utorak, prosinca 23, 2008

Poštar

Nemojte me krivo shvatit, ne žalim se, ali nitko više ne šalje čestitke poštom. Sad mi i prosinac isti ko i svaki drugi mjesec. Nosim samo račune, kaže poštar.

43 komentara:

Anonimno kaže...

Moj čak više ne svoni ni samo jedanput; jednostavno ubaci račun, a ako je preporučeno, bez ikakve zvonjave ubacuje uputnicu za Poštu2; a naravno da je uglavnom preporučeno. Sve u svemu: imam poštara, imam kaslić, a poštu podižem gotovo isključivo u Branimirovoj...

Ali zato maloprije primih e-mail od kolege Barta (Simpsona), kaže: Christmas is the one time of year when people of all religions come together to worship Jesus Christ.

Za nevjernike ne kaže ništa. I sad ne znam: da to shvatim kao čestitku ili ne?

Praktična žena kaže...

Još dok je Pošta2, mila majka. Ali kad te pošalje da se vijaš oko petlje gdje je pola ulice s jedne stran Ljubljanske a pola s druge, dođe ti da lijepo prepustiš pošiljaocu da se snalazi s tim svojim preporučenim porukama kako zna i umije.
Mislim da te samo obavještava da se veliki dio čovječanstva tajno sastaje na nekom mjestu i drži za ruke. Poslije svi odu doma isuču haubice, kalašnjikove i koltove i udri:))

Praktična žena kaže...

See, it's time for all the witches to mount their brooms:))Jel naš dogovor za danas stoji?

Anonimno kaže...

dogovor stoji! 18 h! /slomim li ujutro nogu, došepat ću preko ceste; zakasnim li 5 minuta, to zato jer idem okolo, preko zebre, da me nešto ne strefi dok šepam preko pruge, znaš da je u šest već totalni mrak na savskoj.../
brum-brum-'nooooouuuuch

Praktična žena kaže...

Aha, i ponesi štap za svaki slučaj:))Good night, House:))

megat kaže...

your blog very beautiful and more info,I like your blog

Sandra kaže...

Istina, žalosno, ali istina...

Anonimno kaže...

pozdrav, moje dame :)
A za postara? EEEE, postarska je tuga pregolema...

Praktična žena kaže...

@Finprefin: pozdrav i tebi, Huck! Završilo tvoje putovanje tragom Hanibalovih slonova?

@sandrab: jest, čovjek se sjeti kako smo nekad poštare dočekivali na vratima, a danas jedva da i znamo tko nam je poštar. Gospodin Gmail, Yahoo ili Hotmail ne ostavljaju baš neki dojam bliskosti:)

@megat: How on earth would you know if there's any info on this blog?! It's just chatting about nothing and something)))

Anonimno kaže...

@eli: Zapravo, najzabavnije bi bilo uzeti sav taj spam što ga Mr.Gmail trpa u kužne pretince i napraviti jedan veličanstveni patchwork apsurda od tamošnjih pozdrava i obećanja: tisuće orgazama, milijuni klikova, milijarde dolara, zelene grane na sve strane i na vrhu Green Card za Ameriku :)))
Na žalost, strah od virtualne side ipak je jači: virusi, bugovi, crvi, trojanci... timeo Danaos i viagru kada nose.

Vidimo se u šest, ja krećem iz ovih stopa jer moram još skoknuti do Cvjetnog :)))

@FinKoFinac: Benvenuto! Cellini u autobiografiji opisao jedno zbilja strašno putovanje u Francusku, kočijom kroz Alpe, bande, Helvećane: lijevo, desno, nigdje uporišta. Tako da si zapravo sasvim dobro prošao ako te nije gore zamelo do proljeća :)))

Anonimno kaže...

pokorno javljam , kolači gotovi. noge otpale!

Praktična žena kaže...

E jesi manijak, do ovog doba peći kolač!:)))

Anonimno kaže...

Ono je bio lakši dio. Prava kalvarija je ovo danas, sa smradom ribe po kući.. a ne pomažu previše ni otvorena balkonska vrata: vani jednako 'miriše' :)
Sve u svemu, pećnica piči na 200, a u kuhinji pingvini. Smrzla se živa, morala skuhat topli napitak!

Praktična žena kaže...

Aj, smrdi cijeli grad:)))Kuhar iz Pariza tek stigao, bit će kasna večera kod Stanke:)

Anonimno kaže...

Lijep pozdrav Stanki i Parižanima, posebno kuharu :))) Čujemo se sutra ako stigneš, ak ne stigneš, pozdrav i Samoborcima, Nerona da i ne spominjem :)))
Na povratku s brega držite se podalje od vjerskih objekata i pripadajućeg fajrvrka.
Nad Trnjem se polako razilazi zapah bakalara, ali se već slute prvi mirisi barutane koja slijedi /premda, susjedi su, moram pošteno reći, zasad znatno manje skloni eksplozivnom ispovijedanju vjere nego lani.

Anonimno kaže...

Ha! 13.16 - snijeg u Zagrebu! White Christmas after all :) Full arangement - fly by Santa!

Anonimno kaže...

Blago vama, beli bozic... :)
Sve najlepse vam zelim za Novogodisnje praznike :)

Anonimno kaže...

Baš blago, @finne! Bjelina opozvana iz Zagreba čim sam je spazila, ali temperatura ostala u crvenom i pada. Nova ima sve šanse da se smrzne do kosti dok pretrči tu ulicu od Zagreba do Antwerpena, zato ti je šaljemo u zobunu i ličkim čarapama. Tako da se ti, Antena i baobabi ne prepadnete kad vam se pojavi na vratima :)
Lijepo se imajte i ne pretjerujte s čokoladnim opremanjem interijera. Ena

Praktična žena kaže...

@finn@ena: lijepo rekoh - luk kaže da neće biti neke žestoke studeni! Ovih par pahuljica što je prolepršalo zrakom samo je začinilo privid zime. I tebi najljepše želje za 2009. Huck i da ti u svakom pogledu bude sretnija od ove:)
Draga moja, ja ove bakanalije više ne mogu izdržati! Ono dvoje što je jučer doletjelo, donijelo već pripremljenu gušćuju paštetu (made by Žarko) zatim salata od hobotnice (autor Stanka) pa bakalar na bokeljski (Žarko), pa bakalar na bretonski (Žarko) tri vrste francuskog vina (izbor Danka) i na kraju čuvenih Stankinih 9 vrsta kolača, među kojima i torta od badema i naranče. AUUUUUU!
Danas: pileća juha s domaćim reznacima, sarma sa suhim mesom, pečena purica i mlinci plus dvije torte, jedna Sacher i jedna (zamisli!) opet s narančama i 5 vrsta "sitnih" kolača (s kestenima, kiflice etc.) Umirem!

Anonimno kaže...

Vidim tu desno da si odmah posegnula za prirodnim rješenjem: sweet soul music!
and rock it, bejbe
/sljedećih pola sata nema sjedenja, a kamoli ležanja, na dekicu i ne mislit!!!/

ovdje atmosfera već radna, ali - ugodno radna; najugodnije radna, ako smijem tak reći :)))... i tako će, nadam se, biti još desetak dana.

Praktična žena kaže...

Neću sjest časna riječ, samo ako se uspijem dići:) Radi, radi za kantom je lakše nakon što si ispekla dvije ture kolača:))) Neki retardirani baca petarde s gornjih katova na ulicu sad se spremam izaći i opalit ga punom vrećom smeća. Ako se ne javim znači da sam stradala na prvoj crti

Anonimno kaže...

heeee-he, nikakva crta!
Tanti auguri, cara amica, tanti auguri :))), još dvaput toliko i ti si na konju :))))

Praktična žena kaže...

Hvala, hvala, ah te srednje godine:))))))) Pogledaj tu desno kakvu sam čestitku maloprije dobila!:))

Anonimno kaže...

:)))'Tako lijepu ženu ima naš prijatelj Paolino...':)))

Zapravo, ne sjećam se da nam je Firenca ikada propisno, službeno, gradskom poveljom ili takvom nekakvom sitnicom zahvalila na tom golemom ustupku. Uopće ne mogu zamisliti kome bih se u ovom trenutku cro-nov. marketinga više razveselila nego Nati, a i inače mi fali, čisto finoće i topline radi...
Naaaato, vrati se doma, nećemo ti ništa!!!!

Praktična žena kaže...

I izgledaju sretni:) Baš me obradovala ova čestitka, nekako uvijek brinem za nju jel sve O.K. Vidi se da je on ozbiljno shvatio one naše prijetnje što ćemo mu napravit ako ne bude sretna:)))

Anonimno kaže...

Sve je OK, a kako i ne bi bilo...
Ipak ima pravde.. tu i tamo :)

Praktična žena kaže...

Elem, protutnjao mi dan ne znam kud prije! Odoh sad još malo hvatat zločinačke umove. Buona notte dona Ena, i tebi je vrijeme da digneš glavu s tastature prije nego samoinicijativno padne na nju. Sweet dreams:)

Anonimno kaže...

I tebi, draga, ako te ova dva dana nisu satrla hranom, druge napasti nemaju šanse :)))
'noć

Anonimno kaže...

It is I, Leclerc.
Samo provjeravam zdravstveno stanje nakon dvodnevnog pretjerivanja u jelu i pilu. Imaš li ti danas goste ili te izvode na neko elegantno mjesto?
Tak je šljiva da od ranog jutra pijem kakao, a kolače izbjegavam u širokom luku...

Praktična žena kaže...

Zdravstveno stanje: recovering. Od gostiju svraćale jedino VI, dottoressa i susjeda ali telefon...
Od Firenze, Rotterdama, Pule i sela malog do ovdašnjih prijateljica, baš se napričah. Najviše s Firencom, dakako.
I ja izbjegavam kolače no nije lako, povremeno se spotaknem o koji:)))

Anonimno kaže...

Brrrr, naravno da je baš danas morao biti najhladniji dan dosad: smrzla se od parkinga do stana. Pivo ne dolazi u obzir. Spala sam na vruće napitke, a uz njih se kolači samo lijepe... evo, priznajem, popustila pred iskušenjem :)))

Praktična žena kaže...

Sad se tek spremam izaći. Nahranila MI i dottoressu s Pijino maneštrom, koja pročišćava tijelo i misli pa odoh malo po kvartu. Kolače stavila na sigurno, na balkon tako da baš nisu pri ruci:)))

Anonimno kaže...

he-he, baš da vidimo tko će po ovoj zimi na balkon u papučama i kućnoj majici... imaš pravo, kolači moraju biti na hladnom :)

Praktična žena kaže...

Uh što puše ledeno! I sve se posakrivalo po kućama. Vani dva i pol čovjeka, u Todorića se blagajnice dosađuju, tramvaji poluprazni. Skočila i do videoteke, nisam bila već stoljećima, posudila tri filma plus dva, do ponedjeljka. I nema navale, možeš birat. Uzela MI-u tri akcije da konačno odgleda neku makljažu, umjesto ovih cjelodnevnih drobljenja kamenja iz četiri ex-yu parlamenta:))

Anonimno kaže...

no dobro, ako ste krstili arenu i pomolili se s mrzljakom i božom bogu zagreba (?!) te ispljuvali zlo-delegata, krajnje je vrijeme da prestanete izazivati vjerske i međunarodne incidente (zaboga, dijete mi je u dvorani!) i s poganih obreda prijeđete na poštenu akciju i pucačinu;
pahor, se vidim ne uznemirava, čak je obećao da će nas pustit u NATO via zlo-parlament u znak dobre volje, jer zbilja ne bi morao...
ja pogledala krstitke i al jazeerin live o ishodu jučešarnje tzipi livni no-no note i vidim - 70-ak mrtvih ne brojeći nou'nare, nabrusio se i hamas - sve u svemu d božić iz of, turisti valjda krenuli kućama a do ove još ima upotrebljivih dana...

Anonimno kaže...

do Nove - smrzo mi se N na poledici :)

Praktična žena kaže...

Ma to oni samo priređuju topao doček i vatromet za Obaminu inauguraciju. Uvijek tako krenu ubijat jedni druge kad buševi odlaze, a netko drugi dolazi. Valjda bi dosad trebali znati da je to ono vrijeme kad se igra tko se nije skrio magarac je bio i svi se sklonit na sigurno mjesto. Trgovci oružjem već su zauzeli svoje pozicije.
MI gleda rukomet i komentira publiku. Hebrangov zet i kćer, Kosorica, pola vlade koji su zalutali u odijelima i kravatama...
Banditos kaže da će popunit 100 dana dvorane, to valjda svojim predizbornim skupovima. Kladim se da će na njima sudjelovati i onaj pas

Anonimno kaže...

Snimila publiku i ošla u kuhinju gdje mi je i mjesto! Sto dana nije dovoljno, treba dvjesto.
Ako se kum maminjo bude htio žrtvovati i popuniti razliku svojoj predstavom 'čuča i kokice', ja ću se žrtvovati i dolaziti na svaki drugi hepening s cijelim golubovečkim kokošinjcem, svaka koka garant po košaru mućaka za scenske efekte...
Inače, ak sluuučajno nisi pratila, kum m. kojem 'nema ništa ljepše nego gledati nogač na TV s jednom rukom na čuči, a s drugom u kokicama' uvjerljivo vodi u ligi ljigi za ljigu godine. Luka-podstanar daleko iza, na drugom mjestu s ljigom: Živio sam na petom katu bez balkona.

Praktična žena kaže...

To mu ga dođe ko zamjena za greatest shits? Kaj su političari izašli iz mode? Pa sano naš gradonačelnik bi mogao ispunit devet mjesta. Stvarno opaka konkurencija!:))

Anonimno kaže...

O, bandido je u konkurenciji s najviše sočnih-voćnih nominacija, no što se može, glasačko tijelo izgleda odlučilo ove godine praviti manju reklamu političarima i možda, ali samo za ovaj put, prepustiti mjesto mafinju... ipak je njihova najglasnije odjeknula ako ćemo pravo

Praktična žena kaže...

Istina iako bih ja za zvušni efekt godine predložila Let 3 na gostovanju kod Stankovića:)) A tko bira ljigu ako smijem pitati? Ne pratim baš ažurno situaciju po portalima

Anonimno kaže...

pa nije portal nego stojedinica, bog s tobom, svaki tjedan je tjedna ljiga, pa onda antologijske idu za ljigu godine i na Staru se proglašava koja je dobila najviše glasova slušatelja, dakle ipak ponajprije ZG i okolica...
let3 je definitivno izvaninstitucionalna pojava, bolje funkcioniraju na pistama nego na televizijama; mislim da rade biznis od jednog psihijatrijskog poremećaja kojem će ti dottoressa morati otkriti ime - alois zaboravio, a ne da mi se ići po enciklopediju s ovak smrznutim stopalama...

Praktična žena kaže...

Ah što da ti pričam! Alois se u međuvremenu sjetio i napisao da je to stojedinica, ali zaboravio stisnut dolje onaj narančasti gumb. U zadnje vrijem zbilja radi svakakve svinjarije morat ću ga pozvat na red :))) No kad smo već kod stopala idem stavit jedan pace-maker ovaj bypass:)