subota, travnja 25, 2009

Bela više nije sama


Broj komentara: 39:

ena kaže...

Gle, beli kozlići, što su cakani!!!

Ali je l' Bela poludila, tri komada odjedanput!? Pa di će to studirat i odakle za školarinu?!
Ili i ona već radi za Todorića?

Usput, Jorasu crkla kobila, a on veli: Nije meni, nego na svu sreću susedu. I zakopa je u zveto zlovensko tlo s krive strane zvetog Odorika. Što je, kad pribrojiš slatku ZG osvetu Londonu, mjesnu vanjsku politiku otvoreno uvelo u žanr basne. Kamo prirodno pripada...

Sad kratim vrijeme smišljajući prvomajske zahtjeve za šuki i poli. Zahtijevam kao prvo socijalno osjetljivu fiskalnu politiku; ukinut PDV i sve poreze na plaće do 7000 kn (pulska 'košarica'); uvest jednake školarine svima - 500 kn max. po godini; ukinuti participacije i plaćanje recepata; zajamčiti min. mirovinu od 5000 kn i redovito usklađivati!
E sad, gdje dobit tu lovu? Oporezivati napokon dividende i kapitalnu dobit, ali blago, da ne krepa i ova napola mrtva privredna krava? OK, ali to je crkavica za šuki-polijevu prasicu. Bojim se, dobit će meksikansku gripu.

I onda mi padne na pamet: navaliti do krajnje granice izdržljivosti porez na klađenje (80%), reklamu svake vrste (90%), izbore za miss, reality show-programe i turbo-folk(98%) te na sve što kiklopov žiri proglasi knjiž. uratkom niže vrste (već od 99,9%). Toga ima ko dreka, štoviše, to jest drek sam, a prosječna rvatica/at prije će krepat nego bit bez toga. Daklem, porez na drek i eto ti socijalne države!!! (vidim da me belići pozorno slušaju)

Praktična žena kaže...

Slušaju siroti da ne bi i oni možda upali u pulsku košaricu! Belu krenulo bit će kozjeg sira (to Todorić ne bu videl, on plaća nakon 90 dana, nije Bela veslo sisala). Tvoj program u potpunosti prihvaćam i predlažem 80% PDV-a na sve odjevne predmete i accessories s potpisom (lažnjaci 40%).

ena kaže...

90 dana je bilo prije, sad je recesija, sad i on plaća ko i drivina ministarstva - malo morgen; ima pravo Bela, ipak je ona stara krležijanka: sav sir u seoski turizam!
Si ti poludila 'lažnjaci samo 40%'?! Pa ne buju simonica i cure u 'štali' plaćale manje od vlatkice i nivesice. Sve 80%, i 'glat' i 'verket'! Plus porez na botoks njuške i silikon cice i guzice! Onaj koji si to nemre priuštit nije nogometaš i nemre branit boje ove zemlje (banana zelenu, banana žutu i banana smeđe-crno-ljubičastu)!!

Praktična žena kaže...

Nego, pa to je ionako rečeno sa službenog mjesta: banana država
:))).
Posadila danas papriku, paradajz i krastavce, okopala smokve i jasmin i sad čekam kišu i recesiju. Masline su lijepo potjerale, još tjedan i bit će u cvatu. Ako ne dođe kakva napast ove ću zime imati i nekoliko mandarina (sve iz lonca).

ena kaže...

Ja se još držim novina ko pijan plota: posijala bezgrešnjakov reklamni bosiljak i mažuran u tegle umjesto jednogodišnjih lončanica i sad čekam poskupljenje zaštitnih maski i Tamiflua.
Po najnovijem izvješću HHMZ-a, obilna kiša i recesija zajamčeni od početka do kraja tjedna. Nastojim ne misliti na visinu rapske trave. Kad se napokon dokopam dvorišta, tamo će već sigurno rasti i banane.
Gdje si nabavila sadnice mandarina?

Praktična žena kaže...

Kupila prošlog ljeta u lokalnom agrocentru, onako da probam. Kad ona krenula cvast ovog proljeća, sve miriše.
Trava, bar ova naša, kod susjede se nešto nećka, raste ko luda. U zadnja tri tjedna dvaput je šišali i opet bi trebalo. Danas neki ludi vjetar fijukao cijelo prijepodne ko u hororu. Čitam još zadnje tekstove (nikad kraja) i kaže moja Ane da se seljak bavio prodajom sjena. Sad ne znam jesu li bile japanske ili neka druga sorta:)))

ena kaže...

Prodaja kibuki sjena sigurno podliježe krutim carinskim propisima, Ane i seljak bolje bi prošli s prodajom zjaka u sklopu akcije 'kupujmo rvatsko, poduprimo domaći brendi: Nadana za pricidnika!'
Trik s mandarinima iskušat ću na rapskom dvorištu dok veliš prvi maj /Kinez u Kamporu sigurno drži sadnice/
A sada izvanškolske aktivnosti: odoh na sastanak literarne grupe pa se javim :)))

Praktična žena kaže...

U pauzi između dvije kiše granulo malo sunca, pa se bacila na raznošenje lonaca sa cvijećem. Pokušavam odgonetnuti kojem paše sunce a kojem sjena (nije na prodaju!) Odmah se najavio susjed da vrati kosilicu koju je odnio prije tjedan dana pa sad idemo pokosit i pripazit da u zanosu ne strada kakava ukrasna biljka:)

ena kaže...

Tu danas krenula ona obećana kiša i nema izgleda da će stati. Krenuo i F. (što je najava duuugih prvomajskih blagdana i totalne gužve nakon njih). A krenuli i Barcelona-Chelsea. Vjerojatno je vrijeme da i ja nekamo krenem prije nego što Alios krene sam diktirati smjer :)))

Praktična žena kaže...

Pratim sve s galerije uz komentare iz partera tipa:"On misli da je on pametan u p.... m...., a ja sam lijepo rekao da Eto ide van" i "Koji će ti.....Hleb taj ništa ne valja..."

ena kaže...

Ja upala u prolazu nastojeći dogovoriti ručak u gradu za sutra u 16, ali su moji napori naišli na nerazumijevanje. Mora da sam u brzini nekome zaklonila djelić ekrana. A, ništa! Justa i ja se dogovorile u miru, iza zatvorenih vrata. Ostatku društva ostavit ću poruku na frižideru, pa tko sit, tko gladan! A tom zadnjem Eto Hleb od jučer :)))

ena kaže...

OPREZ: Nogomet ozbiljno virtualizira komuniciranje unutar obitelji! To bi trebalo pisati na špici Lige prvaka.
Ništa od poruke na frižideru - postori ozbiljan trend nečitanja! Ručak sa sinom s kojim živim u istom domaćinstvu uspjela sam dogovoriti zahvaljujući naprednim tehnologijama. Pripadajući suprug i otac obaviješten je o tom događaju istim sofisticiranim putem - mobitelom. To je još uvijek jeftinije nego da zakupljujem epp-termin u poluvremenima kad god želim porazgovarati s najbližima :)))

Praktična žena kaže...

Apsolutno, sms je osim toga pouzdaniji, jer pitanje bi li u žaru analize i slušanja slogana pivskog bratstva na braniku domovine, uspjeli pročitati cijeli tekst o sutrašnjem ručku:))
Mene jučer zadržao kućni urtikarija party (prejeli se jaja, aha). Još sam u pauzama virtualnog konzilija Vi-Pia-mladi dežurni doktor u ambulanti, morala srediti i zadnjih par tekstova. Osip, naravno, danas isčeznuo ali svakih par sati još obavljam kontrolne preglede:)

ena kaže...

E, **bi ga, upropastila vam uskrsna alergija Dan malvazije! A na TV-u prikazali i kušanje one dubrovačke po 176 kn za 2,5 dl. To će valjda sutra dijeliti vojsci zaposlenih uz prvomajski grah.

A naš 1. maj na moru otkazan zbog kiše! S time su otpale i šanse da vidim more prije F7 šlusa krajem mjeseca. A tada se od travuljine ionako ništa više neće vidjeti, ni more niti onaj kukac koji meni redovito priredi morski tjedan alergije s kihanjem i plakanjem.
Ah, ništa! Tamiflua nema pa sam kupila šumeći kalcij. Početkom lipnja dolje ionako nema glasova, samo šumovi... :)))

Praktična žena kaže...

Totalno nam upropastilo malvaziju1 Ali imamo mi svog čovjeka u konkurenciji, lani je osvojio drugo mjesto i mogu ti reći da mu je ta bila stvarno dobra. I mi smo na kalciju a što se tiče Tamiflua ima kod mene na Trešnjevci zaliha i još joj nije istekao rok (nabavljena u ptičjoj fazi) pa ako tko pokaže svinjske simptome slobodno se posluži, susjeda ima ključ:)
Barba inače ima univezalni lijek: bisku!Kažem ja da se MI sav osuo a barba odmah daje recept: "Nek si spije jedne biske!" I Pia ozbiljno klima glavom:"Da,da ubija sve mikrobe, a sigurno i neki virus!"

ena kaže...

Ma, nać' će tata tamiflu zlu ne trebalo, ali u osnovi i on najviše vjeruje u Barba-Pijinu metodu /nije doduše biska već loza s rutvicom/
Što ćeš! Vrh, Kampor..., sve je to isto podneblje i kućni odgoj; dobar odgoj, uostalom. Sigurna sam da u Pijinoj teoriji ima more prave, iskustvene istine :)))

ena kaže...

Je li TO bila ta najavljena prvomajska kišurina? Na Bundeku ni kapi! Na prosvjednim skupovima ni desetak ljudi. Sve mi se čini da je najava kiše imala štrajkbrehersku podlogu, nije Hidrometeorološki zavod zabadava Državni. Il u naše raje nema baš ni trunka svijesti, ni građanske, ni socijalne niti ine... Zlatna telad! A vidi druge zemlje.

No, dragi moji Vršani, sretan vam Međunarodni dan graha!

Osip prolazi ili još zeza?

Praktična žena kaže...

Prvo, kod nas sunce. Praznik rada obilježili s pijetlom (napravio fatalnu grešku, napao gazdu) s njokima, kolačima sa šumskim voćem i nekakvom bečkom tortom od marcipana i šampanjcem. Budući da mu je osip prošao, pa nije mogao prigodno odglumit bandieru rossu, MI je obukao barjak crvenu jaknu pa smo tako dostojanstveno odmarširali u donji dio sela u sve pjevajući "Avanti popolo..."
Moram reći da sam očekivala da će onu Osječanku držat još bar dva tjedna u karanteni i prigodno zabraniti masovna okupljanja radnika, studenata i koncert U2.
No ni grah nije više što je bio. Sretan praznik i vama na crvenom Trnju:)

ena kaže...

Panika u našim redovima! Ugledni član obitelji kojeg nećemo imenovati nego samo značajno pogledati, usred ove A-svinjarije nabavio kartu i odlučio krajem mjeseca otputovati u Milano na koncert Lynyrd Skynyrd skupa s hrpom sebi sličnih metuzalema. Kad pribrojiš zvijezde večeri, cijeli će se skup moći pohvaliti stupnjem imunosti manjim od onog u zatvorenom dijelu zarazne bolnice u Ciudad de Mexicu. Maske i Tami rasprodani pa sam preventivno nazvala svog advokata :)))

Eva kaže...

Još malo širenja panike. Jutarnji list u ponedjeljak svojim čitateljima 'poklanja' zaštitnu masku za obranu od svinjske gripe. Valjda se boje da ne izgube čitatelje pa se brinu o njima. Ma kakva Florence Nightingale! ;))))

ena kaže...

@Eva: Sigurno da se Olding brine za sva tri praščića, ipak je oldinški direktor ponajprije liječnik koji s ljudima postupa kao da su životinje :)))

Praktična žena kaže...

@Eva: ksko se čitaoci razilaze, svaki je dragocjen, iako će maske prije zatrebati za domaće političke skupove jeru Meksiku gripa jenjava a Amerikanci i ostali odbijaju od nje umirati.
@Ena:Jezuš pa kako u Milano, ako ne pokupi schweinflu pregazit će ga stampedo mladih goveda! Ja se vraćam u srijedu, pa se možeš opskrbiti Tamifluom, just in case.
Mi jučer i danas bili na prvomajskim izletima U Roču i Humu s barbom kao vodičem, ručali u konobi, da Pia malo odahne

ena kaže...

A kako, kako... pa znaš kako! Amok! Ili Alzheimer, tko će ga znat! Svratit ću po Tami ako ga dotad ne nabavim, iako sumnjam da pomaže protiv kravljeg ludila kod starih volova :)))
Glede na prvomajske i postprvomajske praznike, friški citat s HTV-a:
"U povodu 3. svibnja, Dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske jubilarnom, 10. akcijom 'Pet minuta gromoglasne tišine' želi upozoriti na učestalo kršenje prava novinara pod okriljem krize, kojom se nastoji opravdati nepoštovanje zakona, kolektivnih ugovora, ugovora o radu i suradnji te ponižavanje profesije." -

Tja, što reći ili napisati o ovome?
(...)

Uskok HQ
tvrđava Nehaj
Senj
Čuvaj se ruke b.b.

Dear Sirs,
A propos novinarske, radničke, studentske i fejsbukovske gromoglasnosti iskazane diljem crolanda, zahtijevam hitnu istragu zbog osnovane sumnje da su nam vladajući turbo-mariachi servirali genetski modificirani prvomajski grah nabavljen neposrednom pogodbom umjesto preko javnog natječaja.
Sincerely yours
eXmeX -
dwarf identification code: smrdi, smrdi, užasno smrdi

Praktična žena kaže...

Grah?:)))
Sori, zaglavila dvije večeri sa susjedima a danju poljoprivredni radovi. No od večeras sam opet city girl, pa ću se riješiti i VIP-a i susjeda (barem nekih) :)

ena kaže...

kad eliminiraš zg-ekipu susjeda, javi se za kavicu u diplomatskom predstavništvu da razmijenimo prvomajska iskustva iz prve ruke :)

Praktična žena kaže...

Evo me, izgubila živce s Barcelonom da mi sad Guardiola dođe šaka očerupala bi ga k'o pile! Što mu je trebalo razbacivat se s Henryijem tamo kod Reala, pa mu sad sjedi na klupi? Tko će opet gledati dva ista Engleza kako se ganjaju po finalu...
Kavica ofkors, na terasi jerbo Milinović čuči iza šanka s dežurnim policijotom i šalje direkt u Remetinec. Ubojice i pljačkaši onut pušači in.
Gol Barca, alooo! I minus šest penala, sudac će dobit batina!

ena kaže...

Ti to o onoj deračini koja je maloprije dopirala iz TV-salona?
Jedva da sam svjesna tih povijesnih zbivanja, bavim se drugim historijskim DVOJEBAMA: Je li Obama crven u duši?! Je li ga opsjeo zloduh Mafije?! Korača li američkom ekonomijom povampireni musolinijevski etatizam?! Hoće li samu dušu chevyja obuzeti sotona malog gradskog automobila?! Pa nije vrag, dr. Šmalc, da će se nakon onolike krvi od Rata za nezavisnost, Am. građ. rata, preko Vijetnama i Zaljeva do veličanstvene pobjede kod Guantanama i oslobodilačkog trijumfa nad Sadamovim nuklearnim oružjem, Jo Doe na kraju voziti u fići!!!?

A propos Milinovića i mileka, u nastupajućim mjesecima sjedim od 0 do 24 po najprometnijim kafićima u gradu i na obali i skupljam potpise na peticiju za TOTALNU ZABRANU točenja alkoholne PIJAČE po ugostiteljskim lokalima i povratak NULA PROMILA za volane.
Očekujem Vašu svesrdnu potporu, dr. Šmalc, i unaprijed se veselim zajedničkoj akciji diljem terasa. Samo recite gdje i kada, i ja stižem s jumbo-zastavama: 0 cigareta - 0 promila - 0% PDV-a!!! Glasujmo za NULE!!!

Praktična žena kaže...

Računaj da držim drugu palicu transparenta i koračam ponosno s tobom u borbi za 0. Iza PDV-a bih još dodala: DRŽAVA 0. Ako to nije pozitivno gledanje na stvari i razvojni optimizam, ja ne znam što je. Da, i uz to svakako transparent: POVEĆATI POTICAJE VINOGRADARIMA I UZGAJIVAČIMA HMELJA. Vidiš kako je ovo s pušenjem dobro ispalo: ove godine su povećali poticaje proizvođačima duhana. Ma jedna rijetko racionalna i ekonomična zemlja, kažem ti

ena kaže...

a ne, ne: poticaje vinogradarima i hmeljarima ćemo povećati tjedan dana prije ulaska u eu, jer s ulaskom prestaju svi poticaji ratarima ne-Francuzima pa će NULE reći: 'Evo mi povećali, ali sad moramo u eu, a tam toga nema, tam se sad ukida totalna zabrana pušenja na javnim mjestima i drugi diskriminacijski zakoni vezani uz getoizaciju stanovnštva i uvodi radničko samoupravljanje, a gdje smo mi još od toga! Na tome sad treba raditi, dame i gospodo seljaci!

Praktična žena kaže...

Kakvo radničko samupravljanje? Jesmo li se za to borili? Pa nije gazda Ivica na sav glas revao u vlaku za Knin "Ja se konja bojim" zato da bi mu sad tamo neki radnici samupravljali! To je u ropotarnici povijesti zabačeno na onoj zadnjoj prašnjavoj polici između besplatnog liječenja i školovanja. Ma kamo ova zemlja ide?!

ena kaže...

Sve je dobro dok se gazda I. ne miješa u novine. A ne miješa se. Ni marketing se ne miješa. Smilja Š.(!) i Matija B. psuju se na mrtvo ime; gelirani štrijaš optuži sve prisutne za dinajal, viče da podcjenjuju publiku i zaprijeti HND-u tužbom; svi skupa popljuju profu s faksa i na kraju 50-postotni vlasnik ukupne hrvatske industrije tiksa daje rezime na njemačkom, ali poantu prekrije pištanje mikrofonije. I probudi Zdenka Duku! Nečuveno!
Upravo viđeno kod Čuljke. Napokon pravi humor kod Vanjića.

Horor dodatak I.Nino P. (opus citatum): 'Portali su kod nas nevjerojatno pridonijeli pismenosti i razini civiliziranosti.'

Horor dodatak II./udarni naslovi na tim portalima 23.55/:
Mogao sam ga ubiti, ali nisam

Gotovčevi vrijeđaju i psihički zlostavljaju Marinu Perazić

Dikan bi Kuljiša na tri mjeseca u zatvor

Kazimir D. pred istražnim sucem branio se šutnjom

Praktična žena kaže...

Vidjela i ja dijelom cvijet hrvatskog novinarstva na početku drugog milenija. Najviše mi se dopao dijalog tipa: "Kradete, kradete, ukrali ste fotku!" "Gluposti pričaš...Ništa mi ne krademo..." Big boss izgleda ko da je prekjučer umro, a Duka se rijetko javljao ali zato nesuvislo. Austrijanac je definitivno zaslužio da ga stave na tubu:))) E da mi je netko prije dvadeset godina rekao tko će voditi rasprave o stanju u medijima rekla bih mu da je pijan

ena kaže...

Slažem se za Duku: rijetko nesuvislo.
Dodajem i za general Glavaša, krivca-slobodnjaka na privremenoj kavi u Duvnu: zbilja rijetko nesuvislo.
A ja ću sad dva dana slaviti jedan radijski mit: rijetko nesuv... ma! da se ne ponavljam.

Nego, za onog tipa koji je sve to prešutio prije dvadeset godina: I bio je pijan!

Praktična žena kaže...

Ženo, ubi me ova vrućina! Pa šta je ovo, ljeto? Nikako da se prilagodim. Jučer napravila generalku po ormarima i pobacala trećinu robe. Žena se odmah osjeća bolje:) Odoh danas u Samobor na ručak

finn kaže...

ma znam da koze imaju gradu, ama je bela bas bradata :)))

f kaže...

#bradu

ena kaže...

@ef-e: pola koza - pola artistica, hehe

f kaže...

stvarno je stvaralacki nastrojena...ili vec sta to bi a da je za posledicu imalo tri jarenceta :))))

ena kaže...

vjerojatno protuvučji instinkt.. vuk dlaku mijenja, ali ražanj ne ispušta