nedjelja, travnja 12, 2015

Kasnim




Evo krenuli pomalo vrtni radovi. Od jučer dodala još pet, šest redova pa što izraste. izraste. Izdržali tjedan bure, ("...ma je puhalo", kaže Pia) i sad uživamo u suncu. Vrijeme je za evakuaciju iz gradova. A da, posadila sam i rožice (to bi bilo sve što se računa pod cvijeće). :)  

4 komentara:

ena kaže...

A bogme je puhalo, na Rab se za Uskrs nije moglo ni s kopna ni s Krka. Da je samo s Krka, posumnjala bih na postizborni vjetar iz smjera Jadrolinije, ali kad pukne veza sa senjskom cestom, tu nema politike: 'Rapska' staje samo ako je blizu smak svijeta :)
Tako da smo zasad još uvijek u gradu (promocija pa rođendan). Ali za 1. maj definitivno probijamo liniju Stinica - Mišnjak, makar i ledolomcem. Moje su nove ružice pokrivene staklenkama od krastavaca još od jeseni. Ako ih uskoro ne otkrijem, krepat će od bolesti znojenja :)
A tko ti je pofrezao njivu?

Praktična žena kaže...

Valter, i ubacio malo stajskog gnoja ali zemlja tvrda, bura sve pretvorila u kamenčiće. Kiše nema do vikenda pa pomalo dodajem iz vodovoda. Vraćam se nakratko na 5-6 dana, idućeg utorka. I ja sam za 1. maj natrag. Lijepo je, toplo, sve se rascvalo, a i šuma preko noći ozelenila. Kad je promocija?

ena kaže...

In ten days exactly :) Možda uspijem trilajlati kakvu fotku. Ako nađeš vremena za kavicu dok budeš u gradu, javi.

Plus, nemaš pooojma koliko ti zavidim na Valteru: meni rapska zemlja oduvijek djeluje više kao tucani cement, ne kužim kako iz nje uopće nešto nikne.. valjda se napije kiše potajno, dok mene, zagorskog seljaka, nema u dvorištu.

Praktična žena kaže...

Mi Slavonci i Zagorci smo totalno iskvareni kad je zemlja u pitanju:)Nije nam jasno zašto nešto što u nju zapikneš, ne bi raslo. Tako ja sad pikam na sve strane pa što ovo čudo prihvati, prihvati. A onda vidiš da nešto uredno raste iz kućnog zida.