nedjelja, svibnja 31, 2009

Faktor Y

Ustala jutros ranije, iako me jučerašnji aerosol satro k'o asfaltni valjak. Nisam stigla ni popit kavu, onako ritualno u pidžami, kad stiže moj šogor u društvu s barbom. Otšetala sa šogoricom do one dvije trešnje i nabrasmo dvije pune košarice da se Samoborci večeras malo počaste (kaže MI bratu: „Ajmo gledati kako njih dvije beru!“).
Uto stiže mladi vinar sa 100 litara žestice da uvali šogoru za primporedaju na Lučkom. Malo popričali i na brzaka se spremili, oni ukrcali žesticu (biska,medica i čista rakija, demižona komada tri), 10 staklenki Valterovog meda i trešnje, pa nas četvero otišli na ručak u obližnju trattoriu. Odmahali im oko tri i oni u nekoj koloni čudnih vozila zapalili za Zagreb, a mi natrag u dolinu jer je stigao mecanico di lago da obavi neke završne krojačke radove. Poslije pola ure popela se opet na trešnju (za večeru je'lte).
Oko pet krenula zalijevat tri dana žedan vrt, kad zove barba da donesem dolje „jedno tri diske da divlje svinje ne bi požrle seg krumpira“. Sakupim pet preostalih CD (dva s trešnje) i dolje u selo gdje me već čeka Pia sa svim solarnim lampama koje je počupala ispred kuće, batom, kolcima i špagom. Ošle na onu najdalju donju njivu gdje su svinje već sredile pola reda krumpira i postavile instalaciju od solarnih lampi, plastičnih vrećica i CD-ova, ne bi li odvratile nemani od naše omiljene zimske hrane. Predlagala sam da stavimo i neku tehno glazbu, to bi im sigurno uništilo volju za krumpirom, ali zbog blizine sela odustale smo od cjelovitog projekta.
Vratim se natrag i nastavim zalijevati cvijeće, MI je već namočio travu i voćke, kad zove mladi vinar da on danas ima Dan otvorenih vrata i ne bi li došli gore do njega u konobu. E, rekoh, ovo ćete bez mene. Meni danas već dosta i jela i pića. I sad sjela, kad s vrata cvili Bobi. Čeka svoje krokete i šmakose.
No sve to nije bitno. Here is the thing: oko četiri zvoni moj mobitel. Kaže ona poslala mail još prije dva mjeseca ali tek sad ustanovila da se vratio i da ga mi nismo dobile. Mali se već rita. Pet mjeseci! Dečko! I sad razbijaju glavu s imenom. Za curu su imali pet, šest a za dečka ništa. Rekoh, djeco pa imate nogometaša koliko hoćete! I sad stigla UZV slika i naša N. na firentinskom mostu s malim Y faktorom u prvom planu :)

41 komentar:

ena kaže...

:))))) Eh, da, kužim, mislila si me smantat svinjama i funkom pa da pridrijemam već kod Dana otvorene bačve :)))))))
Kakvi fudbaleri, nećemo valjda Y-u davat F-imena, nego kad se već sada slika na Ponte Vecchiju, možemo mu dati radno ime Benvenuto, dok NiP ne smisle nešto stvarno kul, recimo Marko, da bude doma gdje god dođe.

P.S. Zašto se MI i Brat odjednom izlažu tolikim naporima? Ozbiljno sam se zabrinula za njih.
Plus ne puštaj svinjama CD-ove, to bi ih samo navuklo na krumpir.
I moji golubovi vole glazbu. Lani su se još bojali, ali sad već spavaju među CD-ovima, gore na balkonskoj klimi.

Praktična žena kaže...

To s bačvom si odmah uhvatila:) Eno ih gore, sigurno drijemaju ispod one najveće s komadom sira u jednoj i pršuta u drugoj ruci. Da trešnje za večeru:)))
Prvi izbor pao je na Luku ali ispostavilo se da Toskanci izgovaraju Luha, a to nekak ne zvuči baš internacionalno. Uglavnom Benvenuto je venuto čist spontano bez ičije pomoći, osim ako ne računaš što se odlučio krenut na put iz Holandije:)

Predložila sam onoj marljivoj dvojici da stave sunčane naočale da ne bi istegnuli očni živac!
Čekaj svinje su tek ušle u informatički svijet, dogodine ćemo objesit mp3 :)))

ena kaže...

BREAKING NEWS: Ovdašnji Y upravo spušio trajekt za natrag pa se (s još trojicom ipsilon-kosaca) vratio u Rab čekati zadnji u 23.30.
Očekujem ga sutra oko večere iz smjera Nizozemske. Čim dođe, dezinstalirat ću mu mp3 i ugraditi GPS barem za jedno vuho. S nestrpljenjem očekujem video dokumentaciju o pokošenim prostranstvima. Nulti Y također (jer je, spriječen hitnim poslovima, morao cijeli vikend ostati u TV salonu; 100% očna neuralgija).

TIP: Mogli bi se NiP ipak raspitati kod firetinskog UZV-a, možda nije prekasno da se Y zamijeni za X.

Praktična žena kaže...

Jezuš i Marija, Bandito nam je upravo poslao pusu, fuuuj!
Niš čudno da su ipsiloni zakasnili na trajekt, ako nemaju u blizini bar jedan x faktor totalno su dezorijentirani u vremenu i prostoru. Osim toga svaki ipsilon koji drži do sebe zna da trajekt čeka njega, a ne on trajekt. Evo letim dat sladoled za rashlađivanje očnog živca maksimalno napregnutog na Hajduk-Diname 2:2

ena kaže...

je, načula sam nešto o 2:2 nakon 2:0, bilo je prosto, al nemrem se sad koncentrirat na to jer daljinski navodim vlastitog Y-a (sumnja se podmetnutog u rodilištu) na ponoćni trajekt,
plus prevodim čistu Y-sku temu od 25.000 sl.zn. o tome kako će autoindustrija ustat iz pepela makar na baterije, plus služim jagode sa ŠTAUB-šećerom i čaj s medom te radim duubinski peeling nakon Bandijevih bala. Dok sam peglala upao Vlahušić umjesto Šuice, neš promjene drastične :)))

A propos: nisam glaso ni za koga, nije bilo vremena ni kandidata. Ma, rekoh, I'm too old for this shit, nek se gone! Sad kad je pokošeno ionako idem živit na more, a rotirajuće pricidništvo općine možemo bit Luka, Pero i ja, vladat ćemo s Luke koće :)))

Combat Discobol kaže...

Pa sad, ako ne ide 'Luka' (jerbo 'Luha'), aj nek izbor padne na ime:'Aerodrom'? moze takvo ime imati i jako korisne fasete: evo procitah negde da su Englezi napokon, posle titanskog administrativnog rada - uhvatili Poljaka koji se zove 'Vozacka Dozvola'. A slali mu pedeset kazni na to ime, svaki put kad ga uhvate u krivosteti , na putu...ajme!

ena kaže...

@Civilni Tomcate: Nema šanse da se dite zove Zračna Luha, to je ime za curice, a viš da je mali Y. Plus ime je predugačko za alchajmeraste mu tetke. A nazovu li ga Vozačkom, Talijanci će ga jednostavno zvat Guido pa opet nismo ništa postigli. Ionako se svaki drugi zove Guido upravo zbog pretjerane identifikacije talijanskih tata s vlastitom Dozvolom.

@eli: Ipsiloni nadljudskim naporima uhvatili zadnji trajekt. SMS o podvigu nađen kako trepće nepročitan na mobitelu kraj Y Sr-a usnulog uz postizborni specijal na HRT-u. Zna dite kome javit ključne podatke :)

ena kaže...

@eli: Tek sada spazih modne mačke i gurove dolje ispod trešnje. Pjevaj!

Praktična žena kaže...

@CDFinne: Engleski policijoti bi vjerojatno odustali da se Poljak nazvao Nevidljivi Čovjek. Budući da će se mali Y roditi u Italiji ni Primo (a takav je slučaj) ne bi bilo loše ime. Neki je američki bogataš svojoj petoj kćeri dao ime The Last One

@ena: Mora da su i kod mene prevladali ipsiloni i ja zaspala na izbornom specijalu i probudila se u deset i pol. Ili je to posljedica žablje puse? Gurovi i modni pjevači se u subotu svi nakrcali lungomare, pevaljke pozirale fotićima (radijski festival) a moj šogor se tako ukočio tri metra od Lane J. da ga je šogorica morala odvojit grubim hrvačkim zahvatom:)

ena kaže...

oduvijak sam znala da je višestruko talentirana (šogorica, ne lana j, tkogodtobio)

bolest tv-spavanja: definitivno posljedica puse; kad vidiš modnog gura u noći, normalno da ti dođe da sljedeće večeri poljubiš bandu, a posljedice su neizbježne - zamiranje do detoksifikacije

fYnn kaže...

drage XX-devojcice, u prolazu vas pozdravljam..

Praktična žena kaže...

@flyinfinn: i tebi pozdrav i dobro se provedi gdje god žurio

@ena: talentirana nego što, naročito u ramenima:)))

Danas sam shvatila da se Gospa od Kamenitih vrata prodala za kumovsku proviziju i da joj siroti studenti uzalud pale svijeće: ništa od besplatnog školovanja, a što se ispita tiče bolje da se prime knjige

ena kaže...

@flipsi: Hi!

@eli: Da, šogorica u ramenima, a kamena gospoja u laktovima. A eto, što ćeš... (ja ću staro carsko)

Finny Walker kaže...

dok vi ovde pivo pijete, ama se eno bloger raspao!?! :)))

I kod mene je vreme prekrasno, rucao u vrtu, salatu , narafski - da ne optereti zeludac, a onda to sve zaliJo sa par tropskih koktela: koka-kola sa duplom sljivovicom (za dusu) i pivom od maline (zbog zdravlja) a sve jos ukraseno odreskom limuna (za oko) pa zasecereno vanilin secerom (za srce). Malo razmislio i uklonio limun, delovalo pederski. Strusio par koktela, poceo da zvakoljim limun, bas je to macho. Onda naisao pajtos, pa po jedno crno vince (za srce), te po jedan tripl-trapist (za dug zivot) i na kraju votku (za osvezenje daha). Sunce pritislo, cini se umrecemo. Onda se setili: nalomili leda u kofu, pa se prskali. Umalo srce stalo, ali vraga, popili sve ono za zdravlje, pa je samo preskakalo...
I sta ce nama balkancima -lekari?

(salim se, narafski - ja skoro nikad ne pijem! :)))

ena kaže...

@finca-finca-ca, finca-rumena-ha-ha: Bogme, vas dvojica baš popucaste od zdravlja, samo vas limun spasio!
A bogami, od blogera ni mukajeta, sve čekam da se načisto raspadne i proguta mi one dvije-tri skoro rečenice kod kvante u komovima do kojih mi stalo, a nikako da ih kopiram :)))

Praktična žena kaže...

@vinne: nakon što ste tako ojačali imunitet preostaje vam jedino kupit karte za Meksiko. Tako i ovi naši kosci danas unijeli jaku dozu antioksidansa, nekoliko kvartina (krigla 2,5 dl) prije košnje pa onda još par poslije. Kad su završili s poslom produžili u susjedno selo, tako da su do sumraka bili fireproof. Sreća da traktori znaju put do kuće
Bloger tipična domaća zbrčka. Vidi se da tamo nitko ne troši zdrave napitke:)

ena kaže...

E, zato ja cijenim pivo na kraju dana. Usput, striženo-košeno, no rapsko dvorište ima pristojnu frizuru, a i terasa ima SKORO pofarbanu ogradu, koscima izgleda ponestalo elana nakon temeljne boje. Dalje ću ja :)

Hannibal, kolega kaže...

(ovdi janjci utihli?)

Praktična žena kaže...

@Anibaletane: Works in progress - kod mene vrtni, kod Ene zavrtni.

@Ena: Glavno da je trava pokošena sve ostalo su detalji. Evo Valter već tri dana uništava travurinu oko kuće i još nije gotov a ovdje se redovito kosilo.

ena kaže...

@H.: (ne čujem, grmi)

@eli: Taman htjedoh u žustru šetnju, kad se nebo obrušilo; zemlja se zanjihala, cijeli sat sam skupljala satelite s poda, a sad se bojim i pegle. Malo mi je pun kufer tih meteoroloških ispada, znaš. Ne biste li mogli nekako pojačati preventivni rad tamo na sinoptičkoj tromeđi, sve prolazi u dubinu teritorija? Možda da Valter malo pusti kosilicu i ispali koju raketu u smjeru Aviana :)

Praktična žena kaže...

Mislim da su to nešto spetljali u centrali. Nama ni kap kiše, a čekamo je znaš kako, kad bi htjela jedno dva dana padat bez prestanka to bi nešto značilo za ovu raspucalu zemlju. Vrijeme je da Vakula i Picek počnu puhati prema zapadu jer su im se zapetljale ciklone i anticiklone k'o moji šlaufovi za zalijevanje. I uopće tko im daje plaću za takvo vrijeme?

ena kaže...

Bojim se da smo sad ušli u NATO-ov sustav vremena, a zna se gdje je njima centrala. Ne bi me iznenadio ni uragan. U Dnevniku očekujem Tutiš kostimiranu u Zlu vješticu Zapada. Budući da Fed sada plaća kvadrilijunske bolničke troškove globalizaciji, pretpostavljam da prognostičare plaćaju Time Warner i Univerzal po principu 50:50.

Glede na smrt vješanjem u bangkoškom ormaru: Razočarana sam. Čemu sva ona tortura s japanskim, kineskim i hindu senseima?! Čemu sav 'rad na sebi' i tisuće milja na 'putu samospoznaje'?! Billovoj ženi uopće ne treba katana. Uz malo strpljenja, Bill će se koknuti sam. Je l' tako, Quentine?! :)))

---
Ovo je bio najuvijeniji način da te obavijestim o nimalo kung-fu smrti Davida Carradinea, a što portali pišu o stidnim dlakama Kate Winslet ne želiš ni znati. U povodu trijumfa (ne mislim slovom i brojkom :) ) Angeline J. nad Oprah W. na F-listi najmoćnijih žena svijeta, danas sam imala sat obilaska showbiz i kulturnjačkih siteova da ostanem barem površno informirana. No kao da sam iz koraka u korak gazila po sve dubljoj balegi. Na dnu smradne kace naiđoh na izričitu Kunderinu želju da ga se u udžbenicima obrađuje isključivo kao francuskog pisca (nije Šala :)) )

Finnibal kaže...

Od ovakijeh bi vijesti svakiji Lektor pozeljeo postati Hannibal Lector!
Kundera mora da je umislio kako je potomak Napoleonovih vojnika razalovanih udarcem kundaka u Milanu?

ena kaže...

@Hani-Bani: A što ćeš, tako ti je to kad prijeđeš s režimskih šala na nepodnošljivu lakoću akademskog jezičarenja. 'Ala bunar', rek'o onaj što razbij'o poKUNDirene tikve.
Ne, ne kažem da je Kundera kaćiperac, nego da mu je novo perje uzbudljivo ko depilirana muška potkoljenica. Nije on nikakva iznimka što se mene tiče. Mene ti suvremena umjetnička produkcija i inače ostavlja uglavnom mrtvom-hladnom već nakon pet minuta konzumacije. Skroz frigidna na jezične, vizualne i scenske egotripove s jedne i njihove pokondirene verzije s druge strane. Zasićenje primjereno za dob.
Čim ih netko napokon sve skupa smiješa u kakvom huckleberryjevskom kazanu pa da odozgo plivaju po masti, eto mene na direktni prijenos :)))

Praktična žena kaže...

Znaš da nije zdravo to sve konzumirati u jakim dozama, teško sjeda na želudac! Nisam znala za ormar, k vragu jel' to specijalnost određene vrste depre?
Jučer popodne došao Petar iz VL pa smo onda oko osam svi ošli na večeru s Anom i mladim dogradonačelnikom i zaglavili dok nas nije istjeralo iz birtije:)
Čini li se to meni ili je gospodin K. patriotski žigolo? Nije li već izjavljivao da želi da ga smatraju piscem nekih drugih zemalja? Ili je stvar u akademskim i viteškim titulama?

ena kaže...

Kill Bill update: Izgleda da je apsurdna smrt zaigranog kung-fu artista (73) rezultat nesmotrene seksualne igre. Way to go, Bill!

Šala: Galebarenje nije isključeno jer recesija vjerojatno pogađa i globalni star-sistem akademskih sinekura. A ako u 73. trebaš ormar, štrikove i glavu u torbi za ševu u hotelskoj sobi, zamisli koliko 'provokativan' moraš ostati da održiš reputaciju književne zvijezde. K. zasad podgrijava staru igru disidentstva od svega i svačega. Češka je htjela slaviti nekakvu godišnjicu njegova lika i djela, a on im je odgovorio da su nekrofili, a on da odavno nije Čeh nego želi da ga povijest spominje kao francuskog pisca. Dirljivo je pritom da nekonvencionalni Francuz drži do svog mjesta u povijesti. Ah! Teško je plivati u star-sistemu kad si star :)))

BL: Vi iz BL-a, međutim, imate problem samo s radnim vremenom birtija. Definitivno way to go forever :)))

Praktična žena kaže...

Vidiš kako poguban može biti seks u tim godinama! Đavo nosio i Viagru!
Da se mr. K. rodio u Francuskoj vjerojatno danas ne bi bio čuveni pisac i bio bi zahvalan da ga pozovu na kakav češki kružok u birtiji. A hoće li ga povijest upće spominjati i netko u 2758. čitati? Moraš stvarno biti jako tašt da u takvo što vjeruješ.

ena kaže...

Bogme. S Viagrom triput lakše do umjetnog kuka! Za 9,99 iskustvo iznenađenja!! Viđeno na exsexTV!!!

Šala: Do 2758. ne bi više trebalo biti atavizama poput čitanja, računam da će kiborzi dotad razviti unutarnje oko za multiestetska iskustva. No nije isključeno da kakav povjesničar weba nastranijim korisnicima 28th Century Matrixa otkrije 'Žert' u verziji od jedne rečenice ili multimedijsku verziju u trajanju od minute. Ipak, kao autor će se vjerojatnije navoditi Twitter ili Tube. Od drugih djela mogli bi biti sačuvani naslovi u tragovima: Směšné..., ...Jinde, Valčík...
na glolangu, naravno, ne valjda na češkom il francuskom.
Nadam se da nepodnošljiva lakoća smijeha i zaborava ipak neće zbrisati češke birtije, to bi bio kulturocid :)))

Praktična žena kaže...

Svakako birtije su preživjele priličan broj umjetničkih razdoblja a sumnjam da će netko u dogledno vrijeme izumiti istakanje piva s Interneta. Osim toga i nije gušt piti u društvu s Facebookom, Googlom i sličnim virtualijama.

Da ne zaboravim: eto mene u ponedjeljak opet u gradu:)

ena kaže...

Birtije su zapravo stvorile priličan broj stilova i razdoblja. A kome se u birtiji pije s Faceom kraj živih faca ili s Googleom kraj pravog glo-gloa? Web će ipak morati početi točiti noću za solodrinkere želi li napraviti karijeru u ugostiteljstvu. Ako naime zabrane ovoga i onoga na silu ne uguraju samoću u ugostiteljske objekte i pretvore ih u mjesta alternativnog duhovnog iskustva. Princip je jednostavan: svi su i dalje osamljeni, otuđeni i izloženi stresu, jedino što ih ugostiteljev ekspertni tim sada uvjerava da je to baš poželjno i zdravo, isklistira ih i popuni im praznine svojom robom, duhovnom i inom. Onda se vrate doma stresnom životu, s tim da i dalje svraćaju na pročišćavanje energetskih putova ili trajno isele na Tibet (preko birtaševe web-agencije, naravno). Zapravo smo trebale na vrijeme otvoriti krčmu 'Put samospoznaje - otkrijte dijete i sebi'; ili svratište 'Smirenom karizmatiku'; ili 'Divine Energy Flow Resort'; ili 'Zen Beauty Antistress Hotel'. Pazi, troškovi su mali jer klijent očekuje asketizam, a zarada na skriptama, indijskim certifikatima, svetim sličicama, mirisnim štapićima i energetskoj bižuteriji je znatna pod uvjetom da ti rođo osigura 60-godišnju koncesiju na kamp, plažu ili gorski proplanak s potokom.

Trač i grad: super, znači drugi tjedan se vidimo :)))

ena kaže...

Aj-aj-jaj 1:1! Da je sad imat koncesiju na antipušačke racije u zatvorenim kafićima :)))

finn kaže...

" Ena kaže...
Aj-aj-jaj 1:1! Da je sad imat koncesiju na antipušačke racije u zatvorenim kafićima :)))

2009. lipanj 06 20:34"

ti si neverovatan talenat za biznis!
jaaaooooooooooooooooj sto me nasmeja!
(hvala!)

ena kaže...

Eto vidiš, to je pos'o! Smijeh je keš po mom ukusu - zveči i ne devalvira; tako da je smiješno društvo po definiciji društvo blagostanja :)

Praktična žena kaže...

To znamo mi i Bandito, a izgleda da su i birači to shvatili, jedino nisu primijetili da im u međuvremenu prazni džepove jer kumovi imaju nešto drukčiju koncepciju blagostanja!
Ajme 2:2, što bi rekao Božin sukomentator, sad smo si kreirali probleme u smislu kvalifikacija. Bit će veselo ako Ćiro odvede Bosance tamo gdje je ovaj naš s-s-selektor već bio siguran da je.
Mislim da će mu poslije svega dobro doći dvotjedni tretman u "Smirenom karizmatiku" ili na "Zen farmi za gubitnike":)))

ena kaže...

Biračima uopće ne treba vlastiti koncept blagostanja. Oni su tu da kolektivno uživaju u obećanju posmrtnog blagostanja posvjedočenog u živom primjeru svojih učitelja na antistresnim farmama.
(krupnijim slovima: posmrtno blagostanje približno je dostižno u stanju posvemašnje ispražnjenosti džepa, duha i tijela iskrenutog u odgovarajućem položaju na prostirci za meditaciju; prostirku i skriptu 'Stop želučanom refluksu kod položaja anđeoskog blaženstva' možete kupiti prije seanse od naše hostese u štiklama s crvenim potplatima)
U tom smislu smatram da je Skeletor pogrešno usmjerio protok energije pri implementaciji centriranog puta u JAR i zbunio dijete u nama. Skorašnjoj konvenciji Cro-udruge Chi ugostitelja stoga predlažem da mu skine skeletorski imunitet, vrati ga u prethodni život, natjera ga da stoput prepiše 'Godišnjak svinje' i dvostruko mu naplati stan i pranu u antistress resortu 'Luda čakra'.
Obavijest: Učenicima viđenim kako na tribinama mašu kockastom molitvenom zastavicom s natpisom: 'Danger! Croats!' dodjeljuje se ukor pred isključenje zbog svjesnog obmanjivanja djeteta u sebi.

Praktična žena kaže...

Nakon što sam na mojoj zen okućnici jučer nabrala jedno 15 kila trešanja i dva sata zalijevala sve voće, povrće i cvijeće da ne spominjem zelenu joga prostirku od 600 četvornih metara, utonula u nirvanu:) Sad se spremam i javim se navečer iz grada

f kaže...

"oj tresnje, voce moje drago
k'o detence vol'o sam te jako"

(bar ces imati cime da se odnirvanises, hihi)

finn kaže...

@Ena:
hej, nadjoh (napokon) svoj "Ciganski Romansero" i proverih ko je prevodilac: Kolja Micevic. Bio mi je u hrpi knjiga kraj klonje (gde ces boljeg mesta za citanje?)

ena kaže...

@eli: E-e-liiii!!! Navečer je tu, je l' još raznosiš trešnje po adresama ili si naišla na redove trešnjoprimaca pred haustorom?

@f: E, klonje su definitivno najbolje čitaonice. I ovdje stupovi literature u hodniku ispred WC-a, od Auto-kluba do Shakespearea /zvuči kao dobar motiv za monodramu :)))/
Imam negdje Koljinog Mallarmea, vjerojatno u plavo lakiranom ormaru u podrumu; taj ormar je isto drama svoje vrste, a taj Kolja je pravi manijak prevođenja. Mislila sam da se drži simbolista i modernista, no vidim da je prije par godina preveo i Dantea s talijanskog na francuski.
No dobro, 'Đački rastanak' sam ipak nekako pronašla u glavi, ali samo do trećeg stiha, a dalje ipak proguglah. I nađoh, bogme, Branka na nekom forumu: par genijalaca citira svoje početnice iz 60-ih godina ('Oj, Karlovci, mjesto moje drago,/K'o djetence došao sam amo./Igra bješe jedino mi blago,/Slatko zvah ja med i smokvu samo.) Da 'med i smokva', molim te lijepo :)))/. Pa Vitezov Antuntun, Krklecov Ludi dan, skoro cijela Ježeva kućica i Dohvati mi, tata, mjesec. I naravno - Zmajeva Pačija škola. Osjetih se ko klinac sred pekmeza. Smazah sve :)))

Praktična žena kaže...

Sori ja zaglavila u raspodjeli trešanja! Dok su se svi izredali pa svatko ispričao još svoju priču, a onda me na jedno dva sata ugnjavio junior jer sutra odgovara engleski, prošlo veče. No vidim da si ti obnovila znanje o Ježevoj kućici i Pačjoj školi:) I da, nisam zaboravila Perišića

Finn kaže...

@Eli: ti si bila danas u vrtlarsko-socijalnom stimungu! :)))

@Ena:
"ucili su ucili
od srede do petka
al se nisu makli
dalje od pocetka?"
:)))
a kad smo vec kod cika-jove...ja ipak najbolje pamtim ovo:

"mi smo male al' smo znale
da nas niko nece hteti
niti smeti tako voleti
kao ti, ciju-ci"