utorak, svibnja 27, 2008

Zeleno, volim te, zeleno

Vijest: njemački znanstvenici uspjeli su napraviti bombu koja ne zagađuje okoliš. Bilo je u njoj nešto malo cijanida, ali su ga zamijenili drugom kemikalijom i to je još pojačalo njezin učinak. Zadnja verzija je potpuno ekološka.
Greenpeace i Zeleni sad mogu odahnuti.

63 komentara:

Anonimno kaže...

Jašta, tko živ - tko mrtav. što mari. Leševi su organski otpad, samo ih treba dobro dezinficirat. Ili duboko bacit. Ili spalit, ali to već ne znam... emisija plinova i to...

Praktična žena kaže...

@ena: jedan od razloga za ovaj nadasve human projekt je bio i taj što su se oni koji su rukovali bombama često ozljeđivali zbog iskri i kemikalija u njima. Baš mi je drago da je taj problem riješen.
Ti si sigurno u gužvi, Prvi odgledo film pa ću i ja njegovim stopama

Anonimno kaže...

A, evo, napokon se polako spremam doma, pakleni dan skupa s tim tramvajem, Pollackom, Jeremićem i bombama. Plus, provalilo da UN-ovci po Trećem svijetu siluju DJECU. U sklopu humanitarnog deala, pa ako klinci otkucaju nema kruha za obitelj i starci ih steraju od doma... Ma, muka mi od svega! Nemrem to još čitat i po blogovima, to bi bila dupla porcija.
Valjda toplotni udar... Pa svrati do Cara, ak se još ne čujemo... :)

Anonimno kaže...

Ovo je fakat preveč: zdravstvena oprana skup s košuljom, uredno iskuhana i totalno erased! Friško izvađena iz vešerice. Zamisli koja je to sad procedura po holdingu i Jukićevoj. *ebal ga luk, rekel bi vujča... Hvala Bogu da sam ju ipak oprala poslije, a ne prije razbijanja šaltera :)))

Praktična žena kaže...

@ena: Jesi ju stavla na štrik? Ajme birokracije sad! Tvoja? Novi šalter, nova službenica. Ne zna sirota da će imat loš dan:)).
Bila po kruh. Dolje u kotlini, rekla bih pasja ali Bobi leži na terasi, vrućina. Nemaš snage ni 5 deka dić. Na brzaka spremila fritaju i brdo salate i sad svak u svom čošku čita.

Anonimno kaže...

Blago vama. I Bobiju (pusa). Ja evo radila doma za portal, a sad krećem u redovno... a vrag će ga znat i što je više redovno.
Moja, nasreću :)

Praktična žena kaže...

@ena: Ajd, čujemo se kad stigneš i kad ja zalijem vrt

Anonimno kaže...

Evo, prošao prvi val

Praktična žena kaže...

@ena: ja dosad bila vani oko kuće. Došla Pia pa smo očerupale rajčice, stavile kolce i sve lijepo povezale u vigvame. Već se vidi jedan mali paradajzić a tek sam ih prije dva, tri tjedna posadila. Zalila cvijeće a ima ga mnoštvo. Sad nahranila mačke, tri su čekale pred vratima, i eto

Anonimno kaže...

OK Cat-woman, ni ja danas ne stojim loše, možda se čak izvučem u neko pristojno vrijeme pa odem na pivo s pravim živim ljudima :)

Praktična žena kaže...

@ena: a mi ovdje neživi, ha?! Ma na pravo pivo, jašta i to je muste have nakon ovakva dana

Anonimno kaže...

:) šala mala, viš da sam ipak došla doma, i da, pivo je već u ljevici...
splašila sam te s onim postom, je l' da? ali morala sam i sebe malo splašiti, previše je nerealna postala ova mala komedija, a vlastito je kamenje teško ali te barem drži čvrsto na bedastim vjetrovima virtuale... sjeti te tko si :)

Praktična žena kaže...

@ena: ma ime ti sve govori, nema tog vjetra koji će te odnijet! Bar ne virtualnog. A za one prave, dobro bi došla koja kila više :))

Anonimno kaže...

ITM je OK. Primjedbi nemam niti bih ih vama dala :) Cigan sjene, opet blog-mix

Praktična žena kaže...

@ena: VIP me zablokirao, da mu mamicu, čut će me sutra. Ajd žica još radi, al idu impulsi, neću dugo

Anonimno kaže...

OK, let+s call it a day... mislim, night :)

Praktična žena kaže...

@ena: aleluja, VIP radi! Stigao posao nešto za VI i prvi tekstovi za lokalni list. Ci sentiamo a pomeriggio

Anonimno kaže...

Došla s plate, uh! Sad doma radim za specijal, a onda peta noć. Allora, a pomeriggio...

Praktična žena kaže...

@ena: obavila poslove za lokalce, došao susjed i popravio mi ogradu na galeriji (rukohvat se otkačio), zamijenio potrganu dršku na motičici, zalila moje sve brojnije biljke, pa onda došla susjeda na jednu cigaretu i ošla maloprije. Još da nahranim mačke...njega već jesam. Samo naizgled puno vremena

Anonimno kaže...

a meni tek sad prvi predah od 16 h :)

Praktična žena kaže...

@ena: umrijet ću od vrućine ovdje gore, istopit se i pretvoriti u mrlju na podu! Pušim (za razliku od Prvog, kratki Valter) i rastjerujem noćne leptire. Ne mogu shvatit kako sam kao dijete mogla podnosit one paklene slavonske vrućine. Ali u ponedjeljak stiže klima, pa da vas onda vidim golubovi moji! Ovako sam ja invalid mozak mi napola skuhan a vi bistri i svježi ko rosa

Praktična žena kaže...

@ena: peta noć, 100 posto sigurna gužva, tko zna dokad ćeš. Ja odoh dolje na normalniju temperaturu i nešto popit da dođem k sebi

ena kaže...

A ja se smrzavam, redakcijska klima naštimana na 'sibir', a nemam vremena ni ustat da ju zgasim, ma nemam vremena ni za otići na -- OK, još pola sata i šlus, ne čekaj, kasno je to. Ak nemreš ćorit, napiši ovdje pa se još čujemo. Ajd...:)

Praktična žena kaže...

Ajd:))

Anonimno kaže...

Five o'clock and all is well. Ne želiš znati gdje sam bila i što sam radila, al bilo je piva i džeza. 500. broj...
Iza podneva, najranije :)

Praktična žena kaže...

@ena: Tanto brava, quanto intelligente! Bravo i za povod, i za provod

Anonimno kaže...

Pa mora se čovjek ponekad istutnjat, a ovo ispalo baš onako kako treba - red zeke, red muzike... Ali tajming čisti horror, ceri mi se ova hrpa papira na stolu... :)

Praktična žena kaže...

@ena: tajming, šlajming...ak' se tajming ne uklapa u tvoj društveni život fućkaš tajming. Lijepo prileć poslije ručka, pa onda uvečer navalit na gomiletinu

Anonimno kaže...

upravo... ali to znači opet domaći ekran umjesto vinograda, eto koji tajming :)

Anonimno kaže...

tajming mi anoniman :)))

Praktična žena kaže...

@ena: Šteta vinograda ali bit će koji drugi dan. Nemoš uvijek bit po planu. Evo ja stalno planiram da će mi susjed doć pomoć oprat onu baruštinu što stoji od zime, a on stalno ubacuje neke druge aktivnosti. Možda sutra, možda preksutra

Anonimno kaže...

Aj, aj, kaj to treba i PRAT? Pkaj nema pokrov?

Praktična žena kaže...

@ena: to je samo ljeti, zimi imaš do koljena baruštinu punu lišća a sad već i algi. Onda lijepo uzmeš onu stvar za prat aute (Alois se ne može sjetit imena), domestos i zidarske spužve pa udri. Da smo pri parama dali bi ga pokrit na automatiku pa ne bi bilo tak prljavo, no svejedno bi ga morali oprat. Ima bit čist ko oko. To je sve pola dana posla.

Anonimno kaže...

Pa dobro, ne zvuči tak grozno, osim, naravno, ak to ne moraš raditi sama.
ONA stvar za prat auto?! Zbilja ne znam ni u teoriji kaj bi to bilo, ali moj Alois se izgleda potajno zove Stepinac.
Zaspala kao klada, evo me kod papira, upravo se istutnjala kiša i sparina je sada još gora. Skokni do cara, možda on još zna nešto o onim stvarima :)

Praktična žena kaže...

@ena: blago vama, kod nas kiše ni za lijek pa moram zalijevati. A ono se zove miniwash ili viokotlačni perač ili tako nešto. Zašto Stepinac? Zvala VI tamo kaos, došao slatki i 4 sata čito bukvicu, kaže jedine prave novine 24, ajd opet u žuto.

Anonimno kaže...

o bože, priča se da je slatkom zbilja loše, al to je ipak tema za pivo

Praktična žena kaže...

@ena: jel ti to sebe redigiraš? Što je Prvim, jel živ i zdrav? Ošo u šumu? Zapio se? Emigrirao?
Osjećam se napušteno, ako se ne javiš uskoro odoh tražit društvo zločinačkih umova

Anonimno kaže...

Je, redigiram i sebe i tu hrpu na stolu, a pijani thompsonovci teturaju ispod balkona skroz me raspizdili pa sam na njih pustila Ivu Robića i golubove (mislim, u duši su to štakorčine pa će pasat). Plus sjetila se interpublikove sove na Trgaču i kako je kad sam bila mala to bila pokretna svjetleća reklama, a sad više i ne znam ni je li tamo ili ju ukokalo s onog niskog krova iznad Naprijedove knjižare.
Ne znam što je s Prvim, mene se više i ne sjeća, ostale mi samo šibice (neizgužvane) :)

Praktična žena kaže...

@ena: cijeli dan radne akcije, pripreme za sutrašnje veliko spremanje. Da, sova čini mi se da više ne maše. Al ja nisam pouzdana, rijetko prolazim pored onog sa sabljom što je izgubio kompas. Prvog vidjela, igra se po tuđim dvorištima, nas otfikario. A neka

Anonimno kaže...

A, što se može... :) Nego, mene pregazio debatni klub, nikako se iskobeljat :)))

Praktična žena kaže...

@ena. Vidim, vuče tema za jezik. Misliš pjesnici, ne prate oni mulj života, al vraga. Kaže mi susjeda njenog malog odvukli dečki iz razreda, a on se grozi čavoglavca. Veli ide vidit što je to zabranjeno. Pa to ti je kad su iz škola otkantali fašizam i antifašizam, a kolju ih s hrvatskim kraljevima dok ne znaju što je koji jeo za ručak. Mali inače ima kulju iz povijesti ispravlja ju već mesecima

Anonimno kaže...

E, a moj Mali uvijek imao pet iz povijesti i temeljitu dodatnu nastavu kod kuće. Jučer cijela njegova ekipa s Vrbe, be-haovci uključeni, izbojkotirali crno-T-shirtaše i otišli na provod po svojoj mjeri, bilo je sinoć i toga u ovom gradu. Nekontaminirani i dekontaminirani - čista nada. I svi rade i studiraju. Svi od jednoga :))) (i otuđili mi pol biblioteke pasmaterbalavu)

Anonimno kaže...

svo DO jednoga, naravno. Odoh ubit oko...

Anonimno kaže...

svI

Anonimno kaže...

Ajooooj, hvala na buketiću, savršen je :)))

Anonimno kaže...

mi u provinciji nemamo taj problem, tompsonovština konstanta, no, ako nadležne strukture pod hitno ne pronađu unutrašnjeg neprijatelja kome se i PRAKTIČNO može minirat kuća ili bar mu uzurpirat stambeno pravo, jebeš mi sve zaratiče od muke ako ništ drugo protiv mađara. jedan sveti rat za našu stvar bi lego ko kec na desetku. 100.000 dobrovoljaca za manje od 24 sata. ne bi stigli nadijeliti bajuneta kolka bi bila potražnja (pogledat priču u o njemačkoj zastavi kod Prvog op.aut.). Fakat sam sve više uvjerenja da što je osvojeno nožem i puškom nikada na dobro ne izlazi.

Praktična žena kaže...

@prvi: alo maestro! Mrkli mrak provincija, ali makar usitno. A ova naša zg mrakuša umnožena na 15.000 (toliko ih naime stane na Trg Republike bana Jelačića ako računaš da na kvadratni metar stanu četiri čovjeka ili onoga što se takvim predstavlja. Čitam sad baš kod nekog mladića lunda kako je sinoć zazivao gromove i kišu. Ja bih rekla sve osvojeno, jer nož i puška mogu biti jednako uspješno zamijenjeni novcem.
Pa gdje nam se izgubi? Morat ću ti jednom objasnit onu futrolu

Praktična žena kaže...

Kako Mađari večeras igraju, možda ćemo ih i napast:))

Anonimno kaže...

Fali ti nula u tisućama prije točke. Crne djece sinoć bilo 60.000!!! A mi već napali Mađare, al Pletikosa domaći izdajnik.
Ej!

Praktična žena kaže...

@ena: ne fali nula jel policija još prije 30 godina izračunala da na kvadraturu trga ako stoje 4 zvekana na kvadratnom metru stane 15.000. To što prema prigodi umnažaju i oduzimaju to nije stvar matematike nego wishful thinking.
@prvi: ajd majstore gledaj nać kakav posao u metropoli, tu se čavoglavci bar skrivaju po rupama dok im Bandito ne organizira kakvu terevenku, a onda opet odgmižu svako pod svoj kamen.

Anonimno kaže...

@prvi-stupanj: Usput, vidim da na jednom drugom blogu vrlo suosjećaš s političkom boli blogeričinom čiji se ŠNAJDERSKI ego literarno isključivo gospodski zgražava nad nekulturom neodgojene djece. Valjda zato što to ipak nije taj mrski kaj... e, stupnju, stupnju...
Što ono bi, dugi Walter?

Praktična žena kaže...

@ena: Ajd ne viči toliko na njega nije čovjek mislio uvrijedit kajkavce! Samo je htio reć da ono što je većina onomad izabrala to je i dobila, a mi drugi možemo samo pričat o tome da za to nismo glasali. *ebat ga živimo u tompsonovšiti, ma koliko puta ne glasali

Anonimno kaže...

JA glasam! Iako nemam za koga! Ne dam da prisvoje moj glas, da podmeću svoje glasove pod moje. A kad kažem da više volim pojedince nego narode, ne očekujem da mi pojedinci do kojih držim bacaju kaj u oči poput noža! Naravno d vičem, kad me boli.

Praktična žena kaže...

@ena: Znam da glasaš. Ja ne glasam, isto nemam za koga. I znam da više voliš pojedince nego narode. I moja su pokojna baba i djed, i otac, i stričevi bili kajkavci. I razumijem Prvoga kad kaže kaj. To je isto ko kad ja kažem was, ili kako se već piše, *ebo švajsana slova. To ne znači da ne podnosim Nijemce ili sve one koji govore njemački. NIJE mislio na KAJKAVCE. Jel lijepo reko da se slaže s onim ispod. A ti odmah zgrabila za krijestu.

Anonimno kaže...

moliću lijepo, ovaj upotrebljeni kaj je bio simbol, ne ljudi što ga rabe (kao i ja šta koristim pitaj crnog vraga šta ne sve), nego pokondirene metropole ( metropole koja je poslije Ferala prva, na tom istom trgaču u daleko večem broju tisuća nego sinoć rekla krivoustom glasno - NE)

Anonimno kaže...

Predrag Raos (propalica i pijanac): Strepite, strepite, strepite!!!
I ne gasi(te) Radio 1o1! (al prokurvo se u međuvremenu prilično)

'My kind of town, Zagreb is, my kind of town...' (Sinatra: Chicago)

Praktična žena kaže...

@ena: Predrag i brat mu blizanac Nenad (vidiš mogli su oni nastupit u kontra-spotu "a i moj brat također") samnom išli u gimnaziju. Lud, na prvom mjestu. A brat mu kemičar. Normalan.
To što je nama Zagreb, al što je i njima sve više. Kad budu idući gradski izbori ići ću glasat samo da svrgnemo razbojnika. I ne samo zbog poseljačivanja i prostakluka. Utrostručio mi cijenu vode, odvoza smeća, komunalnu naknadu i s mojim parama plaća čavoglavca!

Anonimno kaže...

I još po otvorenjima javnih garaža javno govori doglavniku si: 'Nama se dižu još samo rampe.'.
A žalit ću ja za njim... Majka za citate izdvojene sutradan po egidama novina.

Praktična žena kaže...

@ena: ne brini pobrinut će se vlast za nekog novog ministra jubito. Imaju ih u zamrzivaču, samo izvlače.
E sad, meni suta u SEDAM sati dolazi susjed pomoć oprat baruštinu. Mislim da sam se zadnji put u to doba digla ono kad smo išle u Graz. Zato vas sad nevoljko, bilo je ovo zanimljivo veče, napuštam. Gutten Nacht (valjda sam opet krivo napisala al znate što mislim) i lijepo sanjajte u boji

Anonimno kaže...

a koja to ŠNAJDERICA bila?

Anonimno kaže...

Pa ona u crnoj košuljici što ima butik s vjenčanicama. Jako dobar pisac ponekad, al sebeljubna do beskraja... Ona što pjesničkom objektu gura koljeno u kosu, tako nešto... od toga stiha nadalje ne čitam taj blog, al pogledam ponekad što ti čitaš... onako, zanima me...

Anonimno kaže...

skleroza je učinila svoje

Anonimno kaže...

@prvi-stupanj: ma, dobro, nije važno, a ni primjedba mi baš nije bila na mjestu, to JE bio otrov izdahnut u ljutnji. Hvala bogu na tvojoj sklerozi, ja mislila da samo eli i ja njegujemo Aloisa u pamćenju.