ponedjeljak, ožujka 03, 2008

Prazni i vjerni

Zašto je ljudima neugodno priznat da su praznovjerni (valjda za razliku od „punovjernih“ što god to bilo)?
Onako usput ovdašnji je PUH načeo raspravu na temu horoskopa u koje on ne vjeruje, al' zna, eto, da je Riba i što je po zvijezdama bila ona što mu je zatrovala život i neka poslije nje. Onda se nižu uvjeravanja raznih Bikova, Škorpija, Vaga… kako ni oni ne vjeruju u horoskope. Ali ih čitaju.
Pa što je u tome loše ako vjeruju? I u čemu je to vjerovanje manja vjera od vjere u bilo kojeg Boga? Nije li Sunce ono bez čega ne bi bilo života na Zemlji? Ne javlja li se plima i oseka zbog Mjeseca? Svi se naši seljaci čvrsto drže mjesečeva kalendara i neš ih zateć da nešto sade, beru ili sijeku ako je „loša luna“.
Možda je horoskop malo manjkav: nemoš mu se molit, ne kažnjava grešnike i ne nagrađuje dobre ali to, ako smijem primijetit da se vjerujući ne uvrijede, ne radi ni Bog, ma koliko ga molili.

Broj komentara: 9:

ena kaže...

Ma slušala ih ja, al tolki propuh da kihnuh i utekoh. A zapravo logično, nemreš bilivit u boga i horoskop, al moreš u iluziju da će doć uzorita i izbavit te iz zla(dakako, djevica, al križanac s Einsteinom). Pa čim jadna skrene u lakše vode da predahne, staviš je na hladno da se nasmrt prehladi. Kao, prozirno se nabacuje. A po jedna teorija relativnosti u svakom rukavu - to nije prozirno, a kamoli nabacivanje. Ta hajte, molim vas, iskreni u p**** m*t*rinu! Dobra ti ova trešnja, marljiva... Je l' Jarac po horoskopu?

Anonimno kaže...

Imaš moju poruku (cca 17 x). Ubij višak. Ma tko ti izavbro ovaj bloger? Oftalmolog?

ena kaže...

Čuj ja poslala već 30 komentara na ovaj post, jel primaš ti to tamo ili ne?

Anonimno kaže...

1 2 3 testing, 1 2 3 testing...

Anonimno kaže...

testing,testing 1 2 3, 1 2 3,

Praktična žena kaže...

@KL: sad sam otkrila da te postove kao nešto treba moderirat pa sam ukinula tu opciju. Ali i dalje mi na vrhu prozorčića stoji lokot i mislim da je u njemu problem.Ne znam kako ga da razvalim. Al probaj još jednom testirat stvar

Praktična žena kaže...

@ KL:Šljiva-trešnja je pravi Jarac. Napravi sve prije drugih, a onda na* jer je bila prerevna

Anonimno kaže...

Da divnog Bobija! Ne treba njemu škola, taj ima doktorat u pogledu. Škicni kod mog scribalterrora prirodu kako slijedi: ambiciozni piton, usrani pingvin (close up i total), skulirani orlovi i autofagna planina.

Praktična žena kaže...

@LK:ma di ga nađe, scribalterrora životinjsko carstvo samo bez čokoladice