ponedjeljak, lipnja 29, 2009

Mačja škola


Broj komentara: 45:

ena kaže...

Nemoj me zezat da Vodovod drži i mačje zidne novine!!! Ovaj bijeli na tufne očito tek sriče, kužim mu po stražnjoj desnoj capi, a već ovisi o mjesnom monopolistu, c,c,c :)))
Inače, danas napokon cijeli dan sunce. Tek stigla s mora, već jurim u grad. Detalji naknadno.

Svako dobro MI-ju i Barbi :)))
S pjenušcem - oprezno...

Praktična žena kaže...

Sriče, ali ima zubiće ko iglica, zaletio mi se u kuhinju i sakrio ispod elementa i kad sam ga krenula izvlačit ugrizao me za prst! Sad mađa paštetu na terasi i kad me je vidla sakrila se iza zdjelice da ju ne vidim a rep joj viri:)))
Pretjerali i s jelom i sa šampanjcem, mislim da idućih tjedan dana neću ništa jesti. Promukli svi od pjevanja, ali bilo je zbilja lijepo

ena kaže...

A propos ljepote, ja u naznačenom razdoblju sigurno neću ništa piti - konsekvencija cjelodnevnog druženja s mornarima :)))
'noć :)

Praktična žena kaže...

Boy. baš smo zaružile, a bilo je i vrijeme:)))Buona notte, principessa

ena kaže...

Ono jučer su bili frend Saša iz Ljubljane, legendarni lik s fotki iz Maxova djetinjstva, i njegov legendarni brod-samogradnja. Ovaj put bez legendarne učiteljice flaute /svakog ljeta druge :)))/. Isplovili smo malo po uvalama, a navečer svratili do rođaka u gradu i pod Sašin rodni balkon koji je sada prodan skupa s pripadajućom starinom /mislim da sam ti pričala; žalosno/. Saša je legendarno visoko baždaren, no ja sam već oko deset navečer padala s nogu, a i on je htio rano isploviti. Možda po ovoljetnu učiteljicu :))), no vjerojatnije samo lumpat po otocima, učinio mi se da se pomalo umoran od svoje Corto poze. Kako god bilo, uvala mu se razveselila, ipak je on njezina legenda :) A i meni je bilo drago, iako danas plaćam penale.
Usput, legendarna birtija u šumi se pokvarila i izgubila domaću atmosferu :)))

Praktična žena kaže...

Mi se prejeli što je gore nego da smo se prepili, iako ni pića nije falilo. Jučer i danas lagana hrana i slow motion:))) No MI pokupio neku prehladu i eno ga na trosjedu uzdiše. Primjenjujemo hrvatski recept za svinjsku gripu: čaj i limun, sve začinjeno glasnim puhanjem i uzdisanjem.

Praktična žena kaže...

Also bitte, Suzana?! Nadam se samo da će biti neke koristi za VI kojoj je ulizica pila prepolovila plaću!

ena kaže...

Zaboga, nemoj otkrivati državne tajne na otvorenom blogu!!! Budući da su prve tri antiflu mjere općega tipa, svi će skužiti da je uzdisanje ključni sastojak protiv Ah!1N1 (zato i jesmo jedina zemlja u regiji u kojoj službeno nije zabilježen nijedan slučaj: dobro uzdišemo, loše bilježimo).

Prema izvoru bliskom Dvoru, čim se Sanader za 15 minuta povuče iz politike, Kosorica će u sklopu antirecesijskog programa patentirati antivirusni koktel i odmah poslije jesenskog rebalansa pokrenuti pokusnu proizvodnju u škverovima. Zamisli samo te uštede: proizvodna preorijentacija nikakva, doškolovanje nepotrebno, plus svjetski monopol u jeku pandemije! A kad se stvar globalno obuzda i profiti počnu padati, slijedi marketinška akcija bez presedana: najveći IPO u povijesti prebacuje svinjariju iz državnoga u portfelje građana uz popratni politički ekstraprofit za Kosor. Naravno, ako stvar prethodno ne procuri na blogovima :))
Ja ću skupa s VI pokušati vješto zaraditi na IPO-u i otpiliti pilu zauvijek!

Praktična žena kaže...

Ovo je i dosad bila smiješna zemlja a odsad će valjda biti samo smiješna. Nagađanja su razna, no meni se čini da bez neke preše do ovakvih mudrih rješenja ne bi došlo. Tako je svojedobno i Milo napustio politiku. A mi se valjda uzdamo u to da stari George ima još dice:)

ena kaže...

Je, i pila i SDP spremno su dočekali novu situaciju a/ Tomićevim humorističnim prilogom za povećanje prodane naklade; b/ Milanovićevom ohrabrujućom porukom da je nacija obezglavljena :)))
A Drivi kapa dolje, rijetko dobro obrazloženje zašto odlazi u ovom neosjetljivom političkom trenutku, ni Tomić ne bi bolje:
"Odgovoran kakva me bog stvorio, dovedoh vas skoro u srce Unije, do samog zida Šengena. Dalje ćete znat i sami. Il' pitajte nekoga. Evo, Borut će vas odbacit taksijem do centra za čašu morske vode, nije bed. Usto vas takorekuć izvukoh iz recesije i povećah zaposlenost za 0,5 promila, za početak u široj familiji. Plus sjebah Stipi zadnji godišnji u gotovo stopostotnom iznosu. He, he, bogte, skoro ka Franjo!
I sad ću malo k Helvećanima na odmor, moram odnijet satove na servis. Čim sredim švicarski konto, započinjem jedan sasvim nov život, al Biancu vam ostavljam (Bianca, lisnica ti je kod Suzi, a dat će nešto i MMF, samo reci da sam te ja poslo).
Jedino mi žao što tajming nije bio pravedniji prema Karloviću, al to je bio švicarski uvjet. *ebat ga, nisam ni ja svemoguć! A nešto moram radit i dogodine, kao počasni pricidnik. No dobro sad - stranke, države, isti drek, nisam ja cjepidlaka ko neki novinari koji sve ovo već izvlače iz konteksta.
Ne, nemam sidu, zašto pitate?
Ima l' koje pametnije pitanje? Nema? E, pa onda, aj' čavela.
Viv la Frans!! Viv la Helvesi!!!
(…)
Šta je?! Šta me gledate tako?!"

Praktična žena kaže...

E, ovo je bilo bolje nego Bago u šest javljanja. Čak je i sportska HTV redakcija uvrijeđeno primijetila da je još jedan Ivo imao danas loš dan a nacija ni da bi, unatoč glasnim vapajima Miće Domoljuba. Kaže Kacin iz Brukselesa da je Uniji puko vilm svezizgledno pendrek ministra. Kaj gospođa novinarka, vi bi se svađali? Nemam vremena, tu u tekici imam izvode s računa a sad kad mi prihodi idu u minus, imam napravit rebalans. Bok, Stipe, bok

ena kaže...

ne ide se u 'novi početak' na pola mandata? božemeprosti, slažem se s pusićkom..
što ne znači ništa drugo nego da je njoj mjesto s glasom javnosti na cesti, a ne na profi političkim razinama
al se friščić raspričo kod čuljke!
što znači samo to da su drugi nastojali što manje govoriti

a ministar mora se znoji po gornjoj usni neočekivanim intenzitetom za ministra mora.. al što se mora, mora se...

baš dobro da je sdp poslo samohranu milanku na tv, treba nam netko tko ostavlja dojam da zna bacat bombe barem ko buha (boško)..

a pila, vidim, najavila specijal iz pera svih onih kojima je jučer prepilila plaće napola :)) i oni će ga, bogme, napisati, pazi što ti kažem! napisat će ga.. umjesto da sa svima ostalima iziđu na cestu i razbiju tih par tajkunskih i banskih prozorčića

isuse, svinjookom popodne slučajno pobjegla istina: mi jesmo obezglavljeni! tužno ali istinito

sam ti rekla da je ključna riječ 'brodogradilište' - mačja škola :)))


samo vaš župan našao marketinški točnu riječ za potez ljeta: tajmaut!
odoh u lov na leptire.. proklete banke…
noć :)))

Praktična žena kaže...

Nego kaj, bit će netko ugazio u veliki kup pa sad naglo diže nogu. No mislim da se stvari neće baš tako idilično razvijati kako je to drivo zamislio. Ima tu puno igrača s kecom u rukavu a i nekoliko za koje ni Mensa nije predvidjela donju granicu. Ja za svaki slučaj odoh na musaku:)

ena kaže...

S prijepodnevne kave kod Marka:
- E, čuj, je l' znaš zašto je Drivo dalo ostavku iz osobnih razloga?
- ?
- Jer je umro Michael Jackson.

Pretpostavljam da ovaj uradak cro-duha trešti kafićima diljem crolanda.

*
Veli Rohi da ujesen mora zavrnut pipu. U rujnu, daklem, kresanje mirovina.
A Jelko, veliš, smatra da se Europčani jeze zbog homo fabera? Rado bih u to povjerovala, ali ne mogu. Mislim da su i EU i Jelko jednostavno zgrabili prvi ručnik kod ulaza na plažu i reda radi zamahnuli njime. U stvarnosti, boli ih đon. A i mene. Jedva čekam razbit koji prozor. Ne biram čiji. I to je sve.

*
Gledam danas politički CV drage suzi u pile i ujka-vanje: *ebo te, svi preskaču mandataričin polit-angažman prije tuđmanovske faze.. ko da je to neka sramota radit radijsku karijeru kroz redovite partijske strukture (pionirska organizacija, savez socijalističke omladine, kph i nešto drugarske posteljine)… pa i tuđman je s drugaricom kadrovik išao po toj strani ulice, a i poslije se jače držao griča nego innsbrucka

*
a propos tita i jovanke: žao mi mirjane; nadala sam se još prije smrti uslijed nestašice musake smirit aloisa poznatom siluetom kraj tipa u 'villi zagora'.. no kaže alois: nada rikava posljednja :)

Praktična žena kaže...

:))) je vidi se da je u žalosti! Možda sad odustanu od mosta? Kao nisam ja, suzi je, a kaj ona zna o mostovima. Stvarno zanimljivo to s CV, no ne zaboravi da i pila i Vanja imaju iste takve, a ruka ruku mije. Nego gledam budžetske minuse po američkim državama. Nisu loši, Terminatoru fali kakvih 20 milijardi dolara u kasi a ostali kako koji, po šest, osam, devet... Ne znam zakaj se ne obrate MMF-u, sigurna sam da bi im izašao ususret:)))

ena kaže...

Jest, figu će im izići ususret kad su na istom saveznom budžetu. No, međutim! MMF sinoć izmislio novu foru: sada će izdavat fondovske obveznice. Već ih nude Kini, Indiji i Brazilu, pa ako te bogate brzorastuće i krizom slabo zahvaćene ekonomije iziđu u susret Fondu, možda iz Fonda kapne nešto i bankrotiranim Conanima u zdjelicu… A onda će i drage ujedinjene države osjetiti malo biča koji su same izmislile za druge, treće i ostale niže svjetove.
Suzi s druge strane jednostavno ne preostaje ništa nego da se u nevolji utekne MMF-ovoj kasici. Tako da poznate izreke: 'zamrzavanje plaća', 'kresanje mirovina', 'smanjenje socijalnih izdataka' i ostala sranja iz prošlosti nitko neće moći pripisati njoj osobno. Od prostota, u CV će joj moći prišiti samo povijesnu rečenicu: 'Republika Hrvatska s današnjim je danom primorana proglasiti bankrot.' Bude li pritom dovoljno duboko uzdahnula te pustila suzu i koji stih, Alois i ostatak uvijek prisebne cro-javnosti i to će joj brzo oprostiti. Pa barem se njoj ne može predbaciti da od srca nije voljela domovinu dok je od nje živjela!

Praktična žena kaže...

No, dakle, tu smo negdje kod glavnog uzroka zamora materijala. A rješavamo i drugo krupno pitanje: žene u politici. Eto vidite do čega su nas dovele. Bah, sačuvaj bože da netko spomene poslušne vojnike partije.

ena kaže...

Zbilja božesačuvaj, borbasi bi ga odmah izbacili iz koncertno-sportske arene ili mu barem oduzeli koncesiju na što je već ima.

A i saborska rasprava jutros odmah skrenula u te aktualne vode: cro-sport. Dok sam pratila prijenos, naglasak je bio na ulozi žene. Izgleda da pri krovnom zakonodavnom tijelu postoji posebno tijelo za tu stvar (sa članicama, dnevnicama i inim povlasticama). I to je tijelo izgleda napisalo izvješće. I više tijelo unijelo je izgleda izvješće tog tijela u svoje izvješće. Da bi bolje pasalo, izgleda da je više tijelo pritom skratilo izvješće nižeg tijela (ne zadirući u povlastice), na jednu jedinu, mada podulju rečenicu. To je izazvalo zgroženost predstavnice nižeg tijela te je zatražila riječ od najviše instancije – Jože Friščića. Nažalost, ishod ne znam: dok je paljba još trajala morala sam napustiti arenu i otići na autobusni po više obiteljsko tijelo (1,82 m). Na licu mjesta započela sam istragu o tome je li tijelo skratilo moj tjedni popis narudžbi na sportske novosti, auto-moto časopis, complete works of lynyrd skynyrd vol. I-XXIII i rezervne sportske naočale. Je.
/to be continued nakon pauze za raspad koalicije;
molimo zastupnice da se ne razilaze po klubovima jer se prijenos kraljice iz Osla očekuje u 00.50, u skraćenoj verziji, unlive; viša programska tijela nadglasavanjem su odlučila da će se u ranijim terminima odraditi točke dnevnog reda 'buđenje mrtvih I' i 'buđenje mrtvih II'; sudeći po zvucima iz TV salona, više se tijelo baš nabrusilo za raspravu po toj točki/

Praktična žena kaže...

Tu je očito došlo do misionarske poze saborskih tijela, a Friščić je valjda zadužen za nadgledanje i kažnjavanje nedozvoljenih zahvata. Oslo ide na njemačkom eurosportu live (znam jer sam ga, uz spominjanje odgovarajućih tjelesnih organa, tražila zadnjih pola sata). Buđenje I i II obavezno na mom rasporedu popraćeno s druge strane s "Opet neka tvoja engleska serija!":)))

ena kaže...

i tako smo se napokon našli u pozi iz najluđih maštarija: friščić nadzire kako se cijela zemlja šeksa, a *ebrang dijeli kondome

*ebote, sve pristojne svjetske kuće nabit će nam rejting 'zabranjeno za mlađe od 18 godina'
a MMF će ubacivat kontracepcijska sredstva kroz ključanicu na peep showu

viš, zapravo bi drivo moglo požalit svoje ishitrene poteze, pa stvar je tek sada zašla u njegovo uže područje!!!

Sljedeće scene zabranjene su za polaznike nižih razreda mačje škole:
- eno, suzi dobila stolicu, politički sve imuniji dr. mili nović primijetio prvi slučaj AH! svinjarije na pripadnici ž-roda, ali mu neki saborski pododbor ipak podvalio zakonski prijedlog austrijskog modela pušenja po kafićima (bit će po masoch metodi, na to je nacija najbolje navikla)
- i ja se držim trenda: idem gledat skraćenu kraljicu u doba kada sav normalan svijet gleda porniće; noć:)

(no, kamo sutra?)

KittEN A kaže...

Breaking news
Nemiri pred Mačjom školom: Drugarice Praktična, I protest! Pilići prepisuju sve do 9. str.!! A drivo dolazi na tjelesni okružen borbasicama!! A Zoki pljuje na Suzi! A na šeksualnom miješaju glazbu, metaforu i politiku!! Pa kako ću ja to primjenjivat u stvarnom životu kad narastem?! Ne, ja ću se ispisat čim nabavim četiri stoje za biometrijsku putovnicu! And that's final!!!

Soap opera
M-Ž rezovi:
I Palin dala ostavku usred mandata! Aljaska je obezmajčena, panika u našim redovima!!! Je li po srijedi rupa u glečeru ili po nedjelji rupa u proračunu? Odlazi li sarah s drivom u novi život na sjeveru? Il' dolazi k suzi u pakao južne bojišnice?
Grenland na to ziheraški odgodio proglašenje neovisnosti: molbe pristigle na natječaj za premijerku ne zadovoljavaju inuitske uvjete - te ex-sarah laže, te ex-premijer icelanda krade, te drivo ubija pogledom na ex… Iskreno, da sam Grenland, ja bih se radije dala exorcirat. Ovako riskiraju da u sklopu danske dožive zamrzavanje tečaja eura u eri globalnog zatopljenja i odnesu gaće na štapiću.

A sada ozbiljno
Naša žena u strogo kalvinističkom Baselu (ona opskurna obračunska banka) rekla da uobičajena kresanja u našem slučaju neće bit dosta, te da treba povećati PDV na novu najveću stopu u povijesti. Eto, jednostavno nije dovoljno da se meni i Glavašu plaća zamrzne na (ukupno) 26.000 neekoloških pelcera.

Live iz arene vjerodostojnih, poštenih i hrabrih: Morituri te salutant!!!!

Praktična žena kaže...

Ma čemu oklijevat, lijepo svu crkavicu koju nam udjeljuju u vidu tobožnjih plaća, mirovina sivih i bijelih primanja predat na Šukijevom šalteru od 7-15 sati. I svu pokretnu i nepokretnu imovinu predat na procjenu radi plaćanja komunalija. A onda svatko svoju lopatu (izuzima se od procjene) pod ruku pa pravac najbliže groblje. Prostor na kojem smo živjeli zvat će se Refinancirana Republika MMF a vlada će napokon imati zemlju o kojoj je sanjala i biti svoja na svome. Voila!

ena kaže...

Alois veli da bi on, ak’ može birat, najrađe da ga spale tu na dvorištu: ‘Nakopal sam se ova dva tjedna za celi život.’ Plus jako mu je drago da ADEZE ne da ni feeta pokojnice zlovencima, al mu nije jasno zakaj im onda dopušta da ovuda ruše vlade. Gunđa također da se on ne bu pantral tam kroz windowse: I’m to old for that shit, rađe nek mi pravunuki živiju u AU. EU – AU, sve su to samo samoglasničke varijacije, važno je jedino kaj je u podlogi: bazelske poluge ili egzotični JAR-derivati. A kraljica veli da ona od sljedeće godine više ne trči u zlatnoj nego o dijamantnoj ligi. Daklem, stvar je jasna.’
Normalno, Alios je stari rojalist i ne kopča najbolje, nemam mu srca reć da će mu Šuki sjesti na dvorište dok veliš 'Oženil se Janša'. Kaj se naših perspektiva tiče, nakon nadljudskih napora i veličanstvene pobjede nad gotovo cijelim vrtom, došao je čas za romantičnu šetnju. Taman smo se otuširali i naprlitali, kad se Ilija neviđenom žestinom obrušio na nas. Dok smo pozatvarali svih 19 windowsa, bili smo retuširani prirodnom metodom i sad se sušimo čvrsto zatvoreni u kuću. Romantične svijeće šparamo za eventualne redukcije u nastupajućem razdoblju. Alois cvili na tavanu. U zidarsku žuju lijeno kaplje make-up.

ena kaže...

Kod vas sve OK?

Mi sretno stigosmo u grad premda se sv. Ilija od Karlovca do Zagreba vraški trudio da ne stignemo uopće.
Mirka se ponijela junački i prevalila put samo 10 minuta sporije od svog najboljeg dosad zabilježenog vremena. Skup s trajektom manje od 3 sata :)

Praktična žena kaže...

Zaostala malo s javljanjem, provela dva dana u zagrljaju keramičke školjke zahvaljujući gostujućem želučanom virusu. Sad malo došla k sebi s dvopekom i irižom na vodi no padam u polukomu zbog cjelodnevnog prijenosa saborske većine. Kako jedan od njih reče "debele saborske većine". Tog trenutka uočih neodoljivu sličnost gospođa u većini i gospođe bivšeg premijera. Ili mi to virus iskrivio tv sliku? Sutra idem doma u grad pa ću se javit kad budem pri snazi:)

ena kaže...

Liječi se pa se javi kad stigneš u grad ako ti bude bolje. Kako stvari izgleda stoje, vidimo se uz čaj od šipka. Bilo zbog tjelesne, bilo zbog vanjske temperature :)

Praktična žena kaže...

Sretno se prošuljali iza leđa sv. Ilije i stigli u grad gdje je prigodno prošetao jedan lagani pljusak. I dalje na riži ali malo začinjenijoj. Jel mi se priviđa od slabosti ili je gđa. premijer-ka-ica danas obukla vjenčani kostim?

ena kaže...

Znam samo da bijeli kompletić nije iz prvog braka, a mislim da nije niti iz drugoga. Trebalo bi pitat Ćiru…

Nego, V. mi najavljuje čupavi broj - šlus je već 17. 7., a stigao tek jedan tekst (MMF horor u Srbiji; ali do jeseni ih sto posto šibamo za jedan rebalans prema najavi dame u bijelom).

Inače, cijeli TV salon impresioniran je veličinom kante, ne samo premijerkine već i šire. Strahuju i od četvrtog rebalansa budu li se u jeku fiskalnih rezova morali kupovat novi stolci za Sabor i Dvore. Tak da smo od jeze jedva primijetili Drivin povratak na zastupničku dužnost i ponovno zamrzavanje mandata već tri minute potom. Pa taj čovjek je Mandrake! Ne stignu se ni pratit sve njegove čarolije s mandatima, javnost je za to jednosavno prespora (u engleskom smislu riječi).

A olding otkazao sve reklame kod Vanje zbog Appelta kod Stankovića, tako da su novinske perspektive sada još bolje. Ovako obezreklamljeni, bit ćemo još i zahvalni MMF-u na zdjelici riže dnevno.

ena kaže...

htjedoh raspalit još koju o rebalansu, trećoj opciji i 'lijevom nagibu', no stigla mi lila dopisnica iz Firence i izbila mi oštrinu iz nokata... (sam ti rekla da Sandro visoko kotira!)

a vidim da je Smrekoslav sretno stigao na Jug, gdje su boje, nadam se, žarke, a oblaci pamučni i laki :)))

tako da ću ipak prespavati na toj mekoći, a zalihe sumpora sačuvati za naš (i Ilijin) sjevernjački, dnevnopolitički blues
znači za sutra...
noć :)

Praktična žena kaže...

Je, Sandro dobro stoji na kladionicama, iako bi slučaj Lu(h)ke možda mogli razriješit s cc ili ch, a uostalom zašto ne Lucio? Mislim da stvar treba ići u razradu:))
Zamišljam da u onom tijelu što se nekidan obraćalo Friščiću zbog interruptusa, ima više takvih kanti bar što se pozicije tiče, a iz opozicije čast svojim leđima spašava gđa. Pusić. Zato vjerujem da su saborski stolci već odavno rađeni po mjeri. Zanimljivo je da su od sve priče, penzići najbolje razumjeli guv. Rokija
E nek je Finn doplovio na jug, sunce ga ogrijalo:)
I meni stigli prvi tekstići lokalnog glasila

ena kaže...

Sandro-lista: mislim da bi Achille trebao dobiti oštru konkurenciju u Ettoreu kako bi Ulisse na kraju mogao presjeći čvor Damoklovim mačem :)))

Inače, Suzi se ni pozamašnom kantom nije potrudila skriti postotke za koje će najesen skresati penzije, teško da ih je smislila preko noći. Prije će biti da ih je već gotove našla na drivinom stolu. Tako da je javnost slobodna vjerovati kako je za njegov odlazak vjerojatno ipak kriva neka privatna afera, možda deblja i od kamiona i od gospođe. Tako se bar priča u carskim pivnicama :)))

Praktična žena kaže...

Tko god da je skuhao tu priču nije je dobro začinio a cijela stvar već debelo kipi po šparhetu:)))Mislim zbilja koliko gnjevan čovjek može biti kad kuća gori da spakira kufere, ženu i djecu i ode na godišnji?
Nisam baš indiferentna na Ettora-ea, Etta, un etto, Eto FC Barcelona, a imam i neke znance ...a eto..:)))

ena kaže...

ak je samo po šparhetu, nema frke, to kuharica sredi s dva štrca Mr. Muscola... nego, brinem se za Šprajca i sebe. Njemu se sinoć omaklo ono o brodu i kapetanu tak da je danas sigurno bačen na hladne hrenovke.. a meni potpuno promakli najvažniji izbori i sad uopće ne znam što je izabrano za miss universe dalmacije.. Isusek, Isusek, pa ja sam poluinformirana!!!

Praktična žena kaže...

Miss Univese Dalmacije? Kaj to nije sve isto i Universe i Dalmacija i Miss? Jel možda piše da je u prvom redu viđen jedan izbjegli član rvacke vlade? Lako za (Š)prajca a kaj bumo s Baretićem i pilotom Boinga koji usred leta na 20.000 metara izlazi pred putnike s padobranom i zaštitnim prslukom i kaže:"Ja pilotiram 6 godina i sad mi je dosta, vi se dalje snalazite sami, svoje mjesto prepuštam stjuardesi a kopilot može biti onaj gospodin tamo s velikim nosom. Doviđenja!"

ena kaže...

G. Rene radi za privatnog izdavača, a štiti ga i napeta ravnoteža redakcijskih sila. Tamo kod Hlovanje nema međutim labavo, to je vladina stvar s direktnim zahvatom u džep poreznih obveznika čak i mimo Šukija, eheej, skoro pa partijska paravojska
Drivo neviđeno na univerzalnom iventu, no viđeno kako se provlači kroz rupe na saborskom poslovniku /znaš ono: rat i mir jednog mandata/. Normalno da je nadležno tijelo bez pogovora pronašlo rupu po drivinoj mjeri /taj zbilja ševi koga stigne; u krajnjoj frci dobra mu i zdrava pamet ljubljene nacije/

Praktična žena kaže...

Ma da je tražio kardinalski šešir oćerali bi Bozu, a ni Obami ne bi bilo lako s debelom većinom da je kojim slučajem bacio oko na Oval Office.
Prođirala malo po gradu i mogu ti reći da je bilo čist ugodno. Za razliku od placa gdje penzići samo kunu sve po spisku i njoj i njima, mlađarija bezbrižno lunja ili sjedi po kafićima i brblja.

finn kaže...

Drage Ena i Eli, ulovih priliku da vam se javim, evo: ju-hu-hu-huuuuu sa senovite Dubrovacke rivijere!! :)))
A vidim ovako ovlasno i na brzaka, da uzivate i u najnovijim politickim fars-ovaj-neocekivanim dogadjajima?

ena kaže...

@eli: lijepo si to primijetila za nas bezbrižnu mlađariju; i mi mexikanci izišli predvečer na jednu brzinsku kavicu, a gle kada se vraćamo kući :)))
pozdravljena od Eve

a šta ćeš, @gosparu moj finni, vrijeme je takvo, nema nam druge nego stavit pamet na komediju :))) uživaj

Praktična žena kaže...

@finne: uživaj u ljetu koliko ga ima i djevojkama u ljetnim haljinama kojih, nadam se, ima:)))

Danas protrčala pola općine od jutra, pardon podneva, i sad ponovo u apoteku jer je MI opet dobio temperaturu (duboki uzdah). Jedina dobra stvar je da se sutra možda izvučemo od svadbe :)

ena kaže...

Nije ni čudo, sve će nas razboljeti ovaj temperaturni hali-gali, no bar nije prevruće za čaj.

Ja svladala jednog F-a i jednog Blakea (Karloviću očito nije išlo sve dok ja nisam stavila naočale za TV) i Kavafisa. I sad idem na Stradun po udicu jer mi je sljedeća mušterija navodno Fish
/tvoja bdm - međugorje/

Jesi li i ti još na čaju ili već možeš čašu piva uz večeru?

Praktična žena kaže...

Mlađeeg samoborskog netjaka. Fish? Jesam rekla da treba proglasit ZERP:) Temperatura pala s 38 (Lupocet, čaj s limunom, serija dubokih uzdaha) na 37,5.

ena kaže...

37,5 je za naš uzrast puno! Preventivno, i ja kuham čaj jednim okom na dvoboju ZERP-Međugorje, a drugim na intervjuu s Palmeovim sinom prevedenom s broken englisha na slomljen rvacki. Mislim da se to u našem djetinjstvu zvalo 'Veselo veče'

Praktična žena kaže...

Protutnjala svadba. Ne znma više što mi teže pada jel svadbe ili sprovodi. Osim što sprovod kraće traje i nije toliko bučan:))) Sad svi malo dolazimo k sebi iako smo mi (hvala bogu na staroj svekrvi) uspjeli zbrisati u prvim jutarnjim satima

ena kaže...

Al' na oba ključna događaja čovjeku najteže pada orkestar. I zabrana pušenja. Je l' vam barem dalo pušit ili ste morali stajat pred otelom između obroka?

Praktična žena kaže...

Upoznala sam pred restoranom hrpu novih zanimljivih faca:) Zabrana pušenja u javnim prostorijama definitivno obogaćuje čovjekov društveni život! Čak nam se priključio i šef konobara koji je prestao pušiti prije godinu dana, jednostavno je shvatio da on ne spada UNUTRA. Ako ovo potraje lički će ministar dobiti protiv sebe organiziranu političku stranku. A kad ta krene u demonstracije, bit će vatre koju ni svi dežurni vatrogasci ne budu uspjeli zgasit. Kaže konobar da nema fešte bez hrpe outsidera:)