ponedjeljak, veljače 16, 2009

Bypass na minus tri

U ovome trenutku četvrtina Zagreba se smrzava ili bijedno grije uz priručne električne grijalice. Pukao magistralni cjevovod, potopio toplanu a direktori preporučuju „alternativne izvore energije“.
Koja vražja alternativa može biti osim struje? Mogu, recimo, za zagrijavanje otići bacat kamenje na Bandićev ured. Priključit se vatrogascima i izbacivati vodu iz postrojenja u toplani. Ili, ako su penzioneri, sjesti u ZET-ov tramvaj i vozit se s kraja na kraj linije. Mogu se, također, okupiti ispred Toplane u Zagorskoj i naložiti veliku logorsku vatru od računa za grijanje. Ili zavući pod poplun i demografski obnavljati Hrvatsku, no to je stvarno kratkotrajna mjera.
U cijeloj toj gunguli gradonačelnik izjavljuje da će u znak solidarnosti s građanima on „biti na nogama 24 sata“! Mislim da to nije dovoljno: prava solidarnost bi bila da on to vrijeme, dok njegovi dečki ne otklone kvar, provede na rukama.

Broj komentara: 35:

Anonimno kaže...

Zapravo, nek pleše na rukama, a mi ćemo na njega prištekat centralno!
Jer iz ono dvoje iz prethodnog posta zbilja smo iscrpli svu alternativnu energiju obiju Amerika, a tko zna kad će se bioenergetičari iz tvoje ulice opet oblokat i počet s besplatnim bioemisijama...
Ne da ja imam ijedan od tih problema, upravo suprotno: mene danas peku na tisuću F i ovo je samo opaska napisana luđačkom brzinom dok nastojim povući dva dima i eksati kipući kapućino pa brzo natrag. Na desktopu još četiri tvrda oraha, a noćas još stižu i isprinti :))

to be continued pod sljedećom čik-pauzom...

Praktična žena kaže...

Nadam se da će u ovoj općoj energetskoj krizi tvoje baterije izdržati ovaj pakleni šlus. Forza e coraggio:)

Anonimno kaže...

grazie tanto (just flying by; Mach 1 minimum) :)))

Anonimno kaže...

Inace, posebno me raduje sto sam uznapredovao u 'Tanga-Finn'...Hvala, Ena :)
Ono, da li su tange finne ili nissu, ne bih umeo ipak reci, nisam probao...A da ne zadrzavaju puno topline - eeee, to mi zvuci verovatno... Dakle, gradonacelniku koji igra na rukama - tange na celo navuci, pod hitno!

Praktična žena kaže...

@Finne: Tom tukcu bi valjalo navući škarnicl na glavu da ne moramo gledati njegovu umišljenu facu i slušati mudrosti tipa: "Neka pravna država odradi svoje..." Kad god nešto usere, a to je otprilike svaki drugi dan, mudro se ustoboči i izvali tu frazetinu a pritom od pravne države ni p.
@ena: štepaj dalje, ja odoh naći neki suvisao film ili barem jednog temeljitog serijskog ubojicu:)

Anonimno kaže...

@TangO(&Cash?)finne: Znam točno i koje! Ima taj jedne kupaće u kojima se slikao za narod na gradskim bazenima, nisu baš tange, ali na slikama se ponašaju kao da jesu, ako me razumiješ :)))
I ako baš inzistiraš, možemo te zvati i TangAfinnom, premda sam ja mislila na ples...
Ha! A možda ti misliš na posljedice! Zapravo, nije nevjerojatno :)))
Plus ona žnorica možda i služi za prikapčanje na grijanje...

@eli: F-u objavih šlus. Obnevidjela!

Praktična žena kaže...

@ena: Pisale istodobno, he. Dobro s tim tangam bi herr Freud imao posla ali nećemo o tome:)) Kad smo već kod gradonačelnika koji nije u stanju složiti prosto proširenu rečenicu, si vidla, Linek dobil nogu? Valjda upravi bilo preskupo plaćati trenerske savjete tipa: "Idemo sad gol za dol" i "Idemo sad za Hrvatsku" pa su ga elegantno udaljili.

Praktična žena kaže...

corr: tangama, "gol za gol", *bi ga trebam izgleda nove naočale:))
Sad definitivno startam metlu i: pojehala:)) Buna notte, ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ:)

Anonimno kaže...

"@TangO(&Cash?)finne: Znam točno i koje! Ima taj jedne kupaće u kojima se slikao za narod na gradskim bazenima, nisu baš tange, ali na slikama se ponašaju kao da jesu, ako me razumiješ :)))"


Hahaha,TangENtA! Kako intrigirajuci nacin da se kaze: "guza gace zvace" :)))
Makar, ja ti mislim da je on covek koji se previse ne...tangira :)

Anonimno kaže...

@finne: tang ju veri mač :)))

@eli: za brzinu ovog preleta nisu još ni izmišljene mjerne jedinice. F!F!F!

Praktična žena kaže...

Fly by F., never mind, danas je valjda F. dan:))

Anonimno kaže...

Doma! A tak je zima da sam se vozila do CK :)))
Plus, u ta dva sata što sam bila prek ceste, VI mi uvalila tekst mailom, a Viki šutke dodao još dva sjedeći mi iza leđa i zbrisao. A ja ponijela doma naramak printeva nadajući se da je s tekstovima šlus. I sad gledam u to brdo, što na stolu, što na desktopu, i mislim čime li ću ga? Nožem? Bombom? Bacačem plamena? Pa rekoh - ma ne dolazi u obzir. Danas više ni slova, neka se gg Ameri gone.
:)))

Anonimno kaže...

Iii-iiisuse!!! Linek je dobil cipelu dok nisam pazila!?? Sad tek vidim! No, nazdravlje, sad će po Saboru srat u direktnom prijenosu, a tam nema ni tajmauta dok Luka ne pozove!!! A zna se kad je to: u 32 sata i 72 minute točno, dame i gospodo zaTupnici!

Al nije to ništ! Tangaš na rukama najavio da odmah čim Toplana prošljaka on u ZGu organizira svjetsko prvenstvo u skijanju na vodi. Onoj iz Vrbana. Tak da se na rtl-u uživo vidi kak natjecatelji dobivaju kugu, šugu, lepru i koleru. Zatreba li, poplavit ćemo i Arenu vrbanskom slavinskom kaljužom. Em sme Slavini!

Anonimno kaže...

Jaaaaooooooooo...ne odoleh, ovo sam morao preneti, nasao na jednom blogu!

PREMIJEROVA IZJAVA:

"Danas smo na rubu ponora, ali uz nove mjere napravit ćemo korak dalje!"

:)))

Praktična žena kaže...

@finne: Bogme i mi konja za Bijelu kuću imamo! Uostalom zar nije izborni slogan bio "Idemo dalje!"? Eto, čovjek ispunjava obećanja što je, priznat ćeš, u balkanskoj politici rijetkost:)))

@principena: skijanje na vodi? Valjda ćemo i za tu priliku morat sagradit par hotela na samom Jarunskom jezeru, nekoliko petlji i dakako proširiti jezero. *ebi ga kad je netjak Marko baš kupio novi bager, a znaš ti, rođo, koliko košta bager?:)

Anonimno kaže...

@oboje: eeee.... aaaaa...
a trebalo bi sagradit i (viseći) most za bageriste, da se odozgo iz bagera mogu gledat posljedice koračnice dalje, pa onda konjušnice lipicancima iz rođine ergele 'Bijela kuća'... pa hipodrom oko skijališta na mutnoj vodi, pa kompleks kladioničkih zgrada 'Korak dalje', pa naplatne kućice za mostarinu, skijarinu, sanjkarinu...
...ima posla... eeeee... aaa..

Anonimno kaže...

Ja se nesto mislim da nije covek samoinicijativno odlucio svoju zemlju preimenovati u 'Provalija'? To bi dalo izvesnu , makar malicko iskrivljanu logiku doticnoj mu izjavi..
A i ne bi to bilo prvi put da neki preCednik tako nesto pokusa - o'ma se setim 'Secerka Od Srbije': umesto da postane 'druga Svajcarska', zemlja postade puna secerasa...

Praktična žena kaže...

@finneko: Provalija već je, a mi se svi držimo svatko za kakav odvaljeni korijen poluiščupanog stabla i samo je pitanje trenutka kad ćemo ljosnuti. Veliki gazde i njihove političke sponzoruše već su osigurali svoje spasonosno uže, tko švicarsko, tko kajmansko i djevičansko, a nama toplo preporučuju da se opustimo

@ena: kladionice obavezno! Pa tko je vidio sportski ivenat na kojem kućni prijatelji ne mogu zaradit ni pinku? Osim toga, svi će se banditosovi birači odmah složiti da voda mora poskupjeti, pa ne može se svjetsko prvenstvo održavati u plićaku, ne?

Evo ovdje link na Baretića u novom Nacionalu, na temu mentalnog zdravlja ovdašnjih političara i javnih persona:

http://www.nacional.hr/clanak/53521/svit-ide-u-niku-stvar

Anonimno kaže...

@finnetou: a šećerane rasprodane... :)))

@eli: ronim na zadnji dah

Anonimno kaže...

E, da! U Srbiji jesu prodane! I to mislim da su kupljene od strane nekakvog 'tajkuna'(to jest mafijačine nekakve...)..kao fol: "domaći kapital"!!!(moš se misliti kako je nastao taj 'kapital' - čak to nisu bile niti "ovce koje su pojele ljude" - nego vaške mafijaške nasisale od krvozednih ovaca ...

Anonimno kaže...

@Finne: mafovi kupuju za Europljane... zasad nas sve izvlače odobrene EU kvote, ali kad uđemo, Evropčani će jednostavno pozatvarati ovdašnju konkurenciju (dugačka priča), ako se naši u međuvremenu ne preusmjere u proizvodnju sirupa i sl. proizvoda s dodanom vrijednošću... baš da vidimo hoće li sadašnji 'vlasnici' u to ulagati :))) (a sad im je i blažena kriza ispričnica! ***bote, ta će pobit više ljudi nego A-bomba)

@Eli: trrrrčim u CK!!! Ciao

Praktična žena kaže...

Mislim da je izlaz u šećernoj repi bez šećera:) Kad Evropčani ovdje stignu bez pasoša pozatvarat će sve što još nešto proizvodi i napravit isto što su nove gazde napravile "Plivi": rasturiti i zatvoriti. Neka nas u EU, kog će nam vraga šećer

Anonimno kaže...

A imamo i med! Naime, ak i to već nije zaštićeni zlo-proizvod pa nemamo postšengensko pravo na proizvodnju pod prijetnjom veta i svezloreferenduma! Sadit možemo kol'ko hoćemo, ak nam je do toga. 'Ja posijah reeee-pu, reeee-pu, EU veli - mak!'
p.s.
Kaj je strini pozlilo ili kaj?

Praktična žena kaže...

Nemam pojma, ali mislim da se nešto duri:))) Mislila sam da ćeš dreždat do jutra u CK. Odoh sad na stanicu i druženje s nekom MI-ovom rođakinjom na proputovanju

Anonimno kaže...

OK, javim se po povratku iz CK /produljilo nam rok do večeras:)/

Anonimno kaže...

šlus šlusova!!! krepana mačka

imaš pozdrav od strine

stipe prepisuje, srećom dano mi da me mine ta čaša, barem uživo (nismo ni palili multimediju)

odoh na miru pročitat baretića

tvoja eni

Anonimno kaže...

Pročitala!
Isuse! To kaj Stipe prepisuje, to mi je jasno, al da bi Rene išel tako prozirno prepisivat... nemrem doć sebi! Daj brzo zlovenske mirišljave paške soli!
Preostaje nam samo nada da će se m. Baretique pokazati dobrim prognostičarem i da će se sljedeći kolektivni Secretary General zvati prakticna_zena_blogspot_com...
Jer stup je stup a Narodi su ipak Narodi (barem za našega života; premda se ne volim sjećat kaj se dogodilo kad su još igrali liga-sistem kod franjevaca - puf, i nestadoše ko Copperfield!)

Praktična žena kaže...

Taman ja ošla, ti došla. Mislila opet vas uhapsilo iza ponoći ili ste ošli na pivo! Uhvatila gledat neki bezvezni film i...znaš već :))

Anonimno kaže...

I ja zapala u čudan cirkadijski ritam: budim se u ne znam gdje i ne znam kad. U pravu si, to se u sliku ušuljava prvi čuperak proljeća (nepočešljano derle), a F-šlus mu došao kao naručen da mi ispremiješa lončiće :)))
Danas ništa nisam napravila! A na ne-F strani narasla gomila poslova. Tja...
Natrag spavat!
Svratim poslije na pivo.

Anonimno kaže...

Nestalo piva!!! Kad prije? Koji je danas dan?
/sigurno je petak, kućne zalihe izgledaju ko Taklamakan, moram počet zaključavat i špajzu, ne samo frižider../

Praktična žena kaže...

Sve pod ključ, nego šta. Ma nema veze dobar je i kakao:))) Trebat će nam nešto toplo jer moji prognozeri najvljuju snijegove, doduše čini se da se sve ispadalo u Srbiji, njih tamo zatrpalo, morali zatvorit škole mo'š mislit što je klincima teško palo

Anonimno kaže...

A pljuge već skrivam kod susjeda! Naime, Oni su prestali pušiti!
Tako da sad svi pušimo iz moje kutije...
Maloprije otvorim zadnju i lijepo zamolim nek' ode netko do vjesnika po cige... A ne, kažu, mi nećemo pušiti, a tebi je kutija dosta do sutra! Tak da sad svakih pet minuta naizmjence dolaze, zapale i odu. Pa ću iza ponoći ja vozit do Prisavlja po pljuge. A narkići će se opet snebivat 'goooospođo...'

Praktična žena kaže...

Predlažem da im pri svakom dolasku do tvoje kutije citiraš ekstenzivno VI. Znaš ono: tvoja crna secirana pluća će visit na konjskom repu naopako okrenutog bana a ako i preživiš slijedi ti doživotni zatvor u kome ćeš bez lijekova umirat od raka...

Aaaah, pao mi je kamen sa srca! Sto posto ulazimo u EU! Evo Jandroković već počeo mijenjat sve žarulje u ministarstvu onim štedljivima. Ima Slovenci da se smrznu od šoka!:)))

Anonimno kaže...

Hmmm, a ja mislim da se to Jandroch uoči utorka uvlači Žbogarju in Idriji s tom živinom rasvjetom :)

Osim toga, imam blagi dojam da su se i Pahor i Žbogar smrzli kako će za mjesec i pol imat referendum htjeli-ne htjeli.

Zapravo, nadam se da će ga imati - zvuči više kao Drang nach Osten nego kao najdemokratskiji od svih demokratskih instituta, a croland će biti prisiljen okrenuti se socijalnim problemima i ekonomskoj pameti... i pokušati se spašavati na osnovama zdravijim od nato-eu-sad... Kojim? Ubij me ako znam. Sljedećih deset godina ionako će se zbivati samo revizija sadašnjeg svjetskog poretka i pitanje je što će 20-ih godina 21. st. isplivati kao nove vrijednosti (ako uopće išta ispliva). Nimalo ne zavidim našoj djeci: s rtl-a i facebooka ravno u veliku depresiju br. 2
A što se nas tiče - ma, znaš kaj! Još tih par godina pratim ih sve s pola oka preko plota, i to samo ako mi plate, a onda se definitivno okrećem moru, vrtu i vinogradu. Bude li makar malo sreće, neću znati ni kako se zove sva ta bratija, domaća, zlovenska, evropčanska, američka, svejedno...
Sve što su uspjeli smisliti poslije 1945. je sida, medijska sida i burzovni AIDS!

Praktična žena kaže...

Ako naprave na to i na ono referendum zabit će si takav autogol da će bit grdo za gledati! Pa od svih stvari najmanje nam se ide u nato. Onda će zlovenci umjesto ovih morat poslat svojih pet-šest hiljada vojnika u Irak i talibaniju pa nek onda ginu kad su za to na to glasali. A kaj se naše perspektive tiče imam bajapas:))

2009. veljača 21 00:55