četvrtak, kolovoza 06, 2009

Kartolina 2: Uloga žene srednjovjekuše

-
-
u suvremenoj rapskoj fjeri




A prolazi neki njegov prijatelj
i dobacuje njoj:
- A je ovo davero fjera tebe vidit delat.

-

42 komentara:

ena kaže...

@eva: je, malo smo prebukirane, ali predbilježba za pićence - checked! Javi za neku od sljedećih večeri :)
Ja se, naime, ipak vratih u ZG - brdo prijevoda inkompatibilno s brdom Tomijevih gostiju :)

@eli: hvala na pozdravima, super za Žarka, premda, hmm... mogli su baš malo i pripazit na estetiku kad su se već domogli takvog dase :)

a bajsek teško da će išta od tog prometa stavit u šukijevu kasicu, barem što se tiče porasta noćenja u mojoj kući: to sve došlo na puni pansion u svojstvu najuže rodbine, a ovi iz TU po mom remote sokaku ne ubiru ni boravišnu taksu.

umoljava se g. @finn da ispuni anketni listić iz koma br. 41 na prethodni post, hvala :)))

Praktična žena kaže...

Hvala za kartolinu, ne stigoh ni stavit pass, ali znam da ti imaš još puno lipih stvari u svom digitalcu poput ove šinjorine što radi dok on adekvatno sjedi i misli:) I moji gosti tvrde da su bliski prijatelji, takorekuć rodijaci pa su uglavnom platili u naturi: Mirjana je donijela četvrtinu janjca i ispekla a Francuzi petogodišnju zalihu Balenciaga gelova poslije brijanja i onih za tuširanje. Svi su otišli s vrećama paradajza, paprike, krastavaca i tikvica iz vrta i povećom količinom barbinih vina, biske i šampanjaca. S obzirom na procvat kompenzacijskih poslova mislim da Suzi i Shuki neće imat ni za krumpir salatu:)

ena kaže...

Od bajseka sigurno ne! Evo jadan prijavio rupu od -5% u odnosu na isto razdoblje lani... c,c,c, baka bajs, mama bajs, tata bajs i bajs dijete iz epruvete dobit će kolektivni otkaz iz vlade (od ministra milinovića; drugi se po zakonu ne smiju približavat umjetnički začetom djetetu, ono je retroaktivno kriminalizirano, i to od začeća; ako nam nakon sezone preostane crne pamučne pređe iz turističke kompenzacije, možemo mu našrtikat majicu: Real sex! At last!)
A Drivo nam, jadno, dobilo legionelu na plućima (mikroorganizam je kršten u katol. misiji u džunglama ist. Konga po legionarima koji su čuvali labose iz kojih je utekao; ne treba ga miješati s istoimenim hotelskim mikroorganizmom). Daklem, oooozbiljan pad imuniteta. Također c,c,c...

Praktična žena kaže...

No kaj bajsi ne znaju da u ovoj zemlji nitko tko drži do sebe ne priznaje pad, pa makar to bio i imunitet? A s druge strane u tih pet posto se možda skriva i šira familija, začeta in vitro dakako. Baš sam pročitala da psi imaju inteligenciju dvogodišnjeg djeteta. Mislim da u svjetlu tog senzacionalnog otkrića Hrvatska mora prva uvesti boravišnu taksu za pse. Zanimljivo je isto da gospođi Mirjani nije pao imunitet, no možda će pasti nekim bivšim i aktualnim ministrima, nikad se ne zna:)

ena kaže...

Ne znam, vidim samo da je nadležni ministar toliko zabrinut da je čak odlučio doći na Alku u nekoj liječničkoj košulji od gaze. Valjda da je može hitro navući preko nosa ako ga posjednu uz kakvog sumnjivijeg člana vlade.
A ja ću večeras uredno odgledati Bulwortha - jedan od rijetkih inteligentnih podsjetnika na to o čemu je u svemu tom polit-shitu zapravo riječ :)

Praktična žena kaže...

Nisam uočila baš neku navalu bivših suradnika i aktualnih ministara prema Zaraznoj, dočim se na Alki skupilo sve živo uključujući i Suzi koja je zauzela pozu Elizabete II, samo joj je kočija trenutno ostala bez konja, valjda su trčali alku. Iznad nas se nebo ne može odlučiti: pljušti kiša i sja sunce. Nadam se da će bar noćas padati da zalije krastavce i paprike. Ameri najavljuju da će kod njih kriza završiti u trećem kvartalu. Što misliš u kojem će kod nas?

ena kaže...

Kod nas? Zna se, u petom kvartalu, u sudačkim nadoknadama.
Čim utrči kraljeviću Marko
Raspast će se na tri polovice!

Čujem da Šuzi uvodi i five o'clock tea od bunike te da je najavila ukazanje u bijelom na trodnevnom balu partijskog šamana za spas rvacke iz krize. Jedino što je šaman zabranio šeks puna tri dana prije iventa pa su štancaroši majica na što muka oko prikladnog šlogana. Predlažem 'Ne trebamo kondominij. Seks s vladom je zakonit, bezgrešan i siguran ko smrt.'
Usput, konji su joj nepismeni. Alkarska zemlja zvala se republika Hrvatska. Ili se kod njih varijabilni dio piše malim slovom?

Praktična žena kaže...

Čim je Suzi čula kako onaj bivši slovenski maneken izgovara kondom, rekla je:"Da,hvala!" i tako ćemo na*bat i bez šeksa. Mislim da ovu državu treba patentirat s malim ili velikim R svejedno:))) I onaj novi ministar, što se prigodno zove Fuks, trebao bio ozbiljno razmislit o šeksualnom odgoju u školama. Za ovako jebežljivu naciju dva sata tjedno neće bit dovoljno!

ena kaže...

Fuks bi svakako trebao uvesti dva glavna nacionalna odgojna usmjerenja: za lude i za zbunjene. Ja bih se, primjerice, sigurno zbunila tražeći skretanje prema Mostu ministra Fukelića. Neodgojena kakva jesam, možda bih i dva sata razbijala glavu pitanjem k'o tu koga...
A si slušala Suzi-Seve Šou?
Napokon mi jasna ona stara malogranična zlovenska prijetnja djeci: Ak ne buš dobar, bu te Horvatica odnesla!
A gle, prva vijest kod vanjića (i šire) prepucavanje Mesić - Crkva i vješanje križeva po državnim ustanovama... Pa, bogamu, razapnite nas više na te križeve, zato ste ih i povješali, i jedni i drugi (barabe i proroci!)

Ma zapravo, znaš što: Nadam se da vas je najgore nevrijeme zaobišlo, da se dobro provodite i bavite stvarima koje imaju više smisla od ovih tu jebada u zdrav mozak na prazne želuce :)

Praktična žena kaže...

Kaj se kiše tiče jedna nas je pošteno oprala prije par dana no i noćas je palo par kapi tek toliko da i dalje ne moramo trošit lovu na zalijevanje vrta, trave i ostalih nasada:) Spremamo se za seosku feštu u nedjelju i atletiku od vikenda. Suzi danas svratila u bg-kamp i naletila na mog šogora i šogoricu koji su se ponijeli vrlo pristojno. Svekrva je time duboko uvrijeđena ("da sam ja tamo bila, pljunula bih je!"), smatra da su ukaljali obraz obitelji i mislim da neko vrijeme neće razgovarati s njima:)

ena kaže...

Iskreno, mene bi Suzino ukazanje u bg-kampu moglo inspirirati samo za dva-tri retka u knjizi žalbe i ev. traženje povrata boravišne takse, ako i to. Vjerojatno je uopće ne bih primijetila, ako mi baš ne bi namjerno zaklonila sunce.
Dolje ni noćas nije palo ni kapi (zbogom, moj bosiljče!), a Mali se noćas vraća. Maloprije smo telefonski pospremili frižider i špajzu – obožavam ta polovična rješenja, uvijek me naknadno iznenade bojama, okusima i mirisima :)
Ovdje tipična kolovoška ludnica, šlus je 19., autori se probudiše tek jutros, a V-u sinoć sinulo da bi baš bilo zgodno prevesti i cca 20.000 sl. zn. teme iz prekjučerašnjeg NY izdanja. Tako da ću uz atletsku stazu morati postaviti promatrača, iako će mi brže discipline (100-400m) vjerojatno ipak promaći. Uživaj!

Eva kaže...

Kakav čovjek, taj Usain Bolt! Pretpostavljam da ste gledali utrku na 100 m u Berlinu? Ne mogu vjerovati da čovjek koji je visok 1,96 tako brzo trči. Samo se nadam da nisu neka nedopuštena sredstva u pitanju. :)

ena kaže...

A tek srušiti dotadašnji svjetski rekord, a ostati drugi? Čista klasična tragedija.
Srećom, nasmijala me odlična forma sportskih fotića. Pa ti moraju imati najmanje nacionalni rekord Crne Gore u nogama ako žele uslikati Bolta sprijeda dok trčkara nakon utrke :)))

Praktična žena kaže...

Što ti je deformacija!:))) I meni zapeli debeli fotići za oko i mislim si ako nastavi trčat još deset metara neće ga bit ni u jednim novinama! Da mi je znat čime ih hrane mame na Karibima, koje, kad malo promisliš, mora isto da imaju u nogama neke svjetske rekorde jer ajd ti stigni to dijete kad krene trčat! Iznenadio me Asafa Powell koji je u odnosu na ostale sportaše djelule obrazovano, razgovijetno i bistro. Zvuči bolje od većine komentatora. A "mali" Bolt je baš skroman dečko. Kaže da je u Pekingu sam sebe iznenadio no da je sada puno radio na startu i da je znao da može bit brz ali, kaže, nikad se ne zna gdje se možeš spetljat. U svakom slučaju nevjerojatan rekord.
Mi obavili feštu, sad radim zaostatke za BL jer se u srijedu spremam u ZG. Ostajem do ponedjeljka pa ako si još tamo možda uhvatimo koju kahvu na uglu?

ena kaže...

Meni šlus u srijedu navečer, ali krećem tek u nedjelju, tak da se vidimo :)))

Asafa djeluje razgovijetno i bistro? Hm... Loša majka, pretpostavljam. Neće joj mali puno postići tako neprilagođen. Premda sam primijetila da se trudi uklopiti: prije utrke je upao u doping aferu, doduše slučajno, a na startu je pokušavao izvrnuti nozdrve. I eto ti bronce! Ali... nije to to, kaj bi rekli sportski prosvijećeni krugovi (vjerojatno bijesni što im se otima 9,58 sek. od sjevernjačkog derbija). Mislim, kaj je to bronca? Pavarotti, Domingo and The Third Guy?

Ispravak krivog navoda: Gayevih 9,71 nije bolje od starog rekorda; i to je već držao ThunderBolt

Praktična žena kaže...

Koliko sam ja skužila tamo na Jamajci na trening trkalištu imaju igraonicu pa im onda igračke stave na drugi kraj staze. Tko prvi njegova igračka. A Ameri svoje samo tjeraju da trče. Nego jel ona naša mala jutros razbila glavu ili što? Vidi se da joj glava služi samo za friz. Ajme, Isimbajeva! Tješka strateška grješka! Možda se tak nekaj zalomi i onoj uberstumpfhurer konkurentici i ona kreće svisoka

ena kaže...

i u ck počiniše tješku stratješku /nema oglasa/, al normalno - njima ništa, a meni puca glava :)
Danas mi je redakcijski zadatak trčati 20.000 metara slovnih znakova za 9,58'' i tako pe' šes' puta. Al nemaš brineš, kažu, printovi stižu tek noćas (svi najedanput) 'tako da već ujutro možeš početi unositi, jer je popodne šlus'. Ono da između 'stižu' i 'unositi' negdje valjda ide i 'pročitati', nitko da bi primijetio.
Ne znam, Eli, jesu li ljudi stvarno glupi ili se samo prave glupi, a zapravo su bezdušni - treba im pokriće za vlastiti nerad i neorganiziranost. Što manje reklama i što kasnije predavanje tekstova, to više mogućnosti da svoje 'tješke stratješke' sakriješ iza marketinga i jeftino unajmljenog roba koji u šlusu mora raditi i do 20 sati na dan (i biti kuš jer je glup i nema drugog izbora)

Praktična žena kaže...

Naravno svi marketingaši prate klijente po plažama. Bože nas sačuvaj kolovoza, a onda i rujna jer ne mogu doći k sebi od godišnjeg. Uzmi polovicu presijeci i reci: Ovo ostalo je vaše. Snađite se!
Samo da prijavim dolazak u grad.
I ne daj se živcirati, nisi nadčovjek i možeš koliko možeš:)

fin kaže...

(Ma, nikako do kompa doci..)
A bas mi nedostajete..Ali, sta vam mogu kad pisete intelektualni humor, pa treba vremena da se covek opusti i natenane vas iscita..I, eto, svratim samo da kazem "pozdrav u prolazu" :)

ena kaže...

what a wonderful day!
/dasa od danasa/


bukleuč otključao /@fino i polako :) /
ja zaključala /naopako?/
brava proštrajkala /itekako/
ipsiloni poljubili vrata /i to jako/

šloser digo bunu /dakako/
rupa u vratima zinula /ovako/
maloprije stigoh kući /jedva nekako/
a u kompu još jedan F-tekst /pa kako?!/

Nadam se, @eli, da ste vi sve otključali i zaključali po PS-u jer nekim danima jednostavno ne pristaje intelektualni humor. Idem sad smlavit taj zadnji tekst, al onako, i poslat danasu e-mail: kad te ščepam, znaš kako ćeš hodat? Nikako!

Praktična žena kaže...

@finkosinko: Pa gdje se zagubi u planini?
@ena: A i glava će ti stajat naopako!:) Kad smo kod glave odoh sredit pogled kod susjede. Draperije već do nosa! Kad ćemo mi na kahvu, sutra predvečer kad padne hlad?

ena kaže...

A propos glavarine: cijela drama odvijala se tu u prizemlju desno. Bili smo ostali bez stilistice!!! Preselila u Vrbane (! - gdje je to zapravo!? Meni su svi ti kvartovi isti, zašto se jednostavno ne zovu Zapadni ulaz - Sjever 1,2,3 tj. Jug 1,2,3...? Alois ionako mora brojiti kad onamo skreće).
I neki dan, dva mjeseca poslije, lokal osvanuo otvoren. Uđem krajnje oprezno, ali se nova žena odmah pokazala sasvim prihvatljivom: malo zbori, ne nastoji te zabaviti i napravi što se traži. Glave u ulici vidljivo su odahnule.
Ovo je već treća afera s frizerkom u zadnjih godinu dana. Ako sad ona aždaja podigne najam i otjera i ovu, počet ćemo zmaju raditi o glavama. Jer ja bogme ne mislim ostavljati pola crkavice u 'studiju' kod Sašice ni pola mozga u 'institutu' kod nekakve Renate! Alois možda jest za ustanovu, ali u 'institutu' ga ne dam šišati, ipak je on dr. Alzheimer.

-

A propos ostalih scenskih efekata, uočen novi svjetski trend u recesiji: najskuplja kozmetika i posjeti kozmetičarki su 'out'. 'In' su injekcije botoksa i permanentna šminka - više se isplati jedanput godišnje riknut lovu za to, nego svaki drugi tjedan za ono.
Imam novu poslovnu ideju: obilaziti žene po špajzama i prašiti im botulinski otrov direkt iz pokvarenih konzervi.
Permanentna šminka ne dolazi u obzir što se mene tiče - osim kao općeživotna metafora :)

-

A propos draperija, vidi čiji se telekom zove Scarlet :)
Pa po čemu ih biraš, @finne, po boji, slovu ili filmovima? (nikad zaboravit onu haljinu koju je Scarlet sašila od zavjesa)

-

Kahva sutra oko 18h? Danas ne možemo jer ona naša skače s tri šava na glavi, ne?

Praktična žena kaže...

Sredilo me kod susjede koja ima cijene kao institut (institut: osnovna plus zanat?)no gospođa je mojih godina i razumijemo se bez riječi što je najveća vrlina kad je riječ o glavi. Mala skočila kao što vidiš šest šavova samo pomaže kad je splitski mentalitet u pitanju. Dogovorito 18.

ena kaže...

Alois veli da se institutski stupanj obrazovanja zove ŠUP, ali ja mislim da se učenici u privredi podvrgavaju cjeloživotnom obrazovanju uz plaćanje. Manje nastudirani ne bi mogli otvarati studije, a i permanentni make-up upućuje na permanentno obrazovanje (kao i trajna ondulacija - perm).
Ako cijene u institutima nastave divljati, ja uvodim novu modu: srebrne kečke! Čini mi se da je to zadnji put bilo u modi na našem selu u prvoj polovici XX. st., dakle podloga za retro stil postoji. Ulaganje u promo evente ipak je manje nego mjesečna glavarina u institutu.

Deal: 18!

Praktična žena kaže...

Vidiš, kad mi ne gledamo pada kiša! Sretnijeg čovjeka od Poljaka još nisam vidjela ove godine! Čak se se išao slikati s Ribakovim valjda da pokaže mami doma:)

ena kaže...

S obzirom na našu nepokolebljivu odanost tom sportu, mislim da smo i zaslužile malo svevišnje protekcije.
Poljskog visaša bilo milina gledati, a naša 19-godišnjakinja pokazuje podvojenost ličnosti tipičnu za podneblje: na ulasku u krug se križa, a na islasku lupa nogom o podlogu: *ebem ti mater!

Praktična žena kaže...

Ne znam jesi li primijetila ali otkako su recesiji ni jedan Amerikanac više ne drži ruku na novčaniku. Prazan?

ena kaže...

Mislim da se to kod njih zove 'čišćenje portfelja'; sad su unutra samo Fedove dugoročne obveznice koje još najmanje deset godina neće nikamo iz Fort Knoxa pa čemu ih onda držati da ne otperjaju?

Za razliku od mene - nijedno me mjesto ne može zadržati dulje od deset dana, pretvaram se u leteću putnu torbu :)))
Sutra se vraćam na more, nadam se većem broju kišnih sati nego u lipnju i manjem broju prolaznika nego u srpnju.
Napunila sam torbe krimićima i hodačkom opremom. Nikakvih financija, novih tehnologija i još novijih književnih tehnika. Odlučila sam: odmorit ću se.
Pa neće meni Ameri govorit šta je čišćenje portfelja!

Praktična žena kaže...

Evo odoh i ja natrag u Istru. Ti se valjda već kupaš:)

ena kaže...

Yep!

Praktična žena kaže...

Samo u prolazu da ti kažem koliko se ponosno osjećam što smo svjetski prvaci u visini (požderi se Blanka) poreza! I jesmo prešli Slovence (srebro) i Mađare (bronca). Na Macelju se sigurno jutros ne mogu odhrvat navali investitora. I sa tih 54 posto država u bankrotu. Hic Argentina, hic...:)))

ena kaže...

Nemam pojma o čemu govoriš spominjući Rrvacku kao zemlju s najvišim porezima :))) Meni je od šuk-ministra odmah stiglo priopćenje kako kriteriji po kojima je do citiranog zaključka došla konzultantska kuća KPMG nisu transparentni. A samo don-ćunko zna od čega je KPMG kratica, mi možemo samo maštati!
Plus kaže da se mi i dalje nećemo zadužiti kod mmfa, nego ćemo samo povući specijalna sredstva, neku siću na račun nbh. Plus milijarda kn od danka u krvi (u šest mjeseci dok ustavni sud ne zaustavi hemoragiju) - i voila: shukiju i chobiju za benzu dosta! A raja se ionako nema kaj vozat okolo po graničnim prijelazima, nego ima ić na virtualnu misu na donov blog i razliku koja mudrinićima fali do novog pedevea ubacivat tamo u škrabicu.
Umjesto nasjedat na stranu konzultantsku propagandu!
$#"*KPMG*=?)/%&!!!

Praktična žena kaže...

Jasno da nisu transparentni! Evo pogledaj ovu zemlju sazdanu na transparentnim kriterijima: oćeš javne nabave, oćeš natječaje, oćeš poreznu politiku, zdravstvo...ma sve prozirno da prozirnije ne može biti! Da ne spominjemo prozirne ministre. No dobro, kroz prvog financa se baš ne vidi Sljeme, a kroz onog poljoprivrednog se ni ne treba vidjet, pa kakva bi to vlast bila da ima transparentnog prvog seljaka, ne? Uostalom kaj se oni bune pa nisu ni blizu postolju gdje se vodi ogorčena bitka do zadnjeg postotoka med nami i onima prek na bregu. Kad se ukondomimo bar s porezima ne bu problema:)))

ena kaže...

I ja jedva čekam ukondomljenje pa da napravimo četvrti plastični otok, uz ona tri koja su susjedi zaplanirali da povećaju solidni državni teritorij. Ovaj će bit zajednički, skroz proziran, s prozirnim durexovim djutićem i par transparentnih ofšor kompanija. Dodaj svemu i eksteritorijalne porezne olakšice za tal-zlo-kro tajkuneriju i bankare, i eto ti ga - pravi mali transparentni raj na zemlji! Investitori se neće morat gužvat na graničnim prijelazima, a ti i ja davit u Milinovićevim kabinama. Za veći dojam prozračnosti, posvuda ćemo povješat šukijeve fotke. Kad nas čopi nostalgija, možemo ih promatrat i uzdisat: 'Joooj, Sljeme....'
Usput, veza je očajna. Ne znam jel to mudrinići već ucjenjuju zbog pedevea...

Praktična žena kaže...

Ako može ja bih na kondom broj tri stavila i jedan casino. Onak transparentan, s transparentnim ruletom i kartama da se tajkunerija i tajkunčiči ne dosađuju. I transparentni wellness za tajkunuše. I svakako jedan prozirni salon za sastanke Suzi&Boro da bolje vidimo usklađene kostime i kravate. Mi bumo oko kondomlanda nosili tansparente, jasno transparentne. Mudrinići su valjda bijesni jer su shvatili da bi im bilo bolje da su umjesto erotskih seansi svojih službenica prisluškivali Suzi. Moram dodati da mi je jako drago što nismo zvali MMF, stvarno bi upali u deep shit, morali bi smanjivat penzije i plaće

ena kaže...

Oh, well.. sad fali samo nessie za full wellness... No možemo pustit Suzi i Biancu da plivaju oko kondominija u transparentnim badekostimima (normalno, bez pristupa kondomima, njima to brani državna religija). Mogu i lebdit okolo na letećim tepihu, ako se uspiju dogovorit oko prava sauganja. Na čvrsto tlo smiju izlaziti samo noću i to uz nadzor, nešto skuhat i popeglat sanovništvu dok je jeftinija struja (da se nauče a/ šparat b/ služiti narodu; usput, kondominijski HEP vodi zelena alternativa; ergo čista energija dobivena iz ruleta; kuha se na molitvene mlince).
Plus, HRT-u je pristup zabranjen za sva vremena bezuvjetno! Ko da nije dosta kaj su sinoć pet sati napajali naciju škotskim nogometnim pivom i stradunskim 'misicama', nego večeras prekidaju Zürich već na početku zbog nekog prijateljskog nogometa.
Na putu za more, svratili smo neku večer na kavicu na odmorište Brinje pol sata nakon što su onuda prošli fanovi tog prijateljskog sporta. Kamenje, štange, krv, krš, rotirke... Murje ko dreka, turista ni u tragovima. Manje ih strah skrenuti u šumu i čučnuti iza kakvog medvjeda nego popit kavicu uz A1. U silno prijateljskoj atmosferi skoro da se mogla napipati prisutnost mamića, vanjića, pivskog marketinga, biance, suzi i ostatka šamanskoga društva koji raju odgajaju za nacionalne sportske igre po autocestama.

Praktična žena kaže...

Banuli bez najave Samoborci. I oni su, kažu, prošli u trenutku brinjskih igara pa je njegov brat nazvao da pita kakva se to utakmica igra i gdje, kad se na autocesti tuku navijači. Ja dočekala iza ponoći Jelenu bez medalje i svjetski rekord te štafete u kojima je presvetli Bolt trčao bolje nego u solo utrci. Sad već dva dana traje ubrzani bratski tečaj who is who u otočkom nogometu. Hoće li mlađi brat što zapamtiti ili ćemo opet idući put ponavljati lekciju teško je reći:) Oko kuće malo grmi no nema izgleda da bi pala koja kap kiše. Kaj se nas tiče Picek može dobiti otkaz

ena kaže...

Same here – nogomet i grmljavina. Sam Bolt će znati kako me minula derbi-čaša sa San Sira, no javio Mali s pivske fešte iz Karlovca da je tamo ludnica jer je Karlovac dobio Inter pa da će se vjerojatno raditi do jutra (ona njegova ‘Oktoberfest’ tezga).
Je l’ mi se to pričinilo ili nam je Svjetska banka skresala u brk da smo lijenčine i neradnici s prejakom socijalom i sindikatima? Ali čime izazvana, da mi je znati :))

Praktična žena kaže...

Stvarno čime izazvana? Pa zar ne vide da je ova zemlja tek izašla iz rata? Eno nema ni mjesec da smo dobili nekoliko desetaka tisuća novih prvoboraca. Ma što banka zna što je narodna vojska:))

ena kaže...

To je baš kao kad je subnor 20 godina nakon noba narastao na 800.000, a ondašnji marshalissimus komentirao: 'Da ih je bilo toliko, ja ne bih stao do Beča.' Ni današnji klub boraca nema se šta osvrtati na bjelosvjetske banke nego na izjave svojih klupskih lidera. Npr.?
'Ja to smatram kao nešto motivizirajuće.'
(maminjo, danas, o novoj psovačini u dinamovoj svlačionci jučer).

Dobar Hanžek. Idem sad do ‘Tigra i zmaja’ u jednu žustru šetnju šumom sa svojom starom sindikalnom košaricom (dok mi je još nisu zamijenili crnom plastičnom vrećom; sve te tisuće domaćih krznaša domalo više neće stat u košaricu). Mračno je kao u rogu. Ako se ne vratim do sutra, računaj da se moje duše dokopao Ang Lee, a tijela kuglaš Majewski. U tom slučaju molim post na temu: ‘Uistinu je dostojno i pravedno.’ :)))

I da znaš, mala s fotke kuka da joj je dosta gaženja. Pasni je bajem ili će, kaže, glasovat za Nadana. A za njegova mandata svako će se daljnje glasanje zabraniti iz poštovanja prema bezglasnoj instituciji Pricidnika (Re) Publike. Tako bi nam Lipi mogao biti i Zadnji.

nemma finna kaže...

hmmm... kad finna nemma, mmisevi se sammo odmmaraju?

Praktična žena kaže...

@finne: miševi zasjeli u hladovinu pa izdaleka motre turiste u prolazu ne bi li procijenili hoće li im do jeseni ostat crkavica ili manje od toga. Evo, tek što smo otpremili rodbinu koja je kao slučajno niašla na par dana barba nas danas zaskočio da oko zalaska sunca idemo skupljat tikve, koje su, ko za vraga, ove godine narasle do divovskih razmjera. A valjalo bi danas malo zalit i uvenulo cvijeće. I sad ti blogaj. A kad?:)))
@ena: Gdje ćeš ostvarenja sna nego da ti naočiti Majevski uzme tijelo? Čovjek s onakvom frizurom može za komadima samo bacat kamenje:)) Odoh nešto pasnut da skratim dugosilazni put niz svitak