subota, lipnja 21, 2008

Bol milijunaša

Završen je, bar za nas, još jedan nogometni trip. Dani pivskog terora su za nama.
Naše zaprepaštene nogometne zvijezde su plakale, gledale u nevjerici, mucale o nesreći, nepravdi i svojoj neizmjernoj boli. Toliko su svi bili u šoku, da televizija u prvom mahu nije uspjela zabilježiti ni nokautirane face nesretnih navijača koji su potrošili lovu da bi putovali u Beč, platili Austrijancima cestarinu, kupili karte, pivo i sendviče, da troškove za rekvizite ovdje ne računamo.
„Bili smo bolji, ali Turci su imali sreće“, jadikovali su naši „junaci“ kojima ih je bez imalo skromnosti proglasio vođa i trener, prva, podrazumijeva se, junačina među junacima. Nitko ni slova o tome da 89 minuta nisu uspjeli pogoditi gol, da je zbog nereda i preuranjenog slavlja ekipe, Turska uspjela u dva poteza izjednačiti, a najmanje se govori o tome da ih je više uspjelo promašiti penale nego pogoditi.
Treba stvarno biti umjetnik da se promaši gol širok sedam i visok 2,40 metara! Zaboravili trenirat penale? Mislili da im neće trebat? Pa izbornik koji, poslije gola, umjesto da odugovlači i zamijeni golmana onim koji navodno odlično brani penale, skakuće po terenu, samo što ne pravi zvijezde. I sad je kriva sreća. Kao da cijela priča ne uključuje 90 minuta loptanja.
I naivni navijači sve to gutaju, sažalijevaju sirote milijunaše, od kojih je jedan baš neki dan potpisao ugovor na nekih 14 milijuna eura. Veliki uspjeh je što su uspjeli odigrati jednu utakmicu više nego na prošlom Euru, čijeg se pobjednika, usput rečeno, sjećaju jedino oni koji su pobijedili. Tko je bio drugi, a tko treći?
Ma sad nije više važno ni tko će pobijediti na ovome. Ili možda je?
Ah, što žensko zna o nogometu.

Broj komentara: 38:

Anonimno kaže...

O umijeću promašivanja:
Narod koji ne mrdne ni prstom kad poskupi kruh i benzin, potroši zadnju paru na slovenske i austrijske vinjete i spava po haustorima samo da vidi kako se 11 bogataša lopta s drugih 11 bogataša i usput sve to puši pod naciju, ima zemlju kakvu zaslužuje, vlast kakvu zaslužuje, poslodavce kakve zaslužuje, medije kakve zaslužuje i elitu točno onakvu kakvu zaslužuje - manekenski soj nametnika koji se loptaju njime, a ne loptom.

Praktična žena kaže...

Egzaktli. Ali ovih 11 ruskih golobradih, čini me se budućih, bogataša lijepo igra. Jesu li opet malo nacvrcani? Ja mislim da će FIFA morat uvest alko test.

Praktična žena kaže...

Ne mogu vjerovat, Turci s Bundeka već treću (po)noć za redom napadaju! Pa kaj oni nisu čuli da smo potpisali poraz?

Anonimno kaže...

Cedulja:
Turopolje noćas mora pasti!
potpis: Valter

PS: Aršavina za predsjednika!

Praktična žena kaže...

Tako je, Aršavina za predsjednika, Stipe će mu drage volje predat žezlo i priompredaju obavit na ruskom. Harašo! I svi ćemo imat obavezu da ujutro prije posla popijemo bar po jednu votku. Nitko s manje od 0,5 promila neće smjet sjest za volan, a za uredski posao obavezno 0,3, šefovi 0,8.

Anonimno kaže...

A mladim vozačima Aršavin neće ni uzimat alko-aršin. Di bi predsjednik na najboljeg potrošača!

Praktična žena kaže...

Bojim se samo kad Aršavin čuje koliko će mu bit plaća da ne kolabira. Što misliš bi li recimo Luka Modrić radije bio precjednik Rvatske ili igro u Čelziju?

Anonimno kaže...

Ma šta Rvacke, ne bi ni Rusije! Pa bolje da te plaća Abramovič nego Putin. Šukera neću ni spominjat, ko zna ko njega plaća :)))

Praktična žena kaže...

A njega plaća svinjogojska zadruga iz Kravarskog :)))

Praktična žena kaže...

Ale sitna je ura, idemo pod vaservagu, fejvorit girl.

Anonimno kaže...

Evo ga na! Svi putovi vode u Turopolje! Pitanjce pod žujom pa let's call it a night, sutra moram pograbljat 2 ara pokošene trave...

Anonimno kaže...

Fejvorit, moje dupe! /Rajmond Keno:Zaza u metrou/
'night...

Anonimno kaže...

Trenutak istine... Bit će gusto bez Pirla i Gatusa.
A gle Donadonija, che belezza! Čujemo se poslije tekme... :)

Praktična žena kaže...

Forza azzuri! Navodno Španjolci imaju neki peh. Reko je Riva poslije prošle utakmice: sad kad smo se provukli nemojte nas podcjenjivati. Pa da vidimo.

Anonimno kaže...

I tak to ide... Addio, Donadoni (sigh). Fakat, Nijemci na kraju uvijek pobjeđuju :)

Anonimno kaže...

U postnogometnom stresnom poremećaju (PNSP), izlila si 3 deci žuje ravno u krilo. Sanacija trajala sve dosad. Čekam te pri novoj čaši...

Praktična žena kaže...

Je ovo bilo traljavo, ni Španjolci ni Talijani nisu za proć. Sad treba vidit hoće li ovi mladi rusi uspjet razbucat Švabe. Guus vjerojatno sad proučava kako su naši igrali s njima. Bilo bi mi drago vidjet ruse u finalu. A od Španjolaca i Turaka nek igra ko god hoće.

Praktična žena kaže...

Danas idem natrag u dolinu. Nisam se još ni počela pakirat, ma nemam bogzna što, iako se na kraju uvijek nakupi pun gepek. Uglavnom neće me bit do kraja srpnja. Onda će u 8. malo doktorica ić dole, a onda opet mi i raznorazni, već najavljeni, gosti.

Anonimno kaže...

Ma *ebo pakiranje, eno ja izvadila tri stvari, ostalo još stoji u koferu, tko zna zašto uopće toliko toga vučem sa sobom kad je sve što trebam zapravo već tu... Vrt napokon sređen, a danas i pripeklo. Od sutra kupanac... Samo me kljuca pomisao o povratku, ali se tješim, to je samo srpanj, pa bi u kolovozu kao trebao bit kolektivni, a onda vjerojatno kud koji...

Praktična žena kaže...

Važno je imat klimu. Jer danas sam bila ko zrno u pržionici kave. Srećom ima ona Toshiba na zidu pa ja nju svako malo šutnem da se ne ulijeni. Ako do kraja tjedna ne budu neke teške kiše i ja ću otvorit sezonu idućeg vikenda. Nekako ove godine slabo kopčam ljeto. Jel već počelo?

Anonimno kaže...

Jest, prekjučer. I svi pozaspali oko Stonehendgea čekajući dolazak ljetnog solsticija (kulminacija zbivanja navodno pet do pet ujutro). E, rekoh, i vi ste mi neki druidi :))) Javi se sutra kad stignete u dolinu da se ne brinem, OK?
btw, i ja sam za baćuške, al bojim se da to neće ići, pretamka im obrana
Zapravo, Villa-Torres zaslužuju naslov, a vidje li udarca u onog Senne, strahota jedna!

Praktična žena kaže...

Nema govora dobri su Španjolci ali znaju se ponekad spetljat. Realno gledajući vražji Nijemci imaju sve šanse. A ova im generacija nije ni za prinijet onoj prethodnoj. Sad sam se sjetila da je nešto bilo o najkraćoj noći u Grožnjanu, na vijestima. I oni svi pozaspali. A i ja ću bogami, zijevam ko som. Idem prileć sutra se moram rano ustat da još odem u banku i sredim glavu prije puta. Javit ću ti se sutra navečer iz potkrovlja. Buona notte, signora.

Anonimno kaže...

'noć. I javi se kad spustiš sidro :)

Praktična žena kaže...

a i tebi Prvi, već si trebo leć a ne da iza ponoći lutaš naokolo :))

Anonimno kaže...

CD upravo stigao! Sjajan je, puno hvala.
Inače kod mene cijeli dan polumafijaško raspoloženje: naišla među CD-ima na Conteov Spassiunamente. Čovječe, ne znaš je l' 'ndraghetta je l' nadrealizam... Muzika klasični napolitanski spassiunamente, a tekst... ma, ludnica. Moram pod hitno skužiti kako na blog ubaciti glazbu sa svojih CD-a, jer toga, naravno, nema na Tubetu, pogotovo ne u ovim live verzijama s koncerata koje su živi teatar. Kao, uostalom, ni Messico e nuvole - to ima, ali ne u Conteovoj nego u nekakvim humpa-cumpa verzijama. Javi se kad stigneš...

Anonimno kaže...

plus porukica u pivskoj boci :)))

Praktična žena kaže...

Evo napokon stigla. Puca mi glava od vrućine i klime u autu. Dok sam zalila žedno cvijeće, njemu sam prepustila vrt ali samo ga je polio, sutra ću ja to temeljito, očupala nešto korova koji se razbaškario, nahranila gladne mačke posjetila i ugostila sve susjede... tek sam sad uspjela montirati kantu. Sad si još moram stavit mrežu na prozor jer ovdje je 40 stupnjeva. Ah da tu su i nekakvi flasteri za lijepit...

Anonimno kaže...

Ajd, hvala Bogu, ne pretjeruj po ovoj vrućini. Ja pograbljala gornje dvorište, ali tek iza 20.30, ostatak sutra. Dobro da je prvih dana bilo svježe, premokro za košnju, ali dobro za štucanje, a zapravo je žbunje ostalo prilično pitomo od 1. maja. Cvate sljez, lavanda... Jabuka ko u priči, vidjet ćemo koliko će ih ostati, al zasad grane do zemlje :)
E, skoro zaboravih, stigla i gajba Velebitskog! Život je... ljepuškast :)

Praktična žena kaže...

To moja svekrva kaže "Može stat", da ne urekne. To bi bio kao superlativ među raspoloženjima. I kod mene na onoj jednoj jabuci sve puno malih zelenih ali kako smo ove godine prošli s trešnjama i maslinama neću zadržavat dah. Idem otvorit prozor i stavit mrežu prije nego padnem u toplinski šok

Anonimno kaže...

Čovječe, pa šta nije stavilo klimu prošli mjesec? Ovdje noću milina, čak postane svježe, ma za sokne... I nema spavat samo pod plahtom, treba i dekica. Pa kak je gore tak vruće po noći?

Anonimno kaže...

Vani ćuk: Tu. Tu. (...) Tu. Tu. :)))

Praktična žena kaže...

Nadam se da ni ovdje neće biti vruće po noći i dolje, ali ovdje gore pod krovom je sauna. Vani se lijepo puni moj lago pa kad mi pukne odoh ja namakat noge. Mačke jedva dočekale da im dam hranu i vodu i taman prionule na klopu kad je dojurio onaj divljak Bobi i sve ih razjurio, rastreso im svu klopu iz zjdelica i popio vodu. Sirote svaka uletila na svoje drvo i tek su se sad usudile doć ponovo jesti.

Anonimno kaže...

A luđaka, em se napio, em si priuštio rastjeravanje mačaka. Taj zna guštat... A ja, evo, otvorila Velebitsko, pa polako... Bože, što mogu ljenčarit, sve me sram :)))

Praktična žena kaže...

Ma sram te bilo onoliko radit! Kamol' sreće da možeš više ljenčarit. Barem ti to možeš raditi bez imalo grižnje savjesti. Osim toga lako se naviknut na dokolicu. Ispočetka ti malo čudno a poslije ispadne da ti nekako fali vremena:))) Ej, znaš da je uglavnom gotova nova cesta do Rijeke? Kasne još oko ona dva najveća tunela ali preksutra otvaraju cijeli komad od Vrata do Ravne gore. Ma moć će ljudi ić iz Rijeke u zagreb na posao pod uvjetom da imaju love za cestarinu i bencinu.

Anonimno kaže...

Uvjeti malo zajebani, ak smijem primijetit, ode nanas bencina u nebo. Al da se gradovi spojiše, to stoji, a ono u G. kotaru i uz Mrežnicu prekrasna predgrađa. Da vidiš samo koliko se proširio Generalski Stol, pravi Tuškanac, divota jedna! Trebalo bi zaposlenima uvest pogodnosti na cestu i benzu..., a Slovencima višegodišnju vinjetu na grani. Na kraće - nema. U Kaliforniji su to, recimo, najnormalnije udaljenosti između kuće i posla...

Praktična žena kaže...

Točno tako, dragi dosti i turisti neka lijepo plaćaju što su tražili il nek se drndaju po državnim cestama, a dnevnim i tjednim migrantima dat popust. Ma što će Slovencima vinjete na ono par autocesta koje vode iz ničega u nikuda? Uopće mi to nije jasno, pa po tome se i tak samo oni voze.

Praktična žena kaže...

Odoh se upidžamit i malo rashladit. Javim se tomorrow. Laku noć ti želim, i onome što već spava također:)

Anonimno kaže...

Mišliš, mome bratu? 'noć :)))