petak, listopada 03, 2008

Tupani

Što se događa kad odgajaš narod tupana? Kad ih dnevno zaglupljuješ sapunicama, holivudski blentavim spektaklima, reality showovima, izmišljenim senzacijama, vijestima koje vrve lažima i pristranošću, zastrašuješ tobože neuhvatljivim neprijateljima?
Dobiješ za potpredsjednicu države Palin.

Broj komentara: 36:

Anonimno kaže...

Zasad tek kandidatkinju za potpredsjednicu, budimo korektni, no imaš pravo. Mene podilazi jeza već i na pomisao da je spomenuta egzorcirana dama guvernerka Aljaske. Znaš li da joj je drugo srednje ime Heath? Kaj bi to značilo? Da može igrat u 1. HNL ko Vručina?

Praktična žena kaže...

Može, a u slobodno vrijeme može biti i predsjednik NK Mladost iz Suhopolja pa ganjat suca lovačkom puškom po terenu :) MI: Ludost kakve nema. Reorganizira ali ne zna kako. Deset faza rada na pojektu, kažem ti. Možeš komotno i cijelu državu uklopit u to.

Anonimno kaže...

Jesam, izvrsno se uklapa. Al meni donekle važno samo da bolid uspiju sklopit na vrijeme, za drugo mi se živo... jesi za pivo, ne?

Praktična žena kaže...

Sure. Inače danas barbu odvelo na ispovijed, prvi put od 70-tih. Rekao MI, koji ga je vozio, da neće čekat. Nek javi kad da dođe po njega :)) A gore su padale oklade (pop je držao kladionicu) hoće li ga Pia uspjet natjerat da ide :)) Jer sutra je misa za zlatni pir, u toj su se crkvi, naime, vjenčali

Anonimno kaže...

Od 70-ih?!!! Mora da još nije stigao ni do pola priče. Smrznut će se i on i pop. Al' briga popa! On je već dobio okladu, a možda u centralnoj ispovijednoj jedinici ima i dekicu i pljosku.

Praktična žena kaže...

A pljoskicu je sigurno ponio barba! I odmah je rekao da nema što reći, nije ništa zgriješio. Mora da je Škegro (tako zovemo popa jer je pljunuti bivši ministar) bio u čudu. A i pokoru nije mogo odradit jer ne može kleknut. Ako klekne nema šanse da se više digne. Neki dan im se zaštopao odvod od suđerice pa kad su čučnuli ni jedno se više nije moglo dić. Srećom da je naišao susjed :)))

Anonimno kaže...

Pa normalno, kad su čučnuli! Pred suđericom treba klečat.
A da mi ga je bilo vidjeti kako odbija Škegri priznati grijehe :)))
Je l' barem ponovio tekst od Našeg Oca i Zdrave Marije, da ne ispadne kakva bolesna pokora na stojećki.
Molim te, nemoj sutra zaboravit ponijeti Olimpljanina.
Ovdje kiša. Pozamašna.

Praktična žena kaže...

Kaže MI da su bili oboje gotovi za 20 minuta. Prema tome, on taj sud ne priznaje! To je bilo samo Pii za 50 godina njene muke, ranojutarnjih dočekivanja, plaća ostavljenih po birtijama i na kartama, obrađivanja one puste zemlje samo s njene dvije ruke, nekoliko desetljeća brige o njegovoj majci i solo odgajanje dvije sjajne kćeri. to je njegovo kajanje. Inače on ne bi išao.

Praktična žena kaže...

I ovdje padala kiša, ali ništa dramatično. Grmilo je cijelo veče negdje u daljini. A mala se mačka (jedna blizanka negdje nestala) skutrila na otiraču kod ulaznih vrata. Tamo joj je najtoplije. Inače čuči u žbunju. MI joj planira kupit kućicu :)

Anonimno kaže...

Znači, na barbu otpalo samo 10 minuta. Za 50 godina kartanja po birtijama i jutarnjih dolazaka na topli obrok. Hmmm... zbilja bolje da nije ni krenuo priznavati Škegri.
Ali Piji bolje da počne priznavati već sutra. Počne li odmah ujutro, možda joj i uspije sve priznati u tih deset godina što su još pred njima.

Praktična žena kaže...

Ako bi stigla:) Kad ona nešto kaže što mu nije po volji, onda samo u bradu gunđa: "Gatta si ti, gatta!" A ona se na to kao ljuti. Danas smo odvezli dolje u hotel 4 kašete vina i šampanjca. Ona je još narezala cijeli pršut i priklala dvije kokoši za juhu. Miranda, kćer, peče kolače i donosi cvijeće a nećakinja Mira tortu. Zet dovodi muzičare. Tako da ukupni troškovi izdrže uštedu od one njihove dvije penzije od po 1200 kuna. A bit će nas 40. Više nego na onoj svadbi prije pola stoljeća. Zapravo logično: tu je petoro unučadi i dvoje praunučadi, pa sestre, Piina braća i nećaci.....

Anonimno kaže...

Aj-aj-aj, evo ide ura. Valja pod dekicu :) A kad MI ode maci po kućicu, neka i meni kupi jednu.
Do sutra? Ili preksutra, jer sutra je pir?

Praktična žena kaže...

Sutra, sutra, javim se kad stignem. Da kućicu :)))) Buona notte, cara, ci sentiamo, sogni d'oro :)

Anonimno kaže...

Ajmo, ajmo spat, lijepo se svi sutra zabavite ... Laka ti noć :)

Praktična žena kaže...

Kad s nekim izdržiš pola stoljeća onda imaš što slavit dva dana! Samo u prolazu s jedne na drugu feštu (danas je ručak za selo). Kad si bila mala Mare, kad si bila mala Mare, voljela si moreeeeee....

Anonimno kaže...

...a sad si naresla, Mare, a sad si naresla, Mare, sad voliš mornareeee....
Javiš kad probaviš :)))

Praktična žena kaže...

Kad slaviš dva dana onda na kraju padneš pod stol! Šalim se, jučer nas kod Pie opet bilo 20 na ručku pa sam joj ja pekla roštilj. Njoj se, za peh, dan prije zaštopao odvod od sudopera. Pa kad su se razišli gosti išla sam joj navečer pomoći oprat tu hrpetinu suđa. Uglavnom došla doma i zaspala :)
Sad idemo s njom u hotel platiti račun od fešte i na ostatke jučerašnjeg ručka (strogo piletina i salata!)

Anonimno kaže...

>na<
Crni rižot, ostaci od fešte

>pd<
Restrikcije u prehrani dobrodošle, možda bi ih odmah trebalo uvesti na dulji rok

>tx<
Naime, kaj? Jutros na Srebrnjaku, dečko, zaštitar (25), ubio curu (17) iz službenog pištolja. Vikala je 'Nemoj, Alija, nemoj!'
Malo poslije dolje u Hatzovoj, tri haustora od PU zagrebačke, likvidirana kći (27) Ljerke Mintas i Zagorčevog odvjetnika.

Talijanska vlada hitnim upumpavanjem love spašava banku Unicredito, suvlasnika Zabe.
Euroazijske burze, uključujući zagrebačku, probudile se uglavnom u blokadi. Osim ostalih, dionica Slobodne tresnula 16,67%!!!

Premijer: Nismo u financijskoj krizi.
Slatki: Sve je to samo reorganizacija.
Policija: kruži u zrakomlatu.
Vijeće za nacionalnu sigurnost: zasjeda.

Ne, nismo u krizi. Već smo duboko u crnoj kronici.

>au<
- Au!

>fo<
- O, dobro jutro, gosn Hrvoje! O, poštovanje, gosn umirovljeni generale! Moj naklon, kako ste spavali? Ne, ne, ja samo onako... Trkeljam...

Anonimno kaže...

Zgodnički update: Hodakova pok. mala hodala s glavnim odvjetnikom Hrvoja and Co.
Crni humor mog Malog: - He, he, sad bi bilo dobro da nas Srbija napadne.

Anonimno kaže...

Nezgodan update: A, eno, umro i Alija. Samoubojstvo s odgođenim djelovanjem.

>jingle<
Ljepote političke jeseni. Ne samo danas u vašem gradu.
>glaz. podloga<
jingle (alarm) bells

Praktična žena kaže...

I ja da se vraćam u taj grad?! Ovdje ubijaju samo prekrorojne mačke i to one ljetne, jer te su slaba pasmina. Zadnje ubojstvo je bilo prije više godina u nekom lovu kada je jedan pijani lovac ubio drugog.

Praktična žena kaže...

I nek je gosn. ministar prije pet dana tvrdio da je zemlja sigurna da sigurnija ne može bit.

Anonimno kaže...

Ma ministar je fikus, pa čula si ga kako se izrazava. Al državni odvjetnik i ravnatelj policije, vidim, iz onih stopa pohitali natrag u zemlju znanja i imanja sa studijskog putovnja po SAD-u. Naziv aranžmana 'Bablje ljeto na Istočnoj obali'

>jingle: Alarm bells, alarm bells, jingle all the time<

Anonimno kaže...

Plus, i mi likvidirali ostatke jučerašnjeg ručka. Sad samo da likvidiram i ovu čašu piva pa idem nabrzaka ubit oko prije sljedeće lividacije.

Praktična žena kaže...

I dok ti dremneš na pet minuta odletili ministar policije i ministrica pravosuđa, za privagu, a šef policije nije stigao valjda ni sletit, već je odletio.

Anonimno kaže...

Ispravak krivog navoda: pok. Alija zapravo je Andrija... trebalo mu pola dana da dobije pravo ime, to valjda zato što je mrtav. A bivši mu poslodavac nastupio u svim dnevnicima s tronutom izjavom kako dečko nije bio konfliktan, a pištolj iz kojega je pucao nije bio Tvrtkin. S naglaskom na 'nije bio Tvrtkin'.
A kod Vanje tema o Čavoglavom. S voljom i na vrijeme: svega par mjeseci nakon nastupa na Hauptplatzu i u nekoliko Vanjinih udarnih programa :))) Autorove budnice obilno citirane, Francetićeva spomen-ploča opet uslikana, teroristov doček i ustašin sprovod zdušno reemitirani. Eno, vaš zastupnik, naš ex-čoek s Yalea i g. Slavko Goldstein revu iz svega glasa da smrt fašizmu već jedanput! Ako već ne i sloboda narodu. Zgodan ih termin zapao. 'Ma, *ebo etno rock', kaže ciljani auditorij, 'ajmo van gledat likvidacije uživo.'.
E, je l' zna možda koji vaš pijani lovac tko je točno prebio Keruma? Minor offence, ali ipak.
Zbilja tupani, ovi koji će glasati za Palin. Nenačitana ona, nenačitani oni. A ne k'o mi. Kamena pisenost od stoljeća... kojeg ono, Alois?

Anonimno kaže...

Ministri...? Koji ministri...? Aaaa, ti ministri! Pa kaj onda, dobri su i ovi Mesićevi. Sve odlični letači,znam ja procenit, kad sam bil mlad ja sam isto letel. Za onog kancelara, kak se ono zval... Dodo? Ado? Dodo?
Nemrem se sad točno setit, al neki debeli mu je bil leteći ministar - strogo konjak i slikarstvo, čisti cirkus od čoveka. Prije bi se otroval neg' nekam odletel. A je, jedan je bil i oletel, samo se isto ne sečam više kam, na Loch Ness valjda... I tam je ostal do smrti. V reštu, se razme.

Anonimno kaže...

Setil sam se: Dado se zval!!!
A ti si, Enica, skroz nepismena, imaš tipić u 'pismenost', daj se več jemput nafči pisati, samo me okolo sramotiš!

Praktična žena kaže...

A, sranja svake vrste! Mislim da je nesretni bivši ministar imao zadatak proučit u Engleza baš kako srediti jugend koji ga okolo predstavlja kao potomka onog kancelara. I sad, *bi ga, neće imati kome prenijet saznanja. A drivo se toliko ražestio da sam očekivala da će na kraju još reći: a i vama bb boysi ću isčupat jezike i amputirat desnicu pa ćete si mater doma pozdravljat fašističkim pozdravom!

Anonimno kaže...

Hm, pitam se što bi o tome imao reći onaj don koji je s Ivetom navodno dijelio dom za vrijeme studija :)

Praktična žena kaže...

Ne znam ali poslovni partner iz Austrije čije je porno uratke mladi drivo prodavao "Startu", bi sigurno bio zadovoljan :))

Praktična žena kaže...

Kaže čovjek u ovom Vanjinom "Mokrištu": "Mi smo uspješni u borbi protiv srednjeg i slabije organiziranog kriminala." WTF? Znači postoje i slabo organizirani kriminalci? Pa kakva je ovo država? Ni kriminalci se ne znaju organizirat! A kakvi su to srednje organizirani? Ti nose pištolje bez metaka?

Anonimno kaže...

Fatal error. Briši Prvu papigu.

Ponavljam: Ne znam, al izjava glasi kao priznanje: Mi imamo srednju do slabije sposobnu policiju. Kad ovdašnji bossovi ništa i ne znaju organizirati iznad osrednje razine. Valjda su učili kod osrednjih mafijaša i pandura.

Praktična žena kaže...

Jedino što su izgleda svi uspjeli naučili izbiflati bez greške je: "U interesu istrage...ne možemo ništa reći." Ukratko: nemamo pojma kaj se dogodilo, nećemo ni sutra imati pojma i nemojte nas uopće ništa pitati jer mi ni ubuduće nećemo imati pojma!" Pa da bi rekli: bio je jedan ubojica, upotrijebio je pištolj taj i taj, ispalio toliko i toliko metaka - kao da ubojica to i tako ne zna. A ne, oni u interesu istrage ne znaju ni kako se zovu. Da ne znam da je ova opća burzovna frka zaprepastila i našu vrlu vladu, čovjek bi posumnjao da su oni organizirali ova dva ubojstva da spriječe stampedo u bankama.

Praktična žena kaže...

Budući da smo sada dale toliko štofa da će onaj policijot početnik koji radi na čitanju blogova imati dva dana posla a već je i ura, mogle bi se za danas razići. A domani?

Anonimno kaže...

Ajme, ženo, malo ti ipak nepraktičan ovaj predzadnji komentar :)))
Al' zadnji pogađa u samu bit stvari: kasno je i prekasno...
Dakle 'noć. Do sutra. Nadam se, samo do sutra :)))