petak, rujna 26, 2008

Kišobran

Pucam od ponosa. Bila sam u „Elektri“, gradskoj administraciji MUP-a, u dvije apoteke, DM-u, „Konzumu“ i još desetak dućana s raznim krpicama, vozila se tramvajem, i nigdje nisam ostavila kišobran. Požderi se Alois!

Broj komentara: 40:

Anonimno kaže...

Eat your heart up, Mr. Elzhejmer!
Ali bez brige, izgubit će ga MI još prije večere... Ako ni to ne upali, šaljem Malog da ga on izgubi... *ebo dan u kojem ništa ne izgubiš, kamo poslije slagat ono što dobiješ?
Sjećaš se kad smo ono otišle s posla ja u tvom kaputu, a ti u mome? I još pol sata šetale do Cibone, al ni u ludilu primijetit razliku u kroju!!! Pa Mali navečer obavio razmjenu i nikom ništa... :)))

Praktična žena kaže...

O joj, rano je to počelo, vidiš. E da, vražji tamnoplavi kaputi. Da nije bilo krivih ključeva u džepu možda bi i dan, danas u njima šetale :)))

Izletih maloprije bacit smeće, kad me netko pozdravlja. Ivica B., bio preko puta kod susjeda servisirat kante. Kaže Branko radi u odvjetničkoj kancelariji i sprema se otvorit svoju, Sven nije prošao na pravu pa upisao političke (kaže Ivica: "Dobro, ti onda studiraj za predsjednika!") Sonja i ovaj mlađi imaju dijabetes i uzimaju inzulin, s tim da ona svoj dobro drži pod kontrolom s prehranom, a mladac baš i ne pazi. Uglavnom svi su zadovoljni i veseli.

Anonimno kaže...

i svi sovuljage! uvijek mi bili dragi :))) (plus Branko lijep ko slika)

Anonimno kaže...

'Dolce felicita fatta di niente!!!'
Mentre 'in mio paese nevica'!!
Sweet Jesus, tek sad je primijetih gospojicu :)))
OK, pratim te za to i stavljam Satna Lucia luntana, Fioreana Napoli. Al' ne prije sutra za pivom :)))

Praktična žena kaže...

Stvarno, jedno od najljepših muških bića u gradu:)) A oči ko različak! Kažu da mu je i djed Rade bio vrlo lijep mladić. Kakva je bila baba Milka, ne znam :)))

Praktična žena kaže...

Kako je MI danas vadio krv i nalaz govori da se masnoće i šećer drže u dozvoljenim granicama (šećer taman), odmah naručio susjedi da mu donese Big Mac i krumpiriće, a susjed priložio pet kolača od Vinceka. Jel vidiš neku kalorijsku eksploziju iz pravca zapada?

Anonimno kaže...

ček da izvirim.....
...pa je; pucnjava se doduše ne čuje, al nešto kao da se malo dimi iza zagrepčanke :)
Da se nisi usudila smazat višak kolača čuvajući MI od dijabetesa, si čula! Ako ga hoće, neka ga dobije! Ti iskoristi tih par dana daleko od Pije za post pa poslije možeš sa mnom radit za Svjetiljku!
(pivo se, dakako, ne broji)

Praktična žena kaže...

Ništa, ja se držim po strani, iako moram priznat da sam probala jedna kolač s orasima. Meni je ionako prerano. Čokolada oko ponoći!
MI-ov sin i snaha i neki prijatelji otišli u dolinu pa sutra idu u Udine. Došli u kuću, a mačke vani počele zbornu dernjavu. Na njihovu sreću ja se sjetila da kad su već tamo mogu nahranit zvijeri. Imali bi zanimljivu noć da nisu :))

Praktična žena kaže...

Čuj bila u gradu poslije dugo vremena i vidim kod kazališta nakitili na one fenjere oko zgrade nekakvo cvijeće ko u štajerskom selu. A na Zrinjevcu, uz one veličanstvene platane, dodali red nekakvih borića, šimšira, što li. Bandićevoj mami se to valjda učinilo pravim hortikulturnim rješenjem.

Anonimno kaže...

Ma neeee, to ti je bajerski štih zbog Rujanfesta na Bundeku...
Pa rekla sam ti da Mali radi na slavonskom štandu, nabacio tri kile u tri dana, sad traži da pečem šarana na štapu. - Gdje, na balkonu - pitam. A on: da nek dođem sutra s njim na Bundek.
- Platiš pijaču, a ja ti zabadava donesem fiš.
Ma, iš, rekoh, sutra idem Justini, dužna sam joj kilometre šetnje, a zanima me i kak ide taj miriteljski biznis
(plus na tom štandu ne mare baš za pivo, bijelo vino majka... a ruke se na kraju šihte peru šljivovicom; uopće ne kužim kak poslije pogodi haustor)

Praktična žena kaže...

Propuštaš kulen? Ja bih trebale otići meni kulen najviše fali :)) Šaran baš nije da padneš u trans, ima puno kostiju.

Anonimno kaže...

Dobar je s lukom, na crveno (ne pitaj; teta Aja je to tak zvala)

Ako ti je do kulena - 100 kn 1/2 kg. Pa prošetaj. Sutra će biti lijepo vrijeme, a štand ćeš prepoznati po Malom (bojim se da će dotad već imati gastritis, ali s tobom će biti najljubazniji što može)

Praktična žena kaže...

Pa nismo ga tamo poslali da jede, nego da zaradi koju pinku!:)) Bih tako rado ali naručen mi je ručak za sutra, pa moram u ribarnicu a znaš kako kasno ustajem.
E prošla je ura, ajmo ća. A domani?

Anonimno kaže...

si certo, zakunjah nad tipkama, skoro
a domani...

Anonimno kaže...

Obišla selo uzduž i poprijeko. Pokupila kelja, zelja, kilu mrkve i tikvice. Dobila dva golema buketa odlično osušenih hortenzija. Zauzvrat odgledala 45-minutnu snimku amaterske predstave. Utekla kući :)))
Otvorila zadnje pivo (šoping sutra)

Praktična žena kaže...

Ja privirila i zaključila da si ti ostala na bregu pa se bacila gledat Pride and Prejudice:))

Anonimno kaže...

I? Kak je završilo ovaj put? Mr. Darcy se baci u jezero, sretne dolje ribu-babu, oženi se njome bez ikakvih predrasuda, a poor Elisabeth ostane stajati na drugoj obali i još uvijek stoji ondje too proud to leave and get a life?
Ili dosadni stari happy end nakon što ljuvab svlada sve prepreke? :)
Je l' to bila ona holivudska verzija s kišom, sarabandom i Knightly ili BBC-jeva s Firthom?

Praktična žena kaže...

Holivudska s Knightly, ali meni su obono najdraži Sutherland i Brenda Blethyn. Bez njih dvoje zbilja bi djelovao flat. Iako su pejsaži prekrasni i glazba, dakako.
Skuhala ručak, platila račune i sad čekam juniora na inštrukcije jer sutra idem natrag na njivu :))

Anonimno kaže...

Apsolutno se slažem za Sutherlanda, u Firtha i onog Keirinog dečeca se uopće nemreš uživit..
Skuhala i ja(?!) i sad čekam kraj F1 pa da odem ubit oko. A poslije, naravno, pegla (shit, shit, shit - izludit ću s tom glupošću za vratom - kupujem prikolicu, definitivno! and it's final!!!)
:)))

Anonimno kaže...

a krasna li tipića - ljuvab...
to mu dođe nešto između romance i kebaba :)))
je l' mi dovoljan prozac ili trebam i psihoanalizu, dr. Šmalc?

Praktična žena kaže...

Sve ovisi koliko se to često događa:))) Moj đak još nije došao, bit će negdje oko šest...

Anonimno kaže...

*=/&%#"!
(5. košulja)

to be continued...

Praktična žena kaže...

Iron maiden? Saga o pegli? Elegija o pegli? Ubojstvo peglom? Nesretan slučaj: pala mu pegla na glavu s četvrtog kata... Umrla s peglom u ruci? Ispeglala napadača u samoobrani? Ma, ko vas pegla...Peglam vam mater:))))

Anonimno kaže...

finito. za danas.(dabogdavaspeglalopneumatskomprešom zadrobljenjestarogželjezana autootpadu!)

Praktična žena kaže...

Tvoja prijateljica ovdje preko puta upravo počela :))

Anonimno kaže...

kasni, kasni... c-c-c :)

Praktična žena kaže...

Kasni da, kako je krenula prije dva neće bit gotova. Drugi susjedi šetaju pse ili ljubavnike, a ona peglu. Imam tu preko ceste jedan bivši bračni par, kuća do kuće, on našao mladu ljubavnicu pa ju prešetava po ulici a sad i ona našla ljubavnika pa i ona njega prešetava. Sin tinejdžer šeta pak od jednog go drugog.

Praktična žena kaže...

E passata tua ora di notte, ostavljam ti Miriam i njenu priču o dijantima i kravama. Sutra put pod noge i u našu dolinu vidjet masline. Još mjesec i koji dan pa ćemo ih brat. A domani?

Anonimno kaže...

milibože, što ljudi mogu srat jedni drugima, makar se i sami ugušili smradom.. al valjda nose sa sobom vrećicu i lopaticu...

a šta ćeš!
vaservgu?
ja ću libelu :)))
ajd, 'noć

Anonimno kaže...

eh, da, zaboravih: preslušah Miriam, al malo me zbunila... nisam bila sigurna jesu li krave ili što drugo...
a ipak su krave?
e, laknulo mi ondak...
a domani :)

Praktična žena kaže...

Buona notte, ci sentiamo :))

Praktična žena kaže...

Samo kratak prijavak, gospo. Stigla u dolinu. Bila dosad kod Pie koju je ubo stršljen u nožni prst i napravila joj obloge od leda. Draži života na selu :))

Anonimno kaže...

e kvragu! dobro te nije nagazila na medvjeđu stupicu... hoće bit dosta oblog? možda bi trebala ipak otići liječniku? jesi li je pitala je li na nešto alergična? ima li dijabetes? ako je ijedno od ovog 'da', trebala bi ići doktoru...

Praktična žena kaže...

Koliko smo uočili u dva sata nije alergična, a nije ni šećeraš. Zvali smo sestru koja inače radi u ovdašnjoj ambulanti i ona je preporučila obloge, mast protiv uboda i nešto protiv bolova. Isto je pitala je li alergična. Crvenilo se počelo povlačiti pa pretpostavljam da će biti O.K. No ako ne bi bilo, nazvat će barba pa ćemo je odvest na hitnu. Lani ju je isto nešto ubolo, opet u vražjoj šlapi, pa ju je susjeda vozila (nas nije bilo) jer ju je noću jako boljelo. Ali ovo je stršljen i nije tako opasno samo boli ko jarac.

Anonimno kaže...

No dobro, onda nije tako strašno. Ujutro svakako pogledajte povlači li se crvenilo. Analgetici OK, ali neka nešto i pojede da joj ne rasture želudac. Bit će dobro, nadam se :)... Barba će primijetit ako ne bude, ne?

Praktična žena kaže...

Barba se sav izbezumi kad god njoj nešto je! Ali u subotu slave 50 godina braka, oboje su prehlađeni od stalnog šetanje u zagrijnu konobu i van, nju sad ubo stršljen ali do subote moraju bit spremni za ples! Već ćemo ih osposobit. Hotel je već rezerviran, harmonikaš i klavirist također, jelovnik određen, vino i šampanjac spremljeni, kolači se peku, gosti pozvani i ne može bit ne bude sve kak treba.

Praktična žena kaže...

It's late, ajmo ća. A domani?

Anonimno kaže...

jašta :)))

Anonimno kaže...

plus jedva čekam nedjeljni izvještaj s pira :)))

Praktična žena kaže...

Nego:) Buona notte, dear:))