nedjelja, travnja 12, 2009

Eggs bypass


Broj komentara: 35:

ena kaže...

Eeeee... oblutak-efekt!!!
prekrasno :)))

Praktična žena kaže...

Ajajaja, jedva preživjeli samoborske bakanalije. Za sutra Pija najavila teleću hladetinu i pincu. Ako preskočim slatko i kruh možda uspijem ostati na postojećoj kilaži. Psihijatri, naravno, ponijeli i za kući:)))

Eva kaže...

Drage moje, sretan vam Uskrs! :))))

ena kaže...

@Eva: Hvala, chickita, sve najbolje i tebi i Janku. Al' pamet u glavu: za danas šunku u frižider :)))

@Eli: Ošla ubit oko nakon blagdanskih napora pa poslije sjela da ću na miru popiti kavu, kad za kuhinjskim stolom Veliki Bijeli Zec! Zalijeva moj panetone barbinom biskom i petlja: 'The name iz F...es. Malcolm F...es. No, no, no, not Malcolm... Steve...'
I što sam mogla? Morala sam ga primiti na promatranje dok su psihijatri bančili po Samoboru!

Kad krećeš?

Praktična žena kaže...

@Eva: Hvala, Evita, i vama koliko vas ima sa svim zečevima:)
@Ena: Čuvaj se tih velikih bijelih, nisu baš bezazleni:)))

Praktična žena kaže...

Samo da prijavim dolazak u dolinu.
Sve je lijepo i zeleno, naročito trava. Trešnje u punom cvatu. Krepana sam od raznih manevara a i višak kisika me dotukao. Javim se sutra, čila i živahna:)

ena kaže...

Uslikaj kakvog svježeg zraka kad dođeš k sebi, molim te. My Wall Street Easter Bunny misli da je zrak poguban za zdravlje pa me prikovao za kuhinjski stol i samo laprda :)))

Praktična žena kaže...

Svježi zrak stiže idućih dana. Danas iznijela cvijeće iz podruma, bila na pošti i u Plodinama, zaprimila brdo fotki iz Bosne, na brzaka pročitala pet-šest kratkih stvari za BL (Ana izgubila tekst o jajima, a meni jajca ostala u ZG kanti, sad ganjam juniora da ga nađe). Sutra idem va Abazzia na dva dana, ne nosim kantu pa ćemo biti out of touch. U povrtnjaku nikao luk, češnjak, blitva, salata, peršin...:)

Praktična žena kaže...

Jaja totalno zagubljena iako se polagalo nade da ih je kandidat za dogradonačelnika negdje spremio. Nutricionistica morala ponovo slati i ja ih sad umutila, valjda su napokon kuhana:)))

ena kaže...

Ne bi se štela mešat, no mislim da BL debelo kasni s jajima, to je trebalo stavit u prošli broj :)))

Sretno u Opatiji.
Meni sad tri dana F-finiša...

Praktična žena kaže...

U pravi su ali to je nešto što ovim lokalcima još nije ušlo sasvim u glavu a i broj je trebao izaći prije mjesec dana, no i to je ovdje relativno

ena kaže...

Iju, prepade me! Svratih vidit da nije tkogod svratio, a ono - ti!
Zakaj nisi u Opatiji?!
Ili možda jesi???
Svakako, ja sam u F-gabuli, nema greške :)))

ena kaže...

u cara Trajana kozje uši: 15 kom 1/1, audi, bulgari, lacoste... i to sve pravi pravcati, plaćeni, ništa kućni!!! ti bokca, bolji smo od kozmonautica /pu, pu, pu protiv uroka/ :)))
plus kapo (NY, ne Madrid) osjetio se ponukanim da pohvali fasadu, osim što dosad nije imao primjedbi, a stalno mu se šalju neki prijevodi /moš mislit tog posla za v./
ck svita izvan sebe od prepasti, cosa nostra em ne gubi, em počela zarađivati
eto, preživjesmo možda dva mjeseca dulje zbog tih novica...
novi uradak vrlo dobar
a sada - sport i glazba
sr. poz. iz ck

Praktična žena kaže...

Super za F.!!! Mogu mislit koja zbunjola u ćelavim glavama!
Vratila se danas popodne i u autu na vijestima čula za Sanju K. Ne mogu doć k sebi. Kaže VI da je sinoć završila posao i ošla s Klancirkom na piće, došla doma, legla i ujutro je već nije bilo. Srce. Ne trebam ti ni reći uzroke koje je VI nabrojala (stres, kilogrami i naravno znaš već što na prvom mjestu). Ipak i ona kaže da je morao biti neki tromb ili nešto što nije bilo dijagnosticirano. Strašno, a opet ako bi čovjek mogao birati...

Na moru sunce, vruće, manijaci se već kupaju...

ena kaže...

Mi prijepodne stavljali zadnji glanc kad smo čuli... Možeš mislit, kad nije i nas herc na licu mjesta oboje: četrdesetosma, ove novine, one novine, ovo društvo, ono društvo, gdje si bila - nigdje, što radila - ništa, i na kraju opet Opatija, krug oko čega? Povadismo slike djece, ipak nešto, ali sve u svemu... Novine su praznina.
Bila popodne na Mirogoju, jedva stigla, a mamina godišnjica

op. F. - dobismo novog marketingaša, čovjek se sav sretan izvukao iz sjene nekog tamošnjeg bosa i rezultat je 15x1/1; tek treba vidjeti može li to trajat...
no svakako, i pet minuta dobrih vijesti ipak je nekakav predah, jer vidiš... 'not with a bang, but a whimper'... indeed

Praktična žena kaže...

E pa tu je 15 dokaza da je moguće.
U svakom slučaju bit će bolje nego ono na što se oslanjaju drugi (pool Miss Universe od broja 5 do broja 22). Sad još malo pritisnut na sve vrste indirektne i direktne reklame, pretplatu, ako ima koga poola makar Miss Congeniality...:)
I taman dok krene ljeto i bossovi se zabave većim i bombastičnijim problemima

ena kaže...

Danas se vraća slatkica iz SAD-a /u komadu, navodno/, sutra počinju Windays u Opatiji /i V i W idu/, ali sve je to privid, draga moja, čak se i Radman od jeseni prima posla na Vernu... jer na otvorenom tržištu zapravo nema kruha ni od čega, treba se na godinu-dvije skloniti ispod kakvog tuđeg krova i novca iz kakve konzervativne zaklade /tko može :)/

Krupna tektonika ispod ove krize i medijske revolucije, to neće stati za naših života, dobro je imati svoj vrt :)

Praktična žena kaže...

Hja, ako mene pitaš cijela ta ekonomija je i dosad bila privid, jedino onih 60 posto ljudi više nego lani koji ovih dana šetaju Opatijom nisu privid, vidjela ih na svoje oči:) Ja sam optimist. Osim toga naše najbolje godine u poslu bile su baš one krizne (to smo tek poslije skontali). U krizi svi malo više počnu upotrebljavati mozak pa i to nešto znači. A Radman je otišao iz MS pa kao svi iz velikih korporacija sad kreće u predavače. Bez brige, njemu sigurno nije kriza.
Vrt kao backup, obavezno.
Odoh na ručak (riba, srećom) u Poreč, javim se dopo:)

ena kaže...

glede na vrt, čini se da imam dobrovoljca za krčenje vinograda - mali zgranut koprivom, a privučen pogledom i blizinom potencijalne kleti, nudi se kao radna snaga. jasno, brine ga voda.. i zahod /toliko o mašti :)))/

Praktična žena kaže...

Zaglavili jučer s četiri kućna posjeta na putu kući. Zaspala od napora odbijanja hrane i pića:)
Danas vrtni radovi i salata za ručak. Vrijeme kilavo, oblačno ali bez očekivane kiše.
Ne očekuješ valjda da se dijete može uživiti u Survivor atmosferu?:)))

ena kaže...

dijete ima 24 godine i 75 kila žive vage, od toga su više od tri četvrtine mišići.. ne zna se to uživljavati, dovoljna je masna nagrada na kraju dugog štapa /npr. jedan vikend mjesečno u remote cottageu u okolici je samo tvoj i Božji :)))/

ovdje jutros plus-minus sunčano, taman za obilazak najnužnijih dućana i šaltera, a onda se nebo obrušilo takvom žestinom da sam navukla ribarsku kabanicu i napokon oribala balkone; šta zna susjed je l' to kablove izlijevam ja ili Onaj Odozgo...
pa ručak etc.
i sad idem ubit oko :)

Praktična žena kaže...

Čini se da će cottage imati booking bolji od jadranskih hotela:)))
To ti je dobra ideja s kišom i balkonima. Mi stalno ratujemo oko toga tko odozgor slijeva vodu, pa se te opskurne djelatnosti odvijaju u konspiraciji iza ponoći:)

ena kaže...

Bogme, mojoj babi Ličanki s kata ispod nema ni kap da kapne na balkon! I svilene se bluze imaju izažimati dok ne začuješ kako bubinom svilcu krckaju kosti u nitima. U protivnom baba kriči takve psovke da se i mjesnim bejzbol paličarima od srama zažare uši. Ali kad sv. Ilija izlijeva kablove, to je u redu, Bogu ugodno djelo. Bluze sam, jasno, preselila na rešetku, ali škaf i ribaću već odavno švercam pod Ilijinom kišnom kabanicom :)))

Praktična žena kaže...

Je, kod nas se smatra da je u redu bacati čikove s četvrtog kata, držati čopore pasa koji po cijelu noć kriče, puštati tehno do jutra, zapišavati i bljuvati po stubištu ali pranje balkona se smatra kršenjem Ustava i uništavanjem ozonskog omotača:)))

ena kaže...

Za čikove imaš pravo: stari Likota gasi ih po stubištu. Nogom. Na balkonu valjda ne smije pušit, nego mora ić na stubište. Koje, nota bene, metam ja :)
A neki dan prolazim kvartom: iz Trnja sad niče samo staklo i čelik, a kad bolje pogledaš - u tim se ledenim plohama zrcale naši stari balkoni puni obješenog rublja. Drže se zadnjom kvačicom za život :)

Praktična žena kaže...

Jednog jutra ćemo se samo probuditi na Manhattanu, okruženi staklenim tornjevima i zatrpani autima:)

ena kaže...

al prije toga još se imamo nauživati domaće crne kronike..
pa vidi ti samo, molim te:
* 82-godišnjakinja (jedra, dobrodržeća) napala kolcem (jakako!) 68-godišnju, crveno farbanu susjedu jer da joj zavodi muža (84) - hilbilijevski love story :)))
* policija privodi dikanovu služavku jer da 'nasilnim metodama' nastoji utjerati plaću za četiri mjeseca; medijima je stvar već objasnio i obiteljski odvjetnik, očekuje se rasplet škarama; viđeno u HNK

kad svemu dodaš onu štalu il kak se već zove, kaj im na Novateveu gledaju potomci...
no dobro, možda ne Manhattan, nije još dotle došlo, ali... Washington i okolica moliću lijepo - čisti deliverence :)))

Praktična žena kaže...

Uuuf što me izmuči Explorer iz čista mira! Neće prikazati stranicu da ga baba napadne kolcem i sjekirom! Od sinoć se hrvam s njim i sad uz pomoć nekih filmskih trikova najzad uspjela indirektno otvoriti. F* sofisticirani software!
Očito babama partizankama došo pun kufer pa uzele stvari u svoje ruke:)))
A jesi molim te vidjela kako smo proglasili London opasnim gradom? Već vidim uspaničene horde turista kako mijenjaju karte u turističkim agencijama za sigurnije destinacije, Kabul na primjer:)))

ena kaže...

Ma vidjela i odmah donijela odluku: neću nikud ni putovat! Odsad se krećem samo dvije tramvajske stanice lijevo-desno gdje sam sigurna da me gradske kamere imaju na oku... A bogme ne idem više ni kraj Gradske skupštine, isto nesigurna zona, vani loču skinjare, a unutra valjda ima i pravih ubojica; evo bandido kaže da je otkrio mrežu insajdera prodavača gradskih stanova za 1 kunu + mito. Zbilja ih je hitro uočio, istrage već krenule, a do izbora će valjda i hapšenja... Kako je Miki brz, čudi me da netko od gradskih činovnika već nije došo likvidirat babu iz gradskog stana u prizemlju.. Kad bolje promislim, ne idem više ni u prizemlje. Dok izbori ne završe krećem se isključivo interkontinentalnom raketom balkon - Kabul.. Sigurna sam da Stipe zna i gdje je parkirana i tko je za nju pobrao pinku. Nazvat ću gore u Ured nek' mi srede kavu s pricidnikom da se dogovorimo s morhom o preparkiravanju rakete. Ili izlazimo u javnost s uvjetima transakcije!
Usput, znaš onu am. hipotekarnu kuću 'Freddie Mac' koja je gutala sve ono smeće od stambenih hipoteka s Wall Streeta, a onda ju preuzela država i dala svom čovjeku da je vodi? E, pa tip se jutros ukokao. Veli, dosta mu financ-egzotike.. Kreten. Lijepo je mogao ići s nama i Holbrookeom sadit makove i osnivat diskretne banke po četvrtom i petom svijetu. Nema stana do Afganistana!

Praktična žena kaže...

Izgleda da je mitologija od tih stanova ošla u pogrešan džep. U toj ekipi ko bog nema ni jednog kuma. Jedva našli slučaj mitologije u kojem nisu rodijaci i kumovi i sad ćemo im pokazati, gadovi korumpirani! Vidi se da su izbori blizu zveckaju lisicama na sve strane. S obzirom na blizinu zgrade, najbolje ti je kretat u pravcu grada preko Velesajma:))

ena kaže...

je, jedva se iskopalo kakvu-takvu paralelnu mafiju.. ako, naime, nije unajmljena kakva amaterska trupa nezaposlenih i beskućnika da odigra predizborni igrokaz (plaćanje preko student-servisa), a poslije će već bajićevci složit optužnicu koja neće izdržat ni do lifta u Palači pravde
*eeebote, onaj mali maestro još nije ni pravomoćno oslobođen, a već drma nad M-ovom firmom :)

a mmf je tako uzdrman povjerenom mu tisućom milijardi dolara da je danas izjavio kako je Velika depra prava sitnica prema ovoj komi i da se ovaj put nećemo tako lako izvući /naime, ak' se mmf pita :)))/... tak da odmah ujutro idem na frizuru, možda mi je zadnja /frizerka proglasila stečaj i iznajmljuje lokal/

Praktična žena kaže...

Konačno riješila slučaj zaglavljenog Explorera! Ukrcala osmicu pa nek' si sedmica misli što je propustila:)))
Kako su stvari krenule s ovom studentarijom (besplatno školovanje? Pa to su imali u komunizmu!) i posljednjim premijerom u bivšoj nam državi (carinska unija!) mi smo već na putu u bolju prošlost!:))) MMF-ovcu bi bilo bolje da nam proda dugove ispod cijene (70 posto sniženja, bez kamata na pet godina) nego da dočeka da mi i svi ostali koje je oderao ko mrtvu mačku, dođemo glave.

ena kaže...

Osmica? Svaka čast! Ja već skoro pokrenula Interpol da raspiše tjeralicu za tim osmašem koji se smuca ovuda i posvuda :))))

Ovo s ff-om fine touch: a/ dobar tajming, nema šanse da se sad puste policijski vučjaci na studoše; b/ budući da posla ionako neće biti još godinama ni za one koji plaćaju ni za one koji ne plaćaju, vladarima bi baš zgodno došlo da sklone što više ljudi na faksove, nezaposlenost bi tako prividno ostala manja, tako da će do izbora obećavati klincima brda i doline, samo ... njet love i industrijske snage ni za ona mizerna prava nezaposlenih, a kamoli za studentska prava iz mrske prošlosti... :)))/
Pa budući da je komedija kompletna, treba samo zadržati ff plenum na okupu do 1. maja i novog fejsbukovskog pokušaja po trgovima /isto zgodnih 13 zahtjeva :)))/, pa dodati svemu nabrijane sindikate, ustavnu definiciju socijalne države i lokalno predizborje ... Sve u svemu, mogla bi to biti sasvim zgodna visoka predsezona u Crolandu. Nadam se da će se bar nešto od atmosfere preliti i po jahtama i aviončićima 200 odabranih, ako ne sada, ono već ujesen... s obzirom na besparicu i besposlicu - vrijeme je dušu dalo za goooleme socijalne nemire live /Mali bio jučer na 'plenumu' da pronjuška, veli da su ipak 'premlaki', a ja njemu: 'kuš, mamu ti radikalnu, žderi tu tortu'; osjećam se ko 71. :)))/

/Usput, uz vrlu novu nezaposlenost i u NY-u prava navala na ono par dobrih državnih škola i sveučilišta: svi odlučili jeftino studirati, na faks se ne ulazi ni s 5,0 iz srednje škole, odjednom je na cijeni znanje; i da ne zaboravim, zgodan mutant taj AH1N1/

A mmf-u se fućka: vlade su mu iskrcale tisuću milijardi i sad mu je jedina briga da im zabrani daljnje štancanje love i uvede svjetsku strahovladu...

ena kaže...

Plus, je l' ova jajca u košarici već dovoljno dobro mirišu za bacanje na tajkune i političare svake fele? Ili da još malo odstoje?

I skoro zaboravih: Auuu, što se cigaret-Milo nabacio na pokojnog eksploziv-Pukija u VL-u! Da 'reketaško novinarstvo'! Jako mi se dopada sintagmica :)))

Praktična žena kaže...

Tvoj radikalni štrajkaš između dvije parole pojede čevape u somunu i komad torte? On bi mogao nositi transparent: "Vratite nam pare, ne može se učiti na prazan želudac!":))
Baš mi je sinoć barba rekao: ma koga vraga plaćaju školarinu, i tako će svi kad završe bit bez posla! No što znaš možda Todorić otvori još jedno pet, šest tvornica mesa.
Promakao mi Milo, ček idem vidit samo ću prije stavit Belu u pasbaj.