ponedjeljak, lipnja 08, 2009

ena: u potrazi za (i)zgu(b)ljenim bojama :)))

-







@finni balkon za poeziju...

...i jutarnje novine u sezoni kiša.


(prostim okom, još prostijim uhom):

Džezva i šalica na zadnjoj stranici: brejking njuz.

S terase betonske soc-grdosije, poludesno, poslije doručka trešti popularna glazba. Prezentacija posteljine samo što nije počela. Gosti su o iventu obaviješteni jučer po plažama, lecima s odgođenim djelovanjem (egzibit A: leci na tratini; egzibit B: leci u krošnjama crnike). Sada liječe friške opekline turbo-folkom i besplatnom kolom, zauzvrat spremni saznati sve što su oduvijek htjeli znati o antialergijskim svojstvima čiste runske vune. Svaki drugi na odlasku ostavlja tri čeka (prvo dospijeće 'tek u rujnu'; e, he, heee, gdje je još rujan!) i napušta poprište s polarnim jorganom na grbači.


Stranica 41-10: sport, kultura, spektakli; ljubavni horoskop.

Ravno dolje, narančast do koljena, tata poteznom mrežom briše tragove meča s teniskog terena. Dijete se po peti put baca na beton uz aut liniju: 'Voljo andare a spijađa!!!, Voljo andare a spijađa!!!'. Reš pečena mama pije kapučino kod iznajmljivača reketa. Iznajmljivač kul ko špricer. Galebovi kopaju po smeću.


Stranica 9-8: vanjska politika, ekonomija.

Ukoso slijeva, tim fitness animatora stiže na sekciju šumarka iznad plaže. Dvije-tri Mađarice, Slovenke i Čehinja spremne su 15 minuta skakati s instruktorom na acid rok iz bum boksa. Ostali vrišteći skaču u Mediteran kakav je nekada bio.


Stranica 7-2: s Pantovčaka, iz zemlje; crna kronika.

Susjeda sasvim slijeva, operna pjevačica u miru, doziva sestru, susjedu zdesna: 'Bi-seeeeeee-raaaaa, šta'š danas kuvaaaat?!!!!!'

'Filovanuuuu paprikuuuu!! Čim se Rade vrati s Hitne pomoćiiii!!!'

'A jeeeeeel?!! A šta je biiiiilo?!!!'

'A niiiišta, snaaaha opet imala slom žiiiivaca!! Šta nisi čuuuula?!!!'

'Neeee, ja spaaaavala ko zaklanaaa!! Ček da te nazoooovem!!!'

Dramska pauza; opet sport: zona, regija.

Na terenu ravno dolje, novi meč: tok-tok, tok-tok, tok-tok, tok-tok... pročitan skoro cijeli pasus. Pras!!! Grilje izlijeću iz štoka: 'A u vražju mater, od ovog tenisa nemrem ni oka sklopit!!! E, jel ima kave i za mene? E, daš mi sportske stranice? E, i daj donesi nešto za u kljun kad već ideš dolje!! E, uzet ću ja cijeli list dok se ne vratiš, možeeee...?!!! Il hoćeš da ti ostavim TV raspored...?!!!!'


(dalekozorom s unutarnjim uhom):

Veli Laganj i Mali Laganj nisko na horizontu. Oba ih more potopi kad se sjeti. Na Velom smokva, na Malom makija, pripeka, pristan za galebove.
I to je to. Jedrili smo do Laganja.



...




/ne mogu odoljeti; na Tubi napokon
osvanula prava verzija...
Conte: Una giornata al mare :)/





-

Broj komentara: 40:

ena kaže...

@eli: Huura! Znači, idem s Robertom na more :)))
Plus, Mali obećao da ide i on, makar na dan-dva da dovrši balkonsku ogradu. A i da ne vozim sama jer, kako sada stvari stoje, bit ću obnevidjela od F8. Osim mojih prijevoda, gotove su samo dvije teme! Opet će mi strovaliti dvadeset tema u tri dana, uopće ne znam koliko dugo još mogu pratiti taj ritam a da ne skviknem :)

@finne: a 'Ribice lude' i 'Điha-điha'?

---

Za @eli i @finna od Zmaj-Jove Jovanovića:

Gle kako je Jojka
Velika devojka!
Evo joj je ruka
Stigla do jabuka!

Na to Jojka dovikuje,
Čisto malo ljuta:
'Ta nisam ja velika,
Ja sam podignuta!'

:)))

Praktična žena kaže...

@finneale: Znaš kako je kad mi sa sela dođemo u grad: dovučemo pun gepek raznog oće, povrća, sireva, jaja i ostalih eko proizvoda za kojima građanstvo žudi:)

@ena: ja ne vidim da tu fali boje, crijep je crven, grilje su bijele, suncobran i tako. Dodavati nešto bilo bi pretjerivanje. Kad ste se tako uhvatili čika Jove evo i jedne muzikalne:
Tijo, noći,
Moje sunce spava;
Za glavom joj
Od bisera grana,
A na grani
Ka da nešto bruji,
To su pali
Sićani slavuji:
Žice predu
Od svilena glasa,
Otkali joj
Duvak od pojasa,
Pokrili joj
I lice i grudi,
Da se moje
Sunce ne probudi.

:)))

ena kaže...

@eli: Jaaaj, tu je pjesmu krasno pjevao moj tata. Pogotovo s ujnom u duetu: ona bi tiho, tanko pratila u terci, a on bi pustio da mu glas treperi u vokalima. To se pjevalo noću, ljeti po dvorištima, kad bi se već šturci uvlačili u razgovore. Justa i ja već smo napola spavale u krilima i noć bi odjednom postala sasvim tiha i činilo se da su sve kuće naćulile uši. I onda bi ispod stola protrčao vjetrić i netko bi nas odnio na spavanje, a mi ne bi znale ni tko ni kako. Slavni slovensko-talijanski duet, silno dragocjena uspomena :)))

Finn kaže...

kakav divan balkon za trazenje boja decjim stihovima !

ena kaže...

@Finne: neizrecivu divotu tog balkona morala sam iskrcati na svjetlo dana, u komovima premalo zvučnih efekata :)))

@eli: Mislim da si s trešnjama porušila sve rekorde odavde do Frisca, triput oko kugle zemaljske :)))
Kad ćemo na kavu?

Praktična žena kaže...

*bote, zvučna kulisa je ubitačna! Mislim da bih prvo dograbila ovog s reketom i lijepo mu dva, tri puta skočila po onom dijelu što ga je zatezao jedno sat,dva. A i ovi s aerobikom bi završili na podvodnom fitnessu. Imam ja tamo na molu jednu ekipu iz Matulja, više publike nego fit gospođica, al' zato trešti cijeli zaljev. Ipak na prvom mjestu top-liste mi je Stavros u dva sata ujutro. Krevet se trese u ritmu plesnog podija

Praktična žena kaže...

Ti radiš, kaži kad, ja sam uvijek na dispoziciji

Praktična žena kaže...

Round the world in 60 minutes? Amazing!

ena kaže...

Pakleni efekti, srećom, nastupaju tek oko 1.7. i do 1.9. su šlus, tako da imaš kakvih petnaestak dana s obje strane za pročitati novine na miru i bez kiše :)

*rek radim! I danas ni slova, ali sam zato obišla sve šaltere s participacijom i bez nje (zamisli, dobih poštom nekakvu karticu protiv participacije, nisam znala ni da takvo što postoji, i sad ne plaćam nikome ništa!)

Kava... Može sutra (sri) oko 18 h? Ja ne mislim ovdje sjediti i raditi po 20 sati kad F-u puhne. Na raspolaganju sam svaki dan po 8 sati, a ako se oni ne mogu drukčije organizirati s tekstovima, neka se drukčije organiziraju s redakturom. Ja ne mogu smlatit mjesečnik u pet dana. I neću!
Al za pivo sam uvijek :)

Finn kaže...

Hehe, i ti citas novine zguza?
Zanimljiv presek, sve odise mirom!
A sto se tice buke u sezoni - setih se jedne (ne)zgodice od pre nekoliko godina..
Tada sam jos iznajmljivao neku kucu na Zlatiboru. A dolazio svake godine, ono, miiiir, tisina, milina...
Tek te godine (sreca bilo je pred kraj mog bortavka...): uzas od nekih narodnjaka tresti celo vece, ne staje...prodje deset, ponoc...ja popizdeo: zovem policiju ('muzika' dopire iz centra, ma ni kilometar od kuce), trazim da odu i provere (mislio sam da je karusel podivljao).
Nista. Ne prestaje. Zovem plavce opet, kazu bili, karusel se bas zatvarao.
Aj sidjem ja do centra i nadjem odmah (nemozes promasiti ni da si gluv - oscilacije TIH zvucnika bi te oduvale kada si na sto metara u okruzenju). Kafic 'X'. Peva...'Miki MECAVA'...peva, stvarno zasipa u oci, usi, mozak..
Pozovem murkane, hej, evo adrese, i odem kuci.
Vec je dva po ponoci, muzika ne staje. Pozovem pandure - bili, kao nista ne mogu jer ovaj ima dozvolu do cetiri izjutra. Trt-mrt, do cetiri, al u zatvorenom, a zvucnici duvaju napolju. E, al ima dozvolu,kao ee, al...uto staje muzika (pola tri)
Sutradan, ista stvar: stari dobri Miki krenuo da veje..
Zovi snage reda - ali gospodine, imaju dozvolu do cetiri..
-Ali panduru jedan, za uUNUTRa!
-Ali gospodine, a ko ste vi? mogu li dobiti vasu adresu?(!!!)
-ali gosn plavac, posaljite patrolu i ugasite 'Mecavu'..
Sledece noci vise nisam zvao milicajce. Otisao nakon par dana i sledece godine letovao na Rudniku.
Posle saznao da Miki Mecava vise ne gostuje, pa se vratio - i od tada je opet miiiir i tisiiiina i miliiiina! :))

ena kaže...

E, noć je posebna priča...
U mom su selu dva velika hotela, desetak pansiona, golemo naselje bungalova plus auto-kamp na golaćkom poluotoku. SVI imaju tišinu zajamčenu u prospektu.
Budući da smo 'fini' kvart, galama je zabranjena poslije ponoći, a diskoklub ukopan i izoliran ko atomsko sklonište (i to je jedina stvar koju zbilja nikad ne čuješ, a radi do četiri ujutro). Muku s razglasom na terasama riješili smo dugogodišnjim slanjem peticija da se zvučnici usmjere prema Pagu, ali kvragu, svejedno se čuje. No dobro, za deset dana se navikneš.

Nerješivi problem je šuma. Svaki auto se čuje ko krika paklena (motore da i ne spominjem), klinci s tamburom na plaži kod nas gore zvuče ko Woodstock na desetu, a čuješ i kad netko kihne u kampu dva kilometra daleko. Razgovore na hotelskim balkonima ujutro možeš prepričati od riječi do riječi ako su vođeni pri povoljnom vjetru. Mo'š se slikat: šuma ima akustiku ko bečki Musikverein.
Srećom, kažem, tako je samo u špici. A dolje je zapravo najljepše u proljeće i jesen: kilometri plaža i šumskih staza, a da danima ne sretneš nikoga.

Praktična žena kaže...

Malkice smo ostarili pa nam fali mira:))) Važi za 18 na terasi.Jel' vidiš traktore pod prozorom?

ena kaže...

Ti zbilja majstorski stavljaš stvari u perspektivu. Da malkice!!!

Mljekarska buna teče u punom sjaju, promet na aveniji skroz u banani, tak da je sve skupa zapravo frape.
Nadam se da će se za sat-dva situacija razbistriti dovoljno da prijeđem cestu, tak da se vidimo u 18.

Praktična žena kaže...

Na povratku prođoh kraj onog novog lokala u plavoj kući, tamo sve krcato. Naravno, vani. Unutra ni crknutog miša. Što onaj naš tako rano zatvara? Ili samo radi na bazi ZB? U svakom slučaju ako ubuduće krenemo kasnije na biru možemo otići i sto metara zapadnije:)))

ena kaže...

Apsolutno sam za plavu kuću. Diplomat zapravo radi samo dok rade Slovenijales i solarij, to je ustvari uredski kafić s pravom javnosti. Ali svejedno zatvaraju sve ranije. Mora da im se u postpušačkoj eri ne isplati raditi kad kokoši odu na počinak :)))

f kaže...

i sve su ptice utihnule na balkonu
čekaju li pesnika da se obrati zvonu
i mirisi mora mreškaju se pod terasom tiho
išcekuju li disanje na tom poetskome tronu
i boje se snebivaju od neizrečene reči
očekujući bar slova iz novina da izgrade pesmu koja ječi

a papir šuška
kafa kaleidoskop u nosu raskravljuje
ptice tapšu krilima

možda će biti kiše

ena kaže...

U redovma pernatih jurišnika tajac i nevjerica: šuška se da je iz sjevernog grada opet krenula trojka vikend-dobrovoljaca naoružana brodskom bojom, kistom i roštiljem, spremna ulickati proscenij balkonskog Globea za pojavu primadone u velikom finalu četvrtog čina lipnja.

Polako vežem morske koturnice i vješam kaširani mjesec o klatno sitnoga sata. Zadnja proba scenskog zvona: All's well that ends well, all's well that ends well...

Vrijeme iz sata u sat: kiše više neće biti :)))

Praktična žena kaže...

@ena: Kako kiše više neće biti?! Hoćeš da mi otpadnu sve masline i da rajčice budu veličine šljive? Može li Julija na balkončić s kišobrančićem, molim

@finne: ovaj poetski kontrapunkt ljetnoj galami ("Carlo, Carlo vieni a mangiar un panino! Carlo vai fuori di mare, subito! Carlo metiti il vestito!") čuva zadnje trenutke proljetne tišine u šumarku do mora:)

ena kaže...

@eli: On your head, Madam! Kiša bi uprskala frišku boju na scenografiji i upropastila sve morske vlasulje. Scenarij ne predviđa nikakve kišobrane (doduše ni balkone, piše samo: u voćnjaku). Maksimalno što Time/Globe Theatre može učiniti za vas jest da slavnu scenu odigrate na štangi Romeovog bicikla uzdišući 'Olives keep dropping on my head...'. Možete i preklinjati 'Voćnjače, voćnjače, što nisi povrtnjak! Odreci se imena svojega, to što šljivama zovemo na salatu bi nam bolje prijalo!' :)

...

Djeci sa sendvičima i sokovima najstrože se zabranjuje ulaz na balkon Time/Globea. Ekskurzije plaćaju dvostruko i imaju pristup samo uz pratnju naoružanih trupa iz Aide.
................................Uprava

Praktična žena kaže...

Eto vidiš: voćnjak. Koliko ja znam masline su voće. Prema tome riječ je o masliniku, a on zahtijeva određenu količinu vlage u ovom trenutku. Dakle, madame Gertrude izvolite se smjestiti pod kišobran ili barem pod balkon:)

ena kaže...

Već vidim da ova produkcija kreće ka arbitraži ili oružanoj intervenciji. Plus, F8 se izgleda sjetilo da za šest dana mora izići iz tiska. Tako da pristajem na kišu između činova. A kako je krenulo, imat ću i pravi f. povodanj, sweet princess :)))

Praktična žena kaže...

Kako je krenulo neće arbitraža imati oko čega odlučivati! U srijedu će biti negdje oko 37 stupnjeva, što još nije povenulo ima da izdahne na toj komi:)

ena kaže...

@eli: očito, ima nešto u tim stalnim promjenama vremena, a i u vremenu općenito, što me iritira. Naročito subotom kada sav svijet raspolaže svojim vremenom, a ja švercam svoje vrijeme kroz rupe u tuđem vremenu :)
Stoga pobrisah poslijepodnevni komentar o današnjim prosvjedima po ZG-u. Ma, koga briga! Mo'š vikati po trgovima, mo'š urlati po pustinji i prašumi, ići u samostan, kuhati, peglati, odijevati novog Krista k'o Koljiš u JL-u, gledati 'Bjegunca' 13. put ili 'Lov na Crveni oktobar' 15. put, ili Farmu, Štalu, Big Brothera... kako se već zove, čitati Huellebecka... pa čak i pisati. Sve je to samo spam buke i bijesa, 'a tale told by an idiot', da ostanemo kod Globea i vremena. Spam u svibnju padne na 85%, pa se u lipnju vrati na 90%, i to je sve što se zapravo događa :)
Imaš li kome napisati pismo /mail, kom.../ ili nemaš - that is the question. A ja, evo, imam. I prečesto zlorabim taj privilegij :)

Praktična žena kaže...

Nisam vidjela što si obrisala jer sam bila u posjeti santa Terezi na Rebru gdje čeka operaciju d.h., no vjerojatno si primijetila nadahnuti komentar iz skupine skinjara: "Oni (gay paraderi) ugrožavaju ljudska prava nas nacista i fašista!"
Pa zar ma boljeg načina nego da ovdje ostavimo svoje leteće misli koje nemaš kome ispričati jer svi oko tebe gledaju rukomet s tankim mlazovima atletike?

Finn kaže...

(@eli, ena: moram priznati da ste mene zavrbovale kao redovnog vam posetioca bas time sto ovde razmenjujete svoje letece misli i dajete gostoprimstvo za ostaviti nekome neki mejl i kom..samo ponekad pomislim da se mozda malo previse ne namecem, pa o'ladim malo, hihi - ali to je mozda i zbog vrucine!)

ena kaže...

@eli naglasak je bio na 'naci' dionicama svih parada, od skinjara na Trgu, zgranutih Fahretom u Areni (za razliku od ??), do Glavaševih pobjednika u Duvnu (dok se istodobno po Osijeku podvode maloljetnice iz popravnih domova)...Ali, i ja se svačemu čudim ko klinac :)))

Svetica spremna za zahvat? Kakve su dijagnoze i prognoze?

@finne: nema tu nametanja, a bogme ni gostiju; ovamo svraćamo samo mi koji znamo put. Uostalom, lijepo piše: 'Samo trkeljam' :)))

Praktična žena kaže...

@finne: ovo ti dođe ko livada ispred tvog i komšijinog dvorišta. Dođi čovječe kad ti je volja, tu su, kao i na mojim kućama, vrata uvijek otključana:)

@ena: dijagnozu ona, a i nitko njezin ne zna izgovoriti, ali čini se da je hernija diska. Doktor koga sam srela u viziti djeluje optimistički, a i smještaj je luksuzan (klima, tv, najnoviji namještaj i oprema, jasno naš bivši suradnik je prvo sredio svoj odjel a znaš picajzlu, sve tip-top)
Ma jesi vidjela Švabice kako skače? Jel njoj jasno da nam još nisu platili ratne reparacije?

ena kaže...

Budući da su zlatne poluge očito otpale, nije zgoreg postaviti pitanje reparacija u Strasbourgu dok se Liga još nije razmahala. Inače, rukomet nas rastavio kad je bilo najnapetije; a zlo2, eurosport, dsf i rai uvijek zakažu kad ih stvarno trebaš; dok su se oni sjetili, Arianne je već slavila. Slutim zavjeru kontinentalnih razmjera!

A jadne bolničarke: zamisli stanje njhovih živaca za vrijeme dotur-rezika diktature :)

Ne'š vjerovat, čim sam kapnula relaksirajuću kombinaciju eteričnih ulja u vodu za kupanje, u mailu se stvorila dva F. teksta!! Jedan već smlatih i vratih, jer sada znam čarobnu formulu za prizivanje: bergamot, lovor i naranča :)))

Praktična žena kaže...

Sad mi je jasno da je danas zakazao sveti Ante! Kaže HDZ kandidatkinja za šibensku gradonačelnicu da se jutros išla pomoliti sv. Anti. Zadnje vijesti: gubi izbore. I Vlašićka se izgleda pomolila istom svecu, rukometašice sigurno, a i rukometaši mi djeluju da su se istom blaženiku obraćali popodne (netko je ipak šmirao u molitvi jer su dobili s golom razlike! Ne znam zašto nas ne voli kad je ovdašnjim pjevačima tako drag:))) Tvoj bergamot, lovor i naranča zasad imaju bolji učinak

ena kaže...

Možda se rukometni zabušant zabunom pomolio pravom Anti (padovanskom; inače Portugalcu). Taj obično pomaže bez predrasuda, samo je malo zadrt u nogometu (tip Portugal, Brazil, Italija; i ni čut za druge, makar File koljena razdrla!)

Bergamot i kompanija imaju prejaki učinak. Upravo mi poslalo sirovu verziju teksta koji sam izredigirala (i vratila) prije ravno deset dana. Sad već zbilja sumnjam da članci idu u novine po sistemu ćorave koke.

Praktična žena kaže...

Ili je Viks posta senilan! A dogodi se i da se tekst zagubi. Mi smo prije broj, dva uspjele triput zagubiti uskršnja jaja. Da stvar bude gora poslije tog teksta ni sirovog, ni kuhanog nije bilo ni u mojoj ni u njenoj kanti pa smo morale tražit autoricu da ih ponovo snese:)

ena kaže...

OK, al vaša je koka bila u Trstu, a ja bih u većini slučajeva morala ganjat kokoši oko cijele kugle zemaljske i to sad, u doba pandemije :))) Zato R verzije spremam i na USB. Jer uvijek u printovima osvane neka sirovina. Srećom, F. smije imati goleme slike, pa u takvim slučajevima razvaljujemo najbolju fotku :)))

V. senilan? :))) Pa sad, čuuuj, skupa imamo tek 106 godina... No prilažem stenogram prepiske u zadnjih sat i pol pa prosudi sama:

"Ponavljam tekst koji sam ti poslala 4.6. s napomenom: 'crveni dio van; bojim se da sam opremu prenabrijala'
Kaj nije valjalo s R verzijom?
b.
------
????
v.
------
To je tekst čiju si mi sirovu verziju poslao maloprije pod r.n. 'plinska d.' Je li 'plinska d.' možda neki drugi tekst?
b.
-----
ma ne, ali nisam ja nista slao!!! to su se opet softveri posvadjali.
v.
-----
aaaaa, to je onda čist nekaj drugoga. May The Force be with them...
b.

:)))))

Praktična žena kaže...

Ajoj, dobro da nisu svinje! Vidi se jedna vrlo organizirana i jasna komunikacija u kojoj aktivno sudjeluju i Softveri (iz poštovanja prema njihovom IQ) pišem velikim slovom). Nema šanse da tekstovi završe Lost in (cyber) Space:)))

ena kaže...

Svinje su uključene utoliko što je ponašanje spomenutih softvera obična svinjarija /no mi u crolandu smo prirodno otporniji; eto vidiš - u nas prvi slučaj sv. gripe završio spontanim ozdravljenjem; nije to ko kad imaš berbu ili goste u sezoni pa da moraš na bolovanje/.
No kako bilo, sad su u optjecaju dva primjerka R teksta pa rastu izgledi da u novinama osvane ne-R verzija. Zašto? To ostaje vječna cyber zagonetka :)))

Naravno, NAMA se to nije događalo zato što
a/ vjerovasmo u zastarjele sisteme kao što je organizacija posla uz pomoć softvera, a ne slijepom vjerom u softver (c,c,c,c)
b/ bijasmo reakcionarno sumnjičave prema čudima općenito
c/ ne stekosmo na vrijeme naviku 'blame it on computer' izmotavanja, koja danas uvelike olakšava rad u redakcijama :)))

Praktična žena kaže...

Ako se kod nas svinjska gripa spontano liječi, znači li to da smo mi svi svinje? I što će biti s turistima koji to nisu?
Ne samo da smo vjerovale da tehnika sama po sebi ne griješi, nego joj nismo takvoj bezgrešnoj nimalo vjerovale. Valjda zato što nam je koncept bezgrešnog začeća oduvijek bio sumnjiv:)))

ena kaže...

Ono, ne baš da smo svinje, ali ima nešto svinjskoga u zraku /oči nekih vladara da i ne spominjem/.

Bezgrešno začeće? To je ono kad se duh sveti izvuče zbog pomanjkanja dokaza, a rodilja je nevina dok se ne dokaže suprotno? Zvuči ko češki hepiend prije Kunderina preobraćenja. Skroz mi dođe žao što ne vjerujem :)))

Praktična žena kaže...

Brejking njuz: nije svinja i nije spontana, gosn. ministar su se izvinili za svinjarije koje su izazvale otkaz rezervacija kakvih 10.000 turista. Kriv je, navodno, tamo neki engleski labos u kojem je čistačica prije tjedan dana dala otkaz. Šteta, baš sam pomislila kako patentirati taj sjajni lijek (čaj i limun) i prijaviti ga Food and Drug Administration na petogodišnje testiranje a zatim za masne novce prodati Mercku ili Pfizeru, tko da više

ena kaže...

E, *ebat ga! /Sorry, pogubni utjecaj našeg bg-dopisnika; čovjek tako sočno piše da mu u svaki broj pustim neku *ebadu, prosto mi žao bacit; uvedoh stoga u F. našu * oznaku :))), šta zna Amer šta je *, nek' raja uživa!/ A g. dopisnik danas raspalio fenomenološki i poslovno po L. Breni /2 mil. $ lanjska neto dobit/ pa sam se prepustila nagonima i skroz mi promakao ministar: što kaže brejking njuz, je l' ugrožena i sezona na Rabu? Mali se noćas vratio, kaže sve krcato turistima, a Englezi nama tako!! Kad će više zaboravit maksimirsku mundijalsku krticu i shvatit da smo zapravo braća po Thompsonu?!

Praktična žena kaže...

C,c,c,c to su valjda neki zalutali, pa zar nisu čuli da očekujemo ozbiljan podbačaj turističke sezone? Ustvari bit će da su to oni Beograđani što ih već mjesec dana jumbo plakatima pozivamo na naše more. Brenini rođaci, nema sumnje. Englezima ćemo poslat Bilića da se smire. Ustvari, kad ne odemo na svjetsko prvenstvo poklonit ćemo ga za testiranje onom labosu za svinjsku gripu, pa neka ga liječe čajem (limun je nepristojno stavljati u engleski čaj)

ena kaže...

Ne znam za limun, al ministar u deeeeeemantiju spominje kupanje. Nisam znala da blagi oblici svinjske (ne)gripe smrde...