srijeda, rujna 10, 2008

Dindo

Imela je tu suseda, Dragićeva mat, jenega dindota ki je bival doli tu pod škalami di su meli jena šupa u koje su držali drivo za ogenj. Ga je šla nahranit a je bil dindot uzletel gori na vrati. Ih je otprla ma ga gori ni videla, a ke je bila sasvem gluha, ga ni anke čula. Je na sav glas zazvala moje sestre: „Botra Milena, botra Milena! Susedi su mi ukrali dindota! Da im bog nesreće njimi i simi ki bi ga jeli, porki ladroni!“ Se je kašnjeje opet sišla v šupe in je dindot sletel doli i hodil po tleh.
„A, su ga vrnili!“ je veselo zakričala.

Broj komentara: 39:

Anonimno kaže...

O, ide to tebi sjajno, pa ti već i sama govoriš k'o barba. Štorija je dokaz da, kad vjetar puše, i purani lete. Eto, što ti je entuzijazam! Zbuni ženu!

A ja, osim vatrometa, imam još jedan dokaz da gradom vlada partimanija! Penzići iz Doma jutros u svoj parkić postavili šator, naručili bend pa išetali sa štapovima i u bijelim košuljama. Svi gluhi ko Dragićeva mat, udaraju mi podoknicu od devet ujutro: Let's twist again...
Pitam se jesu li to oni isti koji su Malog i ekipu bili poslali sucu za prekršaje zbog sviranja i pjevanja NERAZUMLJIVIH pjesama na klupici u parkiću /sutkinja proučila glazbene kvalifikacije, po hitnom postupku oslobodila osumnjičene svake krivnje i oštro ukorila mladog pandura u zajednici zbog podnošenja nesuvislih prijava :)))/
Tak da, kako sada stvari stoje, imam odjeke noćnih tuluma iz smjera Moše i izravni zvučn napad iz smjera umrovljenika.
A čuj ih sad: Addio bella (iih!), addio bella, adios amor, adios amor... mix s Nadalinom i Tako je dobro vidjeti te opet :)))

Praktična žena kaže...

Tulum za penziće! Prava stvar. Ovi moji imaju tulum svaki tjedan, a ponekad i triput, kao recimo ovog tjedna. A barba voli pjevat. Imam ga negdje i snimljenog, u grupi njih četvorica među kojima i zet Slavonac, naravno bez sluha :)) Što se dindota tiče, nemoj se čudit ovdje i svinje lete. Sinoć, dok je bila na karminama, barbinoj zermani je svinja preskočila metar i pol visoku ogradu i upala među zečeve. Ah, da zaboravih reć, svinja se od sinoć zove Blanka :))

Anonimno kaže...

Miss Blanka Čičerova :)))
Ne'š vjerovati, imam brdo posla i čučim u CK-u još od 15 h. Tak ti je to... Čim se ja primim krimića ili kakve druge stvari u kojoj treba slijediti nit, odmah doleti neki olding sa škarama :)
Ah da, skoro zaboravih! Penzići zaključili feštu na 190 decibela minimum: 'Gdje je nestao čovjek?' :)))
Bare u tom kontekstu malo vuče na demenciju, ne misliš? :)))

Praktična žena kaže...

Penziće nikad ne treba podcijenit! Na kraju krajeva njihova generacija su i Stonesi! A kad ne lome noge po vlastitim bibliotekama još mogu prilično decibela potegnut. Možda su već malo i nagluhi, ne?

Praktična žena kaže...

Eto, Englezi kvalitetno vode. Nek su si ovi naši umislili da je to domaća ekipa "Čateža".

Anonimno kaže...

Ma naši taktičari odmah shvatili da se to može dobiti za zelenim stolom. Čemu se mučiti na terenu? Pa ovaj mali Walcott se samo pravi da ima 19 godina, a zapravo je mlađi od one Kineskinjice koja je dobila zlato na dvovisinskoj preči na OI... Sigurno ne smije ni nastupati za seniorsku selekciju, a povelje UN-a brane i dječji rad. Žalit ćemo se!
Eno, Capello instinktivno poslao na zagrijavanje tri braniča, catanaccio mu jednostavno u krvi. Zabit će nam iz kontre još dva-tri komada. Inače, Englezi ga već zovu Crapello :)))

Praktična žena kaže...

Kako je riječ o pravom gentlemanu, mislim da će mu poslije ovog prvo kraljica dodijeliti titulu Sir. Slažem se, dječji rad treba zabraniti! Kako da mi kvalitetno igramo protiv djece? Što ne nađu zrele igrače kao što su ja i moj brat Robert? Onda ti crnci!Tko ih je uopće pustio na teren? Pa zna se da oni smiju radit samo u podzemnoj ili gradskoj čistoći! I onda se još pretvaraju da imaju potres mozga! A naši dečki nisu ni dobro spavali, ni dobro večerali, manekenke im se nisu javile na mobitel...objektivno veliki problemi. a Ćirini Bosanci dali Estoncima 7 komada

Praktična žena kaže...

E sad mi je lakše! Robertov brat je sve objasnio: "Desilo se šta se desilo!"

Anonimno kaže...

Eto, nije bilo SREĆE! Englezi krajnje unfair igraju na pionira Walcotta. Plus Robinsonova krtica ostala u Brelima, igra ostala u Brelima, mozak R.Kovača ostao u Brelima (no dobro, ovo je smjela pretpostavka...) Očito, trebalo se igrati u Brelima. I to picigin!
A Crapello na kraju dao priliku i Victorijinom mužu da se malo poigra i odradi obaveze prema šponzorima. Gotovo punih pet minuta! Gornja granica pristojnosti za trajanje reklamnih poruka.
Inače, nitko ne može reći da ovo nije bio totalni nogomet. Išlo se nogom na sve živo uključujući i glave protivničkih igrača. Suci to, vidim, podržavaju. A ne možeš se žaliti ni da su primijenili kriterije na koje nismo navikli. Pa skoro sve se svelo na 'kompenzaciju'!
Očekujem velike geste najkasnije sutra ujutro: selektor ima stavit MANDAT na raspolaganje, možda čak i PONUDITI ostavku! HNS će sve to velikodušno odbiti. Davanje neopozive ostavke ne dolazi u obzir, to je prostačko šepurenje moralom kad se ne napravi ono što se moralo. Još malo pa će raja od sirotih dužnosnika zatijevati seppuku! Kaj god!

Anonimno kaže...

A za Estonce, naravno:
- To sam ja, sine, tvoj Ćirohito! Jasno je otkud taj vjetar puše!
E, jesam se večeras nasmijala za pol godine unaprijed :)))

Praktična žena kaže...

Ma lijepo je rekao Robertov brat: "Bolje 4:1, nego četiri puta 0:1!" Tako se i Estonci tješe "Bolje 7:0 nego sedam puta po 1:0!" S loptom slabo, ali su zato pametni ja i moj brat. Znala je šponzorica za koga se udat. Neće njen dobit pet minuta za šponzore, a ne, on dobije pola utakmice... dok ga ne izbace:))

Anonimno kaže...

Ali zato paraolimpijsko zlato i srebro u bacanju kugle i koplja :)
Ne čudi me to. S obzirom na prevladavajuću ćud našeg bolničkog osoblja, iz bolnice izlaziš garant navučen na bacanje teških predmeta i za svagda spreman na rušenje svjetskih rekorda u tim disciplinama. Ako je to sve što ti tamo prijeđe u krv, još si dobro i prošla.

Praktična žena kaže...

A da mi smo uspješna nacija invalida! To nam nitko ne može osporit. Očekujem i medalju na kladivu. Šteta što nemaju disciplinu lansiranja noćnih posuda u dalj, tu bi isto sigurno čuli našu himnu!

Anonimno kaže...

Je, je, pametna puca ta Anica: od miss dijašpore do Drakuline prve pratilje, i to samo malo sponzoruša, a ostatak života šponzorica. A ne ko ona It's-OK-mala - umjesto love život pod ključem i Mornarove šljive po onakvoj faci. Nek' izvinu premijer, pricidnik i posebno pricidnik Sabora, ali se nažalost točno vidi gdje su rasli Fani i Ivica, a gdje Ja, moj brat Robert i Anica...

Anonimno kaže...

Ajd ne budi toliko pohlepna na puštanje himne, pa puštaju je na sve i sva. Ako nam je puste i za bacanje kahlica, sljedeće češ tražit da nam svira i kad puštamo vodu u zahodu.
Ja sam za to da se himna malo odmori i da DJ-i napokon majci propjevaju drugu pjesmu...

Anonimno kaže...

enao je Portulagac iz Brazila, znam mu i adresu

Praktična žena kaže...

Molim lijepo, onaj što je najdalje bacio kuglu je izjavio da je to uradio "za svoj hrvatski narod". Pa sad zašto netko ne bi bacio kahlicu za svoj narod? I da mu se odsvira himna. I da svi drže ruku na buđelaru. Evo, suzi mi oko već na pomisao o tom ganutljivom prizoru. Naš barba bi sigurno mogao nastupit u toj disciplini. Kad onomad u bolnici nije mogo dozvat sestru lijepo je otvorio vrata i kroz njih lansirao kahlicu u hodnik. Sjatilo se, koliko odmah, pola bolnice.

Praktična žena kaže...

Jel tog enaa kupio Mamić?

Anonimno kaže...

No krasno, kugla za svoj narod! Kaj je sljedeće? Metak?
A Enao, pssst, vidjet će ga Arsenal dok mu cijena još nije ni dopola sazrela, viš da tam vole jako mlade. Inače, Maminjo našo malog preko mog MSN-a...

Praktična žena kaže...

Jesil' digla proviziju ko Janša Patrii (jel ovo u redu po novom pravopisu, Enaa, Patrii - pravi Rvat bi znao da tu negjde mora doć j)? Ipak se svaki dan ne nalazi MSN sa znanjem portugalskog. A i trebat će za prijevod Mamiću kad malom bude spominjao mater:))

Praktična žena kaže...

Hajde draga, jedna je ura. Bila je ovo, što bi reko drug Štimac, jedna kvalitetna rasprava :)) Laku noć tebi i svim vatrogascima, a naročito onima s muskufiberom :))))

Anonimno kaže...

Ništa 'po novom?: Piji, Patriji i gotovo! Tko vidio ne pisat ono što se čuje, pogotovo u promjenjivom dijelu riječi!
A nema dvojbe, Maminjo će se Enau obračunat s mamaom i bez mene, makar štakom... O provizijama sad ne bih, znaš kakva su vremena :)))
Nego, vidim: krivi č-ovi, Portulagci umjesto Galaca i još štošta. Bit će od lošeg - portugisca. Vrijeme je da je krene... barem iz sjedećeg u ležeći položaj :)
Do sutra! 'noć...

Anonimno kaže...

Sjećaš se Marčela sa Zakmardijevih stuba? Taj autor blagih hortikulturalnih osvrta kandidiran je za nagradu Best Adriatic Act u sklopu MTV Awards.
Za bg-repera možeš glasati na službenim stranicana europskog MTV-a, ako ti ja naime draži od TBF-a ili Jinxa koji su također u konkurenciji. Osobno, i dalje mi je daleko najdraži osnivač Arhiva, stari Varaždinec Ivan Zakmardi de Diankovec /Istvan Szakmardy de Dyankoch/ :)))
Štepamo prema šlusu, slijedi neslužbena pivska fešta, a sutra navečer i službena, s velikim izgledima da se sve to spoji u višednevne karmine za mexikanca. Koji je danas ZASUT oglasima, da stvar ne krepa i bez prigodnog apsurda...

Praktična žena kaže...

Well, Marčela osim džentlmenskog komentara nisam čula. Ili možda jesam, ali kako baš ne pamtim imena izvođača, nisam spojila lik i djelo:) Da je netko priseban, zapitao bi se nije li ipak vrijedno cijeli projekt zadržati i poraditi na njemu. Ali tamo vlada logika upali-ugasi, a između ništa. Kladim se da u upravi ni ne znaju da je to final edition.

Anonimno kaže...

A ne, ne, oni koji trebaju znati ovaj put sve točno znaju: umorstvo je obavljeno ciljano, svjesno i s predumišljajem. Čak i uz puno deblju alimentaciju od biološkog oca i marketinške majke, posvojče je zapravo guja u posvojiteljevim njedrima. Umjesto da izgurava s tržišta konkurentovo žuto dijete što na cesti proda i po više od dvadeset švercanih satova na dan, ovako koncipiran, mali bandido ždere bebimil posvojiteljevoj rođenoj lijenoj djeci. Malo bolje potkovan u kung-fuu i ultimate fightu možda bi i mogao proć', ali taj projekt je predviđen za ekipu krvnih rođaka koji već predugo sjede za stolom plaćeni a besposleni, i jedu gazdinu rižu. Ne počnu li si uskoro sami kuhati rižoto s đumbirom, gazda će i njih morati potrovati, skupa s nekim svojim rastrošnim starijim kćerima kojima se broj prosaca ozbiljno prorijedio. Nastalo stanje teško da će preživjeti i svi dvorski kuhari, a sudopere i guvernante bit će izbačene na cestu sve do jedne, zauvijek i avek plezir. Sinovi i nećaci koji hoće jesti, jednostavno moraju znati sami kuhati, takva su vremena. I to bi bilo u redu - kada bi itko od njih znao smisliti ili barem prepisati ma i jedan jedini dobar recept. A pitam ja tebe tko je kriv što to nisu naučili ni uz sve dosadašnje stipendije i masne kredite iz tvog džepa? Ha, gazda?!

Praktična žena kaže...

Ah, ta se faza zove voda u uši. Mislili smo sve te raskalašene kćeri i sinove pod hitno udati, no prosac nije bio dovoljno zagledan u njihova silikonska poprsja i napuhane bicepse nego se raspitivao kod kumova i ustanovio da su perspektivne udavače i ženici u kreditima do grla i da to ni njegova, makar lako stečena, bogata kuća ne bi mogla podnijeti. Sada nema drugog izbora nego neke istjerati iz kuće, no kako to već biva s projektima, nakon pranja ruku slijedi kažnjavanje nevinih.

Anonimno kaže...

Al' *ebat ga, Cervantesova Dična sudopera ipak se profesionalno iscrpila prije vremena i šta'š sad? Pjevat' i plakat'?

"Lei e bella lo so
e passato del tempo e io ce l'ho/ nel sangue ancor.
Io vorrei io vorrei
ritornare laggiu da lei ma so che/ non andro.
Questo e' un amore di contrabbando
meglio star qui seduto a guardare il Messico davanti a me."

Ostatak prizora publika jačeg želuca može pogledati u carskim pivnicama kad bude imala vremena. Gratis. Suze će ionako kapati u slad još noć-dvije.

/Upad za tajkune od 100.000 eura naviše. Molimo VIP posjetitelje da noževe odlože u za to predviđena leđa/
:)))

Praktična žena kaže...

Gia. Mogla bih ovo s VIP posjetiteljima i doslovce shvatit:))) Idem dolje sređivat flastere.

Anonimno kaže...

Baš! Onda bih valjda bila napisala: "da zalijepe flastere na za to predviđena leđa." Nemoj se, molim te, samo početi poistovjećivati s /lošim/ teleoperaterima, još ću na kraju povjerovati VI da bloganje zbilja nije zdravo... Ma, zapravo ima ona pravo, baš kao što ti i napisah neki dan:

Vedi cara amica cosa si deve inventare
per poterci ridere sopra,
per continuare a sperare.

E, što ja volim ta tri stiha.
A ovih ću ti dana negdje ostaviti i "Viaggi organizzati" istog autora.

Anonimno kaže...

I baš dok ti ovo pisah, uključi ti se onaj moj švapski antivirusni program s porukom:

Enjoy life! Let us take care of your security!
I naravno, crvenim slovima: Buy now! Buy now!

Mo'š mislit - vjerovati da bilo tko ili što vodi brigu o tvojoj sigurnosti :)))
Ima ovaj internet smisla za crni humor, ima...

Praktična žena kaže...

Meni ovaj moj Norton svakog ponedjeljka navečer krene u akciju čišćenja unutrašnjih i vanjskih neprijatelja. A stalno pronalazi neki bezazleni cookie i onda kaže: nije opasan, jel'da brišem? Taj tvoj je stvarno duhovit. Enjoy life? :)))

Anonimno kaže...

Stvarno. I to za samo 19,90 eura godišnje! Plus dio toga daju za neku sveučilišnu zakladu tak da ti je odmah lakše.
Ma, kupila bih ja Nortona kao i za staru kantu, al' neću da me štiti ništa što se možda zove Ed i vjerojatno zapada u autodestruktivne krize.
Nađoh neku veselu babu koja razmjerno dobro pjeva Messico, a u spotu ima i oblaka i sombrera... Poslušaj kad ti se učini da je tvoj Norton dobre volje, a možeš i u Zagrebu, neće baba nikamo uteći. Neka Fiorella, maltene Cvetka :)))
A sada ciao, sutra opet sređujem birokraciju, a moram i na fitness. Javim se prije mexikančeve oproštajke...

Praktična žena kaže...

Fiorellu ću poslušat u Zagrebu jer VIp nema sluha, ustvari mislim da je posve gluh. Buona notte, ci sentiamo ancora, ma jest vraga domani, oggi. oggi :))

Anonimno kaže...

Cijeli se raspored izvrnuo naglavce dok si rekla Nachinovic!!! Tak da je fitnes tek sad došao na red /za 5 minuta, nema šanse da stignem na vrijeme/ i još će malo kolidirati s mexikancima. Zgrabih ipak u preletu ein Suncobran, beide Luftmadrazen i pola Danijela. Usto sam i na bolovanju... Ciao, bella!

Praktična žena kaže...

Dobar provod! Nadam se da kod vas još ne pljušti! A kod nas je tek malo počelo nadam se da će padati cijelu noć. To je minimum da nam zalije ove presušene vinograde i maslinike.

Anonimno kaže...

Prelet 2
Suncobran nedovoljan, svratih doma po kišobran! Još ne pada, ali sad će. Dobra vam kiša, trčim k mexikancima, popit će mi sve Corone :)))

Anonimno kaže...

Bilježim se sa štovanjem, ponajprije zato da kasnije tijekom dana mogu vidjeti kad sam zapravo došla doma, odnosno pala s Jabuke. Mexikanac dostojno oplakan: kiša cijelim putem od Tuškanca do Trnja... A doma me na laptopu dočekao prazan komad papira s naslovom 'Plac'. Znači: Napiši što treba, netko od nas dvojice otići će po to dok ti spavaš... Neloše za četvrt stoljeća staža, zbilja neloše. Zapravo, gdje to još ima?! :)))
Čujemo se poslije, sad se još moram sjetiti što uopće trebam s placa....

Praktična žena kaže...

Dobar tulum, nema šta! Ti sad još spavaš, a ja se spremam za treću feštu (ovdje se i karmine broje u fešte) ovog tjedna. Piina familija na okupu. Peka i divovski ravioli. I lokalni festival od 2008 jaja i 10 kila tartufa. Vrijeme baš nije, ali što kaže barba, ćemo bolje jest.

Anonimno kaže...

Ajoooj... moja glava... Stavi poslije, molim te, par jaja i koji tartuf u bajpas, nemrem tolko skrolat ovak mamurna...
I kam su nestali svi celzijevci??? Ljudi moji, pa ja bih još malo išla na more!!!