četvrtak, rujna 18, 2008

Bypass: Ultimate cats


Broj komentara: 35:

Anonimno kaže...

Čekaj, pa kaj ovaj Cro Cat duo ne bi trebao nastupati u plavim gaćicama, bijelim majicama i crvenim kapicama? A ove dvije k'o da su se spotakle na Tintoretovu paletu. Pa za koga se one bore? Za ultimate fight repku Mletačke Republike? Da ne hraniš ti iredentu na toj terasi, ha, multidrugarice?
Usput, kad sam počistila i zadnje tragove bojleraša i napokon pustila grijanje tutta forza, zaspala sam kao rakun. A sad kuham čaj i računam: upis preko veze 9000-25.000 eura, dvojka na ispitu 400-2000, puta dva upisa, plus pet ispita na Pravu i osamnaest na TiH-u... na kraju mi se isplati regularno plaćat upisninu i tjerat mulca da polaže na faksu, a ne na šanku, ne?
Jedino kaj sad tvrdi da ima dokaze da je siromašan, jer se privedeni član akademske zajednice za svagda proslavio izjavom 'a siromašni neka uče'. Šteta da uglednik nemre završit k'o građanka Marija Antoaneta von Habsburg-Capet.

Anonimno kaže...

Jaaao, Janica!!! So you know...
Isuse, koliko li je to Southern Comforta moralo biti, Bog zna... :))) Ček da izvadim kutiju Mozart-kugli, sve ću ih smazat!

Praktična žena kaže...

Eto vidiš sad dijete ima crno na bijelom (ili bijelo na crnom) dokaz da je siromašno! I više se neće pričat: on je bio siromašan pa je morao radit. On je siromašan i mora učit! I kaj se čude? Stjerali prosvjetu i medicinu u socijalu i onda se snebivaju da kak (ko i policijoti, blago nama) traže lovu. A EU traži da se tome stane na kraj jer su tarife ovdje preniske. Dumping mito se ne može u uniji trpit.:)
Mačke obradio Olypus. Ima i akvarel ali ja sam zaključila da su blizanke ipak bliže crtiću (ovo je naime cartoon verzija)

Praktična žena kaže...

Evo i susjeda preko puta završila s peglanjem, znači već je pola dva. Počne u ponoć i udri do pola dva mahat onim gevihtom na paru. Idem i ja, malo me pecka grlo pa ću suknut dva 500 nek se bore crveni i bijeli :)) Buona notte, ci sentiamo (moramo se nać, jel kahva il pivo ovih dana) :)

Anonimno kaže...

To s gevihtom od ponoći do 02.00 je sad otprilike i moj termin :))) Smjestila udarne poslove u adrenalinske /još uvijek/ špice. Nikako uravnotežit bioritam nakon dvije noćne godine... i to me prilično kolje. A klalo me i prije, na taj sam se ritam navukla još na faksu - jednom sova, uvijek sova :)
Kava... Danas oko 18 h, sutra oko 18 h? Sutra neki drugi termin? Još razmišljam o odlasku na more u nedjelju, ali ovisit će o hladnoći. Ovako prehlađena ne mogu riskirati dvodnevno čekanje da se kuća zagrije.

Praktična žena kaže...

Bila vani dosad. Sređivala glavu a to traje par sati. Pa onda po špeceraj da malo popunim praznu špajzu. Ajde sutra 18 h, ako ti odgovara?

Anonimno kaže...

Naravno da mi odgovara. Dogovoreno!

Anonimno kaže...

A Deša se, vidim, već otkvačila s udice. Ajme ako se pokaže da su uskoci lovili na koču pa privodili sve po spisku ko milicija... Premda se, mislim, danas puno teže zabuniti na neviđeno. Mora da je profesoricu ipak neka krupna riba otkvačila s udice. Inače, prije manje od mjesec dana odbila našoj urednici odgovoriti na osam brzopoteznih o korupciji... da brzopotezna pitanja nisu na njezinom nivou :)))

Praktična žena kaže...

Pa lijepo su rekli da su ih pratili već mjesecima. Ako se je i izvukla njena je karijera zapečaćena. Nitko joj više neće vjerovati. Mislim da iza ovoga slijedi ostavka na mjesto predsjednice. Mora da je neki deal napravljen. To se ni zapadnjacima neće dopast da takva sumnjiva osoba vodi povjerenstvo ili što već. A Bush naveliko spašava firme od propasti, već se u Kongresu bune da će to previše koštati. I onda dođu i nama drže predavanja da zašto država sanira brodogradilišta. Ha!

Praktična žena kaže...
Autor je uklonio komentar.
Praktična žena kaže...

Ay, ay, ayay canta non llores...kad skužim kako s tubeta skinut muziku na kazate ili u kantu sve ću živo poskidat! Ko ih šiša!

Anonimno kaže...

A čuj, buško se prije odlaska mora valjda odužiti svojim crnofondašima, tko zna koga će gurati McCain i Palinova, ili pak Obama.
Zato Silvek sve svoje lijepo drži u media holdingu, ostale koji su mu važni ucjenjuje svojim medijskim utjecajem, a Alitalia - ciao, bella, finalmente. Si čula sinoć lijepu stjuardesu? 'Neće nas ukinuti, Berlusconi je OBEĆAO da nas neće ukinuti.' Čista tržišna ekonomija i fair utakmica :))) Ma, znaš gdje su mi se popeli svi zajedno, vaši, naši i njihovi, euro, dolar i herceg-dolar...

Pazi da krcanjem s tubeta ne zakrčiš kantu: iz kante na CD! A onda iz kante u recicle bin i dolje s diska. Zašto, zaboga, na kazete?

Praktična žena kaže...

Pa ne znam kako iz tubeta u kantu a onda na CD, Još se nisam upustila u taj transfer:))

Anonimno kaže...

Trebaš instalirati program za prženje, Nero Smart ili slično, potraži na netu free pržilice.

Praktična žena kaže...

Pa imam ja Neru ali nije Smart. I kaj dalje kad imam toster?

Anonimno kaže...

Pa ne mora bit Smart. Stavi prazan CD u CD-drive, naravno, a dalje ti sve piše na Neri pod Make New Audio CD. A imaš i Help. Toast it, baby!

Praktična žena kaže...

Ću probam, javit ću jel zagorio!

Anonimno kaže...

Ma provjetrit će se. Ugodnu zabavu i laku noć Vam želim, gospojo... prigodnom reklamom, jer ste Vi to tražili :)))
Čujemo se i vidimo sutra...

Praktična žena kaže...

Jes, čujemo se i vidimo. Buona notte :)(morat ću ipak loadat Neru ovo što ja imam ne radi a stari Nero na starom kompu)

Anonimno kaže...

Dakle, draga moja, mislim da ćemo se složiti: pivo je bilo odlično, ali ni približno kao carsko :)))

Anonimno kaže...

I nije Dorothy nego Gwendolyne!
A ovo moje gore nije memorija nego ogledalo u kući strave...

Praktična žena kaže...

Ne budi sitničava! Ako metabolizam strmekne 10 posto svakih 20 godina zašto ne bi i mozak imao pravo na svoju sezonsku rasprodaju? Na kraju krajeva čak i oba sprava s godinama ima problema s pamćenjem :))) Pivo je uvijek dobro, jedino što je kod cara manje bučno!

Praktična žena kaže...

Ova, ova sorry pivska flaša dioptrija :))

Anonimno kaže...

Eli, Ena (u jedan glas): Alois, zaveži!!!!

Alois: (baca se naglavačke u kriglu žuje - veću - te tone. u zaborav.)

Praktična žena kaže...

Alois? Koji Alois? :))

Anonimno kaže...

Ne vem, ampak ni Peterle. Zvolili so si Pahorja in socialiste.
Drivi ipak ostala još jedna nada: izgleda da se njegov Janez (pojavio se na biralištu tek pola sata prije zatvaranja!) nudi u veliku koaliciju. Ne znam je l' bi Pahoru bilo stabilno s preostala dva ljevaka i penzićima. Ako bi, nema nas u EU još barem četiri godine. Inače, njihovi penzići imaju zgodan pristup: još prije izbora kažu da oni svakako idu u koaliciju s pobjednikom, a glasove skupljaju na programu za umirovljenike - strogo socijala, ništa guske u magli.
Zmago prešo prag, al zasad pao sa 9 na 5 zastupnika. Čeka se lišće s peronosporom.
Našla Gwen, a našla i Creuze de ma... Sad još moram naći koja mu je ono, zaboga, tambura, zvuči maorski, čak pomalo turski!

Praktična žena kaže...

Koliko sam shvatila nije antipatični Janez ni prošao tako loše, nego su mu se koalicijski partneri utopili! Sumnjam da bi velika koalicija izdržala sa svim tim taštinama. Sumnjam čak da se Janez nešto zamjerio zapadnjacima, možda nije htio dat telefoniju ili nešto slično bud zašto pa mu prijatelji sa zapada smjestili Patriu.
Ja pokušavala presnimit uz pomoć onog ludog Nerona ali stalno je štekao i zbunjivao prozore pa sam ga lijepo na kraju izbacila iz mog dvorišta. Sad idem tražit nešto pametnije. Meni čak vuče malo na Afriku onaj prateći dio

Anonimno kaže...

E, a sa'š vidit iznenađenje alla zia!

Praktična žena kaže...

A evo pjesme koju je napisao mali džuboks (jel tako rekla?):

Pijesak za korake tvoje

Učini put kroz meso moje ružom otrnjeno
na pladnju smisla skupit će se naše oči
s ribama da svjetlost mora blaguju
učini obilazak sebe u meni tiho
vrelom nekim među nama klijanja začeta
učini to otajstvo travi i sjemenju
ta postoji, sigurno postoji laguna nedodirnuta
i pijesak za korake tvoje.

Što god pjesnik time htio reći :)))

Anonimno kaže...

A što bi drugo htio reći, zaboga, nego to što je rekao? I dobro je rekao, samo mu onaj pladanj smisla nikako nije trebao (mislim da je riječ o jednoj nadrealističkoj slici gdje se par očiju i naočale gladaju 'oči u oči'.
Lijepo ja uvijek velim: oprezno s metaforama, naročito genitivnim! Tu se najlakše strmeknuti u gluposti tipa 'klecam koljenom svoje duše'! Pa kad zamisliš dušu s nogama, možda čak u bijelim rokoko muškim štramplama, zbilja se moraš raskoturlajti od smijeha :))))) A pjesnik kleči pred ljubljenom idejom...
Tako i ovdje? Kaj je to? Domjenak gdje poslužuju kanapee sa smislom i kavijarom? Švedski stola sa 15 vrsta smisla? Catering malo s*ebo pjesmu :)

Anonimno kaže...

Vjerojatno 'raskotrljati', tko zna što je pisac htjela reći :)))

Anonimno kaže...

Plus, pita Alios kaj je z pivom.

Praktična žena kaže...

Eto što bi: odoh ja popratit na Zlo izbore i zaspah od zanimljive rasprave! Probudila se iza tri. Sori:)

Anonimno kaže...

Kaj sori? Tko bi pri tome ostao budan zbilja bi se mogao zabrinuti :) A jesi li vidjela kako su u Zlo ti stranački 'dočeci' izbornih rezultata skromni? Sendviča nema ni za polovicu prisutnih. Fantje in dekleta se ne razbacuju janjcima naočigled izbornoga tijela, c-c, strogo skandinavski imidž: na TV patria, a Patria strogo za po doma.
Ono bio disc jockey, a ne džuboks. Aloisu laknulo :)))

Praktična žena kaže...

Ne ovom!:)))Ne samo da nemaju specijalnih emisija, nego završili danas priču s vijestima od minutu. Ko prošo prošo, ko nije, ajd šetaj. Imamo mi prečeg posla: puštat Avsenike i te stvari.