četvrtak, siječnja 28, 2010

Nema zime!





A jutros stigao i plin....

Broj komentara: 39:

Praktična žena kaže...

@finko: kažu da što maslinu više obrezuješ bolje rodi. Ima nešto u tome, ali ta čudesna voćka ima svoj vlastiti ritam: rađa obilato svake druge ili treće godine. Inače, što se krize tiče ona će stvoriti hrpu novih bogataša, ti samo marljivo radi jer ti će mešetari, budući ex-kriminalci i ostali koji se dobro snalaze u tuđoj nevolji, uskoro trebati obraz kulturnih građana a on podrazumijeva i nešto vrijedno na zidovima vile koju je eto projektirao baš najskuplji arhitekt u državi:))))

@ena: galerija najtoplije mjesto u kući, sva toplina dolazi gore. No sad više nema frke, jutros bez najave stigla Butanova cisterna. Ja čistim vrt, izvlačim daske i pripremam da ga susjed može izorati a danas stiže i hrpa dobro odstajalog stajskog gnoja. Bit će povrća:)

ena kaže...

OK, exhibit A prihvaćen, triput hura za Butan Buzet! Jedino me brine miris najavljene hrpe :)))

Al ne moraš zato prijetiti Fincu zidom u mafijaškom TV salonu. Premda, s obzirom na jučerašnji izvještaj o godišnjem poslovanju kalabreške, apulijske, napuljske i sicilijanske podružnice, moglo bi biti da si prilično u pravu: namlatili se para od droge i roblja, a kriza je tako srozala cijene zemljišta da je mafija sve oprala kupnjom jeftinih placeva. Tal. ekonomija za 6 posto u padu, mafija za isto toliko rasla... Ja se ono neki dan šalila za primanje u UN, a ispalo da ta stvar i ne zvuči sasvim nerealno :))))

Inače, problem viška negativnih celzijevaca rješavam stopalima u termo soknama, a glavom u Las Vegasu: vrlo inspirativan prijevod s golemog sajma kućne elektronike i - diskovnih pogona :)))
Tako da termostat može ostati na tolerabilna 22 stupnja, za koliko se mogu ispružiti sad kada imam skoro dva puna radna vremena...

ena kaže...

:)))) a eno naš stari bradati kolega iz Rima upravo obasuo redakciju uratkom na istu mafijašku temu... nije valjda da čita praktičnu :))))

Praktična žena kaže...

Svi su mecene bili mafijaši prije nego što su postali mecene, ili barem neki njihovi preci. Prema tome svi smo mi na neki način plaćeni iz mafijaškog novca. No kad dođe u čiste i poštene ruke onda je i novac čist:)

ena kaže...

nemoj mi to ni govorit! :)))

Nego, ovdje cijela drama... sjećaš se Disc Worlda i sličnih igrica? E, pa poslali mi pirati jednu mozgalicu toga tipa da počastim novu kantu. I kako sam je poslije ručka otvorila, tako sam u njoj i ostala. Čista zaraza.. a prijevodi čekaju. Sad već valjda čeka i cijeli Las Vegas. Da javim da imam robotsku gripu?
:))))

Praktična žena kaže...

Nema veze mi u Las Vegasu imamo razumijevanja za takve stvari! K vragu i mi satima znamo sjediti za zelenim stolom i kombinirati fulove i skale. Sačuvaj pirata za frendicu kad dođe u grad:)
Zeza me blogspot danas ne da upisati kom ni pod razno. Sad se tek smilovao ali tek iz trećeg pokušaja. Dvaput progutao po deset redaka. Nadam se da mu se sad žestoko štuca

ena kaže...

Znala sam da ćete ti i gos'n Amlet imati razumijevanja za to :)))

Pirati bezect, naravno, ne moraš ih ni iskrcavat, igra se ravno s USB-a.

Nego, vidim i ja da bl-spot ima blagih probavnih tegoba.. nije valjda Glavni Gazda Svih Gazda i tu zatražio svoj udio!!! Ako slučajno već nisi znala, mo'š se odoka informirat na nacionalu.hr, samo upiši Kutle :))) Radio-boss pruža i slabi otpor, no naš je slatki u dreku točno do nosa :))) ...speaking of which, je l' zrela hrpa već pod prozorima?

Praktična žena kaže...

Kad bi znao za blogspot, odmah bi se ustanovilo da je dao inicijalni kapital od 1$ što u konačnici iznosi 50 posto aktualne vrijednosti firme. Nacional knjigovodstveno evidentira stanje k. potraživanja kao da i sam ima udio u CK. Jes' se slatki uvaljao, k'o Alba jutros u blato. Pohlepa je gadna stvar.
Gnoj još nije stigao jer je Vittorio bio pijan k'o zemlja kad ga je obećao dovesti, no svejedno kad stigne, ima još dana. Neka se zemlja još malo izmrzne i usitni, bit će ljepše za obrađivati. I odabrali smo sigurnu lokaciju za mirisnu gomilu: nizbrdo ispod vrta. Barba kaže da taj gnoj uopće ne smrdi. Mo'š mislit!

ena kaže...

Najzgodnije je to što se tema o bossovim udjelima u medijima prodaje k'o alva, a ck izdanja je ne smiju ni taknuti; sve da je i taknu, tko bi im vjerovao :)))
Barba je možda subektivan, ali je dijelom ipak u pravu: u usporedbi s ck gnojem, ova zrela, stajska hrpa je čisti dezodorans...

Praktična žena kaže...

E stvarno je nezgodno kad si sam novinska tema, a izdaješ novine. Gdje su sad bule i pila da peru gazdin obraz?

ena kaže...

Potražila bih ja obojicu, al' sad mi je malo sneruke, F-centrala navrla s globalnim dugom, 3D TV-om i ostalim čudima burze i tehnike. A muče me i piratski roboti: svako malo moram pobit 100-200 pauka u suludoj pucačini, igrat križić-kružić na matice i šarafe, plus rješavat testove inteligencije za sedmogodišnjake da mi udijele hint.
A znaš kakav je Alois: ne zna stati čim vidi nešto za stariji uzrast :))))

Praktična žena kaže...

Neka, neka šarafi i matice odlično naliježu iza globalnog duga, a pauci stvaraju mentalnu ravnotežu. Alois ima pravo, to je puno zanimljivije od buletovih uvlačenja u razna dupeta i Jacine crvene trenirke ili večerašnjeg broša, da ne govorimo koliko je zdravije:)
Vani sunce plus 10, ali lago svejedno ne vjeruje, još uvijek pod ledom. MI odlučio cijepat drva, prvi put u životu, i već mu na drugom komadu sjekira ostala zaglavljena i neda se iščupat. Onda došao barba, sve s Parkinsonom i u slow motionu, i razvalio i cjepanicu i panj pod njom. Toliko što se tiče dnevnog dizanja bučica 500 puta gore, dolje

ena kaže...

Pa normalno! Alzheimer, Parkinson..., svi ti mitelojropski doktori samo zvuče bolesno i dekadentno, a u biti imaju čelični zahvat jednom kada te ščepaju.

I tu danas zubato sunce, no ja se ne obazirem... sve do maloprije mirno prevodila i igrala svojeg roboteka, kad iznenada - alarm!!! HRT-ov teletekst, sav užaren, u specijalnoj boji najavljuje 'senzaciju dana': ljubavnica šefa carine i kraljica drivine reklam-mašinerije gostuje u središnjem dnevniku! I ona će obuć crven dresić i propjevati: i kako je organizirala ivente na otvorenju svakog desetog metra rrvatskih cesta, i koliko je kojem tompsoniću za to platila i nama iz džepa naplatila, i koliki joj je postotak iz marketinškog budžeta rrvackih javnih poduzeća Drivo poklonilo.. Sve će priznat! Live!
Mo'š mislit :)))
- Ma gasi to - rekoh Malom - i nemoj me prekidat, sad mi je zbog tebe uteklo sedam paukova i bačena sam dva nivoa unazad!

Praktična žena kaže...

Non so perke, ma mi se u glavi odmah uključi tipka za skrembliranje tona kad se pojavi Jaca i svita. Čujem u pozadini razne tonalitete ali ne registriram, sve koncentrirana na parove, trisove, boje i seksualne komplimente kojima se časte suigrači. Jedino što me dekoncentrira je tv metoda rezanja Jacinih izjava koje u pravilu završavaju u trenutku podizanja tona kad očekuješ krešendo neke ključne misli. Iz čega zaključujem da ključna misao ili nije postojala, ili je završila u nekoj drugoj (bes)misli koja nema nikakve veze s prvim dijelom rečenice.
Hebote, sedam paukova pa to je dvije ure lova, bježe ti ko Baji korumpurani političari:)))

ena kaže...

da izbjegnem čitanje između redaka, pricidnicu sam komplet propustila.. broš mogu vidjet i u novinama..
a sada, osnažena friškim projekcijama rasta planetarnog javnog duga za dvije i desetu te samo jedan nivo do konačne pobjede dobrih nad zlim robotima, usuđujem se načas isključiti skrembler - moram večeras na promociju pticine zbirke. no excuses :)
javim

Praktična žena kaže...

O.K. sunčano je jutro, Pija se muva po kući, mačke su nahranjene...Kako je bilo?

ena kaže...

:)))
Urednik i organizatori ostali zatečeni brojem posjetitelja, to su inače sasvim komorni događaji.. Dakle, premalo kvadrata, ali jako širok krug. Svakako, Ptica može tvrditi nešto za pjesnike neobično, naime da ima publiku. I to, bogme, rodno i dobno sasvim šaroliku.

Zahvaljujući Pticinoj vedrini i istinskoj nesklonosti afektiranju, ispalo je čak da poezija može biti ugodno kolektivno iskustvo, premda je ja još uvijek više volim na onaj drugi način. Nažalost, u centralno pregrijanom prostoru zraka nije bilo ni u tragovima, pa odmah nakon službenog dijela odmaglih na carsko pivo da odmorim škrge.

I evo mene već natrag pri ukupnom svjetskom dugu. Hvala bogu, odavno sam sastavila priručnik za prevođenje stvarno velikih brojeva s američkih na europske mjere /znaš ono: trilijun-bilijun, kvadrilijun-bilijarda/... Inače bih se nakon bilijun-milijarda zauvijek pogubila u prijevodu na dužnički jezik.

Praktična žena kaže...

Hja, od bilijuna do bilijarde i nije neki krupan korak. Kad dug zađe u tu zonu stvarno je svejedno. propast ne gine bez obzira na broj nula:)

ena kaže...

svijetu jest svejedno, al' nije gazdi koji plaća prijevod.. a lektorska krivnja proteže se skroz na onaj svijet, dapače i na vječnost.. zapravo, samo zbog toga i postoji bog, veli moja strina :)))
ikakvog znaka od Vittorija?

Praktična žena kaže...

Nisam sigurna da s bogu u vječnosti nešto vrte bilijuni, lakše barata beskonačnim brojevima ali ovima na zemlji to dođe umjesto jutarnje kave:)
Vittorio protutnjao s prikolicom dok smo još spavali, strovalio mirisnu gomilu nasred vrta no srećom profumi ne dopiru do kuće, iako sam jutros primijetila jednu muhu

ena kaže...

eto ti ga na! možda si Vottoriu trebala e-majlirat kartu dvorišta i označiti ono lijepo odabrano mjesto s X? Ili, još bolje, s XXX...

a glede na vječnost, meni plus-minus beskonačno počinje otprilike iza tisuću, gdje se jezici još podudaraju, ali moj džep i Plinarin račun nikako ('HKN 999, madam, za boga dragoga, govorite li plinarski?! (...) Zapri plin, Joža, opala je vu nesvest.' )

kak god bilo, svjetskom dugu nema kraja, još uvijek se vadim iz teksta; to je knjiga, a ne članak :)))

Praktična žena kaže...

Pa mogli su nešto ostaviti i za iduće brojeve, nije da će dugovi nestati za mjesec, godinu ili pet. Nego primijetila sam da su komunalci iskoristili OIB za poskupljenja pa se ti sad žali Šukiju koliko te volja. Nije dosta što je uveo porez na prez nego sad još zaviruje i u kante za smeće. Kaj ne bi bilo jednostavnije odmah proglasit bankrot i gotovo?

ena kaže...

Moja je zgrada u velikoj dvojbi: kupimo li pet privatnih kanti, gdje ih staviti kad je zg-parking iscrtao svaki kvadratni milimetar ispred i iza kuće? Stavimo li ih u naše mini-dvorište, naružit će nam okoliš, plus superhikovi će ih morati nositi najmanje 30 metara do svojih novih, usred krize transparentno nabavljenih kamiona. I natrag. I tako pet puta. Mo'š mislit kako će često navraćat po smeće.

Ja bih najradije da stavimo čipirani kontejner iza općine ili mornaričke zgrade - bliže ne ide; mi i sad nosimo smeće preko ceste :)))

Nažalost, starice iz zgrade premru od straha čim veliš čip. Boje se da će i za smeće morat ukucavat username, password, PIN, OIB, i naravno JMBG - jer u taj trač o ukidanju JMBG-a one ne vjeruju. A i Mali ili ja... dok promijenimo naočale, pogodimo pravu cedulju s PIN-om, odmantramo OIB, triput pogriješimo, sačekamo 10 minuta da smijemo ponovno probat ukucati PIN, mantru i lozinku... Bogati, cijeli ćemo dan bacat smeće! Plus kraj kontejnera će se stvarati redovi i građanski nemiri, a pobol populacije zbog ozeblina, sunčanice i još višeg tlaka zagušit će zdravstveni proračun.

Jedva čekam da vidim i kako će se superhikovi izvuć kad opet uzme maha stara navika anonimnog bacanja smeća kroz prozor. Predlažem nabijanje kompleksa kolektivne krivnje naplatom komunalne kazne cijeloj zgradi (uredno obračunate i raspodijeljene po broju članova kućanstva = dva nova radna mjesta komunalnog redara i tri referentice za mandatno kažnjavanje po svakom stambenom bloku = fiktivni pad nezaposlenosti od 2% na razini države!). Mogle bi se uvest i državne stimulacije za denunciranje susjeda (jedna referentica po kvartu, prava sitnica; eno, rođakova mala već tri dana ne može nać poso pa nek prima žalbe i dojave).

Ima tu prostora i za širenje mafije: skupljanje anonimno bačenih vrećica po dvorištima i zlurado iskrcavanje prikupljenog materijala pred nečiju kuću u sklopu lokalne vendette na primjer (što će otvoriti dodatna uskočka radna mjesta).

Da bi se potaklo dopunsko zapošljavanje, predlažem da stariji nezaposlenici i mlađi umirovljenici po zgradama osnuju male neoporezive privatne biznise otkupa sitnog otpada za siću od privremeno zaposlenih susjeda. Noću bi ga za fer cijenu preprodavali mafiji iza kuće (naravno, ne bi pojma imali da je to mafija; uskocima bi tvrdili da su mislili kako je to isto kao otkup boca po dućanima).

Sve u svemu, ne bojim se toliko bankrota države. To nit' je upitno, niti je big deal – samo objaviš ogluhu na otplatu dugova u istom trenutku kad i većina drugih zemalja, pa MMF (ili već netko) proglasi globalni auzmeš.
Bojim se napuljskog sindroma, eto čega se bojim...

Možda bi bilo najbolje da vojska odmah počne odnositi smeće. Ionako je trenutno raspuštena na prisilni kolektivni g.o.

Praktična žena kaže...

Vidim da si temeljito proanalizirala situaciju. Tu se zaista pružaju neslućene mogućnosti, recimo uvođenje uličnih povjerenika za vaganje smeća, pa inspektora za nadzor homelessa koji kopaju po kantama (odmah da daju OIB i plate prirez na odnešeni otpad). Očekujem uskoro da i kanalizacija uvede naplatu odvodnje po težini (tu bi se moglo zaposliti sav višak iz gradske i državne administracije).
Mislim da bi tu mogli povući ozbiljna sredstva iz predpristupnih fondova...

ena kaže...

...što je još barem pedesetak novih radnih mjesta za voditeljice programa unapređivanja ovih ili onih eurokompatibilnih politika. Raspast ćemo se od produktivnosti u ovoj zemlji vladinih i nevladinih agencija i centara za unapređivanje ovih ili onih politika na brdovitom Balkanu. Očekivao bi čovjek, ako već ne kakvu praktičnu korist za radno nesposobno, birokratizaciji svijeta i života nevično stanovništvo, a ono barem kakvu Nobelovu nagradu za nekog od svih tih domaćih think-tankera.

Prijevod svjetskog duga - šlus.
Tema o ocjenjivanju boniteta kompanija prema kriteriju računovodstvene transparentnosti i pouzdanosti financijskih izvještaja - šlus.
Ja - šlus :)))

Praktična žena kaže...

E s tom trnasparentnosti i pouzdanosti smo sigurno u svjetskom vrhu. Ima da se vidi iz aviona koliko su nam računi čisti i uredni. Sve počevši od ministarstva financija naniže. Kako stojiš s paucima?

ena kaže...

:))) čistoća računa naših kompanija nažalost je 99% stvar uskoka, a ovu procjenu boniteta po strogoj metodi sad rabe najveći svjetski investitori i osiguravatelji od menadžerskog rizika (da, da, nema kod njih basnoslovnog menadžerskog ugovora koji nije skupo osiguran; mi ćemo se toga načekati.. jer koliko bi, recimo, po ovoj metodi stajala polica osiguranja za točnost i transparentnost računa ck-menadžera? tristo posto bedepea? :))))

pauci: hm... robotek spasio grad od atomske bombe, porazio zle i stigao do lađe koja će njega i dragu odnijeti u bolji život; no međutim... robotičica je odavno oteta i zaključana u kuhinji s dva lonca, jednom kuhačom i rešetkom na prozoru, a mali kreten usput je izgubio ključ koji je osvojio još tamo na drugom ili trećem nivou. I sad razmišlja - odigrat nabrzaka cijelu igru ispočetka i opet nabavit ključ ili jednostavno zbrisat bez robotičice uz argumentaciju da on ne nasjeda na te feminističke stereotipe.. pauci podlo šute; za tu odluku očito nema hinta

pustila sam ga da razbija glavu i dotle prevela ovaj roman o bonitetu i globalnom dugu.. u međuvrememenu, mali kreten bespomoćno sjedi navrh kule i pjeva...

Praktična žena kaže...

Jooj, kako me podsjeća na ovdašnje države vodstvo! No clue, no key a oni sjede navrh kule i pjevaju:))))
Možda kad lišiš globalne dužnike zraka i vode da proguglaš taj ključić, očito je robotičica dragocjena kad sjedi iza rešeteka i kuuuha! Što se tiče CK menadžmenta mislim da se tu nema što osiguravati: sve je čisto i očišćeno do zadnjeg centa i lipe, i kreditno zaduženo gore no Rvacka, moglo bi se reć da je to još samo virtualno kuća

robotessa kaže...

Kao što si primijetila, Suzi i Silvek našli su da imaju mnogo zajedničkog: recimo, oboma je popularnost u javnosti navodno viša od 67%. Ipak, Silvek je tu proguao knedlu, jer njezina je čak iznad 70%. Onda su se srdačno napričali u njegovoj privatnoj vili iz koje je, strogo po zakonu, najprije izbacio maloljetnu kćer osiromašenog pok. grofa i poslije je udao u Brazil (uz pomoć skrbnika-odvjetnika, koji mu je vilu i prodao za 1/4, a zapravo za 1/8 vrijednosti). Tu je pak Suzi progutala knedlu (jer je pok. ministar ipak bio samo pizza-majstor pa nije znao ni dva maloljetna dripca izbacit na cestu iz vojnog stana na periferiji a da se jedan od njih poslije ne baci s nebodera). No Suzi je laknulo kad je vidjela što Silvek namjerava s drugom legalno nabavljenom vilom u neposrednoj blizini: uredit će je i osnovati nevladin Centar za proučavanje slobodarstva i pripadajući Studij slobodne misli! Tu slobodu će financirati osobno, kapitalom legalno stečenim na medijskom i tržištu junk-dionica i subprime nekretnina /mletačke palače, ladanjski dvorci, hektari sardinijske zabiti.../. Suzi je odmah poslala SMS šefu cro-agencije za popis državnog vlasništva i rekla mu neka njegovih 12 agenata još malo odugovlače kad su već izdržali 20 godina rintajući k'o cucki na tom popisu. Ima neke ideje, rekla mu je...

b/ primijetiti da nam vojni piloti bježe u emirate umjesto da Šukiju ubiru smeće

c/ opeglat brdo košulja naraslo dok sam ljenčarila prevodeći sve po spisku (za trećinu plaće Biance ministrice bez lisnice)

d/ zazidat kuhinjski prozor na park
jer mi pogled previše bježi van i otima mi od radnog vremena :)))

Praktična žena kaže...

Jooj pa tu je stvarno bilo tema za pričati do jutra! Da je Suzi kojim slučajem prsata plavuša ne starija od 30, vjerojatno bi to mogli obaviti i u grofovoskoj ložnici, dok bi Borutek grizao nokte od muke. Nisam znala da imaju toliko zajedničkog iskustva u izbacivanju maloljetnika iz roditeljskih kuća. I ona je svojih 100 kvadrata platila ondašnjih 20.000 DEM, sve legalno baš kao i kod Silveka. Ne znam je li promaklo ali ostali smo izgleda prikraćeni za detaljan opis novog Silvekovog zubala. Kakav profesionalni šlamperaj!

ena kaže...

iju! a di mi je prvi dio koma u kojem piše da će robotek još malo pročekati jer imam prečeg posla

a/ pratiti SS ljubić

?!

zubalo: nije šlamperaj, nego se Faci nije dalo prići dovoljno blizu za vjerodostojan izvještaj; cro nounari izbačeni iz obaju vila zbog izrazite antipatije vlasnika slobodarskih studija prema njihovu pisanju

Praktična žena kaže...

Molim da se pitanje roboteka i njegovog ključa riješi do mog dolaska u metropolis:))) Ja ću donijet nekoliko krimića iz vatikanskih katakombi i knjižnica za razmjenu.
Zaboravih reći, možda je stvarno problem u lisnici, vidiš kako solidno ide gospođama koje je nemaju, iako sve izgleda da će joj je vratit u dogledno vrijeme.

ena kaže...

robotek update: he, he, dok je strina cmoljila da kad ćeš se vratit, da se s aloisom ne da živit i da će ona svisnut od dosade sa starim vragom i novinama ako ti sad misliš i zimi čučat na maslini, mali kreten ponovno osvojio ključ i svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje :) moš ga dobit čim se vratiš

a bianci će, naravno, dat i novce i lisnicu i bianco čekove samo da ostane u vladi. pa neće je valjda pustit da aktivira saborski mandat i izazove nove izbore sad kad se zaposlenost po vlad. i nevlad. agencijama napokon maknula s mrtve točke. To bi zgranulo i poziciju i opoziciju i ovce u toru, i uopće sve osim drive i vlasnice remote fundacije za promicanje upravljačkih politika.
e, čim mi sparka jedan od džipova pod balkonom viknut ću joj: bogati, bianca, di se uči tako igrat šah s Vladom, je l' u Centru za tajničke studije? Žena ih dere ko zver...

Praktična žena kaže...

Robotek je mali lukavac, zna on da bez dobre sarme nema šanse sredit sve one pauke. Ja se vraćam s brda čim klimatske prilike dozvole što znači da nema snijega, magle, kiše, poledice i da je astrološka prognoza povoljna. Što bi trebalo biti negdje ovog vikenda, možda.
Vidjelo se iz pogleda da je Bijela opasna mačka no znaš kako je s takvima koji obrću krzneni kaput, moraju dvaput češće ljubit dupe novom gazdi da ne bi završili kao kulturni ataše u Nepalu.

ena kaže...

pa, draga moja, budemo li čekali da se konstelacija posloži u svaku opisanu dlaku, postat ćeš rjeđa pojava od Haleyjevog kometa :)

jest, ima Bela u očima nešto zastrašujuće, onaj nepatvoreni generalni prezir koji se u zapadnijim svjetovima javnim osobama posebnim treningom briše iz pogleda da ne plaše općinstvo, ali ni slučajno iz psiho-profila jer je baš to, mislim, najpoželjnija osobina za zgrtače moći. Ne bi bilo loše da nam, za promjenu, takav jedan pelcer par godina posreduje kulturni krug poput nepalskog, bolje bismo mu sagledali onu drugu, hladniju stranu.. Premda bi Beloj ipak prirodnije sjela ista uloga u kakvoj sibirskoj privatnoj pseudodemokraciji...

Ovdje duboki minus na temperaturnom računu, na samoj granici da postane prehladno za snijeg pa da se prizori zamrznu do daske.

Praktična žena kaže...

Kod nas ugodna četiri stupnja iznad nule, snijega nema, malo kiše palo ali kao da i nije, a u daljini Učka i Ćićarija s alpskim ugođajem. Danas bi trebal doći još dva metra drva za kamin, mesar Dušan već prošao sa svojim kombi-frižiderom, mačke obilato doručkovale i sad spavaju po zaklonima oko kuće. Čini se sa je MI spreman za ovaj vikend pod uvjetom da prestane padati i da dežurni posole i zabibere Gorski kotar:)

ena kaže...

ne znam što čekaju ovi lumeni u Zavodu... kad su već otkrili kisele kiše, što ih priječi da smisle malo začinjenog snijega za vas potrebite stalnih putovanja :)

mali kreten po drugi put izgubio ključ! nemrešverovat! I give up! Stvar će te dočekat neriješena, uspiješ li ti to prokljuvit, očekujem gratis hint :)))
idem uzet nešto za smirenje - imam tu komadić zgodnog teksta o iPadu i tabletima (što zna mozak što su padežni nastavci!)

Praktična žena kaže...

Tabletići za mali stolić i na njima iPad? Opet izgubio ključ, pa to je slučaj za Aloisa, tako često čak ni mi ne gubimo ključeve. Drva stigla i gore divota jedna, sve šumeći kao kad vjetar puše u šumi. Naslagali ih pod nadstrešnicu na parkingu, odmah do auta ijuuu, jer vozač nije zbog blata htio ići do podruma. Sad će mačke imati gdje spavati.
Ako je vjerovati Talijanima, a mi se jako oslanjamo na njihove prognoze zbog onih kićenih uniformi i vojnih činova, u subotu će biti dobar dan za putovanje. Kakva je vremenska situacija u gradu?

ena kaže...

ključ: ma! izgubi ga zapravo na klasičan način i mi mu tu nemamo što prigovarati - od jedne robot-babe posudi kišobran jer će poslije, navodno, padati kiša. Proguta ga jer, umjesto u torbu, sve sprema u sebe, dakle i ključ je u nemu. Poslije izvadi kišobran, otvori ga i ključ nestane... očito, upao je u kišobran, a kišobran odletio s vjetrom; klasika... Al dok sam Jobsu heklala tabletiće, dosjetila sam se kako se možda može izvući bez ključa (doduše, tada će zauvijek ostati neriješena tajna sefa u liftu... hmmm.. javim ishod za cca 300 paukova i dva-tri labirinta)

grad: pernati autoriteti djeluju vjerodostojno (šmajser je šmajser) - daklem, blago zatopljenje; snijeg kaplje s nadstrešnice; vidjet ćemo što donosi noć...

huka iz dimnjaka: divota :)

drva kraj makine: kaaaaj?! pa je l' dotle došlo?!