subota, siječnja 01, 2011

Sretna nam bila

.

Vrijeme je da nam najzad jedna godina bude bolja od prethodne! Sve najbolje i još bolje u 2011. (kud se kvragu navrtilo toliko brojeva poslije one dvadesetice?!)


-


U brojke se, srećom, ne udubljujem. Što se tiče praktičnih riječi, pozlatile nam se...



ena



.

23 komentara:

ena kaže...

Zbilja, možda je vrijeme da se sve tvrdo, grubo, vanjsko i isprazno napokon počne usklađivati sa zlatnom jezgrom u sebi. Nije vrag da unutra nema baš ničega?! To bi zbilja bilo čudnovato, sasvim lažno i nimalo čudesno :)))

MontiPajtos kaže...

YEAAAAH! Sretna nam, sretna, sreeeetna! :)

ena kaže...

YESSSSS!!!

O, ljudi moji! Mr. F mi popodne sprašio čestitku od sto tisuća /100.000/ neprevedenih slova za br. 27 /za neupućene: oko 70 kartica.. a to je samo trećina posla koji imam napraviti do 19. 1. za 600 eura brutto :)))/ Upravo slistih prvih pet tisuća i već se bojim da je orah br. 2011 pljunuta replika prethodnih 2010 budžavih primjeraka.

Cheers :)))

hihi kaže...

Enki, a jesil danas odradila i sledecih 5 hiljadarki? :)))

ena kaže...

malo više, miki moj, malo više, nemoj da ih sad brojim :)))
upravo ih otposlah mr. Ameru..
pa ti upisah čestitku i kod vladishe, ima tamo puno dragih ljudi
i evo me ovdje, samo da kažem laku noć tebi i Ženi :)

Praktična žena kaže...

Čuj, kaže neki horoskop da nam baš početak godine neće biti dobar. Tebi uvalilo stotku a meni stara iz toplica donijela na poklon crijevni virus pa se već tri dana družim s keramikom i čajem od majčine dušice, dok MI jede pizzu iz Karijole. Sve je to dobro za liniju kojoj jedan bijedni virus ipak nije dovoljan!:))) Spomenuti horoskop kaže da će nam taj Merkur, Mars ili koji već, šetati po dvorištu samo prva tri mjeseca. Poskije smo na konju!
Pozdravljaju te puno Parižani i Nata. Bila je tu ali je Mate dobio temperaturu pa se nismo uspjele dogovoriti za susret s tetkama. Vratit će se kaže na proljeće

ena kaže...

a.k.a. Ms. Crystal Bowl-Sagitpricorn

A je l' te enterokoknulo, je... c,c,c.. no s druge strane, sada bar imaš ispriku za unos ostatka suhih kolačića u probavni trakt.. plus kamo-mile tamo i milica /samo ne daj da ti petljaju s najgušćim slojem karmičke energije dok te sprovode kraj gripoznog svinjca/

L'ororoscopo annuale - Kak to misliš 'nam'? Kao astropersoni rođenoj u zodijakalnom zjapu, jedina mi je prednost to da se u svakom trenutku mogu odreći i znaka slijeva i znaka zdesna a da mi se osobna titrajna frekvencija ne mrdne ni za lambda pola. Ionako me nijedan ne priznaje.
Kad bolje promisliš, baš se po toj alergiji na značke i vidi iz aviona da sam rođena u zjapu.
Zato me se valjda ezoteričari već izdaleka klone i kade za mnom mirisnim štapićima, tarot bacanjima i makrobiotičkim kombinacijama koštuničavog voća, egzotičnog povrća i iscjeliteljskih mahunarki u mikrodozama /s Jelačić-šaumom i presipom od zmajevih suza :))) / A zapravo bez stvarnog razloga - pa meni su od dalekoistočnih zdravoživotnih filozofija i iscjeliteljskih vještina 'utkanih u širok asortiman naših proizvoda i usluga' draže jedino dobre, stare Max Factorove 'definiranije' trepavice!
Samo onog Marsovca koji mi bude ušetavao u dvorište bez pristojnog kucanja moram odmah obavijestiti da je ona sačmarica kraj štoka doduše stara ko sicilijanska kost moje bake Roze, ali potpuno funkcionalna. Ako mi ne vjeruje, jehovac mu je svjedok. Prema tome, plot je kod mene granica. Nek' se šeće ispred Riječkog narodnog sveučilišta, tamo ih lokalna vlast upisuje i u radne knjižice :))) A ja ću po običaju barem 50 posto ukupnog trajanja ove godine izgubiti na argumentirano razmatranje svake pojedine situacije bez jebemti i tri zdravomarije. Čim to obavim, ja sam na magarcu. Ja se konja bojim.

/...a što kaže, prvi kvartal ćorak, ha? *eeeebote, to je on nešto pobrkao, pa ne provodimo nas dvije program ekonomskog oporavka i gospodarskog restrukturiranja, nego drugarica Djevica s pokvarenom Bilancom../

Zahvaljujem na pariškim pozdravima, a Mati i Nati se nadam već rano na proljeće. Ako se ne pojave do 1. aprila, znači da mi je hororoskopičar pogodio prognozu za prvi kvartal :)))

definitivno Crystal kaže...

ma nije 'karmička', nego 'keramička' - dakle, na keramičku energiju pripazi.. :)))

viš da ja nisam podobna za pravu znanost - čim pomislim na wc-školjku, priviđaju mi se karme... c,c,c.. ili je to ipak od ove f-stotke

plus, baš mi je pala na pamet ideja za novu marketinšku akciju -spoj guste mase za definiranje i zmajevih suza dao bi vjerodostojnu, skoro verističku reklamu za maskaru gdje se ništa ne bi lagalo potrošaču, samo bi se cijena širokog asortimana proizvoda za definiranje trepavica kalkulirala metodama kabale i to je sva obračunska novost... ionako se sve polako svodi na masovni slogan 'Tako vam grah pao'.

Praktična žena kaže...

To bi stvarno trebalo patentirati: zmajeve suze daju najdefiniraniji izraz vašem licu...
E sad mi je jasno ono ukazanje na Sljemenu, i sva ostala dnevna ukazanja...kad god upadne u gabulu pučanstvu se ukazuje Djevica a kad si u gabuli nije zbilja važno jel' drugarica ili gospa:)))

ena kaže...

definitivno!

Osim cajki i srebrne marije, pod platinastim šatorom na sveta tri kralja najviše me se dojmio glavni olimpijski komitetlija zazivanjem promjene društvenog uređenja u monarhiju. Super ideja - Kraljevina Bananija mogla bi se obogatiti ženidbama po eurodvorovima i tako podići bdp za još osjetnih 0,002 promila.
Zapanjila me i pojava drž. savjetnika za gospodarsvo - osim što mu kapa i vinterica odlično ističu tjelesne prednosti, bolje su definirale i dosad slabo izraženu literarnu žicu - subjektivni doživljaj recesije spočitnut naciji podsjetio me na Smillin osjećaj snijega i leda. Načas sam se osjetila skroz dansko-grenlandski, no staza u mojem sokaku se zbrukala. Rastopila se od južnjačkog milja koliko god je majstori zamrzavali tonama budžetskih para..
Al šatre su bile za pet.. I cici-mici-na-šibici isto. Kikiriki-košpice predlažem ipak zamijeniti zmajevim noktima

Praktična žena kaže...

Bojim se da bi zmajeve nokte mogao, onako nepržene, proždrad Mile Kremenko a da se ni ne sjeti ponudit djevici Mici:)))
Promakao mi državni savjetnik ali ne sumnjam da je i on figura od formata. Valjda su ga postavili da nastavi s obranom cijene benzina (branili su 8 kuna pa su onda branili 9 kuna a on je doveden da stvar obrani na 10...situacija je vrlo izgledna, do Grenlanda i natrag)

ena kaže...

šta će njoj nokti, ona se definira u hodu :)))
što se obrane tiče, tako će nam bit sve dok je ladović na golu /mica mađarica pretače plin na benzin dok je zima, a čim zatopli pustit će obje beštije s lanca tako da se do izbora priviknemo na 'europske' cijene../

je l' enterokok definitivno pronašao izlaz ili još ulazi u prostorije po kući?

ena kaže...

au, šit, a gle ovo
http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/105824/Kako-je-suker-sklonio-12-milijardi-kuna-u-HNB.html

Praktična žena kaže...

Enterokok je svoje otkokodakao iako se svi poslije njegove vizite stojimo na klimavim nogama, za razliku od središnje državne vlasti (štogod to bilo) koja je tako napunila čarapicu da je tek sad jasno otkud im onakvi trbusi i stražnjice. Što bi rekla Đokićka: Štedi se, ima se. Da ne bi možda otplatili kakav dug ili nedajbože pokrenuli privredu. Jest kralo se al' se i štedilo:)))

ena kaže...

No, dobro, ima u autorovu stavupuno zluradosti... ta lova je depozit za osiguranje zadnje ture zaduživanja države u SAD-u i vezana je uz dospijeće obveznica, ne može Suzi time raspolagati samo tako kako se u članku sugerira. Ali je fakat da su, uz one pokradene milijarde što su se i lani slile u džepove polit-elita i njihovih klijenata, i ove milijarde izdvojene iz naših zajedničkih, da ne kažem društvenih para. I činjenica je da će, kad posluže sadašnjoj svrsi pretakanja iz šupljeg u prazno, jednom vjerojatno zbilja ponovno poslužiti za dodvoravanje parazitskim sojevima... sigurno ne za poboljšanje usluga koje bi nam trebao pružati javni sektor, već za primirivanje apetita zaposlenih u javnom sektoru. Kako ih ima puno, oni će biti uteg na vagi socijalnog mira između vladajućih mafija i nas. Njih će trebati kupiti da odigraju rolu 'radništva' i 'nižeg srednjeg sloja', preko njih će se obračunavati s nama na samome dnu... u taj će se birokratski stroj pokušati ugurati i sve ono drugo što vapi za subvencijama - znanost, umjetnost, inteligencija... i tako će njihova vjerodostojnost, a i 'sloboda' njihova mišljenja, za nas postajati sve sumnjivija. Za mene je to oduvijek činjenica - 'društvo' nije bilo primarni interes nijedne od naših država, sve naše države hrane samo same sebe, koristeći pritom slojeve društva prema svojoj trenutačnoj potrebi.
Pročitaj kad stigneš razgovor s mojim starim profesorom u Magazinu, a i Lorcinu pjesmu koju ti je prevela kvatka. Sjeti se pritom koliko je intelektualaca u povijesti doista bilo voljno ponuditi se kao 'hrana slomljenim kravama'...

Praktična žena kaže...

Ma kakve subvencije, mi grabimo prema Uniji a tamo subvencije dobivaju samo oni koji političare jure okolo na traktorima s priključcima:)))
Vrag mi nije dao mira pa sam noćas do četiri na PRO 7 odgledala Globuse. Zibenovci to i Oskare uredno prenose i ne gnjave s prevođenjem. Tko razumije neka gleda tko ne nek' se k'o čovjek naspava. Vrijedilo je čekati ako zbog nikoga ono zbog de Nira. A i Douglas je bio dobar. Kad se pojavio kao najavljivač svi su skočili na noge. Kad ih je stišao samo je rekao: Hell, there must be easier way to get standing ovation:)))

ena kaže...

a najviše, izgleda, dobivaju oni koji povlačenje političara za rukav naplaćuju od seljaka u čekaonici :)))

gljobuse preskočih, al odgledah jutros haljine. ako je takav i ostatak produkcije, bože, pomozi. Tilda, jasno, najbolja haljina, samo sad već ni pola riba - pola divojka pristup ne može skriti fakat da se to radi o identitetu sasvim zalutalom u samoću ega. mila majka prema volanima s ružom, ali.. nekako tužno. prazno.
Oscare i ja već godinama gledam na Sedmici da me ne dave domaći... aaaaaa... eeeee.. simultanci..

F kaže...

I ovde stalo!? Eli, Ena!
Hmmmmmm..?
otvoren citat:
"Neprijatelj prelazi reku!"
zatvoren citat.



:))))

ena kaže...

eh, @eFe, pa ne ide na sve strane, treba rasporediti snage... sad traje napad s boka :)))

@eli - kvrapcu, banditosi fulali aerodrom. kad nas ne ide, ne ide nas.. :)))

Praktična žena kaže...

@finko: ma bitka na Neretvi, što da ti pričam:)))

@ena: E nisu fulali nego ih obavijestilo da je vlada spremila lovu za rekonstrukciju pa zaključili da će i tako drugi obavit posao umjesto njih:)))
Sori za ove pauze, ali nešto me uspavala ova zima a i gerijatrija zahtijeva koncentraciju (iako smo jednu otpremili u toplice ali neoprezno joj dali mobitel). Spremamo se u dolinu negdje u nedjelju ili ponedjeljak. Bilo bi poželjno da ipak prije uglavimo malo pivo kod diplomata. Što kažeš?

ena kaže...

ok, ja šlusnuh s više od 100 stranica ibera, odspavah dva dana i noći u komadu i sad dva dana :))
imam vremena ko u priči..
može već sutra /čet/ u 18h ako ti paše

/aerodrom - ma znam, al' nikako prebolit.. zamisli samo naslov: 'crne udovice stale na kraj banditizmu u zg holdingu' :))))/


odoh gledat selomojemalo.. aj, fala jarcu, jedna repriza za koju sam uvijek spremna :)

Praktična žena kaže...

18 važi, dogovorito, vidimo se!:)

ena kaže...

ok, 18 :)