četvrtak, listopada 09, 2008

Prognoza

Luna settembrina quattro mesi indovina. Ili: lijep i sunčan dan.

Broj komentara: 30:

Anonimno kaže...

Tu gataru treba pod hitno zaposliti kod vakuola u Zavodu. Možda bi znala točnije prognozirati kraj krize jer Englezi su kod Rotima namaljali na zid velikog crnog vraga koji će do Božića gaziti sve pred sobom, a neće do kraja krepati sve do sljedeće jeseni. Eto, do jutros već pola EU uvelo neograničena jamstva na pologe. Ste danas već kuhale ili se još oporavljate od fešte?

Praktična žena kaže...

To kaže Pia, a ona je poznati mjesečar. Dakle, kakvo je vrijeme kad je u rujnu mijena mjeseca takvo će biti i iduća četiri. A bilo je lijepo. Pia kuhala maneštru od bobići jer je došao njezin brat iz Švedske, a njegova Finkinja tamo u Švedskoj ne zna ni za maneštru ni za bobiće.
Englezi love u mutnom jer im se dopala ideja o nacionalizaciji banaka. Evropske dionice su se smirile, a moskovsku burzu su zatvorili zbog prenaglog rasta dionica. Englezi su malo previše naslonjeni na Amerikance pa će ih sad stići kazna što stalno s visine gledaju na EU. Možda ih to i nauči pameti. Nije svaki bush pun lješnjaka.

Praktična žena kaže...

S druge strane Ameri ljuljnuli s burzovnim indeksom još 7 posto jer je General Motors zbog očekivanog pada prodaje pao u vrijednosti 20 posto. Kod njih je vrag stvarno crn, ali mislim da će to s autoindustrijom završit. Nekretnine su već pale, nafta je pala, ostalo im je još samo oružje.

Anonimno kaže...

Ak im počne padat oružje, izlaz postoji: mogu se natjecati za zaposlenje u našoj murji, tam stalno padaju kubure i dolazi do samoopaljenja.
A ja sutra imam sastanak podružnice luzera, naravno u pivnici, u devet navečer. Broj članova raste iz dana u dan, valjda zbog atraktivnosti lokacije i termina. I što kaže Helga na bobići? I koja je tajna Pijine mješavine?

Praktična žena kaže...

A Helga nije ni bila tu, imala je nedavno operaciju srca pa nije za put. Ali brat je zato uživao. Pia radi najbolju maneštru u Istri a tajna je u tome što se kuha pet do šest sati. I to na šporetu na drva. Nema tu ništa ekspres, instant, vegeta. Strogo izvorni recept i uvijek komad suhog mesa. Jer ako nema mesa barba to svrsta u kategoriju "debole" i to se više ne smatra jelom.
A vi idete oplakat bivšu firmu uz pivo?

Anonimno kaže...

Nema više suza, sve je već oplakano, sad idemo otvoreno trumpat. Pao neki dogovor da se ne damo samo tako raspršit kod koji, nego da se povremeno okupimo makar zbog dobrog društva :)

Praktična žena kaže...

Malo popričat, razmjenit tračeve to je uvijek dobro. Zbir raznih tračeva na kraju uvijek da solidnu informaciju. Slušala malo prije Beškera o mafiji. A voditelj priznaje da se malo kod njega instruirao prije emisije. Beškerini u svom elementu. Odmah im je objasnio kako to radi Berlusconi :)))

Anonimno kaže...

:))) Stari Ino, sol na moje rane.
Kakav god bio, kad ode s njim će otići zadnji trag upućenosti i erudicije iz novina, onoga za što smo mislili 'to je to'. Ali to nije to, nego staromodna roba koja više nema prođu. Ne možeš biti nezgodan na način koji razumije još samo dvjesto ljudi. To je oko sto komada prodane naklade.
A domani? Evo je jedan, a meni sutra i fintes i postfinteški skup. Naspavaj se, pokušat ću i ja :)

Praktična žena kaže...

A domani! Buona notte i dobar provod!:)

Anonimno kaže...

Samo u preletu iz teretane u pivnicu: pitam se tko uopće proizvodi taj lijek, Tu još ima more marketinških praznina za popuniti! Što bi reko stric: Šušana, tu perdi un dollaro :)))

Praktična žena kaže...

Baš, tko bi rekao da vlada tolika potražnja! A ovo su tek zalutali :)) Što se tiče perduta di dollari Nasdaq nakon 5 postotonog pada na otvorenju završio dan s minimalnim plusom a Dow s neznatnim gubitkom. U ovom tjednu bio je to najbolji dan na njujorškoj burzi. Nadajmo se da je to znak stabilizacije i da će se Japanci i Evropljani u nastavku pribrati.

Anonimno kaže...

Pa, nakon ove pivske noći, ne bi me čudilo da se probudimo u burzovnoj bajci. Zapravo, s obzirom na sat možda bih mogla i pričekati otvaranje u Tokiju :)))

Anonimno kaže...

Eto, i tip iz MMF-a veli da bi na kraju od cijele ujdurme mogla profitirati Kina (melaminski kapitalizam?), mi bi poklonili brodogradilišta al prvo moramo pitati EK, a prodaja kućnih sefova u EU skočila 25%. No nacija se nadljudskim naporima B.Sušeca i mobilne telefonije dokopala nogometnog prijenosa pa je u nas kriza zasad prošla /ili još nije ni počela jer po običaju kasimo, kaže potpredsjednik Svjetske banke/
Svi živi i zdravi?

Praktična žena kaže...

Svi osim prokletog VIP-a koji je sinoć odlučio da što bi reko barba ima ma nema signal. Nakon što me totalno izludio (svaki put pali, gasi kantu) digla ruke od njega i otišla gledat neki krimić o mafiji :)

Praktična žena kaže...

Pročitala na yahoo analizu nekog financijaša na temu kamo je otišao izgubljeni novac (brokerima, Kini, državi..). Lijepo kaže čovjek njega nikad nije bilo, bio je samo u našim glavama i dok smo vjerovali u njega, bio je tamo. Jedini stvarni novac je cash u džepu a i njegova je vrijednost virtualna: vrijedi onoliko koliko masa svijeta misli da vrijedi. Jedino je valjda glad u Africi stvarna.

Anonimno kaže...

I tako... robnonovčani odnosi počivju zpravo na psihologiji. Čak je i Šuki izgovorio bogohulnu riječ 'povjerenje'.
Na pivskoj fešti bilo gotovo romantično, a sad odoh na kavicu s mojom malom Đakovčankom :)

Praktična žena kaže...

A mi odosmo gore na vrh posjetit mladog vinara koji je prošli tjedan skršio nogu na četiri mjesta, uglavnom u gležnju, pa sad sjedi i izdaje naloge mladoj majci, sestri, materi i šogoru jer treba one puste hektolitre vina pretočit. A on sutra natrag u Lovran u bolnicu. Baš našo slomit nogu!

Anonimno kaže...

Je l' Franko? No nazdravlje, pa beba nema još ni mjesec dana!
A vidim, i meni nešto povremeno šteka ili u malom prstu ili na tastaturi, jer ne vidim baš svako potrebno 'a' u prethodnom komu :)))
Ako ti se bude dalo, po povratku svrati na cjelovečernji program, jer si, bojim se, baš kamijevski povukla za jezik jednu daljnju rođakinju.

Praktična žena kaže...

Nagrađeni Souvigon je stvarno sjajan! Ali ono što mi ostaje zagonetno je zašto popovi najviše vole društvo ateista. Gospodin (s kratkouzlaznim naglaskom na zadnjem slogu) najviše voli sjesti pokraj MI i pričati mu viceve. Koliko ga MI *ava, ne moram ti ni reći, on s njim priča kao s Karićem u desku. A možda to plovana i veseli. Uglavno Pia je, u povodu zlatnog pira, pozvala sutra, uz nas kao stalni postav, i gospodina na ručak. Bit će zanimljivo s obzirom da je Pia jedini vjernik za stolom :)))

Praktična žena kaže...

e baš, pisale u isto vrijeme! Jest Franko ima gipsanu čizmu koju su već dvaput rezali i ponovo mazali, jer noga previše natiče. Sad sjedi u kolicima i *di. Ali je puno bolje nego što je bio prije četiri dana kada se stopalo vrtilo ko na ringišpilu. A Matej (ovdje ga svejednako zovu Mateo) ima siroče kolike i plače, plače, plače...Mala Bosanka je na rubu živaca, stalno joj je na rukama.

Anonimno kaže...

A jadna mala, za kolike baš i nema pomoći osim gladit bušu, ali grčevi će za mjesec-dva proći, a ovaj slomljeni zglob će oticat vječno... Evo, moje se MI već 25. godinu oporavlja od slične nesreće, zglob srećom bolio samo prvih deset godina, al otiče još uvijek (ne reci to Franku barem do Uskrsa).
A glede na plovana, mogla bi Pia sutra zabunom poslužit vodu umjesti vina da se službenik načas prisjeti krsta kad već žene ne mogu u službu :)

Anonimno kaže...

No, eto, dokazano je i to: peglati ne možeš zaboraviti kao ni voziti bicikl :), samo par dana zagrijavanja i peglaš ko nova!
Kvota ispunjena, pivo zasluženo :)))

Praktična žena kaže...

Sori na prekidu ali bila susjeda Vesna, kćer joj ima herniju diska pa su u dilemama operirat ili ne, a doktori baš nisu od pomoći. I MI-ov brat je imao sličan prijelom kao franko prije par godina, to traj barem pola godine dok se osoviš na noge. No mlad je, već će s oporavit. A plovan će sutra dobit lazanjote na bjanko:))) Takav je inače bio plan pa kad je Pia zaustila reć što će kuhat MI ju je preduhitrio tako da ga sad čeka posni ručak. A i bolje mu je, kaže da ima šećer 9. To je od gostovanja po kućama i u lokalnoj birtiji

Anonimno kaže...

Je, slatki milodari :)))

Praktična žena kaže...

Zanimljivo je kako im uspijeva ne biti neugodno. Prave pokeraške face. Valjda ih to uče na faksu :)
Jesam ti rekla da se u utorak vraćam?

Anonimno kaže...

Jesi i veselim se.
A ja ovaj tjedan svakog jutra stojim pred nekim šalterom...
ali vidimo se jedan dan popodne, ne? A piva može odmah :)

Praktična žena kaže...

Jel gotovo Iron Maiden? Da je Sizif imao peglu ne bi on majci gubio vrijeme gurajući kamenje:)

Anonimno kaže...

Može se peglat i vrućim kamenjem, nadam se da to neću morati dokazivati i u praksi. Da, zasad je gotovo :))), no to je, naravno, Sizifov posao pa već sutra Jovo nanovo, i tako dalje, i tako dalje i tako dalje... sve dok je neba, zvijezda i mjesečine: tko vila, tko ala, tko komentatorica - ja dična sudopera i peglatorica.
A vidi ure! Hoćelimo?

Praktična žena kaže...

Na kraju dana može i to, ali preko dana sto posto sestra Wright:) Ajmo ća, buona notte, don't let the bugs bite you:)))

Anonimno kaže...

in their dreams :)))
laka ti noć