ponedjeljak, listopada 05, 2009

Alba, Bobijeva nasljednica

Ima samo dva mjeseca i glavna joj je zabava ganjanje kokica

41 komentar:

ena kaže...

Pa dobro, gdje ih Barba nabavlja?! Ne samo da je nasljednica, nego je i pljunuti Bobi :)))
Poštar je, nadam se, mirno podnio novosti. Ili mu je Pia ipak morala natočiti prst biske?
A vidim da se Alba još nije odbila ni od kauča. Hmmm. Slijedi vrrrlo poučna zima... No dobro, s tim Garbo pogledom mogla bi i ona upisati koji bod na domaćem terenu :)

Praktična žena kaže...

Ne brini ovo je samo zbog barbinog mekog srca! Inače je već spavala nekoliko dana u štali, a sada je dobila komforan smještaj u Bobijevoj kućici. U kuću je puštaju samo predvečer i to na sat, dva tek toliko da se ne osjeća osamljena. Inače grize i navlači što dohvati, od stolnjaka do zavjesa. I poštar je već uočio sličnost s prethodnikom:)

ena kaže...

Dobila pozivnicu u firentinski web-album? Dečki su savršeni, pogotovo mlađi.
Hm... Time se i naš status mijenja. Što smi mi time postale? Pratetke? :)))

Praktična žena kaže...

Ricevuto! Mate je sladak, djeluje kao spavalica. Ma kakve pratetke?! Gdje si vidjela pratetke starije od mame nešto teen godina? Baš sam se pitala koliko malcu treba da dođe na svijet:)

Praktična žena kaže...

Odoh u Peroj, ali prije nego odem moram prokomentirati mladog ministra. Pa je li to način? Prvi put, otkako ga je drIvo postavio, on samostalno učini diplomatski potez i onda dobije pljusku s lijeva i pljusku s desna! Totalno nediplomatski:)

ena kaže...

I nepedagoški, dečko je navikao dobiti po guzi, a ne ovako... skandal!

I kad ćete više prestat ganjati te škampe, istrijebit ćete vrstu! Ja s ove strane nastojim očuvati ITM na vrijednostima sukladnim smanjenoj nosivosti kostura, a na sam spomen Peroja morala sam smazat frtalj kruha i hrgu dimljenog sira! I sad još mlatim po cappuccinu... Drugi put MI ide umjesto mene na denzitometriju, da znaš!

Praktična žena kaže...

Denzitometrija može, kosti ko slonove kljove, al' da ne uzima slučajno mjere za sako, ili tlak. Nije poželjan ni Prick test, a kolesterol i šećer smo, jel'te, mjerili lani, kaj se tu ima za mjerit?
Vodili i Piju (barba, nažalost, ne more toliko hodit). Bili u Peroju i onda ih na trik odvukla u Bale gledat freske i venecijansku palaču, no od gladi se više nisu dali u crkvu na bregu u čijem se podrumu skrivaju rimska čuda. Drugi put!:)))
U Fjordu kuhar naš seoski rodijak i kuha odlično. Da ne spominjem koliki su bili škampi:)

ena kaže...

Šteta što niste sišli u utrobu Mon Perina, Plinije je među čuda sigurno dao ucrtati rimsko janje na ražnju kako hrani cijeli ranovjernički puk pretvarajući komunalne dividente u 5 škampa i 10 šteka superlajta..

Praktična žena kaže...

Plinije već vrti na ražnju cijelo općinstvo nakon što ih je uvjerio da svu zemlju stave u zajednički fond i digao na to kredit za uređenje Bala. Skele na sve strane, prokopane ulice...e sad, tko je tu popušio...

ena kaže...

Jezuš na, sijem tipiće na sve strane! Komu se moram ispričati za t u dividendama, bloggeru ili EBRD-u koji je sigurno već skupo preprodao Plinijeve hipoteke komercijalnim bankarima Carstva... (a oni ne puše; ako i ispuše, zatvore ih na godinu dana u Fort Knox s Obaminim zlatom i onda ih na izlasku ne pregledavaju)

Praktična žena kaže...

Ne brini za t Aloisovo korektorsko oko i tako sve previdjelo. Osim toga možda iz te sjetve na proljeće nikne u Jutarnjem i ostalim stiskovinama cijeli novi dikšnri. Što instant macchiato nounari i lički ministri znaju što je tipić:)))
Jel' u metropoli ovolika vlaga kao kod nas? Izbuljile mi se oči od plivanja u akvariju. Usput i Pijin luk kaže da će zima biti blaga. Znači Vakoula plus luk = ne vadi gojzerice prije ulaska u EU.

ena kaže...

U nas vrijeme ni prevlažno niti suho, vedro k'o da ga je šivala Pija - tejlormejd za šetnju. Poslije ručka stavljam tamna sakla pa ću biciklom kroz nešto zeleno :)

Praktična žena kaže...

Bablje ljeto do studenoga? Nemam ništa protiv. Ili nek izdrži bar dok poberemo masline. Za vikend GM najavljuju neku kišu ali nadam se da neće pretjerati. Tek toliko da zalije biljke, više ne trebamo. Sjedili dosad na terasi sa susjedom no sad je već malo hladnjikavo, pa Vesna uzela bateriju i ošla nizbrdo a mi se zatvorili u kuću. Čudo je da ne treba još grijanja. Mislim da plinari proklinju nebo, GM i Ameriku.

ena kaže...

Ja tek sada s vode! Al grizu!!
...komarci :))) Mislim da su danas imali bal vampira za oproštaj s ljetom pa trenutačno stanje mojih gležnjeva nije pristojno opisivati /a ni inače nije baš neka fora :)))/
Ne znam kako u Vesninoj menzuri, ali u Zavodu sad tvrde da, premda će zima biti blaga i kratka, drugi tjedan možemo očekivati - snijeg(?!)
Eto, i sinoptičari se ubacuju u trend. Kao, tko kaže da zimi mora biti zima, a ljeti ljeto, vrijeme je da se obračuna s tim stereotipima i postane sezonski korektan barem u polusezonama. Tako da bi, mislim, masline trebalo pobrati sutra i preksutra ujutro, jer od subote u podne do podneva sljedeće subote Zavod ima na repertoaru ovogodišnju zimu. Barem su tak na plotu napisali...

Skandinarac kaže...

eto ti sad: sitna braca vampirska kolo vode kada Vlad nije prisutan?
Samo nek ne bude strujno kolo - bice sve u redu: navodno su ugrizi komaraca lekoviti (osim malaricara)
A kuca je preslatka!
Nego, moracu i ja da skandiram, jer dolazim iz regiona sa severa Evrope, koji se zove - Skandinaria, jakako! :)))

ena kaže...

@skandi: Nemoj me zezat da si sadio žirove po križaljkama!
A komančerosi su zbilja ljekoviti. U njihovom društvu uvijek pucam od zdravlja. I molim Eli da mi ponovo napuni pušku dok se češem.

Praktična žena kaže...

@ena: zračna puška uvijek stoji na gotovs odmah do vrata. MI odlučio pucnjevima u zrak rastjerat zle mačore iz susjednog sela koji tuku naše juniore. Mačori nisu ni trznuli, ali zato su se onaj čađavi i maćavi umirili ko bubice. Čim vide pušku sjednu, ušute ko zaliveni i ni makac.

@skandivodoravno&okomito: Alba je živa ko đavolčić i stalno skače u zrak, no kako još nema osjećaj za ravnotežu obično završava na leđima ili boku. Što se ljekovitih napasnika tiče rado vam ih prepuštam, u nas mreže na vratima i prozorima drže njihovu ljekovitost na distanci:)

ena kaže...

Zračna puška??? Vrlo učinkovito oružje :))) Čađo i Maćo su još neiskusni, no moji golubovi popadaju po balkonu čim vide zračnicu. I danima ne dolaze k sebi od smijeha.

Praktična žena kaže...

Pa da, ona kojom se puca u zrak:) Efikasnije je moje pljeskanje. No važno je da MI živi u uvjerenju da u ruci ima opako oružje.

azrEna-zagreb kaže...

ako te kiša i MI nedajbože zapucaju u kuću, skokni na jutarnji.hr - u tekstu o Štuliću, Areni ZG i klasičnoj balkanskoj filologiji :))) jako zgodno postavljena dijagnoza: sveopća mitomanija
heebote, još će Johnny na kraju za Homera, Tukidida, Hetite i mir na Balkanu dobiti Nobela (sada ga ionako dijele po star-ključu; no bilo bi politički korektnije da su ga dali i Michelle, ipak je ona majka jedinih dosadašnjih Obaminih djela koja je svijet vidio svojim očima...)

Praktična žena kaže...

Izgleda da su ove godine po ključu (i valjda ulaganju u fond) na redu bili Amerikanci. Od osam dosad navedenih dobitnika sedam su Amerikanci, ne znam kako im je samo promakla ona Njemica. I slažem se s onim Arapinom: kako je moguće dobiti nagradu za mir kad još uvijek vodi dva rata i prijeti s trećim? Ili su naglo odlučili poduprijeti Alfredovu osnovnu djelatnost? Idem vidit JL

ena kaže...

Ma, uopće čudna mjerila: Rum-Njemica cijeli život radila reklamu sebi i svojoj angažiranoj poeziji na kontrašenju, u početku zbilja s glavom u Ceausescuovoj torbi, a kasnije, u Švabiji, 'principijelno' zadrto i mitomanski kontraproduktivno.Skoro ko Johnny :)
Ipak, da Nobelov odbor još ima snage za epohalne 'iskorake' vidi se baš po nagradi Obami - prvi put je Nobela dobio čovjek-reklama. Obama, Osama, Obmana, Reklama - kakva epoha, takvi iskoraci :)))

(...) - PREKID ZBOG IZVANREDNE SITUACIJE NA TERENU - (...)

*ebo me Nobel!!!! skoro sam ispustila SVE konce iz ruku!! Fala Bogu, fala Bogu, moj čovjek Ševčenko nije izigrao svoj dio sporazuma... a još uvijek dobro izgleda i nabacuje friške pramenove prije tekme :)

ena kaže...

Mora da me Obama čuo i povukao svoje veze u međunarodnoj sudačkoj organizaciji... Ili su nam se Englezi odlučili osvetiti preko golmana za 'ono'...
Ili vi u Istri ne pazite da domaćem nogometu ostanu sve kockice na broju, samo nam reprezentativce tovite, oblokavate i vučete u narodnjačke klubove. Što zna Billy-boy što je kod vas u Istri NK?! I eto vam sad vašeg turizma! A Ukrajinci pobjeđuju doma samo kad im Obama kaže. Premda, drago mi da Ševčenko nije htio Capellu zabiti penal, toliko je toga u Italiji naučio: i kako se počešljati, i kako nositi revije... sve isto kao i Boban. Samo što Boban nije više htio upisati reprezentaciju nakon diplome na Povijesti. A ako je suditi prema Biliću, Pravo nam ne valja ni za dokvalifikacije.
Moje srdačne čestitke Ćiri i dilberima :) Ne nagaze li na IRA-u u dokvalifikacijama, vjerojatno će se sami međusobno pobit

ugladjen, tri slova: kaže...

inace, zaista resavam ukrstenice, na klonji. od jedne do pet komaTa po seansi.zavisno od stepena potrebnog opustanja. danas pet komada, bila utakmica sa rumunima, pa bio napet hoce li gospoda navijaci izvoleti nagnjeciti mozak i jednom od njih, kao onom siromahu iz tuluza..mada , ne bih vise nikako bio u kozi gosn urosha (onog sto je zandarmu gurao upaljenu baklju u usta, pa sad gospoda navijaci traze "pravdu za urosa" jer je dobio deset godina)

baraka-obaamu
baraka-obaamu
baraka-obaamu!

nije nego cetiri slova: fiin kaže...

ima dva hotela, oba mu baraka!
ima dva hotela, oba mu baraka!
ima dva hotela, oba mu baraka!

Praktična žena kaže...

@finbama: Obamu u baraku! O'bamu baraku! Bar ak' obamu! I ja tražim pravdu za Uroša! Oba-ma!
Moja svekrva (1920.) je znanstvena potvrda da su skandi i ostalo uzduž i popreko, fitness za mozak:)

@enanatrokute:A smo ispušili! Mora da su se oni silni rvacki Englezi, svi odreda napadno s teškim ozljedama, prodali MI 5-6, jer su unaprijed znali kako stvari stoje, pa se ne žele dalje brukat. Postoji tu i neka njemačka veza, vjerojatno su MI 5-6 bili dužni neku uslugu njemačkim kolegama. Cajke i cuga su samo bili kamuflaža u nadi da će Bili boy i ostatak rastjerat po kazni i protiv Engleza zaigrat sam:) Tako sad u nastavak idu Ćiro i Zlo-boysi a Antićevi su već rezervirali hotel. I to je u redu, načekali su se svi 10-15 godina.

smirEna, odmilja kaže...

no dobro, tko se plasiro plasiro se, tko izguto - izguto.. mi mali igrači možemo se sad slobodno opuštati prirodnim metodama...
samo treba paziti da se ne nasjedne na kakvu Nobelovu plastiku, jer se nagnječenja mozga očito pakiraju i kao inteligentna rješenja iz Švedske..
prebacujem se na osmosmjerke!

ena kaže...

Oba mubaraku!
/Đizs Hussein Krajst :)))/

Praktična žena kaže...

Hosni Muhamed Oba(ma).:))Mogli bi uz noble plastiku nabacit i kakvu titulu, recimo plemićku, ipak je u pitanju kraljevina.

ena kaže...

:))) tek sam se sada oslobodila okova Turnerovog kraljevstva

Praktična žena kaže...

Koliko vidim dobitinici Nobela će se lijepo moći svi ukrcati u isti avion, osim Njemice koje je valjda već krenula pješice. I za ekonomiju, moš mislit, dobili Amerikanci. To valjda što su nas uvalili u ovo sranje. To je svkako za Nobela.

ena kaže...

pa sad... ekonomistica i ekonomist su dobili bum-bum nagradu za dopronos menadžerskim, a ne financijskim strategijama, tak da je moguće dvojako tumačenje.
Ili je Švedska akademija (ŠAK) zaključila da sirotim Amerima treba novčanim dijelom nagrade pomoći da lakše upravljaju svima ostalima, ili se zbilja s niskotarifnim talibanskim avioprijevoznikom dogovorila za jedan let s pristajanjem u Berlinu. Tu će se ukrcati navodna rum.-njem. književnica, a zapravo bombaš samoubojica, kojoj su iz ŠAK-a servirali 'piece of intelligence' kako je avion pun ex-doušnika komunističkih tajnih službi, emigranata u Švedsku nakon pada Berlinskog zida, koji se vraćaju s operacije pomlađivanja u prašumama Amazone, te će se Rum.-Njemica sa svima njima napokon obračunati na stvarno kreativan i angažiran način.
Svi sudionici leta na vrijeme su obaviješteni da Talib-air ne poslužuje hranu i da ponesu zalihe od doma. Tako da će se eksplozija Nobelovog zrakoplova javnosti prikazati kao bacanje američke humanitarne pomoći iznad depresijom zahvaćene južne Švedske.

ena kaže...

Plus, vrag ti nije dao mira kad si prolazila kraj one plinske cisterne na putu u Buzet? Sirota stvar se izvrnula još prije Roča, tako da sad nad svima vama bdiju vatrogasci...

nobelovac, 1O slova kaže...

baba ko mara?

'elitna sorta kave', 15 slova kaže...

:)))

nobel baraba moka

ista meta, isto odstojanje kaže...

tja, neko je nekad alfreda bombela preveo kao: 'alfred nobel'.. ali, vuk dlaku menja ali ne i pogon!


ama, baka rob

nemrem spavat kaže...

ma, kara babo

aj da ga teram dok morem :) kaže...

uzgred, sta zna karadjordje, kako se kaze 'baobab'?

kara baobam

uf, jos malo kaže...

ma, oba braka

abraka, moba!

moba, raka, ba!

ma - raka, babo!

amaro, baka "B"!

mora baka, ba!

karam, babo, a?

ma, kara babo!

karamba, oba!

baka rambo, a?

ma bakara, bo!

e, neš zaspat, ba! kaže...

kakav je to mambo oko barke
akabe
sad kad već kara-bombe mraka
obama kracima grabe iz maroka
preko bare a čak se i babi
oči u riječi ukrštaju?!

Praktična žena kaže...

Jeste li totalno pobarakili?! U te sate igrat anagrame? :)))

Ma mi ti svako malo prevrnemo kakvu cisternu da najbolje hrvatske vatrogasce (sempre prva mjesta, tu se od vrtića igramo vatrogasaca), održimo u kondiciji. Kad nema cisterni onda prevrnemo kakav auto u grabu tek toliko da dečki protegnu noge između dva testiranja najnovije opreme za video nadzor požara. Inače, ta je tehnika i tako nepotrebna, jer ne dao ti bog da zapališ dvije grančice a da nisi prijavio našim pompierima. Sto posto će te prijavit bar dva susjeda s obližnjih bregova.