četvrtak, siječnja 08, 2009

Jedan guverner ne čini...

Britanski časopis "The Banker", čiji je izdavač „Financial Times“, proglasio je guvernera HNB Rohatinskog najboljim regionalnim i najboljim svjetskim centralnim bankarom. Hrvatski Greenspan vukao je u krizi (kojoj je uvelike kumovao i spomenuti Mr. G.) poteze koje sad slijede i mnoge velike zemlje.

Kad već ne znamo gdje nam je glava, barem znamo gdje su nam pare.

Broj komentara: 25:

Anonimno kaže...

Njegovo Guvernerstvo Zh.R. (saznavši za nove titule): Nemo propheta in patria, puče! Nadam se da će sada i politika pridonijeti rješavanju krize!
(u sebi: A da nije govorne mane, rekao bih još i da sad valjda nitko neće nasjedati na zapadnjačke bajke o potrebi ukidanja kamata kao takvih, ali da će valjda svi bankari shvatiti kako pretjerivanje s kamatnim stopalama vodi ravno u novo povećanje obveznih rezervi...
Plus, u znak dobre volje pristajem na pretvaranje simboličnih količina razvikane košarice $,€,L,Y valuta u malu krznenu moneticu za potkusurivanje.)

G. Shuker (na slici u zadnjem redu desno, nastojeći se sakriti u sjenu masivnog stupa; autosugestivno): Ja sam vitka, samouvjerena žena, ja sam vitka, samouvjerena žena...

Praktična žena kaže...

Mr. Polanchec (iza drugog stupa): Baš sam se jutros morao brijati s tupom britvicom pa mi se pričinio BDP od 4,5 posto. Guverner sigurno ima najnoviji Philips kad je vidio samo dva posto...Ma to je zbog mucanja, lakše mu bilo reći dva...

Anonimno kaže...

Bilo bi im bolje da puste oči neka govore; realnosti radi, preporučujem govor tijela:

Lekcija 1.
- vrh palca i vrh kažiprsta snažno spoji i polako prinesi na 20-ak cm udaljenosti od desnog oka

DZ
- od početka do kraja financijske 2009. godine u sebi uporno ponavljaj što si ugledao vježbajući Lekciju 1.

- za sljedeće financijsko razdoblje smisli opuštajuću mantru koja uključuje i tjelesni znak za 'minus'... Shuker! Polanchetz! Napolje! I odmah da ste se javili drugu pedagogu!!! (...mrmlj...tako bezobrazni, a još se ne znaju ni obrijati...mrmlj...)

Anonimno kaže...

Sori, previdjeh ključno - komentar guvernerske vještice! ON, madam, zna gdje su moje pare?! A kada je, molim Vas lijepo, namjeravao o njihovim whereabouts obavijestiti i mene? Nijemac? Alois? Halo!

Anonimno kaže...

Anybody?
'noć :)

Praktična žena kaže...

Sori, čudno struganje u kompu prisililo me na apstinenciju. Ventilator se uključuje čim ga upalim no jučer je počeo STRUGATI, što me je malo zabrinulo pa odlučih jutros zvati Ivicu. Ako me ne bude, znači da je stvar odnešena pod Sljeme na koji dan:)

Anonimno kaže...

Pozdravi Ivicu. Mislim da će i moja kanta uskoro trebati njegove usluge; hiperventilira ko sredovječna tetka usred panične atake!
I poruči da podsljemenski izlet ne znači da se u kantu smije natakati kuhano vino. To nije takva kanta!

Praktična žena kaže...

Javi da sutra dolazi: kaže nešto krade snagu, misli da će to možda riješit na licu mjesta!:)

Anonimno kaže...

zapamti, molim te, u čemu je problem, možda ja uspijem sama riješiti kantu astme...

Anonimno kaže...

prah, prashina dame, prah-dalilajski oduzima snagu Comsonima vasim!

Anonimno kaže...

a ja sumnjam i na paru.. strogo gledajući, kompa mi je zapravo u kuhinji...

Anonimno kaže...

(ili cigaretni dim?)

Mislim da je sve to skupa....plus razlike u temperaturi - pa sve kumulativno.

Praktična žena kaže...

@Finndelfin: vjerojatno i prašina i cigarete, pogotovo što je moj pod prozorom a ispod stola je radijator koji ovih dana baca i prašinu i toplinu, ali možda se i nešto od kojekakvih sumnjivih instalacija i njihovih updata zapetljalo pa koči. U svakom slučaju zvuči gore nego barbin traktor:))
@ena: Uključila ga da doktor B. čuje ovaj teški bronhitis i vidi kakve ga muke spopadaju. No Ivici je tek cik zore, pretpostavljam da će kasnije svratiti:)

Anonimno kaže...

Vidim ja, ipak kante zaribale :-(

Anonimno kaže...

@eli: koliko se ja sjećam sovinog bioritma, B. će svratiti 'first thing in the morning' - znači malo poslije dnevnika 1 :)))
sad još papa krha-putra-pekmeza i pije kakao

@finnko: moja kanta još gura, ali se uspuhala - što jest jest; plus na ovoj studeni svi subotnji obilasci placeva i sličnih mjesta počinju sat-dva kasnije i dulje traju jer treba procijeniti koja je salata manje oparena mrazom, kojoj se naranči srce još nije dokraja smrzlo, koji krumpir nije iznutra sasvim ostaklenio... zimske radosti :)...i još pola toga na kraju ipak moraš obaviti u golemim trgovačkim centrima na periferiji! A tamo prava ludnica: em nema mjesta na parkingu jer glupa trgovišta više ne rade nedjeljom pa svi nagrnuli u subotu, em su njima u redukciji plina prvima zavrnuli grijanje pa su spali na alternativne izvore koji griju taman toliko da čokoladi na polici ne cvokoću zubi... sve u svemu - tjedni šoping proguta cijeli dan :)

Anonimno kaže...

Drage moje,
dugo me nije bilo, ali uvijek se razveselim kad vas 'čujem' (vaše prepiske doista tako zvuče). Puno vas pozdravljam i volim. :))))

Anonimno kaže...

@Eva: Zlato moje, long time no see/hear! Eli ima frke s kompom, mislim da ga majstor sređuje upravo u ovom trenutku (majstor Ivica je sova na kub!) Ali, za dva dana evo nas praktičnih žena natrag pa se pišemo. Pusa :)

Anonimno kaže...

Hm...Ena i Ela.. Nedostaje vaše čavrljanje :)

Anonimno kaže...

Samo da ti kažem bok, Finne :)
Kanta je ipak završila na sovinom brijegu.. nema druge nego čekati...

Anonimno kaže...

a sove, kao sto znamo, ne rade osim nocu... :)))

Anonimno kaže...

skoro kao ja, @Finne... :)))zato sam se s dotičnim majstorom odlično slagala dok smo, zbog posla, morali češće komunicirati... to je jedini kompjutorski meštar za hitne intervencije kojeg možeš zvati u dva ujutro, reći 'čuj, a kaj znači err34686622?' i dobiti suvisli odgovor (doduše, nezgodno je što prije osam navečer od naše sove dobivaš upravo komično konfuzne odgovore koji možda imaju neku literarnu vrijednost, ali praktičnu - baš nikakvu...)

@eli: in the meantime, prošetah malo po drugim adresama da vidim što je nova... zamisli, carske pivnice počele izdavati virtualne pokaze.. baš svašta :)))

Anonimno kaže...

@eli: ostavih ti u skicama jednu conteovu pjesmicu i mali paketić tipa pozdravi-želje-poruke za finnca, pa vidi; zapravo... mogla sam to baš i postaviti, ali rekoh, bolje da to ti... :)
'noć /duga radna noć :)))/

Anonimno kaže...

kva-kva!
cekam ja!
nema ovde pesme?
ma, jesu reci tesne?
aj-aj!
pozdrav, haj!

:)))

Anonimno kaže...

@finno, bogme, dok naš majstor briše prašinu s elinog kompa, mi tu ostajemo zakinuti za lijep komadić zvjezdanog džeza!
ma, dođe mi da provalim u kuću i sama navinem gramofon!!!

Praktična žena kaže...

Sprava vraćena! Iako ventilator i dalje prede, čini se da nije tako bučan kao prije. Ivica je napravio što je mogao, a za probleme s motorom me uputio na ovlašteni servis u Buzinu! Usput pripomenuo da ću i tako uskoro trebati neki noviji model (ovaj je iz 2004.). Sad konačno mogumalo naokolo