petak, ožujka 26, 2010

Što možeš danas....

-



                                                     Magnolija koja je predugo spavala




haute couture proljeće/ljeto 2010: nose se puf rukavi



zijevalica, 2x



-

Broj komentara: 40:

ena kaže...

Bogme, magnolija se obranila od Valtera /to su valjda ta bespuća povijesne zbiljnosti!/, a vidim i da se drži bolje od Letičine sinoćnje 'prve kruške' koja je pala žrtvom tanskripatskog gaženja privatnosti (rikni lave!)

Ma! I ona grobna intonacija NCL-ovog 'etičara', i mizerni diskurs VL novinara,a iznad svega Čačić-advajzorska uvertira u moralku - sve je to za crknut /od smijeha, ako se još može birati/ :)))
Kakvo je ukupno stanje u društvu najbolje se vidi po podatku što ga je tronuta Hlo podijelila sa cjelokupnom javnošću u emisiji o zaštiti privatnosti: 'Došlo je dotle da ja čak više ne idem na modne revije za ovo proljeće...' Mislim stvarno, dokle ćemo samo stajati i nemoćno promatrati tu mižeriju?! Poduzmimo nešto!
/od neugodnjaka nisam znala kamo pogledati pa sam tako primijetila da Luka Brailo ima jako lijepe ruke :)))/
A propos autora glazbene magnolije gore desno, što ti misliš, je l' prekasno za bijeg u Tulsu na okapanje kukuruza? Jer ako hitno nešto ne poduzmem, morat ću večeras u tv-salonu po stoti puta u životu komentirati nevjerojatno poučnu biografiju Maršala koji svakih deset godina ponovno uđe u modu, bogati, k'o da je mini-suknja. A za komentiranje istine o Valteru iz objektiva Tonča V. zbilja nemam želuca (zapravo bi trebalo baciti na papir koliko nas, pretplatnike, svaki puta stoji 'najnovija' nekrofilska Valter-seansa sklepana iz građe kojoj čak već znam i broj signature u tv-dokumentaciji :)))))

treca sreca? kaže...

Sa magnolijom u vezi: setih se kako sam uoci pretprosle Nove godine putovao iz Svajcarske za Bgd, te imao nezgodu u blizini Padove (ma, samo pukla guma, ali neka retka za naci). Morao ostati celi vikend, i to vreme spucavao trazeci (usred zime) semenke drvaca; i da, nadjoh: magnolije su tamo bas semenale: 'sisarke' sa kojih su renesansni modni kreatori bez sumnje pokupili onu ideju rukava zasecanih oko nadlaktica, a sa drugom bojom tkanine ispod te rasecene. jer semenke su virile iz tih raseka, svojom prelepom narandzasto-cvenom bojom, a ja ih krisom brao (jer su bile u vrtu privatne neke firme) dok me je kisa oblivala i skrivala (niko nije hteo nos da promoli)..
Inace, u samoj Padovi, u crkvi sv. Antonija Padovanskog, bilo je nekoliko bas veeeeelikih drveta magnolije: dvadesetak metara i vise, mislim. To su morali biti primerci veoma stari - i veoma lepi.
I sad kad vidim ovo nedonosce od magnolijice - pomislim: kad ces ti srcence malo poraaaaasti? :)))

Praktična žena kaže...

@f-ladrodeisemi: Čini se da si @finko stalno na rubu kriminala s tom krajnje opasnom strašću skupljanja sjemenki po tuđim vrtovima! Ndama se da uvijek imaš pri ruci komad mesa za za eventualne čuvare ukrasnog bilja:) Što se tiče običnog, malog, jadnog drva bojim se da je njezina sudbina zapečećana: ostat će zauvijek patuljasto stablo a meni podsjetnik da s biljkama treba imati strpljenja.

@ena: Jaooo, pa kako mi je promakla ta povijesna misao o modnim revijama! Stvarno, kamo ide ova zemlja?! Mislim da fiksacija gospodina A.V. na pokojnog maršala (valjda nikad nije dobio poziv za Brijune), ukazuje na potrebu višegodišnjeg boravka na specijalističkom kauču

ena kaže...

@šiškokradica kod Svetog Antuna: Mislim da se ljiljanski svetac ne bi nimalo ljutio na berbu šišarki u svom dvorištu :)
Nažalost, renesansa izgleda ne bi prošla – sjevernoamerička M. Grandiflora stiže u Europu 1731., a prve azijske vrste 1780.
Zanimljivost: Europa je najprije saznala za južnoameričku vrstu astečkog imena Eloxochitl ('cvijet zelene mahune') i to preko crteža što ih je 1570. u Meksiku napravio liječnik Francisco Hernandez. U Europi su crteži navodno objavljeni 1651. Dakle, što se tiče mogućeg utjecaja na kostimografiju – najranije barok :)
A što se tiče šiški, stvarno su spektakularne. Evo, nađoh i sliku, da mi bude jasnija modna paralela :)))

@eli: orezivanje magnolije treba izbjegavati po svaku cijenu i to u svakom uzrastu, kaže Gospodarski list jer 'nakon rezidbe magnolije se teško razrastaju, a uz to se vrlo brzo izgubi pravilan oblik krošnje. Uglavnom se orezuju osušene i kržljave grane, a ako je ipak potrebna jača rezidba, uklanjaju se cijele grane, i to nakon cvatnje.'
Sad, rez ili nerez, s tim bi se drvcetom svakako načekala. Mag. su najplodnije oko 25. godine života, otprilike kao i ljudi /s izuzetkom sv. Ante Imoćanskog; ta je vrsta plodna od kolijevke pa do groba pod uvjetom da se dobro pognoji lovom iz neke javne blagajne – tu ovaj ljudski korov nije izbirljiv; cvate u svakom pomodnom uzorku i otporan je na rezidbu/

ena kaže...

he he, s novom listom napokon razvalismo, svi se nadopisuju, i papirnati i portali, no najprije moraju citirati list i metodu :)))
e jest lova seksepilna! samo... bananija k'o bananija - lova mora biti preko krova
/ali nije važno, ovo će nas održati barem broj dulje na trgu :)/

puF kaže...

jako sam tuzan sto se renesansni kreatori nisu inspirisali siskama magnolije!
jec-jec-jec-cmiiiiizdr!






:)))

ena kaže...

ne tuguj, @puFe, uvijek nam preostaje zijevalica ('zečić') kao moguće renesansno nadahnuće - pazi samo to rodoslovlje: cvjetnica iz obitelji Plantaginaceae / Veronicaceae, porijeklom iz južnih dijelova Europe, često klasificirana kao jednogodišnja, no ovisno o podneblju često prezimljava i ponaša se kao trajnica... skroz po mjeri za renesansu, plus dušu dala za puF rukave /slika desno/ :)))

Praktična žena kaže...

Juuu, čudnih cvjetova i čarobnih! Pa kamo gledaju oni današnji kreatori? Sado-mazo filmove i ne izlaze iz kuće? Nisam stigla proći portalima, stigla mi natrag ona voda, a i s BL žure jer kasne s prvim od dva ovogodišnja broja (skresalo ih proračunski po defaultu). Koji tekst je privukao portkopi majstore?

ena kaže...

ma, o tome kad se sretnemo, pun mi nos ck i pizdarija oko njega.. taman sam se poveselila reklami, no zapravo stvar ne štima.. nitko nije primijetio, ali popis se pošemerio u nekoj post-post fazi i nije onakav kakav je bio kad sam ga ja zadnji put vidjela, pas mattttterrrrrr!!!
Evo, br. 18 krenuo, stigli mi tekstovi na prijevod, upravo mi V. javlja da moramo biti ranije gotovi... ajd, do 20 ću valjda izgurati, a onda čao đaci, ne mogu više :)
ljuta k'o guja!

Praktična žena kaže...

Ma nije važno, ionako nitko više ništa ne primjećuje svi su zauzeti smsovima i sličnim glupostima. Nemoj se uzrujavati, to se zna pomaknuti i u tiskari. Otkako su stvari u kompu a ne kod slagara uvijek postoji mogućnost neke deformacije. Pročitala danas 13 teza, jedino ne kužim što bi tu trebale bit teze. Osim toga imate prilike još tri broja vući temu s ispravcima:)
Ja danas obavila vrtne radove, mačka se vratila iz dvodnevnog švaleraja (ono čađavo je mačka, a bijelo mačak a mi mislili obrnuto). Došao nalaz za vjeđu, nije k. već beningna t. tvorba. Eto bar nešto:)

ena kaže...

Prvo: hvala bogu za histološki nalaz
Drugo: ja jučer uredila balkone, prenijela i sredila cvijeće u slavu Dana mjesne zajednice (MZ Cvjetnica). A onda me na kraju raspizdili ulični igrokazi s ulaskom u Jeruzalem po Imotskome i sličnim 'gradovima'. Pa kaj su ovo Filipini?! /mi u MZ Cvjetnica nismo išli dalje od organizacije turnira u malom nogometu; a oni koji su ujutro nosili grančice na blagoslov sad ispadaju lošim vjernicima - trebali su barem odjahati u crkvu na magarcu :)))/

A ovo s 'pomakom' - ma ne uzrujavam se, no radije bih da ne moram imati ništa s takvim poslom... ljuti me zapravo to što nemam izbora. Tri mjeseca u ovom mi se trenutku čine kao 30 godina.

A propos Teza, zbilja pretenciozan naslov za pisaniju. Ni ja ih ne razabirem, no kad je već zbrajao, mogao je barem staviti simboličnih 11 i zadnju prepisati od starijeg autora - barem bi bila efektna.
Inače je capo prilično točno opisao struku, a na kraju zapravo priznao da su on i pokojnik rodonačelnici tog oblika najstarijeg zanata :))) Eto, to je meni muka: hoćeš-nećeš, radeći za njih, ja se ustvari time bavim...

Samo, Olgica to niš ne šljivi i prijeti da će capu naplatiti kaznu: 10 posto od zarade za godinu koja je prethodila esemesiranju!!! To će se, naravno, naplatiti iz mog i sličnih honorara, pa nije isključeno da f-18, 19 i 20 odradim džabe (honorari taman toliko kasne; mogu vidjeti je li mi plaćeno tek s odmakom od tri mjeseca)
A vidi i Drakulićku na tportalu: ona bi kao nešto rekla o komercijalizaciji jugonostalgije, ali joj tekst ispao 'ni stisnut, ni prdnut' jer kraj sve te thompsonizacije i filipinizacije, tko bi još opalio stvarnu pljusku i teroru 'kulturalizacije'. To bi gotovo značilo piliti granu na kojoj sjedi, no dobro, možda ne baš ona osobno, švedski pasoš je švedski pasoš, ali domaće/i pripadnice/i njezinog kruga svakako :)

finn kaže...

eh, drage moje devojke, a jel mozete finnu da objasnite ko je drakulicka i sve ostalo? (mislim, volim ja svako jelo posebno, ali najvise volim kad se sve smesa u kazanu i onda uz svaki zalogaj ima corbe - lakse se guta!)

ena kaže...

@finne: ajd, pokušat ću, možda do sutra nešto ispadne... znam ja da je tebi najdraže čorbasto, a da po vrhu plivaju komadi :)))

kva kaže...

kvak!

f kaže...

ovi savremeni kodovi su zaaaaaakon! :)))

finn lopovskih ruku kaže...

hmmm, link ne radi, moracu na svoj nacin u kvakaonicu :)))

f kaže...

uf-uf-uf..
ama koliko ti energije imas, svaka ti cast! :)

Praktična žena kaže...

Ha, ha i meni pala na pamet ista misao oko teza! Znaš li da je Olgica kućna prijateljica u SMS-u spominjanog gosp. A.? Pa je tako možda slučajno baš sada ispala iz ladice ova optužba za dogovaranje cijena:) Ako misli naplatiti Globusov profit, bojim se da će morati nešto dodati u kasu, to je naime permanentno u gubitku.
Idemo sad na ručak u Limski kanal, riba, škampi i te stvari. Kuhar je naš susjed, šefica Mirandina prijateljica a gazdin sin frend barbinog unuka, nemaš fališ:)

kva kaže...

@eFe: Znam da link ne radi, to je damo MiG.. vas dvoje imate ključ, alojzova kopija je kod strine, a drugi nemaju ondje što tražiti...
energije? hmm.. prije će biti da dijagnoza glasi kompulzivno kvakanje :)

@eli: Šparoge u umaku od lokalnih vezica? Bogati, pa vi ste osnovnu gospodarsku djelatnost dotjerali do savršenstva :)))
Kasnije molim iscrpan opis kušanih limskih jestvina. Idem predvečer na kavicu s Evom i bit ću gladna k'o vuk kada se kasno vratim kući... Drugim riječima: pripremi jelovnik il' nazivam Olgicu i otkucavam netržišnu metodu odabira ugostiteljskih objekata! :))))

* teza: šparoge su dosad samo izazivale svijet, stvar je u tome da ih se napokon smaže

prehrambena i ina industrija: a Polija nam, eto, privelo.. c, c... i sad će, siroče, propjevat sve što zna - o postavljanju reflektora na seoskom igralištu, dakako; nisi valjda mislila na spajs i ino

(corr: ono)

(corr-corr: uni)

(ma, šta mi je?! disgrafija?) :)))

ena kaže...

corr!!! damo MiG = samo MiG
/nijedna prava dama ne obazire se na ratno zrakoplovstvo!/

MiG damo, šparoge ne damo! kaže...

a di je limska večera?!
čak ni stol nije prostrt, c, c..

/primi lijepi pozdravček od Eve :)/

Praktična žena kaže...

Huuu, taman kad se vratili dojurio Valter na traktorčiću i uletio u moj vrt! Dok je razbacivao gnoj po vrtu krenula kiša ali on je bio brži pa je ipak izorao vrt i sada će napokon biti spreman za sadnju! U to Ana od BL poslala zadnje tekstove (danas idu u tiskaru) pa se s tim zadržala. Elem, susjed Lino napravio škampe na limski (škampi cijeli, no repovi su na pariški a glava i krakovi na žaru ili tavi). Tu je bilo i masu povrća na žaru, lazanjoti s rakovicama, pa lignje na žaru, blitva i tako to. Na kraju sladoledni kup za barbu, panacotta sa šumskim voćem za Piju i mene i još nas je Lino počastio sa sjajnim sorbetom. Danas se jede posna maneštra s malo jačmika (ječma):)))

f kaže...

eh, eli..kako ti obozavas da nam pravis zazubice! :)))

ena kaže...

ček, ček, @eFe.. prije nego što zagrizemo na slijepo, mala provjera kod @šELIfa kuhinje: kako repovi mogu bit u Parizu, glava na žaru, a škampi u Limu cijeli? gdje je tu obična računica?
(na poli-ekonomsku više ne trzam dok se ne rasplete tko je kome kum u Začinu!; i kako je moguće da se hapsi kuma ministra pravosuđa?; navođenje tog kumstva u medijima očito je kršenje odredbi o zaštiti privatnosti iz Novog zakona o kaznenom postupku! nagovaram komplet familiju na višemjesečni štrajk glađu!)

Praktična žena kaže...

@finegur: Zamisli danas išla guglati da vidim bih li štogod mogla izvesti s onom košticom manga i na što naletim? Na tvoje tumačenje pripreme avokada onima koji su mislili da se to valjda jede sa šećerom i šlagom:))) Meni je inače avokado najdraži s malo soli, papra, pola žlice jabučnog ovta i par kapi maslinovog ulja.

@ena: He,he cijela ta limska stvar izgleda pomalo mitski, mislim onaj pohani rep a glava i kliješta kao neka druga beštija. Al' da je fino, je.
Also bitte i sad kuma pustilo da se brani sa slobode, a Polija bacilo u lance zbog rasvjete na seoskom nogometnom igralištu i mogućeg utjecaja na svjedoke iz Mađarske. Kaj? Jel' ne'ko rekao Clochmerle?
Čuj, bi li ovaj kvatak trebao raditi ili postoji neka tajna šifra zaključana u sefu za koji je alois izgubio ključ?

Praktična žena kaže...

Ama nije ovat, nego ocat iliti sirće. Bogme je i Alois zaslužio malo slovo

ena kaže...

škampi alla riba-divojka? no nazdravlje... još malo pa ćete dinstat sfinge i pohat kentaure :)))
a u poli-slučaj zbilja ne bi trebalo miješat još i pisoare, to je bandijev zabran (premda... na marakani u Domašincu sigurno imaju i luksuzne zahode, al malo dalje od reflektora, da mogu gospoda iz mola i lyncha diskretno navraćati u poluvremenima prijateljskih međunarodnih utakmica... (a viš, sad se sjećam da smo i na malti imali neki nogometni hepening, možda kao pokriće za važniju igru ispod tribina...)

po šesti puta: alojzov ključ čuva strina! pa ne mogu pustit alojza da hoda okolo s racom oko vrata; to bi bilo ko da sam racu oglasila na hrtu sekundu poslije miofleksa, a pol sekunde prije čačićevog gostovanja kod hlo, s 'vaj, vaj, vaj trilajla' u podlozi :))) jel znaš ti koja je to gledanost?!!!

raca kaže...

plus ćevapi od avokada sa sirćetom očiti su pokušaj štrajkolomstva.
štrajkaška povorka razbucala špajzu i upravo provaljuje u frižider!!! morat ću kod OTP-a dić kredu za zuzavac i vodene topove...

Praktična žena kaže...

A da nabaviš jedan od onih natpisa: "Pazi, visoki napon! Opasno po život!" i objesiš na frižider ili na vrata kuhinje? Mi ovdje takve slučajeve rješavamo zračnom puškom, doduše s tupim mecima koji ne ranjavaju ali bole k'o vrag.

ena kaže...

u ovom slučaju pozvala sam se na konkordat s Vatikanom i proglasila dvodnevni post: danas špageti i šalša; sutra ribice! službeno je službeno.
cijeli dan bistrila papirologiju s ck i sad idem ubit oko. pa radna noć..

ena kaže...

Mislim, znam ja da u mojoj glavi ima sve više dr. Aloisa, a sve manje mene, no čak ni u takvu glavu ne ide jednostavno Šukijevo objašnjenje kako novi kredit od pola milijarde € nije novi dug RH nego 'kredit za otplatu dospjelih obveza po starom dugu'. A diže ih - pazi! - kod komercijalnih banaka, i to domaćih... a koje su pa to? :)))
K tomu, pola od te pola milijarde dospijeva već 2013., a ako to nije dug RH, mogla bi se država i oglušit na otplatu; a znaš kako se prevodi default kad ga ideš prevoditi ravno u glavu.
Veli Alois: 'Do Božića treba lovu preselit u zlato, švicarce i čarapu.'
'Ma kaj ti znaš, stari bedak', velim ja :))))))

dr. alois a. kaže...

he, he 1. apriiiiiil!
(au shit, to je bilo jučer!)

Praktična žena kaže...

Stvarno, koje su to domaće banke? Štedno-kreditna zadruga Kasica-prasica? Mislim da imaš pravo, jer koja jamstva je Šuki dao za taj mali kredit? Suzine broševe!
A si vidla guvernera? On i Elizabeta II nikome ne idu na noge. Kakvi nosorozi, kakvi bakrači. Ako žele čuti njegovo ssss-vvvjedočeee-nje nek dođu u metropolu. On nema čizme za selo.
Kaaaaj, danas nije prvi april?

ena kaže...

Zelenaško-špricerski trust 'K mršavom pajceku' u zalog je pristao uzeti Severinu, ali bianco, bez broša, štikli i odjeće. To su ostavili Suzi da obuče za proljetni sastanak s Borutom.. (dotad je na dijeti da stane u štiklice i opravicu; broš je prikačen iznad ulaza u centralnu burzu rada, da nastavi otkucavati). Super deal i sjajna šuki politika: kad dug stigne na naplatu, vladiše će proglasiti bankrot, a raja će od srca rado platiti iz svog džepa bilo koju cifru koju svinjski trust ispiše na goloj Sevki.

Ma nije Želko toliko visočanstvo, nego viš da on nemre nikam ići dok se ne smire uskrsni neredi. Eno, prošle noći uzeo samo pet minuta da pristojno otpiše Kranjcima i ostavio čak dva svoja čovjeka da mu pripaze na trg, naoružana duhom i sabljicom. I kaj se dogodilo? Raja zdipila Sveti gral s Posljednje večere, Isusu i banu Jelačiću ispred nosa! A ista skulptura stajala je danima nasred Rio de Janeira i niš nije nestalo... Normalno da je guverner ostao bez riječi. A i kaj se tu može reći, a da ne raspizdiš raju? Perem ruke od vas u Manduševcu?!

alois kaže...

danas su dva prva apriiiila :)))

f kaže...

cek, cek, jel taj zajam od 500 milijuncica bio prvoaprilska sala ili ne? :)))

ena kaže...

ne, zajam je najozbiljniji... ali će 2013. biti glavna prvoaprilska šala; i drugoaprilska; i prvomajska... zapravo, tko preživi, pisat će Djedu Mrazu da mu za Novu 2014. otplati kredit ili skrati muke za glavu :)))

/P.S. zemlja više nema ni za kamate; ovaj dug je za premošćenje otplate do 'boljih' vremena tj. novih izbora, kada će ova ekipa predati vlast onoj ekipi, a svi će zajedno 'oprati ruke od smrti preživjelih pravednika'; od nepravednika se očekuje da prežive sami, prokušanim paralelnim metodama u onom drugom, stvarnom svijetu gdje jahte plove na ribarski benzin, a robovi u ovo doba noći Velikog petka farbaju jaja u luku i peku divovski panettone s grožđicama, a ne prevode desetke tisuća slovnih znakova o ratu tehnoloških divova za jednu šuplju škudu nedovoljnu i za beskvasnu pogaču :) /

Praktična žena kaže...

Jezuš, fkrali su grala nadbiskupu pred nosom? Jel' mu to neka poruka u smislu da ni on i cari mu fratelli neće imati niš' za popit i pojest ako i dalje budu škropili svaku *dariju suzi&ekipe? A i taj Mihanović je zapraf hlebinska škola, pa nije mu ovo Rio! Ovo je 90 posto katolička zemlja, ne?
Joooj koji promet danas: Valter i i sin mu Mikele (baš tako) ošišali svu travu oko kuće, ja obrezala žbunje, MI otišao s barbom na Senj blaglosloviti jajca i pogaču a vratio se s vrećom salate i špinata iz vrta Beline vlasnice. Dobio je i pincu spremljenu specijalno za šećeraše (suvlasnik špinata je na inzulinu). Onda došla Pija i donijela mi mac šparoga, pa onda opet Valter s još većim macom šparoga i na kraju MI otišao prošetati i donio mi buketić jaglaca. Časna riječ to je prvo cvijeće koje sam u životu od njega dobila:) E sad, dok sam očistila i izblanširala šparoge i špinat ukočila mi se leđa. Srećom da smo Pija i ja odustale od sadnje luka i češnjaka zakazane za 16 h.

ena kaže...

Usudila bih se primijetiti da Zvone nije oriđiđi naivac, nego univerzalna nadrihlebinska klasa iz Sitnog Donjeg u ST-zaleđu: oš nadri'lism, oš foto(šop)realism, oš ova klerorealistička trpeza na trgu /postavljena, usput, na red carpet/, Zvoni kako god okreneš zvoni kasa u našoj F-galeriji na Manhattanu :))) Usput, fulala sam: Zvonini santi apostoli doputovali u Zg iz Buenos Airesa, a ne iz Rija, valjda u inšpekciju rasporaka na kaptolskim hlačama.
Bilo bi lijepo kad bi se sada i taj anonimni tat iz noći Posljednje večere oglasio pismom novinama: Samo sam se htio zadnji put napiti ovog vina koje će se za mene predati. Znamo se. - Parsifal
Baš kao ono odlično pismo čitatelja Večernjaka Bandiqima /'svi vi imate nekoga unutra'; vidi/, što ga napisao onaj šljaker s Knežije (25) od kojeg zg-parking traži soma škuda zbog parkiranja na zelenoj površini /a zna se kaj je na Knežiji zelena površina: uglavnom onaj rub skorenog blata iza zgrade, tako prljav da ga se nije dalo ni obilježiti kao naplatno parkirno mjesto; sad se svi grebemo za te rupe na kraju parkinga/

Ovdje klasika: mladi luk, rotkvice, dimljeni sir, jaja, panettone, tiramisu'; prijevodi :)

eto vidiš, sad kad su svi drugi krenuli s rukovetima šparoga, MI udara kontru cvijećem; to se zove opozicija /mora da je poslije blagoslova slijedila zanimljiva kava sa župnikom, kad su se oba ateista ponudila nosit košarice u crkvu; a s obzirom na jaglace, možda je u kavi bilo i irskog šlaga; čuvajte leđa :))) /

Praktična žena kaže...

He,he pa nismo Pia i ja uzalud krenule sadit češnjak:))) Blagoslovili su se oni crnim vinom i fritulama (opet dijabetičkim). Sad odosmo u Poreč kod Mirande na ručak. Sreća, jer ona je najmršavija u cijeloj barbinoj obitelji i uvijek pripremi neka light jela. Sretan Uskrs i Vaskrs!

worldannouncement kaže...

http://www.worldannouncement.net presenta numerosi annunci lavorativi in molte categorie, offre servizi ai candidati ed alle aziende e presenta anche un utile elenco dei corsi di formazione in tutta Italia e altre categorie di annunci immobili servizi,personali,dove si puo comprare e vendere di tutto