petak, lipnja 06, 2008

Futrola

Žena je od riječi. Kad priča ne manjka pridjeva, usporedbi, asocijacija, digresija…Onda ja, praktična i s obje noge čvrsto na zemlji, pitam: „A dobro kakav je?“ I dobijem sljedeći opis: „On je kao mi. Ma uopće nije onakav kao što čitaš. Vedar čovjek, stalno se smiješi. Sjajan otac. Ima visoke kriterije. Zamisli, on naočale drži u futroli!“ Dvaput mi je spomenula tu futrolu.
O.K. i od toga se može stvoriti neka predodžba. Futrola kao simbol sređenosti i organiziranosti. Sabrana osoba, kontrolira situaciju i uvijek zna gdje su mu naočale.
Nije kao ja: pet komada naočala iste dioptrije, sve iz apoteke. Jedne u torbi, druge na stoliću za čitanje novina, treće kod kompjutora, četvrte u Zagrebu ako slučajno zaboravim staviti one u torbu, pete stalno vise na V izrezu majice…Kad trebaju, ove na majici zaboravim da su tamo, a u torbi najčešće futrola prazna jer sam ih izvadila da nešto pročitam i ostavila negdje u kuhinji, kupaonici, na terasi, kod susjeda…Nikad iste naočale u istoj futroli. Ustvari za neke futrole ni ne znam gdje su.
A onda on napiše: futrola izgubita.
E, tu ste me načisto izgubili.

44 komentara:

Anonimno kaže...

Ispravak krivog navoda: futrola jest izgubljena. Provizorna zamjena pronađena na neočekivanom mjestu. Dakle, logično, čovjek je kao mi, kako se možeš izgubiti?

Praktična žena kaže...

@ena: ispravak, ispravka: ja ne registrirala ništa o zamjeni, ja cijelo vrijeme bila u zabludi da je riječ o istoj futroli, a ono riječ je istom čovjeku :))

ena kaže...

Zapleteno je to, sad ti je kriv redoslijed scena. Tiho se povlačim na počinak prije nego što ispišemo pola Tristrama Shandyja pod ovaj post. 'Noć. A domani :)))

Praktična žena kaže...

@ena: gosti došli, sad blaženo spavaju. sutra ih vodim u đir pa onda radim roštilj. Javim se popodne ili predvečer. Jesam ti rekla da se u ponedjeljak vraćam u ZG? Tjedan do 10 dana. Buona notte, cara mia, dormi e sogni un campo di fiori, božure svakako :))))

Anonimno kaže...

Super, onda se još vidimo prije nego što 15.6. odem na otok. Upravo shvatila dvije nezgodne stvari: a/ Cannavaro ozlijeđen i out za EP, shit! b/Dylan Varaždin - petak, 13.! Veli Mali: Kakve si sreće, skviknut će ti na sceni.
Pizdarija: panduri propustili NAS na Markov trg, a Mungosima prepriječili put kad su se htjeli pridružiti. Ispalo da za novinare, eto, zakon ne vrijedi. Mina.

Praktična žena kaže...

@ena: kurze pause u zabavljanju gostiju. Ustala jutros iza 10, za roštilj bilo super sunčano, a sad pljušti kiša. S Cannavarom il bez, oni trc-mrc uvijek prvaci. Ali kako su krenuli Česi i Švicarci ne znam na bazi čega B-b-bilićevi siju optimizam. Što se tiče diskriminacije uvijek se može reć da su oni drugi možda imali u džepu nešto više od olovke.

Anonimno kaže...

Da, iznudili našim komentarom kratke cijevi :)))
Ovdje lije cijeli dan.
Euro 2008. - Anketa 'Tko je aktualni prvak Europe' iznjedrila u preko 50% Europljana odgovor - ne znam. Digići masovno kvarili anketu s 'Mi nismo', samo su Grci narušavali prosjek.
Hillbillyjevci mi prilično jasni još od Ujpest Dozse, ali igramo na kartu hrvatskog čuda, ne? :)

Anonimno kaže...

e čača vas zakarto ženski, muke vama

Anonimno kaže...

Zašto, brale, zaboga?

Praktična žena kaže...

@ena: ne zna on da smo mi malo uvrnute, popravljamo bijelu tehniku i volimo razgovarat o nogometu:((( Pa stvarno ja se sjećam Portugala, ali dalje mi sve nešto mutno

Praktična žena kaže...

@prvi: jesi ti dobro, majstore? Jarci su danas svi u daunu loš raspored zvijezda. Neću ni pričat što je meni danas pokvarilo dan. Ali to je već jučer, zapravo. Danas, novi dan. Bit će sunca.

Anonimno kaže...

Jest, hoće! Čim mene spusti u okno, vani sunce. Inače, kako su danas pomeli Turčina, najbolje ti i ostat kod Portugalaca. Na*ebali Osmanlije od raje u leglu kalvinizma, zanimljiva situacija... ))) Ja pri žuji. Ti?

Anonimno kaže...

idem u Varaždin na Dilana. Valjda je razglas dovoljno jak da se čuje i napolju. Šator spakovan. Vreća je u autu kao i inače. I to ću izabrat put da ide popreko, preko Dilja, Psunja, Moslavačke gore. Ko zna, možda se nabasa na onu tetu s krizantemom. Bar bi one trebale bit tamo.

Praktična žena kaže...

@ena: idem dolje po jedan Zlatorog nije u redu da sama piješ, a nije ni društveno. Nizozemci dobro igraju, Talijančići će se provuć na suze ko i uvijek. Ma jesi vidla onog debelog suca, čovječe taj ne bi vidio ni da je nekome otrgnuta glava. Jesam ti rekla da sutra idem u Poreč na feštu? Od podneva, nadam se da ćemo se vratit do utakmice jer Genio sigurno ne bi izdržo tako dugo.

Anonimno kaže...

A kako to vi mene čitate, kao razbojnika, palikuču, trbosjeka? Jeste da sam alergičan na klerikalno-nacionalističku ksenofobiju, jeste i to da sam sam samcijat proždro tri kile trešanja, i pobjego u trečem gimbe od kuće i to u Neum (onda bila samo jedna trgovina mješovite robe i radila samo do 11 ujutro), ali ako je samo to, e onda nek ide kvragu. Eto, čvrsto obečajem da ću se popravit.

Anonimno kaže...

E, ko boga te molim, samo se nemoj popravljat, sve ćeš s*ebat. A ja kako te čitam, to znaš, ali eto, daleko je treći gimbe da se zgiba...

Praktična žena kaže...

@prvi: nemoj se ti majstore ništa popravljat! Mislim, počesto si onako tužan i malo vapiješ upomoć a mi smo ti ženske sve slabe na to. Možemo te otkantat sto puta, ali kad zatražiš pomoć nema te koja će te odbit. Tri kile trešanja? I otkad sjediš na zahodu?

Praktična žena kaže...

@prena: Dilan u Varaždinu? Pa kad je on čuo za Varaždin? Varaždinci u krčamama režu žile na Dilana? *ebi ga ovdje sam malo neinformirana

Anonimno kaže...

13. lipnja, valjda barokne večeri. Mislili ići i prespavati kod loaklne sestrične zubarice, ali sutradan treba voziti do mora, a meni noć prije peta noć... Vidjet ćemo, a ovisi i o tekmama, nee...

Praktična žena kaže...

@ena: dok vi šetatate naokolo odat ću vam jednu tajnu: upravo sam shvatila da kad sam sama pijem pivo iz flaše. Dr. Šmalc, trebam li se zabrinuti?

Praktična žena kaže...

@ena: Ajoj pa možda se nikad više za našeg života tu ne pojavi! A opet on je zvuk i riječ, da smo slijepi svejedno bi bio isti dojam

Anonimno kaže...

Nimalo. Osobno, navika mi ostala još s motocross-utrka u Mladini, Zaboku i Šenkovcu.
Srdačno,
Vaša Vlasta

Praktična žena kaže...

@dr. šmalc: huuu, laknulo mi je! Idem dole po još jedno. A onda pod...vraga odnijeli mi dekicu, kažu da im je hladno. U svakom slučaju na trosjed. Pa tebi je sutra radni dan! Reci laku noć Eli, laku noć Prvi

Anonimno kaže...

'Noć Eli. 'Noć, Brane.

Praktična žena kaže...

@ena: Sudac, ne sudac sve u svemu tanko. Nema gola iz igre, par njih je izgleda došlo u turističko razgledanje Beča, dosta jadno sve skupa.
Bila u Poreču, prejela se i prenapila, nisam u stanju ni nabrojit što su sve pripremili za 50 ljudi, a dijete je tek navršilo godinu dana. Tu se i pjevalo, bili jedan s harmonikom i jedan s trubom, žestoko se debatiralo, jer se uvijek nađe po jedan hadezeovac koji ima poznate tolerantne stavove i dubinsko poznavanje povijesti. Jasno, direktno s kolodvora u Munchenu(cvaj štike kivi zeks mark), obučen u zelenu košulju s uzorkom, plavo-crveni karirani sako i fluorescentnu narančastu kravatu sa zelno-crvenim psihodeličnim šarama. Teško ga je bilo i gledati bez sunčanih naočala a kamoli slušati.

Anonimno kaže...

Krasno, tekma tanka, ti se debljaš s hadezejcima... Niste valjda slavljenika zaboravili u kolicima ispod stola?! :)))

Praktična žena kaže...

@ena: slavljenica i još tri joj prijateljice, sve unutar dva mjeseca razlike, su ponosno marširale između stolova (uz malu pomoć baka i prabaka) i pokazivale svojih ukupno 20 zubiju. Da bi zaplakale! Ženska djeca. Pranona Pia (dvije su njezine) se samo raznježeno smješkala cijelo vrijeme. Jedva smo se isčupali oko pet sati. Naporna meni ta slavlja.
Jel kod tebe gužva?

Anonimno kaže...

Totalka! Imam pol sata za tri stranice. Čujemo se iza ponoći ili sutra...

Praktična žena kaže...

@ena: O.K. Čuvaj živce!

Anonimno kaže...

Bože, što ja volim nogomet! (vidi sate i minute) 'noć...

Praktična žena kaže...

@ena: Prijavljujem arrival u metropolis, raskopan, bar u mojoj ulici. Previše zvukova, definitivno. Umjesto cvrkuta ptica mješalica betona. Jel gužvanac tamo kod tebe?

Anonimno kaže...

Još ne, krkljanac sad nastupa vrlo kasno jer u ovo doba svi gledamo tekme. Pa znanš kak to ide. :)
Mali od filma donio mi jučer Tomasovićevog izabranog Pessou s buvljaka na Britancu (izd. "Veselin Masleša", Sarajevo 1984.), a sebi našao Emila i detektive, prvo prvcijato izdanje, Nolit, Bgd. - 5 kn komad! Pa rekoh, evo ti tih 'ispraznih klinaca', zapravo su čisti san... A oko mene 15 takvih! Pa gdje je tu bed? :)))
Eno, napisala im svima skupa post, Malom od filma posebno. I sad se tu pokraj mene smije, to je onaj koji ima 'sina' u Kathmanduu... :)))

Praktična žena kaže...

@ena: No bad, just lucky. Zamisli kako je meni s onim prosjekom 70 plus. Jedva dočekam susjedovog juniora na instrukcije da vidim neko lice koje nije obilježeno pušačkim i sunčanim pjegama :)))

Anonimno kaže...

Not bad at all, to je i moj noćašnji zaključak, dvije zapravo divne godine, a baš kad smo se uigrali, sad će nas, eto, razjuriti... :)

ena kaže...

Hoću reći, jednostavno si galiot ne može dopustiti luksuz da se uz išta veže, da išta poželi, na išta drugo pomisli osim na veslo i radni ritam bubnjeva. Pa tko je uopće čuo za nas u potbalublju?

Praktična žena kaže...

@ena: neće još, nije to baš tako lako u par poteza. Osim toga holding je kaos, dok se nešto provede zaboravi se što se to htjelo provest. Svašta bi se do kraja ljeta tu moglo izdogađat.
Aj što ovi Rumunji i Francuzi kilave. Eto Talijančića opet u idućem kolu

Anonimno kaže...

:) zna se kako se prolazi prvi dio ovakvih loptačkih cirkusa. A evo, i moji se Mali počeli vraćat iz Beča, pospani ko hrčci, moš mislit kako će noćas izgledati stranice :)

Praktična žena kaže...

@ena: svakom tri duple kave dok se ne počnu trest, a onda podvikni: "Ajde, idem, idemo, gdje su tekstovi? Samo vas čekamo!"

Anonimno kaže...

Podviknula ja preventivno prije kave :)

Praktična žena kaže...

@ena: došli susjed i susjeda, odgledali s pol oka nogomet i dok su sve ispričali što se događa u kvartu, prošla dva sata. Susjeda kuha nekom penzioniranom sucu koji je skoro totalka slijep i kupuje dnevno špeceraj jednoj dementnoj bivšoj profesorici, koja se sirota ne može sjetiti što je predavala. ovaj slijepac pak hoda po kući u kišnoj kabanici i misli da mu je to kućni ogrtač. Idem odmah rezervirat mjesto u staračkom domu.

Anonimno kaže...

Komada dva, molim...

Anonimno kaže...

Doma sam oko o1. Ak buš budna čujemo se, ak ne - 'noć

Praktična žena kaže...

@ena: A šlus. Danas sve monday blues. Imala sam svojedobno majicu na kojoj je pisalo "I hate mondays". Ovo dvoje gore spominjanih neće u dom ni za živu glavu. A nikoga nemaju. Ni djece, ni žene, ni muža ni pasa. I još se zezaju. Ona dementna neće u park. Kaže "ovako luda pa da se izgubim"? On veli pa šta ako ne vidim? Moja žena je odlično vidjela pa ju je pogazio auto. Oboje prodalo stan za doživotno izdržavanje. A susjed vozi danas susjedu u King Cross i predlaže da povedu i ono dvoje. Susjeda pošizila: "Pa da ih ja poslije lovim po King Crossu!".

Anonimno kaže...

Stigoh! Nemoj me s tim doživotnim klat taman kad pomislim da dublje nema. Ak si budna, daj znak. Ja kod Cara :)