subota, studenoga 29, 2008

Bypass: Lavor

Čovjek, da ne kažem žena, u raznim fazama svog života čini razne stvari ne bi li bio pametniji, ljepši, mlađi. Tako čita svašta od povijesnih knjiga i poezije do Dikine kuharice, prati sve od politike i ekonomije do sporta. Onda zaključi da znanje i informiranost nisu her thing, pa nastavi pratiti samo ono što ju u nekom trenutku zanima.
Okrene se izgledu, možda je to that thing, i strastveno kupuje sve od kremica protiv bora oko očiju do ruževa koji se ne brišu punih osam sati bez obzira što jeo i pio (bullshit, izbrišu ih obični ćevapi s lukom!). Poslije nekog vremena zaključi da je ništa od toga ne može pretvoriti u Cindy Crawford i odluči da je i „Nivea“ sasvim dovoljna.
Pa uđe u fazu zdravog i dugog života. Recimo čokolada dokazano produljuje život jer čuva srce. I crno vino također. Dobro, nije baš neka vinopija ali za zdravo srce će se žrtvovati. Kava također produljuje život. E tu je bar koju godinu na dobitku. Vražje cigarete, kojih se nikako riješiti, idu u desnu rubriku minus. Ustvari koliko ih je popušila medicinski je fenomen. Već je bar 10 godina mrtva.
OK, možda ni zdrav život nije her thing. Netko je jednom davno rekao: u dvadesetoj godini velika stvar je ljubav, u četrdesetoj novac a u šezdesetoj lavor s toplom vodom. Pa da pričekam još koju godinu?

Broj komentara: 40:

Anonimno kaže...

Nemamo šta čekat, budući da smo mrtvije od Keitha Richardsa, a topla voda je stvar inovatorstva, što od nas i Aloisa ipak više nemreš očekivati. Budući da bi ljubav i novac očito spadali u natražnjaštvo, ova žena (da prostiš) iz ovih stopa odlazi na fitness očitat tamošnjim Albama jednu lekciju iz neprincipijelne savitljivosti. Ti dotle drži Keitha dalje od visokih polica, palmi i lavora...

Anonimno kaže...

eh, zene su bar uspele da te stvari sistematizuju - a ko ce meni reci na sta da pokusam da se usredsredim posle 40e? Evo, ja autodidakticki vozim levo sviram desno vec several years, ama nista! Ajmo, guknite s predlozima, 'tice!

Anonimno kaže...

@eh, patkoglade: samoukost je izgleda jedini put za nas ni žive niti mrtve, na (ženske i ine) sistematizacije možeš se oslonit baš k'o na svaku drugu generalizaciju: naoko čvrsta, ali gdje god nagaziš - škripi :)))
sjećam se da sam za života dobila samo jednu dobru lekciju: kad me učilo plivati, najprije mi reklo neka se opustim i ispružim na more, ono će me samo držati;
ma dobro, rekoh, more, al' trebalo je povjerovati da si orahova ljuska :) ...pa otkad sam to svladala, igram na te pojedinačne, unutarnje oslonce - šta onda ako malo krivudaju...
dakle, nisam ekspert, no čini mi se da tebi ne fali ideja što bi sa sobom i sa svijetom; a da se ne može puno, i to je istina :)))

Praktična žena kaže...

Četrdesete i jesu krivudave, tek negdje potkraj shvatiš da treba poslati k vragu sve što ti oduzima vrijeme, a ne pruža nikakvo zadovoljstvo. Kad pretreseš toga ima puno, od nepotrebnih stvari do nepotrebnih ljudi:)

Anonimno kaže...

@eli, evita, miki: How about this one - bijela tambura, crne rejbanke:

Just below san diego,
Tijuana, land of broken dreams
Senoritas dancing in the moonlight
Flashing spanish dark eyes to everyone, it seems,
They say: 'Hey, gringo
Can you take us across the border
Just tell them I'm your daughter
Of a local'.
Down the backstreets, through the alleys
All the young men stand with pride
They guard the palace to the kingdom
Called Tijuana, their heritage they decide
They say: 'Hey, gringo
Can you take us across the border
We'll work for just a quarter
On the other side'

/jj cale: tijuana/

Kasne četrdesete? Ne spominji, još se oporavljam :)))

Anonimno kaže...

eh, da, Alois k'o Alois: www.youtube.com/watch?v=qZpSBse8M44&feature=related

@svi: protiv krize ranih 40-ih pomaže samo kriza ranih 50-ih /nadam se da Eva ne misli dodati krizu kasnih 20-ih, jer onda smo u totalnoj recesiji :)))/

Na kraju dr. Alois Alzheimer izgleda zbilja ima rješenje za sve. Da bar malo manje zatura stvari po kući, bogami bi mu čovjek i otvorio vrata...

Praktična žena kaže...

Evo da ne lutamo po tubetu:)

Kad prođeš rane 50-te samo jedriš nebom i odmahuješ rukom, a Aloisu si zahvalan jer ne moraš više razbijati glavu gdje su ti stvari. Koje stvari? :)))

Anonimno kaže...

alois jedri? super! a je l' se poslije sjeti kako se slijeće ili bar stupa u vezu s kontrolom leta, jer inače sve skupa prijeti neplaniranim letom preko ruba svijeta pa završimo ko bušmanova boca u antireklami za dabl-ju Sina i za obamu Oca?

Praktična žena kaže...

Just watch me gliding by:)))Dobro je dok još zna da postoji kontrola leta! Coca Cola na kraju svijeta: to mi je jedan od dražih filmova. I prvi i drugi dio. Antologijska mi je scena malog bušmana i hijene:)))

Anonimno kaže...

ajme...i ja alojza za trku imadem. Cek, o cemu sam ono hteo pisati?...
Nema veze, setih se neceg drugog: hej ta pesma je ko neki mehikano lorka - 'morka"?

Anonimno kaže...

/Alois (u stranu): H-mda, pesma, pesma..., ali KOJA pesma? Moj Alois ma kojnička dva.../

@VLADE&tc: Ta Tijuana, to je Kelj, JJ Cale. Plus tip na saksofonu (ovdje nezaobilazan, eli je saksopozitivna)

@ELI: Je, a dobra je i ona sa džipom na sajli...

/Alois (u stranu): Shit, je l' znaju ovi da je vani subota navečer? Tratinčica, hodi sim: da im velim?, da im ne velim?, da im velim, da im ne... je, a kaj sam im uopče štel reč'?/

Praktična žena kaže...

@Vlad...glad: To je jedan iz Enine kolekcije. A s obzirom na porijeklo riječ je muzičkom rasponu od Bacha i talijanske opere do jazz country tancanja. Obje smo tanke na saksofon

@ena: Subota? Nemoj me zbunjivat kod mene još petak! Pa kad se dogodila ta subota? Koji vani? Svadba?

Anonimno kaže...

E, nisu ti svadbe više mjerilo za subotu; tu kod mene vani iza općine marijači sad praše i petkom i svetkom, a zbog nečeg naročito srijedom. Danas ni svadbe ni balona, čiusta tihuana, k'o da i nije subota. Svi valjda otišli u Turopolje stavit kakvoj svinji soli na rep... Republikanci! /eto kako nastaje tradicija :)))/

Praktična žena kaže...

Tu preko puta susjeda pleše raširenih ruku po cijelom stanu! Da mi je samo čut na koju muziku pleše!:)) Došo junior s natjecanja sav u komi! Stavilo ga, jer je imao dobar rezultat, plivati delfin kraj Todorovića a ovaj ga svojim valovima skoro utopio. Uz to je za glavu i pol veći od njega. Dijete se rasplakalo. Ipak je on još mlađi junior:)) Jutros je dobro otplivao 400 mješovito no delfin je njegova najjača disciplina. I još ga trener izgrdio!

Anonimno kaže...

e, to je to što sam ti neki dan rekla: ta najteža stepenica, naime prijeći k velikima, gutat vodu i - izdržat dok ne dobiješ prvu /makar i plačući/. ajoooj, srce će mi prepući ako još dobije koju kulju na polugodištu... ma, ne daj mu da pukne! reci mami da mu MORA držati stranu.

a ona tamo pleše?
sama?
hoće to, hoće :)
u krizi kojih je ona?

Praktična žena kaže...

Pa zasad se u školi još dobro drži ali tek slijede glavna rešetanja. Pokušava ona, ali kako je on tipični tinejdžer svaki put upadne u zamku i počne se s njim svađati. Sa školom će vjerojatno bit O.K. ako sad ne nešto dramatično ne zariba. Uvijek pozvoni kad ide iz škole ili s natjecanja, jer zna da ćemo ga mi pohvalit ako je nešto dobro napravio i da nećemo vikat ako zabrlja :))
Susjeda ne izgleda da bi mogla bit u krizi većoj od 35. Plesala na trećem katu ko vila šumi, nije ni znala da ima publiku. Da nije ovako kasno ja bih se ugledala na njezin primjer, ali da sad pustim muziku mislim da bi pola ulice zvalo policiju :)))

Anonimno kaže...

pa kaj, nije ni to najgore, čagat s pandurima, a i vaša ulica komorna, zapravo kao hilivudska kulisa s tim lažnim izlazom na sjever.. zašto vi zapravo nemate subotnje tulume u Ivekovom vrtu, onoj vili pasala bi trava pod cipelicama...

Anonimno kaže...

Hilivudska? Bolivudska valjda, tam panduri i čagaju k'o ludi even as we speak.

Praktična žena kaže...

Da nisu svi tak tulavi i mogli bi napravit street fair pa da lijepo svi dođu: Ivek i žena, Smailagići i njihovi zločesti tinejđeri, pijani vodoinstalater Mirko i njegova Smilja i svih petoro djece, Fracek i žena, zubar Anto i antinica koja stalno viče kroz prozor i njihova dva klipana, Kopljar i kopljarići, Paškvalin i Paškvalinka koja psuje ko kočijaš, i onaj mrki tip što radi u ministarstvu financija, Brkić "kod nas u Švicarskoj", i Hudelist sa svojim dečkom, bogmoljka sa šesnaestice i moji napušeni Biffeli s njihovih 9 pasa...uopće bio bi to prva liga tulum: pijanci bi donijeli cugu, a pušači travu, susjeda bi napravila roštilj a susjed donio kolače s Autobusnog. I udri do zore, ne bi imao tko zvat policiju

Praktična žena kaže...

Helou, it's time to go. Napravila svoj tulum, stavila slušalice otplesala nekoliko svojih za čagu e addesso me ne vado. A domani?

Anonimno kaže...

Pa to ti kažem! Tako smo mi izveli kad je Jeja otvarala prvu kancelariju. I to s gudačkim kvartetom njezinog tadašnjeg čelista (izvisio jer se odbio ostaviti cigareta; o, bože!), a 'redarstvenik u zajednici' čagao k'o lud sa članicama ukrajinskog KUD-a. Uopće, dalo se živjeti dok u kvart nije došla Burza i za njom batinaši. Pa smo malo skresali javoriće po dvorištu da bude više brisanog prostora prema Burzi. Sad i mi više sviramo po stanovima. Dapače, mladi susjed iz prizemlja uglavnom bubnja. Evo, i sada.

Pa ću se, ako se slažeš, povući na spavanje u dijagonalno suprotan kut kuće. A domani?

Anonimno kaže...

Eto, kad pišemo u isti čas :)))
Buona notte, šefe...

Praktična žena kaže...

Buona notte, cara sogni di cielo e senza torreadore :)))

Anonimno kaže...

Vidim, u Podpićnu opet demonstracije 'postajemo robovi', vaš zastupnik već dva dana ne prestaje izvikivati j-riječ. A dolje na Vukovarskoj kod Držićeve maloprije opet pucnjava s ranjenima.
Stigao prvi tekst za drugi broj. Prijevod. Ali ja odoh malo u Jameriku, u Aspen na skijanje, ako prije toga ne zaspim :)
Kako samo cmolji cijeli dan, čime li se griju svi ti ljudi po svinjokoljama?

Anonimno kaže...

eh, svinjokolji! setih se odmah 29-og novembra, dana bivse nam drzave, kada je neoficijelno i pocinjao svinjokolj. Da li je to bilo slucajno, pitam se ja sad? Ili i ja podlezem kojekakvim psihozama :)))

Praktična žena kaže...

@vlad: iskvario te truli zapad koji pojma nema o svinjokoljama :)) Taj je datum općeg pokolja svinja moji seljaci nikako ne mogu prežalit. Imao si lijepo dva dana da obaviš nekažnjeno masovni pokolj, od kojih je jedan bio rezerviran za otrežnjenje i vinski gulaš. A često se to moglo protegnut na tri ili četiri dana što je san svakog domaćina koji ima posla s dvije ili više svinja.:))
ena: naš zastupnik je još blag, jer kad im počne kresat sve one 'orke od madone do mižerije i mare mogla bi ih stić i koja šaka. Čula za pucnjavu. Otkad su cigani postali tako agresivni?

Anonimno kaže...

@vlade: Nisu psihoze, u pitanju (ne)zgodno poklapanje klimatskih, vjerskih i avnojskih okolnosti. A ja tek sada primijetih da ta čudna sprega republikanstva i svinjarije na ovim prostorima ima još stariji korijen - i radićevština je bila utemeljena na republikanskim (prvo ime hss-a bilo je hRss!) i seoskim svinjokoljskim tradicijama. Da i ne spominjem guske u magli, kao kritiku rojalističkih svinjarija :))) (...)

@eli: (...) pa danas sjedoh pogledati Poljoprivrednu emisiju da vidim za koliko se posto ove godine smanjio broj svinjokolja u nas pod EU utjecaima. Glupost, naravno: ekipe su još na terenu i priloge će montirati tek idući tjedan, kad se Stubljar i dečki otrijezne. Sazah tek toliko da su turopoljske svinje zrele za berbu i da selaki prijete postavljanjem naoružanih straža koje će za vrijeme svinjarije čuvati privatna dvorišta 'pa nek Komisija dođe prekinuti kolinje ak se vufa!'...
A za Cigiće... pa i oni samo slijede opće trendove u društvu, dakle naoružanost do zuba. A znaš da i tradicionalno puno drže do zubarije! Prvo moraš imati zlatni zub, pa tek onda dati da ti ga izbiju.

Praktična žena kaže...

Nisi valjda! Pa tko da prebroji sve gice koje do Nove godine platit glavom? Pankretić? Pa on ne zna ni okvirno koliko gica ima osim možda članova vlade:)) Pardon, morat ću pripazit jesi vidla da su počeli hapsit one koji se na netu rugaju drIvi? tko bi reko da hdz-ovci znaju što je internet:)))

Anonimno kaže...

Pripazi, pripazi, da te (Orwellov pajcek) Napoleon ne čuje :)))
A mislim da je, ako isključimo kugu, baš ta ekonomska siva zona kojoj pripada kolinje ono što globalno muči napoleone: raja se prehrani mimo plaćanja poreza, c-c-c..., pa dobije osjećaj osobne neovisnosti o napoleonskim strukturama, c-c-c, pa počne iznositi osobna mišljenja po internetu, c-c-c (ne znam kako drugovi iz KP Kine izgovaraju c-c-c)...

Normalno da u tom anarhoidnom internetskom svinjcu (a JEST svinjac, i nimalo mirisan za razliku od službenog) svako drivo mora imati po papak. Životinje koje rade više, žive teže, a ipak se neslužbeno snalaze za hranu, mogle bi smoći snage za novi prevrat. Ne da bi bio manje žalostan od prethodnog (koga boli za živinu!), nego bi iznjedrio nove napoleone i šta smo onda?! Svinjokolju zabranit. Nije
higijenska, nije u skladu s aqui communitaireom. Živjela pravna stečevina! Dolje Mjesna industrija 29. novembar! Dame i gospodo! Drugovi! Braćo! To je neregulirano klanje! Recite 'ne' krmićima iz maminog sela, taj vaš kofer od boksa, to je pala svinja!

I nemreš reć da u svakoj od tih poruka nema istine. Bože /:)))/, što je istina dobra podloga za propagandu... i za licemjerje :)
Najdraže mi karijere bivših aktivista za spas jadranskih kitova.

Anonimno kaže...

Inače, na znam jesi li primijetila: na CNN-ovu live pokrivanju bombajske pucačine ispod je na traci stalno išla obavijest: keep the eye on blogs (pa url-ovi blogova lokalnih blogera koji su se bacili na praćenje situacije po svojim kvartovima - kakva škakljiva situacija; prilika za uvid iz prve ruke, ali i za kakvu god hoćeš manipulaciju) Na kraju će se i provjerljivost informacija svesti na vlastite oči, uši i kožu koje, kao što znamo, i nije baš teško prevariti... Che paranoia! :)))

Anonimno kaže...

Zaspala na Redfordu? Nemrem bilivit!
Odoh gledat kinesku romancu o keramičarki, pjesniku i vlaku. Ak ne zaspem...
'noć :)

Praktična žena kaže...

Trenutak je da ozbiljno promislimo o toj EU. Jer lijepo je to putovat bez pasoša ali pršut je pršut. Kulinove seke ne smijem ni spomenut. :)))
Pa kud su nam došli mediji nije ni čudo: uostalom prepisivanje vijesti s blogova je OVDJE izmišljeno. Čista avangarda.
Popila aspirin, zamotala se u dekicu jer me hvata neka prehlada, k vragu i život u gradu, i onda sjela malo s Redfordom. Njemu nikad ne mogu odolit:)))

Praktična žena kaže...

Odoh sad popit C vitamin i dalje kunjat pred televizorom. Ci sentiamo domani. Buona notte, signora, nice dreams:)

Anonimno kaže...

Daklem, kineski vlak je bio tak romantičan da sam zaspala i prije nogo što je krenuo sa stanice. I uopće, primjećujem da na tv-u mogu donekle podnijeti još samo sport. A sad već imam prvu F. pauzu jer sam počela odmah iza 8h, tako da poslije ručka mogu raditi ljepše stvari.
Nego, ti se prehladiš odmah čim dođeš u Zagreb. Tako i prošli put. Da nije to neka alergija? :)

Anonimno kaže...

passmaslomitd! Kako se ovde teme samo smenjuju! A ja uzivam, ama ne mogu stici u svemu ucestvovati!
A propos Napoleona, zakljucak je: ukini svinjokolj i ostaje ti... "Cuvaj se svinjeske ruke" (pardon, papka).
Transformacija Haslija u Senou je vecna hamletovska dilema...

Anonimno kaže...

@VladeRozenkranče: kruhamastifeferonkislukom! Rafalno smjenjivanje tema je profi tik: po apscisi stalno piche vijesti, po ordinati asocijacije. S vremenom se obrasci počnu stvarati u spontanom kovitlacu. Naravno da ne signeš pratiti, a nema nema ni potrebe - smisao odavno odlutao, ostali samo fragmenti. Umrijet, usnut, pratiti smisao...? Taman posla! Propustiš li bunu pasa, ubaciš se kod siječe glava u Nehaju. Tko baš insistira na cjelini, neka ide u samostan..., Hače :)))

@elisovnakćeri: A i vrijeme čista besmislica! Takva se kiša stuštila dok sam ovo pisala, a okrenem se sada - nema joj ni traga; ali zato vjetar drami po balkonu. Plus opći potop u Rijeci...

Praktična žena kaže...

@vladkrancl: bitno je da su ključevi svinjca kod Ofelije jer bi nam Hamlet mogao svoju vječnu dilemu izgovorit nad prasećom glavom a ona, kao što znaš, nije dobra bez kiselog kupusa:)))
@ ena: I u Veneciji ali on to ne primjećuju:)) Pa što, palo malo kiše mi bacili NPK oko maslina sad će ova kiša doć ko kec na 11. Jedino problem što bi Valter trebao zaorat oko njih da im bude toplo, a po ovom blatu ne može ni uć u maslinik. C spasio stvar! Grlo ne boli, ne šmrcam jedino se osjećam malo tulavo.

Anonimno kaže...

@eli: hvala nebesima na C-u! na kiši nešto manje. Skoknuh po onom vjetru, ali uz sunčanu pratnju, prek ceste do RFbank i oldinga, ali me na povratku ipak opralo :)))

No vrijedilo je: na RF-u se zaglavio onaj sezame-otvori-se sistem, pa nit' mogu hajduci unutra, niti može Ali-baba van, tak da se od poslova odvija samo razmjena nepristojnih gesta kroz blindirana stakla.

U oldingu druga priča: V. vrlo zadovoljan reakcijama u kući, jaaako zadovoljan prijemom kod 'ciljane skupine', nešto manje prodajom u prva dva dana, no o tom jednom uz pivo. Bili na kavi s mladim šefom marketinga, malo me podsjetio na Natu :), sad samo još da progura svoje ideje kod bossova. Moj dio posla jako dobro prihvaćen. Sve u svemu, vedro unatoč Mlecima. Najbolje mi sjela pohvala triju mladih mexikanaca koje sretoh kraj divovske pepeljare ispred ulaza. Kidam, kipi voda za špagete!

Praktična žena kaže...

I ja na bamkomatu Zagrebačke jučer naišla gospođu koja razgovara s bankomatom, ne bih je ipa ovdje citirala:)))
Za F. ja sam vidjela slovima i brojkom jednu (1) reklamu na televiziji. A prije kad se pokretalo nisi mogao tri tjedna prije živit od vriske. Kladim se da 99 posto publike nema pojma da je izašao. Trebao bi viks probat uletit u kakvu "Dobro jutro" emisiju ili natjerat šefove da calnu za reklamu. Osim toga ovo je najgore vrijeme za pokretanje novina.
Idem bacit neki bypass dok ti skuhaš špagete.

Anonimno kaže...

A propos oglašavanja, bilo nas predbilježilo za one city prozore koji pripadaju slatkiću, pa povuklo obećanje. Zato sam danas pol sata tulila nad kavom kako je Nata uporno držala deset prvoklasnih TV-termina i sve radiostanice odavde do Vladivostoka. V. sad pokušava neki deal s uredncima hateveovih ek. emisija, ali da nije mogao dobiti city lights ja jednostavno ne mogu vkerovati. Pa čiji je to marketing? Komsomolske Pravde?!