ponedjeljak, srpnja 06, 2015

Ime



Pitala sam se kome je palo na pamet da ovom našem parku kod placa, s kojim Z.M. nije imao nikakve veze, da baš to ime. No kad se sjetiš koliko lokalnih pijanaca noću spava u njemu, možda je i logično:)

4 komentara:

ena kaže...

Isuse! Pa kaj za Milčeca nije bilo mesta na Bukovcu?! Barem su Barutanski breg mogli prekrstiti u nekaj pristojnoga... Ako ne i Barutanski jarek :)))
Ovo je možda nekad i bio park, ali danas je rupa. Lani sam zabunom presjekla dijagonalno da izbjegnem pumpu, kad ono u 'parku' tek pravi smrad.

Na ono ispod: Nisam sama, ali kao da jesam kad dođu kupci. Ovi sada su kao nešto ozbiljni. Austrijanci. A F-posla kao u priči... A pudlica next door laje, reži i zavija po cijeli dan kao da je ona posavski gonič, a ne njezina gazdarica. Sve više mi ide na živce ta crvena aristokracija sa svojim vječno neodgojenim pinčevima, pekinezerima i rođacima. Sinoć da ću malo sjesti na terasu i čitati, kadli odozdo:
Prof. hrvatskog svojoj dr. sc.sestri: Daj mi to, pičkat'materina!!!
Dr. sc. sestra profesorici hrvatskog: Mrš!!!!
Pudlica: Vau, vau. vau... gr-rrrrr.. vauuuuuuuu

Baš sam razmišljala, kako bi bilo da idućeg ljeta jednostavno ostanem doma. Razbolim se ili izmislim nešto drugo... A onda pomislim kako u mojim godinama 'iduće ljeto' ne treba uzimati baš zdravo za gotovo.

Ugodno sam se iznenadila ugledavši ovdje novi post.

Praktična žena kaže...

Sori za ovolike rupe u javljanju. Čučim u Zagrebu bez izgleda da se maknem. Marta imala ishemijski, dva tjedna u bolnici, Alois odnio kratkoročno pamćenje, pa sad stalno nešto tražimo po mojoj kući. Naravno da je nisam mogla pustiti samu u njezinom stanu. No što da ti pričam znaš i sama kako je to.
Danas ovdje divota: vruće, vojna parada bit će ih u nesvjesti koliko hoćeš.

Praktična žena kaže...

Sporo paljanje:) Barutanski jarak, savršeno:)))

ena kaže...

Užas, ovo s Martom... Imaš li ikakvu pomoć ili ste same? Ako vam kuha susjeda, jasno joj reci: minumum ulja, nikakve zaprške i šećera; to više nije za Martine žile, a dobro je i za tebe.

/Usput, prodasmo pola dvorišta. Cijena pristojna, ali hrpa administriranja po ovoj vrućini. Sada dvije godine građevinskih radova: prvo ZG pa Rab. A onda ne znam..., valjda Alois. Alois je posvuda: otišao s Maksom dogovoriti kupnju komadića zemlje da malo prošire ostatak dvorišta, a na kraju je ispalo da su to kupili još prije 15 godina. Mulci./