srijeda, travnja 14, 2010

Badem prvi put





Eto, poslije dvije godine boravka u vrtu zaključio da je to dovoljno ugodno mjesto da procvate:)

-

Broj komentara: 40:

Praktična žena kaže...

@finne: posađen onako u pola sata, donijela ga sestrična s Paga (plus šipak i jedna nešpula koja je sad već stablo ali ploda ne daje). I ovu su mu prvi cvjetovi. Možda bude i koji badem:) Ova priča je o reklami sa stražnjicom namijenjena stranim turistima no umjesto njih uzbudila se predsjednica vlade kao to je seksistička reklama i to. Pritom gospođa premijerka ima pozadinu koja sasvim sigurno ne bi stala u kadar spomenute reklame.

@ena: Eto bacila ga u bajpas i sad ima bacit bar tri badema ako se ne želi obrukat. Mislila sam da imam negdje fotku one hrpe granja što smo ih skinuli s maslina da vidiš koja je to gomila, no zagubila negdje pa stavila malu Japanku i njoj je to prva cvatnja iako je posađena tek lani:)

Praktična žena kaže...

E da stavila sam i link na Žarkov sajt (Prijatelj artiste) što ga je, ne bi vjerovala, Guga sama napravila (dva dana tečaja,he,he)

ena kaže...

Mandula i japanka prva liga, autentični život u ružičastom.. samo, zašto ih snimaš u tom mini formatu?

I iznad svega, špula ili nešpula, Žarkov Knifer koji se smije leđno završit će legalno il' ilegalno na zidu u mojim lebdećim dvorima u gori :)))

*

/A eto nama i epiloga sitnog lova na politički kusur: narančasta glava br. II. sinoć kadila na tv-u... o rodno korektnoj i rodno nekorektnoj pornografiji, jasno! ne valjda o turističkom marketingu :)))
Sa stražnjicom se, dakle, oštro obračunalo i rit je povučena iz optjecaja! Pricidnik je ravnodušno slegnuo ramenima: 'meni svejedno, no ako to vrijeđa ženske udruge, založit ću se za brisanje stražnjice :) a političke korektnosti radi, odsad ću više dodirivati Perkovića u javnosti.'
Sad je samo pitanje koja će zamjenska znamenitost upasti u reklamu a da privuče što više turista iz cijelog svijeta.. predlažem izradu najsočnijih jingleova iz sinoćnjeg znanstvenog tv-izlaganja, ali bez švenka po studioznim facama, bilo bi kontraproduktivno :)))
Sve u svemu, Suzi je još jednom dala dreku pljusku sudeći po reakcijama najšire javnosti, koja na prazan želudac instinktivno luči bitno od nebitnoga. Inteligentnom intervencijom nevladinih udruga, u isto je govno umočeno i civilno društvo Island-Helsinki ekspozitura Bananija; čim stignem, sastavit ću o toj temi i cijelom tom provincijskom maskenbalu kulturalizacije nekoliko crtica; upravo su mi se uzrojile u ...glavi :) /

Praktična žena kaže...

Neš ti zemlje u kojoj je glavna tema jedna guzica! I to je načne premijer države. Stvarno smo v riti.

Cvetje je u krupnom planu jer same biljke su je još toliko mlade da su manje od mene, a to baš i nije nešto impresivno. Dogodine će već izgledati ozbiljnije,nadam se. S krošnjom koja bi pokrila bar pola Suzanine pozadine:)

ena kaže...

Lavina šlusa svaki mjesec sve razornija.. Davim, bato, davim... :)))
e, a kad vi putujete natrag?

(ma sjajan, sjajan je Žarko.. i inače se oraspoložim kad ga se sjetim, a ove su me fotke sad posve razvedrile.. meke i bijele :)
bože moj, sreća da se izvukao iz onog insulta.. pa kud baš na njega!

a D. bi valjda da je frka i cijeli svijet smlavila malim prstom, kako ne bi tehniku postavljanja stranice.. nevjerojatna lakoća postojanja? .. i ljepota, tamo s onom šalicom i šlafrokom :)

Praktična žena kaže...

Mogu misliti kakve te gomile sustižu. Rekla mi je VI da Viki okolo ide i moli ljude da mu napišu tekstove ali ga odbijaju jer ili ne stignu ili ne vide lovu. A Boris i Maja (bili sinoć na večeri s njima) kažu da je tamo totalni kaos i da se svaki mjesec uz pomoć filmskih trikova skuplja lova za plaće. A slatki kupio stan u centru Bo-stona za milijun i pol dolara (vidi www.beez). Šaljem ti na mail jedan isto zgodan link na temu beznisa:)
Da, Žarko i Guga su zapravo nevjerojatni. Lakoća s kojom žive i komuniciraju sa svijetom je upravo zarazna. Dolaze u ZG početkom svibnja, jer će Žarka snimati za neki HTV serijal o fotografima. U dolini imam četiri njegove fotografije Pariza pod snijegom na kojima skoro da nema žive duše (snimljen u pet ujutro). Ista mekoća i bijelo, bijelo:)))

Praktična žena kaže...

A da, putujemo u ponedjeljak, utorak ili srijedu sve ovisi o vremenu i vulkanskim oblacima koji su posebno opasni naa cesti:)))

ena kaže...

:)))))
baš si mislim, mora da sam svojim svinjsko-šovinističkim antiislandskim primjedbama o cro-dupetu skroz raspi*dila/raskur*ila Heklinu unuku... premda, svaka profinjenija civilnoudrugaška duša na prvi pogled vidi da ime ledenjaka kraj kojeg vulkanica riga jako vuče na rodnu nekorektnost - pazi samo: Eyjafjallajoekull! Nije dosta eja-kul nego još i falla-.

pa, majkumu (mislim, naravno, oca, strica i svu rodbinu po muškoj crti, ali još se ne izražavam dobro kad sam uzbuđena), kak su se Vikinzi, tak zatucani pri krštenju glečera, uopće uspjeli pretvoriti u Islanđanke?!
pretpostavljam da je puno, rodnokorektno ime vulkanice Kunilingunda Eyjafjallajoekulldottir, a ak' je to pokvarenom globalizatorskom roblju i drugom neskandinavskom smeću teško izgovoriti, onda nek pričekaju i vide kad će se sljedeći put vozati naokolo avionima. Mala Kun će im ga sprašiti još bolje nego impotentni islandski bankari :)))

Premda, mislim da ju Učka i Veli Jože uopće nisu primijetili, tak da se za vas dvoje ne brinem. Ali ako @finn misli večeras poletjeti sa Zapada ovamo, bogme će se namučiti...

dobro da si mi rekla za poštu, na onu svoju službenu adresu jedva da ponekad svratim :)
a za Vikijevu gabulu znam; samo ja sam dovoljno luda (i u dovoljnoj frci) da radim za takvu siću koja baš i ne stigne uvijek :)
srećom, vanjskih suradnika ima kol'ko voliš - vole se potpisati u F-u

f kaže...

ih, kad je moj otac radio na islandu - to je bilo nesto posle ejak..erupcije vulkana hekle.. eto ti sad, ovaj novi ima slicno ime kao onaj gejzir(?) -vatnajekul, mislim...
Nego, sutra brisem za bgd, mozda odem i do zg, ako stignem. bas bi bilo lepo da ste obe u gradu, javim vam se (nekako???) i popijemo kafu!? :)

ena kaže...

@finne: ne nekako nego svakako.. a dosad već znaš i kako :)))

@eli: hitam u CK po papire, dok ih još Hekla nije opekla.. pa radna noć :)
(dečki se, srećom, probili ispod pepela do mora.. poslom)

Praktična žena kaže...

Pa sad je ejkul ili samo kul(o) al' riga gore nego moja umjetno riđa šogorica kad je muž naljuti:))) @finne: Bojim se da ćemo se taman mimoići jer se ja poslije vikenda spremam u moju dolinu, no valjda ćemo još poživjeti da se vidimo:)
vena: poslala sam ti i onaj drugi tekst na mail jer sam ti dala krivu adresu, trebao je biti www.seebiz al' Alois mislio da sve još može iz glave ne gledajući u šalabaher

ena cekadottir kaže...

aloisovo maslo sam skužila i sama :))), a stvar je definitivno kul(o); baš kao i činjenica da ti u ovo doba subote šaljem :) iz CK...

ena kaže...

doma! :)))
eh, ovo je, kaže, definitivno zadnji broj... znači, oko prvoga ne moram očekivati nove tone prijevoda, nema više polusuvislih lavina iz cro-novinarskih radionica, a dečki s otoka javljaju o nekom povoljnom razvoju.. ma, bajka!

najviše volim ovih par dana u mjesecu kada sve ovo zvuči kao prava živa istina :)))

ena kaže...

No. 18: done; zbilja najbolji broj dosad
Bru & Ži napravili odličnu naslovnicu, ne'š vjerovati - džabe :)))
kao što rekoh, insajderi 'kolegijalno' brišu iz zajedničkog projekta jer im je dodan u opis poslova za istu plaću, no zato su odlični vanjski suradnici više nego spremni uskočiti, pa i besplatno, samo da im kod nas osvane potpis.. ugledno je ugledno, šta ćeš :))) /prošli mjesec smo čak imali troškove tri soma manje od mjesečnog budžeta i sada nas svi mrze/; a meni list sve bolji što je u njemu manje ck prstiju..

ja danas Vixu najavila prodaju brijega; on problijedio: 'ali f. ćeš raditi i daje, iz hobija, ne?' 'da, rekoh, ali ne za te pare, a papirnati dio nek radi netko mlađi kome je to u opisu posla, da ja mogu dva zadnja dana posvetiti umjetničkom dojmu'; 'dogovorito', kaže on...
mo'š mislit :))) (inače, ck lektoru je mjesečna norma upola manja od opsega posla na f. - i to samo za L; znači, pola L, cijelu R i sve prijevode i papire radim ljubljenom Odlingu zabadava; plus zlostavlja me svaki portir koji se sjeti.. da ne bi!)

drž' fige!!: brijeg izgleda postiže sjajnu cijenu; vjerojatni kupci - Digići; agent kaže da će u trenutku ulaska u EU takvi tereni vrijediti još puno više i da to Digi dobro zna.. deal će, misli, pasti za mjesec-dva; u tom slučaju kuću i dvorište zadržavamo još par godina, čekajući nemoralnu ponudu.. 'bez brige, bit će nemoralna', kaže agent, spreman držati nas u ponudi i pet godina /provizija od toga bila bi valjda i njemu sidro za pemziju... :)/

Praktična žena kaže...

Odlično, super zapravo i onda stvarno možeš iz hobija čitati što te volja:). Kažem ti vrijedi pričekati s brijegom, jer sad dolazi ono međurazdoblje prije oporavka (ne našeg, mi se nikad oporavit nećemo jer stvar promašena još od vrtića, kao što su konstatirali udruženi članovi sprko-hrvatske MENSE) kada će zbog najpovoljnijih cijena krenuti full speed ahead tržište nekretnina.
Bila na ručku u Samoboru i sad pol ure propitala juniora engleski, ima novu tičericu, došla iz Kanade (Rvatica, nego što) ali još nije naučila hrvatski. Mislim da ćemo od sutra opet na dijetu, šogorica pretjerala s jelima i desertom.

ena kaže...

krokanadska tičerica ne zna rrvacki? nikad ga neće ni znati, believe you me ..izgleda da se ništa lakše ne zaboravlja i teže ne nauči..
sjećaš se onog mog Dear Johna - profač engleskog, kalifornijski Korčulanin? Četiri godine živio i radio u bananiji, ali c! na odlasku znao otprilike koliko i na dolasku: govno, guza i prasica :)
temelje ti, izgleda, doista mora dati majka.. jer kraj naših jezikoslovaca i nastavnika, ovaj jezik zbilja moraš ludo voljeti da bi ga barem donekle naučila/o
opet žderačina, ha? vas bi švedski liječnici odbili liječiti preko socijalnog, znaš?!
..brijeg ne zadržavamo, brijeg je onaj teren iznad kuće - ako ode Digiću po cijeni koja je sada aktualna, kuća i dvorište ostaju naši do stvarne penzije i eu cijena :)

f kaže...

tuzna prica jednog brda
na kome vrba
ne mrda




:)))

Praktična žena kaže...

@f&@e: Ale, to s brdom bi moglo dobro ispasti s vrbom ili bez:)))) Jedino što će vas rovokopači mučit do početka sezone, a Bosanci prestavljivat galamom od podruma do tavana ville italiane. No s druge strane sve to brzo prođe.

ena kaže...

@f: nema vrba šta mrdat kad ja vrisnem ni makac! :)))

@eli: bageri će ići novom cestom koju će Digić graditi nalijevo od naše rampe, već je ucrtana i trasa; a rondat će negdje navrh brijega; sve dolje prema moru Digi zaplanirao trim-staze i sportske terene..
no agent već zove da je pripremio i ugovor za kuću i dvorište (kad prije?!); my guess: bojim se da nemoralna ponuda stiže od istog Digića, mnogo prije nego što to meni paše..

...

a propos japanske trešnje: ja mislila da je frau advajzer mudro izbjegla sitan šićar na rit-aferi, a kad tamo - ona bila s Lukom na festivalu proljeća u Kawasakiju.. vidim, država je smogla love da s njima pošalje i dr. Miranda; tako da se Luka ne zagubi u protokolu klanjanja, a njih dvoje da malo odahnu od naporne kampanje..
to je poreznim obveznicima donijelo cijeli jedan nacrt eventualnog dogovora o srednjoškolskoj suradnji i likovnoj razmjeni, te brdo prijevoznih troškova i neplanirano isplaćenih dnevnica ..
S druge strane, Hekla nam je uštedjela trošak puta u daleku Poljsku s kojom nas zbilja ništa ne veže, iz koje turisti i kapital nemaju šta dolazit na Jadran i gdje trešnje neće cvasti još tjednima.. Jo ni iz diplomatskih ni iz svojih osobnih građansko-akademskih civilizacijskih zasada nije uspio isisati čak ni izaslanika na sprovod čovjeku koji mu je neki dan bio na inauguraciji... no zato je uspio inkasirati aplauz u Jasenovcu i zaviti Suzino dupe u crno.. za to je sigurno vrijedilo izložiti zemlju toj minornoj diplomatskoj blamaži.. bože moj, pa avioni nisu letjeli, je li... :)

sad čekam Tobogana i mudrosere o Suzinom planu C.. što me podsjetilo: si čula za zakonski PRIJEDLOG GODINE da se tv-pretplata veže uz račun za struju? Kućanstvo koje ima struju automatski plaća i tv-pretplatu bez obzira ima li TV ili nema, a hep i htv će se poslije lako raskusurat i dogovorit kaj ide državnom poduzeću A za zapošljavanje hdz-ovih aktivista, a kaj javnom poduzeću B za hrenovkine modne revije..

ena kaže...

ne'š vjerovat, ne'š vjerovat, ne'š vjerovat: događa se i mjesečniku - zaustavismo rotaciju!!!!

Svj. bankar, ekon. i biznis gurui, riječju svi iz struke kažu da ovaj paket na nešto sliči i da bi mogao nečemu i voditi, a zašto... e, to žele reći samo nama i nikom drugom! Vix spao s nogu, sada sam ja na redu: moram predat do sutra u podne, a tx još nisu ni počeli stizati do mene, plus mo'š mislit koji je to kupus... e, za ovo smo dovoljno ludi samo W, V i ja :))))
preživim li, pričat ću :)))

Praktična žena kaže...

Prvo, nemoralna ponuda je malo za stati i razmisliti. Jesu li kupci stvarno platežni i ima li i drugih ponuda ili samo jedna. Čim je toliki interes znači da je stvar zanimljiva ili se agentu žuri za proviziju.
Luka se proslavio i savjetom Japsima: "Trebate jesti ribu, maslinovo ulje i piti crno vino to je dobro za KRVOŽREDNI sustav!" Inače i VI je bila u Barceloni pa se morala vraćat busom odmah iza Messija i društva. Išla na stadion kupiti majicu ali Messi totalno rasprodan na žalost njenog juniora.
Vidjela sam i ono sa strujom i tv pretplatom, mislim toga nema ni u jednoj bananiji na kugli zemaljskoj i ne znam samo zašto Ustavni sud još nije pustio glas. Mislim isto su mogli vezat pretplatu uz odvoz smeća ili kanalizaciju. Neš ekonomske mjere!

Pakiram se, trebali ići danas ali je auto morao na servis (da, da trebalo je promijeniti ulje) pa zbog tog jakog razloga putujemo tek sutra

Praktična žena kaže...

E da, to što Jos nije bio sprovodu (a mrtav je, bit će i za dvije godine, čemu žurba) ali da Sodano koji je trebao voditi sahranu ne dođe iz Vatikana...

ena kaže...

nema šale s mojim otočanima kad je zemlja u pitanju, draga moja - keš or else... agent to dobro zna, domaći je.. pa samo bi ga ženske iz naše famiglie bile u stanju živoga odrati :))), a kamo još mrge od bratića?! zapravo se čudim da mu nisu uzeli dicu za taoce :))) plus, brijeg se prodaje već dvije godine, čekao se detaljni PUP, a sada se bira kupac; dakle, to me uopće ne brine, brine me Digićeva žurba za dvorište, pa koliko on to misli da će cijena skočiti kad plac bude u EU kad mu se toliko žuri? kako u tom poslu nismo s rođacima u kompaniji, to ću ipak još malo promunđat.. ako Maksi dozvoli :)

Mi ubacili new thatcherism u br. 18 /'barunice, ime vam je škegro' :)))/) i oko 14 h pali mrtvi umorni.. ja se sad probudila :)

ma kakav Sodano, pa Digići su jedva dočekali da se riješe Poljaka jednom za svagda.. a svi su kardinali po protokolu ravnopravni tak da nema ni dipl. gafa, samo otvoreni bezobrazluk na koji se čak ne možeš ni žaliti; ali Jo je ispao i neuljudan i još k tomu diletant na čelu diletanata.. i kad smo već kod njih, zašto jednostavno nisu preusmjerili barbu iz Japana na sprovod, s istoka se mislim dalo sletjeti, a predsjednik parlamenta bio bi upravo dostojna zamjena; plus advajzorica bi valjda pazila da na sprovodu ne laprda o KRVOŽEĐU :)))

Praktična žena kaže...

Evo mene na galeriji. Vakouli unatoč, sunce i toplo iako je njegova uvijek optimistična prognoza bila kiša (za sutra snijeg). Odmah prionula kopat jer mi susjed uvalio tri bijela jorgovana. I MI uzeo motiku u ruke i u trećem zamahu skršio držak. Srećom rupa je već bila dovoljno velika. Onda me smlavio višak kisika i zaspala na trosjedu dok me nisu probudili Bavarci Olić, Pranjić i Riberi:)))

ena kaže...

Izvješće o tjelesnoj aktivnosti i proljetnom suzbijanju nametnika na radnoj kulturi

Ja obišla Mirogoj (zemljani radovi), burzu, banke... Previše kretanja nakon prošlotjedne nepomičnosti kraj kante i f-a! Normalno, na kraju mi je zaštekalo koljeno pa sam navečer morala ležati ispred Škegre - odnio vrag šalu :)))

Raspoloženje su mi popravile Finance: nacrtali Borutu tablicu njegovih minusa i Škegrinih pluseva, dokazujući da ga je Suzi zapravo preveslala za blokadu i o'šla s drugim. Prekleta Horvatica s Thatcher-olbrajtovskim kompleksom! :)))

Daklem, sad još samo 10-20 godina i 15 najurenih vlada da se Ške-program i provede, i mi smo na konju! Meni se u toj bajci posebno sviđa dio o burzi rada punoj birokrata. Prije naknade, prekvalifikacije i ponovnog zapošljavanja, svima bih im nabila obavezu da nauče posao koji su dosad radili :)
Najvećim nedostatkom programa smatram nedovoljnu zatvorsku reformu: osobno, zalažem se za strogu radnu obvezu u Remetincima - stan i hrana prema rezultatima poslovanja iskazanim u izvješću o konsolidiranoj dobiti nakon oporezivanja!
Jedino me zapravo brine što sa svim ške-mjerama kasnimo još puno gore nego Bijeli Zec pa će nam trebati boltovska brzina na bekeleovskim dionicama ako mislimo ikamo stići. Tako da bi putem svakako trebalo stalno, uporno i gromoglasno postavljati pitanje odgovornosti za gabulu u kojoj se davimo. I odgovornima uskratiti pravo na mirovinu iz prvog stupa. Plus proširiti Remetinec za kakvih stotinjak drIva i tajkunjara. I forsirati socijalno partnerstvo, a suzi-milanović likove mijenjati kao donje rublje na misici iz reklame. I surovo ih loše plaćati dok ne isprave što su uneredili. Pisat ću Škegri da ovo svakako nadopiše u provedbenom dijelu. Haugh.
*
I dok sam ja tako maštarila, bulajić tužio vrdoljaka :)))
Sam ti rekla da to recikliranje starog Tita za nove pare neće samo tako proći... No kako su oba 'autora' poznata upravo po otimanju proračunske love radnom narodu/poreznim obveznicima, ja bih tužbu odbacila kao obijesno parničenje i poslala obojicu u Remetinec na par godina, strogo o njihovu trošku. Stari su, ne moraju tamo ništa raditi: neka plate za stan i hranu životnom ušteđevinom ili rasprodajom imovine, po mogućnosti djedovine. Napokon, tako se snalazimo i svi mi čije su firme propale trošeći, uz ostalo, i na kulturnu rentu umjesto na razvoj, plaće i školovanje.
Neka paraziti plate...

ena kaže...

plus, ako stigneš, pročitaj o PR aferi u Istri /tportal prenosi Glas I./
Vrlo unosan biznis političke manipulacije biračima u berlusconijevskoj maniri: Herr macan unovčava svoj 'utecaj' na opinion makere i nounare, a zainteresirane strane (ovdje ids) plaćaju mu iz budžeta jedinica lokalne uprave.. baš lijepo

Praktična žena kaže...

Mislim da ti i ja za života nećemo dočekati rezultate tih ške(rac) mjera. No kako je moguće vezati tv pretplatu za potrošnju struje, predlažem da se na isti način vežu plaće stabilizacijskog tima i suradnika u Saboru, te pripadajućih im državnih službenika, za kretanje broja nezaposlenih u državi. I to unatrag od 2008. na ovamo. A za svaku novu tisuću nezaposlenih da im se skine po jedan kotač sa službenog auta.
Kaj se tiče ovdašanjih polit-kriminalaca stvar je nešto zamućenija, naime ministar policijot je smijenio ovdašnjeg šefa policije s obrlazoženjem da "u Istri ima kriminala kao i drugdje." I odmah je otkrivena spomenuta afera. Sve u službi krilatice "Svi smo mi lopovi, a ne samo HDZ." Budući da je stvar osmišljena kao ona legendarna natezanja o izjednačavanju krivice, vrijedi postaviti i ono povijesno pitanje:"Ali tko je tu bio agresor?"
Zasijala peršin, mrkvu, blitvu, tikvice, salatu, kupus, kelj... Mogli bi zatrebat u okviru rješavanja gospodarske krize:)))

ena kaže...

čuj, ak ih ške-rac misli dočekati, dočekat ću ih i ja (žene žive dulje!) :)))

tko je agresor, to će se, naravno, riješiti u sklopu Posljednjeg suda, ne prije. Sv. Petar navodno već prikuplja transkripte..
Meni je zanimljiva samo Herr macanova poduzetnička prilagodba PR tehnika na manipulaciju medijima i biračima, posebno dio u kojem se poziva na jake snage ZG Politologije :)))
...
Stigla kuharica! Malo prelistah: stvarno sasvim prizemljeno štivo iz običnih kuhinja, ima čak i prisiljeno zelje :)
Eno ti je u mailu!

f kaže...

pozdrav, moje dame..stigoh ipak nekako do bgda! :)

ena kaže...

aleluja, @finne :)))
ako je i prtljaga sretno doputovala, valjda ćeš se oporaviti od cijele afere 'trasnfer' jednako brzo koliko je sama afera trajala..
sad samo još da pregrmiš one klisure i ti si takorekuć na krovu svijeta :)))
/sad je na meni red da priupitam: otkud ti energija :)))/

Praktična žena kaže...

Elem @finne kojim si prevoznim sredstvom putovao? Čujem da cestari pale svijeću za dug i plodan život onog ejakula na Islandu:)))
Ne mogu vjerovati glupostima koje ovih dana prosipa Suzi: ona OČEKUJE veliko poskupljenje struje i plina na jesen!?! I sami smo si krivi što se cijena nije dizala mic po mic!?! I da će sva državna poduzeća baciti u fond za privatizaciju, valjda na garage sale? Jezuš i Marija dođe i nevjerujućem čovjeku da zapali svijeću!

ena kaže...

Suzi zapravo NE očekuje ništa, jer s izborima leti napolje.. Pitanje je što očekuje Milanović, no teško da će on ikoga u išta uvjeriti - njegova rascjepkana partijica nema ni jednog sposobnijeg ekonomista, dok zemlja nema ni pare u proračunu, ni mrvicu kreditne sposobnosti, a provedba obećanja košta...

Sve vlade od '90. naovamo zasrale su sve što su mogle zasrati i svima im treba uskratiti mirovine za taj dio staža; nažalost, ne može ih se strpati u zatvor jer su bile izabrane na slobodnim izborima. Ali birokrate se valjda može malo očepiti, barem za regres zbog kojeg već cvile, a 80% raje nije vidjelo regresa preko pet godina... /Brinu me jedino Herr macani, jer uvijek se nađe neki Goebbels da raji proda berlusconijevskog mačka u PR vreći.../

A sada nema druge osim ove grube friedmanovske klasike.. većina poduzeća jednostavno će se ugasiti jer su, s fondom ili bez fonda, ionako već odavno mrtva. Ono čemu se eventualno mogu nadati naša djeca jesu nova poduzeća i nova radna mjesta. Ali najprije svi, i birači i političari, moraju shvatiti da nigdje nema ništa džabe, čak ni na Tibetu :), da se mora raditi, da se mora plaćati i da se dužan može biti samo banci i majci. Naime, na ovom stupnju društvenog razvoja. A to neće izmijeniti ni novi grčki komunizam ni novi svjetski anarhizam, a kamoli socijalna, ekonomska i umjetnička misao u zemljici čiji je udjel u stvaranju europskih materijalnih i duhovnih dobara neki dan onaj drugi Šk. vrlo točno (u promilima) opisao kao ne veći od statističke greške :)

Auzmeš, draga, auzmeš.. Pojeli smo supstancu. Sada treba stvarati novu i svaki boljitak je stvar daleke budućnosti, po mogućstvu s tehničarima tipa Ške i Rohi na čelu izvršne vlasti.. Jer EU u koju navodno ulazimo puno je siromašnija zajednica od one u koju je ušla Poljska.. Što se nas, dinosaura, tiče, počelo je ledeno doba i sretan je zapravo onaj tko ima lovu za svijeće..
No, pogledajmo vedriju stranu: što će nam uopće struja? Pa na TV ionako nema ničega :)) Plus, vlatka pokos piše knjigu, što znači honorarni posao za barem tri ghostwritera s burze rada :))))

Praktična žena kaže...

Nek su Šuki i društvo ošli vidjet MMF. Sad će se valjda opet vratiti s nekim kreditom koji jel'te uopće nije kredit. I tako sve do zadnje Suzine torbice i naših gaća. Mi smo ovdje malo ratoborno raspoloženi. Prekjučer kuna zaklala kokoš i pojela jaja na kojima je je koka ležala. Onda došla jučer ujutro i zaklala 14 pilića, što je polovica kokošinjca. E onda ju je Pija popodne dočekala s vilama i batinom. Sad je kod veterinara, proučava da nije slučajno bila bijesna. Tako je to kad beštije postanu pohlepne. A ove državne su stvarno pretjerale.
Ovo s knjigama nepismenih anselebritija stvarno postaje zabrinjavajuće. Već i pokos-kokoš piše knjigu i nije mi jasno kaj Mamić čeka.

ena kaže...

kako kaj čeka?! da ga b.a.b.e. razvedu od šogorice pa da može ubacit i soft porno dionice u bestseler, a ne samo gaće na aerodromu! a valjda čeka i da F konačno prestane izlaziti pa da mu se oslobodi ghostwritwer :))))
e, to bi bila kruna karijere po mom meraku: da se prije pemzije potpišem još i kao Maminjo :)))
bogme, mislim da bi bio priličan užitak slagati takav štof u prvom licu... skoro da bih to radila onako, čisto za svoju dušu, badave :))))

-

p.s. Draga Pia!
We support your war of terror. Što slabija kuna, to jači izvoz :)))

šuki/žižek

Praktična žena kaže...

Mogu zamislit kakva bi to bila suradnja! A u inozemnom izdanju na kraju knjige bio bi dictionary s tumačenjem psovki auto-ra. Plus svakako izbor najatraktivnijih fotografija iz obiteljskog albuma (šogorica i konj included). Mislim da oko izgleda omota ne bi trebalo bit dilema:)))
Pia se na kraju rasplakala nad svojim kokama. Ubojica meka srca:)

ena kaže...

normalno da se rasplakala, sirota žena sama s kokošima, sjekirom i starcem! ni meni nije lako pri duši, jer jučer smo proslavili 25. ročkas našeg juniora.
skromnije nego 20. i 15.
puuuno skromnije nego 10. i 5.
...a usto..

draga dr. Šmalc!
znam da vam je neradna nedjelja i da vas ne bih trebala ovime davit, al ne mogu izdržat a da vam ne opišem svoj novi simptom: osnovano sumnjam da Mr F ima svog doušnika na ovom blogu, a najsumnjiviji mi je tip iz Gorskog Vidikovca koji takorekuć ne izbija odavde - najdraži mu je post Baba Komarac, premda šef guglja, Mr B, nerado priznaje vezu svoje tražilice s izvjesnim dobro obaviještenim službama :)))
Kako god bilo, na sam spomen suradnje s Maminjom, Mr F mi strovalio takvu hrpu magme i lave iz centrale da ću to prevodit do Sudnjega dana. Mogu vam reć da je prema F-u islandska mala Kun obična mala beba (pa ipak je uspjela prepasti gos'n žižeka tako da joj je - opet - zaprijetio revolucijom (vidi JL portal), onom istom s početka prošlog stoljeća jakako, samo malo provučenom kroz nove dimne oblake; svi osim civilnoudrugaške 'lijeve elite' prasnuše u neobuzdan smijeh :)))))
Sve u svemu, čini se da sam ja prva koja je navrla grlom u strukturne reforme po nalogu ememefa, svj. bankara i baba, jer:
a) sigurno sam najzaposlenija nezaposlena osoba u regiji
b) moj outsourcing deal s Mr F-om sve više sliči modernoj izvanbračnoj zajednici Bepina-Luigi dok nas smrt ne rastavi, iako uporno i ideološki dosljedno zauvijek raskidamo nakon svakog broja
c) nema šanse da odem u Suzinu pemziju prije smrti, a dotad će nežižekovci već smislit outsourcing intelektualnih usluga u onostranost i natrag, a žižekovci temeljito razradit metodu eksploatacije radnog duha po zelenom čovjeku
Dr. Šmalc, mislite li da mi se sad napokon javilo i smišljanje teorija zavjere kao simptom? jesam li sada konačno kompletni paranoik, jesam li, jesam li, jesam li, haaaa..?


sa štovanjem
vaša
K. Eyjafjallajoekulldottir

***

brzojav
red alert, red alert, red alert
evidentni genocid na pomolu stop austrijanci pronašli cjepivo protiv alzheimera stop testovi i na banancima stop u ohohou ne dižu slušalicu stop help me schmaltz-be-one, U R my only hope, only hope, only hope, only hope..... alois

baby Kun kaže...

:))))))))
e, kad sad nisam umrla od smijeha neću nikada: ispalo je da je cijela Žiž-revolucija najavljena na klimavom temelju, s osloncem, naime, baš na onu znanst koju je u članku ispljuvala do krvi :)))
Naime kaj: u vulkanskom oblaku jedva da je bilo ikakve, a kamoli opasne prašine, tvrde najnoviji izvještaji. Podatke o tonama pogibeljnog praha iskalkulirao je, kažu, meteo-kompjutor spojivši stvarnu erupciju s vulkanskom teorijom. Prije svakog zaustavljanja zračnog prometa, po protokolu treba cijelu stvar i provjeriti na licu mjesta, tj. u oblaku. Ali avaj: avion specijaliziran za taj posao baš je dan prije erupcije poslan na pranje i farbanje u meteo-servis :)))
Da komedija bude potpuna, avioprijevoznici sada najavljuju goooleme zahtjeve za naknadu gubitaka pretrpljenih zbog lažne znanstvene uzbune, a uvrijeđena Revolucija sprema odmazdu u obliku širenja goleme teorije zavjere o naknadnom zataškavanju stvarne količine vulkanske prašine i s tim povezane paranoje: surova sprega obavještajnih meteoroloških zavoda i avioprijevozničkih svinjskih kapitalista želi vas pobiti letovima kroz vulkansku prašinu, a sve radi svojih profita*
/*ispravak jučerašnjeg komunističkog manifesta: ne vjerujte njima, dragi potencijalni revolucionari, a znanosti možete i dalje vjerovati dok vam drukčije ne naredimo; nema šanse da se kompjutor zabunio, pa njime barataju vrhunski znanstvenici!,
vaša Revolucija/

u to ime nazdravih cijeloj komediji golemom kriglom Carskog piva :))))))))))))

Praktična žena kaže...

Ma rekoh ti ja da GM (globalni meteorolozi) već vladaju svijetom!!! Evo ovo je još jedan dokaz da su jači od MMF, WTO,
Svjetske banke i ostalih koji si umišljaju da bi mogli vladati svijetom. Ovo su nam priredili samo kao malu demostraciju svoje moći. Očekujem da Vakoula uskoro u svom večernjem terminu pozove na red Suzi, Rohija i Josu i objasni im da se imaju zbrojit or else...:)))

ena kaže...

...i njih i sve dežurne prodavače magle, paranoje i drugih unosnih prirodno-znanstvenih i društveno-ekonomskih brandova, Žiža, Sudac i boobsquake mula included :)), a bogme i reciklisti druga Tita (Martin Bell zajedno s vrdoljacima) te Stephen Hawking s novom milijunskom tv-serijom o strašnoj pogibelji koja nam prijeti od izvanzemaljaca... i lijepo će preko ekrana pisati: ovaj sadržaj nije primjeren starijima od 12 mjeseci i mlađima od 88 godina - živjela diktatura hidrometeorologije! (a propos Žiže i Hawkinga: postaju li geniji s vremenom sve neshvaćeniji ili je visina uspona njihova uma upravno proporcionalna dubini kasnijeg pada, dr. Šmalc? ili je sva sreća u tome da psihologija, unatoč svim mjerenjima, ipak nije tako egzaktna znanost kao gnjusna geofizika, jer bi to bi ugrozilo revoluciju?

Boobsquake Day (After)

Posebno se veselim onom povijesnom trenutku kada će ih skromni direktor Zavoda sve skupa srezati i ispod trajanja tv-prognoze, tako da na kraju ipak uspijemo saznati i kakvo će vrijeme biti sutra. Barem otprilike. Znam, znam da je to utopija, no ljudski je nadati se...

Usput, sretan ti Boobsquake Day! S danom zakašnjenja, doduše :) no bolje i to nego cijelu stvar odšutjeti kao suzi i cro-b.a.b.e.! Pa gdje su jučer bile da gromoglasno ukažu najširoj javnosti na pravilnu upotrebu sisa u čiste, politički korektne svrhe?! (jest, doduše, da će to samo pomoći babi komarcu da usreći cijeli iran na sljedećih 100 godina - It's my turn, mullah - ali to je samo minorna kolateralna šteta; pravi je cilj da jednoga lijepog dana, prepunog sunca i idealnog tlaka zraka, u Teheran ujašu Žiža na bijelom konju, b.a.b.a. na muli, i Stephen Hawking na space shuttleu, te usreće Perziju zauvijek. Od tada pa nadalje Kaspijskim će morem jedriti samo mladi David de Rothschild na Plastikiju, ptice će pjevati internacionalu s nekoć asasinskih tvrđava, a Mezopotamija i Perzija napoko će biti jedna ujedinjena, zdrava i snažna, unmuslim green ekonomija i samosvjesno, earthquake free, boobsfriendly, civilno, zeleno (hmmm... oprez, potencijalna točka međufrakcijskih obračuna) društvo! A ne mračni vilajet gdje se zlorabe guzice za seksističke šporkarije radi reakcionarnih financijskih probitaka rascjepkanih nacionalnih ekonomija ovdje i sad! pa tko je to još vidio na ovom stupnju društvenog razvoja!? :)))

A i zbilja: tko je stvarno vidio ozonsku rupu?
Ili metan (za njega samo čuješ kad je za par sto Kineza i Ukrajinaca već prekasno)?
Pa i ciklon B je bio slabo vidljiv onako zamaskiran u Schaummbad!
A i zrak...
Zrak, ako ćemo pravo, nitko ne vidi osim građana Pekinga, no oni su povlaštena, revolucijom prekaljena skupina izvan svih kategorija.
Ima Žižek pravo, općenito uzevši, sve su to plinovite znanstvene mistifikacije, koje nit' smrde niti mirišu i svašta im se može primiješati! Čisti revolucionarni zrak bit će jasno vidljiva kruta tvar s konzistencijom vulkanske stijene i svi ćemo imati zajedničko pravo, kolektivnu obavezu i osobni privilegij podmetati mu živu glavu - pa dok ide, ide! A ne se neodgovorno poigravati Planetom i resursima! Tako to dalje ne ide!

Praktična žena kaže...

Baš htjedoh reći da je ovdje primjereniji Ass Day na kraju krajeva ovu zemlju i vode Big ass inc. U poprsju smo nešto tanki, osim kad je riječ o busanju u prsa a i tu su nam jače šake od udarne podloge. Ako može molim priključiti jahačima apokalipse i Suzi na...htjedoh reći magarcu Šukiju, no onda se sjetih da je Suzi prijevozno sredstvo sama po sebi:)))
Idem podmetnuti orah u bajpas da ne moramo skrolat do Zemljine jezgre