srijeda, siječnja 28, 2009

Bedepe

Predstavnik EBERD-a, Peter Sanfey, jučer je probušio vladin balončić o dvopostotnom rastu BDP-a u ovoj godini, izjavivši da ovdašnji BDP uopće neće rasti.
Danas Zavod za statistiku povećava naš BDP za 15,8 posto, uključujući u njega sivu ekonomiju i stambenu rentu. Da ne bi ušao u sivu statističku zonu, Zavod je to povećanje izvukao iz razdoblja 1995.-2005. kada još nije postojala obaveza usklađivanja sa statistikom EU.
Eto, što zna Sanfey što je BDP!

Broj komentara: 47:

Anonimno kaže...

a pritom men in grey iz Zavoda čak nisu smjeli ni obznaniti punu istinu, jer da su prikazali još i mafijine crne tokove od kojih zbilja ni promil ne kapne u shukijevu prasicu, croland bi se jednostavno raspolovio od sreće - na el dorado i nedođiju.

sjeti me napišem pismo gg. greyevima o tome kako sam ja odrasla osoba savršeno sposobna pogledati u oči goloj istini o 389-postotnom bedepeu te neka me o tome slobodno iscrpno obavijeste u sljedećoj informativnoj emisiji na državnim medijima.

još samo da nađem adresu Zavoda... čuj, alois, je l' ta adresa uopće u imeniku ili se izdaje samo na liječničku uputnicu? ili da zovem taksi s crvenim križem i krunicom na retrovizoru da me odveze u Zavod... pristajem i da mi zavežu oči da ne zapamtim put.. nisam obavezna pristati na full uslugu vezivanja, ne? ili to poglavlje još nismo uskladili s pravnom tekovinom i zasadama? mislim, da ne nastradam, kvragu, u tim privremenim eurovakumima...

Praktična žena kaže...

Adresa je tajna: nju znaju samo Shuki i vl. Sudac! U nekom atomskom skloništu 20 metara pod zemljom sastavlju se prognoze bedepea nakon višemjesečnih izračuna u kojima uz velečasnog sudjeluje i GRID, najveći kompjuter na svijetu. Jasno da bi bilo koji laki u tom posvećenom prostoru oslijepio na licu mjesta:)))

Anonimno kaže...

He-he, ne da se ovaj laik tako lako navući na taj agitprop... evo /moš ponavljati za mnom/:

Svečano prisežem... da neću kupiti, posuditi ni na bilo koji način čitati..., u odlomcima kao ni u cijelosti... hit-godine-to-be vl. Ujevich... u kojoj doduše nije pokazala intimne dijelove tijela, ali je ogolila dušu... te pripustila cijeli cro-puk da voajerski viri u njene razgovore s (opet jednim) popom... koji je u svrhu promocije knjige, a i autopromocije /nejasna marka/... prošetao s njome podruku cijelom Rivom... odjeven sav u bijelo kao mlada.

I daj već jedanput prestani pisati taj GRID po vuku, tako alois nikad neće saznati čemu služe lisice! /naime dok ne napišeš o tome hit godine, ali tada bi već moglo ponestati medijski atraktivnog svećenstva za promičžšbu djela; svećenik je deficitarno zanimanje/

Praktična žena kaže...

Nemaš brineš, bit će bijelih haljinica već su ubrali 1,5 milijuna od vjernih bedepeovaca. I Dunjica će moć kupit koju, pa će onda njih dvoje udarit jedan gliding po bijeloj rivi.

O.K., ma jesi sigurna da nije nekad lisica bila vuk?:)))

Anonimno kaže...

a čuj, tko je danas u išta siguran?
recimo, jesi ti sigurna da je tilda swinton žena? čekam da 24, rtl, književna produkcija i Zavod iziđu s redefinicijama, pa ću ti reć...

Anonimno kaže...

eh da, sorry: i nemrešbilivit :)))

Praktična žena kaže...

Za RTL, književnu produkciju i Zavod još ajde, de, ali što nemrešbilivit ima s GRID-om i pravopisom?

Jesi čula kako je Stazić danas zamolio HDZ-ovce da ih ubuduće obavijeste kad imaju neka stranačka događanja, tipa konzumiranje bunike i premlaćivanje čuvara prakirališta, kako bi se mogli na vrijeme sklonit s takvih mjesta? Čak se i drIvo smijao od uha do uha. A Kosorica odgovorila da SDP-ovci nemaju što govorit jer da oni priređuju tulume sa striptizetama! Mislim da će sutra bit redovi na iblerovom za upis u SDP:)))

Anonimno kaže...

čudi me da ti nisu sumnjiviji ovi iz 24...
Ms. K. bu pak dobila neko stranjsko priznanje za pokazani altruizam... viš, morti bi se to dalo založit za kakvu kredu da se pokrije planirani minus. jel tebe shuki već žical sto kuna za pokrpat rupu u budžetu? mene još nije, al mi je danas poslal onaj unikatni porezni jbmpmtr broj...
mislim da me bari.

Isusek, vl. Sudac, Dujna i Marija, pogleč vuru!!! Za petrambožih, žemska draga, spat moram iti!!! Hajd! 'noč :)

Praktična žena kaže...

Stvarno, a meni sutra zorom sv. Terezija zvoni, digla bi i mrtve. Ajd, metla. Buona notte, i razimsili da i Dunju pozovemo na Klek, mogle bi je pokazivat ko ogledni primjerak:)))

Anonimno kaže...

primjerak čega? staklenke kompota s bijelim hanzaplastom na pročelju :)))

odoh... za promjenu, recimo, u betaniju.. tamo su buđenja bogovska: spavaš k'o klada, a onda te poglade po kosi, šapnu 'ustani lazare' i ti ustaneš - nov lični opis, novi OIB, nova riječ za snijeg, bedepe u plusu, banana split.. sve... mmmm mmm m 'noć :)

Anonimno kaže...

prvo se začitala, onda se zapeglala i na kraju zapisala :)))

Praktična žena kaže...

A ja zaspala! Ubi me terezijanska satnica:)))

Anonimno kaže...

17-19: banka, fintes, ambulanta, apoteka, prva tekma; kum T. se najavio na drugu tekmu, naručio fritule - minimum tri dana luftanja plus pitanje kad misli s kleka, jer u zadnje vrijeme nosi čudne šešire; virus kompota od bunike napreduje iz saborskog via plaški (hadezejci šakama riješili pitanje kandidata na lok. izborima) - strah od viroze zahvatio modruš, nadletio brinje i sad na žutoj lokvi gleda lijevo-desno bi li na plitvice ili na more; opća psihoza; božesačuvaj!

Praktična žena kaže...

Dobro je Stazić pitao: nek lijepo izvjese raspored po gradovima da se pošten svijet kloni tih mjesta na kojima hadezejci imaju evente.
Smazali Poljake Čupić i naša parketarska služba udruženim snagama. Da je bilo veće frke stigli bi moleri i krovopokrivači. Ali njih valjda čuvamo za Francuze:)))

Anonimno kaže...

ne znam, ali električari bandoholdinga uredno su dežurali u MUO-u, tak da je na rembrandtu struje nestajalo tek kad bi pricidnik i gradonačelnik prošli kroz dvoranu.. al bilo je za dlaku, men in black su de facto za njima pipali po mraku...
also noć muzeja: noć za puk, muzeji za milu i stipu
jasno, krivi su mediji jer su došli u prevelikom broju i, zamisli, priključili se na struju /a **bat ga, valjda se nisu sjetili da ih priključe na plin/
/usput, cijeli je ivenat službeno prekršten iz kulturne u turističko kulturnu manifestaciju; valjda zato kaj su spomenuta dvojica stigla na priredbu turističkim tramvajem iz remize/

ah, moja doo-moo-vi-naaa - 2x

a smrad od fritula s mene ne spere ni sudac... vl. sudac..

Anonimno kaže...

dekica? :)))
'noć...

Praktična žena kaže...

Zadnja dva dana otelo mi kantu, s pauzama za utakmice (momentalno Tottenham-Bolton 0:0) čak i dotoressa se ne može prijavljivat na briselski kongres sa svoje (tatine, ja kupila) kante nego s moje (tu je tatina visa) tako da sam više odsutna nego prisutna.
A ti se vidim priključila ekipi Noć u muzeju:)))
Moja noć techno party u kombinaciji s pasjim lajanjem (dva nova pristigla na treći kat, od kojih jedan ne prestaje lajati ako gazdarice nema doma, a ona glumica u kasnovečernjoj šihti). Stanari povremeno dolaze pred vrata i viči na malo kričalo no on nakon pet minuta nastavlja seansu. Misliš li da psi mogu promuknuti ili ostati bez glasa?

Anonimno kaže...

promuknuti mogu, al nisam čula ni za jednog koji je ostao bez glasa, samo sam čula Šaolinov promukli lavež koji zvuči još gore nego strait verzija :))
noć muzeja, kao što vidiš - samo noć :)

Praktična žena kaže...

Od svih pasa ja znam samo Bobija i Nerona: Bobi laje kad netko nepoznat dođe, kad vidi mačku u blizini ili kad jastreb napada kokoši (poštara i inkasatore ne brojim). Neron laje jedino kad u kuću dođe netko koga voli. Čak se i ovih sedam pasa u prizemlju smirilo i onaj sustanar još nije pustio ni glasa, ali ovaj patuljak se ne gasi. Pa lijepo rekoše -noć:))) Vidjela sam da je bila masa svijeta ili su to bili manekeni

Anonimno kaže...

Nisu manekeni, masa je zbilja svake godine sve veća i gužve su goleme, odjednom bude čak i toplo, a uobičajena jeka pobjegne iz dvorana, ali... muzej ko muzej: ne možeš se oteti dojmu samoće.
Zgodno je kako se u muzeju ponaša vrijeme - nestane, valjda u zidove i parkete. Uz te blindirane prozore, zbilja bi mogli raditi i noću... A vrijeme nevažna kategorija. Život također, čak kad su teme iz kategorije vječnih, čak i kad su najsuvremenije, čak i kad je u tijeku performans od krvi i mesa... Muzeji su nekakav oblik eutanazije. Koji put mi prijaju, ali...
ništa od toga muzejskog štimunga nije ni prinijeti glasu poput Amalijinog. Taj bi mirne duše mogao poslužiti kao definicija života. tnx :)

Praktična žena kaže...

Eto. Malo južnog neba i sunca usred zime za nas koje čuvamo vedrinu za neki ovakav hoće-neće snijeg dan. Rita isto preselila južnije:)
Čujem na vijestima da se podloga u Areni jučer odljepljivala od pretjeranog pranja. Kad završe, mogu ih poslat k nama u zgradu čistit stubište, tu sigurno ne mogu pretjerat:))

Anonimno kaže...

nije nego su podlogu navodno postavljali Francuzi, tako da je zapravo riječ o široj međunarodnoj zavjeri da se Čupić eliminira iz finala, a Poljaci su tu trebali bit sasvim uzgredne žrtve... mislim zbilja! ko da se ne zna čiji kapital stoji iza cijele te dvorane, a ta je zemlja službeno u bankrotu tak da korupcija lako ulazi na sve otvore, tko zna tko je kome i koliko platio :))) jer naše izvođače sigurno nitko nije mogao potkupiti - mi nismo u banani!!!
dapače, vedri smo i bezbrižni, evo, pricidnik danas naručio od makarskog gradonačelnika brod da ljetos ode na krstarenje sa cijelim klubom svojih službenih obožavateljica... dotad su samo razmijenili par viceva iza zatvorenih vrata na pantovčaku daleko od očiju i ušiju javnosti, dakle banani zasad ni traga...

Praktična žena kaže...

Sori, gremlini opet zauzeli mrežu.
Pa zna pricidnik jesmo u banani ili nismo, a ako i jesmo njemu je i tako ovo zadnja godina, pa kad je bal nek je bal! Jedino će bit nezgodno ako mu se priključe na kavi i ona tri milijuna koja si ne mogu priuštit ljetovanje. Ali ako on i drivo podijele publiku možda bi stali na dvije jahte:)))

Anonimno kaže...

Da citiram RTL-ovog komentatora: 'Muk se čuje u dvorani'.
U tv-salonu hladan tuš, atmosfera ko da je opet crko bojler;
u sklopu prve pomoći servirani vrući sendviči s četiri sastojka, pacijenti poslani u kvart na daljnju medicinsku obradu.
Javim se kad pometem krhotine srdaca iz tv-salona :))))

Praktična žena kaže...

MI se s bratom kladio da će s pijetlićima bit čupavo ali on nije vjerovao, njegova je uzdanica bio sin prijatelja Šprema (promašaja komada tri). S onakvim trenerom, deset minuta blackouta i Balićem u invalidskim kolicima držali su se super. No svejedno, kod nas su pucale petarde: sinovi trenera egipatske repke izbacili su kroz prozor cijeli arsenal, vjerojatno u čast Francuza:))) Što bi reko trener: matchball:)) Ma kakvi su svi slomljeni i srebro je velika stvar.

Praktična žena kaže...

Mislim da bi ožalošćenu ekipu mogle poslati na Trg, tamo će sigurno bit besplatnog piva za utopit tugu:))

Anonimno kaže...

svako utapanje bilo čega u bilo čemu izvan tv-salona bit će prihvaćeno s razumijevanjem i dobrodošlicom

vaše održavanje

elizabet kaže...

Francuzi su donijeli i svoj šampanjac! Čisti bezobrazluk i namještaljka. Kako su mogli znati da će im uopće trebati šampanjac? :))

Anonimno kaže...

da plus pošpricali opet taj francuski pod i viš kak se danas nije ništ odljepljival, čista podmetačina francuska!!!

elizabet kaže...

A mogli smo im tak' lijepo nasapunat pod!
Mislim da su naši dečki s pravom odbili tu srebrnu medalju i nekakav stakleni pokal. Tko je vidio u recesiji skupljat srebro? A i ti danski suci, pa jesmo li im mi krivi što su izgubili medalju? I stvarno mi nije jasno čemu su se Poljaci onako radovali. Pa kak se misle izvuć iz receseji s broncom? Totalno sam razočarana, sad ću se okrenut Kosteliću, on sigurno osvaja kup:))

Praktična žena kaže...

Idem se sad spustit u slalomu niz Klek ubiše me danas ovi mišji repovi i šišmišova krila radosne žene. Buona notte, principessa, sutra ću pokušat asanović zahvatom izborit malo više vremena na svojoj kanti:)

Anonimno kaže...

iz upućenih izvora doznajem da lakat najuvjerljivije sjeda između drugog i trećeg rebra odozdo.. ako se stvar tehnički izvede kako valja, navodno slijedi refleksna radnja mahanja visom u mirku i marku, pa već istog poslijepodneva u odvojenoj radnoj sobici osvane laptop no. 2, kaže stručna usmena literatura.
ad hoc kostelić-kalkulacija u tv-salonu upućuje na to da bodea millera ipak za svaki slučaj treba triput dnevno nutkati bunikinim kompotom :)
srebra i bronce ne pomažu, biznis s prikupljanjem i reciklažom metalnog otpada među prvima je skviknuo, podjednako na wall streetu kao i u lucićevoj 2a

Praktična žena kaže...

E kad već spomeneš Bodu, ovog vikenda naš mali skijaš, ciciban, imao državno natjecanje. Iako ne trenira redovito kao drugi cicibani, kažu treneri da je vrlo nadaren za slalom. Uglavnom, kad je prekjučer vozio veleslalom zapeo i pao. Jučer poslije slaloma stiže očev SMS: "Bode Miller opet promašio vrata!" )))

Anonimno kaže...

a jooj, no glavno da se nije slomio! valjda mu bio dovoljan kakao da ga izvuče iz šoka.
a za didu pivo :)))

Anonimno kaže...

naisao sam uzivati u vasim zezancijama.. opustajuce i duhovito, kao i uvek :) Kad ce novi post?

Praktična žena kaže...

@finnesine: malo smo zaglavile u raznim poslovima ali kad prođe gužva za koji dan eto nas na starom mjestu:)

Anonimno kaže...

@finne, pahuljice koprivasta: Molim te, zabilježi za povijest da je Treći svjetski rat /Prvi internetski/ započeo okupacijom mrežnog vremena na notebooku Praktične žene :)

@eli: Ka'š (i)zbacit mrskog okupatora iz radne sobice?! Šta on ima guglat u svojim godinama, zar nema dovoljno sporta na TV?!!!! Još će na kraju i blog otvorit i sasvim nam poremetit komunukaciju. Nek si kupi svoj dsl paket i nek gugla za svoj račun! Ako ne ide milom, nahuckaj na njega njegovu mamu... Može izjavit kako je šokirana spoznajom da njezin sin ovisi o guglu jedne žene. Haugh!

Anonimno kaže...

dooooooooo-bro!
Pljuc-liz po mastiljavoj olovci i sada sa naporom piiiii-sem istoriju o trecem svetskom ratu:

sa jedne strane sile koprive,
sa druge pahulje
a sve za jedinstveni prsten
za prste kraljeva internet vrste :)

Anonimno kaže...

Jedan bi sam da guglom vlada
Jedan za laptopom seže
Jedan bi da nam razjuri piplove
I praktičnu ukloni s Mreže


- (taaaakooc!) Semlojze, aj pusti časkom te žirove i zazipaj ovaj fajl, nikako skopčat di se sejva. Pa mejlaj to g. @Tolfinnu u Antverdall i sjedni da zapalimo malo koprive za lulu.

Praktična žena kaže...

@ena: imaš li ti pojma koliko ima crnogorskih plemena i kakva je to ratnička povijest? Pa samo Vasojevići imaju tradiciju od jedno dva toma! Primjerice, pokojna je baba Vasojevićka upucala Turčina iz kubure i golim rukama svladala vuka, a to se računa tek pod kućanske poslove:)))

@vonFinn: rat već traje ali zasad samo pozadinski jer skupljam jatake i naoružanje. Kad pahuljice krenu u proboj bit će juha od kopriva s vrhnjem i, da prostiš, krutonima:))

Anonimno kaže...

Proletarijat /zborno/: A iz ruku Vasojević vuka
svaka kanta bit će uklonjena!

Alois: k.. r.. u.. t... a zakaj 'da prostiš'?

Praktična žena kaže...

Opet uskoci, što ćeš, sreća je da idu pod šljivu iza ponoći. Ha, mislim ispada kruto kako god okreneš:)))

Anonimno kaže...

Pa nemoj okretat onda :)))

Praktična žena kaže...

Istina bolje ne okretat:))) Jezdim niz Klek, buona notte, dont't let the bugs bite:)

Anonimno kaže...

'noć :)

Anonimno kaže...

hehe, lude ste skroz u ovom Okrugu!
Jos samo Nusic fali sa sumnjivim licem zvanim 'Golum', a koje kusa crouton-e umesto sveze ribe - i ode sva mas' u propas' :)))
Nego, ima li ono bese 12 plemena u Cg? A sto se tice kucanskijeh poslova u Vasojevica - siguran sam da bajka "Crvenkapa" nije nastala na tomu tlu :)

Praktična žena kaže...

@finntefinn: Plemena ima cijelo čudo pa se i grupiraju pod zanimljivim nazivima tipa "sedam brda", no ja ih još nisam proučavala, dobivam uglavnom usmene informacije. Što se Vasojevića tiče, tu si 100 posto u pravu! "Crvenkapica" tamo nije imala nikakvu prođu:)))