utorak, travnja 27, 2010

Bit će oraha i za vjeverice

.





*





..iris' cross :)..



.

Broj komentara: 39:

ena kaže...

...a za orehnjaču da i ne govorimo! :)))) Samo.. tko će ih tucat?
A vidi ga kako se samo uresio, orah jedan!
Nažalost, kažu seljaci forumaši da se po obilju muških cvjetova (resa) ne može reći hoće li orah dobro roditi, jer rese cvjetaju prije od ženskih cvjetova i kraće od njih, pa dok se sve to poklopi... Zapravo, me čudi što Milinović još nije zakonom zabranio cijelu 'sumnjivu' oplodnju :)

Praktična žena kaže...

Ma jasno! Nek' orasi lijepo idu u Sloveniju. Što se imaju tu oplođivati. A i crkva bi tu sigurno imala štogod za reći, da ne spominjem sumnjivo porijeklo, vrag zna hoće li to bit hrvatski orasi ili neki, nedajbože, stranci. Kako stvari stoje mogli bi još tražit pravo glasa na lokalnim izborima:)))

ena kaže...

Ili čak dvostruko pravo glasa, k'o da su, božemeprosti, koštuničava manjina...

Praktična žena kaže...

Čujem da su se CK vlasnici odlučili za dokapitalizaciju za NOVE projekte.??? Možda biste i vi mogli proći pod te nove s obzirom da vas dosad nisu zarezivali:)))

ena kaže...

možda.
ali sumnjam.
nas će, dok nas pri jednom od redovitih mjesečnih ukidanja stvarno ne ukinu, interno i dalje trpati pod LOŠE projekte i prijetiti nam zatvaranjem 'jer to, zbog te vaše bijedne pozitivne nule u poslovanju i nepregledne gomile od dva čovjeka angažirana na projektu, zahtijeva strateški partner'..
zna se što su NOVI projekti: oni u kojima je 30 ljudi 'od povjerenja' - mladih, inovativnih, pismenih i prekaljenih u novinarstvu :))) - dvije-tri godine na punoj plaći i stalnom radnom odnosu, sve dok se ne utvrdi kako je projekt jednostavno pregenijalan za net i kioske pa ga se ugasi prije pokretanja.
a geniji se prebace na NOVI novi projekt... :))))
znam to jer je kroz F prošlo par tih zvijezda inovativnosti, ali nisu pazile pa je list zabunom odmah počeo izlaziti umjesto da se dvije godine razvija na platnoj listi, u tajnosti od čitatelja...
zato nam ck i drži low profile, da ga ne sramotimo.. čak su u očaju pretprošli mjesec otpustili i grafičarku kako bi u otkaznom roku završila 'zadnji broj' prije konačne blamaže pred publikom na rovinjskoj konferenciji :)))))

f kaže...

hihi, spremam akciju sadjenja, pa u njoj ucestvuje i pedesetak sadnica crnog oraha. Dosad posadio dvestotinjak cetinara...
pozdrav veeeeliki :)

Praktična žena kaže...

@greeneffe: Samo hrabro naprijed, 50 sadnica...ajme, tko će iskopati tolike rupe?! I oprezno s četinarima, napasni su k'o vrag. Kad jednom krenu nitko ih više ne može zaustaviti. Potjeraju sve oko sebe.
@ena: Pratiš li novu kućnu sapunicu sve sa stražnjicom u prvom planu?

ena kaže...

bravo, bravo, šumski @eFe!!!
(a kad stigneš, valjda ćeš nam objasniti razliku između crnih i drugih oraha; ja samo znam da orah opako pušta boju :)))

@eli: nove stražnjice?! ma kako mi je to promaklo?
pričaj!
(ja ne pratim ništa nakon sjajne Borutove reklame '3 riti skup zašiti' za ljetovanja u bananiji jer se još nije razišao pepeo od zadnje F-erupcije tekstova za prijevod...; zapravo sam tek sada skužila da je sutra 1. maj, a nisam obavila plac.. morat ću poslati ekipu iz tv-salona u billu, a to neće biti dočekano sa simpatijama...)
Dakle, kakve nove riti?

Praktična žena kaže...

Eeeee, slavonija-portal, vjerujem da je verzalni naslov još tamo:))) Sori, nisam stigla jučer ni priviriti, radovi oko kuće, a onda mi susjed donio sinoć hrpu šparoga pa sam to do sitnih sati čistila. Jutros ustanem, a ono me na sudoperu čeka nova: Miranda došla slagati ćaćina drva pa putem nabrala! Tek sam sad gotova s čišćenjem a već je vrijem da se ide Piji na njoke. Popodne pak prvomajski roštilj kod Valtera. Nemoš ovdje pobjeć od proletera. Što rekla jutros Zoja u SMS-u, idem okitit kamion s grančicama pa na proslavu:)))

ena kaže...

Ja prigodno prevela 20 tisućica o GM-proleterskom štancanju malih kapitalističkih dostavnih vozila za potrebe najšire kineske partijske baze.
Kad se vel'ke sile slože i proleter vozit može!
Limeno čudo zove se 'Sunašce'. Han vlada Han selakima subvencionira nabavu i time big time spašava G.Motors. No Ameri nisu dobro pazili, pa im Han partner lukavo zdipio većinski paket u joint ventureu, k'o balavcima.. Nisam mogla ni zamislit 1. maj ispunjen s više humora.
Plus zadnja pita od lanjskih jabuka zamirisala cijelu kuću i dan :)))
idem sad progugljat slavonske verzale...

zaprepaštena i uvrijeđena kaže...

Isusek, pa kaj bumo sad!!!! I to mala iz Plaškog.. Pa je l' ON zna kol'ko tamo ima bunike???!!!
Sigurna sam da će gđa D. prilikom sudske nagodbe o podjeli imovine dokazati kako joj zbog prijetnje šamanskim urocima pripada 129% posto bračne stečevine... Forza, D., ispraši im turove!!!

Praktična žena kaže...

Mislim da ON sad pokušava pokrpati stvar, jer sad je tek jasno zašto se gđa. D. našla u 13 teza, totalno izvan konteksta u pokajničkom dodvoravanju. I jasno je zašto je ona stalno preko bare. A sad i on tamo, koliko čujem boravi više nego u ZG. Mislim njemu takva podjela stečevine nikako nije u interesu jer onda definitivno postaje manjinski vl. Gospođa je tu dva gema u prednosti:))) Na stranu što je mala mlađa od sineka!

ena kaže...

Ma! Najmlađa je ona koja na kraju ima najviše para za tretman hijaluronskom kiselinom - Danci je sada dobivaju pomoću enzima iz neke gljive (pitome, ne plaške), a ne više iz ljudske krvi..

Ja se, kao što vidiš, cijeli dan smrzavala po Danskoj prevodeći enzimska i ina čuda biotehnike. Onda otišla prošetat oči oko kvarta, ali pokisla k'o mačak (exhibit A: priložen orahovom postu)

Slijedi nagradna noć s brazilskim kraljem špeceraja :))))

Praktična žena kaže...

Lijepo se iris smjestio: to je gradski dečko, voli brzine i noćni provod:))) No, no kraljevi špeceraja bi se našli i bliže od Brazila, ne?

ena kaže...

Sure thing, al' Oni nas hrane i oblače pa po Njima još ne smijemo tako pljuvati kao što centrala, ovisna samo o antidepresivima, pljuje po Brazilcu koji je izgurao Wal-Mart s prvog mjesta u braz. maloprodaji. Dok nas ne preuzme neovisna gđa D., naravno.
No poanta će se valjda nekako shvatiti :)))

Dok nam se to ne sredi, evo ti još jedan ćorak iz domaće radinosti, u povodu 'naših 5 minuta'. Nadam se da se usred gromoglasne tišine nijednoj/om od nas nije omaklo ništa nezgodnije od ovog tekstića što mi ga je maloprije na balkon spustio golub s ostatkom pošiljke:

'Zastrašivanje otkazima, držanje u pokornosti višegodišnjim radom na određeno vrijeme po mjesec dana, rad na crno bez ikakva ugovora, rad bez plaće i doprinosa, rad u statusu tobožnjih samostalnih poduzetnika prisiljenih po cijeli dan raditi kod poslodavca - svakodnevni su pritisci na novinare, a rezultat je srozavanje profesionalnih standarda i slabljenje bitne uloge medija u demokratskom društvu - Vaš Sindikat', stoji u današnjem priopćenju udruge građana Cro-Journalism Pride '10. u povodu Međunarodnog dana medija.
Napokon smo izišli iz ormara :))))

Eva kaže...

Joj cure, moram se uključiti u ovu raspravu oko sporne guze i velikog mogula. Dobro sam se nasmijala, u meni je proradio crv sumnje, ali nekak' mi ga je teško zamisliti u krevetu s mladim komadom. Ali s obzirom na dobre gene, tko zna...

ena kaže...

O, draga moja @evac, zamišljanje tu meni uopće nije problem: vlasnica guze završi summa cum laude ubrzani tečaj za davanje inzulinskih injekcija i onda samo pogasi sva svjetla.. osim štedljive lampice iznad broja tekućeg računa... ma! prosta karitativna djelatnost :)

No, @eli, stvari ne idu u dobrom smjeru: engleski Zavod prijavio novi val pepeljaste naoblake i prizemljavanja, a Žižek se sinoć u krcatoj Europi obračunao s komunizmom kakav smo dosad poznavali. Čak je ustvrdio da je Juga mit i da se nema za čime žaliti.. Pritom je slušateljima kao senzacionalno avangardno promišljanje servirao nekoliko notornih činjenica za koje ti i ja ni u ludilu ne bi dale 25 kuna..
Djelovao je tjeskoban i star.. Mislim da je u depri jer je shvatio kako mu je presušio glavni izvor prihoda. A i da nema šanse kod male Eja-kul...

Eva kaže...

@Ena: Kad pričate o pepelu i zračnom prometu, neki dan sam naišla na izvrstan osvrt Alaina de Bottona o svijetu bez aviona. U nastavku prilažem link. Lijepa pričica. http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_8626000/8626927.stm
I sad se još sjetih nečeg. Naš Žac prošlog je tjedna bio zvijezda na dodjeli nagrada jednog uglednog dnevnog lista :). Naime, vidno pripiti književnik bacanjem stolca izrazio je svoje nezadovoljstvo ovogodišnjim lauraetom g. Trolom. Nasmijalo me do suza.

ena kaže...

@eva: zapravo, užitak u crnoapsurdnoj sceni pijanog Žaca i suludog Jarka kako mahnitaju po muzeju nije potpun bez brzog švenka po facama sporednih likova u predstavi:
Osim savršeno nedužnog Selvedina Avdića koji se tu slučajno zatekao da iznajmi pozornicu, zamislimo Jarkov stolac kako zuji tik uz uho Cvetnića i njegove mame, kraj osteoporozom i berlinskim terorom shrvane Daše koja plače u čašu crnjaka što ga je, o užasa!, sama platila a onda morala malo dati i berlinskoj zlatnoj mladeži pristigloj na tulum u kulturnjački dvorac, te napokon reže zrak iz harmonike svirca Karakaša u kutu prije no što se smrska pod nogama kovrčavog laureata JL-ovih kuna i kipića.
Sve to kroz prozor direktorice Jezuita gledaju šefica svih žirija koji danas drže do sebe i natjecatelji u sljedećoj kategoriji, Mirogojska liga za suvremeni esej i publicistiku u sastavu Flaker - Lovrenović - Horvat Pintarić. Tu pobjeđuje Mišo Kovač s naslovom 'Elita gora od rulje' ali se, tren prije samog uručenja, na vrijeme pretvara u duh Danila Kiša ter nestaje u legendu - the end; /to be continued/; /over and over again.../

odoh sad u F-pauzi na bbc news smijati se svijetu bez aviona i avangarde, hvala na linku :)))

@eli: kad bolje razmislim, pada mi na pamet sličan dernek na kojem je i sama direktorica Jezuita svojedobno popila tamburu u uskočkom si rodnom mjestu.. čini mi se da se avangardni stil nagrađivanja kućnih majstora i izražavanja stilskog neslaganja s istim može kod nas pozvati na višestoljetnu tradiciju avangarde :))))

inače, baš u Kovačevoj knjizi ima lijep opis svojedobne tučnjave /doslovce :)/ Crnjanskog i Krleže oko ideoloških razmimoilaženja; u nekoj bg birtiji, ofkorrrrs

Praktična žena kaže...

Sori za dan preskoka, omakne se penzionerima:)
Dakle @evita, zamišljanje prizora doista je malo teže ako ne znaš da je mogul cijeli život bio u pasivi, spreman da ga se zavede (osim u ranim godinama kada se morao jako truditi da zgrabi kojeg komada). I najzad vjerojatno svako jutro zahvaljuje iznova izumitelju Viagre:)))
Što se tiče susreta na književnoj ljevici i desnici, oni su uvijek bili začinjeni alkoholom i šakama. Sjećam se jedne takve večeri s Večernjakovcima u Bijesnoj kobili kada je jedan završio s razbijenim nosom, a drugi sa slomljenim prstom. U igrokaz je bila uključena i jedna krupna sisata plavuša za koju je ostalo neizvjesno je li uopće znala čitati. Među članovima DKH vjerojatno se još traže oni koji nisu sudjelovali u sličnim okršajima:)))

ena kaže...

:)))
sve u svemu, @eli, @eva, kod djece, rulje, pisaca i elite (a time smo obuhvatili 111,9% pučanstva Bananije s pravom da se glasa), ljevica i desnica odavno su prevladane kao metafora i rabe se uvijek u doslovnom značenju. Ideološki, uostalom, i drugdje u svijetu rijetko je riječ o ljevici i desnici, prije o lovici i misici. A baš uvijek o stolici - oš u sklopu argumentacije, oš čisto fiziološki...
Samo je guverner Kalifornije u stanju pred gledateljstvom uvjerljivo ustvrditi: I'm not shitting ON you
Zato se i bavi s obje najunosnije profesije

ena kaže...

...za razliku od potpuno neunosne profesije novinskog fotića...

..sjećaš se mršavog kolege s kojim smo prije par mjeseci razgovarale na našem križanju ispod vure?
Čovjek dobio tri otkaza zaredom u zg-redakcijama.. sporo radi, kažu (i to je istina), ali.. kronična upalna bolest crijeva; dvoje predškolske djece, Ana (4), Miho (6); danas - godišnja nagrada za novinsku fotografiju: ulisičeni tabator pokazuje fotoreporteru oba srednja prsta.... i on :)

Eva kaže...

Sjećam se da je Sine to fotkao u otkaznom roku. Čim sam vidjela fotografiju, poslala sam mu poruku ne skrivajući oduševljenje. Danas, godinu dana kasnije, dobio je nagradu. Zasluženo! Baš kao i prošlog svibnja, čestitala sam mu od srca. :)

Praktična žena kaže...

Znate da u redakcijama s krajnjom sumnjom gledaju na "umjetnike". Koja korist od njih kad ne čuče na čeki koju im je dojavila neka unceleb kokoš? Ja sam ove godine prvi put glasala za novinara godine, no moj kandidat pa u sjenu Ace Winfreyja. Neka se svi samo kunu u istraživačko novinarstvo. Kaj je afera desetljeća i ministar u zatvoru prema guzicama otkačenih rokera?! Okreni obrni guzice su u ovoj zemlji glavna stvar, trebalo bi ih ubacit u grb.

I sad bi se štajerska seljačina, samo zato što što se suzdržala od sranja, kandidirala za pricidnika? Amerika je stvarno totalno v riti

ena kaže...

To svakako već pri prvom redizajniranju grba: pričekat ćemo da tri lava riknu i onda na njihovo mjesto u Frajninu krunu prišiti tri riti, da budemo k'o tri Jamerike, a i ne da nam se uznemiravat kunu i kozu.

Tada ćemo i mi moći tražiti Arnieja za pricidnika, a ne ovog bljedolikog – bogati, ako se bude samo jedanput mjesečno sastajao sa svakim savjetnikom, zakasnit će na sve međunarodne sprovode i morat ćemo na izbore za pomoćni Fikus.

Inače, ovih sam dana jako stiješnjena između F-a br. 19 kao predstavnika reakcionarnih strujanja i subverzivnog zg-festivala posvećenog socijalističkom snu. Taj inače traje sve do Dana mladosti, a otvorili su ga sljedeći subverzivci: Močnik, Matvejević, ex-Fikus uime 71. te Budiša Lončar uime Vječnosti; Latinka nije došla(alchajmerizam?)

Besplatni paneli i stari jugofilmovi imaju čak i dobru posjećenost, ali na predavanjima najvećih predstavnika moderne lijeve misli nema gotovo nikoga. Nije ni čudo: upad je 25 kn (osim za najvećeg od svih subverzivnih mislilaca: Žižek je naplaćivao 40 kn, a u skladu s neumoljivom neoliberalističkom logikom panel na kojem je on sudjelovao nije bio gratis već 25 kn)

Da ne zaboravim: iznad svega, preko cijelog kino-platna u Europi lebdi fotka druga Tita u večernjem odijelu, zavaljenog u divovsku socrealističku fotelju dovučenu iz salona na terasu vile u Igalu (inače loše i skromno popločanu betonskim kockama): sunce piči, Boka se ljeska, a dvorski kipar (u preuskom odijelu; nije Augustinčić, prekrupan je) navodno kipari po odavno dovršenoj maršalovoj bisti u mramoru (Titu se nije dalo sjediti; Gusta je radio biste po fotkama dvorskog fotografa Eterovića..)
Daklem, o predavanjima Mihaila Riklina i Tariqa Alija, ako sutra stvarno dođe – kad stignem i ako stignem.

-

live or unlive sa zgSFF-a 2010.
za blog prakticna_zena
strina ena, F-kroejša

Praktična žena kaže...

Hvala na ekskluzivi (to je, koliko kužim, u nounarstvu zamijenilo postwar senzaciju koju su preuzeli trgovci na malo):)Nisam mogla ni zamisliti da će se socmemorabilija tako masno naplaćivati, naš barba bi im sve to ispričao za badava i garant bi bio zanimljiviji.
Ja sinoć do iza ponoći pila i jela u konobi na vrhu brda s kojeg puca pogled na jezero i Motovun s ovdašnjim novinarskim snagama. Upoznala dvoje sjajnih iz stare škole, direktora i gl. urednicu regionalnog radija i nasmijala se do suza. Sad u podne krećem za Poreč tamo je velika fešta u povodu rođenja trećeg Pijinog i barbinog praunuka. Sutra mi dolaze Holanđani Marko, Suzi i Izabela na prolazu za Zagreb pa ih vodim na ručak u neku našu trattoriju. Kao što vidiš full raspored za kraj tjedna, sreća što kiša uredno zalijeva vrt:)))

ena kaže...

subverzivna komedija zabuna

..i tako sinoć prošećem do Europe čut i vidit Tariqa Alija. Pod ruku s - ne'š vjerovat - g. Žmakom!

Normalno, nema šanse da taj gospodin na pragu 60-ih za izlazak sa mnom obuče išta drugo osim prastarog jeansa i majice s Jaggerovim jezikom do struka (jezik; ne majica) ...jedino što preko noći nije stigao dovoljno pustiti kosu (gospodin, ne jezik).

T. Ali: besprijekoran ten i dikcija, psihološke pauze, odmjeren bodi lengviđ, sve.. (a za samo 25 kn; kao svjetska ajnc A pojava, stvarno nam naplatio upola manje nego šušljetavi susjed Ž.; nek' se zna tko je u ovom sokaku kozmička sila!) Inače, gospon z Engleske, u ranim 70-ima, također je nastupio u prastarom jeansu od glave do pete, boja i volumen kose navlas kao u Žm-a, plus fajn tač: crvene skone.

I tako pljunuti isti sjede oni jedan nasuprot drugome u Europi i do poluvremena se skroz u svakoj sitnici slažu.. No kad je stari filozof starome ekonomistu počeo bajati o ulozi države koja u socijalizmu ima ojačat (a onda valjda tako jaka odumrijeti sa Žižekom), stari se ekonomist nasmrt uvrijedio. Čašu je prelio podatak da je vlasnik jezika s majice filozofu svojedobno spjevao pjesmu... Kad smo došli doma, ekonomist izvukao s tavana svoja odavno sabrana Maova, Kim Il-sungova i Gadafijeva djela, bacio mi ih na stol i riknuo da čak i u tim starim humoreskama ima više argumentacije nego u živih subverzivaca.

I tko kaže da kod nas nema dobrog teatra!! Jest da mi je to vjerojatno zadnji izlazak u društvu spomenutog gospodina, ali vrijedilo je :))))

-

Kako Marko i mexican girls? Dite raste? (za Markovu se kosu ne usudim ni pitati...)

Praktična žena kaže...

Ajooj, eto ti izlaska! Događa se jednom u pet godina i odmah se poteže Mao! Bitno da je styling bio na visini:)))
Marko je imao kapu, no mislim da kose više ne ima (glava potpuno obrijana ili bez dlačice, teško je reći). Suzi je OK uvijek ista, ali puno mekša. Izzy je preslatka, stalno crta svoj dnevnik (doživljaje od prethodnog dana) i stvarno ima dara (mislim da je to na baku koja je pala sa stolca dok je maljala kupaonicu i slomila ruku). Nakrcali smo ih s tartufima u raznim varijantama, biskom, vinom i kolačima s prekjučerašnje fešte i otpratili za Zagreb:)

ena kaže...

I put dug tri tisuće lija završava posljednjim izlaskom. Nek' paluca tisuću jezika!

A Zdemka i kraj Ede Dede mora sama farbat kupaonicu... Hm. Ja sjedim u trogodišnjem žutilu. Čuvam kosti. Kad mi se kuhinjski strop sruši na glavu, valjda će obavit posao temeljito i do kraja. A ne kost po kost...

Idem sad još malo crtat svoj F-dnevnik:
'Korupcija: Wannabe poduzetnik između lokalnog reketa i tartufa na sudačkom stolcu'

f kaže...

Drage devojke,
U totalnom haosu nalazim vremena samo da vam se javim: pucam po savovima od posla i obaveza, grrr..
Nista od dolaska kod vas :-(

ena kaže...

@eFe: lako za dolaske, dolazaka će uvijek biti ako konci izdrže; čuvaj šavove! :)))

Praktična žena kaže...

@bizifinne: Polako s tim poslom, ima još dana. Ako sve odjednom završiš poslije nećeš imati što raditi:)))
@ena: E, to bi se već dalo nacrtati: poduzetnika s crticama oko glave, suca tartufa kako ispušta miris i reketare s maskama i naoružanjem.
Ne znam kako je kod vas ali meni je već pun kufer kiše. Hoću suuunca!

ena kaže...

Kod nas kiša stala; danas bilo čak malo sunca kroz oblake - ja biciklom obišla šaltere, oprala pendžere i sad rintam jer se F zbilja osilio. Rekoh mu da poslije šlusa19 idem na more i ne vraćam se do 1.7. nego radim strogo mailom, pa nek se već sada počne snalaziti za ck-pomoć u šlusu20. Imam dojam da me nije ozbiljno shvatio :)))
Ali ja ću to ozbiljno učiniti. Broj 20 je kao stvoren za prve pritiske radi poboljšanja radnih ili platnih uvjeta, jer jedno je sto posto sigurno: nitko mu ne bi napravio taj posao ni za dvostruke pare.

Praktična žena kaže...

To je jasno k'o dan! Uostalom kad će tražiti pripomoć ako ne sada? I to sada dok su im još u glavi odjeci prošlog broja. Ovdje kiša i dalje. Malo stane pa opet krene. sunce samo u tragovima. I sad Vakoula šuti i drži se mudro. Čovječe, trešnje zelene nema šanse da sazriju. Mačke dolaze sve nakostriješen i mokre, zacapkale su mi cijelu terasu. Suuuuncaaaa!!!

ena kaže...

Hmm... čini se da je to s kišom i mačkama ipak slučaj za hitnu šamansku intervenciju...
Čekni časkom da dovršim antikorupcijsku kampanju u SAD-u - koja je ošla na kvasinu, tj. prelila mito iz džepova bananijaca u džepove američkih fiškala, plus dala Hanovima stratešku prednost :) - pa ću ti poslati šamanov mail :))))

U međuvremenu, svrni ako stigneš na tekst mladog tportalovog komentatora koji je jednim udarcem zatukao i žižeka i besplatno studiranje, a ne doima se nimalo neoliberalistički pohlepno i krvožedno nego, da prostiš, visokoobrazovano.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/67410/Studenti-budite-realni-trazite-vaucere.html

imam i neke konzervirane vijesti, al' to ću ti istresti uz pivo kad stignem :)

usput, imaš li još onaj spelling check-kit koji si mi poslala lani? izbrisalo mi ga sa starom kantom i nigdje ga više ne mogu pronaći, a trebat će mi na moru za f20....

Praktična žena kaže...

Imam čeker u Zagrebu, ovdje nemam jer je su ovi noviji prozori (a i nisu baš nešto novi) imuni na instalaciju starog čekera (dolazim oko 25. pa ako nije kasno...)

Idem pogledat na t-port. Ovdje je prošlo kakvih 12 sati bez kiše ali prije pet minuta počela opet uz prigodnu grmljavinu, dakako. Jedina prednost je što moje povrće napreduje k'o ludo ai trafoglio iliti djetelina koju smo zasijali u masliniku se ne buni.

ena kaže...

ništ onda: ak ne hvata tvoja, neće ga primit ni moja nova kanta; morat ću prije mora kupiti neki sp.ch.

a ovdje danas ne samo kiša nego i munje i gromovi ...

ma! jedno malo carsko s dvije slamke za utjehu?

ena kaže...

kaj sv. Franji opet nije dobro?

kopija jučerašnjeg koma
"ništ onda: ak ne hvata tvoja, neće ga primit ni moja nova kanta; morat ću prije mora kupiti neki sp.ch.

a ovdje danas ne samo kiša nego i munje i gromovi ...

ma! jedno malo carsko s dvije slamke za utjehu?"

Praktična žena kaže...

Sv. Franjo vrane ganjo. Popi*dili u Kaliforniji za ovdašnjim razglednicama:)))
Kišu sam lansirala uzvodno, danas nas skoro potopilo. I to se zove maj?!