nedjelja, ožujka 14, 2010

Zima iš, iš.....


-



*


putuješ?



ponesi prve macice iz moje ulice :)


*



and The Golden Bar goes to:


 definitivno :)))-




_

41 komentar:

ena kaže...

plus malo glazbene podloge zdesna, i šta'š više: projekt 'proljeće' može započeti :)))

f kaže...

joj, daaa...kad ce vise to prolece - pocne pa stane..volim ja zimu i sneg, al ovo je vise bljuzga.. :(

Praktična žena kaže...

Komprala ja sve i sa Saritom Montiel i Rafom Valoneom! Dojadila brate ova zima, moja svekrva uspjela izmislit čak tri fatalne bolesti a za normalnih zima dovoljna joj je i jedna:)))

ena kaže...

pa kupi joj Medicinsku enciklopediju: nek' počne od A, do Ž će joj garant nešto i biti.

nego, sjetih se kandiranih ljubica i onog Mirninog online kuhara u rukavicama... mogla bi se baš umutit i kakva bijela torta s njima dok ne dođu jagode..
noćas ću potražit recept za kandiranje

Praktična žena kaže...

Bit će neka sasvim neobična aroma, ne znam kako će to Barcini vampiri primit:))) Idem se popodne naći s gospođom iz HGK i njezinim Z. Jelovnik strogo povrće i lagani odrezak sa žara, ona naravno buncek ili takvo što, jede k'o drvosječa a nikad ni grama sala. Metabolizam da umreš od zavisti

ena kaže...

ne mogu naći nikakav nobl recept u rukavicama; ali nađoh da se ljubice jedu i u Japanu; recept jednostavan - 25 dag šećera, 1 dl vode, 50 cvijetaka. Ima i zgodnu napomenu:
Težina pripreme: jednostavno
Posno jelo: skroz

/22. kvaka: priprema - dan i pol (to samo za cvećke, di je još torta) - k'o stvoreno :))))/

-

O gđi iz HGH ne želim uopće slušati. Već 10 godina se pravim da žene s 15 g. mlađim muževima i 25 g. mlađim metabolizmom ne postoje, osim u žutoj štampi

/dobro su oboje, nadam se; ne bih da mi se sruši i ta bajka :)))/

ena kaže...

Inače, ne znam jesi li se ti izborila za lagani obrok, ali ja slistih: 50-ak milijardera, 10 najglupljih investicija u 'nove tehnologije', jednu brakorazvodnu parnicu i jedno dokazivanje prava na alimentaciju u najvišim američkim poslovnim krugovima (djed samo jedne stranke u sporu nađen kako pluta obezglavljen između Queensa i Long Islanda, otac druge težak $4 mlrd., a kud još sva ostala rodbina.. nije ni čudo da dionice divljaju...)

Praktična žena kaže...

Vau, nije čudo da se torta od ljubica čini u odnosu na to kao piece of cake! Daklem gđa M.T. je jučer smazala punjeni ramstek i četvrtinu kuhanog bunceka, sve polako i temeljito. Što kaže MI užitak je gledati.
Nego daj mi na brzaka reci, da li se brend dovoljno uvukao u naš jezik da se piše brend ili i dalje pišemo brand?

ena kaže...

možeš ga slobodno pisati fonetski jer se brend dovoljno uvukao onima kojima se već treba uvlačiti

(meni ne - ja pišem brand, ali isključivo zato što je riječ o pomodarskom uvozu riječi koja je već jednom bila uvezena i odomaćena kao marka; brand, event i slične nepotrebnice služe samo za marketinško pranje mozga neukom primatelju, za razliku od hardvera, softvera i sličnih riječi bez kojih se ne može, a ovdašnja struka nije imala potrebu da stvori odgovarajuće domaće tehničke izraze)

f kaže...

Majka mu stara, sad si me bacila u duboko i neocekivano razmiljanje, jer se pitam koja je to nasa rec za brend, marku?
Evo probam da mislim naglas:
'Specijalitet'
'Zasticeni specijalitet'
'Robni specijalitet'
'Specificni proizvod'
'Zasticeni lokalni proizvod'

Negde gresim, ali oprosti, stao mi je mozak! :)))

ena kaže...

@eFe: taj pojam se desetljećima pokrivao izrazom 'robna marka' ili samo riječju 'marka', koja je također imala sve ove elemente zaštićenosti u značenjskom polju i dobro nam služila više od sto godina otkad smo je usvojili iz njemačkoga.

Onda su eventuše i eventisti iz marketinga uveli brand/brend jer im se 'markiranje', naravno, nije poklapalo s 'brendiranjem', a i bilo je već prezauzeto važnijim poslom :))) /glagolske imenice i inače su prilična rugla u slavenskim jezicima, bolje ih je zamijeniti glagolom, pogotovo za označavanje konkretne radnje.. no gdjekad su neizbježne, što se tu može... /

e, ali onda su dotični prodajni maheri uveli i brend-menadžere i slične srasle, polusrasle i nesrasle riječi i ljude, izguravši nakon glagola i pridjeve - itd., itd.

a kako se danas i novine i zakoni i pravopisi pišu u kojekakvim marketinškim odjelima, i to rafalnom paljbom, lingvisti jednostavno ne uspijevaju održati korak s praksom... ništa strašno, ionako su njihove akademske taštine već odavno preregulirale jezik.. *eebote, u nas samo što nisu osnovali pravopisnu policiju.. to je, naravno, ubilo inventivnog, tvoračkog boga u govoru, pa tako i u jeziku, pretvorivši nas u nesigurne mucavce englesko-domaćeg jezičnog hibrida :)))

S druge strane, neznanje divlja.
A ja radim po svom. Ne volim ni lingvističku policiju ni prodavače magle, pa im prkosim kad god mogu :)))

@eli: sjećaš se koliko je bilo sati kad smo se rastale? e pa evo do sada! i još imam cijelu jednu temetinu u kanti.. drek.

Praktična žena kaže...

Nadam se da si je uspjela do sada uštrojiti:))) K vragu i Alois, trebale smo se slikati s Matom!
Ja danas obavila razne kupovine po Bauhausu i Baumaxu, polako se pakiram u subotu napokon idemo natrag u dolinu. Ne bi bilo zgodno da mi pobjegne proljeće a i imam štošta za posaditi: peršin, celer, mrkvu, tikvice, luk. češnjak, salatu....

ena kaže...

Alois mora da se sakrio pod stol od inflacije Matinih slika s neugodno mlađim naraštajem :)))

Ne samo da sam smlavila temu, nego sam dotukla i kolumnu uglednog supruga i advisora koji u jedno desetak tisuća slova udara u žice sličnosti malih, povijesno značajnih košarkaških naroda 'od Jadrana sve do Baltika', vjekovno ugnjetavanih ruskim zemnim plinom, umjesto da se oslone na ukapljenu varijantu iz slobodarskih izvora. A sve ne bi li nas naveo da zaboravimo kako je zapravo Amer :))) te mu se živo-zdravo fućka za baltik-adria sport i srednjovjekovlje. Vrlo f-ovski, nema što. Jedino me uvijek malo štrecne kad pomislim: A koliki je zapravo Advajzorov utjecaj na Ms. Advisor, s obzirom na moć koju bi ona mogla kad-tad steći u bananalandu?

I dok sam se štrecala, skoro mi promaklo komplet strijeljanje sjevernokorejskog šukija... c,c,c... Milom vođi definitivno divlja šećer u krvi.
Idem sad malo peglat da dođem k sebi od šokova izazvanih globalnom ponudom slobode u prigodnim pakovanjima.

Plus moram hitno smisliti neki novi paravan za romantične susrete na Brdu kod Kranja, ovako više ne ide. Tadić i Evropčani skužili u čemu je štos i odbili držat svijeću. Trilajla u ozbiljnoj pogibelji!!!

LNG macht frei!
Plin će nas osloboditi!
:))))

Praktična žena kaže...

No, bitte, nama bi Advisori davali plin na kapaljku, a kad tamo od Sibira ide ona cijev fi 1000 mm i kroz nju prolaze tone dok ih gospođa s dva reda pletenica oko glave ne zaštopa, pa je onda onaj što mu fali kose na glavi tak raščerupa da joj se izmaknu i fotelja i čep sa fi.
Trilajla je već jučer bila upitna kad je naša Lajla trčala po dvorani k'o kokoš bez glave i kričala: "Luka, zaštiti me!" A kaj se Šukija tiče, on u nekom kutu vjerojatno još sad prevrće krunicu pogleda uprtog prema istoku i uspaničeno mrmlja: Bože financijski, smiluj se nama grešnicima...:)
Macice su prva liga!

ena kaže...

Macice su zapravo golemo drvo tu dolje u ulici, jedan od zaostalih podsjetnika na bugarske cvjetne vrtove na Cvetnoj cesti. Nažalost, drvo je sada na parkiralištu. Bojim se da je to sve od prirode što ću ja vidjeti izbliza ovog proljeća, i tko zna koliko još idućih, pa se preporučujem za što više slikovnih izvještaja iz tvoje doline.

/je, Suzi zaboravlja da Sabor nije ni dječji program, ni udovička udruga, ni njezina kuhinja, pa da može uvoditi disciplinu povišenim majčinskim tonom čim joj netko pričepi 'dostojanstvo'; s druge strane, treba je shvatiti: čezne za Borutom, a on je daleko u EU... dirljive su te 'ženske' crte njezine desne politike;
a eno, lijevi profići u Gradu odlučili lijepo zamoliti Tomu da ne kopa rupu za aute u pješačkoj zoni iako mu je šef gradske organizacije osigurao sve papire... mislim da ću i ja njihovim stopama: za početak, apeliram na poreznu upravu i komunalce neka mi prestanu zatrpavati poštanski sandučić kojekakvim papirima, a na Vladu da me prestane nagovarati na potrošnju preko kredita - s obzirom na radno vrijeme od 12 sati dnevno efektivno, petkom kao i svetkom, ljubazno poručujem svima da ću do dužničkog zatvora došetati sama čim uhvatim pet slobodnih minuta; prosim za razumijevanje :)/

Praktična žena kaže...

Ja bih se također pridružila apelu komunalcima, a apelirala bih i na Dojčetele da mi prestane slati komatozne iznose raspodijeljene na pet-šest uplatnica. Ako su dužnički zatvori puni odazvat ću se i na radnu otplatu duga u Zrinjevcu, opatijskom Komunalcu ili buzetskom Parku. Za privagu nudim tečaj opismenjavanja cijeloj upravi Parka:)))

ena kaže...

pa... s obzirom na marginalnu važnost tečajnog gradiva, ja za privagu dajem brzinske instrukcije o tome gdje i kako kupiti zlatnu polugu s pedigreom; mislim da bi to ove s kanticom i lopaticom više zanimalo, a i holštajnski podmladak bi valjda nešto shvatio. Baš sam do maloprije studirala tu važnu temu.
petkov ručak: grah bez ičega :)))

Praktična žena kaže...

Zlatna poluga s pedigreom?! Please enlighten me! Grah bez ičega, a ona još misli da ima krumpir od kojeg će praviti salatu. Ma neeema više krumpira! Sve one priče o tome kako ćemo pasti travu nisu bile ni blizu, tek nas je Dilajla uspjela stvarno dovesti do toga.
Also, pakiram se, čekam da se digne magla između Vrata i Tuhobića i kidam na zapad. Javim se kao i uvijek sa galerije:)

ena kaže...

enlightenment: kao što znaš, u doba ratova, nesigurnih tržišta i monetarnih gabula poput ove u koju je Helada gurnula EMU, kapital više ne pita za kamate, već traži što solidnije /i što lakše prenosivo/ utočište. Sad više ni Švicarci ni švicarac nisu dovoljno jamstvo: traži se tzv. investicijsko zlato. Dakle ne baš dizajnerski nakit u baršunastom etuiu zbog kojeg će ti Vlatka, Dolores i barunuca Castelli priređivat histerične scene, nego dukati, napoleondori i sl. iz pouzdanijih državnih kovnica. A najbolje ipak zlatne poluge, al' ne ove švicarske koje sad dilaju oko 'Grincajga' i 'Cekera', nego one s londonskim certifikatom.
Ono što možda ne znaš, no svakako slutiš, jest da u bananiji polugu nemo'š kupit'. Al' mo'š u EU, recimo već kod Boruta u mallu. Zajeb: šuki to tretira kao luksuznu robu i zaračunava oko 60 posto nameta na uvoz... Prema tome, najbolje izvući kapital iz šukilanda i ostavit sve kod Boruta na relativno sigurnom ili, u idealnoj varijanti, prodat sve što imaš i useliti u povoljno unajmljeni švicarski sef zajedno sa svojim zlatom :))) (ne znam je l' Helvećani dopuštaju i unos graha i špiritusnih kuhala u sef; čitajte u sljedećem broju). Zasad, gledano iz zlatnog kuta i priča o 'privatnoj trilaterali' iznenada poprima solidniju osnovu, bez obzira na najavnu špicu /šta će nama dukati..., tra-la-la...; plus, zna se odakle je glavni zlatar u regiji/

plac: stig'o crveni radič (kratki, kovrčavi) pa će salata napokon nečemu sličiti.. kad je bal, nek je'bal

magla: javi kako je prošao transport specijalnog tereta na Zapad pod nepovoljnim vremensko-tunelskim okolnostima; kako su lukovice podnijele Tuhobić?

ena kaže...

PS - o-ho-ho: vidim u JL da se ni Slavoj Žižek nije ustručavao prokomentirati Oscare. I za divno čudo, njemu odmah jasno da je nehumana, simplificirana, high-tech plava plastika ideološki čista ko suza naspram pobjedničke ideološke podvale zastrte humanizmom i - feminizmom... he,he

no dobro, na stranu to; ja uživam u potvrdi činjenice da se nijedan Brecht, Fassbinder ili Žižek ne bi usudio bagatelizirati Hollywood, ne samo kao potencijalni izvor sredstava za život ako sve drugo zakaže, već i zbog pretežite provenijencije tog novca.. jer ta lova istodobno financira i antifašističku tradiciju i neke od najkrvavijih epizoda židovsko-arapske kontroverze.. pa se pitaš u što su sve danas upregnuti holokaust, žensko pitanje i antifašistička tradicija :)
što bi rek'o neovisni kazahstanski intelektualac: we support your war OF terror :)))

Praktična žena kaže...

E da, Alois opet u konfuziji zaboravio reći koliko je Ch.Ch. prekrasan i jedinstven. Mislim što je to ako ne čista umjetnost kad ti ni vrijeme ni tehnika, avatar neavatar, ne mogu ništa:)
I da, da na kraju krajeva taj novac ipak ide u zabavu i nešto radosti za dušu publike. K vragu nisam znala da Borut dila poluge! Zato se naša Dilajla cijelo vrijeme onako smije k'o medo na jagode! Konta koliko bi to broševa bilo:)
Evo mene u dolini, baš primila Natin SMS kaže šteta što nije ponijela fotić da se slikamo! E tu je Alojz bio brži, sjetio se već nakon tri ure:)))

ena kaže...

Ooooo, ja tek načela prve korekture, a eno tebe već s onu stranu magle :))) Pa kako je, šta ima na zapadu?

A, Charlie.. eeeh.. kakav muljator! Jad, humor, političnost, zabava, pedofilija, tehnika - sve :) Dva takva ne mogu postojati, zato su mu Holivuđani i dodijelili počasnog Oscara negdje na samrti :)))

I ne spominji riječ 'z.....', mogla bi te čuti domaća filmska i književna kritika pa'š ostati bez ugleda u javnosti. Gledam noćas neki brazilski film, jest onako, malo crnji i pametniji, ali i duhovit i sentimentalan... uglavnom nepretenciozan. I *ebat ga: zabavan. Skoro sve se zbiva u podzemnoj.
I mislim si, ma gle ti koja zgodna ideja za scenarij (naravno, stvar je počela prije jedan ujutro, tako da nisam stigla na uvodnu špicu). A na odjavnoj vidim: prema noveli Julia Cortazara.
Cap.
Izgleda da samo domaća književnost mora biti udavno dosadna da bi bila proglašena književnošću i adaptirana za (još dosadniji) film.

Stigla mi samo trećina papira, plus još mi vise tri teme plus cijelu domaću temu broja. A šlus utorak ujutro. Lipsat ću.

Daj friških sliiiika :)))
'noć

Praktična žena kaže...

Oblačno, malo rosulje, posadila osam tulipana nek se žute kad se pojavi prvo sunce. Inače šljiva, japanska trešnja i badem jednostavno nisu više mogli izdržati.Krenuli cvasti pa kud puklo...Barbina hajka jutros povezala loze dok si rekao keks, svatko po dva reda i bili su gotovi do marende. Mačke se odmah natrag naselile na terasu (kad nas nema spavaju u napuštenim košnicama)...Svakako ću nešto uslikat čim se pojavi prva zraka sunca:)

ena kaže...

hmmm... lako bi se moglo dogoditi da tulipani ne ispadnu žuti, barem su takva Justina iskustva s prevrtljivim lukovicama, osobito ako su se za dlaku provukle kroz Tuhobić..

ovdje rasulo tipično za ef-šlus.. svi piju, nitko ne plaća, a komedija zabuna ozbiljno skreće u teatar apsurda; sjedim na rubu kuhinjskog stola (nogicama tripa-trap) i cerekam se mejlovima u kanti: hej, haj, baš nas briga, vooozamo se na taljiga ♫ ...:))))

ena kaže...

roza faza(triput pokucaj na babu u Sečuanu): ovo je prvi šlus a da se ne razilazimo 'zauvijek' - s visina padaju siiiiilne pohvale za zadnja tri broja; plus 'predaju' nas na Vernu i na Ekonomiji u sklopu engleskog :)))
Za nagradu - svima smanjene plaće
(trač od maloprije: u travnju ih uopće neće ni biti); moj honorar ostao netaknut (nije da se i imalo šta taknut)
Kad smo već kod tipova s visina, pohiti na index i ušuškaj sms-stenograme na sigurno dok se još nije zbio jedan od onih padova sistema 'uslijed hakerskog napada' :)))

Praktična žena kaže...

Nego da je trebalo smanjit plaće! Da vam ne padne na pamet radit brojeve koji se čitaju na engleskom na Vernu (tvoje prijevode vraćaju na engleski?). Idem probat ući na indexirano ako t-mobile stick (vip trenutno prekrcan) dozvoli:)

ena kaže...

ne vraćaju na engleski, nego koriste po prvi puta prevedene izraze iz američkog poslovnjačkog slanga
a na kom o '3 zadnja broja' V. odgovorio glavonjama kako mu je baš drago da su list od 15. broja počeli čitati i oni koji ga izdaju :)
sms-idila: a jesu se pokojnik i slatkica baš napili piline krvi :) plus 'pola udbe u upravi, a prodaja nikakva' :)))

ena kaže...

ne muči se s vip-om; šaljem ti na na mail :)

Praktična žena kaže...

Stenogrami stigli, s pažnjom pročitani, aaaaa, ke blamaža za preživjele! Bit će da i oni sad napeto čekaju vizu.
Ne znam što se oni na Vernu muče s učenjem tvojih prijevoda kad sad imaju na Explorer osmici sjajnog prevodioca. Evo sad mi je naslov jedne vijesti preveo: "Mogao javnosti opciju doušnik natrag na zdravlje račun". Gdje ćeš jasnije?

ena kaže...

aaa, to je još i sjajan prijevod, kad ga ja nešto zamolim, pola mi ostavi neprevedeno /mislim da ćemo uskoro imati i poeziju na metaguglju - i svijet će načiniti još jedan divovski korak naprijed :)))/

smsteračka poezija: sve i da je riječ o suvremenijem djelu iz radionice kakvog ck očajnika, mora se reći da je jezički dobro nastudirano :))) /no sve me nekako strah da je stvar originalna, a ja sam još uvijek u nezavidnoj situaciji da radim za takve tipove; i zamisli: oni odgajaju novinare u 'novinarskim školama'; nije ni čudo da nam se cijeli zanat pretvorio u lešinarenje... to iz nas bazdi glavna djelatnost gazda koji nam dobacuju otpatke sa svojih stolova.. i mi time hranimo djecu; ajd dobro, i svoju.. ali i tuđu, što je najgore/

Praktična žena kaže...

Mogu potvrditi poznajući dobro jednog, a MI obojicu sms poeta, da je riječ o izvornom tekstu. Stil, izrazi i način razmišljanja potpuno se uklapaju. Osim toga nema demantija,ne? Nego pratim na bg tv aferu s CK njemačkim gazdama i partnerom im, ovdje optuženim za likvidaciju sms pjesnika. Sve to daje novu dimenziju pojmu organized crime. A slatki sjedi usred svega toga k'o onaj smrznuti vrabac što se na njega pokenjala krava. Samo da ne zapjeva:))

ena kaže...

U Nijemčevu aferu uputit ću se kad malo predahnem od broja 17 i ovog sms-(i)ranja /ima i stenogram pok.puki - drž.odvj; to ti nisam ni slala/. Svijet se na trenutke zbilja čini beznadno, dosadno predvidljiv.. katkada mi ponestane snage čak i za sprdanje sa svim tim opačinama..
Brišem prašinu popadalu po kući i sebi u ovom luđačkom tjednu, mjerkam peglu i ono neopeglano brdo, trebalo bi omaljati zidove.. sve se to nepogrešivo nagomilava uvijek istom ravnodušnom upornošću.
Ne volim te rubove na kojima stvari prestaju biti čak i smiješne :)))
Čitam tvoje vatikanske krimiće, planiram šetnju uz Savu, vožnju biciklom, snujem preseljenje na Krk :))), ali... malo me toga još stvano veseli. Umor, šta ćeš :)

jerrymish kaže...

mrnjaaaaao, fto fu jepe mafife!

f kaže...

(jerrymish izgleda da ima krizu identiteta, ciju-ciju!)

Black Duck kaže...

@catmishu: he, he, he, mishu malenishu, ova je mafifa malo preblizu nebu za mišji identitet :)))

f kaže...

joj, mislis da ce biti:'mishevi lete u nebo'? :)
Nego, sutra se spremam presaditi ono jada sto je preostalo od klijjanaca metasekvoje: od 15 kom, ostalo je zivo sedam. Ali samo pet pokazuju znake rasta, od kojih su tri bas krenuli a jos dva su stala (onda se osuse!)
Nema veze. 'Nek ad prozdre, pokosi satana' - ama bice valjda nekog drvca ipak za saditi sledece godine! :)
I da, napravicu fotku, cim se nesto bude moglo videti! :)))

Praktična žena kaže...

@cijumijao: S tako nježnim biljkama uspjeh je kad spasiš i jedno stabalce:) Neke možda još spavaju, nikad se ne zna. Tako smo mi tri godine čekali jednu magnoliju da pusti koji list i onda kad smo je posjekli na pola, ona se odlučila probuditi iz zimskog sna i sad imam neko čudno drvo s "debelim" stablom i desetak listova krošnje:)
@ena: Umor, umor nego što. Pusti prašinu i neokrečene zidove, pogotovo ove zadnje. A i peglanje svedi na vidljive dijelove. Žena može koliko može i ne treba rzbijati glavu onim što ne može:)

ena kaže...

čekajući fotke s klijancima, @oboje:
Eto, ne razbijam glavu ničime osim ekspres premještajem Biance ministarke iz Vlade na položaj državne tajnice za ekonomsku diplomaciju u Ministarstvu gospodarstva /jednom tajnica, uvijek tajnica; kakve sam sreće, još će mi se pojavit u kanti :)))/

usput I.: transkripti vjerodostojni, napad na privatnost 'nečuven' /jl :)))/

usput II.: Justinoj magnoliji trebalo je više od tri godine; dala je glasa od sebe tek kad joj je zaprijetilo, ne kresanje, nego vađenje! To nježno drvce, izgleda, voli strogoću :)))

Praktična žena kaže...

E ako su ikad roditelji promašili ime s Biancom sigurno jesu. Dođe ga kao neki vic. Sljedeća postaja: HGK (tajnica, dakako).
Da napad na privatnost:))))
E da sam znala za Justinu magnoliju kad je Valter uzeo pilu u ruke!

ena kaže...

he, he.. e baš da nakon duuugo vremena pogledam jedno Otvoreno i poslušam kako cvile očepljena 'privatnost' i nagažena ljudska prava, sad kad je napokon izvedeno na čistac da je SVE korumpirano - od Hrenovke, preko 'istraživačkog novinarstva' pa do posljednjeg Daimler-Chrysler-SDP-ovog vatrogasca... a i Šprajcu dozlogrdilo, pa se u 'špranji' usudio malo odići podsuknji tzv. građanskom aktivizmu, sugerirajući da je ispod puno više šminkeraja nego 'građanske svijesti'.. al su zaskvičali zelenkasti golubovi :))))

/*eeeebote, vatrogasci su nedodirljivi čak i u Bronxu :))))/

Praktična žena kaže...

E da vojska, naročito poslije rata i kad služi stranim gazdama, nije niš'. Svatko je može optužiti da je za svoj račun kupila loše tenkiće, kamione, puške...Ali daj ti optuži vatrogasca dok nisi siguran jesu li one električne instalacije stare 30 ili 50 godina i dok svaka šuša može bacit čik u šumu? Vidjela i ja zgražanje nad zadiranjem u privatnost, zanimljivo istih onih kojima je tuđa privatnost uvijek bila javni interes. Što bi recimo Puki učinio s tim stenogramom da je živ i da je te iste razgovore umjesto njega vodio recimo glavni urednik JL? Ne bi objavio zbog zadiranja u privatnost? E sad kad je mečka zaigrala pred njihovim vratima...