utorak, srpnja 27, 2010

čista žena. slapovita.

/ ili kakvo će vrime biti iz sata u sat; 'meterološka' stanica Punta; neovisni 'meterolog' barba Pere /



Tri vele marčane bure. Ako se ne ispušu u marču, ispuvat će se usrid lita. Jedna dura osam dana, jedna tri, a jedna 24 ure.


Ako je nad Velebitom kapa od oblaka ili brk, ribari neće isplovit.


Neveru ne smiš dočekat s dignjeti idro. To ne bi učinija ni Vlah.


Suvi zrak i malo zvizda – burno. Kada dupini skaču i trp se u moru digne, znači da ide loše vrime, najpri bura.


Slapovita je. Kad se spusti na tlo i valove, sve pomete: bura je čista žena. I ne ponavlja uludo 'Kad jedrin ja, ne jedri ti.'








Treći dan ujutro:





-





p.s. tuba mi ne trubi; znači, tek iza 12., kad se vratim na šlus :)
no Closing Time znam napamet: it's once for the devil and once for Christ,
isn't it :))))
kad se raca vrati doma, napisat će ti nešto o otocima.. i njegovim takaj :)
plus fala mom omiljenom portalskom uredniku, čak i ako nema ništa s tim. I to dite :) piči, što jes' - jes', ha, Janko? :)))

ena


-

Broj komentara: 37:

Praktična žena kaže...

Bogme i nas malo počistila bura! Večeras u Vukovarskoj baš tamo negdje oko tvoje rezidencije 18 stupnjeva po mr. Celzijusu. Nije baš za kratke rukave, znaš.
Jel' se smrz'o sv. Kristofor večeras?
Snimka je naravno s koncerta, nakrcali amateri s ajfonova i ostalih gadžeta punu tubu. A najbolji mi komentar bio baš pod ovo snimkom, kaže mladac:" Aaaaa...na ovu stvar moj stari skočio i počeo plesat ko budala!":)))) Hoću reći nisam nigdje vidjela toliko roditelja i odrasle djece na jednom mjestu:)

ena kaže...

I s drugih mi strana dopiru glasi o nenadanoj hladnoći koja je nastupila čim sam napustila Vukovarsku. Nadam se da uzrok nije propuh iz mog frižidera :))

A St. Kiki je, kao što znaš, vrlo dubiozan svetac i gorostas. Navikao na burne refule, a službeno ukinut još '67. (osim mjestimice), on je svoje odbubnjao, odstrijeljao i odferijao unatoč svemu. NNNI. Smještena (po stričevima) u samu Kulu smjelih tik do topa, uspjela sam sve vidjeti i zabilježiti u dnevnik.

A gledajući s veeeelike (no nikad dovoljne) distance razvoj mirakula St. Predraga Matvejeva - u koji sad više nema tko nije umočen, sve do Republike Italije iz Medulićeve i St. Josipa Pravnika s Pantovčaka - mogu reći samo ovo:
Đuro S. je, kao što znaš, dubiozan pricidnik dubiozne strukovne udruge i nipošto St., no kojiput mu se jednostavno omakne dobar izbor riječi. 'Histerična trakavica koja služi hranjenju egzaltiranih ega' moglo bi se kao definicija žanra protegnuti na cijelu lepezu /:)))/ cirkuskih točaka od Varšavske do spomenika u Srbu i šire, u kojima se raznorazne svite - zdesna, slijeva i 'nesvrstane' - u povoljnom trenutku grebu za medijske efekte smećući s uma i činjenice i meritume stvari. Posljedica: omnibus U glib i druge pripovijesti; scenografija i režija: prosjaci, sinovi i imotski kadija.
Jao masama s takvim elitama. Svima bi im trebalo prikačiti pridjevak Šporkousti Maminjoid i naplaćivati trešnje 100 kn/kila kao na placu ispod St. Fumice u Rovinju :))))) A masama dijeliti bez točkica.

Ovdje tišina i more se grije od jutra. Idem sad provjerit dokle je dospjelo...

ena kaže...

Usput, a propos cirkusa koji nas davi, pitam se koliko mase (ja) još mogu nasmagati tv-živaca da neoštećene otrpe torturu pretkolovog pretkola šerif-dinamo i probave činjenicu kako za M-bros sada simuliraju čak i izumrle vrste (dodo?), samo da ne bi propustile sliku 20-godišnjakinje s diskom koja je bezbolno prešla u seniorske vode i postala šampionka? Koliko, a da ne čuju planove za nove 'brazilske' akvizicije braće M. i nova elitno-elitna prepucavanja pantovčak-palača pravde? Ne, ne, nema ta svinjarija smisla, pravila treba mijenjati: ne bacati disk u prazno, nego njime gađati mete po masovnom (mojem) izboru. Da vidiš kako bi padali rekordi! Rušila bi ih tiha, stvarno nadarena djeca.

More još mrtvo-hladno. Brrrrr

Praktična žena kaže...

*ebi ga kad lokalna aboriđanka, kojoj je ona kila diska perce u odnosu na kamenje što ga se nabacalo s ramena njezinih stotinu predaka, nije u stanju složiti petminutni proljev u kojem je svaka druga "*ebo te", nije dala ni jednu izjavu o svojim seksualnim preferencijama, ni jedan jedini put je nisu zvali u Uskok ili bar priveli, nije se ljubila s Franom Lasićem...rječju nije medijski materijal...

ena kaže...

jugo.
glava.
lasić?
bruuuughhhhh...

:)))

Praktična žena kaže...

Ne znam kako je kod vas, ali ovdje ljeto prošlo. I ja ga provela na Trešnjevci. Zaludu punila lago. Kako je krenulo s klimatskim promjenama, ove godine neću ni prst umočit. Bude li sreće možda se do kraja ovog tjedna i vratim u dolinu. U svakom slučaju propustila sam smokve i breskve a bogme i sutrašnju feštu od njoki.

ena kaže...

Kada god pomislim 'propustila sam ovogodišnje ovo ili ono', podiđe me malo jasnija jeza nego lani :)))
Prije je to značilo 'jest šteta, no ima godina'. Sad mi se čini da te godine otkrivaju svoje pravo lice, narav dulje kazaljke na satu: vidim ih, čujem kako se strovaljuju u ništa, a svaka mi se čini dragocjenom.. Sjećaš se Brechta?

Ne dajte da vas zavedu
Da je život čaša dima
Da ga treba brzo piti
Nećete ga biti siti,
Nećete ga biti siti.
Ne dajte da vas zavedu.


A zajeb, tipično, ipak postane evidentan sasvim iznebuha :)))

Praktična žena kaže...

A dobro, propustila, propustila valjda ćemo bit dogodine u prilici probat makar breskve (ovo su bile prve ako ne računam onu jednu simboličnu lanjsku). Ne vrijedi žalit za propuštenim jer je onda i taj trenutak propušten.
Nego, jesi li vidjela onaj transparent na ergeli u rodnom mi gradu? "Vodi si Pahora u Lipik!" :)))

ena kaže...

Kad su ga ono jednom optužili za ljudožderstvo i gaženje ljudskih prava, pokojni centralnoafrički car Bokasa I., kojeg je na krunidbu vuklo 20 naših lipicanaca, jasno je odgovorio međunarodnoj zajednici: 'Nije istina! Nismo mi Balkanci!'

Đakovski transparent sam primijetila, samo mi se činio nešto manje centralnoafrički intoniran nakon ljudožderskih ispada velikih i još većih Rrvata tamo nad onom rakom u Dalju (premda jeu visu sve ispalo OK, ali to zbog pogubnog utjecaja profesionalizma i radnih navika). A kada ergelama pribrojiš sve što je egzaltirani ego blogerskih šaraca u stanju pripisati patriotizmu, miješajući domovinu i državu kako mu padne na pamet (i njezinu suprotnost), dođe ti prosto krivo što sve konje nismo još onomad poslali kulturnom caru u C.Afriku. Baš sam se trgla iz mučnog sna: u nekom offshore raju za pokojne samodršce, dvije bijele uniforme, maršalska i generalska, pokroviteljski se nadvijaju nad perjanice blogerhaera i dobrohtno naređuju: 'Domovini ne pakovati!' :))))

Prevela podužu svađetinu američkih nobelovaca kenzijanaca i antikenzijanaca koja traje još od 1974.
Idem sad na hrtu2 slušati Invu Mulu iz 2008. Händel, Vivaldi & Co. :)))

Praktična žena kaže...

Sori za ovu pauzu ali naglo riješili sve probleme oko gerijatrije i odlučili danas navratnanos (jel' se ovako piše? Zarđalo od neupotrebe) krenuti u dolinu. Napokon! Javim se s galerije:)

ena kaže...

navrat-nanos? ajd, sva sreća :)))
Nadam se samo da Pia i Barba nisu u međuvremenu izveli kakvu svoju gerijatrijsku vratolomiju na imanju. Javi kad stigneš :)))

Praktična žena kaže...

Evo me, stigla! U lagu me dočeala hrpa djece, susjedini unuci, vrt malo otišao u sjeme, malo u korov, ali luka mi Pija nabrala cijelu kašetu. Barba i Pija, da kucnem u iverak, dobro, on čak i nešto bolje otkako mu je neurologica promijenila lijek. Susjedi svi na broju za razliku od mojih limuna i smokava. No nije važno, bit će još smokava na onoj staroj, kasnoj. Sve u svemu smlavio me kisik i Pijine breskve u crnom vinu. Čista anestezija, tak da me ni Blažičkovi urlici ni jedanaest šerifa ne mogu izbacit iz lotus poze:)

ena kaže...

PISMA & PRIJEDLOZI

Dear PŽ,
Zagrepčanka sam s privremenim boravkom na otocima, u srednjim 50-ima i opterećena biološko-socijalnim problemima tipičnim za regiju i dob. Imam tri hitna pitanja za rubriku 'Samo trkeljam':

1/ Je li zemlja čiji se generalski zbor kolektivno i izrijekom 'ne slaže s politikom vlade' na pragu Europske unije ili vojnog udara?
2/ Kako je moguće da se zemlja u kojoj jedna parlamentarna stranka izrijekom 'ne priznaje odluku Vrhovnog suda' plasira na odlično 131. mesto svjetske ljestvice političke nestabilnosti, tek malo slabije od razvijenih demokracija Crne Gore, Slovenije, Švicarske i uvjerljivo posljednje Švedske?
3/ Kako točno glasi recept za breskve u vinu?

Molim vašu suradnicu Mariju Piju da mi rasvijetli spomenutu problematiku nađe li makar i sekundu viška između spravljanja njoka i savjetovanja Predsjednika Republike o nekom svjetski važnom pitanju na općeprihvaćenoj proizvoljnoj osnovi.

Unaprijed zahvaljujem,
Chaterine Zrinska von Bible de Bon-Ton

P.S. Pokušala bih sama doći do nekih zaključaka, aIi ne stignem: moram još prije ručka narezati Obaminu financijsku reformu na tanke ploške, prikupiti otavu na hrpe i pomesti par sto metara staza po dvorištu (ručak imam od jučer; samo dodam krumpir salatu)



Dear me!
I shut sheriff half dead but unfortunately missed the bird. Therefore I suggest new politically correct text of fatwa would be: Dabogda ti dodo igrao krilo u momčadi (djevojčadi).
/uzgredna napomena: ajduk – diname (b) nisam gledala, ali sam čula; u svim drugim slučajevima jučer sam držala uši čvrsto začepljene, za razliku od očiju, a tako ću i danas. grmi :)))/
maminja

Praktična žena kaže...

Uz pomoć filmskih i dvorišnih trikova uspjela izbjeći generale koji ne prihvaćaju politiku vlade ali oni prisutni priređuju ovacije kuharici na njenom čelu. Također donirala razliku za koju su me zakinuli prijevremeno, pa vratili na godinu dana a sad ponovo uzimaju, za izgradnju velebnog spomenika u kraljevskom gradu.
Vidjela na konac izvučenu pobjedu splitskog pekara i njegovih pomoćnika i zaključila da ovom narodu neće trebat kruha, igre su sasvim dovoljne:)

ena kaže...

Nemoj me zezat da su se predomislili za razliku!! Pa dobro, je l' to tamo slučajno zapošljavaju nećakinje koje ne znaju stiskat ni gumbe na digitronu ili je to smišljena vladina politika zastrašivanja HSU-a i kukuriku masa?! Ja se neću usudit ni pojaviti u Mirovinskom kada po mom računu kucne čas. Sto posto će mi izračunat da mogu u pemziju već za deset godina pristanem li na 80-postotno umanjenje.

Za sporadična klicanja chefici i spomeniku opravdano smatram da su bila samo generalska proba za zig/hajl ovacije majstorima kuhinjskih noževa u selendri do. Normalno da redarstvenici (tamo) nisu ništa primijetili, a pricidnik (tu) ništa zamjerio.

Kad samo pomislim da do ponedjeljka još moram izdurat 10 tisuća Amerovih znakova plus čoju i alku s pricidnicom, pricidnikom, cijelim diplomatskim zborom i tko zna još koliko konja, skroz mi dođe da umočim hrgu luksuznog polubijelog u Pijinu supu od bresaka i preventivno se obločem – kaj košta, košta :)))

Jer nakon što Suzi 'učini sve', istrčat će, kao što znaš, Ebrang, pa će u čavoglavoj akciji 'good girl – bad guy' cijena ipak skoknuti do sv. Ilije i više:
'Kao namirnica prepuna ugljikohidrata kobnih za zdravlje kardiovaskularnog sustava, kruh je nezdravi izbor slabo obrazovanih neradničkih masa sklonih pretilosti i drugim porocima, koje svojim zlobnim prehrambenim politikama svjesno povećavaju javnozdravstveni trošak države i društveno odgovornih građana ograničenih na unos bijelog mesa, povrća i voća. Stoga kao zastupnik i angiolog predlažem ovom visokom domu da svesrdno podrži prijedlog ministra Čobija, zvanog Breza, pa da se zdravlju mrzak proizvod oporezuje i obilježi natpisom: KRUH UBIJA!!! te žigoše fotografijama notornih kruhoholičara i pripadajućim sramnim angiogramima.'
/na to svi ustaše i zapjevaše: Zato, braćo, piiiiiiiiiime ga dok ne puk(...glo,glo,glo,glo...)ne...

zastor

zamračenje

imotski kadija potpisuje uredbu o poskupljenju kruha za 120%, na prevaru razvodi aginicu i odvlači je u Westin, a aga joj šapće:

ajd, ne cvili, pintorović bejbe,
već pohitaj na imotski dernek
pa pošalji ljeba il mrvica
da nahranim sedam siročadi
i malešnog u bešici sinka
te da prodam priču amerima
kako si me mlada ostavila
utekavši bez stida s kadijom
/

Praktična žena kaže...

Uz sve to medvjeđi ministar uvodi zabranu izjedanja kruha u restoranima, pučkim kuhinjama i drugim javnim prostorima osim ako vlasnici nisu u stanju osigurati posebnu prostoriju od 1000 kvadrata sa specijalno jakim klima uređajima. Kruhojedice uz to moraju plaćati posebnu dodatnu policu zdravstvenog osiguranja zbog visokih troškova liječenja posljedica njihove ovisnosti. Proizvođačima pšenice također se uvodi porez u visini otkupne cijene.
U to ime mi smo se sinoć u Poreču najeli kruha u kombinaciji s pršutom, sirom, tatarskim biftekom i raznim mesnim dodacima s roštilja. Haugh!

ena kaže...

Ajd, nek ste se najeli dok Joža još tvrdi kako se neće dopustit da se špekulanti bogate na zalihama. Upozoravam da državu nije spominjao, tako da šuki može mirne duše prodat zalihe pa skupa s bajsekovom zaradicom malo primaknut kraj kraju bez golemog rebalansa; a kruh će poskupjeti i bez vlade osmuđeni Putinovim light showom; cijela je dreka i dignuta zato da se pekari sami otmu s lanca...

I dok je M.M. razmišljao (pardon na izrazu) o restrikciji ugljikohidrata, medvjedi se spustili do kuća u Gorskom kotaru i kradu što stignu pozivajući se na ministara u familiji (Ej, čovo, znaš ti ko sam ja?!!!)
Ovdje pak gotova još jedna morska runda. Javim se iz metropole, ne budu li medvjedi sutra napadali i po autocesti. A još se nismo riješili ni konja...
Kad bolje pogledaš, quite a ZOO :)

Praktična žena kaže...

Ah ti iz Gorskog kotara su poznate domaće životinje. Dok čovjek skoči u kuću po paštetu oni s vrtnog stola drmnu i popiju mlijeko u tetrapaku i još ga dobro ižmiču, do zadnje kapi!
To s konjima i adezeom postaje već zabrinjavajuće. Em je onaj mirogojski pricidnik stalno pjevao "Ja se konja bojim", em je onaj što ga je naslijedio pao s konja na magarca, em sad Suzana ima problema s cijelom ergelom. A ona je samo htjela Borutu poklonit nešto lijepo! Kaj Lipica, kaj Lipik? Ma krivo, krivo!

ena kaže...

Pokorno javljam, stigoh. I to po napola pustoj cesti. U mom smjeru ni medvjedića na vidiku, niti konjića. Kad, odmah po raspakiravanju, imam što i čuti: medvjed Tomo H. mahao domovinskom krpom na Cvjetnom?! A kome to, molit ću lijepo? Zar nije sva ona klijentelistička 'elita' kojoj je, kao, na srcu grad /ha! otprilike kao i međedu/ proglasila ferragosto?
Zasad toliko. Osim što moram primijetiti da, nakon par mjeseci boravka u Uvali, u metropoli zbilja strašno smrdi.

Praktična žena kaže...

Smrdi, smrdi a uz to i manjak kisika. Bili jučer u Limskom kanalu s dottoressom i ekologom. Najeli se škampića i školjki, opkoljeni jakim ruskim penzionerskim snagama koje su sa zanimanjem zavirivale u naše tanjure ali bili smo na oprezu pa osim jelovnika nisu uspjeli ništa drmnut sa našeg stola:)))
Mislim, čak bi i TH morao shvatit da je plahta demode. Pa više se ni Maminjo ne poziva na te stvari, a on je uvijek znao na koga se pozvati, od dragog boga od p*m*!

ena kaže...

To i jest bila moja najgora noćna mora: Glas koncila raspali histeriju oktavu više od Hice i Savonarole, Matrica puca i sve odlazi u p*m*. Pale napokon zbilja ostaje sam na svijetu - nigdje ničega, samo karambolirani tramvaji. I onda se otkriva g. bog osobno: Maminjo :)))
No jučer mi stigla mora gora čak i od ove. Sletjelo još 8 (!!!) tekstova za prijevod, a ostala mi samo 3 dana. Zbilja ne znam kako ću to... A moram: tamo kod Maksija sve definitivno otišlo u p*m*, danas imaju presicu, večeras će stvar puknut u medijima. Tu će se mućkat još par dana dok krastavce ne izgura rebalans.
Pa muk.
Pa mrak.

-

Da se rastresem, odšetala sinoć do ljetnog kina Gradec na Slomljene zagrljaje. Ali nisam izdurala. Jest sjajna fovistička fotografija i te stvari, no ubi me, sestro, ispraznošću 'uzvišenosti'
Na povratku, oko 23.00, prođoh kraj vječne Rupe u urbanističkoj glavi Domovine: samo dva zaštitara u besprijekormo bijelim odorama odrađuju smjenu kraj ograde koja štiti 'rad' od 'grada'. Čuvaju Rupu.. Dosađuju se. Zaposleni.

-

Dobar tek :)

Praktična žena kaže...

Vidim da te grad i njegove rupe bacaju u bed. Treba pod hitno natrag u prirodu! Kod nas je najveća dilema dal' pojest palentu s crnim vinom ili pestom genovese (moj izbor). Kiša nas pere već drugi dan ali što mari, napojit će vrt. Sutra idemo nas sedam u ponte porton na roštilj

ena kaže...

kao što rekoh: Dobar tek :)))

Praktična žena kaže...

Težak je život nas poljoprivrednika! Jel' se nije jučer ujutro nebo namrčilo i udarila tuča? Sreća nije trajala nego par minuta no dovoljno da obilježi svaku petu, šestu maslinu.
Danas smo stavljali po masliniku one žute kartončiće protiv mušice.
Inače roštilj je bio odličan iako, na moje iznenađenje, bez ćevapa. Još je bolji bio odojak s ražnja. Danas je Pija napravila lazanjote a susjed dao jedan tartuf od 10 deka. Čak ni barba, koji uvijek ima nešto za prigovoriti, nije ima primjedaba:)
Kakva je situacija u gradu?

ena kaže...

Ah, pa znaš kakva je situacija u našem gradu u kolovozu: stružemo po domaćem dnu - uzimamo i stenograme pa pišem nanovo; srećom, uskače Makedonče so super tekstovi, ali so rasap vo padeži i komparacii; pa bg-Aca s bata Bogijevim homesick bluesom, ali na srednjodorćolskom, pa ti to pipni a da ne uništiš zaplet; i sve tako...
svraćala ovamo noćas u neko doba, ali bez snage i za točku stisnut.

Vani u gradu isto predvidiva situacija: totalni bankrot svake vrijednosti koje se možeš sjetiti. Zato stojte doma i čuvajte svaku maslinicu, makar i noćnom stražom. Trebat će nam :)

/op. – V. pitao našeg Švabu osobno kakvi su to deseterci o posvemašnjem povlačenju iz regionalnog prostora; to se, kaže Švabo, ne odnosi na naš grad :)
..plus, daj molim te, čim stigneš, pročitaj nekrolog staroga kolege Francescu Cossigi o ludilu i provokacijama :))) /

f kaže...

na brzaka, samo: pozdrav, dame! :)

ena kaže...

@f: Ohohooooo...a Vi, gospodine, jel'te, pravo iz Finske?
/neka, neka si se odmorio....
jesi se odmorio, zar ne? :))))/

@eli: ja, kao što vidiš u samom šlusu.. znači cijeli dan ničega, a moram dežurati za kantom... tako načekujući, primijetih da je, za razliku od domaćih, am. feministicama /Bitches etc./ puna kapa self-help-art-zen-konzumerizma etc. /vidi članak o financiranju 'oslobađajućeg' djela 'eat, pray, love': http://www.jutarnji.hr/-jedi--moli--voli---prica-o-pronalasku-sebe-i-slobodi--da--ali-za-bogatasice-/878543/

plus, zamisli, kvatka naišla na fotke bratovog bivšeg kvarta na google earthu i odmah se sjetila babe Nade, priča i stripova... alaj se raspekmezih :))))

Praktična žena kaže...

@finneas: alo, alo vi gospodine na letećem ćilimu, gdje nađoste na planeti kutak bez interneta? Ili vam dojadio?

@ena: pretpostavljam da te sad zatrpalo kao što već biva. Je li V. štogod čuo o stanju vlasništva? Kako stvari idu u Austriji moglo bi sve završit na bubnju a jedan od gazda na remetinečkoj akademiji. Idem sad pogledat novine, nisam već danima, a nekako mi i ne fale.

kvakalinka kaže...

jašta me, čim kukam za pričama iz djetinjstva :)))

o stanju vlasništva ni mukajeta osim onog što se otprije zna: da u fifty-fifty injekciji nema ni 'p' od slatke polovice. Švabo pak tjera onaj svoj 'sreži sve' plan po kojem su sve naše papirnate novine one man band - petparačko štivo za petparačku publiku u petparačkoj zemlji, zapravo jednoslojni rit-papir

'sirotica' uprava to koristi kao izliku da otpusti ama baš svakog iz stalnog radnog odnosa, pa onda iste te ljude angažira natrag kao honorarno roblje, tra-la-la

a bubanj je opcija još otkad je voden-konj pregrizao lanac.. pitanje je samo misli li Švabo, kad nastupi 'politička volja', dati na bubanj i dio svoje kože ili se pred bubnjem pojaviti kao otkupljivač pregolemih dugova (a zapravo za kunu objahati slatki da ne kažem monopol) - ne znam kako stoji s konjem, a kako sa Zemaljskom bankom; prema nama je fin dok se drukčije ne dokaže (ili dok netko od nas troje ne padne mrtav od izrabljivanja)

gazdin remetinec-to be me ne brine.. ima sasvim ugodnu adresu na rijeci Charles; mora da naša država onamo šalje najbolesnije, s debelim liječničkim kartonom i ispričnicom, bez obzira na štetu koju su nanijeli poreznim obveznicima i socijalnim statistima u džuture.. a zamisli samo koji je tek to rizik - pobjeći u američki zatvor! čak toliki da je drIvo poslan k'o izvidnica (ili je volontirao, što je možda dokaz 'političke volje') :))))

plus međeda Tomu H. krotiteljica
ostavila samoga kraj Rupe i utekla mu s boljom polovicom dok je još bilo što za propoloviti.. da zaplačeš :))))

Praktična žena kaže...

O, sve tragedija do tragedije! I onda još ne dođe ni Angelina:)))Da nije bilo Bosanaca u kladioničarskim uporištima i ona tri turista s vlastitom paštetom i mesnim doručkom, samo bi još psihijatri mogli objasniti zašto se Suzi stalno cereka.

ena kaže...

A pogodi zašto se ja cerekam:
Sjećaš se onog mog frenda što slikao ljubičasti kupus? E, pa čeka čovjek bebu. U 58-oj, od životne partnerice (36).
Justin zlobni komentar: 'Napokon su odrasli.' :)

Praktična žena kaže...

Računaju ljudi na profesora Radmana i njegovu ekipu i da će još trčat za unucima i praunucima:))) Nama danas bili Danka, Žarko i Stanka, čak se uspjeli i okupati nakon preobilnog ručka u Ponte Portonu. Novost: sin V. (koji je u New Yorku) ima curu, francusku Kineskinju, koja također u New Yorku sprema doktorat (prirodne znanosti) iz nekakvih buba. Mala je preslatka, poslali su mi sliku, kao porculanska figurica. Žarko je, da kucnem u drvo, dobro ali i dalje pod kontrolom. Danka je dobila otkaz jer je firma u bankrotu no ne brine jer godinu dana ima punu plaću na burzi 8poslije još tri godine 70 posto) a oni joj u međuvremenu moraju naći isti posao s istom plaćom. Ne kužim kakva je to država ta Francuska.

ena kaže...

ipak malo bolja od Grčke: birokrati i društvenjaci ni kod njih ništa ne rade, ali je zemlja zadržala dovoljno proizvodnih snaga, hihg-tech priključka i uvoznih tesala i radmanoida da im ima tko punit Rupu; zato uvozni pricidnički par i može provodit etničko čišćenje i društvenu pacifikaciju tako da plati. I Romima da se vrate u Rumunjsku, i Arapima da se vrate u slamove, i đacima da se vrate u klupe, i sindikatima i Židovima da glume ljevicu, i houellebecqu da.. ne, to se ne da opisat, a nekmoli čitat.
plus u polit-kulturološkom smislu sjajno koriste činjenicu da nisu u stanju razumljivo izgovarati strane riječi :)
jedino im se film malo amerikanizirao, al onda opet.. to je pametan kompromis.

*

drago mi za Žarka, D. je očito na sigurnom, a dijete je, vidim, odmah shvatilo gdje će se stvarno dogoditi sljedeća važna revolucija (koja možda i uspije s obzirom na stupanj razvijenosti proizvodnih snaga, veli Aloisov podstanar barba Karlo)


*

rebalansirani za benzin i cigarete, mi tek maloprije proglasismo šlus 22 (a jesmo im se napili krvi, stoci birokratskoj!)
čim ujutro natankam pljuga slijedi povratak prirodi
/a propos, javljaju mi da imamo stršljene u dimnjaku i da su pozvali dezinsekciju: a Mali preveo titulu 'baba komarac', da se franjevci ne muče toliko - old bat mosquito/


*

a pogodi zašto se ja cerekam 2:
http://www.vecernji.hr/vijesti/velecasni-zlatko-sudac-besplatno-dizajnira-vile-sobe-wellnesse-clanak-182234
/čim je čuo da nam je promakao serijal o svetom namještaju, veliki manitu sišao ravno u Pavu, i evo ga na - sve o svetom dizajnu, od vitražica do freski u frizeraju; i to za džabe :))) /

*

ciao :)

Praktična žena kaže...

Ti na sunčani otok, a mene evo natrag u oblačnom gradu. Samo na tjedan dana, tek toliko da sredimo frizure (zasad u frizeraju bez vlč. freski), platimo račune i obiđemo starce. Što se besplatnog dizajna tiče znam bar dvije pacijentice koje bi bile voljne i platiti:)))
I oko te Grčke, jesu oni u gabuli ali bar su ljudi imali plaće i prava, a mi ovdje u gabuli i bez plaća i bez prava. Mislim da ćemo zabilježiti svjetski rekod u kategoriji "od uspostavljanja države do propasti"

f kaže...

jao, djevojcice moje drage, ala vam ja zavidim sto mozete da caskate - ja nikako da se izborim sa obavezama (tek sledece nedelje sam slobodnije, a onda bih hteo da se malo odmorim od...odmora! :)))
pozdravcek obema :)

ena kaže...

@f-e: manjak vremena je dobar znak, znači da ima posla; obrni ga, okreni ga, i naše ćaskanje se zapravo vrti oko posla :)))

@eli: kad si već u gradu, navrati do strine ako stigneš: novosti s H-mosta :)))
Na otoku se osjeća kraj ljeta i povratak poslova: najavila se povorka kupaca (bez č; premda i ovih sa č još uvijek ima puno previše za moj ukus). Srećom, ostalo mi brdo viška iz br. 22, tako da sad ipak imam pet dana čistog f-predaha :)

Praktična žena kaže...

@finne: Pozdrav i tebi i svim pomoćnicima! Kako napreduja kuća u gori?

@ena: Živio višak! Iskoristi još malo topline jer za sutra Vakoula najavljuje kijamet. Ako mu opet Alpe ne pobrkaju račune. Mislim da će tražiti od predsjedništva GM-a da taj zbrčani masiv makne na sjever Afrike jer mu ometa radni učinak.
Odgledala Bruxelles na DSF-u između reklama, mala Perkovićka odlična, što bi tek bilo da joj kupe mrežu da može trenirati k'o čovjek! Al' neće HOO-ho-ho ima on prečih investicija