srijeda, lipnja 04, 2008

Poklon bypass

Sjećaš se one psihodelične daske što mi je prije par mjeseci poklonio susjed? Jutros zove Najbolja susjeda i kaže susrela na ulazu u zgradu moju Martinu (u proljeće će napuniti 80., teška osteoporoza, skoro posve gluha ali ni da bi pomislila na slušni aparat, dioptrija plus četiri, a možda i više, juri dnevno 200 na sat, svaki drugi dan na Mirogoj pješke i natrag).
Nosi moja stara vrećicu i u njoj dvije boce razrjeđivača. I pita susjedu: „Jel vi znate što se dogodilo s onom bijelom wc daskom? Bit će to moja kćer nešto farbala u kupaoni i zamrljala dasku. Kupila sam razrjeđivač i pozvala nećaka da mi pomogne to očistit.“

43 komentara:

Anonimno kaže...

Nemoj me zezat da Martina hoda sama po stanu dok vas nema! E, sad će daska ne samo bit bijela, nego je uopće neće bit. Hvala Bogu, možeš reć Najboljem susjedu da je mama sredila dasku i ti si na konju. Samo da Martinine metode ne načnu keramiku...
Tek sam sad iz grada. Zaspala tek oko četiri, ustala u osam zbog Šerife i otkazala frizeraj. Preumorna sam, nemrem dva sata dole tračati. Sutra. Tu vrijeme opet objesilo nos... Jedva čekam da popijem kavu, ček da pristavim pa se vratim

Praktična žena kaže...

@ena: Moja se stara kune u eko metode ali kad dođe do konkretnih akcija onda rade same varikine, razrjeđivači i solne kiseline. U njen stan bakterije ne ulaze, objesile su na vrata crnu mrtvačku glavu s napomenom "Pazi otrov!".
A šta kažeš na Piu? Ona ovako svaki dan ima prijevoz u vinograd i natrag.

Anonimno kaže...

Pa nije ni on baš leptirić. Svakako, vidi se i po vozilu težina situacije, ali su im zato osmijesi perolaki :) Ubi me zavist...

Anonimno kaže...

Javim se iz rudnika, uteklo mi pola pjesme na blog i tako stajalo pol sata, pas mater, zaborvila deaktivirati post, nadam se da nisam nikoga zgodila u oko :)))

Praktična žena kaže...

@ena: on je visok gotovo 2 metra, a ona je niža od mene. Ali neuništivi u svakom pogledu. Stalno se svađaju ali nekako na kraju uvijek ispadne po njenom. Tako ni ovaj krš nije kategorički htio vozit gore na brdo. Njezin osmijeh je upućen meni, kao: a neće, ha?

Praktična žena kaže...

@ena: mislim da osim mene nitko nije vidio taj polovičan rad:)

Anonimno kaže...

Ma, nitko nije trebao vidit, sorry. Plus, kretenski broger.hr odmah sve izbaci na kataog, a tam se stvar vidi u prozoru najmanje do struka na gore. Sranje, kad nema skica nego samo glupa kvačica aktivan/neaktivan post, a moj miš kreten aktivirao skicu. :))) Al nije to ništa, uspio je jedanput sam izabrati 'prikaži 0 postova' i tako cijeli dan, a drugi put svirao sve postove od prije naše ere naovamo. Postoji neki čudan scroll sistem, ne moraš ni kliknuti na kućicu da se status i broj prikazanh postova promijeni. Ne znam zakaj to ne usavrše, u tehnici nisu niš promijenili otkad blogam kod njih. Tehnika narodu.
No dobro, tko vidio, vidio, samo da ne počnu padat komentari. Zapravo me čudi da don Kačunko nije odmah doletio na metli. Tko zna što mi je s njim :)

Anonimno kaže...

A i Car je sad zabrinut...

Praktična žena kaže...

@ena. Ma nitko nije vidio, ti perfekcionistice. Samo ja koja najčešće tamo šetam sam vidla da ručak nije bio zgotovljen. Nego danas sam vidjela ženu vatrogasca. Kako bi bio vatrogasac u ženskom rodu? Vatrogasica? Vatrogasilica? Vatrogaska?

Anonimno kaže...

Vatrogasiteljica. Moraš za ž. rod napraviti novu tvorbu.
Bila bi vatrogas -ica, ili -ka, ali kod ovih složenica nastalih sraštavanjem to ne zvuči dobro, isp. pravobranilac... (to se sad i u m.r. tvori s -telj baš zat da se izbjegne dvovrsna tvorba po rodovima)
Ni inače te složenice s imenskim (im., prid.) prvim dijelom, plus -o-, plus glagolski dio, nisu baš dobre. Često su neologizmi (nov-o-tvorenice).

Praktična žena kaže...

@ena: ne znam zašto ali mi vatrogasac zvuči kao profesija, a vatrogasiteljica kao netko kome se zapalila tava s uljem na štednjaku :))

Anonimno kaže...

ne znam ni ja :)
buni se kvanti neregistrirani netko da previše priča u komentarima ?!

Praktična žena kaže...

@ena: ma vidje li ti sturbanfurhera kako bi on sve lijepo postrojio i odredio dužinu komentara pa još DOMAĆICI određivao kako će moderirat komentare!? I baš kraj toliko drugih blogova našo tvoj da to primijeti! A Vlad neki dan kaže da ne zna jesu li ti bolji komentari ili postovi (a možda je baš u tome problem?). I gdje je to u pravilima bloga sturbanfuhrer pročitao koliko tko smije pisat i govorit? Pa tko ga je uopće pitao za mišljenje?

Anonimno kaže...

Možda je to neka službena opomena, nisam baš dobro čitala sva sitna slova u pravilima bloger.hr-a. Vidiš da je to vrlo pristojno sročeno, a stvarno me ima previše u komovima.

Praktična žena kaže...

@ena: Kakva službena opomena!? Od ocjenjivačkog žirija? Koji kaže je odličan blog ali previše razgovaraš? Anonimno? Matija Babić misli da previše pričamo? Jel postoji neka zatvorska kazna preko određenog broja riječi? Pa jesi ti čitala komentare na drugim blogovima? Pa da je to stvarno tako onda brate mijenjaj servis. Ovaj moj je američki ili tako nešto i nitko te živ ne pita što i koliko pričaš.

Anonimno kaže...

Razmišljala sam i o promjeni servisa nakon ovih tehničkih pizdarija danas.
Samo, ako je to administrator, zakaj nema neki službeni znak? Ovak može biti tko god hoće. Svakako, nije zlonamjerno pa neka bude. A može mi i dobro doći u slučaju napornih debata :)

Praktična žena kaže...

@ena: NITKO nema pravo ograničavat slobodu govora i pisanja. Ako su ti dali prostor za blog onda su ti dali i za komentare. Koliko će njih biti i hoće li biti tvoji ili nečiji drugi njih se ne tiče. Pa na Nemrešovom blogu se skupi i po 200 komentara ispod posta!

Anonimno kaže...

Ali ne 100 njegovih :)

Praktična žena kaže...

@ena: VIP me opet izbacio. Moral spojit žicu. Pa neće oni određivat TKO ćr pisat komentare. I sve druge blogerice odgovaraju (kolibra) na komentare!
@prvi: Svaka čast, brale! Baš si, što bi ti reko, otrov. :)))) Ljubim te u oko.

Praktična žena kaže...

@ena: Ti si opet u šlusu, ja na žici, odoh u parter pa se javim sutra. Buona notte, principessa

@ prvi: I tebi laku noć želim, oroze!

Anonimno kaže...

@eli, prvi: 'noć...

Praktična žena kaže...

@ena: ustala jutros s namjerom da sredim glavu, ali nekako mi to naporno, vrat blago ukočen, pa rekoh popodne ću. Kaže moja stara ona već ribala dasku sa sanitarom, cifom ali nikako ne izlazi, pa onda odlučila primijenit jače metode. Da daska može govorit sigurno bi poslije ovoga imala što za reć! Čekam Dušana mesara već ga dva tjedna nema. Sutra dolaze šogor i šogorica a njih nije lako nahranit.

Anonimno kaže...

Cijelo jutro gužva i panika: šalteri, telefoni... Mala Lipa otišla u Story, Šved danas donosi odluku ulazi li ili ne ulazi u projekt, a ja sam kako god okreneš ostala sama s cijelim listom, a k tomu i peta noć. Tko preživi, pričat će. Javim se iz rudnika s vijestima.

Praktična žena kaže...

@ena: Sama? Pa jel te hoće ubit? Iima li među djecom tkogod pismen da uskoči upomoć? Javi se ako uopće stigneš, ako ne sutra. Traži ispomoć bez obzira na Šveda. Jer to će sigurno izlazit, holding neće odlučit ništa prije jeseni

Anonimno kaže...

Ne, nema NIKOGA da uskoči, svi opterećeni trostruko preko mogućnosti, a nikoga ni približno dovoljno pismenog a informiranog nema ni u tri okolne općine. Šved opet odgodio odluku. Zasad otfikalira pet stranica s globala - neka idu bez supervizije. Dvoje Malih iznenađeno i uvrijeđeno, a jučer se svi pokulili na vip INmusic i ostavli kaos na stranicama! Zvone kaže OK, a sutra će plakat. Prvo se busa u prsa junačka, a ujutro umire od srama. *ebo te, on se pod taj drek ipak potpisuje.
U JL-u krv do koljena, Janko radi od 9 ujutro do ponoći, nema kad ni jesti. Svi popizdiše... :)))

Anonimno kaže...

Zanimljivo: POLICIJA jutros ZATVORILA IZLOŽBU u N.Y.-u, u galeriji preko puta N.Y.Timesa i privela autora. Fotke i instalacije. Tema: Mediji danas Poruka: Hill ili Obama, svejedno, Buška nam je puna njuška, al možemo se kladiti da Obama neće živ dočekati kraj kampanje! Povod zatvaranja: Moto izložbe na izlogu galerije, u formi novinskog naslova: ATENTAT NA OBAMU!
Hmmm, skoro da bih se i ja kladila na to! Makartijevci bi mogli izgubiti živce ako Crncu dobro krene usred ove recesije i Kyoto pritisaka.

Anonimno kaže...

Plus, naravno, zaboravih najvažnije: budi u kući, zatvori prozore i nabacaj prašinu na njih. Krško se teško probija kroz zataškavanje, al tu i tamo nešto procuri.

Anonimno kaže...

O bejzbolu kod Cara.
I sad moram ići, javim se poslije ako stignem...

Praktična žena kaže...

@ena: kaj Chernobil u dvorištu? Ček da izračunam koliko sam daleko od tog sranja. Zračne struje idu od nas prema vama. *ebem im tetku atomsku kaj su mislili da to već nisu zatvorili! Moj je rođak projektirao 5 hifrocentrala na Dravi i 4 još nisu napravljene jer seljacima neće platit kolko traže za šume. A u ovoj zemlji bar vode kolko hoćeš. I sunca. I vjetra. I smeća.
Znaš da sam ja za Obija isto pomislila. A Hilly ko potpredsjednica i eto šanse a nju. A Ameri velika demokracija, sad trtaju od slike i riječi. Bah!
Imala hitnu intervenciju. u moj ko tanjur čist Lago ušetala ogromna žaba. Ne mogu vjerovat, kad je bila bara nigdje ni punoglavca. A sad prazo i čisto i eto ti nje.

Praktična žena kaže...

@ena: vražja slova, em ih guta, em kuca f gdje dođe d

Praktična žena kaže...

@ena: Neki dan došla Nada M. k našoj VI i kaže. "Ja sam u šoku! Ovo je prestrašno, zamisli ovdje nema redaktora! Pa kak oni rade novine?" Slatki Nadu odmh drugi dan pohvalio da je Veljačin dnevnik nešto najbolje što je izašl u par godina. Možda se ona izbori za redaktora, ipak je D.-ova žena.

Anonimno kaže...

Baš! Bilo bi divno raditi od 9 do 24 - za promjenu. :)))
O samoupucavanju u novinarsku nogu kod C.: pa to je negdje i poanta, ali što preostaje nakon ministara tipa Mlinarić i Kirin, i Benkove niš-ja-tu-nemrem izjave u Otvorenom?
Sad samo fali da preko svega prosurfa Puki vrišteći: To vam ja stalno i trubim, na mene su PUCALI!!!
I da ga Mesić javno podrži.
Totalni cušpajz! :)))
Ili, što bi reko Bangladeš Burkini Faso u Cabaretu II: 'I mi smo ti neke kurve...' :)

Praktična žena kaže...

Baš. Znaš kad moja svekrva očekuje full service onda sinova kaže:"Pa vi ste mi to dužni!" Oni pitaju zašto, a ona kao podrazumijeva se:"Pa zato što sam vas rodila." A MI joj na to kaže "Pa kad si me već time zadužila što me nisi rodila u Parizu!" Stvarno kupleraj. A jesi vidla onu vijest da je raža odgrizla nos češkom turistu? Znaš tko je autor? Ratko Aleksa!

Anonimno kaže...

Viđam ga povremeno kako tetura oko Cibne, ali zbilja nisam znala da još piše!!! Koji to dobri bog čuva luđake, onaj isti zadužen za djecu i pijance? Nadam se :)

Praktična žena kaže...

@ena: Ratko spada bar u dvije od tih zaštićenih kategorija! A tekst ko da ga je pisalo dijete. Ne bih povjerovala ni riječ da nije priložio slike.
Joj da ne zaboravim: znaš koju ekipu sikjuritija po tri u smjeni raund d klok ima slatki, plus kamere svuda oko kuće 24 sata? E pa ukralo mu kosilicu!

Anonimno kaže...

Mojne me... pa kaj je i Reziki popustila pažnja? :))))

Praktična žena kaže...

@ena: Rezike valjda toga dana nije bilo. Uglavnom kad su ustanovili nestanak iste, išli su provjeravat snimke. Ali peh! Snimke se čuvaju samo 20 dana, a kosilica odmaglila prije, tko zna kada :))

Anonimno kaže...

Tek sada vidim da je raža zlarinska. To se Aleksa valjda zauvijek povukao na Zlarin!

Praktična žena kaže...

@ena: pa da ali piše pokraj imena, EPEHA. Znači zaposlen u holdingu. Ima sve kvalifikacije: potvrdu da je lud i teški alkoholizam.:) Kad se samo sjetim kako je Veldiću u noćnoj pravio dar mar. Nije jedanput dolazila policija i ekipa iz Hitne s prelazom za Vrapče

Anonimno kaže...

Ma, ja volim Aleksu, mi smo se uvijek dobro slagali.
Evo tradicionalnog zastoja prije šlusa u četvrtak, pa rekoh, bar da ti kažem laku noć iz ovog zatvora, ma!, ludnice u koju su me zatvorili. Zauvijek? Pitam se...
I pitam se kako im samo UVIJEK polazi za rukom. Mora da sam zbilja glupa k'o noć.
Ajd :)

Praktična žena kaže...

@ena: sinoć crko VIP ja ošla presvuć krevete jer danas stižu gosti, pa sjela na trosjed da predahnem i zaspala. Probudim se a ono pet sati! Nisi ti kriva što te pritvorilo. Valjda će se pribrat oni što te tamo drže, pa nije u redu ljude držat toliko u ropstvu!
Kuham gulaš od krumpira, moram pazit da ne zagori

Anonimno kaže...

Mi ostali do 3,30, nismo se mogli ni maknut od umora. Pa onda vozila kolegu doma jer mu je u 5,15 kretao avion za Dubrovnik - a i taj si je našao curu zgodno blizu - pa došla doma oko četiri (nadam se da je mali bar stigao na avion). Tu pljušti, moram u 13,30 na fintes, a osjećam se pregaženo. Totalno, totalno 'in blu'...

Praktična žena kaže...

@ena: kad dođeš s fintesa pravo pod dekicu dok bar malo ne dođeš k sebi. Ja ti se i tako neću javljati do ponoći dok svi ne odu leć.