subota, ožujka 21, 2009

Jumbo



bunika

/u jeku predizborne kampanje/
-

Broj komentara: 45:

Anonimno kaže...

No, ako je OVO bio desert nakon njoki s tartufima i zelja s kobasicama i restanim krumpirom, pitam se u kakvom nam stanju mislite vratit Samoborce u uži zavičaj?!
Pisat ću županu u Zaprešić (ili Goricu, ne znam točno gdje mu je sad sjedalo) da poveća prirez pojedincima koji se na svoju ruku upućuju u posjete ugostiteljskim objektima u rizičnim županijama i konzumiraju slonovske poslastice!
Pa je li njima jasno da se troškovi zdavstvenog osiguranja građana plaćaju iz džepova sviju nas prireznih obveznika?!

ogorčena Zaprešćanka

Anonimno kaže...

kun(g)-fu-zjun?
konfjuzn?
sta da izaberem od toga dvoga? :)))

Anonimno kaže...

fjužn con fette di zlanina, ako smijem predložiti, dottore.. a za desert komadićak rapske torte s mandulama uz muškatni otonel, al' samo jedna uska čaška tulipana, signor guisco :)

Praktična žena kaže...

Peremo ruke od svake odgovornosti: njegovih 107 kilograma i gospođinih, hmmm, reklo bi se 80-90 žive vage nisu natučeni u Istarskoj, već, da prostite, tam u vašoj županiji.
Mi ovdje težinu održavamo pomoću motike, grablji, metle, vrtnih škara i sličnih dijetetskih pomagala. No kako su nešto naslutili, Pijinu zasjedu danas s f(j)užima, teletinom i palačinkama sa skutom, zbrisali su glavom bez obzira prije pol ure. Gioia je u desnoj ruci stiskala bocu ulja, a u lijevoj buketić od 10 prvih šparoga ubranih tu na padini ispod vrta.
Sunce prekrasno, bura stala, susjed nam radi neku pergolicu za one dvije loze pod zidom, usput mi izgazio jedini procvali neven i ljubičice ali u njihovoj knjizi to su i tako beskorisne biljke:))

Anonimno kaže...

no dobro, nećemo sad po županijskom ključu, vidim da ste nam sugrađane vratili razmjerno neoštećene, nakrcane zdravim, jednostruko nezasićenim masnim kiselinama i s kiticom šparoga kao naravoučenijem.
U to ime, dok vi sredite pergolicu odoh ja u jednu žustru oko kvarta :)

Praktična žena kaže...

Malo se jučer zanijela s nekim grabljicama i motičicom pa poslije dnevnika zaspala na trosjedu k'o tuka:))Fali kondicije, to ti je. No kako bilo u subotu se vraćam u Zagabriu pa će biti manje problema s Internetom, iako je tamo stara kanta (nova ostaje ovdje). Ipak čini se da je ovaj najnoviji uređaj prvi kojega ova kantica podnosi.
Spremam se popodne posadit dvije smokvice što ih susjed već cijeli tjedan drži u kanti.
U komunikacijskoj blokadi pročitala seriju knjiga o vatikanskim urotama. Moram reći da sam zaprepaštena kako neki, ajmo reći, poznati izdavači šlampavo rade prijevode. Osim što dični prevodioci s engleskog ostavljaju engleske nazive talijanskih gradova, zalomio im se recimo i komad teksta na engleskom. Kao da poslije prevodioca knjigu nitko nije ni pregledao. Strašno.

ena kaže...

Samo ti spavaj koliko najviše možeš, a što jest jest, ova ti naprava radi ko vurica...
I ja čitam nešto o onoj mutnoj smrti Wojtylina prethodnika, ajd, da se podnijeti, ali, ufff, neku sam noć do tri ujutro sjedila u ck: zamisli, nađoh u 'bibliji' već prelomljenu F-listu s pet punih stranica na engleskom: preveli samo zaglavlja tablica, a ispod imena 'bogataš & family' (doslovce), sve zemlje na engleskom, plus, najljepše od svega - ruska imena u engl. verziji (a sva su ta imena dobro poznata u našoj javnosti, strahota). Je, preveli su ipak imena zemalja na karti svijeta - pogrešno! Satima sam to ispravljala u samom šlusu, u vremenu planiranom za spavanje. I sutradan me bijelo gledaju, da zašto? Što smeta ako je Miša na jednom mjestu Mikhail Khodorkovski, a na temetini par stranica ispred Mihail Hodorkovski? Posvemašnji šlamperaj... Trideset kuna u recesiji za pravljenje mulca od čitatelja. To me podsjeća na onaj naš otočki pristup turizmu: ne morate ni dolaziti, možete nam platiti i poštom :)
Super što se vraćaš, ja drugi tjedan još neću biti u gužvi pa možemo na kavicu :)))

Praktična žena kaže...

Kava obavezno! Ja sam se smijala Amerikancima od kojih skoro pola ne zna na globusu pokazati svoju zemlju, a onda ovdje čitam o Turinu i Piedmontu. Važno je da se predmet zove zemljopis, mi koji smo učili geografiju bili smo skroz u zabludi, kakav Torino, kakav Rim, jel' to onaj u Gorskom kotaru? :))

Anonimno kaže...

joj, to me podsetilo na one prevode romana agate kristi , koji su se prodavali za par evra po primerku, kao akcija 'politike' ili 'vecernjih novosti', ne znam...
no, ono sto znam je da ni sam prevodilac nije imao vremena da procita sopstveni prevod, (ponekad), pa su stampali zanimljive izraze tipa: 'crvena haringa' i "ne bih mu bio u cipelama".. a tek sintaksa recenice? brrrr... tamo nije bilo prakticnih zena da ne prospavaju sopstvenu noc ali da knjiga bude korektno odradjena... :)))

ena kaže...

@Eli: Rim u Gorskom kotaru? Hmmm... to mi je novost. Ja stalno mislila, Rim je ulica iznad Maksimira... A geografija je i dijalektalno sporna. Evo, kod nas gore pod Medvednicom dolaze ti jednom ovrhovitelji plijeniti seljaku nekakvu imovinu (a znaš kak je, i Štef tu i tam zgubi kakvu parnicu) i pitaju djecu da gdje im je otac?
Kažu djeca: 'Po lestinu prešel.'
A 'po' ti se izgovara tako otvoreno da nevičnom uhu zvuči kao 'pa'
I tako, taj puta ništa od pljenidbe. Službeno upisano da je 'Š.K. nedostupan jer je otputovao u Palestinu.'
(lestina = lišće što služi kao stelja; npr. u svinjcu)

@Finnegane: A i Agatha se nije baš pretrgavala oko geografije, još protrnem kad se sjetim kako je ono Orient express zapeo u planinčinama kod Slavonskog Broda, ovolicno mu je falilo da se ne surva s litice u provaliju :)))

Anonimno kaže...

joooooooooooooooj, ja sam citao verziju gde je to izbaceno/popravljeno ali verujem ti na rec :))))))))))))))

ena kaže...

@oboje: napokon, napokon jedna dobro plasirana i gotovo engleskim humorom začinjena vijest na portalima (dnevnik.hr Nove TV), citiram:
'Gradski kontrolni ured mišljenja je da je postupak izravne pogodbe za izgradnju dva montažna zahoda na zagrebačkim okretištima tramvaja Dubrava i Dubec u pregovaračkom postupku bez prethodne objave proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi koji to predviđa u uvjetima iznimne žurnosti.'

Praktična žena kaže...

Jel' to onaj Bandićev zahod s rostfrei školjkama i pisoarima? A jest bila iznimna žurnost, stisnulo gradonačelnika baš na okretištu! Ne znaš što je bolje jel' objašnjenje Gradskog kontrolnog ureda ili gradonačelnikovo prozivanje izvođača (rodijak Joso baš imao dva takva zahoda, ispali s kamiona) zbog "push" dugmeta za puštanje vode, jer tu se Barica iz Prepuštovca ne bi snašla. Kaj će Barici takav zahod, naravno, nije objasnio. Clochemerle:)))

ena kaže...

Nisam ulazila u detalje, pogotovo ne oko pisoara, ali sve se bojim da će se ova clochemerle epizoda na remizama pokazati kao turning point i da se ni Mile niti rodijaka nikada nećemo riješiti. A g. dekan su, vidim, sve stariji, živčaniji i nekako manje simpatični nego u doba prof. Baltazara. Panika, moja draga, panika: nemam pojma kako se glasati!!!

Barica (malkice uvrijeđeno): Dobre ja znam kaj je puš, em i ja gledim doktorske serije na erteelima, a i triput sem rodiiila. Plus, ipak je te Puš dvaput bil vu Bele hiže vu Ameriki. Puš Duplove Ap. Hau jes nou!

Anonimno kaže...

to su one dve klonje sto kostaju kao omanji aerodrom? I usto jos i ne rade? (Paja Patak, zavrsen citat)
A stas, nemres birat gde ce te strefiti mito... :)

Praktična žena kaže...

@finntes: baš tako, ovih dana zahodi glavna vijest na svim televizijama a banderas kao i uvijek korapšn aferu okrenuo u svoju korist. Lokalni izbori samo što nisu, gradonačelnike biramo direktno, a banderasov slogan: "Poštenje se ne isplati" dobiva uvjerljivu podršku birača.

@ena: bojim se i ja da ostajemo u razbojničkim rukama do bankrota, gradskog i našeg. Dok ne ostanemo bez vode, javne rasvjete i zatrpani neodveženim smećem, idiotima neće svanuti, a Barici je i tak svejedno ona ne živi u toj županiji.

ena kaže...

@Konfužjun ud izbori - novi prilozi

jambo II

Predizborni konfužjun z recepti


Evo me iz ambulante i apoteke gdje su me zlostavljale druge starice mog uzrasta, i to s obje strane tezge. Iznad svega anđeli hrvatskog zdravstva zlatnim su glasovljem pojali nove zapovijedi o roku trajanja i načinu naplate recepata, sve prema boji (recepti su sada šareni), škropeći blaženi prizor svetim sličicama u obliku raznih kartica zdravstvenog, dodatnog zdravstvenog i dopunskog zdravstvenog osiguranja umočenih u svetu vodicu oslobođenja od participacije.
Naravno da bahatost pravovjernih izravno ovisi o stupnju vladanja mistikom svete materije, a ove bakice što podižu po 16 kutijica raznih kapsula od bunike sve tražeći da im se zapakiraju dvije po dvije u blagoslovljenim vrećicama znaju sva ta pravila napamet.
Ukratko, došla sam u apoteku, a nisam znala nijedan odgovor na pitanja iz ministrova Novog saveza.
Jedva su mi dali lijek, naplatili su mi (ako me sjećanje ne vara) deset puta više nego zadnji put i još su mi s prezirom pokazali vrata...
Koraci mi odzvanjali porazom dok sam se vukla kući, nisam otvarala ni kišobran... Otkud mi pravo, pa ne vladam ni elementarnim znanjima potrebnim za podizanje lijeka na recept?!
Tako pokisla sjednem u kuhinju i otvorim kantu. I od šuba saznam odgovor na pitanje otkud ta moja inferiornost! Sjećaš se šamana u čijem je vigvamu izgorio čovjek na bunika-partiju u povodu Nove godine? E, pa tip je takorekuć već pobijedio na lokalnim izborima u Saborskom. Šamanov izborni slogan glasi 'HDZ će pobijediti jer su na njegovoj strani istina i bog'.
A sjećaš se onih konzervativnih biskupa Talijanaca kad je ekumenizam odstupio korak unatrag s dolaskom novog pape ('Neće nam više šamani plesati po Assisiju!')Pa evo kamo su otplesali pobožni šamani! Aman, aman...

ena kaže...

Čuj, ne znam što ćeš ti, al' ja ću, naravno, pivo. Na kraju ovakvog dana ne pije mi se koktel od lijeka i vode, a pravi kakao mi se ne kuha :)

Praktična žena kaže...

Ne samo to, nego i bunika postaje glavni nacionalni proizvod koji će ministar zdravstva odmah osloboditi participacije! Nakon što se svi nakljukamo bunike i mi ćemo biti uvjereni da drIvo i Vladimir Blaženi imaju božansko obličje:)))

ena kaže...

A kaj nemaju?! Pa ja im jasno vidim sidoliranu ringlu oko glave. Aee, dobar im onaj lijek od jučer. Malo jest skup, ali dobar. Vuče na kompot...

Anonimno kaže...

@ena, jeste lek skup, pa sad bolje i radi, zar ne? :))) inace, dobro ti stoji ta haljina plave boje i narandzasta mindjusa od "b", hihi
@eli: jedno pitanjce za tebe: da li je bunika isto sto i kukurek?

ena kaže...

@finnsaintlaurent: Je l' da? A naušnica je usto i živa, mijenja boju prema raspoloženju, aha :)))

@eli: svrativši u Narodni zdravstveni listu po podatke o buniki i kukurijeku, naiđoh na zanimljivu riječ 'napustina'. Ispostavilo se da b. i k. nisu isto, ali da se b. često viđa u društvu jednog drugog k. i to na napustinama/?!/:
'...Bunika (Hyoscyamus niger) je biljka naselja i zanemarenih staništa oko njih, ali je možemo naći i na obrađivanom zemljištu, uz kužnjak. Napustine su životni prostori sa svim kemijskim i fizikalnim uvjetima okoliša koji djeluju na život. To su inače površine poput seoskih trgova, putova, hrpa kamenja i sličnih suhih mjesta prekrivenih rijetkim raslinjem.'

ajooj, čini se da živim na napustini... :)))

Anonimno kaže...

evo, ja odradio drugi deo domaceg zadatka:
kukurek je Helleborus (razne varijante, cak ima i zlatiborica, hehe) i izgleda da je poprilicno otrovan (kukureknuo u zargonu je odapeo, pardon, umro)
A ja se na osnovu fotki setih da ga zaista ima strahota na zlatiboru, negde u ovo vreme - i da tad ne pustaju ovce i stoku na pasu...
A 'napustina' - kako zanimljiva i arhaicna slovenska rec! podseca me na 'pustopoljina' i 'poljiste'..

ena kaže...

@ finer-than-st.lawrence: Baš neki dan kad smo spominjali krokus, veli Eli da je na svom brdu vidjela kukurijeke i ja se sjetih te savršene zagasite varijante ne-više-bijelog, zapravo prve pruge boje nakon loma svjetla. Ta se u prirodi viđa na kukurijecima, lopočima, šumaricama i licima djevojaka najfinije azijske puti (a sjajno izgleda na porculanu, finim tkaninama i kožama, a i kao lak na onom starom tipu jaguara s okruglim farovima). Zagonetnija je od apsolutno bijele upravo zato što je ipak boja, a tako titra na samom rubu spektra da traži napor živaca i mozga da bi se percipirala i doživjela. Sjećam se jednog modnog savjeta u starom Svijetu, da je upravo ta 'mutno bijela' najbolja boja za košulje, jer bolje od sasvim bijele pristaje uz svaki tip tena.
Modni savjet kakav bi možda dao ne Saint Laurent nego Marcel Proust /napokon, pola 'Izgubljenog vremena' posvetio je nijansama haljina :)))/

ena kaže...

@FinncelP(ro)ust: A ova bunika kao da je ispala iz rukava Snjeguljičine maćehe, odmah vidiš da je otrovna: cvijet izgleda kao bolesni pauk na tom crnozelenom lišću, a list nije ni baršunast nego upravo – pusten

Vađenje trećeg (otrovnog) korijena iz glasovnog niza p-u-s-t:

*pust < * pl’st’ – stsl. dlaka; = filc; tkanina od životinjske dlake (zec, vidra, dabar) dobivena nabijanjem i prešanjem (*pustovanjem);

drugo je *pust – mesopust ili karneval i pripadajući pridjev *pust – neobuzdan, pustopašan, pretjeran; taj je i u korijenu *pustolovine :)

treće je značenje, naravno, *pust kao napušten, prazan /pusta juha :)/, jalov, neobrađen, prepušten sebi kao *pustolina, *pustopoljina, *pustara, mađarska *pusta, ova ovdje *napustina i napokon *pustinja – od klime i reljefa preko praznine srca do mjesta za kontemplaciju, obično radi spoznavanja boga i odmora od onih koji na plakatima tvrde da su mu slični. Ti su zapeli još kod onih geo i psiho značenja, ne vinuvši se čak ni do punog smisla karnevala, i trebalo bi ih *pustovati :)

Anonimno kaže...

sjajno! volEm etimologiju!

hehe, pustenina iliti filc, otkad ne cuh tu rec!
Uzgred, nisam znao da je: *pust < * pl’st’ – stsl. dlaka. No u tom svetlu... jasna je i etimologija reci 'plast, zar ne?

a moj osecaj za jezik mi sugerise da u drugom znacenju, 'pust - mesopust' moze biti i glagol 'pustiti'.. jer kraj je posta, zar ne? 'pustiti meso u ponovnu upotrebu' :)))
( uf! post-pust! koja poslastica hihi)

ena kaže...

hehe, @Fintômase, sav čar etimologije upravo je u tome da je prilično mutna čak i kad se čini jasnom. Valjda je i voLemo zato što podsjeća na igru odgonetanja /lingvisti inače ne podnose tu igru.. zovu je pučkim etimologiziranjem.. pih!, naravno: ako su oni većinom politikanti, zašto barem neki od nas ne bi bili pučki etimolozi? :)))/

npr. s obzirom na tvoju kroničnu dijakritičku nestašicu, ostalo je nejasno misliš li na *plast < prasl. plast' - sloj, omotač ili na *plašt < prasl. plastj' - ogrtač..
očito srodne riječi, no čini se da taj njihov -la- nije u rodu s onim -u- u *pust :)))

budući da se siti iznarazgovarasmo, mogli bismo ovu turu PŽ priloga nazvati postposni post :)))

Anonimno kaže...

ups! "plast" SENA...
A da prostis, sad cu kao Efraim Kishon sa asocijacijama:
pl'st - dlaka, vlas
plast sena..lici na kosurinu (kositi?)..uzgred, luk vlasac, te vlas koji je vrsta biljke za tkaninu.. :)))

Praktična žena kaže...

Da vas podsjetim: sve je krenulo od bunike (buna, bunilo). A cijela etimološka štorija me podsjetila na jednu ovdašnju općinsku činovnicu koja nam je tvrdila da je zastupnica u američkom Kongresu gđa. Nancy Pelosi blizak rod njezinih rođaka Pelosa sa Ćićarije. Naravno gđa. D'Alessandro Pelosi je zapravo samo supruga gospodina Pelosija čiji su preci živjeli u sujednoj državi, no sasvim sigurno nikad nisu čuli za Ćićariju:)))
Biljka djeluje baš egzotično i mislim da joj je mjesto u onim velikim ukrasnim teglama u Saboru:)))

ena kaže...

nemoj tako o općinskoj ženi, @Ženo, Dlakava Nancy od muža je sigurno čula za kosmate Ćiće, pa morao joj je valjda objasnit zašto je dlakav čak i po prezimenu, i primila ih k srcu ko svoje rođene.

a listove saborske bunike mogu odmah sušiti po rukohvatima i mrviti u zdjele na okretištima svečanog stubišta: zakon je zabranio samo pušenje, ušmrkavanje je i dalje dopušteno.
plus pinka rodijaku za izradu zdjela od kakve rijetke dragocjene slitine što postoji samo u njegovom selu pa se izravna pogodba podrazumijeva zbog manjka ponuđača :)

Anonimno kaže...

uf, meni se ta bunika estetski svidja, bar na ovoj fotki! a i kukureci mi se svidjaju - ne samo ta boja koju si ti ena opisala, vec sam video danas i 'crni-ljubicasti' kukurek - prekrasan!

Anonimno kaže...

i ja ove nedjelje na placu vidjela vrtne kukurijeke, no ipak samo u toj mutno bijeloj varijanti; ali evo sad našla na webu i dvije slike tih crno-ljubičastih, vuku kanda malo na orhideje;

pretpostavljam da su tim vrtnim sortama uvelike kumovale Entine iz tog vašeg Niskozemlja @kume Finne :)))

usput, kajkavski naziv za kukurijek je glavobolek (veli knjiga: 'Ne nosite kukurijek u kuću jer od njegovog mirisa boli glava, a kokoši više ne nesu jaja.').

Anonimno kaže...

a evo, riješih nenadano i svoje glasačke nedoumice: odglasovah ja već noćas na prvoj blogosferi koja mi dopala biračkih šaka; i sad, ako se dotični Vlad nađe na čelu zg-Vlade nek zna da je ona dužna, a ja nisam kriva!

Anonimno kaže...

eto , politicki i moralno si se osvestila, kuma Ena? :)))) ne znam samo jel to od glavoboleka ili bunilomobleka!

Praktična žena kaže...

Dlakavi Ćići su vjerojatno potomci onih medvjeda što se još motaju po okolnim gorama ili barem Rumunja koji su u nekoj čudnoj selidbi izgradili i naselili selo na Ćićariji.
Glavobolek u naše dvorište neće! Em koke nesu jaja ko lude, em jučer došlo na svijet devet pilića!
What electiones? Malo sam zaostala jer sređujem stvari u vrtu prije odlaska i bacam bez reda sjemenje po šumici:) No od sutra će situacija biti bolja makar je zg-tehnika u hropcu:)

ena kaže...

@eli: Naš kokošinjac solidarno podupire odluku Vašeg kokošinjca o bojkotu biljke otrovnice. Dolje!
Gore Ćići i pilići!

elections: na blogeru.hrtkovci, na listi kandidata za vladonačelnika istaklo onog DrvoVladog Enta, znaš ga. Ima čovjek šanse ako ga do kraja dana ne sabotira mjesna lepeza bukija ili horde burarum-adolescenata čim se vrate iz škole i okolnih ustanova. Al petak je pa računam da se do noći na ponedjeljak neće ni vraćat :)

Bacanje sjemenja bez reda meni ne zvuči nimalo zaostalo, dapače djeluje mi kao silno napredna aktivnost /op. zbunjika/

@FinnoBradi: Tu si u pravu, moja obleka je definitivno lom i bunilo!

Praktična žena kaže...

Jezuš, baš mi je krivo kaj ja u hrtkovcima nemam pravo glasa! Nas iz blogspot dijaspore tretiraju gore nego pokojne babe na adz biračkim spiskovima! Da je to hr(tkovačka)tv mogli bi nakucat glasova ko u priči. A kaj dobiva pobjednik?

ena kaže...

osim same slave i časti? ubij me ako znam! valjda jedne besplatne konzultacije s ekspertima kladioničkog portala 'ideje naše, benzin vaš' i pet minuta zatvorenog chet-rooma s mahitnom_nel.
kandidat koji skupi najmanje glasova mora se s njom družiti mjesec dana uživo :)

Praktična žena kaže...

Imam jednako vrijedan prijedlog: pratiti jedno zasjedanje Sabora od početka do kraja i napisati sažetak citirajući svakog diskutanta:)
Ne kužim taj izbor: to je kao da dođeš na plac pa biraš namirnicu dana. Recimo, danas pobjeđuje cikla u konkurenciji s keljom, telećim jetricama, grahom tetovcem i bananom

ena kaže...

tajna je u sljedećem: kandidate 'bira' centralna indexirana kanta metodom slučajnog odabira /vjerojatno ipak postoji neki cenzus, neki statistički minimum ispod kojeg kanta ne ide/ - neka vrsta rudimentarne demokracije.
što je zgodna temica za promišljanje, npr. za vrijeme epp-a na nekom od lokalnih erteelova
(pokušavala naime gledati Kralja Artura, al novaTv svako malo spraši po 10 min reklama među Angle, Sase, Kelte i Rimljane; kad uzmeš u obzir da je u tom filmu Lancelot zapravo Skit, odmah ti je jasno zakaj je UN tak zbujena
(dez)organizacija :)
A evo, ni Mirjana Krizmanić nije odoljela općim trendovima pa odlučila malo posurfati po svom komadiću slave: izdala kod Profila priručnik za psi-pomoć (kaže - bez recepata) i sjajno joj ide; ima pomalo religiozan naziv 'Tkanje života'.
Osim 'karizmatskih' vođa i medija koje smo uglavnom prokljuvili, trebamo li mi kao društvo i pojedinci doista još i 'nekarizmatske' učitelje koje nismo prokljuvili? Krajnje sam, eto, sumnjičava prema psihološkoj pomoći u toj i toj nakladi po toliko i toliko kn. To možda nije lijepo od mene. Jesam li postala mizantrop, dr. Šmalc?
Valjda ipak još ne, jer ovo s nagradnim izvještavanjem iz Sabora ipak doživljavam kao nešto što nikome ne bih poželjela :)))

Ispratila Artura do kraja; nije potegnuo Excalibur na epp... šmrc!

Praktična žena kaže...

Evo me napokon uvezane na ADSL, u velegradu, na kanti koja puše kao da ima anginu pectoris.
I ja odgledala Artura, unatoč svim telex2 i mascarama koje umjetne trepavice čine izlišnima. Iz nekog nejasnog razloga, ma zapravo jasnog, riječ je suptilno ugrađenom hororu, najupečatljivija mi ona scena kad Sasi uz krckanje leda tonu u baruštinu, iako ni ono ljubavno izravnavanje prstiju nije za odbaciti:)))

ena kaže...

Dobrodošla natrag! Jesi odmah provjerila zahode, da ti nije gradski kontrolni ured smjestio kakav puš po nusprostorijama? Možda zbog puša i kanta puše, ko će ga više pohvatat sve te gradske trojance!

Artur: slažem se za krckanje pod Sasima. Ljubavna scena s palčenicama nažalost mi promakla - mora da mi je baš u tom trenutku upala umjetna trepavica u oko

Praktična žena kaže...

Morat ću pozvat gradonačelnika da mi objasni, kod mene ništa ne piše pa sad ne znaš je li stvar za push ili pull:)))
Sve posložila i raspakirala, Pija zapakirala za ručak njoke s pršutom ja samo dodala salatu od kupusa, a uz to i pinca koju je Pija jutros ispekla i još toplu mi uvalila u ruke. Ovdje je puno toplije nego gore kod nas. Da moje biljke imaju toliko topline, već bi sve cvalo.
Htjela za bypass stavit jednu jučerašnju dugu, no vidi vraga, zaboravila žnru od Olympusa. Vražje žnore!:)))

ena kaže...

eh, shit! oš pasnut nešto verbalno il da ti pušnem kakvu Olympus vizualu s Trnja?

Praktična žena kaže...

Malo vučem na prebijenu mačku pa lijepo molim trnjansku vizualu:) Idem si oduzet sat, da ujutro ne mislim kako je još rano za ustajanje! Thanks i bouna notte ako zaglavim na trosjedu:)))