četvrtak, veljače 12, 2009

By paso doble

Broj komentara: 46:

Praktična žena kaže...

Slo i naopako nema druge nego iselit iz Evrope, zemlju prodat na aukciji katarskom emiru, pa nek se onda s njim objašnjavaju čija je Piranska zljevanka:)))

Anonimno kaže...

i tko ima dulju tradiciju čvarkarenja :)))

usput, ovaj paso definitivno nije alternativni izvor energije, ali zvuči vrlo 'bio'

Praktična žena kaže...

Vidim da prijete da će zaštiti svinjsku mast. Stvari su zbilja postale preozbiljne, je li na pomolu novi rat? Specijalci na Sv. Geri? Šengenski carinici na Macelju otimaju gastarbajterima kantice sa svinjskom masti istopljene ilegalno širom bivše države? "Delo" javlja o zaplijeni "6 tona svinjske masti skrivene u lažnim benzinskim spremnicima"...Na pomolu je svinjski rat:)))

Anonimno kaže...

il' to ili kuga, dakle svakako glad... ne bi bilo loše zbrisati u el paso

Praktična žena kaže...

U svakom slučaju nekamo gdje je dilema oko čvaraka već riješena. Ne znam smijem li to reći, a da me se ne optuži za saučesništvo, ali ja sam danas baš jela čvarke koje je susjeda prokrijumčarila s placa.
Mislim da je trenutak da pokupimo sve svoje ilegalne kotliće u kojima spremamo čarovniške omake na masti i na vrijeme zbrišemo s Kleka. A domani?

Praktična žena kaže...

Odoh ti ja, Santa Teresa dvije sreće grabi. Buona notte, sogni di mare:)

Anonimno kaže...

je, jer ak bumo praf, i Klek je blizu grane, sigurno je pod jurisdikcijom kakve tradicionalno masne šengenske službe i naši su čvarki prepovedani.
also, se slišimo zjutri
šengenska 'noč...... :)

Anonimno kaže...

aaaa, otud Sekspiru insiracija za "San šengenske Noci" i "Vesele Zene Prakticne"...!
Inace, od cvaraka najbolše obozavam tzv. "duvan cvarke" (meso je siiitno naseckano i nema masti, pa sve lici na duvan!)

Praktična žena kaže...

@finičvarak: a ja slavonske, kojima iscijede dušu, pa ostaju samo hrskavi čips-čvarci:)I još sam voljela onaj talog čvaraka u masti, mislim da to Slovenci zovu zaseka, namazan na svježi kruh, plus malo soli...:)

Anonimno kaže...

eee, a ja ti za tu zadnju varijantu volEm kuvanu govedju kosku, iz nje se izvadi moždina i namaze na hleb, posoli malo i majla uz dirucnu supu (kuvana sargarepa, pasternak, krompiric-dva, kuvano meso...)

Anonimno kaže...

P.S. majla = maklja
dirucnu = doticnu

malo prebrzo kucam , ponekad, a retko bas zagledam, slepac!

Praktična žena kaže...

@finnokusac: uf, da to iz goveđe kosti je baš bila delicija dok nam lude krave nisu malo pokvarile užitak!

Anonimno kaže...

(uf,jbmu, zato nesto ludim u zadnje vreme...)

Anonimno kaže...

@oboje!: pa dobro, lukulovci, što je ovo, ne može se čovjek ni na pola dana posvetiti recesiji i svjetskoj krizi međubankarskog povjerenja a da mu doma za stolom ne krenu bakanalije!
Budu li se ovakva prežderavanja ponavljala, tužit ću vas Pahoru i odmah vas baciti na goransku zimsku dijetu od sitno kosane bijele slanine i naribanog crvenog luka s raženim kruhom, majke mi!

/fitness, Branimirova, kuhanje, F-tekstovi... ovo bijaše prva veća pauza; još dva sata do današnjeg šlusa - nema šanse da se dam baš sasvim iscrpiti za te pare :))/

Anonimno kaže...

Šlus, šlus, šluuu-us!!!!!
He-he.... Di su ti čvarci i palačinci s moždinom?
...
Kaj?!! Nije ništ ostalo?!! Eeeee, bando lukulovska....

Anonimno kaže...

@Ena: tvoja pretnja deluje kao pocetak pravljenja francuske seljacke pastete! Ne zaboravi lovorov list i malo jetrice divlje svinje... A mozes nas gadjati i nekim jelom po sopstvenom izboru :)))
@Eva: Vec smo porazili protivnika, ali da si nam ti u pomoc stigla na vreme - EEEEEEEEEE, vidim ja, i masakrirali bi ga! :)))

Praktična žena kaže...

@finnchef: sreća je da jetrica divlje svinje ovdje nema za kupiti osim, ako nisi u kakvom dealu s lovcima. No i ona gusja, obična domaća, nisu loša za paštetu. Zadnji put sam je jela na Badnjak, napravili prijatelji iz Pariza (inače tvoje struke) i uz to su donijeli neko bajno slatko vino. Ne znam da li zbog vina ili sve zajedno, ali bilo je nezaboravno:)

@ena: procijenih da nećeš biti gotova do šlusa na Kleku, zaspala uz forenzičare i probudila se u tri. Htjedoh pitati jesi li ti u ovom stupu na koji se naslonio drIvo?

Anonimno kaže...

@finnoglade: kraj ovećeg lovorovog grma u dvorištu, prinuđena sam spomenuti list dodavati svakom jelu koje ga iole podnosi ili se viška riješiti raspisivanjem kakvog klasičnog pjesničkog natjecanja na otvorenom. E sad, pitanje je što čovjeku teže pada na želudac: višak lovora u jelima ili višak lovorika u ovjenčanim glavama. Ček da razmislim... (...) Razmislila sam! :)))

/op. kva. - Ono nije bila Eva nego Ena u svom E(vo me)na obličju. Eva bi, mislim, tu svakako dodala pjenicu od parmezana i Guernica-gulaš :)/

Anonimno kaže...

@eli: A jah, malo sutra! Zaobišla ja drivino stupovlje u velikom luku (i češnjaku) kad me već pustilo da biram :)))
No, ne boji se drivo za me, neću puno bolje proći ni na državnom potpornju. Kakve sam sreće, kad ja dođem na red svi će ti hramovi već biti sravnjeni sa zemljom i trebat će dubinska arheološka iskapanja da se nađu makar i okrhnuti tragovi nekadašnje mirovinske kulture.
Zapravo, to će tada biti osnova javnih radova kojima će future drivo obama rješavati 99-postotnu nezaposlenost. A mirovine će se valjda isplaćivati u državnim obveznicama s rokom naplate isključivo post mortem, na šalteru štedionice 'Novčić svetog Petra' pri Središnjoj riznici Kraljevstva Nebeskog.

Anonimno kaže...

http://www.jutarnji.hr/kultura/knjige/c/art-2009,2,11,,151772.jl
Nešto za cure s Kleka.
:)

Anonimno kaže...

@eva: hmmm, zbilja zanimljiv tekstić... ovo s terminom možda ima neke veze i s prozapadnijim računanjem vremena, no ono što zbilja impresionira su uroci kao metoda depilacije :)))

Praktična žena kaže...

@eva: Sramota! Pretekla nas konkurencija sa svojim PR-om! I kakvi su to sastanci u 11 ujutro? Kava u kafiću kod "Štrige Marije" u Lanišćima? Vidim ja da se tu ništa ozbiljno ne kuha u kotliću samo zabadaju špenadli. A vješci? Ček da se triput okrenem oko sebe:)

@ena: dalekovidna odluka, ovi s povlaštenim stupom naivcima spapčili drugi i svejednako se drže za novčanike, računaju do mirovine će dudeki zaboravit za koji su se držali.
He,he kod mene baš danas potražnja za lovorom.

Anonimno kaže...

stup-dva etc.: vidi današnji Deanin intervju na bezgrešnjakovom portalu
plus veli nesuđeni drivo jurčić da je bankrot u svibnju

/ja ću rađe triput pljunut/
...

štrige at štriga time ak ne zaspiš, dotad imam još dva teksta za F. :)

Praktična žena kaže...

Ja više vjerujem guvereneru a on je lijepom buletu rekao da će bit knap do 6. mjeseca a da će onda stvari krenut nabolje.
Zvao barba, da gdje smo već no mi odgodili do idućeg petka zbog nekih administrativnih obaveza. Bila susjeda s informacija (sve dobro osim dvije kulje zbog Ilijade i Odiseje iz hrvatskog), MI došao upravo s ručka s mojim bivšim partnerom, profesionalnim savjetnikom za sve medije i ekipom i sad nazvala VI i već pola ure s njom klafra na telefonu. Javim se u klekovsku uru:)

Anonimno kaže...

šljusnuh ga za danas :)))

dalekovidnost: he-he, katkad bi bilo bolje da je nema, ali što se može... primjereno za dob :)

guverner: nadam se samo da proračunske rupčage, tsunami otkaza i bijeg u socijalu neće dotad demantirati i obično realističnog Rohija /nije se ni Ljubo baš usudio izravno proturječiti, samo je radi maljanja vraga na zid preskočio 'knap' i odmah mu ispalo mjesec dana bez pokrića/;
drivi zbilja krede niotkuda, a bojim se da samurajske dionice ovaj put neće naći kupca - ovo je, izgleda, pogubnije nego sam rat /nadam se da ova horror pomisao neće pasti na pamet i nekom mračnom umu koji ima nekakvu stvarnu moć/

Si škicnula Deanin intervju s dišicom Ekonomskog instituta? Mislim, ti u Institutu su isto mustre za sebe, ali kvragu, nešto valjda ipak znaju, a shuki i poli su ih otpravili s Ekonomskog vijeća više-manje ko idiote; pa što će im onda to vijeće uopće!?
Plus imam dojam da mlada dišica teško dolazi do konkretnih podataka.

Praktična žena kaže...

Pogledala intervju jasno mi je da se ekipi Sa-Šu-Po ne sviđa kresanje budžeta. Kaj sad, vraga, ponovo računat i pogađat se a taman su se ministri lijepo nagodili! Bolje da cijeli paket rikne odjednom pa ćemo se onda lakše dogovoriti. Natjerala bi ih, bogami, da 48 sati gledaju Opru koja već tjednima objašnjava američkim domaćicama da se moraju pokrit s onim što imaju i reorganizirat obiteljski život prema mogućnostima.
A Vijeće je pero u DrIvinom lovačkom šeširu i nema ga što škakljat po nosu.

Anonimno kaže...

Imam dojam da je drivo razvilo par autoimunih bolesti u zadnje vrijeme. Pobolijeva, pobolijeva, c, c, c... Samo, neće to u pilanu dok sve nas najprije onamo ne otpremi...
*eeebote, i abramovič, čujem, naglo osiromašio, mora da su ovih pet-šest kojima smo de facto prodani u roblje još prije prošlog Božića spali na prosjački štap, još ćemo biti sretni uspiju li nas bar dijelom prodati na kakvoj tržnici robova; ostatak sigurno neće hraniti iz svog prošupljenog džepa. Bogati, morat će nas strijeljat ili potrovati, al nemaju više para ni za plin i streljivo, tako da, nagađam, ipak igraju na glad... barem u većim gradovima.
A kad smo već opet kod klope, lovor ti je kod cara na šanku, da ne žicaš po susjedstvu :)))

Praktična žena kaže...

DrIvi na glavu pao drugi stup pa se pretvorio u težak slučaj Regarding Henry amnezije. Za pola godine zbrisat će u Salzburg i pitati:"Koja Hrvatska? Ja prodajem porno fotografije bugarskim novinama!" A ja sutra idem na plac pokupovat sjeme za sve povrćke. Ima da ovog proljeća zasijem cijeli vrt. I naručit još desetak metara drva, kad smo već propustili završit solarno:)
Hvala za lavriku:)))

Anonimno kaže...

nema na čemu, bilo mi je zadovoljstvo :)))

drivo je tak iz temelja zatreslo stupove da sam danas jednostavno morala oprat prozore radi boljeg uvida u stanje na zg-burzi.

Izvješće za Valentinovo u 02.15 ujutro: Još stoji. Ali na špicama na vrhu noćas su, mimo običaja, upaljena sva tri crvena protuavionska svjetla; mora da se očekuje i napad iz zraka.

Idem sastavljat reduciranu listu za plac: samo lorber i mešancija!

'noć, bogme, nema šta!

Praktična žena kaže...

Vidi ure, ja se zaigrala, prespavat ću jutarnji kolegij istarskih štriga:))Buona notte, principessa, domani e un altro giorno:)

Anonimno kaže...

malo eF-ala, malo kuhala... idem sad ubit oko. U 18 imam dogovor za kavu :)
javim se u pristojan klekovski sat
u međuvremenu, braćo i sestre, ne pretjerujmo u jelu i pilu :)))

Praktična žena kaže...

Za pilo ti mogu jamčit, ali što se jela tiče...teško:)

Anonimno kaže...

ja bogme već pri kakau, vani je STU-DE-NO (c-c-c-cvok...)

Praktična žena kaže...

Duga kava:))) I ja se jutros smrzla ko neka stvar. Šiba sjeverac a onda i temperatura nekako zimska:)

Praktična žena kaže...

Baš sam sad odgledala neki zgodan film o Parizu, u jednoj od uloga i tvoj liebling Ben Gazarra:))
i pročitala Antu Markovića na Feralovom linku desno. Ne mogu vjerovati da ima preko 80 godina i da još radi punim tempom. Doduše, otkad ga pamtim uvijek je u restoranu u kockici jeo samo lešo meso i blitvu:)

Anonimno kaže...

AM-a već pročitala, ali, ah!, kako ću sad zaspati kad znam da sam propustila Gazzaru?!! Čiji film, Nicka Cassavetesa ili main stream prudukcija (u kojem mi slučaju i ne bi bilo tako žao)?

Praktična žena kaže...

Francuski, ali vrlo dobar, no nemaš što žaliti gledala sam ga na holandskom kanalu, mislim da je to neki noviji, rađen slično kao Love Actually, niz priča, puno poznatih glumaca....Sad baš završio (i opet) "Miris žene", tek sam sad primijetila da na odjavnoj špici ide Prodavačica ljubičica:))

Praktična žena kaže...

Jutros me u seda i pol digla neka MI-ova rođakinja, Violeta i ona, i već napola spavam. Odoh i ja, good night, sogni di calore primaverile:)

Anonimno kaže...

Hvala bogu, film je očito jedan od tih novih francusko-holivudskih komercijalnih bastarda, sasvim nevažnih. Gazzara je sklon lakoj zaradi na jednoj strani da bi onda mogao raditi indie i kazalište. To je pokupio od starog Cassavetesa. Napokon, čudilo bi me da stari glumac želi još nešto bitno reći, tu je već sigurno na snazi ona 'Nemam ja što reći svijetu' faza. Sa sjajnim pripadajućim dodatkom. :)))

Kreće pakleno F četverodnevlje.
A onda ću i ja obići sjemenarne, raspitati se ima li dolje na otoku kakva dobra duša s frezom i otići sastaviti dvije-tri pokusne gredice ispod onog lovora. I što ćeš bolje!? :)))

Praktična žena kaže...

Film je u stvari bio vrlo dobar iako sam vidjela tek zadnju trećinu. Zove se "Paris, je t'aime" i remake je jednog očito vrlo uspješnog francuskog filma. U američkom objašnjenju piše art film/foreign što je već samo po sebi preporuka:)))
Sjeme nego što, vrt će dati sve bitno, pogotovo ako je zemlja na kojoj se nije sijalo. Čovjek se mora pripremiti za recesiju jer kad vidiš kako ovi naši odmahuju rukom jasno ti je da od njih nemaš što očekivati

Anonimno kaže...

to je jasno ko dan i ne gledajući :)))
ali, mislim si, krajnje je vrijeme da se starta barem onaj ćup sa začinskim travama
a zemlja je ona na koju je baka odavno uprla prstom i rekla: Evo, tu bio sve raslo.
Jadrankin i Lukin vrt ispod, s druge strane zida, je bajka.

adj, idem dalje štepat; jučer iskamčila slobodno popodne, F. na to odmah gleda kao na prekomjerno zaduživanje :)))

Praktična žena kaže...

Ben, odoh ja gledat film:)

Anonimno kaže...

Javi se ako ne zaspiš. Imam još jedan komentar za F. Bez beda - sjajan autor, no bit ću budna do klekošlusa :)

Anonimno kaže...

dobro podne, vesele gospodje blogovske... Vidim sve je kod vas u redu a vidim i da igrajuci par ne posustaje! :)))

Anonimno kaže...

Oooo, još boljih pola jedan Tangofinne! Kod mene krkljanac, a vidim i kod Praktične. Ako ona danas ne posta neku pauzu za ovo dvoje, ja ću im postat vrtni bajpas da skinu cipele i zalegnu u kakakv hlad. I nešto prigrizu... :)))

Praktična žena kaže...

Evo stavila bajpas za ovo dvoje, iako mi se i oni uklapaju u trenutnu gradsku smrzavicu:)