utorak, prosinca 22, 2009

A sada nešto praktično


Našla ovih dana na netu jednu pametnu i korisnu stvarčicu koja nam olakšava pisanje bloga bez suvišnih kopipejstanja i ostalih komplikacija. Osim što omogućava uvid u izgled ima i ugrađen hrvatski spellchecker. Hura! Evo linka
http://download.live.com/writer





...i k tomu nešto nepraktično, naravno,
because...



...there is a crack in everything
that's how the light gets in.
/mr.cohen/

love B.
:)


-

31 komentar:

ena kaže...

:)))))

Ovo je, naravno, puno praktičnije od seta za spravljanje fondija koji je sletio sa Zapadne strane.

Thanks, baby. Cmock you back :)

Plus, uspjela sam se upisati ispod malog Mate u novom lila-božićnom izdanju. Šta'š više!

Praktična žena kaže...

O dear, nisam stigla pogledat Matu upao mi neplanirano ambasador na ručak i ostao sve do sada. Sam u Zagrebu ko prst jer je žena saharski nomad i mora stalno biti negdje na putu (danas baš između Pariza i Londona, od jedne kćeri do druge). Uglavnom sprema se za penziju a žena već bukirala novi auto, karavan, u kojem njih dvoje (cca 138 godina) na putu mogu i prespavat. Kaže žena da još nije vidjela baltičke zemlje pa dok još mogu bez štapa.....

ena kaže...

he-he, uvijek je bio snalažljiv i što se tiče ručka, ali je u izboru žene zbilja zgrabio boga za čuperak - ti saharski nomadi između zrelosti i smrti ne ostare ni za jedan dan, imaju stalno neizmjernu količinu energije :)

Praktična žena kaže...

Bila u gradu malo prošvrljala po Dolcu i okolici. Prodavačice nasrću na prolaznike ne bi li im uvalile kakav fantastično povoljan besmislen poklon preskup i kad bi imao smisla. Vozila se poslije duuuugo vremena tramvajem i ostala confused novim kondukterima. Jel to samo čita tramvajske karte ili negdje postoji prorez kroz koji treba ugurati kartu?

ena kaže...

:))))
neš vjerovati: na jednom od četiri konduktera ponekad postoji prorez, ostala tri jednostavno ne rade (ili odčitavaju samo cvikane karte.. tako nekako; pokušao mi je to prošli mjesec rastumačiti vozač, ali ja očito pola priče nisam razumjela)
najnoviji banditizam, valjda...

M(f) kaže...

drage dame, sretni Bozicni praznici! :)

Praktična žena kaže...

Dragi Finne i tebi ugodan produženi vikend. Nije da mi ovdje slavimo, nismo vjernici pa se sve uglavnom svodi na prigodan jelovnik:)

Zaključila sam na kraju da ću se i dalje uredno švercat umjesto da lutam tražeći konduktera koji je spreman precvikat kartu. Mislim nek si banderas tu optiku instalira doma.

Nešto me lovi, nadam se da nisu prasci. Za svaki slučaj progutala dva C 500. Ako se stvar nastavi razvijati sutra će MI i kćer ostati bez Pijine kokoši. Khm, khm...

ena kaže...

Dok sam ja mijesila, ti si šmrcala, ha?!!! :)))

A zašto sam mijesila? Ehe-heeee... imam situaciju: od tri priložena nevjernika, jedan (24) iznenada se odmetnuo među dječicu i počeo zahtijevati da mu se pod hitno instalira Božić navlas onakav kakav su mu servirale bake - s malim borom i zvijezdom u prozoru, or else.. :))) tako da sam se u zadnji čas ipak bacila u kiflice i tortu...

usput, malkice me oraspoložilo potezanje f-a kao argumentacije na zadnjem tv-sučeljavanju bandita /kandidat xy: 'ne kažem to ja, nego f., a to je ozbiljan list.' :)))) - nije puno, ali čovjeka veseli/

A iznad svega me udobrovoljila čestitka pristigla od mladog analitičara 'ozbiljnog lista'. I ove godine, naravno, mudra izreka: Hey, since when is Christmas just about the presents? Aren’t we forgetting the true meaning of this day?
The birth of Santa? (Bart Simpson)

Daklem, @draga E. i @dragi M., radujmo se, nije sve ni u povodu :)))
Pusu. Volim vas
B.

Praktična žena kaže...

Radujem se evo uz kašljanje i šmrcanje ali bez temperature što smatram svojim osobnim uspjehom i porazom prasećeg ministra:)

ena kaže...

Plus mali prilog s nepraktičnih strana, tek toliko da se zna.
Jer tvoj je uspjeh neupitan, a poraz prasećeg ministra neizbježan :)))

Praktična žena kaže...

Hvala draga:)))) Odoh sad u krpe ako mi trajnocureći nos dozvoli..hehe...

ena kaže...

Otišla predvečer u goru da osjetim ono malo atmosfere iz davnih sjećanja, ali i gore zvona šute, zvone telefoni. Ljudi trčkaraju uokolo i jedu, jedu, jedu... Čak i ne pjevaju. Prošetala se da se malo odmaknem od koncepta života kao sarme i mobitela, ali pretoplo je i ptice su zbunjene... Pa se na sve to izlila neka topla kiša. Sada čekam hoće li i meni procuriti nos, ali još ništa... Jesu li te pregazili?

Praktična žena kaže...

Malo me razvukao asfaltni valjak ali ja sam ko Popaj odmah skačem na noge lagane. Plus doktoricu uhvatili neki probavni bolovi pa sam im danas, onako sve za 20 minuta, napravila rižoto od tikvica i salatu od cikle. Ja međutim jedino osjećam da je cikla kisela a za ostalo ne bih znala reći kakvog je okusa. Što je zapravo dobro. Pita me VI: A svejedno pušiš? Pušim, nego što.
Nego jesi čula da je ćelavi pao na poledici i direkt na čelo, dobio frakturu lubanje? E pa tri nevezana doktorska izvora kažu da na tom mjestu stvar nije mogla puknuti od pada. Slično kao što Tiger nije ozlijeđen u automobilskoj nezgodi.

ena kaže...

hopala! a da svratiš na malo carsko kad se raziđu gosti? :))))

Praktična žena kaže...

E uspavao clarinase ko bebu:) Nazvala me jučer i naša majčica iz Firenze: ona i Paolo otpjevali mi Sretan rođendan na hrvatskom! Sretna je k'o traktor. I pita kad će tetke doć vidit Matu.

ena kaže...

Eh, bilo bi lijepo opet se malo vozat vlakićem između Castella i Novelle :)))
Nažalost, prošlo je vrijeme kad sam se ja samo tako mogla dići i otići u Firencu.

Praktična žena kaže...

A valjda će bit opet prilike, makar kad budemo obje u penziji:)

ena kaže...

A valjda, samo ja nikako ne mogu u penziju iz ovog smiješnog položaja, dok se naime kolebam između dr. Alzheimera i dr. Parkinsona nadajući se izbornoj malverzaciji u korist doktora H. kako ex-dr. B. u dr. krugu ne bi pomeo doktora J. kojem se eventualno mogu preliti samo glasovi doktorice P., svjesna da je na sve njih zajedno šteta trošiti čak i energiju obične sirkove metle... Morali bi mi dati dvije penzije minimum. A kako Vaša podvojena ličnost danas, dr. Šmalc?

Praktična žena kaže...

Mi naravno nismo glasali, već smo kao i većina iz fotelja gledali kako to rade drugi. Inače po mom dubokom uvjerenju najviše je apstinenata, koji bi glasali da im je netko došao doma s glasačkom kutijom, bilo iz grupacije glasača doktorice P., što je zapravo šteta. Inače MI tvrdi da će Onaj Koji Kopa Nos pobijediti dr. J. Ja, nažalost, ne mogu birati ni u drugom krugu jer se i dalje mučim između toga je li mi draže imati vodu, odvoz smeća i uličnu rasvjetu ili predsjednika koji može pristojno razgovarati sa strancima barem o dva područja ljudske djelatnosti. Nego znaš li ti išta o tome pod kojim se uvjetima u Croruptlandu može smijeniti pricidnik?

Medical report: Gripa se povlači u neredu:)

ena kaže...

Ja sam čekala do 18.45 da vidim ima li itko kome bi moj glas mogao pomoći da prestigne Onoga Koji Spontano Češe Jaja U Javnosti. Ali pred samom kutijom ipak su me izdali živci. Priznajem, jednostavno nisam imala snage zaokružiti dr. H-a.

Kad je odbila ponoć i snenim se ulicama metropolisa šuljao samo još utješni zvuk tapkanja palice za bejzbol o dežurni dlan, s osobitim sam zadovoljstvom odgledala presicu hadezejaca krcatu osmijesima karakterističnim za usrane golubove. Uvjerljivije su, prisjetih se sa sjetom, djelovale jedino njuške iz SKH kad su se ono prije dvadesetak godina smandrljavale s vlasti, također ne mareći za kontrolu štete izražene u kotrljajućim lubanjama. Prilično je zanimljiv bio i nastup ezdepejaca pod poznatom ljevičarskom parolom “Nek’ bude svjetlo!” (Fiat lux). Oni za dva tjedna jednostavno ne mogu izgubiti, pomislih. Sve da Kuhani Papak popuši, šef partije svejedno može proglasiti moralnu pobjedu nad Suzanom i Starcima govoreći: “Zaista, zaista vam kažem, Naši su otpadnici bolji od Vaših otpadnika.”

Po mojim prognozama, Crveni i Crni potom će se ekumenski izmiješati na zajedničkom derneku i nastaviti se loptati našim glavama, svjesni da su dosadne dužnosti moralne vertikale uvalili u pouzdane ruke neovisnog kandidata mafije zajedno s krunicom. A on se sinoć na presici više nije morao neprirodno suzdržavati od urođenih kulturoloških tikova. Ma šta on ima kome zahvaljivati na utakmici i čestitati na rezultatima, je l’ taaako? Onako okružen silikonima iz bivših gradskih stanova, savršeno je točno procijenio kako je dovoljno da dvaput hračne na sočnom kajkavskom pa da se “kritičko građanstvo” nasmrt uvrijedi i izbojkotira drugi krug k’o svaka normalna, politički svjesna baba iz Majića kod Vrgorca.

Tehnikalije: Ustav čini mi se ne predviđa impeachment zbog (nedajbože) korumpiranosti pricidnika RH. On može sam sebe proglasiti privremeno nesposobnim zbog bolesti i nakratko predati ovlasti barba Luki koji puca od mentalnog zdravlja. Ako je pricidnik slučajno nesposoban proglasiti se nesposobnim, može ga trajno nesposobnim proglasiti Sabor, poznat po odlučnosti, ali tek na prijedlog Ustavnog suda poznatog po brzini. Stoga smatram da s prognozama ne treba ni ići tako daleko u SF, nego se koliko sutra baciti na izradu maketa katedrala od solidnih materijala :)))

Praktična žena kaže...

Da bih riječ dodala ovoj tvojoj jezgrovitoj analizi i zaključku!
I meni zapeo za oko dražestan izraz egipatske mumije na vladajućim licima iako je, ruku na srce, dr. H. postigao rezultat kojem se nitko realan nije mogao nadati. Zanimljivo pitanje: hoće li se sada neočekivano ostvariti konsenzus oko glasanja u dijaspori?

ena kaže...

To što je postigao, H. ima zahvaliti ponajprije onim glasački hrabrijima (ili samozatajnijima) od mene, koji su mu dali glas samo zato da eliminiraju bandu i kumove iz drugog kruga. Nema tu nikakvih njegovih zasluga.
Sad je, naravno, zavladala panika na stranačkoj sceni, jer je taman na prvu škripu šengenskih vratašaca na polit-estradi zaprijetila nova varijanta populizma, već četvrta u zadnjih sto godina /Pavelić, titoidi, tuđmanoidi, Bandić :)))/

Suzi ne preostaje drugo nego da ispod stola podrži dr. Joa ako misli izvesti barem minimalno skretanje prema pravnoj državi. No njezine 'preostale snage' su neznatne, jer joj se članstvo masovno okreće (deklarativno) prema apstinenciji (a stvarno prema Bandiću). Tako da je hitan konsenzus o eliminaciji BH 'dijaspore' iz izbornog sustava više nego izgledan.

U suprotnom, Bandić s Pantovčaka obavlja nepijateljsko preuzimanje i osniva novi HDZ s osloncem na tuđmanoidne brendove (već od 999,90 kn kom). Uz križeve, po ustanovama se obavezno postavljaju slike Gospe s petokrakama oko čela, kako ispod bioenergetskog ekvilibratora nazdravlja čajem od bunike novom doživotnom šefu države dok joj s desnice visi krunica, a s ljevice visak. Ako pritom Gospa i Miki uspiju zauzeti iole ispravan lotus položaj i složiti koliko-toliko zen facu, nije isključeno da privuku i masovnu podršku 'kritičkog građanstva'.
Poželjno je da se dotični prizor u što više art-inačica pojavi i u svakom domu, tik uz kućne rašlje.

Za art i polit-uratke lijeve inteligencije brinut će se jake snage Kerempuha, a za anarhoidnije pripadnike te škole mišljenja MSU Vrapče-Jankomir s pripadajućom ekipom: dežurni specijalac i njegov pas, dva uvježbana bolničara i jedan psihijatar na pol radnog vremena.

ena kaže...

Ispravak lapsusa od 18.05:

i osniva 'novi SDP'
/..a Zadar i Makarska osnivaju 'novi HDZ'..

...ne, čekaj..

..svi bandićevci zajedno osnivaju novi Sverrvacki pučki pokret HDZ-SDP(b) na čelu s nestranačkim vođom i učiteljem svih naroda i narodnosti Nezavisne..

Ne?

Ma, svejedno!!!/

Praktična žena kaže...

O je, nikad dosta populista narodu sa tisućljetnom tradicijom prečica i rodijačkih oslonaca, koji smatra da su znanje i rad samo za sluge njemačkih gazda.
I napokon vrijeme je i da imamo svoju Kerum-Ivo-Mile stranku koju će obilato potpomoći i naš Ante, đava mu dvore odnija. Nema više strateškog raspoređivanja po nekim kao lijevim i desnim strankama. Sad smo mi na redu. S petokrakom i križem na čelu, da se zna.
Pa sad ne preostaje drugo nego da i ja izađem na izbore.
Usput, jesi li vidjela Babićev odgovor Milinom štabu?

M kaže...

Uh, kako to vreme samo prolazi!? evo, kao da nije proslo niti nedelju dana da sam vam pozeleo sve najlepse za Bozic, a vec stiglo vreme za najlepse zelje za Novu godinu! Dame, ne devojke - zelim vam dakle divan provod i ispunjenje ocekivanih lepih dogadjaja u sledecoj godini!

ena kaže...

@dragi eM-e: Eh, vrijeme... rutinirani prolaznik ili virtuozni letač, ovisno o lomu svjetla kroz leće na nosu.
Hvala na željama za ispunjenje želja. Prelomljene kroz moja sočiva i odzrcaljene natrag u zapadne ravnice, dale su, nadam se, jasnu projekciju one tvoje zagrebačke izložbe, fatamorgane kojoj je u 2010. napokon posoljen rep :)))
Sreća? Ma da.. Ali ono što ti stvarno želim jest nepomućen protok između ruku i moždanih sfera. To očuđenje koje dosežeš, moj gospodine - ne dječače :) - neka bude svakim danom sve snažnije.

@eli: Vidjela. Posebno mi dobro sjelo priznanje kako bi pravi naslov spornog teksta bio 'Uz Bandića samo budale, seljačine i kriminalci' i da bi cijeli taj pravac političke 'misli' trebalo nazvati čobanlukom kad bi na bandićevskim razinama bilo imalo sluha za metaforu. No sudeći po 'prosvjednoj noti', u 'stožeru' još ni rasizam nisu razdvojili od drugih ovaca.

Praktična žena kaže...

@finneM: I tebi dragi mladiću sretniju 2010. od ove ofucane i naporne prethodnice što odlazi. Želim ti da ti bude uspješnija nego što si se ikad nadao da može biti. Cmok, cmok:)

@ena: Ajme jada od sučeljavanja sve smrdi po raspelima i tamjanu!

ena kaže...

Jes, vala, i ja raskrilila prozore u tv-salonu da se razlufta i utekla u radnu sobu/kuhinju (2u1) slušat sarmu kako se krčka i pitu od jabuka kako raste u pećnici.
Sučele li se ova dvojica još jednom pred mojim ušima, bogami ću za dva tjedna po prvi puta pljunut u onu kutiju, a ovce kako im bude, amen :)))

ena kaže...

plus, pročitaj Deža kada i ako stigneš, stvar je zapravo poezija:
http://www.jutarnji.hr/kako-je-sanader-svoj-glas-dao-slavku-vuksicu/438482/

...

I Marinka Č., da ti lakne kako nam struka, uz sva vrludanja, ipak može zadržati komadić obraza unatoč smiješnim mladalačkim snovima, samo ako je spremna pristati na komad siromaštva koji uz to ide:
http://izbori.tportal.hr/kandidati/49627/Predsjednicki-izbori-Karmine-za-demokraciju.html

/često se pitam jesu li taj kolega i njegova muza nalik našoj Mariki :), u onoj kućici na istočnom izlazu iz grada ikada uspjeli riješiti problem zamrzavanja vode u cijevima; a ima tome četvrt stoljeća otkad se problem pojavio :))).../

Sarma gotova, pita pečena. Odoh sad... 'noć.

Praktična žena kaže...

Bila u gradu na tradicionalnom kuhanom vinu s gospođom iz HGK. Onda stavila kuhati arambašiće i evo sad s guštom pročitala oba kolumnista. Kad god netko spomene Marinka, MI s ponosom pita:"Jesam ti pričao kako sam ga zaposlio?". Uistinu, ako je ostala jedna osoba bez mrlje u toj profesiji, to je sigurno on.
A priča s kandidatom na glasačkom mjestu je pravi biser, kao u Feralovim najboljim danima:)
Fakat di je izvuko samterice i pulover?

ena kaže...

Bit će Mirjana ostala bez kredita u kemijskoj pa izvukla iz insbruške škrinje prve dvije stvari koje ne treba peglat...

Razmišljam da i ja odšetam na glivanj negdje oko ponoći i stopim se s vatrometom :)))