subota, prosinca 12, 2009

Happy Anniversary!



Maks kaže :)))):





Broj komentara: 40:

Mak/Mak Inc. kaže...

:))))
Sad turkey eaten & done with. Great succsess, thank you very much...

Sjedimo, pušimo i gledamo PŽ mačke. Maks kaže: Who could ask for anything more? :)))

Rythm&music: Edgar Winter

Praktična žena kaže...

@Mista Vinta: Now there's a cool cat if ever there was one! Makes you warm on the Winter morning:)

ena kaže...

nije to ništa, cijela stvar traje 18 minuta, ali na Maksovo razočaranje - nije stala u Tubu :)))

and now something completely different: F14... /headache included :))) /

ena kaže...

he he.. pogledaj kroz prozor - pahuljice...
doba čaja od mente s medom i limunom :)

Praktična žena kaže...

Je stigla zima, taman kad treba. Samo da ne pretjera:) Tea for two, tea for two......

ena kaže...

ako nastavi padati još sat-dva, definitivno će pretjerati :)))

Praktična žena kaže...

O jeee, sipi li ga sipi...Najviše me brine kako će po ovom nevremenu predsjednički kandidati nastaviti s turnejama. Iako ne sumnjam da su njihovi stožeri već izvukli sanjke, skije i klizaljke. Možda da organiziraju natjecanje u sanjkanju? Ah, ali tu se već unaprijed zna pobjednica:)

ena kaže...

Ne dolazi u obzir, izrazito sam grintava i ne radi mi antena! Zagledam se maločas kroz snijeg u Putinovu facu zatupljenu dosadnim gostima. Kad odjednom, iz polusna me prene grmljavina negdje usred tropa - Bondov mobitel od 20 kg! Tak da se sad osjećam ko da me pregazio austrijski vodenkonj. Il rvacki premijer. Ili neko drugo biće iz germanskih mitova i slavenskih bajki, ko bi sve to pratio!
I sad još preživjet bandita i hro! Ne, ne, službeno izjavljujem: kandidati/tkinje nek se izvole sklizati na Kaptolu u oskudnom trikou na šljokice. Ja glasam za umjetnički najdojmljivi sraz sa zg-katedralom (1 zub - 1 bod; traži se krv i meso, transrodnost, žrtvovanje live; šta se ima politika pravit bolja od estrade i art-avangarde!)
Naglašavam da si prema pravilima natječja kandidati/tkinje imaju SAMI razbit gubice o model, ne dolazi u obzir da si ja prljam živce i moralni profil agresivnim aktom po političarskim fasadama. Pa ako ne bude prehladno, dosanjkat ću se 27. na biralište. Na temperaturama ispod nule pobjeđuje Bandić, šta vam ja mogu!
from russia with love

Praktična žena kaže...

E sad, ne znam ima li na Kaptolu dovoljno gipsanih replika katedrale ili će za ovu posebnu rvacku priliku odgovarati i gipsani kipić sv. Ante. Što se tiče temperatura ne znam tko će biti u prednosti bude li poledice. Znaš i sama da ona nije za južnjake i penzionere:)

ena kaže...

U mom kvartu nema problema, glasačko mjesto je u staračkom. Dakle, 88 posto biračkog tijela ne mora ni izlaziti iz papuča i gradonačelnik je već na krug do Pantovčaka. Plus, ispričavam se, zaboravila sam da Hro ima svinjsku gripu uslijed visokog pritiska da krene Vanjinim stazama. A dijalog Bandić-Tobogan ubija svaku volju za životom. Bolje igrat sudoku.
(4 dana do šlusa, 6 tema down, 20 to go, mail i kanta prazni... gastritis je mila majka prema stanju u mojoj utrobi)
Zahtijevam model katedrale od kaljenog čelika; rost fraj!!!

f kaže...

drage veselice, zar je opet vreme izbora? uh...
A vidim da neko nije odoleo to translate the zebra's over the street! :))) Hvala!

ena kaže...

mi smo permanentno pred teškim izborom, @f, ovaj puta za pricidnika republike /prema ustavu: osoba koja nas službeno sramoti u inozemstvu/

ispričavam se zbog masakra u savani, zebre mi neodoljive još od abbey roada :)))

Praktična žena kaže...

@finko: Kud se vijaš po toj sjevernoj nedođiji? Voziš auto pa misliš da cijeli svijet tvoj?:)))

@ena: Biračka tijela vis a vis medicinski spadaju u onaj dio popisa birača koji stvara kritičnu masu viška glasova za HaD(z). Opasna su ona koja se još kreću.

Dr Šmalc: "Žao mi je rostfraj modeli su momentalno rasprodani!"

ena kaže...

@dr. Šmalc: Čujte vi, dr, pa je l' mi vas u metalnom zdravstvu za to plaćamo da nemate modela ni pri ovolikom padu potrošnje? Kak mislite riješit javnozdravstveni problem s pučkom voljom za moć? Recite vi svom dr. ministru da tak nemre pomoći čak ni dr. kandidatu kojeg stegovno podržava, ni dr. kandidatima s kojima pregovara ispod stola! umjesto rostfraja, kupit svinjsko cjepivo koje nitko neće, idite molim vas!

@eli: onda sam ja sasvim bezopasna.. krenula gledat vašeg zastupnika kod Tobogana i zaspala isto ko jučer na Jamesu Bondu iz 63. (čini se da postajem i apolitična ili to f-stampedo tako djeluje na mene.. skoro sam prespavala radnu noć...
c, c, c...)

Praktična žena kaže...

Koliko je zanimljiva i uzbudljiva ova kampanja mislim da bi je trebali prikazivati ratnim i poratnim PTSP-ovcima umjesto bacanja para na praxitene. Najzanimljiviji trenutak so far and by far je današnja snimka (Index) Milinog polaganja vijenca na grobnicu palim HVO u Dubravama kod Brčkog. Preporuka: pogledati!:))))

Dr. Šmalc: "Ispričavamo se, u toku je žurna izrada veće količine kipića u liku aktualnog ministra (rost premaz). Nadam se da ćete prihvatiti našu ispriku i dalje sa zadovoljstvom koristiti naše usluge."

ena kaže...

@eli: Unatoč f-mećavi, jutros sam već dvaput uživala u brčanskom proklizavanju.. bit će Mile nagazio salonkicom na koru od banane ispod vječnog snijega i leda u prikoridorskih croata

S druge strane, @dr. Šmalc, čini mi se da vama situacija već jako izmiče kontroli: dok fol radite za tržišne potrebe naših graničnih slučajeva predizbornog ludila, eno vam se u srcu Jurope klijentela razmilila po hodnicima i trgovima napadajući koga gdje stigne.. Jedan se i noćas skoro probio do hospitaliziranog Silveka, a po Danskoj lete odljevi katedrala na novi klimatizacijski sustav. Ste sigurni da niste, omaškom, preko svog ministra plasirali naše zalihe modela u daleki svijet zahvaćen recesijskim PTSP-om? C, c, c, barem biste vi morali znati da je to neizlječivo.. tak da sumnjam u malverzaciju radi stjecanja ekstraprofita, da znate. No progledat ću vam kroz prste ako održite bar vanjskopolitički program zabavnim, do drugog kruga ima još metar dosadne balkanske zime... :)

Praktična žena kaže...

Mile uveo nov pristup polaganju vijenaca. Mislim da bi protokol to trebao usvojiti kao obaveznu proceduru, bez obzira probije li se Mile četveronoške do Pantovčaka, ili ne.

Dr. Šmalc: U ova recesijska vremena samo nas izvoz može spasiti! Nudimo visokokvalitetan PTSP i rostfrei kipiće kao dodatnu opremu. Specijalna božićna ponuda 3 u 1 samo još ovaj tjedan: PTSP, kipić katedrale po vašem izboru i cjepivo protiv praseće gripe

ena kaže...

@eli:

Četvernoške i BOS, moliću lijepo.. 'Bos na Nos - Vaš u Bossu Bos'
Tak se to već medijski da podnijeti, a ne ona tuga kod Tobogana.. Moš ti to sad uvesti i u ustav, al ko je prvi pado, najviše je digo. Tako mi bog pomogao :)))
-

'Poštovana @dr. Šmalc

Spremni smo u svako doba pred najširom javnošću podržati Vašu SiMS 3u1 božićnu ponudu, no budući da se ovdje ne radi o širini nego o prepisci kolega profesionalaca, here's the deal: Vi nama st. Patricka live, mi Vama oglas na omotu božićnog broja; PTSP i svinjetinu zajednički izvozimo na tržišta Trećeg svijeta, a profit dijelimo uz puricu i votku 13 dana post festum u neposrednoj blizini Vasilija Blaženog. A možemo raspaliti i ranije naznačenu temu na front pejđu, ali bez podjele profita.

Vaša
Podružnica sindikata jednih uglednih cro-novina'

ena kaže...

UPRAVO mi stigle dvije opake teksturine s nacrtana tri tropska koktela i prasećom glavom! E sad, jel Maršal, lel Comadante, jel US Turki Junion bos G.G.Guglj, ti bože znaj... :)))

Praktična žena kaže...

U pravu si, poza nudi niz ustavnih mogućnosti: od polaganja zakletve u boss čarapicama do "ne nosio nikad bos odijela, tako mi bog pomogao":)))

Pitanje zabrinutog čitatelja: Prenosi li se praseća gripa čvarcima? I jesu li oni dobro ocijeđeni automatski lišeni virusa H1N1?

ena kaže...

iju! di'š se time zaprisegnut, šta ti je, oš da nam šanel povuče sve reklame?! god save the queen!

dragi @čitatelju, ne brini: nema te gripe koju čvarci ne bi ubili kako god AH bila il' N-bila. Ipak, preporučuje se veliki oprez jer u čvarcima ima i manje poznatih virusa neobično duge inkubacije, čije je iscjeđivanje stvar živaca, kolaca i češnjaka...

ena kaže...

da te pilom pile ne bi povjerovala tko je prije dva sata stuštio 20.000 znakova intervjua s uglednim Helvećaninom... jest da mi ne objavljujemo intervjue nego portrete i da je naslovnica već otišla (a imati to bez najave na prvoj je profi-katastrofi), al šta ćeš: njihov jolding - njihova prilika
(zapravo mislim ga do pet poslije dvanaest nije htio dati, da ga je računao objaviti kod sebe ili u onom gl-prilogu što izlazi isti dan kad i mi, a onda je valjda sweet papa podviknuo...)

fino, sad još samo šetnjica po -10 do CK, pa doma na papirnatu noć... :)

dr Smalc kaže...

zasto ja nista od svega toga ne razumijem?

Praktična žena kaže...

Odmah razglasite na sva zvona i mailove da je donio tekst kad je naslovnica već bila otisnuta i da vam je tako onemogućio očekivano i samorazumljivo povećanje naklade. Jel to pilasz traži rezervni položaj? Netko će morati platiti glavom ovaj tekući klinč s ex-primašom a kako to ne može biti prvoborac protiv croruption, a ne može bogami ni gazda, jedini preostao s metlom je dotični nounar.

ena kaže...

c. stvar je mutnija od toga. al o tome drugom zgodom, gle koja je ura. idem malko odspavati jer sutra je šlus, imam još pol papira za pročitati i sve za unijeti, a moglo bi biti i da u zadnji čas tih pet stranica za Švicarca ipak ostane prazno pa da ih treba popuniti tko zna čime u tko zna kojem vremenu (mi smo, sjećaš se, ukinuti; ladice ostrugali za prošli broj)

@dr smalc, 21:30: dobra fora, vozacu, u magnovenju sam pupusila kvacice i jekavicu.. radi se o poslovnim prljavstinama :)))

noc

Praktična žena kaže...

@dr. Smalc: mogla bih se zakleti da u 22.56, kad sam zavirila amo, vas nije bilo. Ili mi je opet dioptrija preslaba ili ste vi u nekoj drugoj vremenskoj zoni:) Izvinjavamo se. To mi malo o Eninim suradnicima i tako. No Milu Banderasa u Brčkom ti toplo preporučujem, ako ga već nisi pogledao: to su naši pricidnički favoriti! Što se kipića tiče to je dakako sve posljedica slučaja Burlesconi:)))

@ena: sempre con calma, ja odoh na popodne dodatne informacije (kahva s VI)

ena kaže...

gibam u CrnuKuću na sam fotofiniš, a ti nabaci koji piece of intelligence kad se vrneš.. ili bar malo pivo :))

Praktična žena kaže...

No news, samo stare priče. Po njoj F. bi trebao ići još pola godine, no neki drugi izvori govore da je Sjeverna Vestfalija naručila vanjsku analizu i dobila knjižurinu u kojoj se za nekoliko izdanja inc. F. predlaže gašenje. Čini se da je ipak neka prepreka ugovor za koji se potpisnik mudro pita:"Koja je to budala potpisala?":))) U svakom slučaju bit će komplikacija među suvlasnicima a u njima će nesumnjivo sudjelovati i ex-prim.

ena kaže...

plus švic. tekst povučen 'za sljedeći broj', a njegovo mjesto zakrpano u tri poteza
nadam se da je ovo ipak adio mare, još jedan tjedan poput ovog zbilja ne bih preživjela :)))

>potpis pod sliku:<
bivši grafički urednik 2 dobio otkaz prije tri mjeseca; prije dva mjeseca istekao mu otkazni rok i čovjek, šta će - otišao; danas ga uznemireno traže iz računovodstva - da gdje on sad radi i kako da mu proknjiže plaću za prošli mjesec? Jer nalog za isplatu su dobili. Od koga, ne znamo, valjda ga je W. zaboravio skinuti s platne liste jednih od svojih fantomskih novina u kojima je čovjek punu godinu dana bio u stalnom radnom odnosu... i još je :)))

Praktična žena kaže...

Eto što ti je olding organizacija! Nisu uzalud plaćali Španjolcima, Nijemcima i ostalima po nekoliko stotina tisuća evrića za projekte organizacije. Stvar funkcionira ko, da prostiš, švicarski sat. Jesi li se raspitala, tko zna gdje leže sve one tvoje zaostale plaće?

ena kaže...

naša 'grupa' 3u1 :))) napokon dobila pravu tajnicu, tako da sam sredila i to, ali je jedan honorar ipak pojela ck noć - isplaćen na neko nepoznato ime i lijepo evidentiran uz šest 'mojih' imena.. no dobro, sad konačno imam samo jedno 'ghost' ime pa toga (valjda) više neće biti
f. će vjerojatno nastaviti zombijati do ljeta, odsad i bez prostora, samo iz naših kućnih PC-jeva, bez ijednog Maca na kojem bi se stvar dala prekontrolirati nakon prijeloma, a u prijelomu nastanu tisuće užasa.. ta tri zadnja dana i noći ti ne možeš ni zamisliti
sve u svemu, muka mi je: od fantomskih imena, fantomskih novina, fantomskog pisanja, fantomskog života.. jedino je važno da napravim što više tuđeg posla i ne daj bože da pritom ostane ikakav trag mog stvarnog postojanja - kako ja to ne mogu shvatiti: nema me!
i nema naznaka da išta od toga u dogledno vrijeme stane..
inače, danas sam ipak morala ići u CK, pa onda doma posvršavat ručak etc., a onda sam bogme zaspala.. umorna sam.

Praktična žena kaže...

Mogu zamisliti, uzelo ti zadnji atom snage. Sad se odmori i naspavaj. Fućkaš blagdane, ionako se ponavljaju svake godine:)

ena kaže...

Zapravo, kad promisliš, ovo doba godine oduvijek po redakcijama zatire i subatomske čestice snage. Starost i neizvjesnost su ono što na kraju stvar učini nepodnošljivom :)))
Sinoć sam napokon malo ustala od kante i otišla u tv-salon čitati ležećki. Kad eto ti Malog s -15!
Sjedili i razgovarali do tri ujutro... Da budem iskrena, dobro bi mi došlo malo blagdana da se podsjetim zašto ja, zaboga, sve to radim..

Praktična žena kaže...

Vidiš uvijek ima netko da te podsjeti:) Sad je vrijeme za ušuškat se u dekicu, čitat, drijemat i ogulit po koju naranču. I ne motat se previše po kuhinji. Tamo su svi pakleni instrumenti.

Nego viđe li ti guvernera? Mora da su u poskoku odmah svi oboljeli od praseće gripe i uzeli bolovanje:)))

ena kaže...

Je, ali sve to dolazi jako prekasno: i drivo i stipe odradili su svoje dionice, a vedrišu možeš staviti soli na rep :))) S našim zakonima čisto sumnjam da poskok Rohijeve kandidate za Remetinec zna i može uhvatiti u ičem nezakonitijem od nemorala. A nit je poskok crkva, nit je javnost preosjetljiva na nepoštenje - time bi svaki drugi 'domoljub' otpilio sebi granu na kojoj sjedi :)))
Za pravog meštra koji se zna formalno maknuti iz politike čim stekne dovoljno 'konzultantske' moći, poskok nije više od sljepića. Takav je majstor već tri ciklusa daleko. Zapravo, mora da je već rasporedio i tih 10 milijardi što ih Rohi misli osloboditi iz rezervi za pokretanje 'zdravih projekata' preko banaka... što je čista milijarda konzultantima ravno u džep.
A kad zamisliš tu frišku lovu u bankama i mikija na pantovčaku, odmah vidiš neslućene mogućnosti za daljnji rast Krakena. Dok crni Marko pobijedi u svom 'ratu', odnos radnog stanovništva i penzića više neće ni biti važan - svi pripadnici tih nevažnih socijalnih kategorija već će izumrijeti, a sitnoposjednici i veleposjednici moći će na miru obračunati među sobom oko vlasništva nad ostacima potkupljujući političare i titrajući 'lijevoj inteligenciji'. Bit će to zemlja puna korektnosti po mjeri elita iz think tankova, samo se treba strpiti i zatrti sirotinju :)))

ena kaže...

a propos: vidi čulića na tportalu

Praktična žena kaže...

Odradili, odradili no nešto ih ipak žulja na tim slamaricama punim evrića. Beštije se već sad kolju sve u šesnaest, računajući da smo mi i tako već mrtvi. S druge strane Marinko ima pravo što se tiče vidljivog presjeka današnjih kandidata. No vlast čudno djeluje na ljude pa nikad ne znaš što će od njih na kraju ispasti. I drIvo je izgledao ko Francekova pudlica kad je došao na vlast a vidi u što se pretvorio. Da ne spominjem prim-ministricu koja tek pokazuje prve šare.

ena kaže...

Je, nešto ih žulja, al prije će biti da su to promjene u švicarskom nego u domaćem zakonodavstvu...
A može biti i da su se preinvestirali, jadničci :)))

To da nikad ne znaš što će biti zvuči skroz optimistično nakon današnjeg pimerkinog radio-obračuna sa šljakerima i penzićima. Po kratkom postupku - samo dva konfekcijska spin-metka u potiljak: 'svatko mora podnijeti svoj dio tereta' i 'umirovljenicima će i dogodine biti teško'. točka.
Mogla je baš dodati: 'I neka si barem kupe padobrane za kočenje kad su već tako jadni da se u pet ujutro moraju voziti MOJIM vlakovima u Zagreb'.

Inače, i Stipe i Drivo i konzultant samo su, naravno, odmahnuli slonovskom ručicom na guvernerovu buhu, znajući da se vlak više ne da zaustaviti, da je sva ta suvišna socijala već izbačena iz igre, krivci neulovljivi, i da je rat konačno dobiven. Pravi su pokretači pobijedili unatoč daleko premalenom broju smaknutih u neposrednim ratnim operacijama, i pravi su ciljevi postignuti.. jer, srećom, kod nas uvijek možeš računati na blesav narod, nepismenu ljevicu i posvemašnji oportunizam (malo)građanske i svake 'inteligencije'..
Ne bih se složila s pudlicom kao prispodobom: tuđmanizam je bio moralni jad, posttuđmanizam zadnja bijeda, a sve ovo dalje nije - ništa... Naravno, turbo-folk suze i rakija još će teći slamovima oko većih gradova, no ispod toga već se ori muk jednak onome u najdubljoj ruskoj provinciji, kuda prolaze samo bageri kroz špalire od ljudskih sjena koje drže samorazumljivim, zapravo oslobađajućim da se prostru pod tajkunske ili državne gusjenice... Zađi u bilo koje selo istočno od Zagreba i vidjet ćeš da mi već ohoho živimo u distopiji...

Praktična žena kaže...

Ne znam ja ništa o tome, pri nas na dolu smo jedino djelomično ovisni o mljekarskoj industriji, sve ostalo proizvodimo sami. U subotu se kolju svinje, teletina je već u škrinji, povrće iz vrta već prema sezoni...a i vina, biske i ulja se uvijek nešto proda, plus po koji pršut. Nemamo puno šoldi ali smo uvijek veseli i spremni za feštu. A ovi sa šoldima ti moraju pit praxitene i tablete protiv nesanice. Jedino nas brine jel bu se Maričuj u podne izmirila s doktorom:)

ena kaže...

vi u dolu ste, srećom, prezapadno od razuzdane gomile, uvijek se možete izvući na malogranični promet :)))