četvrtak, lipnja 12, 2008

Ti i ja do dva

Dobra vijest za nas blogonesaničare: osam sati sna nije prava mjera za dug život. Scripps Clinic Center iz La Jolle u Kaliforniji napravio je, u okviru studije o sprečavanju raka, istraživanje na uzorku od milijun Amerikanaca o odnosu sati spavanja i dugovječnosti.
Pokazalo se da najdulje žive oni koji spavaju između 6,5 i 7,5 sati. Svi oni koji spavaju manje od šest i više od osam sati, žive kraće. Sličan utjecaj ima ista satnica spavanja i na učestalost bolesti poput dijabetesa, srčanih oboljenja i drugog. Pritom se pokazalo da svaka od bolesti ima i svoju posebnu satnicu. Tako je najmanje dijabetičara bilo u skupini koja je spavala sedam sati.
Ove rezultate potvrdile su i prateća evropska i azijska istraživanja. No projekt još nije završen i tek se istražuje ima li jednaku vrijednost idealna duljina sna ako je diktira budilica, ili se osoba sama probudi jer se dovoljno naspavala.
Nije bogzna što, ali pola sata dnevno puta 365 dana… pa do chiki, chiki…al' ćemo se još napričati!

42 komentara:

Anonimno kaže...

A pogodi što je još sonoć raspaljeno kao šlager, Chicki, he-he. Pa što im reći nego: lijepo smo vam govorile... :)
Usput, ovdje ni jednog jedinog slovca, a već je 17h. Bit će to još jedna nadasve zdrava noć koja će mi produljiti život za najmanje... a čuj, s obzirom na sve te pete noći, da nisam ja možda već besmrtna, ha?

Praktična žena kaže...

I mene je skroz obradovalo koliko smo nas dvije produljile život! Ma sasvim sigurno smo poništile sve one godine što su nam ih otpisali na račun pušenja! I sad zamisli našu VI koja spava 4-5 sati. A jesmo ju prešle!

Anonimno kaže...

Bogme!. A ovovrsno istraživanje o STVARNOM životnom vijeku teških pušača još nije ni započeto. Odlutala znanost u suprotnom smjeru, al' pričekaj samo.... Uostalom, izgleda da sad zbilja imamo vremena dočekati i to... Velim ti ja, *ebo militantne pušače i nepušače. Uporni se računaju :)))

Praktična žena kaže...

Sori al morala sam se sakrit pod fotelju, ovdje unakrsna vatra Trnje-Trešnjevka. Svi ulični pijanci i djeca izvukli neke trubice i pište. Kaj je to bilo? Ušli u Evropsku uniju? Pa nije kraj prvenstva. Nisu još sasvim iz mača ni u drugom kolu. Al nije važno, važno da smo tukli faterland ( kad promisliš bilo je bar 15 Nijemaca na terenu).

Anonimno kaže...

Kaj pucamo na vas prek Slovenijalesa? :))) Ili vi na nas prek Exportdrva? Kod nas mirno, tu i tam portubi kakav auto, z Veterine se ne čuje uopće ništa, čudi me to, valjda su prigodno ispraznili boksove. A, evo i moji Mali prestali urlat.
Pa nije bilo loše, ha? Izdržali plus servirali ih Habsburgu bez Schweinsteigera... Blagi masakr. Opet će švapski tisak izvući onaj mili naslov preko slike: Ovo su idioti nacije :)))

Praktična žena kaže...

Nemrem ti ništa reć o tome kak su igrali osim da onaj mali Kranjčar treba uzet englesko državljanstvo, oženit neku lady u trećem koljenu i dolazit na Mljet na ljetovanje. Njemu u tom društvu odmah izbiju po koži kompleksi i uz svu kondiciju koju su mu Englezi nabili nije jadan u stanju pogodit gol. Kolko ja vidim tu je najviše dala ruska škola i da se mene pita svi bi oni meni bili bar dvije godine u Vladivostoku da nauče da smo mi Rusi velik narod i da se ničego ne plašit. A Nijemci e njih bi dala Mamiću u ruke. Ko iz njegovih ruku ode daj poljubi travu na stadionu na kojemu ga udomilo i kaže: nikad više natrag.

Praktična žena kaže...

Kako pukne petarda pobjegne mi slovo:) Dolazi junior da ga propitam one pizze, brzo ćemo mi to

Anonimno kaže...

OK, moji sad štancaju ko ludi na krilima pobjede :)

Praktična žena kaže...

Sredili pizze uzduž i poprijeko, sutra vježbamo like u svim varijantama i pretvaramo prošlost u budućnost. Ti Ameri su stvarno umišljeni. Pitaju djecu od 16 godina koja su nacionalna jela u Španjolskoj, Meksiku, Mađarskoj i Japanu a ovo moje siroče bilo u Salzburgu i Mariboru i to ne bi vidjelo da nije odličan plivač. Iz Salzburga se vratio pun dojmova ko da je bio u Bombaju!

Anonimno kaže...

O, Bože, zamisli, kako će u školu s tako neprofinjenim gastro ukusom!
Pas mater pokondirenu, glavno da ih pitaju što se kuha u Japanu, a to što ih je po 40 u razredu s rashodovanim živčenjačama koje ih pod satom šalju na plac, to nikom ništa. Nek' napiše u kontrolnjaku: No idea about Japs, but sure know what you've been cooking fot two years now, beach.
Kreće mi šlus, možda se još poslije čujemo :)

Praktična žena kaže...

jes, idem gledat zločinački um u međuvremenu

Anonimno kaže...

Prošlo jedan, magazin još nije ni krenuo...ajoj...

Anonimno kaže...

A evo ja još u redakciji, čeka se... Ovo mi već ide godišnji, znaš? :)))
Vidi kod Kvante, javio se Sanjin (stavio samo fotku na prvu i pametno se pokupio na g.o. odmah poslije tekme). Malo bi se kao razniježio, ali ne, to je nemoguće, pa se potpisao kao doktorski lik Groucha Marxa :))))))

Gutte Nacht.

Praktična žena kaže...

Jesi li u redakciji ili doma jutros? Pa majketi, to se već može računat ko doktorsko dežurstvo. Dr. Marx piše blogokomentare umjesto da pomaže damsels in distress. Mene jutros digla strugalica asfalta...

Anonimno kaže...

Ma, na kraju ostali samo Maja, Marko, Zvone, Klema i ja. Kao, magazin zapravo gotov, treba samo prelomiti. A ispalo da članak za naslovnu tek treba pisat - piso Marko nakon što je napisao već pol magazina sam;, pa da je ispod intervjua rupa - preveli nešto zgodno, ali dugo naštimavali; pa Zvone satima ubacivo fotke s Trga, srušio pola stranica (skrati tu, nadopiši tam, potpisuj pod slike...)... vani ptice pjevale sve u šesnaest kad sam išla doma, sunce, gust promet dostavnih vozila, lipe mirišu ko lude... I sad sam napokon na lanjskom godišnjem odmoru do 30-og. Al nemam snage za put do Varaždina, pa sutra do Justine (rođendan) pa tek u nedjelju ujutro na more.

Dr. Marx također napokon na lanjskom odmoru, ide Češku na svoju pivsku turneju (prošli put se slikao u kadi punoj piva u pivskim toplicama, mi to objavili - najbolja fotka IKAD!). Bogme, češke damsels i u te kakvom distress kad im se tamo pojavi :)))

Šta ima?

Praktična žena kaže...

Ručak napravila iz škrinje, susjeda ulazi i izlazi plačući svaku uru - *ebava je onaj slabovidni sudac (82g),zašto jučer pokupljen veš nije već opeglan i što mu je javila da će mu ručak kasniti pola sata da i ONA nešto pojede prije nego se primi njegovog peglanja. On je na to pitao da li ona to njega misli maltretirat. A ona mu sprema kuću, kuha svaki dan (i vikendom), za svoje pare kupuje namirnice i sve za 2500 kuna mjesečno. I sad ona trči u 12.30 s ručkom, pa doma dati svojem mužu i djetetu jesti, pa natrag peglat i sve plače

Anonimno kaže...

O majko mila, pa šta ne može naći nešto bolje od kuhanja i peglanja mrzovoljnom starcu? Ovo je čista depra...
Ja skoknula do banke, pošte, etc... moram odrezat višak kosurde, s ovom sada već ozbiljno sličim na odraslu tasmanijsku neman. Ništa od Dylana, sutra još krupni šoping i rođendan u Jablanovcu tek u nedjelju more...
Ali, sve je to već početak opuštanja, lijepa stara pjesma :)

Praktična žena kaže...

Je i ja ću ujutro otić malo sredit glavu, jer me sutra čeka peka u Samoboru. Nikako pobjeć od hrane, svi misle da je obavezno zvat na klopu. Čekam malog susjeda na engleski ako nije zaboravio ili tekma dobije prednost pred futurom. Šteta za Dylana, mislim da je sve živo ošlo što može hodat. Eto ti Bandita: Varaždincima Dylan a nama čavoglavi. Neš svjetske metropole

Anonimno kaže...

Baš. Pa zna Čehok ak već ne kaj radi, onda barem kaj hoće. Svi u Varaždin, gdje je građaninu i mjesto.
A neš vjerovai da sam našla De Andrea kako s Dori pjeva trubadursku poeziju. Kaj neko fila tu Tubu po mojoj narudžbi???
I stavila lijep Mis Amour iz 14. stoljeća na blog. E sad se JA tamo osjećam kao da sam napokon kod kuće. :)
Idem prebit Rumunje. Čujemo se u poluvremenu...

Praktična žena kaže...

Kod mene se izredali doktorica, susjedin junior došao mene prvo obavijestit za popravak iz povijesti ne bih li smekšala njegovu staru, pa za njim susjeda sa Lolom a sve s jednim okom pratim utakmicu. Ako Nizozemci danas pobijede bit će prvaci. Opet mi žao Francuza
Pjesma je prekrasna na okcitanskom ali i prijevod je odličan

Anonimno kaže...

Ako smijem skromno primijetiti, tamo je još jedna, hmm... pjesma :)

Anonimno kaže...

plus skidaš mi rejting komentom OVDJE, a ne TAMO. Kaj je ono sad zbilja postao izlog po zapovijedi neregistriranog korisnika?

Praktična žena kaže...

Ne brini doć ću ja i tamo, dok ti kažeš pivo

Anonimno kaže...

nestalo pivo, crna bevanda večeras...

Praktična žena kaže...

Pa to ide uz Francuze, a *ebi ga sad su opet primili gol. Prokleti Nizozemci igraju kao da ih svi vrati gone. Bogzna kako je Prvom u Varaždinu, valjda će nam ispričati kad se vrati

Praktična žena kaže...

Tvrdi JL da na Dylana ide Sanader s cijelom obitelji. Nazdravlje! A na čavoglavcu nije bio. Mogao je bar ženu i djecu poslat.

Anonimno kaže...

Ak ovak nastavi, Oranje je već prvak. Katastrofa: 7 golova Francuzima i Talijanima, a Nijemaca nigdje... A sve se bojim da s ovakvim Nizozemcima neće baš moći ni Portugal. Ovakvi nisu bili valjda od Argentine. Impresivno.
Idu svi Sanaderi? E, dobro da nisam otišla, pa to ispada ne samo main stream nego kazališna gala. Kaj bu Zimmerman odsviral Lijepu Našu? :)))
Zapravo, bojim se da bu se najprije napil ko zver s Čehokom i opet bu na sceni samo mumlal...

Anonimno kaže...

E, i skoro sam zaboravila!
Složbena zahvala: hvala Ti sveti Ante što si poslo Buffona na Euro, inače bi digići već ispali. BDM

Praktična žena kaže...

Baš mi ih došlo žao, ovaj su se put trudili. A onog malog s dva imena nije htjela sreća. Petak 13. Narančastima je to sretan dan. Ne mogu vjerovat da se Talijani ne bi provukli. A našem s-s-elektoru izgleda pomogo Papa Poljak. Ako izvuku Portugalce nisam sigurna kome će pomoć. Postoji objektivna sumnja da gđa Sanader potajno sluša Dylana u wc-u.

Anonimno kaže...

Objede! Gđa Sanader ne stane u WC!

Anonimno kaže...

...mislim s Dylanom. S Ivom valjda nikad nije ni pomišljala.

Anonimno kaže...

I da, normalno da ga sreća neće. Znaš sreću: ili - ili. Il si Luka, il si Toni, šta se imaš predomišljat...

Praktična žena kaže...

A tata se valjda zvao Toni Toni. Zamišljam Saadere kako cupkaju u ritmu. Prvom će sigurno bit drago što ih vidi. Inače nastupaju i Manic Street Preachers. To bi bilo nešto za Šeksa i Bebića. Mislim da je i pola blogera na koncertu, mislim ona polovica koja nije bila na Thompsonu.

Anonimno kaže...

Čuj, ak je stari Toni Toni onda mu Luka valjda nije zaboravio čestitati imendan. O ostalom kod Cara.

Praktična žena kaže...

Da, još po pivo pa pod vaservagu, što bi reko šumski čovjek.

Anonimno kaže...

Ti sugurno već u Samoboru. Ja tek sad malo odahnula (crko far, naravno, pet minuta prije puta, sređeno). Javim se večeras, neću dugo ostati kod Justine, moram se i do kraja spakovati...

Praktična žena kaže...

Samobor prebačen za sutra zbog loše prognoze i naše blokade u garaži. Ali vidim u Zaprešiću za razliku od Samobora dobri klimatski uvjeti. Dobar provod!

Anonimno kaže...

A lijepo li je doma, već sam skoro zaboravila mirise i oblike... Srećom, hladnjikavo je pa nismo puno bazale po vani, a i promet je u kući bio više nego ćivahan.
Otrgnuh se nasilu i stigoh prije druge tekme (izvukla se pod izlikom da sutra rano krećem)! Justina mi možda dođe poslije 20. 6. na Rab.
Popakovah već sve osim klope, a svratila i do Cara. Sad još da svratim do kvantane i stojim ti na raspolaganju. Javi se tu ili tam kad budeš slobodna :)

Praktična žena kaže...

Ma jel ovo ljeto ili što? Hladno za ne vjerovat! Ja odgledala dvije i pol utakmice i pola nekog starog filma s Harrisonom Fordom. Bože kako je nespretan u ljubavnim scenama! Totalno razbuca cijelu priču.

Anonimno kaže...

Totalno je BLESAV u takvim scenama, ne razbuca samo priču, nego cijeli film. Jednostavno nemreš vjerovat da nekto tko tako sjajno maše korbačem nema baš ni trunke seksepila u ljubavnim svenama. Loš glumac.
A Villa - Torres? Dosta za Oranje? Sumnjam...

Anonimno kaže...

netko, scenama..., etc, etc... odgovarajuće naočale već spakirane s ostatkom prtljage, pa ćeš me trpit polućoravu.. uostalom, navikla si... :)))

Praktična žena kaže...

Jedva su se izvukli. Da je Ibro mogo igrat drugo poluvrijeme obrali bi švedski bostan. Ček da napravim bajpas ovaj skrol je dugačak ko babine gaće