utorak, lipnja 24, 2008

the boys i mean are not refined

the boys i mean are not refined
they go with girls who buck and bite
they do not give a fuck for luck
they hump them thirteen times a night

one hangs a hat upon her tit
one carves a cross on her behind
they do not give a shit for wit
the boys i mean are not refined

they come with girls who bite and buck
who cannot read and cannot write
who laugh like they would fall apart
and masturbate with dynamite

the boys i mean are not refined
they cannot chat of that and this
they do not give a fart for art
they kill like you would take a piss

they speak whatever's on their mind
they do whatever's in their pants
the boys i mean are not refined
they shake the mountains when they dance


e. e. cummings

* Za mlade rumene Ruse

Broj komentara: 47:

Anonimno kaže...

(...)
and this is the wonder that's keeping the stars apart
I carry your heart (I carry it in my heart)
e.e.

*za osovinu Villa-Torres /so refined/

Praktična žena kaže...

Si, sve nježen duše, potomci Lorce i Cervantesa, polaznici baletne škole, ljubitelji talijanske opere i španjolskog slikarstva 20. stoljeća:)

Anonimno kaže...

Tek stigoh s mora. Usta, oči, koža, sve puno soli...
Mogli bi ovi vrli Spaniardi dodati kakvu dvolitrenku one svoje kolonjske da se to spere :))

Praktična žena kaže...

A što si radila na moru? Plovila? Ribu lovila? Istraživala obalu?

Anonimno kaže...

Samo šutjela.

Praktična žena kaže...

Eto, bolje ne može. Da je meni tako jedno par sati, ali vraga ne daju ti šutit. Jel more ledeno?

Anonimno kaže...

Ne, savršeno je, pogotovo kad se Ćesi i Mađari raziđu po terasama, a barke otplove iz uvale. Pivo?

Praktična žena kaže...

Obavezno. Ubi me vrućina. Dišem na škrge. Sutra ulazim u onu ledenu vodu makar mi se duša smrzla.

Praktična žena kaže...

Odoh gledat Pacina i Isabelle. Čujemo se sutra. Good night

Anonimno kaže...

Agle mi ć u Čeha, zbilja sam umorna, hajde... :)

Praktična žena kaže...

Tako je to kad ON meni čita glavne uloge s teletexta. Ni I od Hupper. E, da si vidjela jutros kako smo se svečano prali od onih Banditovih sranja u U-niformama! Sad bi, jel, djecu trebalo učit u školama. Nakon što si 15 generacija odgojio za dom spremno.
Bit će dobio po nosu negdje između Londona i Bruxellesa.

Anonimno kaže...

Bogme! Dobra Huppert taj Dustin Hoffman, vidjelo se još u Tootsie da on ima dara za to...
A ovo drugo, ma u isti čas pomislismo! Koji apsurd: predsjednik Republike govori u podne na plus 40 praznim tramvajima o svijetlim perspektivma ulaska u EU i NATO... Komedija za tri lipe, zinuh od V-efekta :)))

Praktična žena kaže...

Da, krajnje neobično da nitko jutros nije poželio dobit infarkt na plus 40. mi sad idemo dolje u selo ali on ni čut za hodat po suncu. Pazi 200 metara. Odlučio živit 100 godina. Mamin sin.

Anonimno kaže...

Živ on meni po svijetu hodio, makar i vozeći se do prvih susjeda. Uostalom, zbilja je vruće, a ni crnogorski geni nisu mačji kašalj :)))

Praktična žena kaže...

E to si dobro rekla! Ja sve zalijevam, čupam, raznašam i onda sjednem uz kantu u hlad a on krene zalijevat, ne da je sinoć trebalo, i odmah viče: "Ja tu radim! Tebe baš briga, uvalila se u hlad!". Ne rade puno, al kad rade onda to zna cijela galaksija! I naravno kad nešto spetljam (jučer prepunila Lago) e onda je to "normalno, tako ona uvijek sve napola!" I to on koji ni žarulju ne zna promijenit.:)))

Anonimno kaže...

A i ne broji baš točno, ako ćemo pravo, prepunjeni Lago teško da je napola obavljen posao. Je si li se barem bućnula?
A ja, evo, u dvotjednom posjetu vlastitu životu (koji je ovako izbliza gledajući sasvim ugodan), naletjeh jutros na pjesme u prozi Saint-John Persea (franc. knjiž. i diplomat rodom s Antila, Guadalupe, izgnanik iz višijevske Francuske, prvi čovjek koji se zabrinuo za sudbinu planeta, novelovac 1960., godinu dana prije Andrića).
Dakle, to je takav majstor pjesme u prozi da sam ove ulomke što ih imam smazala u jedno prije podne! Silno produhovljen intelekt, na engleski ga prevodio Eliot...
Ostavih i Prvom dvije rečenice iz Morekaza, štivo inače prilično podudarno s mojim doživljajem svijeta, a i njemu bi, čini mi se, bilo vrlo blisko. Nastojat ću se domoći cjelovitog teksta, prevodio to Matvejević, pa se baš pitam - čuješ li se ti štogod s onom njegovom Ni dan Ni noć ženom? Možda je i ona nešto od ovoga prevodila... Ajd, do navečer... Sad malo Wimbledona pa opet preko Matovice tamo i natrag :)))

Anonimno kaže...

Ha, čula vijesti? Eto nama Ašnera prije neg' kaj veliš Zagorec :))) Bit će tu još i prije nego što Evita doplovi natrag s Tenerifea.
Odoh u marketinški obilazak svih mogućih punktova lungo mare, a i otkomat ću par komada s obje strane uvale, valjda ih neću u žurbi pomiješati, to je baš neugodnjak :)))

Praktična žena kaže...

Nisam se još, ledeno mi 23 stupnja ali koliko sutra otvaram sezonu.
Sigurna sam da je žena Ni dan Ni noć pomogla bar u jezičnom dijelu.
A za Ašnera me ne čudi, nema starosne granice za ratne zločine. Pogotovo kad ti se živahno prešetavaju po nogometnim utakmicama. Pazi Turaka što igraju s rezervnom ekipom. Ako je našima, kako su rekli, pomagao Papa i Bog znači li ovo da je Alah bolji u nogometu?

Anonimno kaže...

Neće bit Allah, sumnjiviji mi taj njihov M(ehmed!!) Aurelije.
A Ašner, mislim OK, ali apsurdno je živjeti sto godina pa fol 'dolijati', ali hajde de, i to je nešto.
Ajmo vidit hoće li M. Aurelije uspjeti u naumu da finale igraju Turska i Rusija na Platinijev užas. Si vidla Erdogana i hanumicu kako se grle u javnosti, a ona zabrađena!!! Dosad najljepša scena na EU :)

Praktična žena kaže...

Promakli mi on i hanuma. Pa jel se to smije? Neće nju kamenovat a njemu odsjeć ruku? Ta mora da sastavlja reprezentaciju. Neće Turci, oni pod kraj popuste ko i Bilićevi. Ai rusi će teško proć pokraj Španjolaca. Ipak su to veliki dečki.

Praktična žena kaže...

A ni Švicarci nisu što su nekad bili. Em nismo vidli drugi njemački gol, em nam sad blažičko telefonira! Ma gle Turaka! Eto ti Alaha!

Praktična žena kaže...

Vražji Nijemci. Nema da ćeš ti njih demoralizirat. Nema to ni straha, ni malodušnosti. K vragu, ni duše kad smo već kod toga.

Anonimno kaže...

Nikad naučit: duše možda ni u tragovima, al igraju do 99. minute ak se prije ne fućka, pa koliko se puta to treba dogoditi da mi drugi zapamtimo? Pazi, pazi, za prekide veza krivi Helvećani iz centra u Baselu, jel to nacionalna sramota dr. Šmalc? Hanumica i premijer zadržavaju tjelesni integritet, Turska je VRLO sekularna država, čak parlament prije mjesec-dva ukinuo novu vladinu DOZVOLU da studentice nose maramu po faksu ako to žele - zabrađivanje na sveučilištu ostalo ZABRANJENO (Ataturk: 'Neću vjeru u moju pulitiku').
Jest da je Blažičko telefonirao, al meni to više pobjeda novinarstva nego poraz TV tehnike, nešto kao razmišljanja Hesseovog Mozarta o muzici. Moj omiljeni pristup: ne pridajmo sebi previše važnosti, ne težimo savršenstvu, nastojmo napraviti posao kako najbolje možemo u zadanim uvjetima i volimo, zaboga, to što radimo... Nadam se da su i svi drugi EU novinari mobitelirali dragim gledateljima, a sada baćuške ili los caballeros, hmmm... srce mi tu hoda po žici :)

Anonimno kaže...

aj vas dve tu, dosta kokodakanja, pod vaser vagu, inmidijatli

Anonimno kaže...

ma nemoj, a ni bi malo popričo k'o čo'ek?

Praktična žena kaže...

Pa da, ako već nisi zaspo. Zadržo me moj Kućni doktor, sorry ne mogu mu odoljeti. No vidim ipak Alah nije tako moćan. Tko zna na koga se oslanja Švajnštajger. Zadnji put ga blažičko ili neki takav vrijeđao zbog prezimena. Baš i to netko tko se zove Blažičko ili Vela.

Anonimno kaže...

A, al bi taj letio Kariću s deska i iz Vjesnika, ko ptičica... A si vidla kak se muzički urednik nogometne podemisije primirio na classic rock nakon Vijeća HRT-a jučer? Popljuvalo Thompsona i cajke, mačizam i pivski marketing, Sutlić nešto nuvjerljivo trabunjao, i onda Jašićka na kraju sve zasrala, kao ne bi se smjeli naši političari šlepat uz sport (ma nemoj, samo bi oni valjda trebali veslo sisat, a Merkelica ubirat bodove...). Plus grizla nokte i zanoktice pred kamerama pa lijepo to emitiralo u Dnevniku u 19.30. I tako javnos ispala nervozna i neuredna. To valjda Sutlić osobno montirao prilog... Si vidla kak se Vojska dobro drži, samo ton sivlji, al uvijek miran, sabran, argumentiran i sa srcem... Fina, dobra škola... :)

Praktična žena kaže...

Naš Vojska jedan od rijetkih u toj emisiji koji ne guta kamenje dok govori i zna reć cijelu rečenicu sa subjektom i predikatom. A ovi s htv-a jutros na svoje zaprepaštenje shvatili da drIvo ima problema s U-trnom pa na brzaka, i doslovce, okrenuli ploču. Sutlić komunist od rođenja pokušava glumit desnicu ali sve promašio. Što nije uzimo satove kod Galića

Anonimno kaže...

:))))))))))) no comment :)))))))))
A vidla makarski '4.b ueber alles'? Danima marširali pred zapadnim turistima s nacističkim đinđama jer je tako 'najlakše dospjet u medije', a ravnatelj će na to: beznačajna šačica izvučena iz konteksta. Ko Sutlić :)))
To valjda ovi iz Drivo-Primorčevih odgojno-nastavnih planova i programa, a snjima će Drivi U-turn malo potrajat, al nevažno, i prihvaćanje Libanonskog papira će malo potrajat. *ebat ga, al šteta ZERP-a... Vaservaga?

Praktična žena kaže...

Kako je ovo krenulo uskoro ćemo nas dvije dobit trakice na rukavu. Jes vaservaga. Čujemo se zavtra. Da vidimo mlade rumene. A jesi čula Rusi poludili, već troje djece u Moskvi danas dobilo ime Guus! A domani, dormi bene

Praktična žena kaže...

'noć i tebi Prvi!

Anonimno kaže...

Ma mojne me..., pa kako će djeci te djece bit očevstvo, Guusevič :)))
Hajde, 'noć svima kol'ko god nas ovdje ima

Anonimno kaže...

Papir je, naravno, lisabonski, ispričavamo se dragim korisnicima :))) i nešto opsovat Freudu i optičaru pa odjavna špica...

Anonimno kaže...

Dišete? Ako da, čujemo se. Valjda će noć donijeti kakav dašak, posustaju mi škrge...

Praktična žena kaže...

E tu sad klima daje svoje! Riknuli bi sto posto od ove vrućine da nema male kutije na zidu. Zalila cvijeće, očupala tonu korova i sad sjela i zapalila cigaretu. A gle Španjolcima i Rusima kiše. Da nama malo pošalju, dobro bi došla

Anonimno kaže...

De la Sierra Morena,
Cielito lindo, vienen bajando
Un par de ojitos negros,
Cielito lindo, de contrabando
Ay, ay, ay, ay,
ponovno smetnje na trasi,
za kišu i munje Europa ne mari,
Uefa ni bog te ne spasi.

Drugim riječima, opet Nijemci, kako ja to vidim, a ni kiša nije daleko... Ajd, idem otkomat Koli, Lesu, Sem i Snovidjenjima pa se čujemo ak još budeš budna...

Anonimno kaže...

znaju Švaboni dobro da titula ne znači ništa

Anonimno kaže...

OK, Majstore, kada ti kažeš, al mislim da bi Merkelici baš dobro došla. Meni svejedno, dobra glazba i jedni i drugi.
Nego, di si, šta si, kud se šećeš?

Anonimno kaže...

Vidim, svi uzeli uglas odgovarat, so I'll just slip into something more comfortable pa odoh spavati ili već nešto... 'noć.

Praktična žena kaže...

Ja zaspala ko Bobi na terasi! Probudila se u 5, ptice pjevaju. Španjolci odigrali ko Barca i Real. Nijemci kao da namjerno puste nama da bi postali prvaci! Žao mi Rusa. Jesi čula 200 privatnih aviona ruskih bogataša sletjelo u Beč. Opustošili im najskuplje dućane! Tajkuni na tekmi, tajkunice u šopingu. Može se dosta toga spenđat za dva sata.

Anonimno kaže...

Cijelu noć me klao komarac, a spenđala vreću dukata na biološko oružje!!! Na kraju, u 5 ja IZIŠLA na terasu, pa odspavala dalje na ležaljci. Rekoh, oš klat? Evo, kolji, al neka bar imam zraka! Odoh u grad, čujemo se!

Praktična žena kaže...

Mreže? Outdoor sprej? Indoor sprej? Limun? Mahalica? Spirala? Sve sam isprobala. Mislim da su komarci neuništivi. Idem kuhat maneštru. Preporučujem prileć poslije ručka, oni tada spavaju.

Praktična žena kaže...

Zaspala ili ošla na tulum? Zalila vrt i cvijeće, počastila Piu, Genia, negovi nećakinju i muža joj sladoledom, okupala se i sad napokon došla k sebi.

Anonimno kaže...

Došla s mora, stavila novi post (prethodno popila Majstorovu bukvicu da zanemarujem kokošinjac u korist osobnih zadovoljstava)...
Potom zinuvši odslušala nekakvu Bitorajčevu seksističku bljuvotinu u nogometnoj podemisiji i taman da ću vrisnut da koji mu kreten piše te tekstove (jel onaj isti što mu radi koreografiju za makljažu štangama po parkiralištima) i da koji idiot to pušta na javnu TV, kad vidim, poslije priloga slijedi bijelo na CRNOM ograda javne TV od spomenutog 'teksta'. To bi Vanja opet podilazio i ovoj i onoj javnosti, taj čovjek će dobit cipelu dok veliš Drivo bi u EU.
I sad idem u grad na kasnu večericu pa se javim jer ne mislim ostat dugo :)

Praktična žena kaže...

Vanja niže gaf, za gafom i to u ovom osjetljivom trenutku. Em Thompson, em Bilić navijači imali na utakmici s Turcima rasističke ispade, em djeca u Makarskoj nosila kukaste križeve ("nismo znali što znače"), em Jezerinac na misi u Vukovaru čito Thompsonovu pjesmu koja završava "za dom spremni". I kak da drIvo objasni tamo u Evropi kaj se to dešava. Cccc

Anonimno kaže...

Bila je ovo 'kratka' večerica s nogu u gradu... Srela redom kako slijedi: cijelu rodbinu, u svakom kafiću po jedan, pol Min. prosvjete (Joj, pa taj nemogući SELJO ministar, c-c-c ta GROZNA deca!!!) plus 1/3 Min. kulture ('Pa dobro, dokad će se u dnevnome tisku sustavno srozavat kulturne rubrike!!!') puna mi glava kokodakanja, a od jela uspjela vidjet samo pjenu s cappuccina.
Plus sutra svi,naravno, dolaze sim, krepat ću...
Che nova?

Praktična žena kaže...

No ajdia. Nisam čak uspjela ni vijesti pogledat. Izredali se susjedi, najprije Pia i njezini, pa onda Valter donio pozivnicu za lokalnu feštu 5. srpnja, jedva stigla izvuć usisavač i pokrit Lago, već je bio mrak. Zaboravila na mačku pa mi došla plakat na terasu da je gladna.