utorak, listopada 27, 2009

slak i bršljan

-

Uvijek se iznova začudim svijetu modrih bršljana tako blizu
dvorišta praktičnih kuća i pakosti slakovih zvonaca što se
onim žilavim viticama spajaju u neku svoju logiku pa te samo
sapleću po ravnom.







-

Broj komentara: 28:

Praktična žena kaže...

Divota jedna! Ostaci su to onih tako grubo prorijeđenih trešnjevačkih i trnjanskih okućnica. Evo sad i Ivek popustio pod pritiskom kapitala i onaj jedini preostali vrt u ulici će na proljeće biti pretvoren u beton. Ipak bršljan i tu ponekad nađe kakav prolaz kroz koji če se provući:)

ena kaže...

da, da... odustajemo, jedan po jedan :) ...a tako je i pravo,
svijet se mijenja.. sad, je l' nabolje ili nagore, nije ni na kome da ocjenjuje.. svojom mjerom možemo mjeriti samo svoj privatni svijet :)

Jedno malo carsko?

ena kaže...

Što me, tko zna zašto, podsjetilo:

Ova dvorišta puna neba i ptica
uđu ko muzika stara
nekud duboko u nas
i tu uvijek ostaju.
Tu nas čekaju davno poznata lica
jedan je kuštravi dječak uvijek u proljeće tu,
ti znaš zašto dolazi.
Tko je nekada nosio prvo sunce po dvorištima,
nikad sasvim ne ostavlja ovaj život u predgrađima...


/Drago Britvić/

Praktična žena kaže...

Ne znam zašto, ali kad god to čujem meni uvijek pred oči izlazi Pongračevo.
Upala maloprije natraške u neki stari post (over the bridge) i izvalila se od smijeha od tebe i Finna:)

ena kaže...

Pongračevo... < sv. Pankracije, sveti Pankrac, njem. Pongraz :)))

Spominje se i izrijekom u Špišićevoj 'Trešnjevačkoj baladi', znaš ono:
...jer život se tu
ne živi iz publike


odoh i ja do bridgea možda me razvedri :)

Finn kaže...

uvek sam bio misljenja: bolje je da te napadnu slakovi nego Flakovi (Fliegerabwehrkanone)

ena kaže...

Also, bitte, Herr @Finn, samo bez kanona, otkad su prvi put pobrkali ljude i kanone, traje sveopći Zirkus...
A za slakove, čuj... nas sitne ljude opstruiraju zapetljani žniranci po travi, stoput sam se spotakla i onda - zna se: nosom u zvončiće :)

/nego, dječače.. znam da si se smrzo... vratit će se krvotok u prste, polako se uvijek vrati, a dotad... imam samo te tanke rukavice, ali su tople, znaš :) /

Finn kaže...

hmmm..od kanona najvise volim rneki dobar barokni - recimo bahov :)))

(hvala ti na zagrevanju prstiju, bas prija)

f kaže...

grrr: #neki

ena kaže...

he... komplicirana ta veza između 'svetih' pravila i topova.. ništa čudno što se Bach bavio glazbenom enigmatikom :)))

Praktična žena kaže...

Sa slakom se snalazim tek nešto malo bolje nego s Bachom! Gospon Bach mi je uvijek djelovao pomalo zastrašujuće. Ali znaš mene i klasiku. Jedva am stigla do Ravela:) @sinkfinko bit će toplije, treba vremena i prijatelja:)

ena kaže...

@eli: evo ti malo Slacha slijeva nadesno, zdesna nalijevo pa u krug /a tu postaje zbilja zanimljivo :)/

http://www.youtube.com/watch?v=xUHQ2ybTejU

usput, vratila se noćas sve do bridgea... nevjerojatno koliko je zelje na ovom blogu 'in'! pa šta je ovo, blog kupusar?!! bach&cabridges :)))

Praktična žena kaže...

Ne samo zelje, nego Slovenke traže i recept za nedevu. Trebala sam ga staviti kad je onomad Ane s mukom kuhala za BL. Ona vozi ko Fanđo ali kuhanje joj nešto baš ne ide:)
Gledam neki dan onaj Hendrixov most i baš mi krivo što su ga oni piarovci išarali svojim glupim reklama. Desetljećima je tamo Jimmy bio sam. Nego jesi čula, Suzani izgleda zagorjela večera pa sazvala hitnu sjednicu

ena kaže...

ma zagorio joj pahorski pohanec, evo mi radio probija uši cijelo popodne...
h-most: eh da, primijetih nekidan kad smo prolazili, neke avio-katre i štatijaznam.. ma! najbolje žmirit :)))

ena kaže...

Ne kužim kaj je sporno u riječi 'stik'... zna se kaj je 'stik' - junction tj. sjajilo za usne! Sve u svemu, ono kaj dobije, Pahoru će stati u neseser :)
Bandidu pao proračun na skupštini!! Glasačka tijela po staračkim domovima u stanju šoka! Sad nek još rikne Toplana i rodijak će svršit na gradelama, a ne na pantofčaku :)

Praktična žena kaže...

Kaj se mene tiče mogu im rezervirat cijeli kat u Remetincu! A kume da nose ćevape s lukom:)

Praktična žena kaže...

Evo došlo vrijeme za berbu odoh danas natrag u dolinu. Žurimo jer GM najavljuju za ponedjeljak kišu, i to svi odreda. Izgleda svjetska urota protiv malih uzgajivača maslina! Javim se iz doline, tako mi VIP pomogao:)

ena kaže...

rain or shine, vip il' nevip, molim jasno dokumentirati cijeli proizvodni proces obilnim potpisima pod slike - ostali smo bez Polija da nam tumači sudbinu malih uzgajivača :)))

Praktična žena kaže...

Svakako nešto ću zabilježiti onim najoštrijim okom. No bit će nas samo troje, četvero (a jedan mi ima kapacitet do podnevne marende) pa neću imati prilike za traženje odgovaarajućeg svjetla i perspektive:) Koliko sam shvatila Poli je odnio kući prljavi veš i sprema se opasati pregaču i uzeti kuhaču u ruke. Poslije toga planira se prebaciti u velike uzgajivače, pa nema više vremena objašnjavati malima u čemu griješe

ena kaže...

Smjeli prijedlog: inkriminiranoj osobi dizajniraj marendu tako da nakon konzumacije ne padne u napast dovikivati upute s terase :)

Poli&Co: :))) Na kraju ćemo završiti s općom amnestijom jer mi, zli porezni obveznici, ne stvaramo dovoljno proračunskog prihoda za širenje zatvorskih kapaciteta. Baš bi bilo zgodno saznati postotak krivičnih djela koja počine poluuhapšeni i službeno zbuksirani tipovi. To je sad cijela nova socijalna kategorija, čini mi se.
Tako da sam ja zadovoljna s bilo kojom perspektivom koju ponudiš sve dok se u daljini nešto vidi, makar i mutno.

Praktična žena kaže...

Masline pobrane, MI izdržao dva sata, legao i zaspao. Oko 100 stabala obrali sami susjed i ja. Ispalo opet ko i lani nekih 150 kg. Susjed je svoje divljenje mojim radnim sposobnostima opisao drugom susjedu: "Radi k'o zmija":))) Bole me leđa od stajanja (na zmijskom repu), inače sve drugo O.K:)

ena kaže...

Zaspao?! Opaka marenda, zmijuljice:)))
I slušaj, nazovimo stvari njihovim imenom: ne bole te leđa od stajanja nego od rintanja! Bolje Mu je da Drugi čin ('U uljari') odradi sam, or else... :)

Usput, blaga buna i u mojim kostima: aranžmanski obilazak duša upisao se sa štovanjem. Ravno u križa. Sutra: Drugi čin (Uspon k Svetom Nikoli u Gori) :)))

2009. listopad 31 23:30

Praktična žena kaže...

Zaspala ko zmija usred zime!:))) Danas me ništa ne boli što govori da je moja conditio sine qua non. Sutra ću ujutro pomoći Piji brati njezine masline jer sirota ima herpes na desnoj ruci a nema joj tko pomoći (MI i barba totalno neuračunljivi). Naravno da ja idem u toklariju, bez mog nadzora moglo bi doć 20 litara biske umjesto ulja.

ena kaže...

Siđoh s Gore, studene na više zamornih načina. Opširnije o tom - potom :)))
Vas dvije čuvajte conditio, ja sam u ovom trenutku više za neuračunljivu opciju. Javim se nakon čaja /s 0,3 biske, je l' lijek il nije, molićulijepo, neću valjda dodavati ulja u earl gray :)))/

Praktična žena kaže...

Igzaktli! To je ujedno i lijek protiv svinjske gripe. Znači kod vas u gori zima. Ovdje prekrasan sunčan dan, toplo divota jedna

ena kaže...

A ovdje, koliko vidim, debela noć... U društvu biske i grofa, Strina i Alois zaspali u TV-salonu prvi put nakon dvije-tri godine :)))
I gle, molim te, što me uvježbalo: prvo provjeravam mailove, pa tek onda na spavanje :)))

Praktična žena kaže...

Mislim da nas je zatekao ovaj prijelaz na zimsko vrijeme:))) Evo spremamo se popodne u toklariju a neka sitna kišica već sipi. Kako smo lani vozili masline po kijametu očekujem dosljednost GM klana. Jutros s Pijom u pol ure pobrala njenih devet maslina. Sad krećem radit po maslinicima za lovu

ena kaže...

Dok ti ne uvedeš nadničarenje u ovdašnje maslinarstvo, ja ću se još koji mjesec družiti sa ck-klikom. Stvar je maloprije postala službena :)))
Kad ćeš znati koliko će biti ulja?