utorak, rujna 01, 2009

Understanding Balkan



Nisam pušila sedam godina, a sad kad su zabranili ponovno sam počela. Nadam se da će Jadranka Kosor ustrajati u tome da dopusti pušiti ljudima da se ja mogu prestati trovati.

Nina Violić



pirated by
bd Inc.

-

43 komentara:

ena kaže...

Draga Ljubičasta @Nina!
Sjećajući se Suzi kao ambiciozne skojevke kojoj je samo nebo granica, vidim sliku strastvene pušačice opsjednute figurom odbjeglog muškarca kojeg najprije treba vratiti kući pa tek onda izbaciti napolje. Emotivno neodlučnoj između ljubavi i kompetitivnosti prema baki, majci i učiteljici, zubi joj se bijele, a obrazi rumene: slika i prilika cure s pohvalnicom nastavničkog vijeća. O, da, ona će dopustiti ljudima da puše ako to žele. Ona jedino ne može dopustiti sebi da ljudi zdravo za gotovo prisvajaju pravo da puše u njezinoj državi, a da je prethodno nisu zamolili za dopuštenje. Posebno će je veseliti ako pritom bude mogla prisvojiti i zasluge za tvoje osobno zdravlje i po mogućnosti život.
Mens sana u Boro sani!

Finna @Cheshirska machko!
Otkad si se raslojila u transparentne pruge i nestala s vidika, mi smo prešli u stanje ljetne poluvidljivosti i krećemo se tiše, uglavnom u neupadljivim dvojkama. Neki se kunu da su nas povremeno uočavali po skrovitim plažama i proplancima na rubu vidnih polja kako se lijeno ljuljuškamo u valovima, stopljeni s bojama okoliša. No bez okolišanja smo nestajali čim bi vidioci posegnuli za kamerom. Inače smo, naravno, tu.
Subverzivni kao uvijek, tvoji
cheshirski mishevi

@eli,
Jesi l’ ti, molim te, vidjela tu prognozu za kraj tjedna!? Sad kada sam napokon oprala sve prozore na kućerini, oni odozgo planiraju stuštiti žute libijske kiše! Pa je l’ to i Vakuole slave 40-godišnjicu dolaska pustinjske tetke na vlast? Ili su preuzeli kiše da se uvuku Silviju i pukovniku za kakav zajam, dok se oni provede s devama? Baš sjedim u carskim pivnicama i smišljam kontranapad prema Zagrebu…

Praktična žena kaže...

S obzirom na Vakuličenkovo ukrajinsko porijeklo i magisterij iz orkana i pijavica, uopće me ne čudi ta najava el pješčanih kiša. No s obzirom na urođenu skepsu prema trodnevnim prognozama i odsutnost staložene gospođe Picek a posebno muški daltonizam, još držim 50 posto rezerve u odnosu na tvoje tek oprane prozore:)

ena kaže...

Mislim da si što se rezerve tiče pod prevelikim utjecajem picek-rohijevih konzervativaca. Ja znam da je postotak čistoće prozora obično pod najvećim utjecajem prognoza uglednih analitičara političkih kretanja. A pokojnog kolege mala nosila je danas u rtl-vijestima sivo-crni kompletić i dala pesimističnu prognozu:
- Vesna Š-O, bez mrvice šminke na koljenima, ima opuštenu frizuru (= bit će kiše);
- kandidat Nadan hriplje k’o da ga je izbacila Santa iz ordinacije a ne Suzi iz partije (= moguća verbalna proklizavanja);
- tajni kandidat krugova koji su stvarno na vlasti Milan B. (54) u javnosti se znakovito češe po međunožju (= ‘I nebo će plakati’).
Plus, Suzi otvoreno najavila veliko pospremanje kuće držeći se ispranih metafora.
I kao krunski vjersko-politički dokaz u korist kiše: šteka me u križima.

Praktična žena kaže...

Austrijanci kažu da je kiša moguća danas i u petak (kao što se iz Zlatkine menzure između Račićkog brega i Jurada vidi 0 mm). Ako ovako nastave promašivat, morat ću danas zalijevati cvijeće i glasat za škriputavog Vidoševića. Mislim da bi za adekvatnog nasljednika trebalo organizirat turnir u pričanju viceva. Znam bar dvojicu koji bi ispali u prvom krugu

finn kaže...

mmm, pusenje na Balkanu je praaavi specijalitet, zato nam je i recnik bogat u tom smislu: popusio si, ispusio ga, napusen je k'o majka, po tom pitanju pusis, cela je ta problematika - pusiona, i slicno :)))

finn kaže...

ocekivao sam da cete se pojaviti do sada na svom blogu - ali sam ga ispusio! :)))

ena kaže...

@eli: pricidnički vic-turnir: I tekući bi ispao u kvalifikacijama; srećom je ispucao mandate pa smo pošteđeni daljnjih duhovitosti za Klub obožavateljica.Što se toga tiče, puno su mi smješnije, premda nimalo duhovite, ove slučajne slip-stick komedije Milana B. (vidi gore) koji službeno čak i nije kandidat; no pričekajmo da navrši 60 godina. Ne znam tko bi se od sadašnjih kandidata uopće usudio prijaviti na vic-turnir. Pa postoje valjda neke osnovne propozicije kojima treba udovoljiti i prije podnošenja kandidature. Ili se i za to može prijaviti tko se sjeti? Ja, naime, ne vidim neke osobite moralne vertikale, općedruštvenih zasluga pa čak ni snažnije osobnosti ili barem tračka šarma ni u koga od ovih koji sebe vide na čelu jedne republike kakva god bila /no dobro, ajde, vašem bih zastupniku progledala kroz prste; i hoću; mlad je :) /
izvještaj o vodostaju vjetra: Ovdje puše tako mokro jugo da bi kraj njega mnoga kiša mogla proći pod hrpu dehidrirane piljevine.

@finne I: A tek u Kini! “Čak je i pušenje sranje ako pušiš uz vjetar”… ili sam tu ipak pobrkala neke vokale?
Eto, mi Balkanci smo, baš kao i pušači, očita i laka meta za stjecanje krupnih društveno-političkih bodova, pa čemu se truditi oko većih
(do)meta? Ali u pravu si, uživanje duhana pridonijelo je ekspresivnosti našega jezika (pravljenje dimnih kolutića da i ne spominjem). Rekao bi naš akademik: “Pušenje je porok koji se povezuje s nižim stupnjem obrazovanja i slabijim socijalnim statusom.” Cesarićevskim rječnikom: “sirotinja puši”. Ipak, mislim da nesretni “porok” barem nije pretjerano sudjelovao u dozidavanju društvenog licemjerja, a ono se obično vješa na sva zvona i kad puši i kada ne puši.

@finne II.: he he, ljeto je (1:0 za miševe, nargilska mačko :))) )

@nebesa!: 30% manje marže na 1000 domaćih prehrambenih proizvoda?! Pa ja ću uložit tužbu kod Jasne O. (u službenoj tv-crnini)!!
U čemu je vic? Ako K-marže mogu past za 30%, to znači ili da nas u trgovinama skoro 20 godina sustavno pljačkaju na hrani (što je kršenje odredbe o soc. državi, Ust. RH, čl. 1., 2 ili 3.) ili da se K-boss odriče svake zarade za sebe, svoje potomke i tisuće zaposlenika K-koncerna, u što nekak sumnjam. Mislim, on, potomstvo i skladištar sigurno bi se snašli, al teško da će se teta na parizeru snać bez plaće i još raditi nedjeljom… Ne, ne, ja ću od J.O. zatražit povrat 30% vrijednosti prosječne prehrambene K-košarice retroaktivno od 1990. do danas!

Praktična žena kaže...

@finne: u brdsko-planinskim i otočkim turističkim zonama internet je u povojima pa se nas dvije prilično namučimo da uopće izađemo na dvorište. Otud malo prorijeđena javljanja, plus obje smo zapravo outdoor tipovi pa čim izbjegnemo iz grada ne možeš nas zadržat u kući:)

@ena: bi on figu demaržirao da nema računa još više zaradit. Ma razbojnici, sestro, zakitili se zastavom i krenuli u džepranje.
Baš mi se sviđa reCROaktivno, nekak se uklapa u ovdašnji politički svjetonazor

Praktična žena kaže...

Also bitte i ovdje bi Freud imao što za reći:))) džeparenje, jašta

ena kaže...

:))) a meni je tako smetalo da sam ga eliminirala jutros, čim se otočki internet malo ubrzao.
no, evo vraćam original s tipićem:
zatražit ću 'povrat 30% vrijednosti prosječne prehrambene K-košarice rekroaktivno od 1990. do danas!'

Praktična žena kaže...

Bože kako @finn može živjeti u takvoj zemlji gdje kiša pada, pa stane, pa opet pada u dvominutnim intervalima? I onda se od naše male očekuje da u tim neregularnim uvjetima skače 2,02. Ma kakav svjetski rekord! Prvo nek' skoči dežurni kraljevski meteorolog!:))) I vakulinci su se nešto prešli. Prozori još transparentni?

ena kaže...

hmm... još su čisti, ali nećeš vjerovati: dolje na plaži je padala kiša.. briselski efekt?
kako bilo, sutra dižem sidro :)

Praktična žena kaže...

Javi kad stigneš kako je u Gomori:)

Praktična žena kaže...

Stigoh. Smrdi. No rain, no shine :)

Praktična žena kaže...

Just a full moon i konfužjun, da ne spominjemo mižerjast nogomet:))) Pozdravi mi Suzy i Milu i reci da ne računaju na moje doprinose. Ja stižem oko 15., nakon Subotine

ena kaže...

Mile nema vremena. Sjedi kod Malog na pivu i trga latice: 'Bim, ne bim. Bim, ne bim...' Sad čekam Malog da mi prije zore dojavi kakav nam grah pao - maksimirski ili republički. Sa Suzy ne razgovaram od 1989.

(Ex-min Primorac je sasvim dezorijentiran, da si i za njega poslala poruku, bogami bi te čekala da mu je sama predaš. Pa di taj živi??! Kako uopće znanstvenik, kakav je da je, može do te mjere izgubiti osjećaj za kritičko procjenjivanje? Pa je l' on doktoriro kod Deše ili ipak na nekom uglednom seoskom sveučilištu overthere?!)
F. mi proždro ceo fudbal, naduo se dabogda! I kaj sad, ima Hleba il' nema Hleba? Ide li 'kockasti lav, premda ranjen?' /kraj citata iz HRT-ova jinglea; bit će Lego dao pinku)/ u dokvalifikacijinih dokvalifikacija dokvalifikacije ili ne ide? Molim, raspitaj se kod autoriteta pa mi javi, moje mjerodavno tijelo odavno hrče u tv-salonu, bit će zaspalo od dosade kad je izbačen Ćorluka, nisam pazila.

Praktična žena kaže...

Kad čovjek promisli a kog će boga u Južnoj Africi? Pa tamo je klima ionako naopaka i nemreš se adaptirat do polufinala. Inače, jasno da idemo. Treba samo pobjediti Engleze na Wembliju, a možda i u Maksimiru. Ili da Ukrajinci izgube od Engleza. Karta je već v žepu.
Baš mi je krivo što nećeš vidjet Milu i reći mu: "Bok Mile, pametnom i to dosta!" Kako stvari stoje samo ti i ja nismo najavile kandidaturu za šefa države. Mogli bi promijenit sistem da se svi kandidati izmjenjuju u jednomjesečnim mandatima:)) odgovarao srpanj

ena kaže...

Okej, plan B: Dečki nek uzmu kartu i odmah krenu na klimatsku adaptaciju. Ti sredi stvar s Englezima na Wembleyju i doma, a ja ću dotle dogovorit s Julijom da proda tekmu British Petroleumu (fala bogu da su nova nalazišta blizu transparentnih Kajmana; ide zima, Rusi će sigurno opet srat!). Budući da ćeš se ti namučit, pogotovo ako ti uleti berba, ja mogu u međuvremenu predat i naše dvije kandidature. Kad si rekla da ti najbolje paše, u srpnju? Meni uletila tezga oko preprodaje ispita pri ljetnim školama na sveučilištu. Ekonomija zadaje strašan tempo pa su tržišni trendovi frenetični - svi hoće svršit faks dok prosječna dnevna temperatura ne padne ispod 18 stupnjeva. Sada pišem stenograme razgovora optuženih; to ćemo objavljivat tijekom suđenja koje ću inicirat kad budem pricidnik. Al to nikak nemrem prije listopada. Čak mislim da ću predložit trijumvirat dvojici penzića, da se malo potkože za sljedeću zimu (pod smjelom pretpostavkom da će čak dvojica preživit ovu).
Eto, pune ruke posla, nije čudo da ne stignemo do Mile! Valjda ćemo stić na polufinale u Južnu Afriku? (Viš, tam ljeto zgodno pada, možemo usput prodavat certifikate naših škola, pa tko zakasni ovdje, može nam uplatit ljetnu diplomu na južnoj hemisferi…)

Praktična žena kaže...

Vidiš kako ovdje ometaju poduzetnički duh? Za svog mandata predložit ću otvaranje novih poduzetničkih zona za intelektualne i financijske usluge: kupovina ispita, diploma, znanstvenih titula i članstva u akademijama, rezervacija liječničkih pregleda i operacija, donošenje odgovarajućih sudskih presuda, oslobađanje od plaćanja poreza, dobivanje pozitivnih inspekcijskih nalaza svih vrsta, otvaranje offshore komapnija i bankovnih računa na umjetnim otocima...

ena kaže...

alois i strina misle da previše pokazujemo karte i da zato nikad nećemo naučiti zbilja dobro igrati 'šekreta' :)))
Zasad tek toliko. Na moru odradih 35.000, a tu me već čekalo novih 20.000 plus prva tema. Nikako skontat kako Mr.F. nasluti kad padaju ona tri sata koja provodim na cesti, ali uvijek iskoristi priliku da mi zatrpa kantu. Tako da me čim dođem u Zg strese aritmija!

ena kaže...

@f: kontaktirah spomenuto glasilo i prenosim odgovor:

"Drago finNLO,

Posljednje što sam ostavilo kod Njegove Visosti bio je zreli komentar br. 27 ispod Aristotela. Što se tiče Dozvole, još uvijek stojim u repu za kom, no ne bi me čudilo i da je nestao. I blog-administratori su samo činovnici - tamo vanzemaljci, ovdje izbacitelji. Ali mi smo neustrašivi, je l' tako?!

srdačno Tvoje
kvaka-lo"

Praktična žena kaže...

@F-LO: ma kako izbacilo? Mi ovdje nemamo vunbacitelje (kaj.)! To mora da je američka administracija, zavidna na našim sjajnim rješenjima za izlazak iz recesije:)
@eNaLO: dobro je dok ima znakova makar i viška. Nadam se da će se lavina znakova smanjiti do sredine idućeg tjedna kad stižem u Gomoru najavit kandidaturu i platit zaostale račune kako bi Mile mogao bez problema nastavit kampanju

ena kaže...

CENTAR ZA IZMOTAVANJA I NAJDUBLJE ISPRIKE kaže

Finni pozdrav damama i pitanje za kvakaču nije progutao NLO nego ga je IZGLEDA izbrisao ENA-LO nastojeći ispraviti tipfeler iz kvakalova odgovora.
@Finne, molim te, oprosti, neću više nikada!Ipak, izgleda da si navukao nekakav blogovski maler: kad sam pokušala vratiti tvoju poruku iz History, tamo joj nije bilo ni traga ni glasa, ali mi je zato kanta izbacila nekakvu ‘fatal error’ poruku :))) )

@eli: Ma šta će meni NLO-šalteri kad imam opsesivno-kompulzivni redaktorski sindrom, uznapredovalu makularnu degeneraciju i anafilaktički šok na sam spomen administracije. I sad je još Amer i mene triput izbacivao, tako da sam ovo morala satima kopipejstati iz Worda. E, ljudi moji…

ena kaže...

Pa dobro, @eli, kak to igraš, samo ti još Yoko Ono nije zabila gol! Trk sad u poluvremenu i izazovi talačku situaciju prijeko na Capellovom brijegu...
(a s druge strane, bolje da on Tutuu otpjeva Rule, Britannia! nego da naši huknu kakvom Zulu kralju u uho...)

Praktična žena kaže...

Jezuš kakva bruka! I sad će, jel'da, bit krivi igrači a nikako genijalni Vatreni strateg koji je cijelu stvar postavio, izabrao ekipu i uvjerio je da će Englezi od užasa samo polijegat po travnjaku. Well, nije Šešir Tesla-Ericsson i tu je Silvek Perlusconi u pravu.
@FIN-LO: Sori za ovu svemirsku otmicu koma, dogodi se nakon što imaš 24 sata za osuvislit i ispravit 20.000 slova i neslova:)

W. Rooney kaže...

Svi smo mi V. Runje!

ena kaže...

slažem se s g. Roonyjem, nakon biblijskog rada na F-tekstu komentiram spretnije od Runje i stratega mu

Praktična žena kaže...

Sir Alex: "Jel' mi neko može reći koliko košta taj Wedran Rooney? I da netko skoči do Walesa i nađe roditelje, možda bi se s njima dalo što dogovorit."
Za Pokrivača i Šimunića se raspituje trener FC Vaduza, pita koliko love može dobiti ako ih uzme.
Kako stvari stoje Zlovenci, Bosanci i Srbi će im mahati s broda. Nek je Bilić dobio milijun eura plaću, ma trebalo mu je dat dva, iz budžeta

ena kaže...

Bojim se da ju je iz budžeta i dobio. Zna Vlatko kako se to radi, tak da i Vaduzu savjetujem neka se kod njega raspita, sto posto će dobit odštetu, barem da nas riješi staroga Joea. Pokrivače im možemo poslat u humanitarnoj pošiljci, ali bez plaćanja odštete. Sir Alexa podsjećam da i na Farskim Otocima ima zanimljivih roditelja.

Čula (i vidjela) Naomi Wolf u Dnevniku? Pala je na trepavice kad je čula da nam se premijer digao i otišao bez riječi objašnjenja. Sutra ima predavanje u Močvari. Pozvala sam kućni talibanski savjet na obiteljski posjet iventu, ali su odbili. Kažu da su dobro informirani o logorima za silovanje diljem trećega svijeta i preko mene i medija, a Mit o ljepoti da mogu posuditi i u knjižnici. Ja pak za Cosmo ionak nemam love pa se ne boje da ću potpast pod pogubni utjecaj. Jedino se boje da ne obolim od anoreksije iz društveno-političkih razloga. Tak sa sam svoju ulaznicu dala na aukciju na bloger. No tamo su blogerice prezauzete duševnom boli koju je izbornik nanio njihovim talibanima i kro-obitelji uopće, pa ću kartu morat pokloniti strini...

Crni Osvetnik Spanjolske Pucine kaže...

Alo, alo, KvakALO!
Zeno Prakticna, bas si i ti fantasticna!

MLoooooooogo sam se naljutio sto ste mi pojele kom u nepoznatom pravcu spanjolske pucine! I zato cu vas kazniti svojim stihovima, a pod ocerupanom krilaticom: "oh, neeeee...pa to je diiiivno citati!"

ISH, EVO VAMA KONCENTRATA

Kada prohodas na rukama
Ne pravi pogresne korake
Jer su ti vec i tipke zdipke
A nisu ti ni svi prsti u vrsti
Kako bi ti koturaljke u glavi jake
Ubrzale cudne misli, take
Sto preskacu polja slave
Letom novinarske patke i hvale
A da ne upadnu u naredane rupe
Memoriji rezervne klupe

potpis:
Ma-Sta Ono Htedoh-Reci?

Praktična žena kaže...

@Finnpiratesofcarribean: pogodio si u srž problema! Iako u naš talon (dr. Šmalc, mislite li da sam pretjerala s RTL pokerom?)treba dodati nesavršenost šajber tehnologije: pa kakav je to backup koji nema bekap!?

@femmena: Vidjela&čula Naomi i pitam se kako to da je još na slobodi?! Zaboga, zar je ministar zdravstva i oplodnje au naturelle izgubio lisice? Ili će se maskiran u BABU pojaviti u Močvari i gađati ms. Wolf ličkim čarapama, au naturelle, razumije se:))

ena kaže...

From: kap. Kvaka Napaka, Blind-eye Broiler PirateAir Co.

To: @Ma-Sta & CommanDa

Koliko me memorija služi
Kva tipkama i žmirećki kruži
Noćna jedra bit će vam prekratka
Kad vam krmu spazi crna patka
Dok trepnete s ono pola oka
Napast će vas frontalno i s boka
U maniri piratskog zanata
Oteti vam škrinju koncentrata
Sve minđuše i burence ruma
Čuvajte se patkina zuluma!

/I još tome bez posebnog plana
Zbrisat će vam slova sa ekrana!/

Ne sanjajte patku sabljom bosti
Stradat će vam prekrižene kosti
Ne pomažu barut ni pištolji
Kvaka tome lako izmigolji
Prst-dva nema a ni obje noge
Al od šale potapa piroge

Tko izvrgne crnu patku ruglu
Progutat će bar topovsku kuglu
Tko bi patku prošetao daskom
Skončao bi trenutačnim fijaskom
Kreneš li na patku brodskom klupom
Bit ćeš Ma-Sta drakkara sa rupom!

/piratski spjev ’Usta puna patke’
a.k.a ‘What Shall We Do With a Black Duck Bragging’;
ulomak/

-

To: @Eli of the Island

Ko, on? Pa taj se sinoć uvlačio Suzi triput jače nego drIvi! Samo što nije na licu mjesta propušio i ostao u drugom stanju na umjetnički način u nedokazanoj izvanbračnoj zajednici! Njega Naomi pojede s dinstanim kupusom i palentom s nogu, kraj švedskog stola u Močvari. BABE bi mu rasturile sve očice na čarapi dok kažeš 'nepodoban za donora sperme'.

f kaže...

to PracticalWoman: sajber je tehnologija - tehnologija terminatorove buducnosti!


to captain Kvakula Mali:


vidim da su ti sve patke na broju
i koncentratu se mome priblizavaju u stroju
nijedna bez sablje u tom opakom roju
pa ni pohvatat nemrem bez borbe ikoju
sto se skrasise opasno
u tom gusarskom kroju!

f kaže...

P.S.Opako dobar graficki uradak Kvaka Patkoseka!

kvakulja grafopleta paintialis kaže...

@EfE: Je, ali mi desno oko pokvario neki Giotto iz radionice. Nema pojma šta je Paint! Otjerah ga natrag među sajber-ovce.

Praktična žena kaže...

@ena: Ti kapetana Vrapca! Ova tvoja patka pliva preko južnih mora a ne samo preko Save! Žurim na veliku lokalnu feštu, a stigli mi (nenajavljeno jašta) Samoborci s malim psom, više ko područna bijela torbica. Cool gusar:)
@finnoko: Sreća da je terminator još u pelenama!

ena kaže...

cool goosar očekuje mini portret psa-torbice i maksi reportažu sa Subotine, naravno, čim accesoire dog dođe k sebi; očekuje li se govor pricidničkog kandidata?

Praktična žena kaže...

@ena: jučer ručavali kod Pijinog brata do sitnih sati pa smo izbjegli divovsku tavu s 2009 jaja i 10 kg (sic!) tartufa te Vannu, a danas mi se nešto nećkaju popet na stari grad, parsto metara uzbrdo, što je zapravo šteta, jer je pučka fešta, baš kao i vaša fjera, vrlo zgodna. Idem ih sad otpremit u pravcu ledene metropole...

Praktična žena kaže...

E da, pricidnički kandidat obavezan na svim masovkama, od pučke fešte do sahrana, no nema pravo na govorancije. To je, srećom, leno mlađahnog gradonačelnika koji ne zna što bi rekao pa je u svakoj prigodi vrlo kratak

ena kaže...

Kaaaj? Ručavali bi do ponoći, a ujutro markiraju uzbrdicu?! Pod hitno neka predaju kandidature, imaju prirodan talent :))) Vaš kandidat pojavljivanjem i pristojnim ponašanjem opravdava povjerenje koje mu mislim ukazati. A ti si, draga moja, zaslužila duplo carsko pivo jer trpiš sve te mušice: i nenajavljene posjete i jutarnju neaktivnost i Pijine obroke i mladićeve govore koliko god kratki bili.

Praktična žena kaže...

Evo me samo da prijavim povratak u bazu. Baš nešto i nije toplo u odnosu na naše brdsko-planinsko područje okrenuto jugu. A i face djeluju nekako mrgodno. Kaj tu vlada neka kriza?

ena kaže...

Kriza je malo rečeno! Građani su saznali da nema tog holdinškog deala koji bi mogao odvratiti prvog građanina od žudnje za podsljemenskim dvorima. I onda se na TV-u ispostavilo da se vratio s ljetne turneje sav ispijen, još uvijek u bim-ne bim raspoloženju. Normalno da sad svi solidarno mršave uz bu - ne bu bluz. Kiša i zima su Vakuolin scenografski fine touch. Ak se atmosfera uskoro ne razvedri, ja se poslije F-šlusa vraćam na otok od posebne državne skrbi!

Praktična žena kaže...

Na otocima je, kaže Stanka, ljeto. I to onaj najljepši dio kad nema turista a sunce grije,more je još toplo a noću ne umireš od vrućine. Mijenjam špicu sezone za bilo koji rujan:)