četvrtak, prosinca 04, 2008

Ena: entre nous (engl.)

Najslavniji polarni medvjed, Knut, inače nastanjen u Zoološkom vrtu u Berlinu bit će prodan ili poklonjen jer je dečko narastao i treba mu žena, a stambene prostorije nisu dovoljno prostrane za bračni život. Ovo nije priča o malim i velikim životinjama. Ovo je samo da se naglasi da nemaju svi medvjedi isto ime!

44 komentara:

Anonimno kaže...

Da. Većina se zove Tunk /opomena purgerima bogatijih asocijativnih nizova - i nikakvh glagola, molim! manite se ćorava posla - forget the blind business!/

Praktična žena kaže...

You've been tunked! Ja sam trenutno u tablici nepravilnih glagola: you've been tunken. Sjetila se kako se zvao onaj medvjed što je plesao uz def kad sam bila dijete: Rajka:))

Anonimno kaže...

Šta su GorDAna i BoŽAna odbačene ko 'zapušten brend'? Imale previše radnog iskustva? Prijetile sindikatom? Cigin PR odlučio uvest medvjedicu 'definiranijih' trepavica?
Čista devijacija. Odsad kad se s parkirališta začuje 'Mešaj, Rajka' gasim prozor!

Upravo nas spomenulo u Pola ure kulture :)
Samo rečenica, ali na lijepom mjestu i iz usta glavne. Eto, to je kulturni događaj. A ne Rajka.

Praktična žena kaže...

Tamo gdje sam ja rasla Rajka JE bila kulturni događaj! I Ćamilin sladoled! :)))
Ajd fala bogu, makar bi Dnevnik bio idealno mjesto.

Anonimno kaže...

A reklama preko Ćamile?!
F. fišeci: 10 eura kugla! Amo čela, još malo pa nestalo!

Praktična žena kaže...

Mislim da bi privukao veću pažnju od ona tri spota:)) Naročito s onim kolicima s drvenim bijelim poklopcem na vrhu.
Javila se danas M.T. zadužilo je za Mediteransku Uniju. Već je bila na dva velika skupa u Tunisu i Barceloni. Veli, u Tunisu se skoro udala. 700 raznih ministara, zamjenika i ostalih, no svega par žena među njima. Kaže: rekla sam Zvonimiru da je na tankim granama:)))

Anonimno kaže...

Aj-jajaj, šta je mladost prema 700 ministara! Ne treba, eto, baš ništa uzimati zdravo za gotovo :)))
Ipak, nije joj se valjda padalo na pamet udavati izvan Barcelone...

Anonimno kaže...

Uspavalo te 700 ministara ili sladoled? Ako je Rajka, dat ćemo je uspavati, ne brini.
'noć :)

Praktična žena kaže...

Zaspala gledajući neku žestoku akciju. Karate je najbolji protiv nesanice. Buona notte:)

Anonimno kaže...

Karate affirmativ.

A petak, evo, sve dosad pravio ozbiljnu facu: obaveze, šalteri, dućani, suha slova, čak i fitness (da ga skinem s vrata...), a sve zato da odsijecanje tjednih repova bude što uspješnije pa da u sljedećih tridesetak sati mogu s natpolovičnom sigurnošću očekivati mir potreban za drugu vrstu priča :)
Idem još načas ubit oko da 'prerežem' do kraja :)))

Ravel: cijenim njegov i doprinos plemenskih vračeva metodici brzog stapanja s kolektivnom svijesti... zapravo, nadam se da i instinktivno mogu pronaći put do dekice.... ice... ce.. e .

Praktična žena kaže...

To ti pričaj drIvi, znam ja gdje si bila! Nosila si onaj transparent: "Ja sam bandit, domovine sin...":)))

Anonimno kaže...

Sveta Lucija malo jače posvijetlila vladarima u oči. A da vidimo što je nama donio Sveti Nikola...
Ne mogu vjerovati, ne mogu vjerovati, uštipni me molim te! Pa ovi su počeli cvikati, i to cvikati big tajm /welyko wriyeme pierceing/... Napokon im došlo iz dupeta u glavu da raja sad ima ono što joj je dosad falilo pa su je od st. VII. mogli bagatelizirati: brzinu i organizacijsku moć. Soli u glavi ima oduvijek, ali sad se ONI na to moraju obazirati. Slijedi, doduše, uskočija u obratnom smjeru i stvari će u postati kompliciranije, ali na površini će vladari morati održavati bonacu, a to znači ipak nešto veće uvažavanje mišljenja građana i veću potrebu za stvarnim, a ne mešustranačkim konsenzusom o najkrupnijim temama. Za ovako politiziran narod to jest dobitak.
A opralo ih sve redom, zdesna nalijevo i reklo im: *iz*a Vam *aterina! točno tim riječima. Trgovi se sjaje od ponosa.
/Ne sanjam, ne?/

Anonimno kaže...

corr.- mešustranačkim = M.A.S.H.ustranačkim

Praktična žena kaže...

Je i vikalo im svašta. Već je bilo i vrijeme. Dopao mi se onaj dečko koji je rekao da oni nisu tu da daju rješenja da vlast zato plaćamo da bi ona dala rješenja. Mora da je mladi esdepeovac sad sretan što nije dobio izbore!
Sori zadržala se s juniorom i materom mu. Dobio kulju iz ad hoc engleskog testa. Profa (raska) mi poslala test da vidim gdje brlja. Izmiješo vremena (u manjem broju) ali pisanje, majko moja! Sutra i prekosutra ću ga drilati da će sanjati passport, a ne paspartu (što je napisao)! Inače druge ocjene su mu više-manje u redu osim matematike gdje će se morat čupati rukama i nogama jer ima tri jedinice iz testova. Usmeno ima sve pozitivno (i iz engleskog četvorku i trojku) ali pismeni mu nikako ne idu

Anonimno kaže...

A najsmješnije od svega kako je bandido sklonio Djeda Mraza u šator, a binu prepustio fejsbukovcima... na čemu mu oni /izrijekom, s bine/ odbiše zahvaliti jer je 'to njegova dužnost' :)))

Juninho: Jao, bit će njemu Put u središte Zemlje bude li uvaljivao Paspartua u pasoše; a matka - koliko se sjećam, bit će mu dosta jedna dvojka iz pismenog da ga profa pusti

Anonimno kaže...

plus, kraj tjedna - Q-pack :)))

Praktična žena kaže...

Točno, ja u ponedjeljak idem po svoje ulje ako bude vrijeme, a bit će kažu Talijančići. Barba danas kuka da gdje smo. Ostavila ga Pia i ošla s kćerima jutros u Trst a on mrzi bit sam :)

Anonimno kaže...

Išla unucima za sv. Nikolu, ha? :)
A zašto on ne ide, nego ostaje čamit sam? Šta mu ne može Franko ili netko nahraniti te purane? Morate ga jednom dovest u Zg kad budete nakratko dolazili, da odemo svi u pivnicu na buncek s policama :)))

Praktična žena kaže...

Praunucima:)))Nije ti on više za neki dulji put, izdrži dva, tri sata na fešti ali i to mu je već puno. Moramo ga stalno tjerat da ustaje i šeta. Nahrani on i gice i kokice ali dosadno mu, mrzi bit sam, pogotovo kad je kišno kao danas pa ne može šetati gore do nas. Srećom čeka ga još kolinje, negdje oko 20. i dan kasnije Aurelijin jubilarni rođendan.

Anonimno kaže...

Zlatka je starija kći? /odlično ime, valjda to kao aurelijanac ne moram ni spominjati; baš me zanima je li ime bilo barbina ili Pijina ideja... čini mi se neobičnim, a prirodnim :)/

Anonimno kaže...

btw, mogli su i mene nazvat Zlatka, a ne fckn ..ena!

Praktična žena kaže...

To je starija, ne znam zašto Aurelija, morat ću pitat. Mlađa se zove Miranda. Mislim da je to Pia birala, njezina sestra se zove Alma, a braća Attilio, Julio. Barbini svi imaju naša imena a o ima njemačko: Eugen. Uopće tamo djeci daju svakava imena. u ovom broju na popisu rođenih imamo: Emy, Patrika, Stefani, 3 Matea, 3 Dominika, Leona, Nou (roditelji se zovu Frida i Viljem), Elvisa...

Praktična žena kaže...

Mene su ono htjeli nazvat Zvjezdana i Blaženka, a baka prigodno Štefica:)))Srećom nisu iako mi se ni ovo ne sviđa. Zašto čovjek ne može sam odabrat još jedno ime kad navrši, recimo, 20. godina?

Praktična žena kaže...

Oj, prošla dva, kud prije? Ajmo, ajmo sutra ima raznih aktivnosti. Javi se kad stigneš, makar u sitan sat. A domani?

Anonimno kaže...

To ćemo zahtijevat na sljedećem fejsbuk-prosvjedu!
a Q-pack učinio svoje: zadrijemah na metli...
A domani?

Anonimno kaže...

Očitim konsenzusom: a domani!
'noć :)

Praktična žena kaže...

Buona notte Theodora, Dea, Christine, Natalija...:)))

Anonimno kaže...

nažalost, sanjala sam: brojke s prosvjeda su loše - ni 10.000 u cijeloj zemlji, draga moja Elizabeta Victoria Mary, samo što je u Zagrebu bilo nešto veselije jer je bina već bila na Trgu.
Pitam se hoće li bandido (sdp) i karamarko (-) sad dobiti po prstićima što su dali i to...

Anonimno kaže...

Ono što je bilo vrijedno u tim okupljanjima jest činjenica da je ova vlast, i opozicija joj, dobila prvi put grublju naznaku nezadovoljstva. I to je ono čega su se uplašili. I ovako ih je bilo puno: koliko punoljetnih i socijalno ugroženih osoba zna što je Facebook? Oni najnezadovoljniji, penzioneri i nezaposleni, u većini ne znaju ni što je internet, a i kad znaju ne mogu si ga priuštiti. Osim toga, cijeli prosvjed je došao godinu dana prerano. Zapravo, kao da je netko testirao situaciju, što je isto sasvim moguće

Anonimno kaže...

Madrigalia Eleonora Machteld...sta je to facebook!? :)))

Anonimno kaže...

@signor Finetto: E sad si našo upućene pitati:))) To je koliko kužim neko virtualno predstavljanje svoga lika a u svrhu, isto tako virtualnog, upoznavanja drugih likova. Tih likova navodno ima na Facebooku na milijune. Uglavnom ta je ekipa organizirala jučer demonstracije u nekoliko gradova u Hrvatskoj pod motom "Stegnite vi remen, bando lopovska!" ali bez pravog plana i organizacije.

Anonimno kaže...

McPraktični Finci, pozdravlja vas majstor Prvi Stupanj :)))
Za jedno radno popodne pretvorismo tucet olovaka u olovčje ogriske pa ih zalismo u pivnici uza ugla :)))
Facebook? Forget it. Đast ju vejt and sii what a real book looks like!

Praktična žena kaže...

Book in your face? Hvala na pozdravima, ja se cijelo popodne probijala kroz odvodnju, napuštene željezničke stanice od Ročkog polja do slovenske granice preko lokalnih samoukih muzičara do udaranja čvrgi junioru. Some day:))

Anonimno kaže...

Are you talking to me? Just take a book in my face and tell me frankly: Are you takling to me?
Ne, nisam došla doma taksijem! Vozila sam! I nisu me ćopili :)))

Aaaaa, ova vjetroelektrana to sa strane - to već ima veze s pravom energijom. To da!

Anonimno kaže...

corr. TU sa strane
Shit happens! :)))

Praktična žena kaže...

All the time:)))
Glavno da policjoti nisu okolo dijelili Nikoline balone, ili tražili da s njima šetaš po onoj bijeloj crti:)))

Anonimno kaže...

Šta ja imam šetat po crti, zna se da sam ja uvijek na liniji /omanjeg otpora, ne da mi se gnjavit s prenapuhavanjem marginalija :)/ Uostalom, jedno malo pivo nemre bit 0,5 da se na glavu postaviš /druga je stvar što ja malo zanosim i pri 0 promila/

Praktična žena kaže...

Policjot: Gospođo, koliko ste popili?
Mary O'Toole: Afapint of laga, sir!
Plicjot: Neće bit, ma'm, ovdje piše 0,8.
Mary 0'Toole: Ma jedan prst biske, to se ne računa, ne?:))))

Praktična žena kaže...

Đizs Mary, vidiš li ti onaj sat? Ajmo, ajmo a domani! Buona notte, cara sleep tight a don't let...:)
Brrrooom, brrroom :))

Anonimno kaže...

Plus, kaj žena ne smije ni malo maštovitije puhnut u taj balon?! To iza zareza je isto nula, samo u torziji.
Lijepo piše: Nula - koma - nula u torziji - nema kome

Anonimno kaže...

tak, znači ja govorim u auspuh!
/u stranu: 'noć/

Anonimno kaže...

Priznajem. Šuljam ti se bezglasno oko bloga cijeli dan. Ilegalno slušam vjetrenjače u pauzama zamornih aktivnosti.
I tek sad, evo, prelazim na ugodnije poslove. :)

Anonimno kaže...

Eto mene proredio dolaske. Guzva, sta ces...Pozdravljam vas, i shunjalice i policajke i... :)

Praktična žena kaže...

@Finko: Svugdje gužva, takvo doba godine. Kad svratiš, dobro svratiš, javi povremeno da si živ da ne brinemo:)))
@ena: Činilo mi se da se netko skriva u travi:) Ček, idem stavit neki pas