četvrtak, veljače 03, 2011

Mislioci




/.../

/.../

/.../

.

remote valley under nashi-moon
/makes you wonder.../



.

Broj komentara: 19:

ena kaže...

ovaj žuti u sredini izgleda najzamišljeniji... je li to akademik za presijecanje vodova ili počasni doktor popravljačkih znanosti? a čemu mu služe ovi mali filozofski priključci u vintericama? za usmeno prenošenje poruka dok šef ometa telefoniju? ili svijetle u tmini samo tako, ljepote radi?

/ajd dobro za barbu i aloisa, al čovjek bi pomislio da će se Valter ipak sjetiti kuda prolaze seoski kabeli... :) /

F kaže...

I Rodin bi se inspirisao... :))))

Praktična žena kaže...

Sve doktor do doktora! Bilo je trenutaka kada su svi šutke zamišljeno stajali u krugu i buljili u rupu. Najbolje od svega je što su imali i prenosivu spravu koja je pištala na mjestu gdje bi naišla na vod?!? U svemu tome malo je falilo da im Alba nije iz kombija drmnula marendu:)))
Ajd na kraju su ipak našli žice i pospajali ih (poslije marende) i postavili nove stupove.

ena kaže...

aleluja za inner circle :)))

nego.. vama kao da nisu dosta sve one zvijezde.. vidim da vam je lokalno nebo ovih dana bilo puno NLO-a.. jl ima sjajne fotke paraglajdera iznad doline...
a možda su to jake snage naših telekoma poslale izvidnicu, da se utvrdi tko to tamo sadi voćke umjesto vodova :)))
a propos: koje su sve voćke u pitanju? od silnih šljiva, smokava i kakija pomalo kao da gubim evidenciju...

ena kaže...

a propos, suzi upravo zabranila javnu nabavu vode s okusom marelica i borovnica.. nadam se da da sadiš administraciji dopuštene vrste voća ili da imaš plan B za plasman uroda s telefonske njive..

Praktična žena kaže...

jabuke (3 kom), kruške ( 3 kom), breskve (3 kom), trešnje (3 kom), nekatarina (1 kom), smokve susjedove (2 ili 3 kom), marelica (1 ili 2 kom), nashi (1 kom), i kivi na pergolu na kojoj je sad kilava malvazija (3 kom). No Jaci mogu ponuditi malo ustajale vode iz laga, s blagim okusom hrastovog lišća. Jeftino, a ukusno
Lako za paraglajdere oni su tu već doma, no moram ti reći da smo dobili i lokalni golf klub. Pa si ti misli:))) Samo da nam se ne pobrkaju boće i golf loptice

ena kaže...

Nisam ni sumnjala u tvoj smisao za marketing, hrastova voda zvuči 100 posto državotvorno, a nashi će sigurno biti prigrljeni u institucijama sistema, premalo si nashih posadila...
Klub pak zvuči zbilja fensi-šmensi, ali s obzirom na boćarsku tradiciju inicijativa možda baš i nije sasvim lokalna. Pamet u glavu, horde sportaša-poduzetnika povlače se u neredu iz poharanih krajeva prema granici. Moglo bi im pasti na pamet da usput još štogod drmnu, čisto iz navike..., sad, je l' općinski teren, je l' koju buću iz voćnjaka, ostaje da se vidi... :)

Praktična žena kaže...

Hrvam se s VIP-om i već mi ga je puna kapa! Čim dođem u metropolis idem u susjedstvo po novi njemački štik a ove ću nogirati u roku odmah!
Što se tiče hordi koje se povlače u neredu mi smo se osigurali. Naoružani smo do zuba kosirima, zračnim i lovačkim puškama a tu su i dvije priručne bezbol palice. Čim spazim poduzetnog sportaša krećem nizbrdo, a Alba uzbrdo. Kako je lovački pas uvijek polugladan (neki dan je dokusurila jednu Katicu jer joj se činila premala za ozbiljnu kokoš), poduzetnik bio mogao završiti s kompliciranim športski ozljedama:)))

ena kaže...

VIP-ovci opet štekaju? Bit će slaba dividenda ili takvo što... Ček samo da im ja dođem na more, ima da rade, or else... /toranj im je na našem brijegu.. zasad.., a poslije.. vidjet ćemo/

Dobro je, vidim da ste spremni za sve sportove, samo Alba je ipak malo pretjerala s katicom /R.I.P./ ... mislim, ne sliči ni orešar na tenisača, pa vidi kolikima je opalio reket.. morat ćemo Albi napraviti album za uvjetovanje refleksa - sve što ima vlastito perje je 'NE DIRAJ', sve što bježi s tuđim perjem je 'DRŽ' GA, ALBA'. No dobro, mlada je, naučit će :)

ponavljam: Što ili tko su nashi, je l' se to jede? Tko vidio jesti nashe? To sigurno neka digićka perverzija..

MPF... kaže...

nashi-pears?

Praktična žena kaže...

Jest nashi kruška iliti vasha krushka, ma može i vashi al' malo vuče na kukce a ne na voćku. Elem, ima je povremeno kod Todorića i nešto je jeftinija od viljamovke i drugih domaćih. Okusom je nešto između jabuke i kruške ali je vrlo sočna i dobra za žeđ. Meni se jako sviđa no MI kaže da nije nešto iako će je uvijek smazati prije no što ja stignem do nje:)
Dakle nashi, nashi tko te prashi (hm, zabrovaih pogledati kako nashi stoje s nametnicima i pticama)

Praktična žena kaže...

E da zaboravih reći, Alba je otišla (k'o Ibrahimović u Milano) na posudbu u obližnje selo. Ona je rasni lovac i, kažu, pravi šampion pa je šteta da u sezoni lova stoji privezana i čuva kokoši. Priča se da je zečeve središnje Istre već uhvatila totalna panika:)

MP kaže...

pitam se kada li ce neko napraviti 'nashi-chicken'?

MP kaže...

ajooooj, nashi mun ce speljeskati ove mislioce. Doduse, ko im je kriv, misle, misle, misle i jos nista smislili nisu!? :))))

eMPress kaže...

all istrian hares and rabbits are kindly invited to take refuge in Tsar Village

/nashimun može eMovima past samo na glavu, dakle nisu u neposrednoj opasnosti... a Zorka nek se snađe.../

ena kaže...

ccc... Jaca nam se toliko prepala Platinija da se dala zabarikadirati na Margov trg okružena jakim snagama mup-a i veteranskih udruga.. viš kak je dobro smjestiti krovna tijela u srednjovjekovni burg.

Samo ne znam čega se krovni tjelesnici tak boje... pa Michel sigurno neće ostaviti ni ogrebotinu na banskom namještaju, a ebanovina za Ustavni sud ionako se još nije probila kroz Suez do manufakture gdje se ima obraditi po mjeri, a kamoli da je skupocjeni teret pristao u neku od naših luka zahvaćenih neviđeno artikuliranim socijalnim protestima /Split 50, Rijeka čak 100 utvara s fejsa :)))/

Mora da su Jacu prepale zagrebačke mase od par stotina Platinijevih obožavatelja što su mu se prišile na rep urlajući 'Spasite nam nogomet! Život damo, bukije ne damo!'

Osobno, najzloslutnije mi je djelovalo onih deset pobunjenih u Osijeku, okupljenih na -20 na dogovor o touroperateru koji bi ih najkomfornije odbacio u Zg na prosvjede zbog ona dva-tri omanja problema koje ima taj inače savršeno sretan grad. Ako se tih deset u subotu stvarno pojavi u Zg-u, mislim da će to ipak prepuniti kritičnu masu platini-revolucije.

Budući da ti očito imaš pune ruke posla s nashima i vip-om, odoh ja dotle gledati Bitku za Tripoli na Al Jazeeri... Samo, i tamo bi se moglo pokazati da se val širio presporo i da je diktator već na sigurnom, u birou kod frau Štefanije ili u nekom od bjuti-salona bananijskog ex-pricidnika. Dvojac je sigurno već obavio šest seansi rejuvenacije. Nakon sedme više ih ni Al Jazeera neće moći locirati na globusu...

MP kaže...

PRAKTICNAAAA? :)?

Praktična žena kaže...

Evo mene napokon na sigurnog kod (fuj!) Dojče T. Vrag nosio VIP i familiju im do Sjevernog pola i natrag! Po nashe (komada dva) odlazim ovaj tjedan kod Ivkovića, a vashi nek se snađu:)))
Elem, što je taj Platneni navalio ko medo u jagode? Čak je i Maminjo presta psovati matere i seksualno ih napastvovati po televizijama. Nego stvarno više od greatest shitova iz prve ruke, da ne kažem usta nije moguće više živit. Ne znam kako bi se Feral tu snašao. Gospođa sve više vuče na Mariju Antoanetu.

ena kaže...

kad se feralovci ne znaju relaksirati!
nemaju za apaurine? nek' si kupe tečaj joge kod rejuvenatora!