su uspjeli zadovoljiti ocvale feministice... bude li demokracija predugo izigravala sasvim mrtvu kokoš, bojim se da novi totalitarizam neću moći još dugo držti na čekanju, al zasad neka ga tamo...
Sve to, dakle, ostavljam na čekanju, pusa samo vama, pendolinu i bjelicama
iz CK u pauzi šlusa24 :)))

f kaže...

"ekspresni vlak za mislicu donju"

(majka mu stara,
meni je "CK" ostalo u glavi i dalje kao eho,
od skracenice 'centralni komitet'
- sto je bio i naziv zgradetinje
u kojoj se nalazila doticna ustanova,
a radi se o onoj zgradurini
na novobeogradskoj strani,
sto su je ameri izbombardovali
i skresali za nekoliko spratova,
pa je sad vlasnistvo
vlasnika pinka, zeljka sina mitrinog
i rajfajzen banke, mislim.
jer, mozda je i neka druga,
slicna banka.
hipo?
hm.)

ena kaže...

@eFe: "ćiro bgd-bar"

ako je hipo, reko', ja ću se ubit
ergo, proguglatio; kaže: jok.
mitar i rajfajzen. srećom.
jer da je erste und štajermerkiše
ne bih se baš išla ubijat, ali bih podnijela tužbu
zbog nanošenja tjelesne ozljede
vanjskim prijelomom jezika.
/ovdje spominjani CK je inače kratica
za sjedište centralnog novinskog
holdinga u RH – interno: Crna Kuća;
em je od crnog stakla,
em je hipo od garaže do krova;
tipično: medijski tajkuni naginju CK-u
makar i simbolično/

@eli: evo, ja načela prvu turu papira,
al' danas ne mogu više, odoh spavat.
e, jest ovo robija... 'bem ti prehranu!
:)))