utorak, listopada 13, 2009

baba komarac

-



-

Broj komentara: 36:

ena kaže...

@eli: eksplozivnoj atmosferi iz donjeg posta prilažem par mlaka s nasipa kako bi se daljnja razmatranja mogla izložiti uz odgovarajući stupanj vlage u zraku. A i da ne uznemiravamo vatrogasce za svako malo kad nam se pregrije prostor za komove :)))

A sad malo etimološki. @Ma, ba, barokac, ko baca Ramba? A bacaka romb? Baba rak, maco! Borac, ma baka.

Praktična žena kaže...

Ajme, ovo podsjeća na neki poznati stil:) Thnks za bypass, čitaš mi misli, baš sam te htjela zamoliti da skratiš ovu scroll zmijurinu.
Kara bombama?

ena kaže...

ma velim ti, samo malo zagrebi ikoni pod kožu i odmah ti jasno na što taj igra :)))
makro babaca

f kaže...

-kao bambara (pleme u zap. africi)
-a bara, bako M.?
-ama kobra, ba!
-ma, boa(od)bakra
-ma, oba - kraba

f kaže...

(obozavam eli i enu!)

ena kaže...

Cmok, barba! a-a :)))

(Nesanica over & out? Šta to bilo? Strah od zebre?)

f kaže...

zebre, breze ili berze?
pitanje je sad!

-ma, baraka bo(na)'!

a ni tebi sanica nije bas nastupila, aaaa? :)))

ena kaže...

@de finn: Nije to bila nesanica, nego nisam imala službenih tekstova pa me prevario užitak besposličarenja - čaj s mlijekom, kuhinja, čituckanje... stara muzika :)
a sada peglanje! B(LJ)A(rac)K!

@eli: Boba Mak, raca.
/opijena guska odmilja, kajk. - 11 slova/

Praktična žena kaže...

@finnevolan(s): uvježbavamo noćnu vožnju? Koliko ja znam tamo na sjeveru su i autoputevi osvijetljeni. Ili su počeli štedit struju?

@ena: Da imaš potencijala za Nobela nema sumnje, ali miješati guske i patke baš nije uputno:) Još ponekad sanjam velikog bijelog gusana kako me raširennih krila, sikćući, ganja prašnjavom slavonskom ulicom. A kad te taj stigne...:)))

ena kaže...

...kad te stigne, then there are really elephants and lions in Piccadilly Circus :)))

Praktična žena kaže...

Cirkus me podsjetio: jučer ponosna HTV-ova voditeljica Dnevnika objašnjava gledateljstvu kako je ugledni američki časopis Rajders Dajđest proglasio HTV Dnevnik najbolje ocijenjenim na svijetu, dakako prema glasovima publike. Reče to i odjezdi na vrancu Vanji:)))

ena kaže...

guska/duck :))))!
trebala je odjahati na Vanji na dajdžestiv... ili čitati jašući pa završiti na digestivima?
do svega toga ne bi došlo da se stvari dosljedno prevode:
"Dragi gledatelji, uuuugledni američki časopis 'Jahačeva probava' objavio je da ste vi najbolja publika na svijetu jer dajete čistu peticu mojim vijestima :)"

Praktična žena kaže...

Jašta! Onda bi i gledateljima bilo jasno ono što odmah zna svaki urednik i voditeljica tv dnevnika: riječ je o konjskim utrkama. Na one dvije rage, RTL i Novu, ne vrijedi se kladiti, pate od kroničnog začepa iliti zatvora:)))

ena kaže...

Što je zapravo čudno jer redovito rješavaju kadrovske križaljke...

ipsi:) kaže...

pipsi :)

eo kaže...

ej, @eli, daj pitaj MI-ja ima l' kakvu IC sačmaricu na tavanu, imamo šišmiša na smreki!!! Ili štrc-dva teve-Rajda od prekjučer!! Ako nema, da pustim Wagnera?

Praktična žena kaže...

@ipsi: čipsi?

@ena: Wagner rules! Zračna puška samo za precizno oko no računaj na šišmišov grohot. Bojim se da bi teve-rajd doživio kao političku provokaciju i odmah te prijavio Helsinki swatchu! Jel' hladno?

k.lipso kaže...

Jok, sad grije, svi radimo: VI piše Anamnezi Internešnalu sve o MINIstarskim vodenim kozicama i zaušnjacima u školi, a Alois IAEA-i (Internacional Alchajmers Ende Agentur) da je zaboravil di točno Ahmad i Nedžad drže anatomsku bombu, al da G-obama valjda ne inzistira baš na ulici i broju. Onak, veli, k'o Mirko i Slavko: Teheran b.b.!

snif, snif... je l' ti to hraniš noćnike potajno? Ne? HM (komršal brejk) Zamirisalo mi na šišmišev let.. Al to nije Wagner!

"...o, brunhilda, you're so lovely!"
"yes, I know it, I cant help it!..."


(- TO je Wanger, raco gluha!
francpres)

(..) kaže...

oh,
neee
eeeeee
eeeeeeee!

pa to je vagner!

ena kaže...

je li, @eli, zašto nikad ne začepiš ocat?! sad imaš šišmiša unutra i izgleda da nešto pjeva.. ja sutra preskačem salatu, da znaš!
kaj?! da začepim? evo.. al još se malo čuje...
noć :)

Praktična žena kaže...

Salade a la wild ili tako nešto? Ja se pod hitno pakiram. Najava sutrašnje OPASNE susnježice u GK spremila me naVrat(a) snježni nanos i sad jurim u pravcu sigurne gradske zavjetrine. Nema veze što je riječka zaobilaznica zatvorena i što se s Učke ide preko Krka na Gornje Jelenje. Javim se kad budem na sigurnom:)))

Praktična žena kaže...

Evo me u gradu. Nema veze što je i za sutra najavljeno lijepo vrijeme. Mačke će se brže privići na dijetu:)

ena kaže...

Vrijeme je da prestane slijepo vjerovati zavodima :)))
I drugi put nek ne pomišlja voziti preko Omišlja, već sam mislila da ste zapeli kod Stanke do proljeća!

Što nas oslobađa i što nas guši

Popodne mi iz Singapura stigao tekstić o slikaru iz Pančeva koji je dekan tamošnje akademije. Tvoj imenjak, @finne :) Živi na pošteđenom komadiću džungle, pitoni su im već pojeli dva psa. Malo jest nujan - 'U Indiji sam vidio ciglanu, istu kakve su se radile u Banatu.:) - no zapravo mu ne fali ništa otkad je vlada obrnula ploču pa se umjetnost više ne smatra besposličarenjem :) (dotad su mu studenti bili uglavnom ilegalci, da im starci ne saznaju).
Kaže on: 'Ono najbolje u Singapuru jest sloboda od tradicije, ona inspirira i uči, ali i obavezuje. Ovdje nikoga ne tišti 400 godina postojanja likovne akademije, a tako i treba biti.' A veli Đez'min: 'Bogata društva sazrijevaju na civiliziran način. Otkrivaju važnost invalidskih rampi, uljudnosti u ophođenju i - potrebu za umjetnošću.'

Dopalo mi se to :)

(Stvar inače nema više od 6000 sl. mj., ali PiĆ to zovu 'klamfa' - nigdje krvi, sisa ni guzica - pa gdje je tu ekskluziva, gdje je skandal? Plus psi i pitoni! A tu je i taj dosadni uvid u društ-ekon. zbilju 'lica mjesta'. Tko će ti kraj toga htjeti reklamu? Smjesta ukinuti!!!)

f kaže...

imenjak - znaci, neku haklberi iz banata?
haklberi bann? :)))

f kaže...

grrr! "neki"

ena kaže...

ne ispravljaj, zaboga, pismene smo na oba pisma :)

ni bann ni -berry, nego -ački /murali, performansi, instalacije; ma! Singapurcima su to i dalje rogovi i kopita :)
no kaže čovjek da se navikao; a zovu ga dekan M, najbliža zemlja u kojoj mu mogu izgovoriti prezime je Tadžikistan/

Praktična žena kaže...

Vasa M. Ladački dekan likovne akademije iz singapurske džungle u suživotu s pitonima i Singapurcima tradicionalno nesklonim umjetničkim obrazovanjima? Kako nema potencijala za oglase?! A Fendi torbice i Jimmy Choo cipelice od zmijske kože? Aktovke za mlade burzovne mešetare? Zagrebačka burza (da vam pitoni ne prožderu životnu štednju), HOK (brži od pitona)...:)))

ena kaže...

Kata Radivojević privila na svoje G-rudi i cipelice i aktovke. i mešetare. /ako nisi znala, K.R. je domaća Mala Chuy, s nove teve, čini mi se; pogubila dvaput sise pa se pitoni polakomili, čekaju da padne i stražnjica, veli Alois/

ena kaže...

HOK??? aaaa: Hitriji Od Kobre.. mislim da obrtnici ne idu dalje od malih oglasa, to mi u Singapuru ne objavljujemo

Praktična žena kaže...

Da, da u Singapuru imate vlastitu proizvodnju, Fendi $1,99. Kata mi nekako promakla, mi ručamo samo uz autentične Meksikance i ostale latino tipove s dovoljno gela u kosi. Osim toga pratimo još jedino domaće soprane tipa Kerum klan (KK) a tamo nikome ništa ne pada, samo se diže:)

ena kaže...

ma nemoj?!!! pred onolikim križem?! i'm shocked :)))

mi u sing-u štancamo dime-a-dozen fendije u dvije smjene kod dva 'obrtnika' samo da bi nam klinac mogao ići na faks i odlično se uklopiti u sustav koji prezire njegovu majku; zato ga još od vrtića navikavamo na Katu, a umjetnički gen kirurški zamjenjujemo genom za instinktvno krivotvorenje - fendija, pitona, krokodila: you name it, he'll fake it!
the happy end

izoPipsa kaže...

eh, prava je filozofija zivota - sve povezati krivuljama u isti nivo nadpipsne visine.. i keruma i sisoglisere i dzunglu tipa jumanji...

ena kaže...

PipsLaokoont? Da, da, to bi se dalo dočarati u prostoru. I pitone išarati reklamnim porukama :)))

Praktična žena kaže...

@ena: Recimo: "Ovo je mjesto za vašu reklamu! Ispisati vlastoručno."

@izoza: Vražji Internet, reče proročica:)))

pipsoakont kaže...

kasandre jedne!

ena kaže...

@eli: pi-pssssss...

@pipsoakont: eskulape!