utorak, rujna 30, 2008

U prolazu

Prekrasan jesenji dan. Jedan od ljepših ove godine.

Broj komentara: 40:

Anonimno kaže...

Bogme! Pola prijepodneva prosjedila na sastanku sindikalne podružnice: pod suncobranom, uz kavicu, u dobrom društvu... Grad opet stavio tamne naočale pa se sunča po terasama. Što ćeš više od života :)

Praktična žena kaže...

E, da. Gimme little sunshine. Kažu vračare da će se večeras naoblačit. Mi zahtijevamo kišu. Zemlja je suha ko barut. Biljke se snuždile. Idem motiku okrenut naopako :))

Anonimno kaže...

Ne bi se štela mešat u vradžbinu, al možda bi bilo zgodno da sad ipak vratiš motiku u prirodan, prolaznik-friendly položaj. Mrak je, mogla bi meteoroloska sprava zveknut koga posred čela.

Praktična žena kaže...

Situacija zahtijeva jače naoružanje. Mislim da bi motiki mogla pridodat i grablje. Svuda oko nas šetaju oblaci, a tu iznad nas jedan kružić vedrine. Tko god nagazi na moju alatku nema što tražit na tom mjestu u mrklom mraku. Motika funkcionira kao sofisticirani alarm:)))

Praktična žena kaže...

Znaš onog što je grickao tu gore? E opet gricka! Da mi je sad pri ruci zračna puška, ali posudili je barbi pa s njom desetkuje mačju invaziju dolje u selu, upucala bi ga pravo u zube. Baš živcira!

Anonimno kaže...

I dodole i sofisticirani alarm? Tu si mi dala mislit... Naime kaj - čini se da je profinjenost opisanog sustava za uzbunjivanje obrnuto proporcionalna profinjenosti zvučnog signala što ga stvara uznemiritelj posjeda nagazivši na meteorološku spravu... Vrlo slojevito :)))

A za ovog 'miša': nije to ništa, rekla bi moja pok. svek., to ti samo drvo 'radi' (njoj sve bio radnički pokret). No, ako je drvo, zbilja ima tvrdoglav smisao za ritam. Da nije Grazia nabavljala građu iz Afrike?

Anonimno kaže...

A i barba će teško zračnicom protiv mačaka. Ovi moji golubovi na balkonu spavaće sobe pucaju od smijeha kad vide zračni pištolj, č.r.: leti perje, al uporno leti i golub.

Praktična žena kaže...

Ne znam kako bi moglo drvo tako "raditi" s pauzama. A i ne "radi" ako je zatvorena škura. Sve u svemu, mistery. Što se tiče zračne puške i mačaka, to navodno uspijeva. No barba baš i ne vidi najbolje, jer je greškom upucao i jednu svoju ljubimicu. Sad se nada da je ipak ostala živa. Dakle nejasno je jesu li mačke destekovane ili nisu. Bio susjed i zadržo nas pričama o maslinama. Ovaj mjesec bi ih trebalo brati ali kada, jel za 2, 3 ili 4 tjedna to će ovisiti o kiši ili suši.

Anonimno kaže...

Je l' i kod vas cijelo selo zajedno bere. Imaš li već onu fensi-šmensi ambalažu od 2 dl? Ja ostavila mračne boce u mračnom podrumi, i to ti je sve moje maslinarstvo. Valjda će se rođak sam sjetiti da veže bliže tlu onu granu što kvari vidik prema moru, ne da mi ga se zezat s podsjećanjem kad već ima toliko pametnijeg posla s našim maslinama. A grana je snažna, prelijepa, rezanje ne dolazi u obzir, ali tko god od stranih sjedne dolje za stol, odmah pita: a zašto ne odrežete tu granu koja vam zaklanja pogled na more? A mene odmah tikovi: Ma reži si ih doma!

Anonimno kaže...

Gle, mačka! Pucaj!

Praktična žena kaže...

Mačku možeš i ti upucat po potrebi:))) Kod nas bere tko se pojavi, obično se pozove rodbina i susjedi koji ne beru svoje. Nismo još ništa nabavili to smo se baš večeras dogovarali. MI kaže da će kupit one od pola litre a za 10 litara ulja to je već dosta. No susjed kaže da treba kupit rostfrei bačvicu, da bude i za iduću godinu.

Anonimno kaže...

je, i ovi moji imaju to od inoxa....
a za pucanje, vidim da si ti jučer upucala carevo prase bez *ebemti, al ja bih sto posto promašila pa viš da mi se leteća tvrđava smije... seratore...
plus čast prasetu, ali je mačka vještija u eskivažama :)))

Praktična žena kaže...

A i manja je meta :)))
Ne znam samo kako će izgledati 10-15 litara u 50 litarskoj bačvici. Mi ćemo se pravit da je puna.
Moja motika izgleda ipa djeluje. Nešto je počelo rominjati po krovu!
Samo da potraje

Anonimno kaže...

Držim kišne fige! A volim i pokisnuti pod uvjetom da je to moj izbor, a ne kišina gospodska volja :)

Praktična žena kaže...

Kad bi ovako do jutra...I ja ne volim pokisnut bez namjere, a pogotovo u godišnja doba koja nisu ljeto. Jedna je ura, da opet ne zaglavimo. A domani?

Anonimno kaže...

Gle, zbilja! Ajd, vaga, ovih dana sama šalterologija, treba odmorit živce... Dobra ti kiša. I dobra noć :)

Praktična žena kaže...

I tebi bez kiše :)) Buona notte, principessa

Anonimno kaže...

pristigla prva slova za F1 već u fazi obrade... kolačići :)))

Praktična žena kaže...

Super, nadam se da ste uskladili tehniku :))

Anonimno kaže...

Jawohl!*

*njem. vrag, đavao - :))))

Praktična žena kaže...

Kaže u Dnevniku mladi Mario Mandžukić: "Idemo u Spartu, očekujemo dobar rezultat." Nagradno pitanje za braću Mamić: u kojoj je državi nogometni klub "Sparta"?

Anonimno kaže...

Lako Mamichima, njih su dvojica, pa šta ako jedan ode u Prag a drugi na Peloponez? Al šta će jadni Mario ako se zabunom nađe među Spartancima pa ga ovi lakonski strmeknu niz stijenu zbog moždane pothranjenosti...
Nego, ja se malo zaigrala novim igračkama pa kasnim na pivo :)

Praktična žena kaže...

Kaže maloprije drugi dinamovac da imaju šanse prezimit. To mi je uvijek bila zagonetka. Zamišljam Mamichevo jato kako negdje u francuskim Alpama sjede oko kamina zamotani u dekice i prezimljuju.

Praktična žena kaže...

Zaglavio me VIP kod strine ne mogu mrdnut. Ako se više ne javim znaj da je to zbog tupavih Austrijanaca koji nisu u stanju organizirat ni vašar u Leibnizu a kamoli mene spojit sa svijetom

Anonimno kaže...

Al zato u Leibnizu imaju savršene jastuke od gusje pahuljice, na kojima ću sada zaspati. Samo što nisam :)))
Iscrpila me ova današnja F! radost. Još samo jedno malo pivce i vaga.
A domani.

Praktična žena kaže...

Buona notte, con le stelle, luna e marinai :))

Anonimno kaže...

I marinai? Mi bastasse uno...
'noć :)

Anonimno kaže...

REKLAMNI LETAK

late late movie for ultimate crocat duo

samo večeras carskim pivnicama!!!

vrijeme projekcije: ironing time or as you will

:))))

Anonimno kaže...

Ispravak Reklamnog letka: u;
dakle: U carskim pivnicama (letter omitted due to an oldfashioned professional reflex)

Praktična žena kaže...

Ma kužim ja i bez ispravka:) Jel ti imaš na kompu spellchecher za F1? To je vrlo korisna stvarca. Ja sam skinula neki besplatni, više ni ne znam gdje sam ga našla, možda iz bivše firme, i baš mi dobro dođe za BL. Diname gubi 2:1, eto kad igrači ne znaju ni gdje igraju a kamoli s kim. Idem časkom sredit neke kozmetičke detalje, jer sutra idemo s Piom u grad odnijet šampanjac i bisku za feštu u subotu.

Anonimno kaže...

Kak ne bi znali s kim igraju?! Pa protiv praške murje na Vaclavskim namestima, to je bar jasno ko dan! Evo, i naš se Mariolino odlično snašao s Lakedemonjanima tak da je sad već 2-3 za nas. U kolateralnim žrtvama. Nasred Grčke. Šta'š bolje!
Daj pogledaj koji ti je to checker da ga potražim po imenu... Već sam mislila ići u HQ kupiti original.

Anonimno kaže...

No dobro, 3-3, al to samo zbog nešto slabijeg poznavanja modernog grčkog. Idemo dalje! Na Troju!

Praktična žena kaže...

I kako će sad naš Mario, ako recimo dobiju Schalke 04, pa bude morao ići igrati u Schalke? A ima ih četiri. Pa dok nađe u kojem se od njih igra, već je primio dva komada. Morat ću pregledat malo po netu za taj checker. Ćem javim.

Praktična žena kaže...

Stvar se zove proofkit.msi ako je proguglaš trebal bi nešto naći, možeš dodati još i Croatian. mislim da sam ja tražila free spellchecker Croatian ali ne sjećam se točno. ako ne nađeš poslat ću ti na mail ovaj moj iz kompa.

Anonimno kaže...

fala za checker, ću javim i ja

a mario neće ni krenut u Schalke, mislit će da je tekma već registrirana 0-4 za nas jer se domaća momčad nije mogla odlučiti u kojem od četiri Schalkea želi ugostiti Marija i MamichBros

Praktična žena kaže...

Točno već piše O:4. Čemu trošit pare za put u Schalke :) Dok sam sve obišla padam na pod od VIP iscrpljenosti. Svaki kom pišem tri put i onda od bijesa klikne četiri puta. VIP cirkus u vašem gradu. Što bi rekli tvoji i-ju-ju već je prošla jedna ura. Vaservaga?

Praktična žena kaže...

Idem pohvatat par ubojica pa pod dekicu. Buona notte, signora marinaia :))

Anonimno kaže...

CSI NY - Tko je ubio mornara vaservagom u cirkusu? Viš, to bi mogli postavit u pivovari kao sljedeću atrakciju, mislim da još nisu ugošćivali tu trupu.

ći-ri-bi-ri-bella, odoh u marineeee...

Anonimno kaže...

Otvori prozor, ći-ri-bu, golub se smrznuo na podboju, mail već vapi za mikrovalnom! Pozdravi mi MI :)

Praktična žena kaže...

Zgrijala goluba u mikrovalnoj. Sweet lies, or half lies. Master of evasion, he,he. No, F1 sigurno na startu. To je moj dojam.