ponedjeljak, studenoga 09, 2009

Garden's secret


Znam da je teško vjerovati, ali i ovo je moj vrt. Kutak u koji rijetko zalazim zbog strmine. Najčešće u sezoni šparoga.

43 komentara:

ena kaže...

Gore iznad Justinog sela ima jedna takva strmina, prije su dečki na njoj gradili male skijaške skakaonice. I sad još služi za sanjkanje. Ali... ostat će vječna tajna odakle sam uopće čupala hrabrost da se spustim sanjkama niz nju. He, he.. 'giardini pensili hanno fatto i loro tempo', e? :)
Pada li kod vas uopće ikada snijeg?

Praktična žena kaže...

Rijetko, i odmah se otopi. Jednom je napadalo 10 centimetara pa su morali traktorima vući aute gore na cestu. Za njih je to nezamisliva nepogoda o kojoj pričaju desetljećima. Sumnjam da ovdašnja djeca uopće znaju što su sanjke:)

frrrr kaže...

mrnjooooj, kako lepe boje i senovina vrtna! :)

Praktična žena kaže...

@frrine: Ispod te strmine, niže one crnogorice, teče i potok. Doduše, samo kad pada kiša ali tada huči k'o da je pravi:)

Danas ovdje napokon zasjalo sunce. Moji mačori (komada tri) hodaju za nama i stalno provjeraju što radimo, a onaj čađavi se stalno gura pod noge, tako da moram jako paziti ne padnem. Ugojili se ko tovljeni prasci:)))

ena kaže...

Ne pomažu sunce ni tovljene mačke!!! Čovjek doživi hipotermiju i pri običnoj šetnji po vlastitom stanu!
Izišla maloprije iz radno-kuhinjskog trakta po pribor i objekte večerašnje sense peglanja, da malo prekinem udarničku F-atmosferu... Doživjela pravi šok: na jednoj televiziji Kostelić uz jodlanje i prizore zimskih radosti tumači značenje austrijske zastave, a na drugoj traje bitka na Sutjesci! Utekla glavom bez obzira natrag u svoj zabran.

(ovdje i opet kiša...)

Praktična žena kaže...

Ovdje do prije pola sata sjalo sunce. Sad naišao neki oblačič i malo se pomokrio, no okolo je sve puno vedrine. Nadam se da sutra neće padati jer idem pomoći Piji pobrat nešto njihovih masilna iza susjednog sela.

Lako za tv, stisneš gumb ali što učiniti kad ti barba za ručkom prepričava, frame by frame, cijelu Sutjesku:)))

ena kaže...

Nije to ništa! Ja taman pročitala osvrt a propos euro-kulturtregerske konferencije o problemu kulture između ekonomije, identiteta i kritičkog građanstva, 'samo sutra u vašem gradu!' Sva se tresem! A strina dobila napadaj mučnine s povraćanjem, urla: Kad ćete više uljuduti Kupsku, *as mater teoretsku, ukočenu, 'građansku'! Pa kakve koristi ima 'kritička građanska svijest' od sjedaljki? Zato i je takva kakva je: jedan dan maršira za stojedinicu, a već sutra glasa za bandite!:)))

ena kaže...

corr.: uljuditi /purger. ići u ljud :))))/

nadam se da ste pobrale i da se niste smrzle

Ovdje topla ljudska priča o jutru na burzi rada: nitko cijeli taj sustav ne shvaća ozbiljno što se tiče konačnog efekta (zapošljavanja), ali se zato svi sjajno zabavljaju poštujući proceduru do u detalje. Za jedno jutro obavi se hrpa posla: evo, ja danas sastavila plan zapošljavanja za sljedećih šest mjeseci :))), pohađala radionicu 'kako napisati CV', dala dozvolu da se moji osobni podaci podijele sa ZET-om i stekla pravo na daljnje korištenje čak dviju službenih titula: /NO (nezaposlena osoba) i TZ (tražitelj zaposlenja)/. I sve to sad imam napismeno.
Obožavam Zavod. Telefonira ti, piše mailove, dodijeli titule. Traži da ga posjećuješ i još ti plati tramvajkartu. Jedino dobro pazi da ti slučajno ne nađe posao. To bi narušilo idilu :)))

Praktična žena kaže...

Obrale šest velikih maslina. Za sutra ostale još četiri. Malo bole leđa od ovih visokih ali sve u svemu kakvih stotinjak kila smo potrpale u vreće. Bit će ulja:)))

Nadam se da sad napokon znaš sve tajne pisanja CV! Kad to usavršiš taman ćeš steći uvjete za penziju. Jedini problem je što ćeš ostati bez titula. Čujem da crna kuća pet drži svijeću kumovima & rodijacima. S obzirom da im to sa svijećama slabo ide od ruku, za nadati se da će Matan propasti. Kao što rekoh, tu je moja biračka duša rastrgana. Ako bi moglo da ga se pošalje za ambasadora u Ingušiju ili Osetiju...

notz queen kaže...

a/ čuvajte križa, a posebno koncentraciju! godina je očito dobra, sad samo da se kod posljednje četiri ne omakne noga,

b/ moje stručno oko odmah je uočilo niz propusta:
kraticu CV treba prestat pisat po Wuku i zdesna nalijevo, te je pravilno napisanu počet prodavat u rolama, kao za(v)odski brend;
NOTZ i Zavod trebaju ući u joint (venture), osnovati niz subsidijarnih jedinica diljem kajmana
small print: doživotno pravo vučenja državnih subvencija notz queen zadržava kao džeparac na temelju odredbi o patentnom pravu; kako se radi o socijalnoj ustanovi, ovaj je joint (venture) oslobođen plaćanja poreza na dobit, dodanu vrijednost, šukarine, suzarine, kao i neimenovanih budućih davanja whatsoever; sva dosadašnja davanja imaju se refundirati na račun No.TZ-notz-queen-st-vincent-i-grenadini

small small print: zagrebački električni tramvaj ne sudjeluje u dobiti

c/ i sjev. abhazija je interesantna.. nažalost, daleko najatraktivnija čečenija ne dolazi u obzir... kandidat je tak če-če da bi lokalni dredloksi odmah pomislili da je rus, a nema šanse da se nama do te mjere posreći :)))

Praktična žena kaže...

Molim, molim i meni prebaciti dio dobiti na britiš (punomasni) kajmak. Imam tamo jedan računčić i on-šorom kompaniju koja je pod kraljevskim geslom divide i zgrabi otvorena za sva ulaganja i posebno pogodna kao no limit (texas not 'oldem) mirovinski fond. Primamo sve valute, zlato, drago kamenje, vrijednosne i manje vrijedne papire, deve i krupna goveda. ZET-ove pokaze ne primamo!

ena kaže...

mislim da ćemo doći na udar zakona o zaštiti zet-a :)))

Praktična žena kaže...

:))) Umorna ko pas. Nabrali Piji danas 300 kila maslina. Javim se sutra:)

ena kaže...

300 kg?! Ma pretjerala si, čovječe, pa nisi ti težak!!! Javi se da čujem da si dobro..
A meni V. otputovao na Bliski istok, ali svejedno dovoljno daleko da se zabrinem u šlusu /prebačen na 22., no zapravo osim mojih pet i dva gostujuća ništa još nije gotovo.. hm/

Praktična žena kaže...

Super sam, ništa me ne boli, sinoć Pija skuhala punu zdjelu fuža, umaka i kiselog zelja, kćer donijela kolače a barba cvjeta od ponosa. Nije se ni približno nadao tolikom ulju:) Popodne došla susjeda Vesna i otišla maloprije. Usput kod nas odgledala utakmicu Rusije i Slovenije. Primijetila Pahora kako nešto šapće na uhu Putinu. Mislim da je Jaca izvisila

ena kaže...

ma neeee... veli putin da je sve ok: ako mu jaca proda svoj dio ine, dalje će sam :))) pahorovi sasvim solidno odigrali

đizs, fuži i zelje! krepat ću od zavisti ovako prikovana uz F...

Praktična žena kaže...

Bilo je nekih nagađanja na kojem se jeziku došaptavaju P&P. Ja stavljam lovu na njemački. A možda je susjed dao usput i nekoliko modnih savjeta. Pitam se nije li je onaj dimnjak zapravo modna pista, dovoljno široka da po njoj prošeću sused i susjeda, ruku pod ruku? Možda bi se cijeli spor mogao riješiti modnom revijom kojom bi se ujedno spasili Mura i Varteks?
Kako stojiti sa meksičkim svinjama? Šmrca li netko u bližoj okolici?

ena kaže...

pista, dimnjak, stik, klamerice... daj što daš, samo da se s izmišljenih problema već jednom prijeđe na stvarne.. za Muru je, žal, prekasno, sada je već na snazi zakon o spašavanju Pomurja...
Riječju, pandemija :)
na revijalnim referendumima mogla bi se odmah savjetodavno riješiti i sudbina Varteksa, nicht wahr, Volodja?

svinje: još ne, ali su maske ipak već u ormaru; dvije šteke za svaki slučaj

Praktična žena kaže...

Svi smo mi Michael Jackson:)Sačuvaj mi jedno par maski kad se vratim u zaraženu mi metropolu, negdje krajem tjedna.

ena kaže...

88 maski za druga Jacksona - bezect :))

maska crvene smrti kaže...

8[]

mali kva oglas kaže...

'renomirani proizvođač stabilnog namještaja hitno traži šefa marketinga s bogatim iskustvom u reklamiranju stolica'

mislim da je ovo stiglo za tebe, @masko crvene smrti, al nisam ti mogla predat pred cijelim blogerom.hr :)))

Poova stol'ca kaže...

hihihi! nego taj ti je smajli - majkli dzeksn sa naocarama i maskom preko usta/nosa! ipak, fali mu jos i sesir, priznajem! :)))

ena kaže...

@sitting edgar: o|8[] ?

Praktična žena kaže...

Mislim da je tu Langley umiješao prste i ubacio svog 008 da vidi tko im je provalio u joint venture akciju s dvije velike farmako comp. kodnog imena MJ.

ena kaže...

usput, izgleda da s ovom svinjarijom napokon raste globalno nepovjerenje prema farmakoima.. s druge strane, ajd ti vjeruj vladi kojoj je moguće podvaliti tamiflu iz ruske radinosti :)))
pa kad još znamo da su protuvirusni lijekovi i u originalu prilično upitna kategorija... ma ne mogu se oteti dojmu da jednostavno nema vjerodostojnog regulatora zbivanja da se prevlada paranoja i izbjegne sveopća malicioznost, to bi morao biti svetac.. I bojim se da će se on i pojaviti...
so, @Langley, I think we have a problem :)))

alan..ili mozda avar? kaže...

[]8p ili <|8[]

ena kaže...

<|8[] - Jacko lovac na gripozne veprove?

[]8p ..hmmm... zadigao masku (spao mu šešir) i plazi jezik? :)))

/molim @edgara-@ajvara da ima razumijevanja za moju simboličku nepismenost/

aj-var-ko kaže...

ma neeee...to je isti majki, ali plese naopako, na glavi! :)))

hercul_less kaže...

tako dakle? plazis mi jezik ispod pesme? aaa?
:)))

(vas dve ste ELIot nes i ksENA - u akciji "trinaesti poaroov zadatak)

xENA patnica kaže...

nije nego plešem na glavi! /breakdancing.. more or @less :)))/

ne znam gdje je ELIjot; nadam se da ne dovodi u pitanje reputaciju nesalomljivog u berbi maslina..

@ELIjote, siđi, ba, s biljke i vrati se u objekat.

Ms Ness kaže...

^

=
X
><

Ama skoro da nisi daleko od istine, čekala krovopokrivača i limara da srede ono što su zaribali u prvotnoj izvedbi. No likovi se nisu pojavili. Navodno sutra. Đavola, Godot bi garant prije došao. Sinoć došao Valter s punom vrećom još rosnih prstanaca i martinki. Sve lijepo očistila, pofurila i stavila u zamrzivač:)

ena kaže...

~~~~~~~~ˇ /p.green: albatros - prokušan lijek za živce u očekivanju krovopokrivača/

pazi da ne pretvoriš frizer u svojevrsni zavod, duboko zamrzavanje ne suzbija ludilo gljiva :)))

Praktična žena kaže...

Ne brini sve te gljive se ovdje jedu stoljećima, osim toga izgledaju tako specifično da ih ne možeš nikako pobrkati s drugim gljivama. Već sam ih jela i vrlo su ukusne, mmmm. Kod nas cijeli dan magla, barba peče rakiju i svi se, uključujući i Albu, grijemo oko kotla:)

ena kaže...

da, da, znamo mi o kakvom je kotlu riječ :)))
aj, vraćaj se kući, smrznut ćeš se tamo, a vidi ovdje uskoci, kampanja, maskenbal i sve..

Praktična žena kaže...

Evo danas polako skupljam ljetne rekvizite iz vrta, čistim lišće, prebacujem stvari u podrum. Sutra još treba unijeti tegle s cvijećem. Danas izgubili četiri sata čekajući s barbom oftalmologicu koja je kasnila dva sata (dolazi iz Rijeke) a barba došao sat ranije i bio tek sedmi po redu. Deset minuta, malo jača dioptrija i kapi za oči, *ebo ih lički međed. Ne bude li magle u petak se vraćamo u karneval city:)

ena kaže...

kad mine ovaj broj, meni će propisati bijeli štap, ako me uopće pronađu ispod napadalog lišća /no dobro, ti središ podrum i lišće, ja još ovaj broj, i možemo proglasiti permanentni bal :)))/
inače, i ja danas dobila čitabu s doktorskih visina, b.o. kako samo može biti, naručilo me za dvije godine :)))
/he, he, dedič, stevanovič, radosavljevič... bravo, fantje!/

Praktična žena kaže...

Da, da i Novakovič, nisam sigurna za golmana no po logici stvari on bi trebao biti autentični štediša Ljubljanske banke

Supervijest, i ja se odmah b.o. (bolje osjećam):) Baš sam htjela pitat kad ideš, znam da je obično negdje prije Dana bivše Republike.

Evo spremam stvari oko kuće, bacam korov na hrpu i ostale truleži na kompost. Sad dalje sve ovisi o magli i kapacitetu gepeka

ena kaže...

za krcanje gepeka ne znam, al magla ti je bogme i ovdje zagarantirana; dan se ne bi pojavio na dulje od dva sata ni da mu jamstva izda Nova ljubljanska banka :)

idem malo ubit oko između dva F-kingsajzera jer, kako stvari stoje, to će mi bit zadnje do noći na ponedjeljak

Praktična žena kaže...

Samo da prjavim dolazak u Sin City. Susjedi tek preboljeli gripu, običnu. Odmah progatala dva C 500 i molim uljudno sve svinje da se drže dalje od mene:) Gepek tek napola rastovaren: ribe, domaća kokoš, pršut, jaja, gljive i ostalo pokvarljivo iznijela uz susjedinu pomoć (kašeta kivija, 4 staklenke meda, pola vreće krumpira i 4 biske, crno i bijelo vino mogu čekat do sutra)

Eva kaže...

Zdravo djevojke! Ne znam jeste li vi odabrali bolji način kako provesti ovu večer, ali ja u iščekivanju britanske serije gledam TV debakl zvan sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Ajme užasa, sramote i primitivizma (osim Pusićke). I još mi večer pokvari informacija kako se jedan od mojih omiljenih pisaca Phillip Roth našao u užem izboru za nagradu najgoreg opisa seksa u književnosti za 2009. Nadam se da gore od ovog ne može. Imate veliki pozdrav od vaše vjerne čitateljice.

Praktična žena kaže...

Bok, Eva, kod nas blago blog-zatišje:
Eli se tek maloprije vratila iz berbe maslina, radila je dva tjedna kao pravi težak :)))
Meni je F13 u samom šlusu (navodno definitivnom) pa je atmosfera ubitačna.. ma znaš već kako to ide... postane li bed još gori, i ja ću se baciti pred kandidate :)))) zasad se još klonim tv-salona
Kad sve ovo krepa, najprije ću se dohvatiti one hrpe knjiga što čeka godinama i par mjeseci guštati na miru.. Roth?! :))) Idem odmah potražiti inkriminirani odlomak!

Praktična žena kaže...

@evita: i mene u nekom trenutku zabljesnuli s ekrana Snjeguljica i predsjednički patuljci no munjevitim pritiskom na gumb utekla u britansku krimi seriju, koja, ako ništa drugo, ne ubija moždane stanice:)
Što se Rotha i seksa tiče pa nije važno što mu baš erotika nije jača strana. Recimo, moj omiljeni pisac špijunskih romana iz doba prije pada Zida Le Carre sve seksualne scene u svim romanima svodi na raspuštenu crnu kosu i miris vanilije:)))