ponedjeljak, studenoga 03, 2008

¸Bypass Marijin trs


Broj komentara: 37:

Praktična žena kaže...

Halo, prošlo je deset! Stisni save i zapali:))

Anonimno kaže...

Stisla ja i Save i Send, al' eno ti dolje ispod ulja što se potom bilo.
Aj-meeee vinograda, divote! Moj mora da je već prašuma...
Danas riješila neka financijska pitanja. Bude li sve prema planu, ipak će ostati love za klijet. Doduše, bez struje i vode, ali vrlo važno, pa to je samo dvije ZET-ove stanice od grada, a vodu za jedan dan mogu baš i sa sobom donijeti. Uostalom, do potoka ni 2 metra preko ceste, a planinari tu vodu ne samo da piju, nego je toče u kanistre i nose doma u grad!

Praktična žena kaže...

Nego, tako sve i počinje. Koliko ti je zapravo daleko struja i voda?
Znači opsadno stanje, pošta ima pune ruke posla a, bogami, i ti.

Anonimno kaže...

Ne, ja sam u 22 h stala. I rekla mu da sutra kontaktira Mirnu. I rekao je da hoće.
Voda 30 metara duboko, struja blizu: dosta bi bila još dva stup uzbrdo /a do onog zadnjeg stupa je i asfalt, frka je jedino što iznad njega slijedi pedesetak metara prave gudure, lakše se uspnemo kroz susjedov vinograd nego kroz taj jarak :)))/. Nije to ni jako skupo, samo... što će mi struja?

Praktična žena kaže...

Doći će ti nekad da prespavaš u vinogradu a petrolejke, plinske svjetiljke i svijeće nisu za žene u našim godinama, Pardon, svijeće možda i jesu, ali ne zapaljene :))
Voda se valjda može koristiti i iz potoka

Anonimno kaže...

Ma koje božje petrolejke, ima danas inteligentnijih rješenja na Sunce, baterije i ukapljeni plin. A postoje i plutajuće svijeće, koje se stave u staklenu zdjelu punu vode. Te su mi posebno drage jer je efekt pomalo začudan. Plus, correct mi if I'm wrong, ima i noći kad je dovoljan Mjesec iznad brijega. Jer rekla sam ti, to je sasvim malena čistina iznad svega, čak su i vrhovi najviših obližnjih šuma ispod nje, i pogled puca preko cijele Zemlje ravno među zvijezde. Ne treba tamo ništa osim disati :)

Praktična žena kaže...

Zaboravi sunce! To šljaka samo za sunčanih dana, ljeti. U ovo doba ispuštaju tek neki bijedni izgovor za svjetlo. Mjesec, to već da. Naročito na brijegu.
Kad sam već kod svjetla, jesi vidjela umrla Obami baka i to ona svjetlija? Baš izabrala dan

Anonimno kaže...

Ajoooj, nisam vidjela, velim ti da se cijeli dan družim sa šalterima i tajkunerijom. No, sad će mu popularnost skočiti u nebesa, i Sara i pok. baka rade za njega, nije trebao ni plaćat onu reklamu.
A zimi je u vinogradu skoro najljepše jer, osim pogleda na smrznuti zrak, ima još malo iznad jedan čudesan nasad niskih jabuka zasađenih nekako pod konac pa sva ta silna simetrija dobiva na ljepoti tek u zimskome muku, pod kristalima inja i pahulja. Inače, svjetla mi ne treba puno, više me brine toplina. A to je najlakše riješiti: uokolo ima (naše) šume u izobilju, lugar ionako čekića, a ispod samog vinograda ujesen se cirkularom pile drva. Sve što mi treba je jedan starinski šparhet i Tomi i njegova trojica da ga gore donesu.
Nego, moram sad ići, ustajem u osam jer sam V-u obećala jedan poduži tekst točno u podne.
'noć...
do sutra :)

Praktična žena kaže...

A domani, buona notte gattina :))

Anonimno kaže...

Samo da se pribilježi: 16.50 - zadnje slovo otpremljeno, radni dan gotov, radni učinak zadovoljavajući. Ha! /plus, gotov i ručak, aha-ha/ :)

Praktična žena kaže...

Što ti je žena koja radi od kuće:)) Desna na tipkovnici lijeva s kuhačom u loncu :))

Anonimno kaže...

Ovo s kuhačom je čista provokacija, znaš da mrski predmet ne bih ni pogledala, a kamoli uzela u ruku, radije puštam da jelo zagori. Uostalom, i kako bih kad je u ljevici uvijek pegla? A i to ljevičarenje često zasmrdi na zagoreno...
Nego, još od jučer me muči: zašto Marijin trs? Ima priča? I tko je uopće ta Marija? Neka Šveđanka?
O senatorskoj atletici zasad ne bih, čekam Lamiju uživo u tri ujutro; tek da spomenem da je moja baka Rosa izgleda napokon dobila neku državnu zajednicu po svojoj mjeri: Sicilija srce, Barcelona glava, glavni tajnik Maur, zamjenik mu Židov, njegov zamjenik Palestinac, nadzorno tijelo malteški vitez i Grk. *ebote, Kraljevstvo Jeruzalemsko 800 godina prekasno - ni Federiga niti Saladdina da ga vide. Glavno da su unutra Zagorci. I Šveđani, dakako :)

Praktična žena kaže...

Marija (s tal. naglaskom) je susjeda, friška udovica, no taj jadnik joj i tako nije bio od pomoći. Sama vozi traktor, zorom s dva psa ide u tartufe, kosi djetelinu bolje nego bilo koji muškarac. Oko loza joj pomaže kćer koja je blagajnica u trgovini i koja u slobodno vrijeme peče torte za fešte. A Marija sve to s prilično gadnom osteporozom. Tu su žene zmajevi. Da vidiš Ivanku, snahu od susjeda Giovannina, ili kako ovdje kažu Jovanina, vozi ko Fangio:))
Mediteranska unija, kad se prestane klat (tu bi onaj Libijac iz šatora mogao sigurno pomoć) ima šanse da postane solidna sila. Turistička posebno, ako uspije obuzdat vražje mafijoze.

Praktična žena kaže...

Ameri po*dili za izborima stoje oko blokova satima a neki političar se žali da sistem nije prilagođen velikom izlasku birača i da to nije način kako se vodi demokracija. Eto kakve muke ima mlada demokracija:))))
A u Rimu se sastale delegacije kršćana i muslimana na trodnevnom skupu mirenja, koji će se održavati svkae druge godine. Vatikance predvodi Tauran a muslimane Mustafa Cerić.

Anonimno kaže...

* Iskreno, mislim da MU treba fraMađaru poslužit kao neki sanitarni kordon u kojem bi se rješavao najprljaviji dio pitanja ilegalne imigracije iz Afrike i usput problem održavanja europske ni-stisnut-ni-prdnut distance od ex-jugodržavica, o ovamo bi se, zatreba li, potisnule i zemlje tipa Bug/Rum pokaže li se da ne mogu usvojiti tempo razvoja (ni naviku redovitog dezodoriranja). Bila bi tu možda i neka vrsta karantene za pretendente na članstvo tipa Ukr/Tur, a naravno i B-unija za ex-francAlžir i ex-ex-talLibiju.
* Stipin frend bi - oh, da - mogao igrati s obzirom na svoj portfelj u EU-kompanijama, finoću brenta i količinu keša, samo se bojim da ne skvikne od zime ako mu Rusi dopuste da razapne šator na Crvenom trgu /već par dana nisam provjerila u kojoj je fazi ta priča/. Ako skvikne, nisam sigurna u kojem će smjeru nogometaš voditi džamahiriju, fama est da je razmaženo derle.
Sve u svemu, s obzirom na podneblje, tekuće ratove, civilizacijske sudare i prožimanja, nije nemoguće da tu vrlo brzo nastane pravi multikulti Eden, prilično znojan, s puno pjevanja i pucanja. Ono što nitko danas nije spomenuo a da sam ga ja čula: granice zamišljene MU obgrlile su precizno samu kolijevku Zapada, a meni se ludoj snilo da je to još uvijek najproduktivniji dio te civilizacije.
* Vaša Maria... pa, znam ju ja, imamo i mi istu takvu, sa sve traktorom i pokojnikom (pao ruski traktor na njega): teta Marica, kovačeva žena. Baš sam neki dan pila kavu s njom kod Justine. Zaslužuje priču u zbirčici Ljubav i druge basne :) Bilježim u notes!

Anonimno kaže...

* Ameri: vratio se T-ov frend nedavno sa studija iz Chicaga i veli da to nije normalno kako se kod njih vara na biračkim mjestima, od lokalnih izbora naviše, da je to u Europi, Ameri bi nas odmah osudili zbog fažizma i primjene ricinusa na biračkom tijelu!
* Rim: držim fige efendi-Muji,meni ovaj Razzi nosi preljigave rukavice, ali vidjet ćemo. Glavno da ne prestanu ekumenski tulumi, meni se najviše dopao onaj Wojtylin, kad su Indijanci plesali s franjevcima po Assisiju :) a crkvena se desnica kižala desnom i lijevom, zazivajući strijelu Božju na skup.
A propos Rima, Chelsea Merde, Roma campeone (grazie Montenegro, grazie Vucinic, odmah pustit onaj šleper cigareta zadržan u Brindisiju!)

Praktična žena kaže...

Zadržala se časkom slušajući ova Vanjina laprdala na temu noćašnjih izbora. Bože, što čupetaju! A to što Čuljak, Žužal i Juvica drža fige i na nogama i na rukama, s Montgomerijem diskretno u pozadini, za McCaina i samo im žao nije onako pravi desničar kako se šika, to je već naporno slušat. Iako im je Slavica lijepo rekla da nije pristojno jašit po rasi, oni zapeli crnac te crnac, ma crn je, eto.
Ajme, koje nevrijeme! Prava oluja, puše ko sam vrag, grmi i pljušti!

Anonimno kaže...

Je, a T. veli: Ova Slavica je zaljubljena u Obamu. A ja njemu: Šuti, čut će te general-natkonobar.
Plus, danas je prorekao: nakon Hamiltona Obama, nakon Obame još samo papa Afrikanac - i NBA je na konju. Dijete lojalno svom sportu do daske :)) Ne znam zakaj se zapravo Montgomery ne upiše u HDZ i preuzme mjesto predsjednika Moto-reli saveza sjeverozapadne Hrvatske. Ionako izgleda ko Zagorec. Meni na proštenju ne bi odudarao od okera.

Peglam, ofkors. Fali mi samo još vaša oluja za potpuni sevdah :)

Praktična žena kaže...

Nisi u toku. Slavica ostavila konobara, kaže teško je održavat vezu na daljinu i našla nekog Amera, izgleda demokrata. Zaboravih reći, u MU je i Francuska a to je ipak srce Evrope. Zapravo, Francuz je bio totalno euforičan samo što nije rekao: Tko šiša Olimpijadu Mediteranske igre su It:))
A je, Monty bi se uklopio u svaku klijet a i gospođa baš ne bi odudarala.
Pozlatila ti se pegla:)))

Anonimno kaže...

Znam da ga je ostavila, al ne znam jel on ostavio nju... mislim da je i da se šuškalo o nekom vjenčanju, al da sam ja Slavica, ja bih tu ipak odigrala na Green Card za svaki slučaj.
Pegla jest zlatnija, ali sam ja sve zelenija...

Praktična žena kaže...

Neće se ta majci više vraćat. Vidiš po pozama koje zauzima da joj nije više do seksa pred kamerama i da će za zelenu kartu ako treba postat svjedok-pokajnik.
Ajmo sad gledat kako je mali s Havaja otplivao prvih 50 metara.
Ako sasvim pozeleniš možda ćeš se moć kandidirat na sljedećim američkim izborima, pa će Čuljka moć pitat Žužula: ne mislite li da bijeli Amerikanci lažu u anketama da će glasat za B.D.M., ona je ipak zelena?

Anonimno kaže...

A evo, i s peglanjem za danas šlus :)
U pogonu od osam ujutro! Kad radiš doma, stalno ti upada u oči nešto što treba napravit u kući. Ak se ovaj deal zalaufa, Šerifa se vraća pod hitno!
Odoh spat, čujemo se sutra. S Afrikancem na čelu Jamerike, nadam se, al sumnjam da će i od toga biti neke koristi. Možda za kakvih pet-šest generacija.
'noć, ženo-zmaju iz doline :)

Anonimno kaže...

Pisale istodobno, pa još samo ovo: jest bome zelena; najzelenija baba koju znam :)
'noć

Praktična žena kaže...

Buona notte, principessa verde :)

Praktična žena kaže...

Samo da prijavim: večeras u osam idem na večeru s djecom iz BL u konobu nekih 20 km odavde. Ako se vratim u pristojno vrijeme, javit ću se :))

Anonimno kaže...

I ja, jer ovo što mi se poslije ručka obrušilo na kantu je prava lavina. Rok: preksutra, ali i to je vrlo knap.
Pozdrav mladim kolegama :)

Praktična žena kaže...

Hvala, odoh :))

Praktična žena kaže...

A *bi, ga ništa od prezimljavanja u Evropi! Tog Lennona treba sredit. Kog vraga uopće ima igrat nogomet, eno mu gitara i pravac Victoria Station. Pa zar da se mi smrzavamo cijelu zimu ovdje na jugu?! To je opet neka spaćka iz Bruxellesa, tu mora da Slovenci imaju svoje prste:))

Anonimno kaže...

Ak' misliš na londonski rezultat, ja sam tekmu predala još jučer s 5-0 za Tott. jer sam u poslu do nosa (i do daljnjega). Čujem samo krikove iz obližnjih zgrada pa pretpostavljam da 'joj, diname, pak ne buš prvi'; za daljnje informacije molim obratiti se dežurnoj rođakinji po ocu
:)

Praktična žena kaže...

Odoh ispušit kutiju cigareta na tajnom mjestu! Buona notte:))

Anonimno kaže...

Dobro jutro!
Ne želim te ometati u konspirativnoj djelatnosti, samo da prijavim ovaj povijesni početak radnog vremena.
7.30, čovječe! :)))))))

Praktična žena kaže...

Uh, rano, rano mene Pia probudila u devet :)

Anonimno kaže...

uf, uf, još nije šlus, kreće treće 'poluvrijeme'
javim se poslije :)

Anonimno kaže...

Voila! Gotova. I polumrtva. Over and out :)))

Praktična žena kaže...

Ben, ja sinoć zaglavila najprije kod barbe a zatim poslije devet kod mladog vinara s nogom u gipsu. Morala probati mladu malvaziju (odlična) i ulje extra vergine, jedva izbjegla da probam i sauvignon! Naravno, zaspala ko tuka. Voila!

Anonimno kaže...

Ja jutros obavila zaostatke iz privatnog života od prošloga tjedna, a sada, čim popijem bevandu, slijedi jedna neviđena siesta! S ponistre se vidi - Pacifik :)))) Ili je to Baltik u daljini?

Praktična žena kaže...

I ja nešto čeprkam po tekstićima za BL, a sad za pauzu idem napravit dva sendviča (ne Obama zagorena, nego fino reš toast:)