ponedjeljak, siječnja 05, 2009

Bušmani

Vijest kojoj se svijet nada: tata Bush je najavio da priprema i drugog sina, Jeba, za predsjedničkog kandidata. Sada nije pravi trenutak da se o tome govori, rekao je Žbun senior, ali takve su nam namjere.
Još jedan Bush i svijet je na konju. Dok ne stigne Jeb, evo s interneta nekoliko juniorovih bušizama:

— “I know the human being and fish can coexist peacefully.” — September 2000, explaining his energy policies at an event in Michigan.

— “Rarely is the question asked, is our children learning?” — January 2000, during a campaign event in South Carolina.

— “They misunderestimated the compassion of our country. I think they misunderestimated the will and determination of the commander in chief, too.” — Sept. 26, 2001, in Langley, Va. Bush was referring to the terrorists who carried out the Sept. 11 attacks.

— “There’s no doubt in my mind, not one doubt in my mind, that we will fail.” — Oct. 4, 2001, in Washington. Bush was remarking on a back-to-work plan after the terrorist attacks.

— “There’s an old saying in Tennessee — I know it’s in Texas, probably in Tennessee — that says, fool me once, shame on — shame on you. Fool me — you can’t get fooled again.” — Sept. 17, 2002, in Nashville, Tenn.

— “Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we.” — Aug. 5, 2004, at the signing ceremony for a defense spending bill.


— “Too many good docs are getting out of business. Too many OB/GYNs aren’t able to practice their love with women all across this country.” — Sept. 6, 2004, at a rally in Poplar Bluff, Mo.

— “The fact that they purchased the machine meant somebody had to make the machine. And when somebody makes a machine, it means there’s jobs at the machine-making place.” — May 27, 2008, in Mesa, Ariz.

— “I remember meeting a mother of a child who was abducted by the North Koreans right here in the Oval Office.” — June 26, 2008, during a Rose Garden news briefing.

— “Throughout our history, the words of the Declaration have inspired immigrants from around the world to set sail to our shores. These immigrants have helped transform 13 small colonies into a great and growing nation of more than 300 people.” — July 4, 2008 in Virginia.

43 komentara:

Anonimno kaže...

:)))) Dvojim, dvojim... nikako se odlučiti između ljubavi ginekologa i spornih zbivanja u Ovalnom uredu... and there's a serious doubt about Obama's capacity to carry on hurting our people. Are we once again fooled? I kako sad izdržati četiri godine do kampanje 'za jeba'? Dođe mi da kupim kilu drivinih banana i dobrovoljno stanem u red ispred Putin-Medvedevljeve plinske komore!

op. kom.: Molim hitnu amnestiju za Bušmane! Oni su ozbiljan narod koji je odmah na cijelu tu stvar coknuo jezikom i odbacio bocu kao zagađivača života u pristojnoj ljudskoj zajednici.

Anonimno kaže...

Isuse!Sudeci po ovim goofovima i treba da ga 'pripremaju' - pitanje je samo hoce li ikad uspeti da ga pripreme!?
Uzgred, vec se radujem vicevima na temu "Jeb Bush". Mislim... "Zajeb"? "Podjeb"? "Ujeb"? "Sjeb"?

Praktična žena kaže...

@Finneas: Bit će zaJeb za Amerikance ako budu u većini proJeb! Sđepat će ih do kraja:))

@ena: moja dvoj(e)ba je između riba i otmice u Ovalnom uredu, iako je i poslovica tko koga zađebo jedanput ili dvaput, nije mrska:))) Nije mi samo jasno kako su stari i Barbi uspjeli odgojit tako bistru djecu. I što je, dovraga, radila Laura, pa ona je učiteljica?!

Anonimno kaže...

hahaha, to su geni, Eli! Meni je moja kuma(zivi u Briselu) ispricala tip koji je dobila njena najbolja prijateljica (simultani prevodilac za EEZ) kada je trebala prevoditi za Jebovog brata: "birajte malo jednostavnije reci" :)))

Anonimno kaže...

@eli: Jest Laura bila učiteljica, ali u Teksasu... a osim izreke iz Tennesseeja, uzmi u obzir i onu iz karolinške kampanje u siječnju 2000. That is the question!

A i naše vlade nikako da išta nauče. Hvala bogu da se o postotku kojekakvih redukcija više ne moram raspitivati kod glasnogovornika Milke Planinc etc. jer lažu čim zinu. Sada me o redukciji bez ikakvog farbanja izvijesti direktno direktor Gazproma. Plus, prijeti i tsunami jer sjeverni bi Jadran mogao eksplodirati od muke: i ovako jedva taknut osigurava nam oko 40% plina, ali mi navalili biti dio globalizacijskog zaJeba i po cijenu smrzavanja. Jeb'o energetsku neovisnost!

@Vaša Finnosti: Kao što vidimo - sveJebno je sve dok je Jeb. Ob je ono što nas brine. I Jenisej.
Prijedlog najjednostavnije riječi novopolitičkog rječnika: odJeb (tovarišči Teksašani)!

Anonimno kaže...

(tiiiihim glasom: samo da ne bude "naJeb")

Anonimno kaže...

(u stranu): plus zagarantirana komplikacija - naZeb
ergo, odosmo svi u minus, eno se u Njemačkoj i prvi milijarder bacio pod vlak...

Praktična žena kaže...

@Finn: Prijateljica bi mogla napisati knjigu o tome kako prevesti glupost jednostavnim riječima! Suosjećam duboko sa svojom nesuđenom profesijom, naročito sa simultancima. Ništa lakše vjeruj, nije ni ovdašnjim prevodiocima kad ih dopadnu naši političari koji il' su pijani il' pojma nemaju o čemu govore:))
@ena: Jeb'ote odlučilo nas načisto pretvorit u pingvine! A naša Kosorica kao da živi na majstorovoj
Tongi. I Srbija i Bosna imaju plina za još par sati. Oni valjda već počeli ložit namještaj. Šta će vam skijanje, imate logorovanje za cijelu obitelj u dnevnom boravku:)))

Anonimno kaže...

dapače, kod mene u 'tv-salonu' postoji i potreban nagib :)

eno, veli gazpromovac da će pustit na Europu plin iz skladišta u Češkoj ili Slovačkoj.. kaže, ne sjeća se točno je l' skladište bilo lijevo ili desno od ruskog tenka, al zna da je tamo negdje zakopao plin prilikom privremenog povlačenja

/e, Alois, je l' plinifikacija jednostavniji izraz za energetska okupacija?/

Anonimno kaže...

bome, i ooovlen prit'slo, sve u sesnaaajs - miiinus je vel'ki, ama i do deseeetoga pooodeoka ispod'nule.

Praktična žena kaže...

Pa Jeb-ate banana, sjećaš se kako je bilo kad su zadnji put puštali plin po Evropi? I još ne znaju gdje su ga spremili! Kod Slepičke u dvorištu? Ovi naši intelignetni ko da ih je pravio stari Bush, već su mogli skužit da se svake zime ponavljaju te igre tko se nije skrio pingvin je bio i napravit kakvo skladiše da nam se usred siječnja ne smrzne dupe. Samo da Rus nije mislio na plinove od boršča :)))

Praktična žena kaže...

@FrostFinn: Kod tebe bar pada snijeg, vidjela jutros na tv. Možeš napravit snješka i iglu pred kućom. Kod nas minus 10 i led, možeš samo skršit nogu:)

Anonimno kaže...

@eli: U prilog vladarima moram ipak iznijeti notornu činjenicu da skladište postoji: slavni Okoli! Bivši ga gradili, a sadašnji ipak napunili prije ukrajinizacije Zapada. Tak da plina za bolnice ima, a pola će se vladara ionako polomit na skijanju pa neće ni doći doma dok kriza ne prođe.

@Frozennhuck: Aj-jajaj, podvuci brzo stopala po Antenu, nek zaradi onaj viskas jedanput!!!

Praktična žena kaže...

Vidim da umalo novinari glavinjaju oko zaliha: te ima ih za par dana, pa za 10 dana, pa sad maloprije za dva mjeseca...a da pošalju Bagu da pogleda što kaže mjerač na rezervoaru? Glavno je ipak da nam se snježni kralj i kraljica nisu smrzli, iako bi cijenjeni gledatelji bili jako zadovoljni da se onom kreletu od komentatora na jedno pol sata smrzo jezik:))

Anonimno kaže...

Za Bagonju se slažem, ali s njim mora i Alois da ima tko točno zapamtiti podatak.
A Jetija, molim te, pusti na miru - dijete radi u strašnim uvjetima! Pa je l' tebi jasno da je još jučer prije podne dežurni sanitet zabranio dilanje kuhanoga vina na Krumpirištu!!! Jeti se malo zbunio jer je teško intervjuirat Kralja i Dokralja, a usput pazit da ti ne zvecka deset pljoski iz džepova dok si 'on air'

Anonimno kaže...

@finne, sine:


Ovo posebno, da se ne miješa s onim globalnim i uže prostotama gore: Ložiš li ti noćas kakav panj?

Ako da: Христoс сe рoди!

Ako ne, мир Божији ipak dobro dođe.

U svakom slučaju: Peace brother :)

Praktična žena kaže...

@Finn: Sretan Božić tebi i mačku!
@ena: Sad si me prešla, gdje isuka tu ćirilicu?

Praktična žena kaže...

Zabrana dilanja kuhanog vina na Krumpirištu? Strašno! Nije čudo što je onaj nesretnik na televiziji toliko kričao:)))

ena kaže...

xe-xe-xe /imaš u Wordu pod Symbols(?!); dobro te ne napisaše 'črke' i 'rjeze' :)/
a za Jetija, pa da, očepilo ga i te kako :)))

Praktična žena kaže...

Нашла! Sad da se još prisjetim svih malih i velikih slova:)) Eto nam dvije zvone s Kleka, a i zahladilo. A domani?

Anonimno kaže...

CJAJHO!
A mogu l' ja noćas odskijati nizbrdo, pliiiz? Evo, pričuvaj mi metlu do sutra!
'nooooo-ooo-oć.... :)))

Praktična žena kaže...

Pazi drvo! Ups! Noooć...:)))

Anonimno kaže...

XAXAXA!
Ali, na zalost, Finn ne lozi Badnjak ni Badnjacicu...(uzgred, ovo je opsteslovenski obicaj, a istocna crkva ga prihvatila k'o svoj) a jos manje se ufa u mir Boziji, i jope' na zalost (eeeee, kako bi mi to bilo lakse, kad bih mogao verovati i svoje gluposti prebaciti nekom tamo 'Svetom Duhu' na savest...)... Ipak, hvala na predusretljivosti :)

A i ovlen nema bas snega , nego k'o posoljeno... (a leda ima, na izvoz. Upravo uzeo slanik i solio ulicu, to jest, trotoar.)

Praktična žena kaže...

@Finn: E pa red je da ateisti jedni drugima čestitaju Božić! To me podsjetilo na jednog rođaka čija je majka bila ateist. Dijete bilo debeljuškasto i voljelo jesti a našlo se kod prijatelja u kući na Uskrs, taman kad su iznijeli kuhana jaja i šunku. Kaže prijateljeva majka: "Tvoja mama je u partiji, vi ne slavite Uskrs, jel'da?" A mali Boris će, sve gledajući onu šunku i jaja: "Uskrs ne slavimo, ali kuhana jaja jedemo!"

Hej, nije led juha, treba tu kila, dvije soli:)))

Anonimno kaže...

@eli, @Neverni Finne:

To borisovsko iskustvo i naravoučenije jedno je od uopće prvih koje sam stekla u životu - u onom bajkovitom sustanarskom kućanstvu uređenom u uredima Državnog osiguravajućeg zavoda, u kojem sam živjela prvih deset godina života, svaka je vjera i nevjera (vrlo demokratski) imala svog zastupnika: moja mama katolikinja, tata agnostik, teta Aja (Ruskinja) pravoslavna dakako, ujo Rudika (Čeh) protestant i Ajina mama (zvali smo je mamajka) koja se od cijeloga svog života na kraju sjećala samo da je nekad davno bila kneginja pa se takvom i izjašnjavala. Ja sam bila jedini predstavnik vjerski još neopredijeljene skupine 'dijete', a to sam i ostala (borisovsko naravoučenije), jer krst su mi (poklonima!) priznavale sve strane, a partija, je li, nije morala baš sve znati.
Budući da jelo, pilo i muzika nikome od spomenutih nisu bili mrski - a stan je bio golem i hladan jer još nije bilo Vlade i Gazproma da ga griju - svaki je svetac bio dobrodošao da se zahajca centralna kuhinja i u njoj priredi multi-kulti tulum.
Na ruski Božić najslikovitija je bila mamajka, koja bi se u kuhinji (s pogledom na Lichthoff) pojavljivala u svili i kadifi te s velom na glavi, a odmah nakon nje tadašnji vladika zagrebački, ljubljanski i cele Italije, koji je krasno pjevao i obavezno se u full spremi pojavljivao s obližnjeg Cvjetnog trga bratstva i jedinstva, još nepoznatijeg kao Trg Petra Preradovića (a pjesnik je, usput, bio pravoslavan, o čemu se u nas malo zna i govori). Taj dobri popa naučio me Otče naš na crkvenoslavenskom, pa je to bila moja uobičajena točka za ovu prigodu (...hl'eb naš nadnevnii dažd' n'm na vs'k den...)
Stari bi me poslije uvijek vodio na Cmrok na sanjkanje, kako bi mi na sigurnom utuvio u glavu da Duh Sveti prašta samo preko posrednika koji uzima proviziju od minimum 10%, pa tko voli nek' izvoli, te da u životu sve treba uzimati cum grano salis, a davati od srca i bez primisli.
Ergo, dobro je što je Finnko jutros posolio pred svojom kućom! Tako će ipak manje kostiju stradati u ovoj neslanoj rusko-ukrajinskoj šali kojoj oćito svesrdno sufliraju El Ninho i sv. Ilija Meteorolog. Mir s njima!

Anonimno kaže...

ups... oČito /krivi očni filtri :)))/

Anonimno kaže...

uf, ja moram skruseno priznati da nikad nisam bio na proslavi pravoslavnog Bozica. Mea culpa! (pljuc, a da ja pepeo ipak prospem po ledu, manje ce se klizati i bice bolja upotreba? :)))

Anonimno kaže...

A za Cvetni, znam. Jos kad bih se setio neke pripovetke doticnog pisca (secam se samo da smo ga ucili kao pisca, ne kao pesnika)a eto, dopustam i pesmu - i 'di bi meni kraj bio! (nekako mi se ne gugla...)
A sad se setih i ja nekog od svojih deda-striceva, gle, Rudi se zvao i pogodi - sta je bio :)))
Ruse nemam u porodici, steta. Ostale - u velikoj meri, uz armaturu cele smese osobom moje prabake, Nemice... (Sto volim tu etimologiju: zasto se za Nemce kaze 'Nemci'?
U medju-prapostojbini (Baltik) su slovenska plemena zivela tik uz ta Svapska - i ako si znao jezik, bio si onaj sto zna sloviti (Sloven) a mozda si bio i Slaven (jer si znao slaviti plemenske bogove!,hihi) a ako nisi znao jezik - bio si ..nem?! (koja logika!)Pa otud Nemac...
Nego...Sloven, Slaven - ama zasto je u ekavskoj varijanti, gde se kaze Sloven - ipak Jugoslavija a ne Jugoslovija? Buahahaha!

Anonimno kaže...

uf, sorry, zaspamalo ovo samo od sebe...

Praktična žena kaže...

Finne: Tu je dolje kantica za smeće pa višak uvijek možeš baciti:))
Pepeo, pepeo je prava stvar za led no nije danas u ovim plinsko-električnim vremenima lako naći pepeo.
Ni ja baš ne poznajem predobro crkvene božićne običaje ali prehrambene znam dobro:))) U svakom slučaju lijepa je atmosfera ne ova amerikanizirana, nego ona tradicionalna. Mene više zbunjuje kako smo mi između Slovenaca i Slovena postali Slaveni. Sclavi? Schiavi?
@ena: spremaj drva, u Novom Sadu danas 5000 ljudi ostalo bez grijanja! A Srbija naftnu kompaniju neki dan prodala Rusima ispod cijene. Nazdravlje!

Anonimno kaže...

Eh, mislim da je kljuc operacije - rec "Slavija" (zasto ne "Slovija"?) a za zemlju SlOvena.)
I gde je tu sad Slavonija?
Jos nelogicnosti: u hrvatskom ima "Slavonija" ali nema "Slavenija" za "Slovenija"? :)))

Anonimno kaže...

hrv: Slaveni, srp: Sloveni, slov. i dr. zap.slav. jezici: Slovani... dolazi od staroslav. knjiž. Slovjeni, s tim da je refleks jata možda glasio i -ja-: Slovjani
(praslavenski oblik riječi naravno nije sačuvan u pismu)

a/ staroslavenski vokalizam (desetak vokala i dva poluglasa) i inače je vrlo labilna stvar (npr. -on- je u polj. danas -an-, a na jugu je -em, -u-, -nu- pa čak i
-u: Crnogorci i kažu 'ja iđu'...

b/ u Hrvatskoj se do kraja 19. st. vrlo živahno rabi ikavska riječ Slovinac za stanovnika bilo kojeg područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine; sla- u Slaveni i pogotovo u Slavoni-ja vjerojatno se javlja pod utjecajem lat. i tal. korijena te riječi scla- i schia-; isto je i sa
-slavi(j)a u Jugoslavi(j)a - latinizam

Jasno je, dakle, k'o dan da u mojoj genealogiji nema Nemaca, a bogme ni nemaca, ali zato Talijana ima k'o u priči :))))

Praktična žena kaže...

Eto, znala sam tko zna objašnjenje. Još si ostala dužna generala Preradovića.

Jesi smanjila grijanje?
A ministar zdravstva maloprije kaže da "liječnike netko krivo dezinformira". Što bi zanimljiv bio razgovor ministra-ginekologa i Georga juniora!:)))

Anonimno kaže...

Ena, aj nam daj Nemce, pliz? Mislim, objasni nam ime koje im Slovjani dadose, ako znas? :)

Anonimno kaže...

@eli: A/ đeneral-major PP bio je gotovo pjesnik, a pogotovo versifikator, te ne nam ostavi proznih uradaka van prijevoda knjižice izvjesnog franc. spiritista: 'Spiritizam na prosto razložen' /mislim, koliko jednostavne stvari mogi biti?!/
B/ a kaj ti nisi otišla na horor seansu '5 živih pricidnika' u Ovalni ured?!!

@G. ministre: Dajte ih meni da ih ja pravo dezinformiram, a možete dodat i one Buškove besposlene OB/GYn-e /dabog-da-Vas-liječili :)/

@finne: N(ij)emce ću ti objasnit tek kad ti meni objasniš Tudeške i Tedesche /za Al(e)man Bradrz ću se već nekako snaći/, no moram reći da mi riječ vuče malo na mađarski... a imaju je svi zap. i juž. slav. jezici osim mak. i bug. /što nas vraća odakle smo i pošli - na zagonetnu slavensku etimologiju... u koju se ne bih upuštala jer o njoj nemam pojma :)/
samo ću napomenuti da se 'n(ij)em' odnosi i na onoga koji ne može govoriti i na onoga koji ne želi govoriti, no ne znači da je nijemost u korijenu riječi Nijemac...

Anonimno kaže...

@SVI: vrhunac apsurda - drivo proglasilo krizno banana-stanje PLUS da će žicat AGIP neka nam ustupi dio plina što ga vadi tu kod nas u sjev. Jadranu..
buuuuahhhauahha...
Rekoh ti, @eli, da će to biti najioneskovskiji dio plinske komedije

Praktična žena kaže...

Koliko sam ja čula i Talijani su u gabuli s plinom a oni, kao i Slovenci, kupuju iz Alžira. Da stvar bude bolja ambasador iz Alžira došao na godišnji u Istru, baš zna pogodit vrijeme za godišnji:))) Meni danas pozvonio popisivač iz Plinare. Rekoh, čovječe, što ćeš popisivat, konačno stanje brojila? :))

Anonimno kaže...

popisivač bio i kod mene, rekoh: Šta je dijete, poslali te zavrnut do kraja?

e, i ivanko bananko već obrađuje Alžirca, ma je problem u tome što crolandu izgleda za taj plin fali komad hardvera tamo negdje iza jorasovog dvorišta :)))

a i zamisli kad bi se joras i pehta domogli kućice kraj kakvog ključnog ventila, ispali bi i pitim i medo prava nedonoščad

a Digići će dati, no prvo očekujem da sutre stigne depeša s prijedlogom teksta sporazuma cro-agip-farnesina:

povucite potpis s Osima stop prodat ćemo vam plina kolko hoćete stop možete bitat i s koje zakvarnerske bušotine, jel s Ivane I ili Ivane II stop usput zahvaljujemo što ste nam ih obje onako povoljno prodali stop cure su krasne

vaš Silvekplin stop

đeboute, jel to već postaje hladnije ili je autosugestija?
ček, idem skuhat irski kakao s barbinom biskom

Praktična žena kaže...

Baš sam ja tebe htjela pitati, nešto mi zahladilo tu oko kompa išla pogledat na termostat ali on se drži kao da se ništa ne događa, cvok:))

Anonimno kaže...

je, i moj se pravi englez (a općepoznato je da je francuz) - piše: 24 stupnja, plus rugalica 'sniježi, sniježi, plin iz mreže bježi)

a gle mi, molim te, svu silu slavenskog vokalizma u gornjem komu!!! za sutrE kako-tako, al' pitima ne bi prepoznala ni stara mati putinka, vidjet ću ja ruskog plina malo morgen...
evo, kradem finncu i anteni malo zamišljenog pepela od neužganog badnjaka i posipam se po glavi /te istodobno štedim na pramenovima; pa nek mi bananko samo pokuša reći da se nisam uskladila s krizom - koje uostalom - nema, tupi on po starom.../
a i ministru dr. likoti zapaprilo sa svih strana pa se obrušio na šefa hzzoa; valjda ga poslao da mu čuva mjesto u redu na burzi; očekujem skori ulazak još jednog nestranačkog lika u sve ekspertnijeg Vladu; samo... ima li u dr. struci uopće nestranačkih likova?

Praktična žena kaže...

Ja sam dovukla dvije dekice na trosjed za svaki slučaj, moj Nijemac se pravi da nije odavde, samoinicijativno se gasi, kao dosta se ogrijali ajde sad malo hlađenje. Jeb-o ga ćaća ukrajinski. A jesi vidjela ruskog ambasadora kako se samo izražava uvijenim diplomatski rječnikom: "Ukrajinci kradu plin". Mislim da se gynop-ministar ustrtario, osjeća kako mu podrhtava stolac a Čuljka valjda dobila zadatak da ga brani. Ma da onaj mladi doktor makar nije tako zgodan:)))

Praktična žena kaže...

A evo pasale su dvije, idem upalit metlu da se malo otopi prednje staklo. Good night, sleep tight and don't let the bugs...:)

Anonimno kaže...

au, shit, ja se začitala na kauču i prespavala sve čuljku i doktore, plus sad ne mogu odledit stopalE, prirasla mi koža za ličke sokne!!!
isuse I marijo, odoh spavat u čarapicama :)

ambasadora vidila.
a vidila i barrosa.
dalje znam napamet

brzinska 'noć